تحقیق تئوری تقاضای مصرف کننده و سیستم تقاضای معکوس تقریباٌ ایده‌آل و کشش‌ تقاضای انواع گوشت و ارزیابی اثرات رفاهی

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق تئوری تقاضای مصرف کننده و سیستم تقاضای معکوس تقریباٌ ایده‌آل و کشش‌ تقاضای انواع گوشت و ارزیابی اثرات رفاهی دارای ۳۸ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱- مقدمه    ۴
۲- مروری بر مطالعات پیشین    ۹
۲-۱- بخش اول: تئوری تقاضای مصرف کننده و سیستم تقاضای IAIDS    ۹
۲-۲- بخش دوم: کشش‌ تقاضای انواع گوشت    ۱۷
۲-۳- بخش سوم: ارزیابی اثرات رفاهی    ۱۹
۳-۱- پیشینه مدل سیستم تقاضای معکوس تقریباٌ ایده آل    ۲۴
۳-۱-۱- سیستم تقاضای معکوس تقریباً ایده آل    ۲۴
۳-۱-۲- پدیده سهم بودجه ای صفر برای کالاها    ۲۷
۳-۱-۳- کششهای مقداری و مقیاس در سیستم IAIDS    ۲۸
۳-۱-۴-  اندازه‌گیری تغییر رفاه مصرف کنندگان    ۳۰
فهرست منابع    ۳۲

منابع

سهرابی، ف.، حسین­زاده، ج.  و دشتی، ق. ۱۳۹۰٫ برآورد سیستم تقاضا برای گروه اصلی کالاهای خوراکی خانوارهای شهری در ایران با استفاده از سیستم تقاضای معکوس. تحقیقات اقتصاد کشاورزی، ۳:  ۳۷-۲۰٫

وزارت جهاد کشاورزی. ۱۳۹۰٫ معاونت امور برنامه‌ریزی و اقتصادی. دفتر آمار و فناوری اطلاعات. آمارنامه کشاورزی.

باریکانی، الف.؛ شجری، ش. و امجدی، الف. ۱۳۸۶٫ محاسبه کشش‌های قیمتی و درامدی تقاضای مواد غذایی در ایران با استفاده از سیستم تقاضای تقریبا ایده‌آل پویا. مجله اقتصاد کشاورزی و توسعه، ۶۰: ۱۴۵-۱۲۵٫

خسروى نژاد، ع. ۱۳۸۸٫ اندازه گیرى اثرات رفاهى حذف یارانه کالاهاى اساسى بر خانوارهاى شهرى ایران. پژوهش­نامه بازرگانى، ۵: ۲۰-۱٫

خسروی نژاد، ع. ۱۳۸۱٫ اندازه گیری اثرات رفاهی ناشی از کاهش یا حذف یارانه (از گروه کالاهای خوراکی) بر روی خانوارهای شهری ایران در چارچوب شاخص های هزینه زندگی و سیستم معادلات تقاضا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی.

رنجبر، ه.، شهریور، ع. و خرم روز، ع. ۱۳۸۸٫ تحلیل رفتار پویای مصرفی مناطق شهری کل کشور و استان اصفهان: کابرد دستگاه تقاضای تقریباٌ ایده آل طی دوره ۸۴-۱۳۸۵٫ فصل‌نامه پژوهش‌های بازرگانی، ۵۱: ۱۲۱-۹۷٫

سلامی، ح و رضایی، س. ۱۳۸۹٫ پیش­بینی قیمت­های گوشت: رویکرد تابع معکوس تقاضا. نشریه اقتصاد و توسعه کشاورزی، ۳: ۳۰۳-۲۹۸٫

فلاحی، ف.، محمد زاده، پ. و حکمتی فرید، ص. ۱۳۹۲٫ بررسی آثار رفاهی افزایش قیمت گروه های کالایی خانوارهای شهری کشور. مجله تحقیقات اقتصادی. ۴۸: ۱۵۰-۱۳۱٫

فلسفیان، آ و قهرمان­زاده، م. ۱۳۹۱٫ انتخاب سیستم تابعی مناسب جهت تحلیل تقاضای انواع گوشت در ایران. نشریه پژوهش­های صنایع غذایی، ۲: ۱۳-۱٫

قربانی، م.، شکری، الف. و مطلبی، م. ۱۳۸۹٫ برآورد الگوی تصحیح خطای سیستم تقاضای تقریباً ایده­آل برای انواع گوشت در ایران. فصل­نامه­ی اقتصاد کشاورزی و توسعه، ۶۹: ۱۷-۱٫

۱- مقدمه

تجزیه و تحلیل ساختار تقاضا و الگوی مصرف خانوار اهمیت و کاربرد بسیاری در تجزیه و تحلیل‌های سیاستی دارد به طوری که سیاست گذاران و برنامه ریزان جهت پیش بینی وضعیت آینده از نتایج آن استفاده می‌کنند. همچنین مطالعه میزان اثر بخشی سیاست‌های مختلف اقتصادی از جمله سیاست‌های مربوط به تنظیم بازار، کنترل یا افزایش عرضه محصولات، مدیریت یارانه، مالیات و تغییرات قیمتی بر امنیت غذا و سلامت آحاد جامعه و رفاه مصرف کنندگان اهمیت خاصی دارد. این اثر بخشی از طریق چگونگی واکنش مصرف کنندگان نسبت به هریک از سیاست‌های فوق قابل اندازه گیری است. از سوی دیگر تولید کنندگان محصولات کشاورزی، تبدیل کنندگان مواد غذایی و سایر عوامل بازار به منظور برنامه ریزی و طراحی تولید و فروششان نیاز به پیش بینی تقاضای کالاهای کشاورزی دارند و کشش‌های تقاضا از این جهت حائز اهمیت  هستند (باریکانی و همکاران، ۱۳۸۶). برآورد تقاضا برای کالا و خدمات مورد توجه هر دو گروه نظریه پردازان و تجربه گرایان بوده و مطالعات متعددی در حال حاضر در این خصوص در دسترس است. برخی از این مطالعات ارتباطات مورد نیاز بین تحلیل های تجربی و تئوری را نادیده گرفته اند و بر روی برآورد تقاضای تک معادله ای متمرکز شده اند. با توجه به شک و تردیدهایی که در خصوص نتایج چنین رویکردی (برآورد تقاضای تک معادله‌ای) وجود دارد، برآورد تقاضا بصورت سیستمی مورد توجه قرار گرفت. در این خصوص سیستم مخارج خطی (LES) توسط استون (۱۹۵۴) جزو مطالعات پیشگام بوده است. به دلیل محدودیت‌های سیستم مخارج خطی بسیاری از مطالعات به توسعه این مدل پرداختند. مدل روتردام (تیل، ۱۹۶۵) و ترانسلوگ (کریستنسن و همکاران، ۱۹۷۵) را می‌توان در گروه مدل‌های انعطاف پذیر قرار داد که پس از بیان محدودیت‌های سیستم مخارج خطی مطرح شده اند. سیستم تقاضای دیگری که پس از مدل‌های روتردام و ترانسلوگ مطرح شد، مدل تقاضای تقریباً ایده‌آل می‌باشد که توسط دیتون و موئلبائر (۱۹۸۰) تبیین شده­است. مدل تقاضای تقریباً ایده­آل و اشکال توسعه­یافته­تر آن را می­توان یک گشایش بزرگ در یافتن مدل‌های انعطاف­پذیر برای تقاضا دانست. بعد از آن تعدیلاتی در این الگو صورت گرفت بطوری که به عنوان سیستم تقاضای تقریبا ایده‌آل معکوس توسط موشچینی و ویسا (۱۹۹۲)، سیستم تقاضای تقریبا ایده‌آل درجه دوم توسط بانکس و همکاران (۱۹۹۷) و همچنین سیستم تقاضای تقریبا ایده‌آل نیمه انعطاف پذیر[۱] توسط موشچینی (۱۹۹۸) مطرح شدند.

سیستم تقاضای معکوس زمانی که مقادیر متغیرهایی برونزا و قیمت‌ها درونزا هستند مناسب است (کیم، ۱۹۹۷) بویژه برای بسیاری از محصولات کشاورزی سازگار است (هانگ، ۱۹۸۸؛ بارتن و بتندروف، ۱۹۸۹؛ موشچینی و ویسا، ۱۹۹۲، ایلز و آنور، ۱۹۹۳ و پارک و تارمن، ۱۹۹۹). این سیستم اغلب در مورد مواد غذایی فاسد شدنی، محصولات کشاورزی و محصولات شیلاتی که مقدار محصول در کوتاه امکان انعطاف ندارد مورد استفاده قرار می‌گیرد. فرض اساسی در این است که عرضه چنین کالاهایی در کوتاه مدت ممکن است ثابت باشد، قیمت باید طوری تنظیم گردد که مقدار موجود کالا مصرف گردد. در واقع محصولات کشاورزی فاسد شدنی که امکان ذخیره سازی آن‌ها وجود ندارد، دارای عرضه بی کشش در کوتاه مدت هستند. بنابراین استفاده از سیستم تقاضای معکوس مناسب ترین راه برای این قبیل محصولات می‌باشد.  بطور کلی تجزیه و تحلیل رفتار مصرف کنندگان مبتنی بر تغییرات مقدار در صورت وجود محدودیت در مقدار کالاها و یا وجود هزینه‌های معاملاتی مفید خواهد بود (کیم، ۱۹۹۷). بعضی از متخصصان اقتصاد کشاورزی مثل فکس (۱۹۵۸) این عقیده را داشتند که چون تصمیم‌گیری در زمینه تولید برخی محصولات به خصوص کشاورزی در دوره قبل و مصرف در زمان حال صورت می‌گیرد، لذا تحت این شرایط مقدار برونزا و قیمت‌ درونزا است که این موضوع مبنای کاربرد سیستم تقاضای معکوس در مقابل سیستم‌های تقاضای مستقیم یا معمولی می‌باشد (ایلز و انوور، ۱۹۹۴). در چنین مواردی یک سیستم تقاضای معکوس بهتر می‌تواند ساختار مصرف و تقاضا را بیان نماید. در سیستم تقاضای معکوس میزان تغییر قیمت برای گروه‌های مختلف کالایی در نتیجه تغییر مقدار کالا برای خانوارها یکسان نخواهد بود و به کشش‌های مقدار و مقیاس هر گروه خوراکی بستگی خواهد داشت (هانگ، ۱۹۸۸). کشش‌های مقداری می‌تواند در خصوص واکنش مصرف کنندگان نسبت به تغییرات مقدار و روابط مقداری کالاها از نظر جانشینی و یا مکملی اطلاعات مفیدی ارائه نماید. این موضوع از این جهت حائز اهمیت است که قیمت محصولات خوراکی که عمدتاٌ مشتق از محصولات کشاورزی می‌باشد، متأثر از مقدار آن‌ها می‌باشد و هر گونه کاهش و یا افزایش مقدار آن‌ها کم و بیش تغییراتی را در قیمت آن‌ها ایجاد خواهد کرد. نوسانات قیمت هم در اکثر مواقع بسته به اینکه از نوع افزایش قیمت و یا کاهش آن باشد، موجب متضرر شدن طرف تولیدکنندگان و یا مصرف کنندگان و گاهی وقت‌ها ضرر هر دو طرف می‌شود (سهرابی و همکاران، ۱۳۹۰).

مروری بر مطالعات پیشین

 ۲-۱- بخش اول: تئوری تقاضای مصرف کننده و سیستم تقاضای IAIDS[1]

در زمینه بررسی رفتار مصرف ­کننده مطالعات متعددی وجود دارد، اما آنچه در بررسی اجمالی این مطالعات بیشتر اهمیت می­یابد وجود تحولات در روش­شناسی و پیشرفت در زمینه به­کارگیری توابع تقاضا به عنوان ابزار مهم مطالعه رفتار مصرف­کنندگان است. این تحولات در دو دهه اخیر و به ویژه پس از ارائه سیستم تقاضای تقریباً ایده ­آل از سوی دیتون و موئلبائر (۱۹۸۰) به اوج خود رسید.

یکی از مناسب ترین و کاربردی ترین الگوهای بررسی تقاضا در بیان رفتار مصرفی خانوارها، سیستم تقاضای تقریباً ایده‌آل است که توسط دیتون و موئلبائر (۱۹۸۰) ارائه شد. دیتون و موئلبائر (۱۹۸۰)، برای اولین بار با استفاده از سیستم تقاضای تقریباً ایده­آل (AIDS[2]) به مطالعه هشت گروه از مواد خوراکی و غیر خوراکی در بریتانیا پرداختند. هشت گروه عبارت بودند از غذا، لباس، مسکن، سوخت، نوشیدنی‌ها و تنباکو، حمل و نقل، سایر کالاها و خدمات. در این مطالعه داده‌های سالانه دوره ۱۹۷۴-۱۹۵۴ مورد استفاده قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست‌ آمده برای کشش‌های قیمتی مختلف تنها گروه حمل و نقل نسبت به قیمت دارای حساسیت قابل ‌ملاحظه بوده است. از مزیت‌های این سیستم، قرار داشتن آن بر مبنای تئوری تقاضای مصرف کنندگان، انعطاف پذیری بودن فرم تابعی آن و امکان اعمال خصوصیات نظری تابع تقاضا از قبیل همگنی و تقارن نسبت به متغیرهای قیمتی می‌باشد (فرج زاده و نجفی، ۱۳۸۳؛ شکیبایی و همکاران، ۱۳۸۵؛ رنجبر و همکاران، ۱۳۸۸؛ دبی و گیل، ۲۰۰۳؛ فلسفیان و قهرمان زاده، ۱۳۹۱؛ سلامی و همکاران، ۱۳۹۱ و صمدی، ۱۳۸۶). در ادامه بالکامب و همکاران (۱۹۹۹)، با استفاده از مدل AIDS به بررسی رفتار مصرف‌کنندگان مواد غذایی بلغارستان پرداختند. اقلام مورد مطالعه عبارت بودند از گروه­‌های نان، شیر، پنیر، گوشت و سایر مواد غذایی. داده‌های مورد استفاده در این بررسی شامل مخارج کل هر یک از خانوارها و مخارج اختصاص ‌یافته به هر یک از کالاها طی فصل‌های ۱۹۹۶-۱۹۹۱ بود که از طرح نظرسنجی بودجه خانوار مؤسسه آمارهای ملی بلغارستان از میان حدود ۲۵۰۰ خانوار بدست آمد. نتایج بدست ‌آمده نشان داد که کشش‌های مخارج اقلام مذکور در حد بالایی قرار داشته است که حاکی از ترجیح صرف درآمد بر روی مواد غذایی از سوی افراد کم درآمد است (خرمی مقدم، ۱۳۸۹ و پاک‌دامن، ۱۳۸۸)

[۱]. Inverse Almost Ideal Demand System

[۲]. Almost Ideal Demand System

[۱] . Semi-Flexible

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.