1,255 views
پیشینه تحقیق تاریخچه کشت توتون در جهان و ایران و گیاه شناسی ومدیریت آبیاری در سیستم کشت توتون دارای ۲۱ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
Section 1.01 2-1- تاریخچه کشت توتون در جهان ۴
Section 1.02 2-2- تاریخچه کشت توتون در ایران ۴
Section 1.03 2-3- جایگاه کشت توتون درگیلان ۴
Section 1.04 2-4- سطح زیر کشت و تولید توتون در ایران و جهان ۴
Section 1.05 2-5- گیاهشناسی توتون ۶
Section 1.06 2-6- نیازهای اقلیمی توتون ۷
Section 1.07 2-7- نیازهای زراعی توتون ۷
Section 1.08 2-8- سیستم کشت توتون ۸
Section 1.09 2-9-آبیاری توتون ۹
Section 1.102-10- روشهای مدیریت آبیاری در سیستم کشت توتون و اثرات آن بر عملکرد ۱۱
Section 1.11 2-11-کارایی مصرف آب توسط گیاه ۱۱
Section 1.12 2-12- ارقام توتون ۱۳
Section 1.13 2-13- اثرات مدیریت آبیاری بر عملکرد توتون ۱۴
Section 1.142-14- اثرات مدیریت آبیاری و ارقام مورد آزمایش بر اجزای عملکرد توتون ۱۴
Section 1.15 2- 15- مدل CROPWAT ۱۴
Section 1.16 2-16- توابع تولید محصول نسبت به آب ۱۵
Section 1.17 منابع و مآخذ ۱۷
خدابنده، ن. ۱۳۸۵٫ زراعت گیاهان صنعتی. انتشارات مرکز نشر سپهر، چاپ اول.
خواجه پور، م. ۱۳۸۵٫ گیاهان صنعتی. انتشارات جهاد دانشگاهی.
رنجبر، م. ۱۳۸۴٫ تولید عمل آوری و ارزیابی توتونهای گرمخانهای. مرکز تحقیقات توتون رشت.
بیگلویی، م. ح.، م. ح. اسیمی و ع. ر. جبارزاده، ۱۳۸۵٫ اثر آبیاری تکمیلی بر عملکرد و اجزای عملکرد در توتون گرمخانه ای. مجله علوم زراعی ایران. ۲ (۳۰)، صص۱۸۹- ۱۸۴٫
بیگلویی، م. ح.، م. ح. اسیمی و ع. ر. جبارزاده، ۱۳۸۹٫ ارزیابی دقت مدل کراپوات در تخمین نیاز خالص آبیاری و کاهش عملکرد توتونهای گرمخانهای COKER347، PVH19، ULT138 در منطقه رشت.
کریمی، ه. ۱۳۷۵٫ گیاهان زراعی. انتشارات دانشگاه تهران.
کوچکی، عوض. ۱۳۸۵٫ رابطه آب و خاک در گیاهان زراعی.
مصباح، م. ۱۳۸۵. عملیات زراعی موثر بر کیفیت توتون گرمخانه ای. مرکز تحقیقات توتون رشت.
وزیری، ژ. ۱۳۷۹٫ تعیین مراحل مقاوم به خشکی در گندم با هدف بهینه سازی کم آبیاری. مؤسسه تحقیقات خاک و آب. ویژه نامه آبیاری ، شماره ۱۰ ، جلد ۱۲، صص ۱۹ –
هاشمینیا، م. ۱۳۸۳٫ مدیریت آب در کشاورزی. انتشارات دانشگاه فردوسی، مشهد.
یاراحمدی، ج. ۱۳۸۲٫ بهم پیوستن تصاویر ماهوارهای. GIS و CROPWAT برای تحقیق در توازن آب در مناطق قابل آبیاری
بینام، ۱۳۸۲٫ جاماب، مهندسین مشاور. مطالعات برنامه جامع سازگاری با اقلیم. سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، دفتر امور آب، کشاورزی و منابع طبیعی.
رستمی، م. ع. ۱۳۶۸٫ ارزیابی مقاومت به خشکی و عکسالعمل ارقام یونجه در شرایط عادی و تنش رطوبت. مجله علوم کشاورزی ایران. جلد ۲۳٫ شماره ۳ و ۴ . صص ۱۳ –
رمضانی اعتدالی، ه.، ع. توکلی و م. پارسی نژاد، ۱۳۸۱٫ ارزیابی مدل CROPWAT در مدیریت کم آبیاری گندم و جو در منطقه کرج. مجله آب و خاک علوم و صنایع کشاورزی. ج ۲۳٫ ش ۱٫ صص ۱۲۹- ۱۱۹٫
سالمی، ح. و ل. مشرف، ۱۳۸۵٫ تاثیر کم آبیاری بر خصوصیات کیفی و عملکرد ارقام ذرت دانهای در منطقه اصفهان، مجله تحقیقات مهندس کشاورزی، جلد ۷٫ شماره ۲۶٫
بینام، ۱۳۸۲٫ کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران. گروه کار سیستمهای آبیاری در مزرعه. شماره ۸۲٫
برخی از مورخان پیدایش توتون را در چین و آسیای مرکزی میدانستند. کریستف کلمب که اصلا ایتالیایی بود با جلب نظر ایزابلا[۱] و فردیناند[۲] پادشاه اسپانیا در سوم اوت ۱۴۹۲ با یکصد و بیست نفر و سه کشتی نینا، پنتیا ونستاماریا از بندر پالوس در جنوب شرقی اسپانیا به سوی هند شرقی حرکت کرد اما دو ماه بعد در ۱۱ اکتبر ۱۴۹۲ از کرانههای گوانهانی از جزایر باهاما و سپس از کوبا سر در آورد. کریستف کلمب که تا آخر عمرش مجموعا چهار بار به امریکا سفر کرد، در اولین سفر وقتی به کوبا رسید مشاهده کرد که بومیان نوعی از برگها را به هم پیچیده و پس از آتش زدن دود آن را در دهان فرو برده و از بینی خارج میسازند و یا آن را خرد کرده و در کیسه ریخته و در سفر همراه خود میبرند و در مواقع لزوم مقداری از آن را کوبیده و در چوب ذرت یا نی یا در سر استخوان جای داده و آتش زده و میکشند یا انبوهی از این گیاه را با ساقه و ریشه آتش زده و در اطراف آن رقص و پایکوبی میکنند. بنابراین در صدد آزمایش برآمدند و پس از مدت کوتاهی میل به استعمال آن پیدا کردند. این گیاه همان توتون و تنباکو بود. همچنین بومیان سرخپوست تیرهای خود را به یک نوع ماده سمی آغشته کرده و به سوی دشمن پرتاب میکردند که این سم شیره همان گیاه یا آلکالوئید بود که بعدا نیکوتین نامیده شد (خواجهپور، ۱۳۸۵).
در جلد یکم تاریخچه مصور توتون در کتابخانه جورج آرتز نیویورک[۳] آمده که توتون از مصر به ایران آورده شده است. همچنین گزارش شده که در سال ۱۵۱۴ میلادی، پرتغالیها به جزیره هرمز در جنوب ایران حمله کرده و آن را تصرف کردند و این جزیره حدود ۱۰۰ سال در دست آنها بود و در همین مدت توتون وارد ایران شد و تا سال ۱۹۱۵ میلادی خرید و فروش توتون انجام میشد و در این سال برای اولین بار قانون انحصار دولتی دخانیات توسط مجلس تصویب شد. در سال ۱۸۱۲ میلادی بذر توتون به توصیه محمدخان ناصرالملک همدانی و به وسیله استپان هاراتونیاس[۴] که در آن زمان در گیلان به حکیم فانوس مشهور بود، وارد ایران شد و در گیلان کشت گردید (خدابنده، ۱۳۸۵).
توتون گیاهی است که در آب و هوای معتدل و خاکهای نسبتا سبک (Sandy loam) رشد خوبی دارد و استان گیلان بدلیل داشتن شرایط مناسب، خصوصا در غرب و شمال غربی استان یکی از مناطق عمده کشت توتونهای تیپ غربی که برگ درشت دارند و در گرمخانههای مخصوص خشک می شود بوده و توتونهای تولیدی در این استان از نظر مرغوبیت با بهترین برندهای جهانی قابل رقابت میباشند. مناطق کشت توتون در گیلان شهرهای تالش، آستارا، صومعه سرا، رشت و توتونهای تحت کشت عمدتا تیپ غربی میباشند.
سطح زیر کشت توتون در جهان ۴۵۰۹۱۰۷ هکتار میباشد که از این مقدار ۳۰۷/۲ میلیون هکتار در آسیا، ۵۶۷/۱ میلیون هکتار در آمریکا، ۴۹۵ هزار هکتار در افریقا، ۱۲۰ هزار هکتار در اروپا و ۲۰ هزار هکتار در اقیانوسیه میباشد. تولید توتون در جهان بالغ بر ۴۳۴/۸۸۱/۶ میلیون تن میباشد که از این مقدار ۴۵۵/۴ میلیون تن در آسیا، ۷۷۰ هزار تن در امریکا، ۵۳۱ هزار تن در افریقا، ۲۷۳ هزار تن در اروپا و ۴ هزار تن در اقیانوسیه تولید میشود (جدول۲- ۱). سطح زیر کشت در ایران حدود ۶ هزار هکتار با تولید سالانه ۷۸۰۰ تن است.
توتون گیاهی از خانواده بادنجانیان، از جنس نیکوتیانا و با نام علمیNicotiana Tobacco میباشد و به صورت سلسله Plant ، رده Angiosperm ، زیر رده Dicotholdon ، راسته Solanales ، جنس Nicotiana ، خانواده Solanacea ، گونه Tobacum طبقهبندی شده است. این گیاه دارای ارقام زیادی است که ۶۰ نوع آن تاکنون شناسایی شده است (خدابنده، ۱۳۸۵). توتون گیاهی یکساله با ریشههای اصلی و فرعی افشان است و گاهاً ریشه اصلی آن ۱۵۰ – ۱۰۰ سانتیمتر در خاک نفوذ میکند. نیکوتین در ریشه تشکیل شده و سپس به برگها منتقل میشود. ارتفاع بوتههای توتون با توجه به شرایط آب و هوایی، وضعیت حاصلخیزی خاک، نوع رقم کشت شده و مدیریت آبیاری و نگهداری آن از ۵۰ تا ۲۵۰ سانتیمتر متغیر است. ساقه توتون ابتدا سبز رنگ و علفی است و بتدریج با رشد بوتهها سفت و خشبی میگردد. توتون دارای برگهای ساده و نسبتاً پهن و بزرگ میباشد و بطور متناوب روی ساقه قرار میگیرد. بعضی از ارقام توتون نظیر توتونهای تیپ شرقی دارای برگهای بیشتر ولی با ابعاد طول و عرض کمتری میباشند. برگهای توتونهای تیپ غربی که عموماً معروف به توتونهای گرمخانهای هستند بطور میانگین دارای ۶۰- ۵۰ سانتیمتر طول و ۳۰ – ۲۵ سانتیمتر عرض بوده و تعداد برگهای قابل برداشت و اقتصادی آن ۲۴-۲۰ عدد می باشد (رنجبر، ۱۳۸۴). گل آذین توتون که در انتهای ساقه اصلی قرار دارد خوشهای مرکب و به رنگ صورتی مایل به سفید تا قرمز است. گلهای آن بصورت شیپوری و دارای ۵ کاسبرگ، ۵ گلبرگ، ۵ تا ۶ عدد پرچم و یک تخمدان است. گرده افشانی در توتون بصورت مستقیم انجام میگیرد. و میوه آن بهشکل کپسول است که معمولاً از ۲ خانه تشکیل شده و در داخل خانههای کپسول تعداد زیادی دانه وجود دارد رنگ دانه ها معمولاً قهوهای تیره بوده که دارای آلبومین هستند در گونه Nicotiana tabacum بطور متوسط در هر کپسول ۳۰۰۰ تا ۸۰۰۰ و در گونه Nicotiana rustica حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ بذر وجود دارد و یک گرم بذر شامل ۱۰۰۰۰ تا ۱۳۰۰۰ بذر میباشد.
توتون گیاه مناطق گرمسیری است و از بعد اقتصادی ، کشت آن در بالغ بر ۱۰۰ کشور جهان مانند: آمریکا، برزیل، یونان، ترکیه، ایتالیا، آفریقایجنوبی، مالاوی، چین، آذربایجان، ایران و دیگر کشورها در بین مدار ۵۵ درجه شمالی و ۴۰ درجه جنوبی انجام میگیرد. توتون نسبت به سرما و یخبندان حساس است و در طول دوره رشد آن در مزرعه که بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ روز میباشد نیاز به هوایی معتدل دارد و گرمای بیش از حد و به مدت طولانی موجب بروز تنش و آسیب رسیدن به بوتهها میشود (مصباح، ۱۳۸۵). دمای پایینتر از ۱۳ درجه سانتیگراد موجب کندی رشد توتون شده و معمولاً کشت آبی در مناطقی پیشنهاد میگردد که متوسط دمای روزانه در طول فصل زراعی ۲۸ تا ۳۲ درجه سانتیگراد میباشد (خدابنده، ۱۳۸۵؛ رنجبر، ۱۳۸۴). همچنین کیفیت نور در ترکیبات برگ و نیز شکل فیزیکی آن مؤثر است (رنجبر، ۱۳۸۴). توتون میتواند خشکی خاک را تا حد کمی تحمل کند اما خشکیهای طولانی مدت خاک اثر نامطلوبی در رشد توتون از طریق قطع فرایندهای فیزیولوژیک خواهد داشت و انجام آبیاری تکمیلی نیاز آبی توتون را تأمین خواهد کرد. بیگلویی و همکاران (۱۳۸۵) گزارش کردند که عملکرد برگ خشک تیمارهای آبیاری تکمیلی در توتون بیشتر از عملکرد تیمار بدون آبیاری شد.
نیازهای تغذیهای توتون با انجام کوددهی به موثرترین شکل و در مناسبترین زمان و مکان انجام میگیرد تا محصولی با عملکرد و کیفیت قابل قبول به دست آید. فاکتورهای کیفی توتون به طور مستقیم و غیر مستقیم تحت تاثیر تغذیه این محصول قرار دارد. مکووی (Mcevoy, 1957) گزارش کرد که برگ توتون از (۹۰- ۸۵) درصد از مواد معدنی و ترکیبات آلی که ممکن است در نهایت به اسیدهای آلی، کربوهیدراتها و آلکالوئیدها تقسیم شوند، تشکیل یافته است و مهمترین عاملی که قابل استفاده بودن برگ توتون را در خرمن سیگارت تعیین مینماید قابلیت سوزش آن میباشد. توتون از میان عناصر غذایی به ازت، فسفر، پتاسیم، منیزیم و گوگرد بیشتر از عناصر دیگر نیاز دارد و عمدتا از عنصر ازت، فسفر و پتاسیم به طور گسترده در کشت توتون استفاده میشود. مارچتی Marchti, 2005)) گزارش کرد که نیتروژن موجود در اتمسفر از طریق تثبیت بیولوژیکی و تخلیه الکتریکی ابرها در اثر رعد و برق به زمین انتقال می یابد و منبع اولیه نیتروژن برای فعالیت بیولوژیکی محسوب میشود. تیسدال و همکاران (Tisdal et al., 1985) گزارش کردند که فسفر در تقسیم سلولی و ساخت چربی و آلبومین دخالت داشته و گلدهی، میوهدهی، و تشکیل دانه را در گیاهان افزایش میدهد.کودهای آلی کمتر در زراعت توتون استفاده میشوند. اما در برخی از کشورها در کشت توتونهای تیپ شرقی به جای کود شیمیایی تا حدودی از کود دامی استفاده میگردد. نیاز توتون به عناصر غذایی مختلف یکسان نیست. اختلافات تغذیهای در توتون اساسا پدیدههای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی هستند که با کمبود یا ازدیاد مواد معدنی و یا اثرات متقابل میان برخی عناصر تحت شرایط محیطی ویژه ایجاد میشوند و وجود آنها در واقع انعکاسی از عدم تعادل در سیستم متابولیک گیاه میباشد. مقدار ازت لازم در مزارع مختلف از ۴۰ تا ۹۰ کیلوگرم در هکتار متغیر است که از کودهای نیتراته موجود تامین میگردد. همچنین در کشت توتون در خاکهای با فسفر متوسط ۴۵ کیلوگرم در هکتار و در خاکهایی که کمبود فسفر دارند، حدود ۱۰۰ کیلوگرم P2O5 از منبع سوپر فسفات تریپل استفاده میگردد. کودهای پتاسه مورد استفاده در توتونکاری حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلو K2O یا ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلو فسفات پتاسیم ۵۰ درصد است که چون به صورت تدریجی و کم در آب حل میشود، ضروری است که با خاک مخلوط شود تا به طور موثرتری در اختیار گیاه قرار گیرد. عملیات کشت توتون با تولید نشاء در خزانههای سنتی و خزانههای شناور شروع میشود. (مصباح، ۱۳۸۵). اندازه بذر در مقدار جوانه زنی و قدرت رویش تاثیر داشته که این دو از فاکتورهای مهم در عملیات آغازین کشت نظیر بذرپاشی در خزانه یا انتقال نشاء برای کاشت در زمین اصلی به شمار می آیند. طول دوره تهیه نشاء مطابق با سیستم تولید و محیط خزانه نشاء تغییر میکند به طوری که زمان این دوره از ۶ تا ۸ هفته برای گلخانههای دارای هوای گرم و خزانههای خارج از گلخانه در مناطق نسبتا گرم، تا حدود ۱۲ هفته برای خزانههای باز واقع در مناطق سردتر متغیر است (خدابنده، ۱۳۸۵؛ رنجبر، ۱۳۸۴). بذر توتون دارای قوه نامیه بالایی است و معمولاً چنانچه در شرایط مطلوب از نظر دما و رطوبت نگهداری شود اگرچه با گذشت سالها از قوه نامیه آن کم میشود ولی بین ۱۳ – ۱۰ سال، اما با درصد پائین تر قابلیت سبز شدن دارد. رطوبت ۷ درصد و دمای پائینتر از ۲۱ درجه سانتیگراد برای نگهداری بذر توتون شرایط مناسبی است و بذر توتون در شرایط مناسب نگهداری میتواند تا ۲۵ سال قدرت جوانهزنی خود را حفظ کند (خدابنده، ۱۳۸۵). کشت توتون با تهیه نشا در خزانه شروع میشود و زمانی که ارتفاع نشاء به حدود ۱۵ سانتیمتر رسید، به زمین اصلی انتقال داده میشود. در توتونهای تیپ غربی (برگدرشت) که تعداد آن ۲۰۰۰۰ بوته در هکتار است، نشاها را بصورت ردیفی، به فاصله ۶۰ – ۵۰ سانتیمتر روی ردیف و ۱۲۰- ۱۰۰ سانتیمتر بین دو ردیف در داخل واله با شیارهایی که با فوکا در زمینی که قبلاً بوسیله شخمهای پائیزه و بهاره و همچنین دیسک و روتاری کاملاً آماده گردیده نشاءکاری میکنند. جهت تثبیت نشاءها در خاک و جلوگیری از خشک شدن بوتهها که منجر به واکاری خواهد شد. والههای ایجاد شده را قبل و بعد از نشاءکاری آبیاری میکنند که نشاها کاملاً به خاک بچسبند. جهت رسیدن نور بیشتر به بوتههای داخل مزرعه معمولاً طول خطوط کشت شمالی جنوبی گرفته میشود. گریکو و بلاگو (Greco and blago, 1996) در بررسی اثرات تراکم بوته و سطوح مختلف کود نیتروژن بر خصوصیات کمی و کیفی توتون رقم Xanthi Yaka با سه سطح نیتروژن گزارش کردند که با افزایش تراکم بوته سطح برگها کاهش، ولی عملکرد افزایش یافت. ایوانو (Ivanov, 1978) در بررسی توتون شرقی (برگریز) رقم Kroumovgrad 840 گزارش کرد که بالاترین عملکرد و کیفیت در فاصله کاشت۶۰ سانتیمتر بین ردیف و ۵/۱۲ سانتیمتر روی ردیف و با تراکم ۱۳۳۰۰۰بوته در هکتار بهدست آمد.
[۱] Izabella
[۲] Ferdinand
[۳] Goerg artes Newyork
[۴] Stepan hartoniyas
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر