234 views
پیشینه تحقیق تفاله مرکبات و ارزش غذایی و شرایط نگهداری و اثرات آن و اثرات خوراکهای دارای آنتی اکسیدان دارای ۱۶ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱- مقدمه ۴
۱-۲- شرایط نگهداری تفاله مرکبات ۷
۱-۳- ارزش غذایی تفاله مرکبات ۸
۱-۴- اثرات خوراکهای دارای آنتیاکسیدان ۹
۱-۵- اثرات تفاله مرکبات ۱۰
۱-۶- منابع ۱۳
اتچز، ر. ج.، (۱۳۸٠). تولید مثل در پرندگان اهلی (برگرداننده: دکتر محمد جواد ضمیری). انتشارات دانشگاه شیراز. ۲۴۴ ص.
Crawshaw, R., 2004. Co-product Feeds: Animal Feeds from the Food and Drinks Industries. Nothingham University Press, pp. 245-247.
Sunder, A., Flachowsky, G., 2001. Influence of high vitamine E dosages on retinol and carotenoid concentration in body tissues andeggs of laying hens. Archiv Fur Tierernahrung, 55:43-52.
Surai, P. F., Sparks, N. H. C., Speake, B. K., 2006. The role of antioxidants in reproduction and fertility of poultry. Avian Science Research Centre, Glasgow University, UK.
Surai, P. F., Noble, R. C., Speak, B. K., 1996. Tissue specific antioxidant distribution and susceptibility to lipid peroxidation during development the chick embryo. Biochimica et Biophysica Acta (BBA) 1304:1-10.
Surai, P. F., Cerolini, S., Wishart, G. J., Speak, B. K., Nobel, R. C., Sparks, N. H. C., 1998b. Lipid and antioxidant composition of chicken semen and its susceptibility to peroxidation. Poultry and Avian Biology Reviews 9:11-23.
Surai, P. F., 1999a. Vitamin E in avian reproduction. Poultry Avian Biology Review10:1-60.
Surai, P. F., 1999b. Tissue-specific changes in the activities of antioxidant enzymes during the development of the chicken embryo. British Poultry Science 40:397-405.
Surai, P. F., Speak, B. K., Sparks, N. H. C., 2001a. Carotenoids in avian nutrition and embryonic development: 1. Absorption, availability and levels in plasma and egg yolk. Journal of Poultry Science 38:1-27.
Surai, P. F., Speak, B. K., Sparks, N. H. C., 2001b. Carotenoids in avian nutrition and embryonic development: 2. Antioxidant properties and discrimination in embryonic tissues Journal of Poultry Science 38:117-145.
Surai, P. F., 2002. Natural antioxidants in avian nutrition and reproduction. Nottingham University Press, Nottingham UK.
Surai, A. P., Ionov, I. A., Kuklenko, T. V., Kostjuk, I. A., Acpherson, A. M., Speake, B. K., Noble, R. C., Sparks, N. H. C., 2010. Effect of supplementing the hen’s diet with vitamin A on the accumulation of vitamins A and E, ascorbic acid and carotenoids in the egg yolk and in the embryonic liver. British Poultry Science 39:257-263.
Sreejith, J. N., Brar, A. S., Ahuja, C. S., Sangha, S. P. S., 2006. A comparative study on lipid peroxidation activities of antioxidant enzymes and viability of cattle and buffalo bull spermatozoa during storage at refrigerator temperature. Animal Reproduction Science 96:21-29.
Breininger, V. E., Beorlegui, N. B., Oflaherti, C. M., Beconi, M. T., 2005. Alpha tocopherol improves biochemical and dynamic parameters in cryopreserved boar semen. Theriogenology 63:2126-2135.
Noble, R. C., Speake, B. K., 1997. Observations on fatty acid uptake and utilization by the avian embryo. Prenatal and Neonatal Medicine 2:92-100.
Hollman, P., Katan, M., 1999. Dietary flavonoids: intake, health effects and bioavailability. Food and Chemical Toxicology 37:937-942.
Speake, B. K., Murray, A. M. B., Noble, R. C., 1998. Transport and transformation of yolk lipids during development of the avian embryo. Progress in Lipid Research 37:1-32.
هزینه خوراک حدود ۷۵ درصد از کل هزینههای تولید پرورش پرندگان و حتی دامهای دیگر را در بر میگیرد؛ بنابراین، کنترل و مدیریت هزینههای خوراک نقش مهمی در سودآوری پرورش دهندگان بازی میکند (Crawshaw, 2004). بنابراین یافتن یک منبع جدید محلی و ارزان قیمت مواد غذایی اهمیت عمدهای در کاهش هزینههای تولید دام و افزایش سودآوری کشاورزی دارد.
نقش اساسی غذا در حفظ سلامتی، عملکرد تولیدی و تولید مثلی چمانگان و پرندگان روز به روز روشنتر میشود. از میان بسیاری از سازه های غذایی، آنتیاکسیدانها اهمیت ویژه ای در حفظ سطوح بالای رشد، تولید و سیستم ایمنی در پرندگان دارند. این مفهوم با درک نقش آنتیاکسیدانها در کاهش آثار زیان بار رادیکالهای آزاد[۱] و متابولیتهای سمی در حیوانات آشکارتر می شود. یکی از مهم ترین راه کارها در پیش گیری از تنش اکسیداتیو و ایجاد موازنه آنتیاکسیدانی در بدن حیوانات، افزایش توان آنتیاکسیدانی از راه بهینه سازی آنتی اکسیدان دریافتی از راه خوراک است(Surai et al., 2010) . در فرآیند های احیا و تبدیل اکسیژن به آب، چندین ماده سمی مانند یون سوپر اکسید، پراکسید هیدروژن و رادیکال هیدروکسیل در بدن تولید می شوند. این ترکیبات سازه های اکسیدکننده نیرومندی هستند که تهدیدی برای سلول های زنده به شمار میروند؛ زیرا می توانند سبب تخریب بخشهای پروتینی و لیپیدی سلولها شوند. پراکسیداسیون لیپیدهای غشا نیز میتواند سبب پراکسیداسیون پروتینهای غشا شود(Breininger et al., 2005) . از پیامد پراکسیداسیون لیپید، کاهش اسیدهای چرب غیراشباع همراه با تولید رادیکال های آزاد است. این رادیکال ها سبب افزایش پراکسیداسیون لیپید و تولید مالوندایآلدهاید (MDA)[2] و ۴- هایدروکسینوننول[۳] خواهند شد (Baumber et al., 2000). تقریبا تمام سلولها، ترکیبات و آنزیمهایی دارند که میتوانند آثار سمی انواع اکسیژنهای واکنش پذیر[۴] را خنثی کنند .(Sreejith et al., 2006) سیستم آنتیاکسیدانی در پستانداران و پرندگان اهلی از سه سطح عمده دفاعی به نام گلوتاتیون پراکسیداز[۵]، سوپراکسید دیسموتاز[۶] و کاتالاز[۷] تشکیل شده است (Surai et al., 1998b). دو گروه آنتیاکسیدانی در تخم پرندگان شناسایی شدهاند: آنتیاکسیدانهای محلول در آب که در آلبومن، و آنتیاکسیدانهای محلول در چربی که در زرده یافت می شوند. گروه دوم شامل ویتامین E و کاروتینوییدها هستند که هر دو تنـها به وسیـله گیاهان ساخته می شونــد و جانوران باید آنـها را از راه خوراک دریافت کنند
(Surai, 2002). زرده تخم مقدار فراوانی لیپید دارد که بخش عمده نیاز انرژی رویان را تامین میکند. این لیپیدها جزیی از ساختار غشاهای بیولوژیک و پیشساز ترکیباتی مانند هورمونها نیز هستند. رادیکالهای آزاد میتوانند لیپیدهای مهم زرده را طی پراکسیداسیون تخریب کنند.
آنتیاکسیدانها میتوانند از این تخریب جلوگیری کنند و این امکان را فراهم آورند که لیپیدها در فرآیند رشد رویان به کار روند و یا این که انباشت شوند و پس از تولد در تکامل سیستمهای ایمنی، هورمونی و گوارشی در طول هفته نخست زندگی به کار روند (Surai, 2002). رویان ها ممکن است در معرض تنش ناشی از گرمای اضافه تولیدی در گامههای پایانی دوره جوجهکشی قرار گیرند (Tullett, 1990). تکامل رویان به انباشت اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه در لیپید موجود در بافت های رویانی وابسته است (Noble and Speake, 1997; Speake et al., 1998). این موضوع حساسیت بالای بافت های رویانی به پراکسیداسیون لیپید و رادیکال های آزاد را سبب میشود (Surai, 1999a). تنش اکسیداتیو در روزهای پایانی پیش از تولد و روزهای آغازین پس از تولد جوجه، می تواند سبب بروز مشکل شود و در پی آن نرخ جوجه درآوری را کاهش و مرگ و میر پس از تولد را افزایش دهد. از این رو، تکامل توان آنتی اکسیدانی کارآمد در بافتها، برای جلوگیری از پراکسیداسیون لیپیدها ضروری است. سیستم آنتیاکسیدانی رویان و جوجه تازه متولد شده بر پایه آنزیمهای آنتیاکسیدانی مانند سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز، کاتالاز (Surai, 1999a, b)، ویتامین E (Surai, 1999b)، کاروتینویید[۸] (Surai et al., 2001a, b)، آسکوربیک اسید[۹] (Surai et al., 1996) و گلوتاتیون احیا شده[۱۰] (Surai, 1999b) استوار است.
کاربرد فرآوردههای فرعی کشاورزی و صنعتی در خوراک دام، با هدف کاهش هزینههای خوراک بسیار مورد توجه بوده است. نمونههایی از این فراورده ها: سبوس غلات، تفاله گوجه فرنگی و تفاله مرکبات هستند (Canene-Adams et al., 2005). با افزودن پودر تفاله گوجه فرنگی به جیره خروس های بومی فارس، حرکت پیش رونده اسپرم، غلظت اسپرم و درصد اسپرم زنده افزایش و درصد اسپرمهای غیر طبیعی کاهش یافت (Saemi et al., 2012). تفاله خشک مرکبات (DCP)[11] به عنوان یک منبع دارای برخی از مواد غذایی با ارزش برای حیوانات و پرنـدگان است (Nazok et al., 2010). کل مواد غذایی گوارش پذیر[۱۲] DCP حدود ۷۴% است (Fegeros et al., 1995). تفاله مرکبات دارای ترکیبات آنتیاکسیدانی مانند فلاونوییدها[۱۳]، اسکوربیک اسید و پکتین[۱۴] است (Fernandez-Lopez et al., 2005)؛فلاوانون ها[۱]، فلاوون ها[۲] و فلاونول ها[۳] سه نوع از فلاونوییدهای موجود در مرکبات هستند؛ که به علت فعالیتهای آنتی اکسیدانی، به عنوان مهارکنندههای رادیکالهای آزاد به شمار میروند (Calabro et al., 2004). گلایکوزیدهای فلاونول[۴] میتوانند به سدهای دفاعی آنتیاکسیدانی خون کمک کنند (Hollman and Katan, 1999). لیمونن[۵] ترکیبی تلخ، سفید رنگ و بلوری شکل است (Lipton and Rosenberg, 1994)، که در میوههای خانواده مرکبات است و اغلب در غلظتهای بالا در دانههای پرتقال و لیمو یافت میشود (Fayoux et al., 2007). افزودن تفاله لیمو (۴%) به جیره مرغهای تخمگذار سبب افزایش مصرف خوراک و در پی آن افزایش تولید و وزن تخم و کاهش چربی شکمی شد (Nobakht, 2013). کاربرد DCP تا ۱۶ درصد در جیره مرغ تخمگذار سبب افزایش گلوکز و لیپوپروتئینهای با دانسیته بالا و کاهش کلسترول، لیپـوپروتین با چگالی کم و تریگلیسریدهای موجود در سرم و کلسترول زرده تخم مرغ شد. افزودن DCP (12%) به جیره مرغهای تخمگذار، اثر ناپسندی بر تولید و کیفیت تخممرغ نداشت (Nazok et al., 2010).
[۱]Flavanones
[۲]Flavones
[۳]Flavonols
[۵]Limonin
[۱]Free radicals
[۲]Malondialdehyde
[۳]Hydroxynonenol
[۴]Reactive oxygen species
[۵]Glutathione peroxidase
[۶]Superoxide dismutase
[۷]Catalase
[۸]Carotenoids
[۹]Ascorbic acid
[۱۰]Reduced glutathione
[۱۱]Dried citrus pulp
[۱۲]Total digestible nutrients
[۱۳]Flavonoids
[۱۴]Pectin
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر