798 views
پیشینه تحقیق اهمیت تولید و خواص دارویی گیاه استویا و نقش و تأثیر کود نیتروژن بر گیاهان دارویی دارای ۴۰ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱ مقدمه ۵
۲-۱ نگاهی کلی به گیاه استویا ۹
۲-۱-۱ اهمیت تولید استویا ۹
۲-۱-۲ تاریخچه و خاستگاه ۱۰
۲-۱-۲-۱ خصوصیات گیاهشناسی ۱۰
۲-۲-۱-۲ پیشینه استفاده ۱۱
۲-۱-۳ ترکیبات موجود در گیاه ۱۳
۲-۱-۴ خواص دارویی ۱۶
۲-۱-۴-۱ استویا و قند خون ۱۶
۲-۱-۴-۲ استویا و کاهش وزن ۱۷
۲-۱-۴-۳ استویا و کنترل میکروارگانیسمها ۱۷
۲-۱-۴-۴ خواص آنتیاکسیدانی ۱۷
۲-۱-۴-۵ بیماری دهان ۱۸
۲-۱-۵ شرایط اکولوژیکی ۱۸
۲-۱-۶ شرایط خاک ۱۸
۲-۲ وضعیت مصرف کود شیمیایی در ایران ۱۹
۲-۲-۱ نیتروژن ۱۹
۲-۲-۲ نقش و تأثیر کود نیتروژن بر گیاهان دارویی ۲۰
۲-۳ نیتروکسین ۲۳
۲-۴ تاریخ کاشت: ۲۸
منابع ۳۰
حسینی،ر.، ق،ع،ابرسجی.، ح،حسینی. ۱۳۸۷٫ گیاهان دارویی استان گلستان. فصلنامه علمی-پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. جلد ۲۴،شماره ۴٫ص:۴۷۲-۴۹۸
سهرابی بالسینی،م.، ع، نجفی.، م،ح، حداد خداپرست.، س،ایزدی مقدم. ۱۳۸۷٫ روش جداسازی غشایی برای شیرین کننده ها از برگهای استویا. کنفرانس ملی غذای عملگر. ص: ۵۳۲-۵۳۶
رحمانی، ح،ر. ۱۳۸۶٫ کودهای زیستی و نقش آن در کشاورزی پایدار و تولید محصول سالم. اولین کنگره چالشهای کود در ایران. نیم قرن مصرف کود. ص:۱-۷
بهاری ساروی،س،ح.، ه،پیردشتی.، ی،یعقوبیان. ۱۳۹۱٫ اثر نیتروژن و سیلیسیم به همراه کودهای بیولوژیک بر بیماری سفیدک سطحی،صفات فیزیولوژیکی و عملکرد گندم(Triticum aestivum). مجله مدیریت خاک و تولید پایدار. جلد۲،شماره۱٫ ص: ۲۷-۴۴
مهرآفرین،ع.ح،نقدی بادی.م،پورهادی.ا،هادوی.ن،قوامی و ز،کدخدا.۱۳۹۰؛ اثرات کودهای زیستی (نیتروژنه و سولفوره) و کود شیمیایی اوره بر عملکرد زراعی و دارویی نعناع فلفلی .(Mentha piperita)فصلنامه گیاهان دارویی. سال دهم، دوره چهارم، شماره ۴۰٫ ص:۱۰۷-۱۱۸
عسگری،س. ۱۳۹۰٫ استویا معجزه ای از طبیعت. اولین سمینار ملی امنیت غذایی. ص: ۱-۹
حمزه لوئی،م.، ح،میرزایی.، م،قربانی. ۱۳۸۸٫ بررسی اثر جایگزینی شیرین کننده های استویا به جای شکر بر اندیس پراکسید چربی بیسکویت. مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی. جلد ۱۶، شماره۱٫ ص:۱-۵
نیک نژاد،م.امام ،ی.۱۳۷۳؛مقدمه ای بر فیزیولوژی عملکرد گیاهان زراعی.دانشگاه شیراز. ۵۷۱ صفحه
تخت چین، ف. ۱۳۹۰٫ شیرین کننده استویا. معاونت غذا و دارو. ص: ۱-۴
تهامی، م. ک.، رضوانی مقدم، پ. و جهان، م. ۱۳۸۹٫ مقایسه تأثیر کودهای آلی و شیمیایی بر عملکرد و درصد اسانس گیاه دارویی ریحان. مجله بومشناسی کشاورزی، شماره ۲، جلد ۱، ص: ۷ -۸۲
حسینتبار، غ، ح. ۱۳۹۱٫ کتابچه راهنمای زراعت گیاه استویا. ۳۷ صفحه
بیاری، آ. غلامی، پ. اسدی رحمانی، ه. ۱۳۸۶٫ تولید پایدار و بهبود جذب عناصر غذایی ذرت در عکسالعمل به تلقیح بذر توسط باکتریهای محرک رشد. خلاصه مقالات دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران، گرگان، ص: ۸٫
بینام. ۱۳۹۱٫ استویا. انبوه کشت اصفهان. ص ۱-۵
استفاده از گیاهان دارویی در قالب طب سنتی برای درمان بیماریها و مصارف دیگر در صنایع غذایی و بهداشتی از دیرباز مورد توجه بوده است، ولی در چند سال اخیر با گرایش مردم به استفاده از داروهایی با منشأ گیاهی بهدلیل عوارض جانبی و سوء داروهای شیمیایی، توجه جهانیان به این بحث بیشتر شده است. از سوی دیگر، تأکید سازمان بهداشت جهانی در جایگزینی تدریجی مواد طبیعی به جای مواد شیمیایی موجب شده تا کشورهای مختلف جهان نسبت به سرمایه گذاری، برنامه ریزی کشت و تولید انبوه گیاهان دارویی در سطوح صنعتی و استفاده از آن در صنایع دارویی، بهداشتی و غذایی اقدام کنند (حسینی و همکاران، ۱۳۸۷).
در سالهای اخیر به دنبال افزایش توجه عمومی نسبت به حفظ سلامتی و وزن متعادل بدن، تحقیقات بسیاری در خصوص استفاده از شیرینکنندهها و یافتن انواع جایگزین آنها صورت گرفته است. در جریان این مطالعات منابع جدیدی برای تهیه این افزودنیهای غذایی مطرح شده که یکی از مناسبترین آنها گیاه استویا میباشد (گلفر، ۱۳۸۹). رژیمهای غذایی پرکالری به همراه عدم فعالیت فیزیکی کافی میتواند منجر به افزایش وزن شده که در نهایت باعث بروز بیماریهایی همچون چاقی، بیماریهای قلبی و عروقی، فشار خون، دیابت غیر وابسته به انسولین و غیره میگردد (چاز[۱]، ۱۹۷۹).
آگاهی مردم از اینکه تغذیه مناسب میتواند در سلامتی افراد مؤثر باشد، موجب شده تا امروزه تولیدکنندگان مواد غذایی، محصولاتی با چربی، شکر، نمک کم و فیبر بیشتر تولید نمایند که این رژیمهای غذایی میتواند از بروز برخی از بیماریها جلوگیری کند ) لوئیس[۲] و همکاران، ۲۰۰۷).
صنعت غذا به طور صنعتی از شکر به عنوان عامل شیرین کننده استفاده میکند. هر چند، اندکی تقاضا برای شیرین کنندههای دیگر افزایش یافته است اما شکر در واکنش مصرف کننده دارای برتری است در بازار شیرین کنندههای سنتزی به خوبی منابع طبیعی آن وجود دارد. افزودنیهای شیرین کننده باید بهطور کامل در میزان مورد نیاز، غیرمسموم کننده، ارزش گرمایی کم، حرارت و pH پایدار باشد. در سالهای اخیر، به شیرین کنندههای دارای منبع طبیعی مستقر در استویا[۳] توجه شایانی گردیده است که دارای کیفیتهای مطلوب زیادی میباشد ( کرامر و ایکان[۴]، ۱۹۸۶؛ سهرابی بالسینی و همکاران، ۱۳۸۷).
استویا با نام علمی Stevia rebaudiana Bertoni، گونهای چندساله، بوتهای و کوتاهقد از خانوادهی Asteraceae (Compositae)، بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری غربی آمریکای شمالی تا آمریکای جنوبی است. بهطور عمده در ارتفاعات ۵۰۰-۳۰۰۰ متر در منطقه کوهستانی نیمهخشک رشد میکند (عسگری، ۱۳۹۰؛ ، کویاما[۵] و همکاران، ۲۰۰۳).
استویوزاید[۶] ماده مؤثره موجود در برگ استویا جز خانواده دیترپن است که این خانواده دارای خاصیت ضدمیکروب، ضدحساسیت، ضدسرطان و ضد تومور میباشد. عصاره برگ این گیاه، دارای فنلها و فلاونوئیدها است که دارای خاصیت آنتیاکسیدانی است و همچنین این عصاره دارای خاصیت ضدقارچ، ضدالتهاب، ضدویروس و دارای خاصیت مهارکنندگی بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس میباشد. سازمان دارو و غذا [۷] (FDA) گلیکوزیدهای گیاه استویا را در سال ۲۰۰۸ بهعنوان یک افزودنی سالم (GRAS) اعلام کرد (آقایی و همکاران، ۱۳۹۰؛ تاکازاکی[۸] و همکاران، ۲۰۰۹؛ کونوشیما[۹] و تاکازاکی[۱۰]، ۲۰۰۲؛ کدیک[۱۱] و همکاران، ۲۰۰۹؛ سیمون[۱۲] و همکاران، ۲۰۰۳؛ بلاس[۱۳]، ۲۰۱۰؛ برندل[۱۴] و تلمر[۱۵]، ۲۰۰۷).
این گیاه دارای بیش از ۱۰ گلیکوزید است که بدون کالری هستند. علاوه بر آن شامل ترکیبات غیر شیرین فلاونوئیدها، استرولها، لبدانها[۱۶]، کلروفیلها، تریترپنوئیدها، مونو و دیساکاریدها، ترکیبات روغن فرار، رنگدانه ها، صمغ ها، اسیدهای آلی و نمکهای معدنی است (عسگری، ۱۳۹۰؛ گاردانا[۱۷] و همکاران، ۲۰۱۰). این گلیکوزیدها دی ترپنهایی هستند که در مسیرهای بیوسنتتیک چهار مرحلهای با تشکیل اسید جیبرلیک مشترک هستند. شواهدی وجود دارد که استویوزاید و مشتقات آن دارای اثر بازدارنده بر روی تغذیه شته بوده که این در واقع دلیلی بر نقش کلاسیک در دفاع شیمیایی علیه آفات میباشد (برندل و تلمر، ۲۰۰۷).
نیتروژن به عنوان یکی از عناصر پرمصرف و ضروری در تغذیه گیاهان، چهارمین عنصر اصلی تشکیل دهنده وزن خشک گیاه و یکی از اجزای تشکیلدهنده بسیاری از مولکولهای مهم مانند پروتئینها، اسیدهای نوکلئیک، برخی هورمونها، کلروفیل و انواع دیگری از مواد سازنده اولیه و ثانویه گیاهان است (بهاریساروی و همکاران، ۱۳۹۱). در دهه گذشته مصرف کودهای شیمیایی، اثرات و پیامدهای زیست محیطی نامطلوبی نظیر آلودگی آب و خاک و همچنین بروز مشکلاتی در خصوص وضعیت سلامت انسانها و دیگر موجودات زنده را بههمراه داشته است (رحمانی، ۱۳۸۹).
کودهای بیولوژیک منشأ طبیعی دارند و معمولاً از خاک تهیه میشوند، بنابراین سبب بهبود ساختمان خاک، افزایش محصول و کاهش آلودگی ناشی از مصرف کودهای شیمیایی و در نتیجه کاهش بیماریها خواهند شد .تولید محصولات غذایی با کیفیت که محصول کودهای بیولوژیک است نه تنها سبب رضایت خاطر مصرف کنندگان خواهد شد بلکه سلامت آنها را نیز تضمین خواهد کرد. با توجه به آنچه گفته شد میتوان نتیجه گرفت مصرف کودهای بیولوژیک نه تنها نیازهای گیاه را بهخوبی تأمین خواهد کرد، بلکه سبب بهبود کیفیت محصولات کشاورزی و در نتیجه سلامت مصرف کنندگان خواهد شد (رحمانی، ۱۳۸۹). بنابراین بهمنظور حفظ محیط زیست و رسیدن به کشاورزی پایدار و در کنار آن جبران کمبود عناصر غذایی و رفع نیاز غذایی گیاهان برای افزایش عملکرد، استفاده از کودهای بیولوژیکی از مؤثرترین شیوهها میباشد (چر[۱۸] و همکاران، ۲۰۰۶).
کاربرد کودهای بیولوژیک بهویژه باکتریهای محرک رشد گیاه بهصورت تلفیق با مصرف کودهای شیمیایی مهمترین راهبرد تغذیه تلفیقی گیاه برای مدیریت پایدار بوم نظامهای کشاورزی و افزایش تولید آنها در سیستم کشاورزی پایدار با نهاده کافی میباشد. استفاده از کودهای شیمیایی سبب تجمع مواد سمی در خاک میشوند اما کودهای زیستی هیچ گونه آلودگی ایجاد نمیکنند (سلمانیبیاری و همکاران، ۱۳۸۹؛ ککمکی[۱۹] و همکاران، ۲۰۰۷؛ سینگ[۲۰] و پورهیت[۲۱]، ۲۰۰۸).
مصرف کودهای دامی و زیستی در تولید گیاهان دارویی در نظام کشاورزی پایدار به منظور دستیابی به افزایش کیفیت محصول، حفظ محیط زیست و سلامت جامعه از اهمیت زیادی برخوردار میباشد. بروز مشکلات متعدد زیست محیطی نظیر آلودگی منابع آب، افت کیفیت محصولات کشاورزی، کاهش تنوع زیستی، ایجاد مقاومت در آفات و کاهش میزان باروری خاک، تغییر در نظامهای زراعی متداول را ضروری و حرکت به سوی نظامهای کشاورزی پایدار را تسریع مینماید (شارما[۲۲]، ۲۰۰۲). در این میان، بهکارگیری کودهای آلی و زیستی، گامی اساسی و مطمئن در جهت دستیابی به اهداف کشاورزی ارگانیک و پایدار میباشد. کودهای زیستی شامل سلولهایی زنده از انواع مختلف میکروارگانیسمها هستند که قابلیت جذب عناصر غذایی را با استفاده از فرآیندهای زیستی برای گیاهان فراهم کرده و به توسعه سیستم ریشه آنها کمک میکنند (مهرآفرین و همکاران، ۱۳۹۰).
از عوامل مهم تعیین کننده تاریخ کاشت مطلوب در هر منطقه میتوان به درجه حرارت مناسب خاک جهت جوانهزنی، میزان رشد رویشی کافی قبل از گل دهی، عدم برخورد زمان گلدهی با دمای بالا و سرمای آخر فصل اشاره کرد. بهلحاظ تأثیر تاریخ کاشت بر استقرار گیاه، کنترل علفهای هرز، آفات و بیماریها، زمان برداشت و کیفیت محصول، دانستن مناسبترین تاریخ کاشت برای هر منطقه در جهت ارتقاء کمی و کیفی محصول اجتناب ناپذیر است (نیکنژاد و امام، ۱۳۷۳).
استویا گیاهی از تیره گل مرکبان علفی و دارای برگهای کوچکی میباشد که بهصورت متناوب روی ساقه قرار دارند. گلهای این گیاه کوچک سفید و در قسمت میانی بنفش کم رنگ و به صورت خوشهای روی ساقه ظاهر میشوند همچنین این گیاه روز کوتاه و حساس به سرما میباشد (تخت چین، ۱۳۹۰).
۱٫ Food and Drugs Administration
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر