428 views
پیشینه تحقیق ارزیابی کارایی کارنده ها و تأثیرات عمق کاشت و انواع شیاربازکنها و سرعت پیشروی بر روی عملکرد کارنده ها دارای ۳۱ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
مقدمه ۴
۲-۲- تحقیقات زراعی انجام شده بر روی کشت مخلوط ذرت و لوبیا ۹
۲-۳- ارزیابی کارایی کارنده ها ۱۵
۲-۴- پژوهشهای انجام شده بر روی عملکرد کارنده ها در شرایط مختلف ۲۰
۲-۴-۱- تأثیرات عمق کاشت بر روی عملکرد کارنده ها ۲۰
۲-۴-۲- تأثیرات انواع شیاربازکنها بر روی عملکرد کارنده ها ۲۲
۲-۴-۳- تأثیرات سرعت پیشروی بر روی عملکرد کارنده ها ۲۴
فهرست منابع ۲۶
Tsubo, M. and S. Walker. (2002). A model of radiation interception and use by a maize–bean intercrop canopy. Agric. For. Meteorol. 110, 203–۲۱۵٫
Tsubo, M., S. Walker, and E. Mukhala. (2001). Comparisons of radiation use efficiency of mono-/inter-cropping systems with different row orientations. Field Crops Res. 71, 17–۲۹٫
Tsubo, M., S. Walker, and H.O. Ogindo. (2005). A simulation model of cereal–legume intercropping systems for semi-arid regions I. Model development. Field. Crops Res. 93, 10-22.
Xin, N. Q. and P. Y. Tong. (1986). Multiple cropping system and its development orientation in China (a review). Sci. Agric. Sinica. 4, 88–۹۲٫
Black, C. and C. Ong. )2000(. Utilization of light and water in tropical agriculture. Agric. For. Meteorol. 104, 25–۴۷٫
Jensen, E.S. (1996). Grain yield, symbiotic N2 fixation and interspecific competition for inorganic N in pea–barley intercrops. Plant Soil 182(1): 25–۳۸٫
Vandermeer, J.H. (1989). The Ecology of Intercropping, Cambridge Univ. ersity Press. pp: 297
Awal, M.A., H. Koshi, and T. Ikeda. )2006(. Radiation interception and use by maize/peanut intercrop canopy. Agric. For. Meteorol. 139, 74–۸۳٫
Benedetti, B.C. and J.T. Jorge. (1990). Effect of moisture content on coefficients of friction and angle of repose for different types of grains. In 5. International working conference on stored-product protection, Bordeaux (France), 9-14 Sep 1990.
Ofori, F. and W. R. Stern. (1987). Cereal–legume intercropping systems. Adv. Agron. 41: 41–۹۰٫
Tarighi, J.A. Mahmoudi, and N. Alavi. (2011). Some mechanical and physical properties of corn seed (Var. DCC 370). African Journal of Agricultural Research, 6(16), 3691-3699.
Jahansooz, M.R., I.A.M. Yunusa, D.R. Coventry, A.R. Palmer, and D. Eamus. (2007(. Radiation- and water-use associated with growth and yields of wheat and chickpea in sole and mixed crops. Europ. J. Agron 26, 275–۲۸۲٫
Poggio, S.L. (2005). Structure of weed communities occurring in monoculture and intercropping of field pea and barley. Agric. Ecos. Environ. 109: 48–۵۸٫
Koocheki, A., A. Gholami, A.M. Damghani, and L.Tabrizi. (2005). Organic Field Crop. Ferdowsi University Publication Pp 385. )In Persian(
Gao, Y., A. Duan, J. Sun, F. Li, Z. Liu, H. Liu, and Z. Liu. )2009(. Crop coefficient and water-use efficiency of winter wheat/spring maize strip intercropping. Field. Crops. Res. 111, 65-73.
کشاورزی فرایندی است که در آن مجموعهای از نهادهها همچون نور، دی اکسیدکربن، آب و عناصر غذایی وارد سیستم شده تا خروجی آن به عنوان غذا مورد استفاده قرار گیرد. منابع برونی بوم نظام شامل تمام نهادههایی است که به عنوان انرژیهای یارانهای وارد سیستم میشوند. اکثر منابع موجود به گونهای در طبیعت محدود هستند و از طرفی تفکر پایداری در کشاورزی اجازه استفاده از این منابع به هر میزان و هر طریقی را نمیدهد. لذا این منابع باید به گونهای مصرف شوند که نه تنها نیازهای غذایی امروزه بشر تأمین شود، بلکه برای آیندگان نیز قابل دسترسی و استفاده باشد. لازمه این مهم، لزوم تجدید نظر در ارتباط با مصرف منابع میباشد (کوچکی ۱۳۸۸). یکی از بهترین راهکارها در راستای اهداف توسعه پایدار کشاورزی با هدف مصرف درست و معقولانه منابع، کشت مخلوط دو یا چند گیاه میباشد (Tsubo et. Al. 2001). کشت مخلوط به کشت دو یا تعداد بیشتری محصولات زراعی با یکدیگر در یک قطعه زمین و در یک زمان گفته میشود (Tsubo and Walker,2002 ؛ Xin and Tong, 1986) که در واقع، نظامی با ویژگیهایی همچون تنوع زیاد گونهها، چرخه تقریباً بسته عناصر غذایی، شیوع کمتر آفات، کنترل بهتر فرسایش خاک، عملکرد کم ولی با ثبات و استفاده کارآمدتر و بهتر از منابع میباشد (Vandermeer, 1989) و یکی از روشهای مدیریت صحیح تولید محصولات زراعی که منجر به بهبود کارایی مصرف منابع میشود، به شمار میآید (Black and Ong, 2000). از مزیت های نسبی دیگر آن میتوان به ثبات بیشتر عملکرد (Jensen, 1996)، کارایی بالاتر استفاده از زمین و نیروی کارگر (Ofori and Stern, 1987)، افزایش توانایی رقابتی در کنترل علفهای هرز (Hauggaard-Nielsen et al., 2001)، بهبود وضعیت حاصلخیزی خاک به دلیل افزایش تثبیت نیتروژن حاصل از جزء بقولات (Jensen, 1996) و غیره اشاره کرد. و در واقع به دلیل اینچنین مزیتهایی است که این نوع کشت در کشورهای در حال توسعه نقش مهمی در تولید غذا و معیشت مردم ایفا میکند و اغلب به طور سنتی در مزارع کوچک توسط کشاورزان مدیریت میشود (Tsubo and Walker, 2002). میتوان گفت معمولترین دلیل پذیرش کشت مخلوط برتری عملکرد توسط تسخیر بیشتر منابع توسط گیاهان نسبت به کشت خالص میباشد، به ویژه هنگامی که غلات و بقولات باهم کشت شوند (۲۰۰۵ Poggio,). در مناطقی که زمین، آب و سرمایه جزء منابع محدود کننده کشاورزی هستند و در مناطقی که کارگر فراوان است، بکارگیری این روش کشت اقتصادی میباشد (کوچکی، ۱۳۷۷) و معمولاً در شرایط خاکهایی با حاصلخیزی پایین و شرایط کم نهاده در مناطق گرمسیری اجراء میشود (Thobatsi, 2009).ایران کشوری با آب و هوای خشک و نیمه خشک و شدت تشعشع بالا میباشد. در این شرایط کشت مخلوط میتواند به عنوان یک راهکار به منظور حداکثر استفاده از تشعشع بالای خورشیدی و منابع محدود آب به کار رود (Tsubo et al., 2001). نور جزء مهمترین منابع مصرفی در رشد و نمو گیاهان میباشد. نور رسیده به بالای کانوپی توسط برگها و دیگر اندامهای سبز گیاهان جذب شده و سپس در فرایند فتوسنتز به کار رفته و منجر به تولید مواد فتوسنتزی و در نهایت تجمع ماده خشک میشود. تجزیه و تحلیل این فرایند در شرایط محیطی مختلف برای ارزیابی میزان رشد و تولید گیاهان زراعی بسیار مهم میباشد (Tsubo et al., 2001). کشت مخلوط یکی از راهکارهای زراعی برای افزایش جذب و مصرف نور، که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری یک فرصت مناسب برای افزایش مصرف آن در تولید بهتر محصولات زراعی است، میباشد (Awal et al., 2006) و در واقع منجر به بهبود تولید محصولات زراعی و افزایش عملکرد اقتصادی میشود (Gao et al., 2009).
از طرفی کاشت گیاهان زراعی مختلف در دورههایی که با یکدیگر همپوشانی دارند، میتواند راندمان مصرف آب در مناطق نیمه خشک را به طور قابل ملاحظهایی افزایش دهد. ترکیبی از افزایش دریافت نور، آب و عناصر غذایی و بهرهگیری بهتر از آنها موجب میشود، عملکرد، در انواع کشت مخلوط که به خوبی طراحی شدهاند در مقایسه با کشت خالص ۳۰ تا ۶۰ درصد افزایش یابد. بهبود پایداری عملکرد عمدتاً ناشی از کاهش خطر خشکی و آسیب کمتر آفات و بیماریها میباشد. در این رابطه، در بعضی نقاط کشاورزان، مخلوطی از واریتههای زودرس و دیررس گیاهان را برای مقابله با خطر قطع احتمالی بارندگی و یا بهرهگیری از بارندگیهای بعدی به منظور کاهش اثرات خشکی به کار میگیرند. همچنین تصور بر آن است که یک گیاه زراعی میتواند به عنوان مانعی در برابر پراکنش آفات در مقابل گیاه زراعی حساس عمل کند یا با ترشحات ریشه بر عوامل بیماری زای خاکزی اثر بگذارد. گاهی نیز یکی از اجزای کشت مخلوط به عنوان تله عمل کرده و جزء یا اجزای دیگر را محافظت مینماید (کوچکی، ۱۳۷۷).
کشت مخلوط یا همان فرآیند کشت توام دو یا چند گیاه زراعی فواید زیادی مانند افزایش کارایی انرژی و کاهش مشکلات آفات و علفهای هرز را به اثبات رسانده است (Koocheki et al., 2005). نحوه عمل گیاه زراعی در رقابت با علف هرز به صورت ایجاد محیطی میباشد که زمینه کاهش زیست توده علف هرز را فراهم ساخته و گیاه زراعی ثانوی را بیشتر لگومها جایگزین میسازد که در مقابل علفهای هرز توانایی رقابتی ضعیفی دارند، اما کشت مخلوط آنها با غلات اغلب تراکم و زیست توده علفهای هرز را در مقایسه با کشت خالص کاهش میدهد (Vandermeer, 1989). لذا کشت مخلوط میتواند به طور قابل توجهی از میزان کاربرد علف کشها بکاهد و این امر علاوه بر ارزش اقتصادی از اهمیت زیست محیطی بسزایی برخوردار است (Najafi, 2004).
در بین سیستمهای کشت مخلوط، ترکیب گیاهان غلات و بقولات از جمله معمولترین و قدیمیترین این سیستم ها در نقاط مختلف دنیا به ویژه در کشورهای در حال توسعه میباشد (Ofori and Stern, 1987). از ذرت و لوبیا میتوان به عنوان ترکیبی مناسبی نام برد چرا که از جمله گیاهانی هستند که سطح زیر کشت بالایی در کشور داشته و در اکثر مناطق به صورت تک کشتی تولید میشوند. تحقیقات نشان میدهد که کشت مخلوط دو گیاه فوق که از دو خانواده بقولات و غلات هستند، باعث افزایش تولید، حداکثر کارایی استفاده از منابع، افزایش بهرهوری سیستم کشت شده، ثبات عملکرد را بهبود بخشیده و منجر به افزایش کارایی مصرف منابع شده و در نتیجه کاهش مصرف نهادههای خارجی در سیستمهای تولید محصولات زراعی را به همراه خواهد داشت (Chen et al.,2004; Keating and Carberry, 1993). همچنین یکی از عوامل مؤثر بر میزان تثبیت بیولوژیکی نیتروژن توسط گیاهان خانواده بقولات، میزان فراهمی نیتروژن در خاک است که هرچه میزان نیتروژن در خاک بیشتر باشد، میزان تثبیت بیولوژیکی نیتروژن کمتر خواهد شد. مشاهده شده است که در سیستمهای کشت مخلوط ذرت و لوبیا، مصرف نیتروژن توسط ذرت به علت تهی شدن نیتروژن خاک، منجر به تحریک فعالیت باکتریهای تثبیت کننده نیتروژن شده و در نتیجه میزان تثبیت نیتروژن توسط لوبیا در سیستمهای کشت مخلوط در مقایسه با کشت خالص افزایش مییابد (Gao et al., 2009).
تقریباً اکثر نتایج منتشر شده در زمینه کشت مخلوط که با برتری عملکرد همراه شده است، مخلوط گیاهان خانواده بقولات با غیربقولات بوده است (Morris and Garrity, 1993). این افزایش عملکرد به راحتی و بدون استفاده از نهادههای پر هزینه بدست میآید (مظاهری ۱۳۷۳). اگر اجزای تشکیل دهنده کشت مخلوط در نحوه استفاده از منابع محیطی متفاوت عمل کنند از این منابع به طور مؤثرتری استفاده خواهد شد و در نتیجه در چنین حالتی عملکرد افزایش مییابد (۱۹۷۹ Willey,). در این راستا میتوان گفت کشت مخلوط گیاهانی که در کنار هم سازگاری بیشتری نشان میدهند، تقریباً همیشه عملکرد کل را در هکتار افزایش میدهد که این امر ناشی از کاهش رقابت بین آنها، به علت سازگاری بیشتر با هم است (کامکار و مهدوی دامغانی ۱۳۸۷).
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر