تحقیق ترکیبات آلی حلقوی و پیوند هیدروژنی و توتومری و شیمی محاسباتی

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق ترکیبات آلی حلقوی و پیوند هیدروژنی و توتومری و شیمی محاسباتی دارای ۱۹ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱- ترکیبات آلی حلقوی    ۲
۱-۱-۱- ترکیبات هتروسیکل    ۲
۱-۲- پیوند هیدروژنی    ۴
۱-۲-۱- جاذبه بین مولکولی و پیوند هیدروژنی    ۴
۱-۲-۲- نقطه جوش و پیوند هیدروژنی    ۴
۱-۲-۳- سایر خواص غیر عادی مربوط به پیوند هیدروژن    ۴
۱-۲-۴- شرایط تشکیل پیوند هیدروژنی قوی    ۵
۱-۲-۵- نحوه تشکیل پیوند هیدروژنی    ۵
۱-۲-۶- شرایط تشکیل پیوند هیدروژنی    ۵
۱-۳- توتومری و تعریف آن    ۵
۱-۴- شیمی محاسباتی    ۶
۱-۴-۱- روشهای نیمه تجربی    ۸
۱-۴-۲- روشهای آغازین    ۸
۱-۴-۳- روش میدان خودسازگار هارتری- فاک    ۹
۱-۴-۴- روش اختلال مولر-پلاست    ۱۰
۱-۴-۴-۱- روشهای MPN    ۱۰
۱-۴-۵- روشهای نظری تابعیت چگالی۱۵    ۱۰
۱-۵- مجموعه های پایه    ۱۲
۱-۵-۱- مجموعه های پایه زتای دوگانه و پایه زتای سه گانه    ۱۳
۱-۵-۲- مجموعه پایه قطبیده    ۱۴
مراجع:    ۱۹

مراجع:

]۱[ محبوبه دهقان، ” مطالعات تئوری بر تاتومری مشتقات دی آمینو ایزوکسازول با روش هارتری فاک، تئوری عاملیت دانسیته و تئوری آشفتگی مولر- پلست در فاز گازی و حلال های مختلف”، پایان نامه کارشناسی ارشد شیمی آلی: دانشگاه یاسوج (۱۳۹۰)

]۲[ منوچهر خداپرست، ” بررسی تئوری تاتومرهای مولکول های ۴،۲،۱-اکسادیازول و ۴،۲،۱- دی اکسادیازول- ۳- تیول و دیمرهای آن ها در فاز گازی و حلال با روش های MP2 و DFT”، پایان نامه کارشناسی ارشد شیمی آلی: دانشگاه پیام نور (۱۳۹۲)

[۳] M. Shabanian, H. Moghanian, M. Hajibeygi, O. Shabnianetal. J. Chem. 28 (2012), 669.

[۴] S. Miertus, E. Scrocco, J. Tomasi, J. Chem. Phys. (1981) 55.

]۵[ فریبا سعادتی، ” ارائه روش های جدید در سنتز مشتقات ۱،۲،۴-اکسادیازول ها و ۵،۲،۴-تری آریل ایمیدزولین ها، پایان نامه کارشناسی ارشد: دانشگاه زنجان (۱۳۸۴)

[۶] The Hydrogen Economy: Opportunities, Costs, Barriers, and R&D Needs Academies Press, 2004

[۷] Winter, Mark. “Hydrogen: Historical Information”. Web Elements Lts, 2007. Archived from the original on 25 December 2012. Retrieved 2008-2005

[۸] A. Douhal, F. Lahmani, A.H. Zewail, Chem. Phys. 207 (1996) 477.

[۹] H. H. Limbach, J. Manz, Special Issus on Hydrogen Transfer: Experiment and Theory, Ber. Bunsenges, Phys. Chem. 102 (1998) 289.

[۱۰] N. Agmon, Isr. J. Chem. 39 (1999) 493.

[۱۱] C. C.Wu, M.H. Lien, J. Phys. Chem. 100 (1996) 594.

[۱۲] M. B. Smith, J; March, 2001, Advancad Organic Chemistry (5th ed). New York: Wiley Interscience. 1218.

[۱۳] A. R. Katritzky, J. Elguero, 1976. The Tautomerism of heterocycles. New York: Academic Press.

]۱۴[ رضوان شیاسی، ” بررسی اثر کاتالیزور بر سنتز سالیسیلات با استفاده از متوکسی بنزن و محاسبات شیمی کوانتومی ساختار و پیوند هیدروژنی مشتقات جدید سالیسیلیک اسید و متیل بنزوات”، پایان نامه کارشناسی ارشد شیمی آلی: دانشگاه صنعتی اصفهان (۱۳۸۸)

۱-۱- ترکیبات آلی حلقوی

ترکیبات آلی حلقوی به دو دسته هموسیکلی [۱]و هتروسیکلی[۲] تقسیم می­شوند. حلقه­های هموسیکلی فقط دارای یک نوع اتم هستند، اما حلقه های هتروسیکلی علاوه بر کربن، یک یا چند اتم غیر کربن دارند. نیتروژن، اکسیژن و گوگرد رایج­ترین هترو­اتم ها هستند [۱].

اپوکسید­ها (اترهای حلقوی سه عضوی)، لاکتونها (استرهای حلقوی)، و پیریدین (یک باز حلقوی)، لاکتامها (آمیدهای حلقوی) و حلال­هایی از قبیل تتراهیدروفوران (یک اتر حلقوی) همگی ترکیبات هتروسیکل هستند.

واسطه­های هتروسیکلی در سنتز به عنوان گروه­های محافظ، استفاده روز افزونی دارند، چنین گروه­هایی به آسانی تولید شده و در پایان کار به آسانی خارج می­گردند. اترهای تاجی نیز ترکیبات هتروسیکلی هستند. چون یکی از خواص معمولی اترها قابلیت حلال پوشی کاتیون­ها می­باشد، بنابراین این ترکیبات دارای اهمیت ویژه­ای هستند، زیرا مولکول­های آن­ها حلقوی و حلقه­هایی با اندازه­های خاص می­باشند که می­توانند کاتیون­ها را در داخل حفره خود قرار دهند. ترکیبات هتروسیکلی از جمله ترکیبات آلی هستند که خواص زیستی دارند. به عنوان مثال پنی سیلین (آنتی بیوتیک)، سایمتیدین (عامل ضد زخم معده) و ساخارین (ماده شیرین کننده مواد غذایی)، همگی در شمار ترکیبات هتروسیکلی هستند [۱].

۱-۱-۱- ترکیبات هتروسیکل

ترکیبات هتروسیکل ترکیبات آلی شناخته شده می­باشند و ساختارهای گوناگون دارد و بسیاری از این ساختارها دارای سیستم حلقوی هستند. اگر سیستم حلقوی، متشکل از اتم­های کربن و حداقل یک عنصر دیگر باشد، این ترکیب به عنوان هتروسیکل طبقه بندی می­گردد. عناصری که معمولاً علاوه بر کربن در سیستم حلقوی وجود دارند، نیتروژن، اکسیژن و گوگرد می­باشند. حدود نیمی از ترکیبات آلی شناخته شده دارای حداقل یک جزء هتروسیکل هستند. امروزه در صنعت قسمت اعظم تحقیقاتی که

در رشته­های مختلف شیمی آلی صورت می­گیرد به نوعی به ترکیبات هتروسیکل مربوط می­شود، بر اساس برآورده­های به عمل آمده حدود ۶۵ درصد مقالات منتشر شده در شیمی آلی به این ترکیبات اختصاص دارد. هر روزه یکی از ترکیبات هتروسیکل به عنوان یک جزء کلیدی در فرآیندهای زیستی شناخته می­شود. این ترکیبات از نظر کاربرد صنعتی و خواص زیستی اهمیت ویژه­ای داشته و به خصوص در پزشکی به عنوان داروهای بسیار ارزنده به کار می­روند. گستردگی و پویایی این بخش در شیمی آلی موجب شده که ترکیبات هتروسیکل جایگاه خاصی پیدا کنند و همواره مورد توجه دانشمندان باشند. ترکیبات هتروسیکل دامنه استفاده وسیعی در میان انواع ترکیبات دارویی، دامپزشکی و شیمی گیاهی دارند آن­ها به عنوان شفاف کننده نوری، ضد اکسایش، ضد خوردگی، افزودنی­ها و بسیاری از عوامل دیگر به کار می­روند [۱]. اهمیت استفاده وسیع از ترکیبات هتروسیکل آن است که می­توان ساختار آن ها را برای دستیابی به تغییر دلخواه در عملکرد، ماهرانه دستکاری کرد. ترکیب شماره ی ۱، یک ضد قارچ بسیار چربی دوست است. جایگزینی یک حلقه بنزن با یک حلقه هتروسیکل، در ترکیب شماره ی ۲، باعث شده است که، حلالیت در آب و انتقال مواد ضد قارچ درون گیاه بهبود یابد. بنابراین ترکیب ۲، به عنوان یک ضد قارچ مفید و فراگیر کاربرد دارد [۱].

خصوصیات ساختاری مهم دیگر در مورد ترکیبات هتروسیکل این است که امکان دارد گروه­های فعال به عنوان استخلاف یا بخشی از خود سیستم حلقوی ظاهر شوند. بدان معنا که ساختارها کاملا متنوع هستند و بدین وسیله گروه­های فعال را دردسترس قرار داده یا تقلید می­کنند. به عنوان مثال اتم­های نیتروژن بازی می­توانند هم به عنوان استخلاف آمینو و هم به صورت بخشی از حلقه ظاهر شوند. ترکیبات دارای ساختار هتروسیکلی، از کاربردهای مهمی در زندگی مثلا در فناوری پزشکی، دارویی، بیوشیمی و کشاورزی برخوردار هستند. این ترکیبات در ساختار آنزیم­ها و کوآنزیم­ها و در ساختار اجزای سلولی موجودات زنده وجود دارند. اجزای موثر در فتوسنتز گیاهان و اجزای سازنده هموگلوبین در خون از ترکیبات هتروسیکل تشکیل شده­اند [۲].

اغلب ترکیبات حلقوی پنج عضوی با بیش از یک هترو­اتم، سیستم­های هتروآروماتیک را به وجود می­آورند. ترکیبات هتروآروماتیک به دلیل خواص فوق العاده­ای که دارند به عنوان گروه با ارزشی از ترکیبات هتروسیکل شناخته شده­اند [۳]. این ترکیبات اصولا در مقابل نور و دما تمایل کمی برای اکسایش و کاهش از خود نشان می­دهند. همچنین این ترکیبات در مواجهه با عوامل الکترون دوستی، هسته دوستی و رادیکال در اغلب موارد تمایل بیشتری به انجام واکنش جانشینی نسبت به واکنش افزایشی نشان می­دهند. این رفتار­ها به دلیل پیکربندی الکترونی خاص این سیستم­ها می­باشد [۴].

سیستم­های حلقوی ممکن است یک یا چند هترو­اتم داشته باشند ترکیباتی چون تیوفن، پیرول، فوران، پیریدین و پیران ترکیبات حلقوی با یک هترو­اتم می­باشند سیستم­های حلقوی با بیش از یک هترو­اتم ساختارهای متنوعی تولید می­کنند. تفاوت در جایگیری و تعداد اتم­ها، باعث ایجاد ساختارهای گوناگونی شده و حضور هترو­اتم اضافی در سیستم تاثیرات مهمی در ترکیبات خواهد داشت [۵].

پورین[۳] به ترکیب شیمیایی گفته می‌شود که حاصل جوش خوردن یک حلقه پیریمیدین با یک حلقه ایمیدازول است. پورین‌ها (با احتساب توتومرهایشان) فراوان‌ترین ترکیب‌های هتروسیکلیک نیتروژنی در طبیعت هستند. پورین‌ها به همراه پیریمیدین‌ها سازنده بازهای آلی هستند که در ساختار DNA به صورت نوکلئوتید شرکت دارند. پورین‌ها در طبیعت به فراوانی یافت می‌شوند. نیمی از بازهای آلی موجود در اسیدهای نوکلئیک پورین هستند که شامل آدنین و گوانین می‌شود. این بازها در ساختار DNA از طریق پیوندهای هیدروژنی به پیریمیدین منتاظر خود متصل می‌شوند.

زانتین[۴] با فرمول شیمیایی C5H4N4O2 یک پورین است. که جرم مولی آن ۱۱/۱۵۲ گرم بر مول می­باشد، شکل ظاهری این ترکیب جامد سفید رنگ است. این ترکیب یکی از محصولات حاصل از متابولیسم پورین است.

از گوانین بر اثر آنزیم گوانین در آمیلاز حاصل می­شود.

از هیپوزانتین بر اثر آنزیم زانتین اکسید و رکتاز حاصل می­شود.

از زانتورین بر اثر آنزیم پورین نوکئوزید فسفوریداز حاصل می­شود.

۱-۲- پیوند هیدروژنی

وقتی اتم هیدروژن به دو یا چند اتم دیگر پیوند شده باشد، یک پیوند هیدروژنی وجود دارد. این تعریف اشاره بر این دارد که پیوند هیدروژنی نمی­تواند یک پیوند کووالانسی عادی باشد، زیرا اتم هیدروژن تنها یک اوربیتال ۱s در سطح انرژی به قدر کافی پایین دارد که درگیر تشکیل پیوند کوالانسی نشود[۶].

۱-۲-۱- جاذبه بین مولکولی و پیوند هیدروژنی

جاذبه بین مولکولی در برخی از ترکیبات هیدروژن دار به طور غیر عادی قوی است. این جاذبه در ترکیباتی مشاهده می­شود که در آنها بین هیدروژن و عناصری که اندازه کوچک و الکترونگاتیوی زیاد دارند، پیوند هیدروژنی وجود دارد. در این ترکیبات، اتم الکترونگاتیو چنان جاذبه شدیدی بر الکترون­های پیوندی اعمال می­کند که در نتیجه آن، هیدروژن دارای بار مثبت قابل ملاحظه می­گردد. هیدروژن در این حالت، تقریباً به صورت یک پروتون بی­حفاظ است، زیرا این عنصر فاقد الکترون پوششی است. اتم هیدروژن یک مولکول و زوج الکترون غیر مشترک مولکول دیگر، متقابلاً همدیگر را جذب می­کنند و پیوندی تشکیل می­شود که به پیوند هیدروژنی موسوم است. هر اتم هیدروژن قادر است تنها یک پیوند هیدروژنی تشکیل دهد[۶].

۱-۲-۲- نقطه جوش و پیوند هیدروژنی

ترکیباتی که پیوند هیدروژنی دارند، خواص غیر عادی از خود نشان می­دهند. تغییرات نقاط جوش در مجموعه ترکیبات SnH4 , GeH4 , SiH4 , CH4  مطابق روال پیش­بینی شده برای ترکیبات است نیرو­های بین مولکولی آنها منحصر به نیرو­های لاندن است. نقطه جوش در این مجموعه با افزایش اندازه مولکولی، زیاد می­شود. ترکیبات هیدروژنی عناصر گروه چهار اصلی، مولکول­های غیرقطبی هستند. اتم مرکزی هر مولکول فاقد زوج الکترون غیر مشترک است. در گروه­های پنج، شش و هفت اصلی نیرو­های دو قطبی – دو قطبی به نیرو­های لاندن در چسباندن مولکول­ها به یکدیگر کمک می کند. ولی نقطه جوش نخستین عنصر هر مجموعه (NH3 , H2O , HF) به طور غیر عادی بالاتر از نقاط جوش سایر اعضای آن مجموعه است. پیوند هیدروژنی در هر یک از این سه ترکیب، جدا شدن مولکول­ها را از مایع مشکل­تر می­کند[۶].

[۱] Heterocyclic

[۲] Homocyclic

[۳] Purine

[۴] Xanthine

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق فناوری نانو و شیمی محاسباتی و دارورسانی نوین و تاریخچه سرطان و نانو ذرات
  • تحقیق تاریخچه نانو فناوری و ایمیدازول و خواص فیزیکی و شیمیایی آنها و روش های شیمی محاسباتی
  • تحقیق مدل سازی مولکولی( شیمی محاسباتی) ودو روش محاسباتی، روش مبتنی بر مکانیک مولکولی و روش مبتنی بر ساختار الکترونی
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.