تحقیق باکتری های عامل پوسیدگی نرم و خصوصیات باکتری شناسی گونه های عامل پوسیدگی نرم و فاکتورهای بیماریزایی

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق باکتری های عامل پوسیدگی نرم و خصوصیات باکتری شناسی گونه های عامل پوسیدگی نرم و فاکتورهای بیماریزایی دارای ۶۳ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱ – ۱ –  سابقه بیماری در دنیا    ۵
۲ – ۱ – سابقه بیماری در ایران    ۶
۳ – ۱ علائم بیماری    ۷
۱ – ۳ – ۱ – علائم پوسیدگی نرم غده    ۷
۲ – ۳ – ۱ – علائم بیماری ساق سیاه    ۸
۴ – ۱ – پراکندگی و دامنه میزبانی    ۱۰
۵ – ۱ – چرخه بیماری    ۱۱
۶ – ۱ – جایگاه طبقه بندی جنس  Erwinia    ۱۳
۷ – ۱ – خصوصیات باکتری شناسی جنس (Pectobacterium) Erwinia    ۱۶
۸ – ۱ – وضعیت طبقه بندی گونههای عامل پوسیدگی نرم    ۱۸
۹ – ۱ – تغییرات جدید نامگذاری جنس Erwinia    ۲۲
۱۰ – ۱ خصوصیات باکتری شناسی گونههای عامل پوسیدگی نرم    ۲۴
۱ – ۱۰ – ۱ – خصوصیات گونه Pectobacterium carotovorum (E. carotovora)    ۲۴
۲ – ۱۰ – ۱ – خصوصیات زیر گونه P. c. subsp. carotovorum (Ec subsp. carotovora)    ۲۴
۳ – ۱۰ – ۱  – خصوصیات زیر گونه p. c. subsp. atrosepticum (E. c. subsp. atroseptica)    ۲۵
۴ – ۱۰- ۱ – خصوصیات زیر گونه P. c. subsp.betavasculorum (E .c. subsp betavasculorum)    ۲۶
۵ – ۱۰ – ۱  -خصوصیات زیر گونه P.c.subsp.wasabiae(E.c.subsp.wasabiae)    ۲۶
۶ – ۱۰ – ۱ – خصوصیات زیر گونه Pectobacterium chresanthemi (E.chrysanthemi)    ۲۷
۷ – ۱۰ – ۱ – خصوصیات گونه Pectobacterium chrysanthemi(E.chrysanthemi)    ۲۷
۸ – ۱۰ – ۱ – خصوصیات گونه Pectobacterium cypripedii (E.cyplpedii)    ۲۸
۱۱-۱- عوامل محیطی موثر در بروز بیماری    ۳۵
۱-۱۱-۱-شرایط انبار    ۳۶
۲-۱۱-۱- شرایط مزرعه    ۳۷
۱۲-۱-منابع اینوکولوم    ۳۸
۱-۱۲-۱- بقاء باکتری در باقیمانده گیاهی در خاک    ۳۸
۲-۱۲-۱- بقاء در خاک    ۳۸
۳-۱۲-۱-نقش غده های مادری، گیاهان بیمار و دیگر منابع موجودغدههای مادری و بذور آلوده.    ۳۹
۱۳-۱- نحوه انتقال عامل بیماری    ۳۹
۱۴-۱-آنزیمهای خارج سلولی    ۴۱
۱۵-۲- فاکتورهای بیماریزایی    ۴۱
۱-۱۵-۱-نقش آنزیمهای خارج سلولی در بیماریزایی    ۴۱
۲-۱۵-۱- نقش سطح سلول باکتری و سیدروفورها در بیماریزایی    ۴۲
۳-۱۵-۱- تاثیر درجه حرارت در بیماریزایی    ۴۲
۴-۱۵-۱- نقش رقابت باکتریایی در بیماریزایی    ۴۴
۱۶-۱- مقاومت میزبان    ۴۵
۱-۱۶-۱- مقاومت القایی وابسته به اکسیژن    ۴۶
۲-۱۶-۱- مقاومت ذاتی غیر وابسته به اکسیژن    ۴۷
۳-۱۶-۱- نقش کلسیم    ۴۸
۱۷-۱- کنترل بیماری    ۴۹
۲-۱۷-۱- کنترل بیولوژیکی    ۵۲
منابع    ۵۴

منابع

Dye, D. W. 1968. A taxonomic study of the genus Erwinia.I.The amylovora group. Newzealand journal of Science. 11: 590-607.

Dye, D. W. 1969. A taxonomic study of the genus Erwinia. II. The carotovora group. Newzealand Journal of Science. 12: 81-87.

EL- Saged, W. M. 1996. Induction resistance to bacterial soft rot disease of potato tubers by application of acetyl salicylic acid (aspirin). Annals- of- Agricultural- Science – Cairo.41: 993-1006.

Brewer, J.W., Harrison, D., and Winston, J.A. 1981. Survival of two varieties of Erwinia carotovora on Drosophila melanogaster meigen and Drosophila busckii coquillett, (Diptera: Drosophilidae)Vectors of potato blackleg in Colorado. Am. Potato J. 58: 439-449.

Burkholder, V. W. H., and Smith, W. L. 1949. Erwinia carotovora subsp. atroseptica (Van Hall) jennison and Erwinia carotovora (jones) Holand. Phytopathplpgy. 39: 887-897.

Burr.T. J., and Schrath, M, N. 1977. Occurrence of soft rot Erwinia spp. In soil and plant material. Phytopathology. 67: 1382-1387.
۲۱٫ Chatterjec, A. K. 1980. Genetic of Erwinia species. Annual Review of Microbiology. 34: 645-676.

Cowan, S. T. 1974. Cowan and steel`s Manual for the Identification of Medical bacteria. 2 nd Ed. Combridye press. London.
۲۳٫ Davidson, R. S. 1984. Factors affecting the development of bacterial soft rot of potato tuber initials. Phytopathology. 38: 673-687.

Malcolm, C. S. 1980. Compendium of Corn Disease, 2nEd. Amer. Phytopathal. Soc. St. Paul.USA. 105p.

Phyopathology.76: 423-430

امانی، ب. ۱۳۴۶٫ گندیدگی نباتات زینتی و سبزیجات. بیماری های گیاهی. ۴: ۱۳-۱۰٫

خدادادی، م.،  حسن آبادی ،ح. و حاجیان فر،ر. ۱۳۷۹، مجله ترویجی بخش تحقیقات سیب زمینی، پیاز و حبوبات آبی، انتشارات سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.

وافری، ح. و اکبرزاده خیاوی، ی.  ۱۳۷۶٫ سیب زمینی و آموزش زراعت آن در کشور هلند، سازمان تحقیقات، و ترویج کشاورزی. ۸۲ صفحه.

۱ –۱  سابقه بیماری در دنیا

باکتری­های عامل پوسیدگی نرم معمولا در گونه Ewrvinia carotovora (L.R.Jones) Holland  قرار دارند (۴). جونز[۱] در سال ۱۹۰۱ اولین بار از آمریکا بیماری پوسیدگی نرم باکتریائی را روی هویج گزارش و عامل بیماری را Bacillus caorotovora نامید. یک سال بعد و تقریبا بطور همزمان ون­هال[۲] از هلند و اپل[۳] از آلمان مستقلا بیماری ساق سیاه را از روی سیب زمینی[۴] گزارش کردند. ون­هال عامل بیماری را Bacillus atroseptica  و اپل آنرا Bacillus phytophthorus  نامیدند.

در سال ۱۹۰۷ هریسون[۵] باکتری B. solanisaprus  و در سال ۱۹۱۱ مورفی و هریسون[۶] باکتری B. melangenes  را که ایجاد بیماری مشابه ساق سیاه روی سیب زمینی می­کردند، به عنوان عامل این بیماری معرفی کردند (۲۸ و ۲۷). همچنین اولین بار در سال ۱۹۵۳ گونه E. chrysanthemi  به عنوان بلایت باکتریائی داوودی از آمریکا و متعاقبا در سال ۱۹۷۵ از ژاپن گزارش گردید (۳۸).

پوسیدگی نرم از شایع ترین و مخربترین بیماری­های باکتریائی سبزیجات در شرایط انبار و حمل و نقل است. به سبب پراکنش جهانی بیماری، تحقیق پیرامون این بیماری در کشورهای مختلف از جمله آمریکا، انگلستان، فرانسه، شوروی سابق، دانمارک، یوگسلاوی و هند بطور جدی پیگیری شده است (۱).

در سال ۱۹۴۵ والدی[۷] پیشنهاد نمود که جنس Erwinia  محدود به سه گونه E. Salicis، amylovora  E. و E. tracheiphila (عوامل بیماری­های نکروز و پژمردگی) و به عنوان عوامل پوسیدگی نرم پذیرفته شوند و گونه­های  E. carotovora و E. chrysanthemi در جنس دیگری به نام Pectobacterium  قرار داده شوند.

اگر چه از این پیشنهاد در ابتدا استقبال شد(Graham, 1958; Barnel et al,. 1973, 1974) ، اما مورد قبول و پذیرش عموم قرار نگرفت. زیرا گونه­های حد وسط این دو گروه علی­رغم دارا بودن مشخصات فنوتیپی مشابه اروینیا، فاقد قدرت پوسیدگی نرم بودند (۲۹).

۲ – ۱ – سابقه بیماری در ایران

باکتری Erwinia اولین بار در ایران توسط حجارود (۵) و امانی (۲)از پیازهای پوسیده سیکلامن جدا گردیده و امانی با آزمایشات تکمیلی، باکتری را  E. carotovora معرفی نمود.

بهار و دانش در سال ۱۳۶۵ زیر گونه (Ecc) Erwinia carotovora subsp. carotovor  را به عنوان عامل ساق سیاه و پوسیدگی نرم سیب زمینی در اصفهان گزارش کردند (۳). زیر گونه  Eccتوسط عرب و رحیمیان در سال ۱۳۶۸ از روی دیفن باخیا گزارش شد و ظهور استرین­های متعددی از اروینیا مثل E. carotovora subsp atroseptica (Eca) وE. carotovora subsp carotovora (Ecc)   را از مناطق مهم سیب زمینی کاری استان فارس جداسازی و بیماریزائی آن­ها را روی سیب زمینی به اثبات رساندند (۱).

فریدونی (۱۱) استرین­های عامل این بیماری را در استان­های خراسان، آذربایجان شرقی، اصفهان، همدان، تهران و مازندران بررسی کرد.

احمد وند (۱) مناطق مختلف سیب زمینی کاری همدان را از نظر ویژگی­های فنوتیپی و میزبانی بررسی نمود. او زیر گونه های Ecc  و Eca را روی گیاه سیب زمینی گزارش نموده و در مواردی به استرین­های بینابینی گونه E. carotovora  و E. chrysanthemi  اشاره نمود. تو همچنین گونه Ech را از همدان گزارش کرد (۱ و۱۱).

۳ – ۱ علائم بیماری

اروینیای عامل پوسیدگی نرم باعث نرم شدن و پوسیدگی بافت پارانشیمنی گیاه میزبان می­شود. علائم بارز بیماری روی غده سیب زمینی بصورت پوسیدگی نرم غده[۸] و در ساقه بصورت ساق سیاه می­باشد.

۱ – ۳ – ۱ – علائم پوسیدگی نرم غده

غده­های بذری قبل از کاشت و غده­های تولیدی قبل یا بعد از برداشت مکن است در انبار به بیماری پوسیدگی نرم مبتلا شوند. آلودگی­ها عمدتا از طریق عدسک­ها، زخم­ها و انتهای استولون گیاه مادری بیمار صورت می­گیرد. زخم­هایی که روی عدسک­ها به وجود می­آیند، به صورت کمی فرو رفته برنزه تا قهوه­ای هستند و نواحی آبسوخته مدوری به قطر تقریبی ۶% – ۳% سانتی­متر دورآن­ها مشاهده می­گرد­د. در شرایط خشک زخم­ها ممکن است فرورفته، سخت و خشک باشند. در برخی اوقات بیماری متوقف شده و قسمت­های بیمار خشک و نواحی فرورفته­ای با توده­ای از مواد مرده و سخت و سیاه پر می­شوند. لکه­ها نا منظم، فرو رفته و به رنگ قهوه­ای تیره هستند (۴۶ و ۶۸). پوسیدگی از روی سطح غده شروع شده و به طرف داخل ادامه می­یابد. بافت­های پوسیده نرم، مرطوب و برنزه تا کرم رنگ هستند. به نحوی که کاملا از بافت سالم قابل تشخیص بوده و با شستشو بسهولت از بافت سالم جدا می شوند. معمولا حاشیه زخم­ها به رنگ قهوه­ای تا سیاه دیده می­­شود (۱۳ و ۳۸).

در مراحل اولیه بافت­های پوسیده بی بو بوده، ولی در اثر فعالیت میکرو ارگانیزم­های ثانویه، بوی فساد بافت پوسیده به مشام می­رسد. بافت­های آلوده حالت لزج و چسبنده­ای پیدا می­کنند (۱۶، ۳۲ و ۴۶) و به سبب اضمحلال کامل این بافت­ها، فقط پوست غده در خاک باقی می­ماند (۱۶).

۱٫Jones

۲٫Van Hall

۳٫Appel

۴٫Solanum tuberosum

۵٫Harrison

۶٫Murphy & Harison

۱٫Waldee

۱٫Tuber soft rot

80,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.