پیشینه تحقیق اسانس ها و فعالیت ضد قارچی اسانسها دارای ۲۸ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
مقدمه ۴
۱-۱ اندام گیاهی حاوی اسانس ۶
۲-۱ فعالیت ضدقارچی اسانسها ۶
۳-۱ مکانیسم اثر بازدارندگی اسانسها ۷
۴-۱ دلایل رویکرد به گیاهان دارویی ۷
۵-۱ مواد موثره گیاهان دارویی ۷
۱-۵-۱ فرآیند متابولیسمی عام ۷
۲-۵-۱- فرآیند متابولیسمی خاص ۸
۶-۱ بیماریهای گیاهی ناشی از پاتوژنها ۸
۷-۱ علل کاربرد اسانسها در ممانعت از رشد عوامل میکروبی ۸
۸-۱ خصوصیات مورفولوژیک قارچ آسپرژیلوس ۹
۹-۱- مروری بر مطالعات انجام شده در دنیا ۱۰
۱۰-۱- مروری بر مطالعات انجام شده در ایران ۱۷
فهرست منابع ۲۰
جوادیزاده، م. پویان. ۱۳۸۹٫ گیاهاندارویی شهرستان قاینات (خواص و کاربردهای آن). انتشارات سخنگستر و معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد قاینات.
قاسمی. ع. ۱۳۸۸٫ گیاهاندارویی معطر شناخت و بررسی اثرات آنها. انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد.
ادیبنیشابوری.ج. ۱۳۹۰٫ بررسی تاثیر برخی از اسانسهای گیاهی و تیمار دمایی بر کاهش تجمع آفلاتوکسین در پسته رقم اوحدی. پایاننامه کارشناسیارشد علومباغبانی. دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی دانشگاه تهران. ۱۹۰ صفحه.
امیدبیگی، ر. ۱۳۷۴٫ رهیافتهای تولید و فرآوری گیاهاندارویی. جلداول. انتشارات فکرروز. ۲۸۵ صفحه.
امیدبیگی، ر. ۱۳۸۴٫ تولید و فرآوری گیاهاندارویی، جلداول، چاپپنجم، انتشارات آستان قدسرضوی. ۳۷۴ صفحه.
امینشهیدی، م. ۱۳۷۵٫ مطالعه آسپرژیلوسهایآفلاتوکسینزا در پسته آلوده بومی ایران و بررسی توده آفلاتوکسینزایی آنها. پایاننامه کارشناسیارشد دانشکده علوم، دانشگاه تهران.
برادران، غ. ۱۳۸۱٫ مقایسه آلودگی به آفلاتوکسین در خوشههای بالایی و پایینی درختان پسته. خلاصه مقالات برگزیده اولین همایش علمی کاربرد پستههای سیرجان، ۶۱ صفحه.
Rad, s., H. Hokmabadi and S.Tahmasbi. 2011. Study of Anti Fungal Effects of Herbal Essences on Aspergillus Parasiticus, A producer of Aflatoxin In pistachio. Jornal of the international symposium on mycotoxins in nuts and dried fruits Damghan – Iran. 10 -12.
Cakira, A., Kordalib, S., Kilice, H and Kaya E. 2005. Antifungal properties of essential oil and Crude extract of Hypericum Iinarioides Bosse. Biochmial systematic and Ecology. 33:245-256.
Shahi, M., Patra, A.C., and Dikshit, A. 2003. Use of essential oil as botanical pesticide against post harvest spoilage in malus pumilo Fruits. Biocontrol. 48:223-232.
یکی از مهمترین عوامل به وجود آورنده ضایعات در محصولات کشاورزی و باغی فعالیت باکتریها و قارچهای مولد توکسین میباشند و یکی از معمولترین روشها برای حفظ محصولات کشاورزی استفاده از مواد شیمیایی ضدقارچ و ضدباکتری برای کاهش فعالیت و ضایعات ناشی از این میکروارگانیسمهاست. در این راستا محققین رشتههای میکروبیولوژی و صنایع غذایی ترکیبات گوناگونی را به کار گرفتهاند ولی از آنجا که بیشتر این ترکیبات مصنوعی و سنتتیک میباشد، علاوه بر هزینه زیاد تولید و استفاده از آنها دارای عوارض جانبی ناخواستهی زیادی نیز برای انسان میباشندRad et al., 2011) ).
در سالهای اخیر توجه محققان به گروهی از ترکیبات طبیعی گیاهی به نام اسانسها جلب شده که علاوه بر خواص ضد قارچی موادی طبیعی و کمخطر برای سلامت انسان و محیطزیست میباشند، به نظر میرسدکه استفاده از اسانسها و عصاره گیاهاندارویی در تمام مراحل فراوری بتواند در جمعیت جدایههای توکسینزا قارچ A.flavus را تحت تاثیر قرار دهد و در نهایت بر روی کاهش آلودگی محصولات به آفلاتوکسین کمک نماید (Rad et al., 2011).
با عنایت به اثرات ضد قارچ اسانسهای گیاهی و از آنجا که در اقلیم کشورمان ایران نیز انواع گوناگون معطر و ادویهای قابل کشت هستند و اسانس استخراج شده از آنها جزء مرغوبترین اسانسها در جهان به شمار میرود.
