455 views
پیشینه تحقیق باکتری های عامل پوسیدگی نرم و خصوصیات باکتری شناسی گونه های عامل پوسیدگی نرم و فاکتورهای بیماریزایی دارای ۶۳ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱ – ۱ – سابقه بیماری در دنیا ۵
۲ – ۱ – سابقه بیماری در ایران ۶
۳ – ۱ علائم بیماری ۷
۱ – ۳ – ۱ – علائم پوسیدگی نرم غده ۷
۲ – ۳ – ۱ – علائم بیماری ساق سیاه ۸
۴ – ۱ – پراکندگی و دامنه میزبانی ۱۰
۵ – ۱ – چرخه بیماری ۱۱
۶ – ۱ – جایگاه طبقه بندی جنس Erwinia ۱۳
۷ – ۱ – خصوصیات باکتری شناسی جنس (Pectobacterium) Erwinia ۱۶
۸ – ۱ – وضعیت طبقه بندی گونههای عامل پوسیدگی نرم ۱۸
۹ – ۱ – تغییرات جدید نامگذاری جنس Erwinia ۲۲
۱۰ – ۱ خصوصیات باکتری شناسی گونههای عامل پوسیدگی نرم ۲۴
۱ – ۱۰ – ۱ – خصوصیات گونه Pectobacterium carotovorum (E. carotovora) ۲۴
۲ – ۱۰ – ۱ – خصوصیات زیر گونه P. c. subsp. carotovorum (Ec subsp. carotovora) ۲۴
۳ – ۱۰ – ۱ – خصوصیات زیر گونه p. c. subsp. atrosepticum (E. c. subsp. atroseptica) ۲۵
۴ – ۱۰- ۱ – خصوصیات زیر گونه P. c. subsp.betavasculorum (E .c. subsp betavasculorum) ۲۶
۵ – ۱۰ – ۱ -خصوصیات زیر گونه P.c.subsp.wasabiae(E.c.subsp.wasabiae) ۲۶
۶ – ۱۰ – ۱ – خصوصیات زیر گونه Pectobacterium chresanthemi (E.chrysanthemi) ۲۷
۷ – ۱۰ – ۱ – خصوصیات گونه Pectobacterium chrysanthemi(E.chrysanthemi) ۲۷
۸ – ۱۰ – ۱ – خصوصیات گونه Pectobacterium cypripedii (E.cyplpedii) ۲۸
۱۱-۱- عوامل محیطی موثر در بروز بیماری ۳۵
۱-۱۱-۱-شرایط انبار ۳۶
۲-۱۱-۱- شرایط مزرعه ۳۷
۱۲-۱-منابع اینوکولوم ۳۸
۱-۱۲-۱- بقاء باکتری در باقیمانده گیاهی در خاک ۳۸
۲-۱۲-۱- بقاء در خاک ۳۸
۳-۱۲-۱-نقش غده های مادری، گیاهان بیمار و دیگر منابع موجودغدههای مادری و بذور آلوده. ۳۹
۱۳-۱- نحوه انتقال عامل بیماری ۳۹
۱۴-۱-آنزیمهای خارج سلولی ۴۱
۱۵-۲- فاکتورهای بیماریزایی ۴۱
۱-۱۵-۱-نقش آنزیمهای خارج سلولی در بیماریزایی ۴۱
۲-۱۵-۱- نقش سطح سلول باکتری و سیدروفورها در بیماریزایی ۴۲
۳-۱۵-۱- تاثیر درجه حرارت در بیماریزایی ۴۲
۴-۱۵-۱- نقش رقابت باکتریایی در بیماریزایی ۴۴
۱۶-۱- مقاومت میزبان ۴۵
۱-۱۶-۱- مقاومت القایی وابسته به اکسیژن ۴۶
۲-۱۶-۱- مقاومت ذاتی غیر وابسته به اکسیژن ۴۷
۳-۱۶-۱- نقش کلسیم ۴۸
۱۷-۱- کنترل بیماری ۴۹
۲-۱۷-۱- کنترل بیولوژیکی ۵۲
منابع ۵۴
Dye, D. W. 1968. A taxonomic study of the genus Erwinia.I.The amylovora group. Newzealand journal of Science. 11: 590-607.
Dye, D. W. 1969. A taxonomic study of the genus Erwinia. II. The carotovora group. Newzealand Journal of Science. 12: 81-87.
EL- Saged, W. M. 1996. Induction resistance to bacterial soft rot disease of potato tubers by application of acetyl salicylic acid (aspirin). Annals- of- Agricultural- Science – Cairo.41: 993-1006.
Brewer, J.W., Harrison, D., and Winston, J.A. 1981. Survival of two varieties of Erwinia carotovora on Drosophila melanogaster meigen and Drosophila busckii coquillett, (Diptera: Drosophilidae)Vectors of potato blackleg in Colorado. Am. Potato J. 58: 439-449.
Burkholder, V. W. H., and Smith, W. L. 1949. Erwinia carotovora subsp. atroseptica (Van Hall) jennison and Erwinia carotovora (jones) Holand. Phytopathplpgy. 39: 887-897.
Burr.T. J., and Schrath, M, N. 1977. Occurrence of soft rot Erwinia spp. In soil and plant material. Phytopathology. 67: 1382-1387.
۲۱٫ Chatterjec, A. K. 1980. Genetic of Erwinia species. Annual Review of Microbiology. 34: 645-676.
Cowan, S. T. 1974. Cowan and steel`s Manual for the Identification of Medical bacteria. 2 nd Ed. Combridye press. London.
۲۳٫ Davidson, R. S. 1984. Factors affecting the development of bacterial soft rot of potato tuber initials. Phytopathology. 38: 673-687.
Malcolm, C. S. 1980. Compendium of Corn Disease, 2nEd. Amer. Phytopathal. Soc. St. Paul.USA. 105p.
Phyopathology.76: 423-430
امانی، ب. ۱۳۴۶٫ گندیدگی نباتات زینتی و سبزیجات. بیماری های گیاهی. ۴: ۱۳-۱۰٫
خدادادی، م.، حسن آبادی ،ح. و حاجیان فر،ر. ۱۳۷۹، مجله ترویجی بخش تحقیقات سیب زمینی، پیاز و حبوبات آبی، انتشارات سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.
وافری، ح. و اکبرزاده خیاوی، ی. ۱۳۷۶٫ سیب زمینی و آموزش زراعت آن در کشور هلند، سازمان تحقیقات، و ترویج کشاورزی. ۸۲ صفحه.
باکتریهای عامل پوسیدگی نرم معمولا در گونه Ewrvinia carotovora (L.R.Jones) Holland قرار دارند (۴). جونز[۱] در سال ۱۹۰۱ اولین بار از آمریکا بیماری پوسیدگی نرم باکتریائی را روی هویج گزارش و عامل بیماری را Bacillus caorotovora نامید. یک سال بعد و تقریبا بطور همزمان ونهال[۲] از هلند و اپل[۳] از آلمان مستقلا بیماری ساق سیاه را از روی سیب زمینی[۴] گزارش کردند. ونهال عامل بیماری را Bacillus atroseptica و اپل آنرا Bacillus phytophthorus نامیدند.
در سال ۱۹۰۷ هریسون[۵] باکتری B. solanisaprus و در سال ۱۹۱۱ مورفی و هریسون[۶] باکتری B. melangenes را که ایجاد بیماری مشابه ساق سیاه روی سیب زمینی میکردند، به عنوان عامل این بیماری معرفی کردند (۲۸ و ۲۷). همچنین اولین بار در سال ۱۹۵۳ گونه E. chrysanthemi به عنوان بلایت باکتریائی داوودی از آمریکا و متعاقبا در سال ۱۹۷۵ از ژاپن گزارش گردید (۳۸).
پوسیدگی نرم از شایع ترین و مخربترین بیماریهای باکتریائی سبزیجات در شرایط انبار و حمل و نقل است. به سبب پراکنش جهانی بیماری، تحقیق پیرامون این بیماری در کشورهای مختلف از جمله آمریکا، انگلستان، فرانسه، شوروی سابق، دانمارک، یوگسلاوی و هند بطور جدی پیگیری شده است (۱).
در سال ۱۹۴۵ والدی[۷] پیشنهاد نمود که جنس Erwinia محدود به سه گونه E. Salicis، amylovora E. و E. tracheiphila (عوامل بیماریهای نکروز و پژمردگی) و به عنوان عوامل پوسیدگی نرم پذیرفته شوند و گونههای E. carotovora و E. chrysanthemi در جنس دیگری به نام Pectobacterium قرار داده شوند.
اگر چه از این پیشنهاد در ابتدا استقبال شد(Graham, 1958; Barnel et al,. 1973, 1974) ، اما مورد قبول و پذیرش عموم قرار نگرفت. زیرا گونههای حد وسط این دو گروه علیرغم دارا بودن مشخصات فنوتیپی مشابه اروینیا، فاقد قدرت پوسیدگی نرم بودند (۲۹).
باکتری Erwinia اولین بار در ایران توسط حجارود (۵) و امانی (۲)از پیازهای پوسیده سیکلامن جدا گردیده و امانی با آزمایشات تکمیلی، باکتری را E. carotovora معرفی نمود.
بهار و دانش در سال ۱۳۶۵ زیر گونه (Ecc) Erwinia carotovora subsp. carotovor را به عنوان عامل ساق سیاه و پوسیدگی نرم سیب زمینی در اصفهان گزارش کردند (۳). زیر گونه Eccتوسط عرب و رحیمیان در سال ۱۳۶۸ از روی دیفن باخیا گزارش شد و ظهور استرینهای متعددی از اروینیا مثل E. carotovora subsp atroseptica (Eca) وE. carotovora subsp carotovora (Ecc) را از مناطق مهم سیب زمینی کاری استان فارس جداسازی و بیماریزائی آنها را روی سیب زمینی به اثبات رساندند (۱).
فریدونی (۱۱) استرینهای عامل این بیماری را در استانهای خراسان، آذربایجان شرقی، اصفهان، همدان، تهران و مازندران بررسی کرد.
احمد وند (۱) مناطق مختلف سیب زمینی کاری همدان را از نظر ویژگیهای فنوتیپی و میزبانی بررسی نمود. او زیر گونه های Ecc و Eca را روی گیاه سیب زمینی گزارش نموده و در مواردی به استرینهای بینابینی گونه E. carotovora و E. chrysanthemi اشاره نمود. تو همچنین گونه Ech را از همدان گزارش کرد (۱ و۱۱).
اروینیای عامل پوسیدگی نرم باعث نرم شدن و پوسیدگی بافت پارانشیمنی گیاه میزبان میشود. علائم بارز بیماری روی غده سیب زمینی بصورت پوسیدگی نرم غده[۸] و در ساقه بصورت ساق سیاه میباشد.
غدههای بذری قبل از کاشت و غدههای تولیدی قبل یا بعد از برداشت مکن است در انبار به بیماری پوسیدگی نرم مبتلا شوند. آلودگیها عمدتا از طریق عدسکها، زخمها و انتهای استولون گیاه مادری بیمار صورت میگیرد. زخمهایی که روی عدسکها به وجود میآیند، به صورت کمی فرو رفته برنزه تا قهوهای هستند و نواحی آبسوخته مدوری به قطر تقریبی ۶% – ۳% سانتیمتر دورآنها مشاهده میگردد. در شرایط خشک زخمها ممکن است فرورفته، سخت و خشک باشند. در برخی اوقات بیماری متوقف شده و قسمتهای بیمار خشک و نواحی فرورفتهای با تودهای از مواد مرده و سخت و سیاه پر میشوند. لکهها نا منظم، فرو رفته و به رنگ قهوهای تیره هستند (۴۶ و ۶۸). پوسیدگی از روی سطح غده شروع شده و به طرف داخل ادامه مییابد. بافتهای پوسیده نرم، مرطوب و برنزه تا کرم رنگ هستند. به نحوی که کاملا از بافت سالم قابل تشخیص بوده و با شستشو بسهولت از بافت سالم جدا می شوند. معمولا حاشیه زخمها به رنگ قهوهای تا سیاه دیده میشود (۱۳ و ۳۸).
در مراحل اولیه بافتهای پوسیده بی بو بوده، ولی در اثر فعالیت میکرو ارگانیزمهای ثانویه، بوی فساد بافت پوسیده به مشام میرسد. بافتهای آلوده حالت لزج و چسبندهای پیدا میکنند (۱۶، ۳۲ و ۴۶) و به سبب اضمحلال کامل این بافتها، فقط پوست غده در خاک باقی میماند (۱۶).
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر