تحقیق تاریخچه بیماری بروسلوز و عامل و علائم بیماری و واکسن های آن

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق تاریخچه بیماری بروسلوز و عامل و علائم بیماری و واکسن های آن دارای ۷۹ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۵
.۱-۲بروسلا وبروسلوزیس:    ۷
۲-۱-۱٫تاریخچه:    ۱۱
۲-۱-۲٫وضعیت بیماری در ایران:    ۱۳
۲-۱-۳٫انتشار بروسلوز در جهان:    ۱۵
۲-۲٫اهمیت مراقبت بروسلوز ) بیماری تب مالت(:    ۱۸
۲-۳٫عامل بیماری:    ۲۲
۲-۳-۱٫ بروسال ملی تنسیس Brucella Melitensis (دارای ۳ سروتایپ):    ۲۲
۲-۳-۲٫ بروسالا آبورتوس Brucella Abortus (دارای ۷ بیوتایپ):    ۲۳
۲-۳-۳٫ بروسالا سوئیس Brucella Suis (دارای ۵ بیوتایپ):    ۲۳
۲-۳-۴٫ بروسالا کنیس Brucella Canis:    ۲۴
۲-۳-۵٫  بروسالا اوویس Brucella Ovis:    ۲۴
۲-۳-۶٫  بروسالا نئوتومه Brucella neotoma:    ۲۵
۲-۳-۷٫  بروسالا ماریس Brucella Maris:    ۲۵
۲-۴٫ مورفولوژی:    ۲۶
۲-۴-۱٫ شاخص های ویرولانس:    ۲۸
۲-۴-۲٫ ژنتیک:    ۲۸
۲-۵٫ راه های سرایت بیماری:    ۳۰
۲-۵-۲٫ دوره نهفتگی:    ۳۱
۲-۶٫ علائم بیماری:    ۳۱
۲-۷-۱٫  تشخیص آزمایشگاهی بیماری:    ۳۲
۲-۷-۲٫  انواع تست هاى سرولوژیک بروسلوز:    ۳۸
۲-۷-۳٫ تشخیص بروسلوزیس بر اساس روش های مولکولی:    ۴۰
۲-۸٫ آنتی ژن های سطحی:    ۴۲
۲-۸-۱٫ لیپوپلی ساکارید(LPS  ):    ۴۳
۲-۸-۲٫ پروتئین غشاء خارجی(OMP):    ۴۵
۲-۸-۳٫ پورین های عمومی:    ۵۰
۲-۹٫  واکسن های بروسلوز:    ۵۰
۲-۹-۱٫ واکسن های کونژوگه و طراحی آن ها:    ۵۹
۲-۹-۱-۱٫  انتخاب پلی ساکارید    ۶۱
۲-۹-۱-۲٫ انتخاب پروتئین حامل:    ۶۲
۲-۹-۱-۳٫  نسبت پلی ساکارید به پروتئین:    ۶۲
۲-۹-۱-۴٫ تهیه ی کونژوگه های ایمونوژن هاپتن–حامل:    ۶۳
۲-۹-۱-۵٫ پروتئین های حامل مناسب برای ایجاد کونژوگه های آنتی ژنیکی:    ۶۴
۲-۹-۱-۶٫ ادجوانت های مناسب در طراحی واکسن کونژوگه:    ۶۷
۲-۹-۱-۷٫ جفت شدگی شیمیایی ( اتصال) :    ۶۷
۲-۹-۱-۸٫ EDC یا EDAC :    ۶۸
۲-۹-۱-۹٫ آدپیک اسید دی هیدرازید  (  Adipic Acid Dihydrazide )  :    ۷۰
۲-۹-۱-۱۰٫ کونژوگاسیون به شیوه آمیداسیون:    ۷۰
منابع    ۷۲

منابع

 مورای پاتریک و همکاران ، ترجمه رنجبر رضا و همکاران ،میکروب شناسی پزشکی–باکتری شناسی مورای ،انتشارات اندیشه رفیع ، چاپ اول ۸۳ ، صفحه ۱۷۱٫

سهرابی مجید. ( ۱۳۹۰). تشخیص بروسلا ملی تنسیس به روش Real – Time PCR در نمونه های بالینی و دامی. پایان نامه دانشگاه تربیت مدرس. صفحه۳۸ -۱۹٫

سیادت سید داور. ( ۱۳۸۴).ارزیابی اثرات ایمونولوژیکی کونژوگه وزیکول غشا خارجی حاویPro A نایسریا مننژیتیدیس سروگروه B با کپسول پلی ساکارید نایسریا مننژیتیدیس سروگروه A در خرگوش . پایان نامه دانشگاه تربیت مدرس. صفحه۹۸-۹۳٫

شاپوری رضا.( ۱۳۸۶).بررسی پاسخ های ایمنی کونژوگه لیپوپلی ساکارید دتوکسیفای شده و پلی ساکارید – O (OSP)بروسلا آبورتوس با توکسوئید کزاز.پایان نامه دانشگاه تربیت مدرس.صفحه ۵۸- ۴۸٫

شاهچراغی فرشته. ( ۱۳۷۵). بررسی پروتئین های غشا خارجی بروسلا آبورتوس و تعیین شدت تحریک سیستم ایمنی سلولی آن ها در خوکچه هندی. پایان نامه دانشگاه تربیت مدرس. صفحه ۵۳ –

عبداالهی نرگس. (۱۳۸۶). بیان ژن cgt بروسلا در آزمایشگاه به منظور آماده سازی ژن برای استفاده از آن در کاهش بیماری زایی باکتری بروسلا .پایان نامه دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات صفحه ۳۵-۳۰٫

کاشف نسیم. ( ۱۳۸۵ ). ارزیابی ایمونولوژیک کونژوگه آلژینات سودوموناس آئروجینوزا با توکسوئید کزاز در مدل موش آزمایشگاهی . پایان نامه دانشگاه تربیت مدرس. صفحه۴۴ -۳۷٫

مصطفایی علی.( ۱۳۸۷ ). خالص سازی و مقایسه آنتی ژن های عمده غشای خارجی بروسلا آبورتوس سویه ( S19 ) و بروسلا ملی تنسیس سویه ( ۱۶M) و بررسی واکنش آن ها با سرم بیماران با وسترن بلات و الایزا. پایان نامه دانشگاه تربیت مدرس. صفحه۳۷ –

ابطحی حمید و همکاران.(۱۳۸۴). نقش ژنهای ۳۹P و ۱۲L7/L بروسلا آبورتوس در القای پاسخ ایمنی سلولی. چهارمین همایش بیوتکنولوژی ایران- کرمان.

امیرمظفری نور و همکاران.(۱۳۸۷). بررسی خصوصیات پاسخ شوک حرارتی در بروسلاملی تنسیس و واکنش پروتئین شوک حرارتی با سرم افراد بیمار و کنترل . مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران، دوره پانزده، شماره ۵۸ صفحه ۲۷- ۲۳

زمانی علی ،دکتر دانشجو خدیجه. (۱۳۸۴ ). بررسی سطح آنتی بادی ضد بروسلا تست رایت در کودکان سالم ۷ تا ۱۲سال شهر تهران .مجله بیماریهای کودکان ایران، دوره ۱۵ ، شماره ۳ ، صفحه ۴۵- ۳۸

سایت بانک مقالات دامپزشکی. بیماری تب مالت (Brucellosis) با تاکید بر جنبه های پزشکی و بهداشتی بیوتروریسم دکتر حسین حاتمی ، دکتر هوشنگ ساغری

سودبخش عبدالرضا و همکاران.(۱۳۸۸). محاسبه point Cut-offمناسب برای آزمون ELISA جهت تشخیص بروسلوز انسانی در ایران .مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ،دوره ۶۷شماره ۶: ۴۲۰ –

شاپوری رضا و همکاران.( ۱۳۸۶) . تهیه کونژوگه های لیپوپلی ساکارید دتوکسیفای شده و پلی ساکاریدO بروسلا آبورتوس با توکسوئید کزاز به منظور تهیه واکسن بروسلوز.فصل نامه تخصصی علوم زیستی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، سال اول ،پیش شماره ۲ ، صفحه ۲۳ تا ۳۴

مقدمه

واکسیناسیون اقدام بسیار مهم و با ارزشی است که به وسیله آن با هزینه کم، می توان از ابتلاء به بیماری های عفونی جلوگیری کرد.به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری های عفونی ومسری بین انسان و دام ریشه کنی،کنترل و مبارزه بابیماری ها از واکسن استفاده میشود.برای اولین بار ایران در سال ۱۹۳۲ وجود بروسلوز در انسان توسط کارشناسان انسیتوپاستور مشخص گردید.در سال ۱۹۶۲ وجود بروسلا ملی تنسیس در نیشابور به اثبات رسید و در سال ۱۹۷۱ بروسلا سوئیس در حومه حصارک از خوک جداگردید.در ایران اولین گزارش از جداسازی بروسلا آبورتوس از گوسفند به عنوان عامل سقط جنین در آن حیوان ،در س۲۲ال ۱۹۸۲ توسط ذوقی وعبادی ارائه شد.

ایمن سازی بر ضد بروسلوز از حدود سال ۱۹۰۶ توسط واکسن های کشته شده آغاز گردیده ولی به علت اثرات مصونیت زای ناکافی آنها هیچ گونه استفاده گسترده ای از این واکسن ها صورت نگرفته است.از سال ۱۹۵۲ واکسن های زنده در ایاات متحده و شوروی سابق مورد استفاده قرار گرفتند گرچه تاثیر ناچیزی داشتند و واکنش های آلرژیک ایجاد میکردند. معیارهای عینی مفید جهت ارزیابی احتمال وجود بروسلوز، شامل علائم فیزیکی،کشت  وتست های سرولوژیک،می باشد و آزمایشات خون طبیعی ، معمولا کمکی به تشخیص نمیکند و حتی گاهی نیز گمراه کننده می باشد.باتوجه به اینکه بیماری بروسلوز یک بیماری خطرناک مشترک بین انسان ودام است اکثر کشور های جهان سعی در ریشه کنی کامل این بیماری دارند و برای رسیدن به این هدف از روش (تست و کشتار) برای دام های آلوده به بیماری و استفاده از واکسن  برای پیشگیری ازاین بیماری استفاده میکنند.مبارزه با این بیماری کنترل وریشه کنی آن بدلیل کثرت گونه ای عوامل بیماری زا و لزوم هزینه شدن سرمایه های سنگین اقتصادی همواره در بسیاری از کشور های جهان ، با دشواری ها و مشکلات عدیده مواجه بوده است.

از بین عوامل ویرولانس این میکروارگانیسم، لیپوپلی ساکارید به عنوان عامل ویرولانس اصلی شناخته شده است و سویه های جهش یافته و فاقد این جزء از دیواره سلولی،فاقد ویرولانس و توان بقای درون سلولی هستند.لیپوپلی ساکارید به لحاظ ایمونولوژیک ،آنتی ژن سطحی سلولی، بروسلا محسوب میشود و میتوان از شاخص های دیگر آنتی ژنی دیواره سلولی بروسلا ،برای مثال پروتئین های غشای خارجی (Omp)  و لیپوپلی ساکارید  به عنوان ایمونوژن در ساخت واکسن های زیر واحدی استفاده نمود.بدلیل اینکه بروسلا فاقد پیلی،فلاژن وکپسول می باشد، بیشترین میزان پاسخ های سیستم ایمنی را ایجاد میکند(۱۹،۱،۳،۱۲).

.۱-۲بروسلا وبروسلوزیس:

بروسلا ها در انسان باکتریمی داده ومی توانند برای مدت طولانی در خون انسان باقی بمانند. بقای بروسلا در محیط های مختلف و فراورده های لبنی ۱ : آب: ۵۷-۱ روز۲٫ خاک (رطوبت ۹۰% ) : ۷۳-۴۸ روز ۳٫ کود: ۲۰۵-۱ روز۴٫ مواد زائد حیوانی: ۴-۱ ماه ۵٫پشم: ۱۱۰ روز.۶ شیر: در صفر درجه به مدت ۲۴ ساعت الی ۱۸ ماه .۷خامه : ۶-۴ هفته.۸ بستنی: تا ۳۰ روز .۹کره: تا ۱۴۲ روز.۱۰ پنیر: ۳ ماه.۱۱ گوشت نمک سود یا یخ زده: ۱۲-۳ ماه.

بروسلا سبب ایجاد تب مالت یا تب مواج یا تب دانگ ویا تب مدیترانه ای در انسان می شود. بروسلا ها به طور رایج از طریق خوردن محصولات لبنی آلوده یا محصولات گوشتی آلوده به انسان انتقال می یابد.جنس بروسلا براساس تنوع آنتی ژنی ومیزبان اولیه شامل۷گونه ی (بروسلاملیتنسیس) درگوسفندوبز،)بروسلاسوئیس (درخوک)،بروسلاآبورتوس (درگاو،) بروسلااویس (درگوسفند) بروسلاکانیس (درسگ)،،بروسلانئوتومه (درموش جنگلی و) بروسلاماریس (درپستانداران دریایی می باشد.بروسلا در میزبان حیوانی خود بیماری شدیدی ایجاد می کند اماعفونت آنها در انسان ملایم است معمولا.در بیماری بروسلوز انسانی(تب مواج یا تب مالت)دو مرحله وجود دارد یک مرحله حاد که بصورت باکتریمی حاد اتفاق افتاده وبه دنبال آن مرحله مزمن ایجاد می شود که ممکن است سال ها طول کشیده بافت های مختلفی را درگیر می کند.این باکتری ارگان های بسیاری را می تواند درگیر کند، از جمله، در سیستم عصبی،مننژیت ، مننگوانسفالیت و بسیاری بیماری های دیگر، در سیستم اسکلتی، اسپوندیلیت، درگیری استئوآرتیکولار در ۲۰% تا ۸۰% از موارد، در سیستم گوارشی، بروسلوز علائمی مشابه با تب تیفوئید دارد، درگیری کبدی ایجاد می کند، پانکراتیت وغیره نیز ایجاد می کند. در سیستم قلبی-عروق می تواندعامل اندوکاردیت در کمتر از ۲% موارد بکند، اما این مقدار مرتبط با میزان موارد منجر به مرگ می باشد. در سیستم تنفسی،می تواند برونشیت، نومونیا، آبسه ،و…رخ دهد.در سیستم ادراری-تناسلی، نفریت، گلومرولونفریت، پایلونفریت، اورکیت، آبسه کلیوی، سقط جنین،و…رخ می دهد.عفونت مزمن زمانی رخ می دهد که، بیماری علی رغم درمان آنتی بیوتیکی، در ارگانی مثل طحال، کلیه، مغز استخوان، دوام پیدا کند. در این زمان، میزان IgG بالا می رود، و درمان شامل جراحی و تخلیه محل عفونت می باشد. در این شرایط، تب به صورت عودکننده دیده می شود. بروسلوز در کودکان نادر است . در همه سنین می تواند ایجاد بیماری کند. دارای قابلیت بقا یافتن و تکثیر شدن در فاگوسیت های تخصصی و غیر تخصصی می باشند، وعامل سقط جنین در دام های اهلی   هستند.بروسلا آبورتوس از جمله مهم ترین عوامل سقط جنین به گاو است.دلیل ایجاد سقط جنین در گاو علاقه مندی این باکتری به الکل ۳کربنه اریتریتول می باشد از آنجا که در منطقه جفت گاو است باکتری در این منطقه کلنیزه می شود.چون در انسان اریتریتول نداریم سبب سقط جنین نمی شود. رشد باکتری بر روی محیط های آزمایشگاهی کند بوده، اغلب در دمای ۲۷ درجه سانتیگراد قبل از ۴۸ ساعت محسوس نیست. در کشت های اولیه، بروسلا آبورتوس و بروسلا سوییس نیاز به ۵ تا ۱۰ درصدCO2دارند(کاپنوتروف).آزمایش تولیدH2Sهمراه با سایر خصوصیات برای تشخیص گونه های بروسلا مفید است.۳ آنتی ژن سطحی در بروسلا شناسایی شده که ۲ آنتی ژن توسط فرم S کلنی شده و یک آنتی ژن توسط فرم R کلنی تولید می شود.Ag A که به طور غالب در بروسلا آبورتوس دیده می شود.Ag M به طور غالب در ملی تنسیس دیده می شود.تشخیص قطعی بروسلوزیس علی رقم استفاده از تکنیک های کشت وسرولوژیک  به عنوان یک معضل باقی مانده است. امید یه رفع این مشکل در سال های اخیر با پیشرفت تکنیک های مولکولی قوت بیشتری گرفته است.(۱۶،۱۷)

۲-۱-۱٫تاریخچه:

بروسلوز بیماری عفونی ناشی از باکتریهایی است که اکنون به احترام David Bruce، کاشف اولیه ارگانیسم از طحال سربازان انگلیسی تلف شده در جزیره مالت در سال ۱۸۸۷، بروسال نامیده میشوند.

در سال Almroth Wright, 1897 و همکارانش آزمایش آگلوتیناسیون سرم را توصیف نموده که در شکل اصالح شده آن به عنوان متداولترین روش برای تشخیص بروسلوز شناخته شده است.

در سال M.Louis Hughes, 1897 شرح تجارب خود را در مورد بیماری در مالت(۱۸۹۰ تا ۱۸۹۶)منتشر نموده و سیر »مواج« تب در انسان را بیان داشت.

در سال ۱۹۴۳،Forrest Hudleson میکروبیولوژیست دامپزشک در دانشگاه ایالت میشیگان، بروسالا ملی تنسیس را به عنوان کوکوباسیل هوازی، گرم منفی و بدون نیاز به گاز CO2 جهت جداسازی اولیه توصیف نمود.

Cotton و schooeder ضمن بررسی باسیل سل گاوی برای اولین بار بروسالاآبورتوس را از شیر گاوهای در ۱۹۱۱ جدارکرد.(۲۳)

در ایران در سال ۱۳۱۱ از کشت خون انسان، بروسال ملی تنسیس در انستیتو پاستور ایران جداشد.در سال ۱۳۲۳ از جنین گاو بروسال آبورتوس در مؤسسه تحقیقاتی واکسن وسرم سازی رازی جداشد.در سال ۱۳۲۹ از شیر بز و گوسفند، بروسال ملی تنسیس در مؤسسه تحقیقاتی واکسن و سرم سازی رازی جدا شد.در سال ۱۳۵۰ بروسال سوئیس از خوک در مؤسسه تحقیقاتی واکسن و سرمسازی رازی جداشد.

۲-۱-۲٫وضعیت بیماری در ایران:

تعیین میزان شیوع بیماری تب مالت بدلیل عدم گزارش کامل موارد بیماری مشکل است ولی با وجود سیستم مراقبت، گزارشات جاری می تواند مبین روند میزان بروز واقعی بیماری باشد. با بررسی تعداد و میزان بروز بیماری در کشور، بیماری از سال ۱۳۵۹ لغایت ۱۳۶۸ رو به افزایش بوده است و از سال ۱۳۶۸ لغایت ۱۳۸۹ با شروع برنامه های اول و دوم توسعه از ۱۷۰ مورد در صدهزار نفر به حدود ۱۵/۹ در صد هزار نفر رسیده است و بدنبال ارتقاء سیستم مراقبت و گزارش دهی بیماری روند نسبتاً رو به افزایش بیماری از سال ۱۳۷۸ لغایت۱۳۸۴ وجود داشته است و از سال ۱۳۸۵  بدنبال موفقیت در افزایش پوشش واکسیناسیون دام ها روند بیماری رو به کاهش بوده است.

ایجاد هماهنگی بین بخشی، استاندارد کردن تعاریف بیماری، آموزش جامعه و کارکنان بهداشتی، افزایش گزارش دهی، افزایش کارخانجات تولید فرآورده های لبنی پاستوریزه، افزایش پوشش واکسیناسیون دامی ازعوامل مؤثر در کنترل و پیشگیری بیماری در دام و نهایتا در انسان می باشد(۱۸).

بیماری در تمامی سنین وجود دارد ولی وفور آن در سنین ۲۰-۳۰ سالگی می باشد، یعنی نیروی فعال و کارآمد کشور در معرض خطر این بیماری هستند.

بیماری در هر دو جنس دیده میشود ولی با اختالف کمی در جنس مذکر( ۵۵/۴ درصد) بیشتر از جنس مؤنث( ۴۴/۶ درصد) دیده میشود.

بیماری را نمیتوان انحصاراً  یک بیماری شغلی محسوب نمود ولی شغل به عنوان یک عامل خطر در ابتال به بیماری مطرح است بخصوص نزد خانمهای خانهدار(خانم های خانه دار عمدتاً به عنوان دامدار و کشاورز دوشادوش همسرانشان در مناطق روستایی به فعالیت می پردازند)، دامداران و کشاورزان.

بیماری در تمام فصول وجود دارد اما در فصل بهار و تابستان همزمان با فصل زایش و شیردهی دامها بیشتر دیده میشود.

بیماری در منطقه روستایی(۷۷ درصد) بیشتر از منطقه شهری (۲۳درصد) می باشد که مرتبط با تماس با دام آلوده و استفاده از فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه در مناطق روستایی می باشد.(۱۸)

۲-۱-۳٫انتشار بروسلوز در جهان:

تخمین شیوع واقعی بروسلوز انسانی در جهان به علت عدم گزارش کامل بیماری در بسیاری از کشورها، غیرممکن است. این وضعیت برای هر دو گروه کشورهای پیشرفته و در حال توسعه صادق می باشد. با وجودی که بروسلوز گاوی در بسیاری از کشورهای پیشرفته ریشه کن شده یا تحت کنترل قرارگرفته، لیکن شیوع آن در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، علیرغم پیشرفت صنایع شیر با حداقل امکانات دامپزشکی، افزایش یافته است. وضعیت مشابهی در سطح محدودتر برای بروسلوز گوسفندی، بزی و خوکی اتفاق افتاده است.با توجه به مخاطره بیشتر در دو نوع اخیر نسبت به عفونت بروسال آبورتوس برای بهداشت انسانی، در نتیجه افزایش تعداد موارد بروسلوز انسانی در سطح جهان قابل تصور است.

80,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق بیماری بروسلوز ، فاکتورهای بیماریزایی و اپیدمیولوژی و علایم بیماری و درمان و پیشگیری آن
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.