676 views
پیشینه تحقیق استافیلوکوکوس و تستهای تشخیص بیماریزایی و گونه های آن و نقش استافیلوکوکوس در بیماریهای انسان و حیوانات دارای ۳۲ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱-معرفی استافیلوکوکوس ۵
۱-۲- ریخت شناسی و رنگ آمیزی: ۵
۲-۲- ساختار و ترکیب: ۶
۳-۲- ویژگیهای رشد: ۶
۴-۲- جداسازی: ۷
۵-۲- شناسایی و ویژگیهای کلونی: ۸
۱-۵-۲- تولید رنگدانه: ۸
۲-۵-۲- همولیز: ۹
۶-۲- تستهای تشخیص بیماریزایی جدایههای استافیلوکوکوس: ۱۲
۱-۶-۲- تست کوآگولاز: ۱۲
۲-۶-۲- تست DNase: ۱۴
۳-۶-۲- تست تایید وجود پروتئین آ: ۱۵
۷-۲- جایگاه طبیعی: ۱۵
۸-۲- گونههای استافیلوکوکوس: ۱۵
۱-۸-۲- استافیلوکوکوس اورئوس: ۱۵
۲-۸-۲- استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس: ۱۷
۳-۸-۲- استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس: ۱۷
۴-۸-۲- استافیلوکوکوس همولیتیکوس: ۱۸
۵-۸-۲- استافیلوکوکوس سیمولنس: ۱۸
۶-۸-۲- استافیلوکوکوس لوجاننسیس: ۱۹
۷-۸-۲- استافیلوکوکوس کپیتیس: ۱۹
۸-۸-۲- استافیلوکوکوس زایلوسوس: ۱۹
۹-۸-۲- استافیلوکوکوس اینترمدیوس: ۲۰
۱۰-۸-۲- استافیلوکوکوس هایکوس: ۲۰
۱۱-۸-۲- استافیلوکوکوس سیوری: ۲۰
۱۲-۸-۲-استافیلوکوکوس کروموژنز: ۲۱
۱۳-۸-۲- استافیلوکوکوس لنتوس: ۲۱
۹-۲- بیماریزایی: ۲۲
۱۰-۲- نقش استافیلوکوکوس در بیماریهای انسان: ۲۲
۱۱-۲- نقش استافیلوکوکوس در بیماریهای حیوانات: ۲۳
۱۲-۲- فاکتورهای حدت در استافیلوکوکوس: ۲۳
۱۳-۲- فاکتورهای حدت در استافیلوکوکوسهای کوآگولاز منفی: ۲۳
۱۴-۲- پاسخ به درمان: ۲۴
۱۵-۲- آزمونهای تشخیص آزمایشگاهی: ۲۵
۱-۱۵-۲- نمونهها: ۲۵
۲-۱۵-۲- تهیه گسترش: ۲۵
۳-۱۵-۲- کشت: ۲۶
۴-۱۵-۲- تست کاتالاز: ۲۶
۵-۱۵-۲- تست کوآگولاز: ۲۶
۶-۱۵-۲- تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی: ۲۷
۷-۱۵-۲- تستهای سرمی و تعیین تیپ: ۲۸
منابع: ۲۹
Pyorola, S. And S. Taponen (2009). Coagulase-negative staphylococci emerging mastitis pathogens. Vet.Microbiol. 134:3-8.
Yugueros, J., A. Temprano, B. Berzal, M. Sanchez, C. Hernanz, J.M. Luengo and G. Naharro (2000). Glyceraldehyde-3-phosphate dehydrogenase-encodig gene as a useful taxonomic tool for Staphylococcus spp. J. Clin. Microbial. 38: 4351-4355.
Murray, P.R., K.S. Rosenthal and M.A. Pfaller (2009). Medical Microbiology. 6th ed, Mosby. PP: 209
Brooks, G.F., K.C. Carroll, J.s. Butel, S.A. Morse and T.A. Mietzner (2010). Jawetz, Melnick and Adelberg’s Medical Microbiology, 25th edition, Large Medical Books/McGraw-Hill, PP: 275 – 276.
Haque, R and Baldwin, J.N. (1964). Types of hemolysins produced by Staphylococcus aureus, as determined by the replica plating technique. J Bacteriol. 88: 1442-1447.
Haveri, M., A. Roslof, L. Rantala and S. Pyorala (2008). Virulence genes of bovine Staphylococcus aureus from persistent and nonpersistent intramammary infections with different clinical characteristics. J. Appl. Microbial. 103: 993-1000.
Hirsh, D.C., N.J. MacLachlan and R.L. Walker (2004). Veterinary Microbiology 2nd ed. Wiley-Blackwell. PP: 153 and 158
Huebner, J. and D.A. Goldmann (1999). Coagulase-negative staphylococci: role as pathogens. Annu. Rev. Med. 50:223-236.
Quinn, P.J., M.E. Carter, B.K. Markey and G.R. Carter (1994). Clinical Veterinary Microbiology. Mosby. PP: 118-136
Winn, W., S. Allen, W. Janda, E. Koneman, G. Procop, P. Schreckenberger and G. Woods (2006). Color Atlas and Textbook of Diagnostic Microbiology. 6th ed. Wolters Kluwer Company.
Aarestrup, F.M. (1995). Characterization of Staphylococcus aureus from bovine mastitis. Ph. D. thesis. Danish Veterinary Laboratory and the Royal Veterinary and Agricultural University, Copenhagen, Denmark.
Aarestrup, E M., Larsen, H.D., Eriksen, N.H.R., Elsberg, C.S and Jensen, N. E.(1999). Frequency of α and β -haemolysin in Staphylococcus of bovine and human origin. APMIS 107: 425-430.
Adlam, C., Ward, P.D., McCartney, A.C., Arbuthnott, J.P., Thorley, C.M. (1977). Effect of immunization with highly purified alpha- and betatoxins on staphylococcal mastitis in rabbits. Infect. Immun. 17: 250-256.
Anthonisen I.L., M. Sunde, T.M. Steinum, M.S. Sihu and H. Sorum (2002). Organization of the antiseptic resistance gene qacA and Tn552-related-lactamase genes in multidrug-resistant Staphylococcus haemolyticus strains of animal and human origins. Antimicrob. Agents. Chemother. 46:3606-3612.
Arbuthnott, J. P. (1981). Staphylococcal toxins: past and future. In: Jeljaszewicz, J. (Ed): staphylococci and staphylococcal infections. Zbl. Bakt. Suppl. 10: 215-222.
Ariyanti, D., Salasia, S.I.O. and Tato, S.(2011) Characterization of haemolysin of Staphylococcus aureus isolated from food of animal origin. IJ Biotech. 16:32-37.
Barkema, H.W., Y.H. Schukken and R.N. Zadoks (2006). The role of cow, pathogen and treatment regimen in the therapeutic success of bovine Staphylococcus aureus mastitis. J. Dairy Sci. 89:1877-1895.
Casey, A.L. Lambert, P.A. and Elliott, T.S.J. (2007). Staphylococci. Int. J.Antimicrob. Agents. 29:S23-S32.
استافیلوکوکوس یک باکتری کروی شکل گرم مثبت است که در زیر میکروسکوپ بهصورت خوشههای نامنظم شکل میگیرد. این میکروارگانیسم در قسمت فوقانی دستگاه تنفس و سطوح پوششی بینی، نوک پستان، واژن حیوانات خونگرم وجود دارد. تاکنون ۵۰ گونه و زیرگونه استافیلوکوکوس شناسایی شده است. استافیلوکوکوسها بر اساس تواناییشان در لخته کردن پلاسما به دو دسته کوآگولاز مثبت و کوآگولاز منفی تقسیم می شوند (پیورالا و تاپونن، ۲۰۰۹).
استافیلوکوکوس عامل ایجادکننده بسیاری از عفونتهای فرصت طلب در انسان و حیوان شناخته شده است و در آزمایشگاه میکروب شناسی بالینی مهم ترین پاتوژن جدا شده از عفونتها محسوب میشود (یوگروس و همکاران، ۲۰۰۰).
نام استافیلوکوکوس از لغت یونانی استافیل به معنای خوشه انگور گرفته شده است. علت این نامگذاری رشد کوکسیهای گرم مثبت در یک الگوی شبیه به خوشه انگور میباشد (موری و همکاران، ۲۰۰۹).
استافیلوکوکوسها سلولهای کروی شکل به قطر ۱ میکرون هستند که در دستههای نامنظم شکل میگیرند. کوکسی تازه آن در رنگ آمیزی گرم به شدت گرم مثبت است و در کشت کهنه بسیاری از سلولهای آن گرم منفی رنگ میگیرند. استافیلوکوکوسها غیرمتحرک و فاقد اسپور هستند (بروکس و همکاران، ۲۰۱۰).
دیواره سلولی استافیلوکوکوسها شامل پروتئین و پلیساکارید است. یک پروتئین با عنوان فاکتور تودهای کننده[۱]وجود دارد که در شرایط آزمایشگاهی با فیبرینوژن فعل و انفعالاتی انجام میدهد و ایجاد یک واکنش آگلوتیناسیون میکند. پروتئین دیگر، پروتئین آ است که با ترکیب شدن با قطعه FC ایمنوگلوبولینها تودهای را تشکیل میدهد. عمده پلیساکارید دیواره سلولی اسید تیکوئیک متصل به پپتیدوگلیکان است. رنگدانههای کاروتنوئید در دیواره سلولی میتواند رنگ طلایی را در کلونیهای استافیلوکوکوس اورئوس ایجاد کند. گاهی اوقات استافیلوکوکوس اورئوس کپسول تولید میکند و گاهی نیز یک کپسول کاذب که به سستی در ارتباط با یک ساختار کربوهیدرات است توسط سویههایی که ایجاد ورم پستان در گاو میکنند، تولید میشود (هیرش و همکاران، ۲۰۰۴).
استافیلوکوکوسها به راحتی در اکثر محیطهای کشت باکتری تحت شرایط هوازی و میکروائروفیل رشد میکنند. اکثر گونههای آن بیهوازی اختیاری اند و در محیط حاوی ۱۰% کلرید سدیم و محدوده دمایی C° ۱۸-۴۰ رشد میکنند. محیط معمول برای تلقیح نمونهها محیط آگارحاوی خون گاو یا گوسفند میباشد. محیط برد – پارکر آگار و مانیتول سالت آگار محیط انتخابی استافیلوکوکوس محسوب میشود که معمولا در میکروب شناسی مواد غذایی کاربرد دارند. این میکروارگانیسم در دمای C° ۳۷ به سرعت رشد میکند، اما تشکیل رنگدانه در دمای اتاق (C° ۲۵-۲۰) بهتر شکل میگیرد. کلونیها روی محیط جامد گرد، صاف، برجسته و براق هستند (کویین و همکاران، ۱۹۹۴).
استافیلوکوکوس اورئوس معمولا کلونیهای خاکستری تا زرد طلایی ایجاد میکند. استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس[۲] معمولا کلونیهای خاکستری تا سفید رنگ در جداسازی اولیه تولید میکند. بسیاری از کلونیها در اثر گرمخانه گذاری طولانی مدت تولید رنگدانه میکنند. در محیط مایع و در شرایط بیهوازی هیچ رنگدانهای تولید نمیشود. درجات مختلفی از هممولیز توسط استافیلوکوکوس اورئوس و گاهی توسط گونههای دیگر تولید میشود. استافیلوکوکوسها به آرامی بسیاری از کربوهیدراتها را تخمیر میکنند و تولید اسید لاکتیک بدون ایجاد گاز میکنند. فعالیت پروتئولیتیک از سویهای به سویه دیگر متفاوت است (بروکس و همکاران، ۲۰۱۰).
محیط کشت آگار حاوی خون گاو بهترین محیط برای تشخیص توکسین β است که این خود عامل تشخیصی برای استافیلوکوکوسهای کوآگولاز مثبت از جمله استافیلوکوکوس اینترمدیوس[۳]، استافیلوکوکوس شلیفری[۴] و استافیلوکوکوس اورئوس می باشد (هیرش و همکاران، ۲۰۰۴).
برای جداسازی ارگانیسمها از نمونههای بسیار آلوده، نمونهها را میتوان روی محیط CNA[5] و یا PEA[6] تلقیح کرد. این دو محیط مانع از رشد باکتریهای گرم منفی میشوند و به باکتریهای گرم مثبت اجازه رشد میدهند. مانیتول سالت آگار یک محیط انتخابی مناسب برای ارزیابی حضور استافیلوکوکوس اورئوس در نمونههایی از قبیل نمونههای اخذ شده از بینی میباشد. در محیط کشت آگار حاوی خون گوسفند اکثر استافیلوکوکوسها در مدت ۲۴ ساعت به خوبی رشد میکنند. بعضی از گونههای استافیلوکوکوس ممکن است بر اساس این که نمونه حاوی کشت خالص است یا مخلوط به بیش از ۴۸-۲۴ ساعت گرمخانه گذاری نیاز داشته باشند (وین و همکاران، ۲۰۰۶).
کلونیهای اکثر گونههای استافیلوکوکوس بعد از ۲۴ ساعت گرمخانه گذاری قطر ۳-۱ میلی متر و یا کمتر دارند. کلونیهای استافیلوکوکوس معمولا گرد، صاف، کروی، برجسته، براق و دارای مقطع عرضی محدب و حاشیه مشخص میباشند. کلونیهای بعضی سویههای استافیلوکوکوس اورئوس معمولا بزرگ، صاف و کروی هستند، در حالی که بعضی سویهها ممکن است ظاهری خیس و چسبناک داشته باشند.
استافیلوکوکوس ها در دمای اتاق بهتر رنگدانه تولید میکنند. بعضی سویههای استافیلوکوکوس اورئوس ممکن است رنگدانه زرد یا زرد – نارنجی تولید کنند، در حالی که دیگر سویههای آن کلونیهای سفید یا خاکستری فاقد رنگدانه تولید میکنند. گفته شده است تشدید تولید رنگدانه در استافیلوکوکوس توسط اضافه کردن شیر، چربی یا گلیسرول مونواستات به محیط کشت القا میشود. کلونیهای استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس در جداسازی اولیه معمولا خاکستری تا سفید هستند. بسیاری از کلونیها همراه با گرمخانه گذاری طولانی مدت تولید رنگدانه میکنند. در محیط مایع و فاقد اکسیژن هیچ رنگدانهای تولید نمیشود (وین و همکاران، ۲۰۰۶ و بروکس و همکاران، ۲۰۱۰).
[۱]Clumping factor
[۲]S. epidermidis
[۳]S. intermedius
[۴]S. scheliferi
[۵] Columbia colistin-nalidixic agar
[۶] Phenylethylalcohol agar
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر