2,766 views
پیشینه تحقیق تاریخچه پروبیوتیک و اجزای تشکیل دهنده آن و تاریخچه و انواع و طرز تهیه بستنی دارای ۴۱ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱-تاریخچه پروبیوتیک: ۵
۱-۲-مفهوم واژۀ پروبیوتیک : ۷
۱-۳-اجزای تشکیلدهندۀ پروبیوتیکها : ۸
مشخصات لاکتوباسیلوس ها: ۱۲
ساختار دیواره سلولی لاکتوباسیلوس ها: ۱۳
جایگاه لاکتوباسیلوس ها: ۱۳
جایگاه در طبیعت: ۱۴
شکل لاکتوباسیلوس ها : ۱۴
کشت لاکتوباسیلوس ها : ۱۴
خواص شیمیایی کشت لاکتوباسیلوس ها : ۱۵
مقاومت کشت لاکتوباسیلوس ها: ۱۵
ساختمان آنتی ژنیک لاکتوباسیلوس ها: ۱۵
تأثیر پروبیوتیکها در متعادل کردن چربی خون : ۱۶
تأثیر پروبیوتیکها بر روی فشار خون : (Hyper Teasion) ۱۷
تأثیر پروبیوتیکها بر بیماری عدم تحمل لاکتوز : ۱۷
تأثیر پروبیوتیکها بر بیماری برگشت و التهاب معده : (Gastritis and Reflux disease) ۱۷
۱-تاریخچه بستنی : ۱۸
۲- تعریف بستنی : ۱۹
۳-طبقهبندی بستنی : Classification of Ice Cream” ” ۱۹
مواد متشکله بستنی : ۲۱
انواع قندهای مورد مصرف در بستنی : ۲۵
عوامل امولوسیون کننده و قوام دهنده : ۲۵
کلیاتی در مورد استفاده از مواد امولوسیونی و قوام دهنده : ۲۵
مواد طعم دهنده : ۳۰
طرز تهیه بستنی : ۳۲
منابع ۴۰
فولر، ر.، (۱۳۸۰)، تاریخچه و تکامل پروبیوتیکها. پروبیوتیکها و کاربرد آن در تغذیه دام و طیور. ترجمه، افشار، ن.، رجب، ا. انتشارات نوربخش، صفحه ۲۲-۱۳ .
.فولر، ر.، (۱۳۸۰) تأثیرات متقابل متابولیسمی در دستگاه گوارش ، پروبیوتیکها و کاربرد آنها در تغذیه دام و طیور، ترجمه، افشار، ن،.رجب، ا.، انتشارات نوربخش، صفحه ۷۳-۴۶ .
صنعتی، م. ح. (۱۳۸۳)،جداسازی لاکتوباسیلوس ها از لبنیات وبررسی نقش پروبیوتیکی آنها،پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی ،دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان(ص ۴۸،۴۹،۵۳،۱۳-۱)
اخوان، ی. (۱۳۸۴)،بررسی اثرات تشدید کنندگی ویا مهارکنندگی پری بیوتیک ها بر روی رشد پروبیوتیک های رایج آنها،پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی ،دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان.(ص۷-۷۳، ۴۶-۴۹)
حق شناس، ف.(۱۳۷۰)،بررسی آلودگی بستنی های غیر پاستوره به استافیلوکوکوس اورئوس کواگولازمثبت در سطح شهر تهران، پایان نامه جهت دریافت دکترای دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشگاه تهران .
۱۱٫ Coudray C., Bellanger, C., Castiglia-Delavaud, C., Remesy, C., Vermorel, M., Rayssignuier, Y.,(1997)Effect of soluble or partly soluble dietary fibers supplementation on adsorption and balance of calcium, magnesium, iron and zinc in healthy young men. Eur J Clin Nutr;51:375-80.
۱۲٫ Goldin, B.R., Gualtieri,L.J, Moore,R.P. (1996) The effect of Lactobacillus GG on the initiation and promotion of DMH-induced intestinal tumors in the rat. Nutr. Cancer, 25, 197-204.
۱۳٫ Luo, J., Rizkalla, S.W., Alamowitch, C., Boussairi, A., Blayo, A., Barry, J.L., Laffitte, A., Guyon, F., Bornet, F.R.J., Slama, G.(1999): Chronic consumption of short chainfruct oligosaccharides by healthy subjects decreased basal hepaticglucose production but had no effect on insulin-stimulated glucose metabolism. Am, J. Clin Nutr;63:939-45.
۱۴٫ Malin, M., suomalainen, H., Saxelin, M., Isolauri, E. (1996): Promotion of IgA immuneresponse in patients with Crohn’s disease by oral bacteriotherapy with Lactobacillus GG. Ann Nutr Metab;40:137-45.
۱۵٫ Majamma, H., Isolauri, E., (1997).Probiotics: A novel approach in the management of food allergy. J Allergy Clin Immunol;99:179-85.
۱۶٫ Marteau, P., Boutron-Ruault, M.C. (2002) Nutritional advantages of probiotics and prebiotics. Br.J.Nutr.;87:S153-S157.
اگر چه واژه پروبیوتیک مرتبط با مکملهای غذایی فقط از سال ۱۹۷۴ به بعد بوده است اما تاریخچه حقیقی بکارگیری مکملهای غذایی به هزاران سال قبل باز میگردد. احتمالاً نخستین غذای حاوی میکروارگانیسمهای زنده شیر تخمیر شده بود که در بخش عهد عتیق انجیل مورد اشاره قرار گرفته است. همچنین نقاشیهای روی دیوار مربوط به ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح نشان میدهد که سومریان نیز از شیرهای تخمیر شده استفاده میکردند. مصرف شیر تخمیر شده به اشکال مختلف تا حال حاضر ادامه یافته است. در آغاز قرن حاضر تأثیرات سودمند مصرف ماست به صورت علمی توجیه گردید. مچنیکف (Metchinokoff) که در انستیتو پاستور پاریس کار میکرد نقش مهم و اساسی در این امر داشت(۱). در واقع مفهوم پروبیوتیک از یک تئوری اولیه پیشنهادی توسط این دانشمند روسی برنده جایزه نوبل سال ۱۹۰۸ آغاز گردید(۱۸). وی همواره بر این مطلب تأکید داشت که میکروفلور قسمت تحتانی دستگاه گوارش بر سلامتی بزرگسالان تأثیر نامطلوبی دارد و آنقدر به این امر اعتقاد داشت که حتی جزو طرفداران برداشت رودۀ بزرگ از طریق انجام عمل جراحی بود. اما زمانیکه فهمید کشاورزان بلغاری که مقدار زیادی شیر تخمیر شده مینوشند و عمر طولانی دارند به این شیوه درمانی معتقد گردید.(۱). او معتقد بود زمانیکه این تولیدات مصرف میشوند به طور مؤثری بر روی میکروفلورهای کلون توسط کاهش تأثیر سمی میکروفلورهای کلون تأثیر میگذارد(۱۸). بنابراین استفاده از شیر تخمیر شده و دیگر غذاهای تخمیر شده را برای سلامت توصیه میکرد(۱۷). باید بر این مطلب تأکید نمود که توجه مچنیکف بیشتر به شیر تخمیر شده معطوف بود تا آنچه که ما امروزه تحت عنوان ماست میشناسیم. اما بعداً و زمانیکه امکان دسترسی به کشتهای خالص به دست آمد، او از مصرف شیر تخمیر شده توسط سویهای از لاکتوباسیلوسها پشتیبانی نمود. نخستین کار با سویهای تحت عنوان «باسیل بلغاری» انجام گرفت. این سویه تقریباً به طور کامل مشابه میکروارگانیسمی بود که بعداً باسیلوس بولگاریکوس (Bacillus bulgaricus) نامیده شد. امروزه لاکتوباسیلوس عامل تخمیر ماست، لاکتوباسیلوس دلبروکی تحت گونهای بولگاریکوس (Lactobacillus delbrueckii sub sp.bulgaricus) نامیده میشود و به همراه استرپتوکوکوس سالیواریوس تحت گونه ترموفیلوس (streptococcus salivarius spp.thermophilus) مادهای را تولید میکنند که ما آنرا ماست مینامیم(۱). اگرچه تعیین گونههای میکروبی که مچینکف و همکارانش بر روی آن کار میکردند امکانپذیر نیست، اما این احتمال وجود دارد که مخلوطی از لاکتوباسیلوسها به صورت غیرعمدی و تصادفی مورد استفاده قرار گرفته باشند. با آغار جنگ جهانی اول و مرگ مچنیکف در سال ۱۹۱۶، از علاقه و توجه موجود در خصوص پروبیوتیکها کاسته شد اما پس از اتمام جنگ و در دهه ۱۹۲۰ توجهات به سوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (Lactobacillus acidophilus) به عنوان مکمل غذایی معطوف شد. رتگر ( Rettger) و همکارانش نشان دادند که باسیلوس بولگاریکوس (B.bulgaricus) در دستگاه گوارش انسان زنده باقی نمیماند. در عوض از اشکال رودهای لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بهره جستند. کوپلوف (Kopeloff) نیز در سال ۱۹۲۶ از حامیان این نظریه گردید. آزمایشات درمانگاهی نتایج دلگرمکنندهای داشت و بهویژه بیمارن مبتلا به یبوستهای مزمن به حالت طبیعی خود بازگشتند(۱). با بروز جنگ جهانی دوم بار دیگر پروبیوتیکها فراموش گردید و فقط پس از خاتمه جنگ بود که بار دیگر توجهات به این مواد معطوف گردید. یکی از دلایل این امر فناوریهای بهینه برای پرورش حیوانات عاری از میکروب شناخته شده بود. برای نخستین بار پاستور (Pasteur) از نقش این حیوانات در تحقیقات استفاده نمود و در سال ۱۸۹۵ نوتال (Nuttal) و تیرفلدر (Thierfeider) خوکچه هندی عاری از هرگونه میکروارگانیسمی پرورش دادند. بکارگیری این فناوری نظریه اولیه مچنیکف را مورد تأیید قرار داد که میکروفلور دستگاه گوارش بر سلامتی میزبان تأثیر منفی دارد به طوری که موشهای پرورش داده شده به صورت عاری از هرگونه میکروب (germ-free) از عمر نسبتاً طولانیتری برخوردار بودند. با این حال، نباید از نظر دور داشت که میکروفلور دستگاه گوارش میتواند تأثیرات مثبتی نیز بر تغذیه میزبان داشته باشد که از آن جمله میتوان به تولید ویتامینها و هضم و تجزیه مواد اشاره نمود. در این زمان بود که به نقش میکروفلور در حفاظت از حیوان در برابر بیماریها نیز پی برده شد. این مطالعات همچنین بر این امر تکیه مینمود که وجود تمام باکتریهای موجود در دستگاه گوارش برای حفظ و بقای سلامتی حیوان کاملاً ضروری است. در دهه ۱۹۵۰ کارهایی توسط گروه بن هوف (Bohnhoff) و فرتر (Freter) انجام گرفت. آنها نشان دادند که خورانیدن آنتیبیوتیکها به حیوانات آزمایشگاهی ممکن است موجب شود که موشها در برابر ابتلا به عفونتهای ناشی از سالمونلاتیفیموریوم (Salmonella thyphimurium). شیگلافلکسنری(Shigella flexneri) ویبریوکلرا (Vibrio cholera) از حساسیت بیشتری برخوردار گردند. کشف این پدیده موجب شد تا بسیاری از موارد مشابه در کشاورزی و پزشکی نیز مورد توجه قرار گیرند. به طوری که مشخص شد مصرف آنتیبیوتیکها در جیرۀ طیور موجب افزایش حساسیت این حیوانات برابر تجمع سالمونلاها در دستگاه گوارش میگردد و یا درمان آنتیبیوتیکی در انسان میتواند موجب بروز موارد اسهال به دنبال التهاب روده با غشای کاذب ناشی از کلستریدیوم سوسپانسیونهای تهیه شده از مدفوع برای درمان این موارد به طور آزمایشی با موفقیت به کار گرفته شد. بنابراین حیوانات جمعیتی از میکروارگانیسمها را در رودۀ خود دارند که آنها را در برابر بیماریها حفاظت و مراقبت مینماید. در طبیعت، نوزاد حیوانات، فلور محافظتکننده را از مادر و محیط خود دریافت میکنند. با این وجود، روشهای امروزی مراقبت در حین و پس از زایمان، در جهت محدودسازی تماس با مادر و فراهمآوری غذاها و محیطهای غیرطبیعی است در نتیجه تعدادی از اجزای میکروفلور دستگاه گوارش نوزادان و عامل ایجاد مقاومت در برابر بیماریها دیگر موجود نمیباشند. ترکیب فلور بزرگسالان و بالغین نیز تحت تأثیر جیرۀ غذایی، داروهای ضد باکتریایی و استرس قرار دارد. بنابراین بکارگیری مکملهای پروبیوتیکی در جهت جبران این کمبودها است و مصرف این ترکیبات منجر به تشکیل و پدید آمدن چیزی نمیگردند که در حالت طبیعی وجود ندارند بلکه صرفاً قابلیت حفاظتکنندگی فلور را به طور کامل احیاء میکند(۱).
پروبیوتیک یا عامل شفادهندۀ زیستی یک ارگانیسم زنده است که با ایجاد اختلال در عملکرد پاتوژنها در حفظ سلامت میزبان تأثیر بسیار دارد. واژۀ پروبیوتیک برگرفته از واژۀ یونانی پروبیوس به معنای «برای زندگی» میباشد که طی سالیان متمادی به کارگیری این واژه معنی آن همواره در حال تغییر بوده است، این واژه نخستین بار در سال ۱۹۶۵ توسط لیلی (Lilley) و استیل ول (Still well) برای مواد مترشحه به وسیله میکروارگارنیزمهایی به کار گرفته شد که موجب تحریک رشد سایر میکروارگانیسمها میشوند. بنابراین این ترکیبات کاملاً در مقابل آنتیبیوتیکها یا مواد «پادزیست» قرار میگیرند. اسپرتی (Sperti) در سال ۱۹۷۱ از این واژه تحت عنوان عصارههای بافتی موجب تحریک رشد میکروبی یاد کرد. پارکر (Parker) به سال ۱۹۷۴ تعریفی ارائه نمود که پروبیوتیکها ارگانیسمها یا موادی هستند که در تعادل میکروبی روده تأثیرگذارند، این تعریف پروبیوتیکها را به میکروفلور روده مرتبط میسازد و بکارگیری کلمه مواد یا ترکیبات مفهوم وسیعی به آن میبخشد که آنتیبیوتیکها را نیز در بر میگیرد. فولر (Fuller) در سال ۱۹۸۹ تعریف جامعتری ارائه نمود و اظهار داشت که پروبیوتیکها مکملهای غذایی میکروبی هستند که از طریق بهبود تعادل میکروبی روده تأثیرات سودمندی بر روی میزبان دارند. این تعریف به ماهیت زنده بودن پروبیوتیکها تأکید دارد(۱). در سال ۱۹۹۴ توسط Havenaar and Huis t veld اینگونه بیان شده «پروبیوتیک یک کشت خالص یا میکس از میکروارگانیسمهای زنده میباشند که بر روی انسان و حیوان توسط اصلاح در خصوصیات فلوریومی میتوانند مثمر ثمر باشند» و اخیراً این تعریف در سال ۱۹۹۸ توسط Guarnea and schaafsman اینگونه بیان گردیده است که «پروبیوتیکها میکروارگانیزمهای زندهای هستند که به محض خوردن به تعداد مشخص فواید سلامتی برتر از غذاهای اساسی اعمال میکنند»(۲۲). اگرچه تعریفهای مختلفی از پروبیوتیک پیشنهاد گردیده است اما بیشترین تعریف مورد استفاده و به ویژه معتبر تفسیر روی فولر از پروبیوتیک میباشد که اظهار داشت «پروبیوتیک یک مکمل غذایی میکروبی زنده است که به نفع میزبان منجر به اصلاح در تعادل میکروبی روده میشوند.»(۱۱)
کارهای اولیه توسط مچنیکف و همکارانش با استفاده از باسیل بلغاری انجام گرفت. این کارها به طور حتم با ارگانیسم دارای قرابت زیاد با لاکتوباسیلهای ماست صورت گرفته است. حتی امروز نیز لاکتوباسیلها یه عنوان متداولترین ارگانیسمهای بکار رفته در ساخت پروبیوتیکها مطرح میباشند. بکارگیری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس با این تفکر همراه بود که این ارگانیسم در دستگاه گوارش زنده میماند، چرا که تصور میشد این ارگانیسم لاکتوباسیل غالب در روده است. کارهای بعدی نشان داد که این امر صحت ندارد و به همبن علت طیف وسیعی از لاکتوباسیلها به کار گرفته شد. در فراوردههای پروبیوتیکی موجود، باکتریهای زیر یافت میشوند : لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس بولگاریکوس تحت گونۀ دلبروکی، لاکتوباسیلوس فرمنتوم، لاکتوباسیلوس کازهای، لاکتوباسیلوس پرویس، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس روتری، لاکتوباسیلوس لاکتیس و لاکتوباسیلوس سلوبیوسوس، به کارگیری بیفیدوباکترها ناشی از کارهای تیزر (Tissier) است که نشان داد این ارگانیسمها در دستگاه گوارش نوزادان تغذیه شده از شیر مادر باکتریهای غالب هستند و در نوزادان تغذیه شده با جیرههای فرموله شده یافت نمیشوند(۱). در حال حاضر بیفیدوباکترهای ذیل در فراوردههای پروبیوتیکی به کار گرفته میشوند : بیفیدوباکتریوم بیفیدوم، بیفیدوباکتریوم ادالنستیس و بیفیدوباکتریوم انیمالیس، نخستین شکل به کارگیری استرپتوکوکها به عنوان پروبیوتیک به صورت شیر ترش شده و ماست بود. ارگانیسم موجود در ماست با استرپتوکوکوس سالیواریوس تحت گونۀ ترموفیلوس هنوز هم در ساخت پروتیک به کار گرفته میشود حرکت به سوی به کارگیری ارگانیسمهای جدا شده از روده موجب بکارگیری انتروکوکوس فاسیوم گردید. دو سویۀ متداولتر از سایر سویهها (M74 ، SF68) هردو از انسان جدا شدهاند. اما در فراوردههای دامی مورد استفاده قرار میگیرند. در فرایندههای پروبیوتیکی همچنین باکتریهای مختلف شاخۀ پدیوکوکوس، پروبیوتی باکتریوم، لوکونوستوک و باسیلها یافت میشوند. مخمرها شامل ساکارومسیس سرویسیه و کاندیداپینترلوپسی و کپکها شامل آسپرژیلوس نیجر و آسپرژیلوس آریزا نیز در فراوردههای پروبیوتیکی به کار میروند. گرچه ارگانیزمهای فوق عمدتاً در ساخت فراوردههای مورد مصرف دام به کار گرفته میشوند(۱). پروبیوتیکها ممکن است حاوی یک یا تعداد بیشتری (تا ۹) سویه میکروارگانیسمی باشند .
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر