تحقیق تأمین مالی ناشی از بدهی های عملیاتی و مالی و نظرات و تئوری های تامین مالی و تشریح بازده و انواع آن

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق تأمین مالی ناشی از بدهی های عملیاتی و مالی و نظرات و تئوری های تامین مالی و تشریح بازده و انواع آن دارای ۴۵ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۲ مقدمه    ۶
۲-۲ بازار بورس    ۷
۳-۲ دلایل عمده تامین مالی شرکت ها    ۷
۴-۲ روش های تامین مالی    ۸
۱-۴-۲ تامین مالی کوتاه مدت    ۸
۲-۴-۲ تامین مالی بلند مدت    ۸
۵-۲ تأمین مالی ناشی از بدهی های عملیاتی    ۹
۱-۵-۲  بدهی های عملیاتی قراردادی    ۱۰
۱-۱-۵-۲ اعتبارات تجاری (حساب پرداختنی تجاری)    ۱۰
۱-۱-۱-۵-۲ هزینه اعتبارات تجاری    ۱۰
۲-۱-۱-۵-۲ هزینه عدم استفاده از تخفیف    ۱۱
۳-۱-۱-۵-۲ تأخیر در پرداخت    ۱۱
۴-۱-۱-۵-۲  اعتبار تجاری به عنوان ابزاری برای تأمین مالی    ۱۱
۲-۱-۵-۲ اسناد پرداختنی    ۱۲
۳-۱-۵-۲ سایر حساب ها و اسناد پرداختنی    ۱۲
۴-۱-۵-۲ پیش دریافت از مشتریان    ۱۲
۲-۵-۲ بدهی های عملیاتی برآوردی (ذخایر)    ۱۳
۱-۲-۵-۲ ذخیره هزینه های معوق    ۱۴
۲-۲-۵-۲ ذخیره مالیات    ۱۴
۳-۲-۵-۲ ذخیره  مزایای پایان خدمت کارکنان    ۱۴
۶-۲ تامین مالی ناشی از بدهی های مالی    ۱۵
۱-۶-۲ بدهی های مالی کوتاه مدت    ۱۵
۱-۱-۶-۲ اوراق تجاری (اوراق قراضه کوتاه مدت)    ۱۶
۱-۱-۱-۶-۲ اوراق تجاری به عنوان یکی از ابزارهای تأمین مالی    ۱۶
۲-۱-۶-۲ وام های بانکی کوتاه مدت    ۱۷
۳-۱-۶-۲ وثیقه قرار دادن حساب های دریافتی    ۱۷
۴-۱-۶-۲ وثیقه قرار دادن موجودی کالا    ۱۸
۲-۶-۲ بدهی های مالی میان مدت و بلندمدت    ۱۸
۱-۲-۶-۲  وام های بانکی بلندمدت    ۱۹
۲-۲-۶-۲  وام های شرکت های بیمه و سایر موسسات اعتباری    ۱۹
۳-۲-۶-۲  تامین مالی تجهیزات    ۱۹
۴-۲-۶-۲  بدهیهای رهنی    ۱۹
۵-۲-۶-۲ اوراق قرضه    ۲۰
۱-۵-۲-۶-۲ انواع اوراق قرضه    ۲۰
۶-۲-۶-۲ مزایا و معایب تامین مالی از طریق بدهیهای بلندمدت    ۲۱
۷-۲ تشریح بازده و انواع آن    ۲۳
۱-۷-۲ بازده سهام    ۲۳
۲-۷-۲ بازده مورد انتظار یک سهم    ۲۵
۳-۷-۲ بازده ارزش ویژه یا حقوق صاحبان سهام    ۲۵
۴-۷-۲ بازده دارایی    ۲۶
۵-۷-۲ بازده سرمایه گذاری    ۲۶
۸-۲ نظرات و تئوری های تامین مالی    ۲۷
۱-۸-۲ نظریه سنتی    ۲۷
۲-۸-۲ نظریه مودیگلیانی و میلر    ۲۸
۳-۸-۲ مالیات و نظریه مودیگلیانی و میلر    ۲۹
۴-۸-۲ هزینه های ورشکستگی و نظریه مودیگلیانی و میلر    ۲۹
۵-۸-۲ هزینه های نمایندگی    ۲۹
۶-۸-۲ تئوری موازنه ایستا یا پایدار    ۳۰
۷-۸-۲ نظریه عدم تقارن اطلاعات    ۳۱
۸-۸-۲ تئوری سلسله مراتب گزینه های تامین مالی ( تئوری ترجیحی)    ۳۲
۹-۲ مروری مختصر بر مطالعات و تحقیقات    ۳۴
۱-۹-۲ مروری مختصر بر مطالعات خارجی    ۳۵
۲-۹-۲ مروری مختصر بر مطالعات داخلی    ۳۷
منابع و ماخذ    ۴۱
منابع فارسی:    ۴۱
منابع لاتین:    ۴۴

منابع:

جهانخانی، ع،و ناصر یزدانی،۱۳۷۴، “بررسی تاثیر نوع صنعت، اندازه، ریسک تجاری و درجه اهرم عملیاتی شرکت ها بر میزان بکارگیری اهرم مالی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران”، مطالعه مدیریت، شماره ۱۸ و ۱۷، صص: ۱۸۶-۱۶۹٫

خشنود، س، ۱۳۸۴، “بررسی عوامل موثر بر ساختار مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران”، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده علوم اداری.

نوروش، ا،و همکاران،۱۳۸۷، “مروری جامع بر حسابداری مالی”، جلد اول، نگاه دانش، تهران، چاپ پنجم.

باقری، م، ۱۳۸۸، “بررسی تاثیر روش های تامین مالی بر بازده و قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران”، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی بابل، دانشکده مدیریت.

قبادی لموکی، ت، ۱۳۸۶، “بررسی رابطه سببی میان بازده سهام و حجم معاملات سهام در بورس، پایان نامه کارشناسی ارشد”، دانشگاه آزاد اسلامی بابل، دانشکده مدیریت.

کرلینجر، فرد، ان  ، ترجمه  حسن پاشا شریفی و جعفر نجفی زند، ۱۳۷۴، “مبانی پژهش در علوم رفتاری”، جلد اول، ، انتشارات آوای نور، چاپ اول.

مایرز، ا، ترجمه: فرهاد عبدالله زاده،۱۳۷۳، “معمای ساختار سرمایه”، ، تحقیقات مالی، سال اول، شماره دوم، بهار ۱۳۷۳، صص: ۹۰-۷۱٫

مجتهدزاده، و، دیگران، ۱۳۸۸، “رابطه تامین مالی و عملکرد عملیاتی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران”، مجله تحقیقات حسابداری، شماره اول، بهار ۸۸٫

پی نوو، ر، ترجمه :علی جهانخانی، علی پارسیان، ۱۳۸۶، “مدیریت مالی”، جلد دوم، سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه ها (سمت)، تهران، چاپ یازدهم.

دلاوری، ج، ۱۳۷۷، “بررسی روش های تامین مالی بر روی نسبت بازدهی حقوق صاحبان سهام شرکت ها در بورس اوراق بهادار تهران”، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت مدرس.

, F & Miller, M.,(1958), “the Cost of Capital, Corporation Finance and the Theory of Investment”, American Economic Review, Pp. 261-297.

Todd, Smith, R., Henry Van Egtern, (2003), “Inflation, investment and economic performance: the role of internal financing”, Department of Economics, University of Alberta, Edmonton, Canada, T6G2H4.

 ۱-۲ مقدمه

منابع مالی عنصر حیاتی و مهمی است که هم در تأسیس و ایجاد فعالیتهای اقتصادی و هم در بهره برداری از آن ها نقش کلیدی دارد. اگر منابع مالی در اختیار نباشد هیچگونه فعالیت اقتصادی را نمی توان پایه گذاری کرد. وظیفه هر مدیر مالی، بهینه سازی حقوق صاحبان سهام به منظور حداکثر رساندن بازده سهام سهامداران است. مدیر مالی در این زمینه تصمیماتی اتخاذ می کند که شامل تصمیمات مربوط به کاربرد و تشخیص ساختار مالی و سرمایه و همچنین تعیین و انتخاب بهترین شیوه تأمین مالی برای تحصیل بیشترین بازده سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار می باشد. بنابراین مدیران مالی شرکت ها می توانند از طریق انتخاب بهترین شیوه تأمین مالی بر بازده سهام سهامداران اثر بگذارند.

نکته مهم این است که تصمیم گیری بهینه در خصوص ساختار مالی کدام است و شرکت ها باید از چه ترکیبی در تامین مالی خود استفاده کنند. اگر شرکت تمام منابع مورد نیاز را از محل سرمایه فراهم کند، از مزایای اهرم مالی بی بهره خواهد بود و اگر از بدهی در سطح بالایی استفاده کند، ریسک ورشکستگی خود را افزایش خواهد داد. در صورت استفاده از ساختارسرمایه بهینه[۱]، هزینه سرمایه[۲] شرکت حداقل و بازدهی حداکثر خواهد شد. برای پرداختن به این مساله سوالات اساسی مطرح خواهد شد که عبارتند از:

شرکت در چه فعالیت هایی باید سرمایه گذاری کند؟

مزایا، معایب، روش و آثار استفاده از بدهی و سرمایه در وضعیت رقابتی و ارزش شرکت چیست؟

یک شرکت در ساختار سرمایه تا چه اندازه از بدهی و تا چه اندازه از حقوق صاحبان سهام استفاده کند؟

منابع مالی مورد نیاز را می توان به طرق مختلف شناسایی و برای بنگاه های اقتصادی استفاده کرد. سوال اساسی این است که کدامیک از منابع در مقاطع مختلف باید انتخاب شوند و شرکت ها چگونه اقدام به تامین منابع مالی نمایند تا بر سود شرکت و بازده سهامداران حداکثر تاثیر مثبت را بگذارند (خشنود، ۱۳۸۴، ۵-۴ ).

در این مقاله، شیوه های تامین مالی از طریق بدهی های عملیاتی و مالی و همچنین معایب و محاسن برخی شیوه های یاد شده بیان می گردد؛ سپس انواع بازده به اختصار تشریح می شود. در ادامه نیز نظریات و تئوری های مربوط به تامین مالی و همچنین پیشینه تحقیق مطرح می شود.

 ۲-۲ بازار بورس

بازار بورس اوراق بهادار نقش مهمی را در جذب سرمایه های اندک مردم و تأمین مالی شرکتها فراهم می آورد. از آنجا که این بازار در تخصیص منابع و سرمایه های ملی نقش سازنده ای دارد، بنابراین مطلوبیت آن در جهت توسعه اقتصادی جامعه خواهد بود. افراد سعی می کنند تا با کسب اطلاعات در شرکت های پذیرفته شده در بورس نسبت به خرید و یا فروش سهام اقدام کنند. بازارهای مالی و سرمایه ای نقدینگی بخش خصوصی را در قالب پس اندازهای کم و هدایت آن به درون بخش های تولیدی جذب می کند و همچنین قادر است بر رشد تولید ناخالص ملی و مهار تورم تأثیرگذار باشد. رسالت بازار سرمایه به عنوان بخشی از بازار مالی در انتقال وجوه از عرضه کنندگان به متقاضیان می باشد. این بازار نقش واسطه ای را به عهده دارد که طرف عرضه وجوه، فرایندی به نام سرمایه گذاری را تکمیل می کند و در طرف تقاضای آن فرایندی به نام تأمین مالی را به راه می اندازد (باقری، ۱۳۸۸، ۳).

در حال حاضر، بورس اوراق بهادار به عنوان تنها بازار سرمایه در ایران، نقش اساسی و مهمی در تأمین وجوه مورد نیاز شرکت ها و جذب سرمایه برای شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار ایفا می کند. از این  رو جهت افزایش آگاهی و دانش سرمایه گذاران و علاقه مندان به  سرمایه گذاری در بازار سرمایه، بررسی و تحقیقاتی پیرامون فعالیت های بورس اوراق بهادار و شرکت های پذیرفته شده در آن ضرورتی انکار ناپذیر می باشد.

۳-۲ دلایل عمده تامین مالی شرکت ها

انگیزه مدیران از تامین مالی را می توان در غالب سه دلیل عمده زیر مطرح نمود :

بازپرداخت بدهی، سرمایه گذاری در پرو‍‍ژه های جدید و جبران کمبود جریانهای نقد عملیاتی (مجتهدزاده،۱۳۸۸، ۳).

۴-۲ روش های تامین مالی

شرکت ها به منظور اجرای پروژه های سودآور و دستیابی به حداکثر بازدهی در جهت افزایش ثروت سهامداران خود، از منابع مالی مختلف و به شیوه های گوناگون استفاده می کنند. مدیریت در راستای تامین منابع مالی مناسب باید هزینه منابع متعدد مالی را مشخص نموده و آثاری را که این منابع بر بازده و ریسک عملیاتی [۳]  شرکت دارند، تعیین نماید (جهانخانی،۱۳۷۳، ۵).

در یک طبقه بندی کلی، شیوه های تامین مالی شرکت ها به دو دسته تقسیم می شوند :

الف) تامین مالی کوتاه مدت [۴]

ب) تامین مالی بلند مدت

 ۱-۴-۲ تامین مالی کوتاه مدت

تامین مالی کوتاه مدت، نوعی تامین مالی که حداکثر ظرف مدت یک سال یا کمتر بازپرداخت شود. درواقع، تاکنون تعریف عمومی و جامع پذیرفته شده ای از تامین مالی کوتاه مدت ارائه نشده است و تفاوت های موجود بین تامین مالی کوتاه مدت و تامین مالی بلندمدت از لحاظ مدت زمان جریانات نقدی شرکت اهمیت بسیار زیادی دارد. تصمیمات تامین مالی کوتاه مدت، مربوط به جریانات نقدی ورودی و خروجی شرکت در مدت یک سال و یا کمتر از آن است (روس [۵] ،۱۹۹۱، ۶۹۴).

 ۲-۴-۲ تامین مالی بلند مدت

تامین مالی بلندمدت، عمدتا به منظور سرمایه گذاری های بلندمدت همچون خرید دارایی جدید، احداث کارخانه، توسعه تجهیزات و مواردی از این قبیل مورد استفاده قرار می گیرد. هنگامی که شرکت بخواهد دارایی های خود را افزایش دهد و برای این منظور به تامین مالی نیاز پیدا کند، نخستین اقدام در این زمینه این است که اطمینان حاصل شود از این که از دارایی های موجود به صورت بهینه ای بهره برداری می شود. در برخی موارد شرکت ها به منظور تامین نیازهای مالی خود و رفع مشکل کمبود سرمایه، بسیاری از دارایی های خود را به فروش می رسانند و خدمات مورد نیاز را از طریق اجاره تامین می کنند.

عمده ترین منابع تامین مالی بلندمدت شرکت ها عبارتند از: بدهی های بلندمدت، سهام ممتاز، سهام عادی و سود انباشته. بدهی های بلندمدت، در حالت کلی شامل وام های بلندمدتی است که معمولا از طریق بانک ها و یا سایر موسسات مالی تامین می شود و همچنین اوراق قرضه منتشر شده توسط شرکت ها را نیز در برمی گیرد.

Optimal Capital Structure

Cost of Capital

[۳]. Operating Risk

[۴]. Long-Term Financing

[۵]. ROSS

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.