تحقیق اهمیت کودهای بیولوژیک و نقش آنها در رشد و سلامت گیاه و اثر تلقیح ازتوباکتر و کودهای دامی در افزایش و بهبود عملکرد گیاهان زراعی

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق اهمیت کودهای بیولوژیک و نقش آنها در رشد و سلامت گیاه و اثر تلقیح ازتوباکتر و کودهای دامی در افزایش و بهبود عملکرد گیاهان زراعی دارای ۲۸ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۲- اهمیت کاربرد کودهای بیولوژیک در کشاورزی    ۳
۲-۱- کودهای بیولوژیک و نقش آنها در رشد و سلامت گیاه    ۸
۲-۲- باکتری‌های محرک رشد    ۸
۲-۲-۱- تحریک رشد گیاه    ۹
۲-۲-۲- کنترل بیولوژیک آفات و بیماری‌ها    ۱۰
۲-۲-۳- ازتوباکتر    ۱۱
۲-۲-۴- اثر تلقیح ازتوباکتر در افزایش عملکرد گیاهان زراعی    ۱۲
۲-۲-۵- آزوسپیریلیوم    ۱۴
۲-۲-۶- کود بیولوژیک نیتروکسین    ۱۴
۲-۳- کودهای دامی    ۱۶
۲-۳-۱- کارایی کودهای دامی در بهبود عملکرد گیاهان زراعی    ۱۶
منابع    ۲۰

منابع

جعفری، ن. ۱۳۸۸٫ بررسی تأثیر مصرف توأم کودهای نیتروژن، سولفات روی و کود بیولوژیک حاوی Azotobacter و  Azospirillumبر عملکرد، اجزای عملکرد و شاخص های رشد کلزا. پایان‌نامه کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان.

کریمی، ف.، م.ع. بهمنیار. و و. شهابی. ۱۳۹۱٫ تاثیر کاربرد گوگرد و کود دامی بر میزان روغن، پروتئین و برخی اجزای عملکرد کلزا در دو خاک آهکی. نشریه دانش کشاورزی و تولید پایدار، دوره ۲۲، شماره ۳، صفحه‌ ۸۴-۷۱٫

لطفی‌جلال‌آبادی، ا.، ع.، سیادت.، ع.م. بخشنده.، ق. فتحی. و خ. عالمی‌سعید. ۱۳۹۲٫ اثرسیستم های کودی شیمیایی، آلی و بیولوژیک بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام گندم نان و دوروم در منطقه اهواز. نشریه تولیدات گیاهی، دوره ۳۶، شماره ۱، صفحه‌ ۱۱۶-۱۰۳٫

محمدیان روشن، ن.، م، مرادی.، ا، آذرپور و ح، بزرگی. ۱۳۸۹٫ بررسی تاثیر مقادیر مختلف کودهای آلی و شیمیایی و تلفیقی بر عملکرد و اجزای عملکرد باقلا. همایش ملی کشاورزی پایدار و تولید محصول سالم اصفهان. صفحه ۱۵۹٫

حسن زاده قورت تپه، ع.، ع. فتح‌اله زاده، ع. نصراله زاده اصل و ن. آخوندی. ۱۳۸۷٫ بررسی عملکرد و راندمان زراعی جذب نیتروژن در ارقام و لاین‌های گندم در استان آذربایجان غربی. مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی، جلد اول، شماره اول، صفحه ۱۰۰- ۸۲٫

احمدیان، ا.، ا. قنبری. و م. گلوی. ۱۳۸۸٫ اثرمتقابل تنش آب و کود دامی بر اجزای عملکرد، اسانس و ترکیبات شیمیایی Cuminum cyminum. مجله پژوهش های زراعی ایران، ۴۰ (۱): ۱۸۰-۱۷۳٫

احمدیان، ا.، ا. قنبری. و ب. سیاه‌سر. ۱۳۹۰٫ اثر تنش خشکی و مصرف انواع کود آلی و معدنی و بقایای آنها بر عملکرد و اجزای عملکرد بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla L.). نشریه بوم‌ شناسی کشاورزی. جلد ۳، شماره ۳، صفحه‌ ۳۹۵-۳۸۳٫

Chaudhry, M.A., A. Rehman. M.A. Naeem. and N. Mushtaq. 1999. Effect of organic and inorganic fertilizers on nutrient contents and some properties of eroded loess soils. Pakistan Journal of Soil Science 16: 63-68.

Eghball, B., D. Ginting. and J.E. Gilley. 2004. Residual effects of manure and compost applications on corn production and soil properties. Agronomy Journal 96: 442-7.

Fehr, W. R., C. E. Caviness, D. T. Burmood and J. S. Penningtae. 1971. Stages of Development descriptions for soybean, Glycine max (L.) Merril. Crop Sci 11: 929-930.

Soomro, N. S. 2000. Effect of different nitrogen, phosphorus and bio- fertilizer level on yield of canola. http:// parc.gov.pk.

Azizi, M., F. rezwanee., M. Hassanzadeh Khayat., A. Lakzian. and H. Neamati. 2008. The effect of different levels of vermicompost and irrigation on morphological properties and essential oil content of German chamomile (Matricaria recutita variety Goral). Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants 24(1): 82-93. (In Persian with English Summary)

Beebe, S. and B. McClafferty. 2006. Biofortified Bean. Centro Agronomico Tropical (CIAT)-Cali, Colombia. 2p. In:

اهمیت کاربرد کودهای بیولوژیک در کشاورزی

در سال­های اخیر در پی بحران آلودگی‌های زیست محیطی، به ویژه ‌آلودگی منابع خاک و آب ‌که زنجیره‌وار به منابع غذایی روزمره انسان‌ها راه یافته و سلامت جوامع انسانی را مورد تهدید قرار داده‌اند، تلاش‌های گسترده‌ای به منظور یافتن راهکارهای مناسب برای بهبود کیفیت خاک و محصولات کشاورزی یا حذف آلاینده­ها با روش‌های زیست پالایی و حفظ پایداری اکوسیستم­های صنعتی آغاز شده است (اسدی رحمانی و فلاح نصرت آبادی، ۱۳۸۰). هر گونه سوء مدیریت که با آسیبی حتی مختصر به اکوسیستم خاک همراه باشد، بیشترین و سریع‌ترین تأثیر را بر جامعه زنده خاک و سرعت و شدت فعالیت‌های حیاتی آن بر جای می‌گذارد. به همین دلیل است که استفاده از کودهای بیولوژیک از مؤثرترین شیوه­های مدیریتی برای حفظ کیفیت خاک در سطح مطلوب محسوب می­شود. استفاده از انواع کودهای بیولوژیک، بخصوص در کشت‌های فشرده و خاک­های فقیر، ضرورتی اجتناب ناپذیر برای حفظ ارزش ‌کیفی خاک است. در حالی که مصرف غیراصولی و بلند مدت ‌کودهای شیمیایی نتیجه­ای جز تخریب تدریجی ‌کیفیت خاک، کاهش ارزش کیفی محصول، بهم زدن تعادل طبیعی اکوسیستم، در پی نخواهد داشت (اسدی رحمانی و فلاح نصرت آبادی، ۱۳۸۰). گرچه مصرف کودهای شیمیایی برای رفع کامل کمبود برخی از عناصر ضرورت دارد، ولی به هر صورت بهتر است که در حد مکمل کودهای بیولوژیک مورد استفاده قرار گیرد (اسدی رحمانی و فلاح نصرت آبادی، ۱۳۸۰). کودهای بیولوژیک[۱] یا انواع مایه تلقیح[۲] شامل موجودات زنده و بالاخص ریز جانداران خاکزئی هستند که به نحوی در افزایش قابلیت استفاده گیاه از عناصر غذایی، بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی خاک و بطور کلی افزایش عملکرد گیاه نقش دارند. اولین مایه تلقیح، تحت نام تجارتی نیتراژین[۳] به بازار عرضه شد. پس از آن در سال ۱۹۰۵ تولید کودهای بیولوژیک در کانادا و در سال ۱۹۱۴ در استرالیا و سوئد شروع شد واکنون تعداد زیادی از کشورهای توسعه یافته و در حال‌توسعه  اقدام به تولید کودهای بیولوژیک می نمایند. هندوستان و برزیل از نمونه های بارز کشورهای موفق در زمینه تحقیق، تولید و مصرف کودهای بیولوژیک می باشند. تولید کودهای بیولوژیک با انگیزه‌های متفاوتی صورت می‌گیرد. آنچه امروزه کشورهای توسعه یافته را به تولید این گونه کودها ترغیب می‌نماید، توجه جدی آنها به عوارض زیست محیطی ناشی از مصرف بی‌رویه و نامتعادل کودهای شیمیایی است. اما انگیزه اصلی تولید کودهای بیولوژیک در کشورهای در حال توسعه، قیمت زیاد و رو به افزایش کودهای شیمیایی در بازار جهانی است. این موضوع در کشورهایی که کودهای شیمیایی یارانه نداشته و از طرفی بخش عمده ای از کشاورزان را نیز زارعین خرده مالک تشکیل می‌دهند، نمود بهتری داشته است ( جعفری، ۱۳۸۸). در ایران سالانه ۸۵ هزار تن کود شیمیایی نیتروژن در خاک‌های زراعی مصرف می‌شود که بخش قابل ملاحظه‌ای از آن را می‌توان با تولید کودهای بیولوژیک ریزوبیومی کاهش داد (جعفری، ۱۳۸۸). استفاده از کودهای بیولوژیک علاوه بر صرفه جوئی ارزی (کاهش مصرف کودهای نیتروژن)، کاهش غلظت نیترات در محصولات کشاورزی و آب‌های زیر زمینی، حفاظت از محیط زیست و اشتغال زایی را نیز به دنبال خواهد داشت (جعفری، ۱۳۸۸). بطور معمول، ارگانیسم‌های مورد استفاده برای تولید کودهای بیولوژیک، از خاک منشأ می گیرند و در اغلب خاک ها حضور دارند. با این حال در بسیاری از موارد، کمیت و کیفیت آنها در حد مطلوب نیست و به همین دلیل استفاده از مایه تلقیح درآنها، ضرورت پیدا می‌کند. کشاورزی پایدار یک سیستم تولیدی است که در آن کاربرد بهینه کودهای زیستی، بقایای گیاهی، کودهای دامی، بقولات و کودهای سبز در جهت پایداری تولید توصیه می شود. یکی از عناصر غذایی مهم برای رشد گیاهان نیتروژن است. تأمین نیتروژن ازطریق مصرف زیاد کودهای شیمیایی یکی از دلایل اصلی آلودگی چرخه آب در طبیعت می باشد و علاوه بر این تولید آنها پرهزینه می باشد در حالی که جایگزینی آنها با کودهای آلی نقش مهمی را بازی می کند. بهبود کیفیت خاک می تواند براساس بهبود شاخص های کمی و کیفی جامعه زیستی آن ارزیابی شود. به همین دلیل استفاده از کودهای بیولوژیک از مؤثرترین شیوه های مدیریتی برای حفظ کیفیت خاک در سطح مطلوب محسوب می گردد. در دو دهه گذشته طیف وسیعی از باکتری‌های خاک در ریزوسفر شناخته شده اند، که می توانند رشد بسیاری از گونه های گیاهی مهم از نظر زراعی را بهبود بخشد. کود بیولوژیک نیتروکسین حاوی دو باکتری آزوسپیریلوم و ازتوباکتر می باشد. در یک دهه گذشته، کودهای زیستی به طور فشرده بعنوان نهاده های بوم سازگار به کار برده می شوند که سبب کاهش استفاده از کودهای شیمیایی، بهبود وضعیت حاصلخیزی خاک برای افزایش تولیدات گیاه که با فعالیت بیولوژیک آنها در ریزوسفر همراه است، می شود (محمدیان روشن و همکاران، ۱۳۸۹). حبوبات با داشتن ۱۷ تا ۳۵ درصد پروتئین می‌توانند نقش عمده‌ای در رژیم غذایی انسان‌ها داشته باشند. حبوبات بعد از غلات از مهم‌ترین محصولات غذایی به شمار می‌روند که مستقیماً در جیره غذایی مردم کشورهای آسیایی و آفریقایی قرار داشته و در کنار غذاهای مردم سایر کشورها نیز حضور دارند (صیادی و همکاران، ۱۳۸۹).

پدیده دی آزوتروفی یا توان تغذیه از نیتروژن (N2) به عنوان تنها منبع نیتروژنی، کار بسیار ارزشمند گروه خاصی از باکتری‌های خاکزی است که همه اکوسیستم های طبیعی دست نخورده، تعادل نیتروژنی خود را مرهون چنین موهبتی هستند. برآورد رقمی حدود ۱۷۵ میلیون تن نیتروژن در سال، برای مقدار کل تثبیت بیولوژیک در سطح جهانی، نشانگر برتری فعالیت دی آزوتروفها در مقایسه با ۳۰ میلیون تن توان تولیدی کارخانه های کود شیمیایی است. این برتری کمی به مزیت های کیفی آنها که مرتبط با عرضه نیتروژن به فرم ترکیب های آلی به خاک است، افزوده می‌گردد. اهداف سیستم کشاورزی ارگانیک بهبود سلامتی بشر، افزایش فعالیت زیستی خاک، استفاده از چرخه­های بیولوژیکی و حفظ تنوع زیستیمی­باشد.گیاهان مقادیر مختلفی از مواد غذایی را از خاک برداشت کرده و برای جبران این کمبود، مواد آلی اصلاح کننده به خاک افزوده می شوند (آلیاری و همکاران، ۱۳۸۱). نیتروژن، فسفر و پتاسیم به رشد گیاهانی مانند کلزا، سویا و همچنین افزایش عملکرد در دانه های غذایی مانند برنج و گندم کمک می‌کنند، اما گزارش های اخیر نشان داده اند که مصرف زیاد و مکرر کودهای شیمیایی برای خاک، آبهای زیرزمینی و اتمسفر می­توانند مخرب باشند (یاهالون[۴] و همکاران، ۱۹۸۴).

[۱] – Biofertilizers

[۲] – Inoculants

[۳] – Nitragin

[۴] – Yahalon

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق گیاه شناسی نخود و نقش کود و فسفر در گیاهان
  • تحقیق گیاه شناسی آویشن و کاربرد کودهای بیولوژیک و تاریخچه میکوریزا و فواید همزیستی میکوریزایی
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.