سرزمین پهناور ایران به دلیل دارا بودن اقلیمهای گوناگون و با اختلاف درجه حرارت بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد و دارا بودن سرزمینهای ساحلی،کوهستانی و کویری و با برخورداری از حداقل ۳۰۰ روز آفتابی در سال با مقایسه با اکثر سرزمینهای جهان مانند قاره اروپا با درجه حرارت و شرایط اقلیمی یکسان و مهآلود بودن اکثر ماههای سال به عنوان یکی از بزرگترین گنجینههای گیاهان داروئی و معطر دنیاست. تولید و زراعت گیاهان داروئی یکی از شاخههای مهم کشاورزی محسوب میشود و از جهاتی در ایران اهمیت خاصی داشته، زیرا برخی از گیاهان داروئی خودرو بوده و قادر نیستند به تنهایی نیاز بازار را تأمین کنند چرا که دسترسی به این گیاهان مشکل بوده و از طرفی کشت و کار آنها دارای معضلاتی است (جوادیزاده و پویان، ۱۳۸۹).
کلمه اسانس از ریشهی یونانی Essential به معنای ذاتی، اصلی یا ضروری گرفته شده است. واژهی Essential oil اولین بار در قرن ۱۶ میلادی توسط یک دانشمند سویسی به نام Parcelus von Hohenheim به کار برده شد. اسانسها از نظر ترکیب شیمیایی همگن نیستند، بلکه به صورت ترکیبات مختلفی مشاهده میشوند ولی به طور کلی از گروه شیمیایی موسوم به ترپنها و یا منشاء ترپنی دارند (فراهانی، ۱۳۸۹).
اسانسها یا ترکیبات معطر، یکی از بزرگترین و مهمترین ترکیبهای ثانوی در گیاهان دارویی، ادویهای به ویژه معطر هستند. ترکیبات ثانویه که در برخی گیاهان به دلیل مسیرهای بیوشیمیایی خاص تولید میشوند به صورت معطر، روغنی، غلیظ عمدتاً بدون رنگ و فرار، آبگریز یا غیرمحلول در آب هستند. در علم شیمی مفهوم آروماتیک به معنی معطر است و هر مادهای که در ساختار مولکولی خود دارای حلقه بنزنی باشد مواد آروماتیک و در غیر این صورت آلیفاتیک میگویند. بسیاری از اسانسهای تولید شده در گیاهان دارای حلقه معطرند و ممکن است ترشح مواد معطر به سطح بیرونی سلولها، به خودی خود انجام شود یا مواد معطر در کیسه، مجاری و بافتهای ترشحی ذخیره شده، بر اثر لمس و یا پارهشدن به بیرون تراوش کند. در همین حوزه به گیاهانی که توانایی تولید، ذخیره و ترشح ترکیبات معطر یا اسانس را دارند گیاهانمعطر گفته میشود ( قاسمی، ۱۳۸۸).
اسانسها در سلولها و کرکهای ترشحی منفرد یا مجتمع، غدههای ترشحی، مجاری ترشحی در قسمتهای سطحی و درونی اندامهای مختلف: برگها، گلها، میوهها، جوانهها و شاخه گیاهان وجود دارند یا ممکن است در اندامهای مختلف گیاهان پراکنده شده باشد در این صورت اسانس حاصل، از نظر کمیت و کیفیت و همچنین اجزا و عناصر تشکیل دهنده از اندامی به اندام دیگر تفاوت دارد (امید بیگی، ۱۳۸۴).
بعضی از اسانسها در دمای پایین جامدند و استئاروپن نامیده شده مانند تیمول، مانیتول، کامفور و بعضی دیگر در درجه حرارت پایین مایع بوده که اولئوپن نامیده میشود.
اسانسها در گیاهان مختلف و در اندامهای گوناگون این گیاهان یافت میشوند. در تیره رز بیشترین مقدار اسانس در قسمتهای مختلف گل دیده میشود در گیاهان خانواده گرامینه اسانس در برگهای گیاه تجمع دارد و در مرکبات میتوان اسانس را در پوست میوه جستوجو کرد. در مورد گیاهانی که در این طرح مورد آزمایش قرار گرفتهاند آویشن، مرزه، باریجه که از تیره نعناع هستند بیشترین اسانس را در برگها و ساقه خود دارند اسانس اکالیپتوس از برگهای حاوی آن که دارای تعداد بسیار زیادی غدههای ترشح کننده اسانس است به دست آمده است. رزماری در اندامهای هوایی گیاه یافت میشود (راد، ۱۳۷۸).
نتایج دلگرم کننده در مورد استفاده از این تولیدات طبیعی در جهت کنترل پوسیدگیهای قارچی بدست آمده که دلالت بر توسعه و تولید قارچکشهای طبیعی همپای قارچکشهای مصنوعی دارد، شاید بتوان امید داشت که از این طریق محیطزیست سالمتر برای انسان مهیا گردد (cakira et al.,2005). فعالیت ضدقارچی که از اثر اسانسها گیاهان مشتق میشود به طور کلی برای گیاه سمی نمیباشد و اثری بر خصوصیات مورفولوژیکی آن ندارد (shahi et al.,2003). یک اسانس در برخی موارد ممکن است رفتار قارچکشی بسیار قوی در برابر برخی از عوامل بیماریزا بروز دهد در صورتیکه روی سایر عوامل بیتاثیر باشد. بنابراین نمای روشنی بر سمیت قارچکشیها زمانی به دست میآید که این ترکیبات بر ضد طیف وسیعی از بیماریها آزمایش شود. به نظر میرسد خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی اسانسها در نتیجه فعالیت همافزایی ترکیبات موجود در آن باشد بدین معنی که هر ترکیب به تنهایی مانند مجموع ترکیبات موثر نیست (ادیبنیشابوری، ۱۳۹۰).
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر