تحقیق بیولوژی و ساختار کیست عفونت های انگلی به خصوص انگل ژیاردیا لامبلیا و چرخه زندگی و بیماری زایی و علائم آن

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق بیولوژی و ساختار کیست عفونت های انگلی به خصوص انگل ژیاردیا لامبلیا و چرخه زندگی و بیماری زایی و علائم آن دارای ۴۷  صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱-تعریف پارازیت یا انگل    ۵
۱-۲- طبقه بندی و تکامل تک یاخته ها    ۷
۱-۲-۱- طبقه بندی    ۷
۱-۲-۲- سلسله آغازیان Kingdom PROTISTA ( Haeckel 1866)    ۸
۱-۳- تکامل تک یاخته ها    ۹
۱-۳-۱- نظریه ها    ۱۰
۱-۴- آناتومی تک یاخته ها    ۱۱
۱-۵- فیزیولوژی    ۱۵
۱-۶- راسته ی دیپلومونادیا    ۲۰
۱-۷- ژیاردیا لامبلیا    ۲۱
۱-۷-۱- بیولوژی ژیاردیا لامبلیا    ۲۴
۱-۷-۲- ساختار تروفوزوئیت ژیاردیا لامبلیا    ۲۴
۱-۷-۳- ساختار کیست ژیاردیا لامبلیا    ۲۵
۱-۷-۴- علائم بالینی    ۲۶
۱-۷-۵- اهمیت و انتشار جغرافیایی    ۲۷
۱-۸- چرخه زندگی    ۲۸
۱-۹- بیماری زایی و علائم    ۲۹
۱-۹-۱- تشخیص    ۳۰
۱-۹-۲- درمان    ۳۱
۱-۹-۳- پیشگیری و کنترل    ۳۲
۱-۱۰- گروه ها و زیر گروه های ژیاردیا لامبلیا    ۳۲
۱-۱۱- مروری بر مطالعات گذشته    ۳۵
۱-۱۱-۱- مطالعات انجام شده در ایران    ۳۵
۱-۱۱-۲- مطالعات انجام شده در جهان    ۳۸
منابع :    ۴۱

منابع

۱ – خیراندیش  فرناز و همکاران. ۱۳۸۲٫  میزان شیوع انگل های روده ای در کارگران نانوایی های شهر خرم آباد در سال ١٣٨٠، فصلنامه دانشگاه علوم پزشکی لرستان، شماره ۱۷٫

۲- زارع بوانی  میترا و همکاران. ۱۳۸۱٫  استفاده از روش PCR-RFLP برای تعیین سویه های ژیاردیای جراشده از انسان در ایران. نشریه پزشکی یاخته، سال چهارم، شماره ۱۳، ص ۱-۴٫

۳- صائبی ا. ۱۳۶۹٫ بیماری های انگلی در ایران (جلد اول). تهران، انتشارات دانشگاه تهران، ۹۳-۱۰۳٫

۴- عسگری، فرهاد و همکاران. ۱۳۸۶٫  بررسی تغییرات اسید فولیک و ویتامین B12 در بیماران ۶ تا ۱۲ ساله مبتلا به ژیاردیازیس در جنوب تهران. مجله بیماریهای کودکان ایران، دوره ۱۷، ص ۱۴۹-۱۵۴٫

۵- خلیلی  محمدباقر و همکاران. ۱۳۸۳٫  بررسی شیوع عوامل باکتریایی و پروتوزوایی در ۴۷۰ نمونه مدفوع بیماران مبتلا به گاستروآنتریت مراجعه کننده به درمانگاه نیکوپور شهر یزد. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی شهید صدوقی یزد، سال دوازدهم، ، شماره اول، ص ۳۵٫

۶ – رفیعی عزیز. ۱۳۵۷٫ تک یاخته شناسی دامپزشکی و مقایسه ای، انتشارات دبیرخانه شورای پژوهش های علمی کشور.

۷- اعلایی میترا و همکاران. ۱۳۸۵٫ بررسی اجزای موثر در کمیت و کیفیت DNA ژنومی استخراج شده از گونه های سیکلامن موجود در ایران. پژوهش و سازندگی در زراعت و باغبانی، شماره ۷۳ ص ۱۱-۱۶٫

۸- یوسفی حسینعلی. ۱۳۸۵٫ کشت خالص ژیاردیا لامبلیا از نمونه های مختلف مدفوع. پژوهش در علوم پزشکی، سال پنجم، شماره ۱، ص ۷۸-۸۱٫

۹- Bjerkas i et al. 1977.  Neosporaosis, reports of  the international neospora workshop. Compendium-on-contining education-for-the paracticing veterinarian. 19: supple, 120-126.

۱۰- Blood d c and radostits. 1989. Verterinary medicine 7th ad. Bailiere tindall, london , pp. 346, 984-989.

۱۱ – Samie  A  et al. 2009. Prevalence of Intestinal Parasitic and Bacterial Pathogens in Diarrhoeal and Non-diarroeal Human Stools from Vhembe District, South Africa , J HEALTH POPUL NUTR ;27(6):739-745

۱۲ – Sulaiman im, fayer r et al. 2003. Triosphosphatas isomerase gene characterization and potential zoonotic transmission of giardia lamblia. Emerg infectious diseases, 9(11): 1444-1454.

۱۳ – Dobell c. 1920. The discovery of the intestinal protozoa of man. Jurnal of proceedings of the royal society of medicine. 13: 1-15

۱-۱-  تعریف پارازیت یا انگل

پارازیت یا انگل واژه هایی هستند که امروزه در زندگی جوامع بشری کاربرد های گوناگونی دارند. ابتدا باید روشن شود که انگل چیست. در فرهنگ لغت انگلیسی آکسفورد (چاپ چهارم، ۱۹۴۹) آمده است: انگل حیوانی است که درون یا خارج موجود دیگری زندگی و به طور مستقیم از آن تغذیه می کند. پارازیت از لغت یونانی پارا به معنی کنار، ماوراء، غلط، اشتباه و نامنظم و لغت سیتوس به معنی غذا مشتق شده است.

فرهنگ لغت وبستر (چاپ دوم، ۱۹۴۹) پارازیتیسم را یک زندگی مشترک رقابت آمیز معرفی می کند. سمبیوزیس در همان فرهنگ لغت به معنی زندگی مشترک یا همکاری دو موجود جاندار آمده است. در یونانی سین یا سیم به معنای با هم و بیوس به معنای زندگی است. در جانور شناسی، زندگی انگلی به عنوان همکاری بین دو جانور که یکی از آنها به طور موقت یا دائم درون یا بیرون بدن دیگری زندگی و تغذیه می کند، مطرح است. البته این معنی شامل جنین پستانداران نمی شود. رابطه انگلی بین حیوانات از گونه های مختلف، یک زندگی انگلی اختصاصی مشترک به حساب می آید. عمل پروراندن یا تغذیه کردن در تعریف فوق نیز منظور می شود. در حالی که اگر این مطلب در رابطه بین دو جانور وجود نداشته باشد، به عبارتی دیگر یک جانور فقط نقش انتقال جانور دیگر را به عهده داشته باشد، آن را ناقل می خوانند.

در زندگی سمبیوزیس از جمله انگلی جفت کوچکتر آن حیوانات، انگل و جفت بزرگتر، میزبات است. طبق شرایط خاص، انگل در رون یا روی بدن میزبان خود زندگی می کند. این زندگی اشتراکی (سمبیوزیس)، زندگی انگلی داخلی یا زندگی انگلی خارجی نامیده می شود. تعدادی از این انگل ها در بخشی از سیر زندگی خود توانایی زندگی مستقل و بدون همکاری میزبان را ندارند که آن ها را انگل های اجباری می نامند. در حالی که تعدادی دیگر گاهی بدون وجود میزبان نیز زنده می مانند که به آن ها انگل اختیاری می گویند (۲۸).

تفاوت های آشکاری بین زندگی انگلی و زندگی همسفره ای (کومنسالیسم) وجود دارد. در زندگی کومنسالیسم یکی از دیگری تغذیه نمیکند ولی یکی به دیگری از نظر جایگزینی داخلی یا خارجی نیاز دارد.

برخی از مژه داران، کومنسال خارجی ماهی ها هستند. اغلب انگل های روده ای انسان یا سایر حیوانات در واقع کومنسال داخلی هستند. میزبان های آنها نیز به طور غیر مستقیم تحت تاثیر آنها قرار دارند در حالی که انگل ها از غذاهای آماده میزبان استفاده می کنند. در سیستم انگلی واقعی، انگل از بافت های میزبان تغذیه می کند و از این جهت برای میزبان ناراحت کننده است. بعضی از محققان پارازیتیسم را به عنوان همکاری بین دو موجود در حد ماکرو مولکولی می دانند. این تلقی نشان دهنده آن است که انگل ماکرو مولکول ها را از میزبان خود دریافت می کند. یکی از موارد تلقی از زندگی انگلی در حد ژنتیک است. در این تعریف انگل کمترین وابستگی را به میزبان دارد به طوری که نیازش تنها تامین یک ژن توسط میزبان است. تمام انگل های بافت ها همیشه برای میزبان مضر نیستند. تعدادی از تریپانوزوم ها از جمله تریپانوزوم لویسی با اینکه از پلاسمای خون میزبان تغذیه می کنند ولی برای میزبانش مضر و بیماری زا نیستند. در حالی که برخی دیگر تا حد مرگ برای میزبان خود خطرناک هستند مانند Trypanosoma brucei gambiense در انسان. به انگل های مضر پاتوژن نیز گفته می شود. بعضی از موجودات کومنسال نیز ممکن است تحت شرایطی بیماری زا شوند مانند آنتاموبا هیستولیتیکا در انسان (۲۹و۴۸).

البته این تقسیم بندی ها ممکن است در همه جا یکی نباشند. چرا که تک یاخته ممکن است بدون هیچگونه آسیبی به طور کومنسال زندگی کند ولی گاهی به یک موجود مضر تبدیل شود. پس یک موجود می تواند به طور بالقوه بی خطر یا خطرناک باشد. برخی از موجودات سمبیوز اشکال تک میزبانی در طول چرخه زندگی خود فقط یک میزبان دارند و ممکن است بخشی از زندگی خود را در خارج از بدن میزبان بگذرانند. سمبیوز های دیگر اشکال چند میزبانی، دو و یا گاهی بیشتر میزبان دارند که از نظر تاکسونومیک به گروه های متعددی تقسیم می شوند. میزبان ها گاهی نهایی، محل انجام سیر جنسی انگلی و گاهی واسطه، محل انجام سیر غیر جنسی انگل هستند. این مراحل در بعضی از انگل ها از نظر شکلی قابل تمیز نیستند مانند تریپانوزوم ها، برعکس پلاسمودیوم ها که میزبان واسط آنها مهره داران و میزبان نهایی، بی مهرگان (پشه آنوفل) هستند و هریک اشکالی اختصاصی و قابل تفکیک دارند. یکی از میزبان ها، میزبان جایگزین است که اغلب به عنوان ناقل از آن نام برده می شود. این ناقل، تک یاخته را از میزبانی به میزبان دیگر منتقل می کند (۵۲).

از دیدگاه انسان پشه ناقل مالاریا است ولی از نظر پشه، انسان ناقل است. وقتی میزبان دیگر مهره دار یا گیاه باشد، در عمل، لغت ناقل برای میزبان های بی مهره استفاده می شود. اگر انگل تک یاخته در بدن ناقل رشد و تکثیر پیدا کند آن را انتقال چرخه ای ( بیولوژیک) نامند. ولی در صورتی که انگل در ناقل رشد و تکثیر پیدا نکند، انتقال غیر چرخه ای (مکانیکی) نامیده می­شود (۲۰و ۶۸).

۱-۲- طبقه بندی و تکامل تک یاخته ها

۱-۲-۱- طبقه بندی

تک یاخته ها از سلسله جانداران یا شاید در سلسله آغازیان طبقه بندی می شوند. اگر روش دوم را در نظر بگیریم، گروه های اصلی تک یاخته ها خود یک شاخه هستند. تک یاخته ها موجودات یوکاریوتی هستند که DNA آنها دارای غشای مستقلی است و هسته را تشکیل می دهد. از این جهت با پروکاریوت ها متفاوتند. تک یاخته ها شامل کوچکترین یوکاریوت ها هستند و اغلب گفته می شود که از قدیمی ترین جاندارانند. این واقعیت تا حدی است که احتمال داده می شود بعد از گیاهان، قدیمی ترین جانداران بوده اند. البته حیات داشتن بعضی از آن ها به زمان های بسیار دور می رسد. در صورت صحت این مطلب که تک یاخته ها نماینده جدید گروه اجدادی جانوران و گیاهان هستند، مارا در حل اختلافات و مشکلات تاکسونومیک آن ها یاری می کند (۲۱).

بعضی از اشکال تاژکداران، کلروپلاست دارند و از نظر ویژگی های تغذیه ای به گیاهان شبیه هستند. برخی بدون کلروفیل و شبیه جانوران هستند و گروهی نیز نحوه عملشان به محیط بستگی دارد. در سال ۱۸۶۶ نظریه ای توسط هاکل بیان شد که دو دسته نمی بایستی از هم جدا باشند بلکه مثل کلیه تک یاخته های دیگر و آلگ های تک سلولی یوکاریوت در سلسله آغازیان هستند. این فرضیه منطقی تنها اخیرا مورد توافق عمومی قرار گرفته است.

آغازیان از نظر ساختمان، بی تردید موجوداتی تک سلولس هستند. آناتومی آغازیان اساسا مشابه یک سلول ساده متازوآ است. از نظر عمل نیز آغازیان بی شک سلول واحدی هستند که کلیه اعمال و احساسات را مانند یک جانور کامل یا گیاه کامل انجام می دهند و فاقد تقسیمات سلولی خاص برای انجام کار بخصوصی هستند. در نتیجه یک آغازی از نظر اندازه بسیار محدود و کوچک است. در عین حال توانایی کاری آنها به محیط زندگیشان بستگی ندارد. آغازیان به سرعت تکثیر می شوند و از این جهت شاید از یوکاریوت ها بسیار موفق تر باشند (۷۴).

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.