353 views
پیشینه تحقیق جمعیت میکروبی طبیعی دستگاه گوارش طیور و استفاده از پساب ماهی در جیره جوجههای گوشتی و خواص و اثرات مفید آنها بر سیستم ایمنی دارای ۳۱ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱- مقدمه ۶
۲-۱- فرآیند تولید پودر ماهی ۱۰
۲-۱-۱- روش عمل آوری خشک ۱۰
۲-۱-۲- روش عملآوری مرطوب ۱۰
۲-۲- پساب ماهی یا مواد قابل حل ماهی ۱۲
۲-۲-۱- ارزش غذایی مواد قابل حل ماهی ۱۳
۲-۳- میکروارگانیسمها و دستگاه گوارش ۱۵
۲-۳-۱- جمعیت میکروبی دستگاه گوارش و عوامل مؤثر بر آن ۱۶
۲-۳-۲- تنوع فلور میکروبی در قطعات مختلف دستگاه گوارش ۱۸
۲-۳-۳- جمعیت میکروبی طبیعی دستگاه گوارش طیور ۱۹
۲-۳-۳-۱-کلی فرمها (Coliforms) ۲۰
۲-۳-۳-۲- اشریشیاکلی (Escherichia coli) ۲۰
۲-۳-۳-۳- لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (Lactobacillus acidophilus) ۲۱
۲-۴- ایمنی و فرآیندهای تحریک سیستم ایمنی در بدن ۲۱
۲-۵- فرآیند تعدیل ایمنی ۲۲
۲-۶- کارکردهای دفاعی دستگاه گوارش ۲۳
فهرست منابع ۲۶
بیگی بندر آبادی ، مرتضی. ۱۳۷۵٫«استفاده از سبوس گندم غنی شده با پساب ماهی در تغذیه جوجه های گوشتی». دانشگاه تهران. دانشکده کشاورزی .کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد .ثبت ۱۴۵۹۸ .
صوفی سیاوش،رشید؛ جانمحمدی، حسین. ( ۱۳۸۸). «تغذیه دام». چاپ اول.ویراست ششم. انتشارات عمیدی تبریز. (ترجمه)
عبدالهی، ر. ۱۳۷۹٫ بررسی سطوح مختلف زیست یار بر عملکرد جوجههای گوشتی. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران.
کلانتر، مجید. ۱۳۹۰ . گیاهان داروئی و فرآورده های گیاهی : کاربردهای تغذیه ای و درمانی در دام و طیور انتشارات آبنگاه
کوپایی ملک، م؛ رضوی ،س.ح، کلاکی جویباری ، م ؛ ایرانی ،م ؛ قره ویسی، ش. (۱۳۸۹).‹‹بررسی اثر سطوح مختلف سبوس داخلی برنج بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی››. دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر (ارائه شده در پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی (دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان).
نیکخواه، علی؛کاظمی شیرازی، رضا. (۱۳۷۴). «روش عملی تغذیه مرغ»چاپ چهارم. انتشارات دانشگاه تهران.شماره ۱۶۴۸٫
پردلی، ح.ر؛ صفری، ر؛ و حسینی ، س.ح. ۱۳۸۸٫‹‹استفاده از دو گونه باکتری لاکتیک به منظور تولید پروتئین تک یاخته از آب ماهی تغلیظ شده کارخانجات پودر ماهی کیلکا ››.(دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان).
ترکی، مهران. ۱۳۸۰٫ اثرات اسیدهای چرب غیراشباع ۳-n و ۶-n جیره غذایی بر عملکرد و پاسخ ایمنی همورال جوجههای گوشتی. مجله علوم کشاورزی ایران. جلد ۳۴، شماره ۱، سال ۱۳۸۲٫ صفحات: ۱۱۵-۱۲۵٫
Crespo, N. and Garcia, E Esteve; Poultry Science 2001, 80: 71-78.
Crespo, N. and Garcia, E Esteve; Poultry Science 2003, 82,1134–۱۱۳۹٫
Cuppett, S.L.(1972) ″the metabolism energy and digestibility of menhaden fish meal , fish solubles and fish oils ″.Journal of poultry science.51: 2079-2083.
Dhawale, A. 2005. Better egg shell quality with a gut acidifier. Poultry International Journal. April: 18-20.
در دنیای امروز بدلیل افزایش جمعیت و کاهش منابع انسانی تأمین مواد غذایی یکی از علل برتری نظامهای موفق نسبت به دیگر نظام هاست. در وضعیت کنونی ضرورت چاره اندیشی در خصوص افزایش تولید موادغذایی بیشتر نمایان میگردد. یکی از نیازهای ضروری تغذیه انسان تأمین پروتئین حیوانی است که گوشت طیور به عنوان یک منبع با ارزش پروتئینی، مورد توجه قرار گرفته است. از جمله مواردی که مورد توجه متخصصان علم تغذیه و پرورش طیور قرار میگیرد پروتئین مورد نیاز جیره طیور و به طبع آن اسیدهایآمینه ضروری میباشد (شهیر وهمکاران،۱۳۸۳). تأمین مواد خوراکی و یا به عبارت دیگر تهیه جیرهغذایی در سالنهای مرغداری حدوداً ۵۵ الی۶۰ درصد هزینههای جاری تولید را به خود اختصاص میدهد (رحیمی، ۱۳۸۸). مصرف سرانه گوشت مرغ در سال ۱۳۸۴، ۱۸ کیلوگرم بوده و در سال ۱۳۸۸ به ۲۲ کیلوگرم رسید (آمارنامه کشاورزی، ۱۳۸۸).
از راهکارهای توفیق در صنعت پرورش طیور، تغذیه مناسب است و تغذیه مناسب از جهات مختلف مورد توجه بوده، از جمله میتوان به ارتباط تغذیه با سرعت رشد و ارتقاء سیستم ایمنی اشاره نمود. در این راستا شرایط تغذیهای، اعمال ایمونولوژی و پاسخ به عوامل عفونی را در میزبان تحت تأثیر قرار میدهد و برعکس، بیماریهای عفونی حاد یا مزمن نیز اثر زیانباری بر شرایط تغذیهای خواهد گذاشت. در مورد کنترل، پیشگیری مهمتر از درمان است زیرا اولاً درمان در جایگاههای بزرگ مشکل بوده و ثانیاً هزینههای آن زیاد است. در حالیکه پیشگیری بیماریها آسانتر و هزینه آن کمتر است. از این رو باید تدابیری اتخاذ نمود که به جای درمان، مسئله پیشگیری از بیماریها را مدنظر قرار داد. برای پیشگیری از بروز بیماریها و بالا بردن مقاومت، روشهای متعددی وجود دارد از جمله واکسیناسیون، استفاده از آنتی بیوتیکها و غیره که هر یک از این روشها علیرغم ارتقاء عملکرد سیستم ایمنی معایبی مانند ایجاد مقاومت میکروارگانیسمها نسبت به آنتیبیوتیکها دارند و مدت زمان مصرف آنتی بیوتیکها و فاصله آخرین مرحله استفاده از آنها تا زمانی که جوجههای گوشتی به کشتارگاه منتقل میشوند، میبایست مورد بررسی قرار گیرد و حتی در صورت رعایت همه موارد، احتمال بروز عوارض جانبی ناشی از باقی ماندن این مواد در لاشه و در بدن افرادی که از این محصولات خصوصاً به مقدار زیاد در رژیم غذایی خود استفاده میکنند، وجود دارد. در نتیجه نگرانیهای ناشی از اثرات نامطلوب مصرف زیاد آنتیبیوتیکها در تغذیه طیور گوشتی روز به روز در حال گسترش است (جیل و همکاران، ۱۹۹۷).
در دهههای اخیر جهت بالا بردن بازده تولیدی دام و طیور از ترکیباتی به عنوان افزودنیهای غذایی و محرک رشد که در بهبود مورد استفاده قرار گرفتن مواد مغذی جیره و بهبود رشد استفاده شده که از جمله این ترکیبات، آنتیبیوتیکهای محرک رشد بوده که بهطور گسترده مورد استفاده قرار میگیرند ولی با توجه به اثرات مضر استفاده از آنتیبیوتیک و محدود کردن استفاده از آنها، متخصصین تغذیه دام و طیور در پی جایگزینی برای این ترکیبات هستند (الین دیل[۱]،۲۰۰۱). در ایران تا قبل از سال ۱۳۳۳شمسی پرورش مرغ فقط به صورت سنتی و خانگی انجام می شد و مصرف مرغ به شکل امروزی در بین عموم مردم معمول نبود و بیشتر برای پذیرایی از مهمان و یا معالجه بیماران مورد استفاده قرار می گرفت. در این سال با وارد کردن تعدادی جوجه نژادهای اصلاح شده و تخم مرغ جوجه کشی از خارج از کشور شالوده فعالیت مرغداری به شیوه جدید ریخته شد و به تدریج توسعه یافت. صنعت پرورش طیور در کشور ما ایران از شش فعالیت اصلی پرورش مرغ لاین، پرورش مرغ اجداد، پرورش مرغ مادر، تولید جوجه یکروزه، پرورش مرغ تخم گذار، پرورش مرغ گوشتی و یک پرورش نیمچه تشکیل شده است (مرکز آمار ایران.۱۳۸۸). از بین فعالیت های یاد شده اطلاع از چگونگی نحوه فعالیت های مرغداری های پرورش جوجه گوشتی بسیار حائز اهمیت است زیرا که محصول نهایی این دسته از مرغداری ها گوشت مرغ است که به عنوان ماده پروتئینی مهم و مغزی در تأمین بخشی از پروتئین حیوانی مورد نیاز جامعه سهم به سزایی دارد (مرکز آمار ایران۱۳۸۸). همانطور که گفته شد تولید گوشت مرغ در ایران به صورت صنعتی از اواسط دهه ۱۳۴۰شمسی عمومیت یافت. بر اساس آمار وزارت جهادکشاورزی تولید گوشت مرغ در ایران از چهارصدوبیست تن در سال ۱۳۷۰شمسی به ۱۳۶۰هزار تن در سال ۱۳۸۵شمسی افزایش یافته است. سهم ایران از تولید جهانی گوشت در سال ۲۰۰۷ میلادی ۷۰/۱درصد است. سرانه مصرف گوشت مرغ در نقاط شهری ۹/۱۱ کیلوگرم در سال ۱۳۸۰شمسی به ۴۱/۱۷کیلوگرم در سال ۱۳۸۵شمسی افزایش یافت. بر اساس آمار ارائه شده توسط سازمان جهادکشاورزی مصرف سرانه مرغ در ایران در سال ۱۳۸۵شمسی ۳۰/۱۹کیلوگرم بود و مصرف سرانه گوشت مرغ در جهان نیز در سال ۲۰۰۶ میلادی در حدود ۹/۱۲کیلوگرم اعلام شد، بنابراین مصرف سرانه گوشت مرغ در ایران بیشتر از میانگین جهانی است (مرکز آمار ایران، ۱۳۸۸). هزینه تمام شده گوشت مرغ در کشورهای مختلف با توجه به تکنولوژی تولید، شرایط اقلیمی، هزینه دان و مدیریت تولید متفاوت است. در بین کشورهای عمده تولید کننده برزیل، چین و آمریکا به دلیل دسترسی ارزان به دان مرغ و برخورداری از تکنولوژی بالا، از هزینه پایینتر تولید و به تبع آن قیمت تمام شده پایین تری برخوردار هستند. بررسی اقلام هزینه تولید گوشت مرغ در ایران بیانگر آن است که هزینه خوراک دان بیشترین میزان هزینه های تولید (هفتاد درصد) و پس از آن هزینه خرید جوجه یکروزه (شانزده درصد) بیشترین هزینه را به خود اختصاص میدهد (مرکز آمار ایران ۱۳۸۸). بنابراین میتوان با ایجاد تغییراتی در ترکیب جیرههای مصرفی علاوه بر کاهش هزینهها به افزایش بیلان تولید نیز اندیشید. در ضمن مقدار تولید گوشت مرغ در استان گیلان در سال ۱۳۸۹، ۲۳٫۲۵ هزار تن اعلام شد (سازمان جهادکشاورزی استان گیلان، ۱۳۸۹). شایان ذکر است که تولید انواع گونه های شلتوک کشور حدود۳ میلیون تن در سال برآورد شده است که۳۵/۲۵ درصد آن توسط برنجکاران گیلانی و ۰۹/۴۶ درصد توسط کشاورزان مازندرانی تولید شده است که این دو استان ساحلی جمعا ۴۴/۷۵ درصد از شلتوک کشور را تولید کرده اند (آمارنامه کشاورزی ، ۱۳۸۸_۱۳۸۷). با توجه به اینکه در این دو استان ساحلی صید ماهی هم صورت می گیرد و میزان صید ماهی کیلکا از ۷/۱۶ هزار تن در سال ۱۳۸۷ به ۵/۲۵ هزار تن در سال ۱۳۸۸ رسیده، رشدی معادل ۷/۵۲ درصد داشته است و تولید مزارع گرم آبی و سرد آبی ماهی در سال ۱۳۸۸ بهترتیب با ۴/۱۰۰ و ۶/۷۳ هزار تن در سال نسبت به سال ۸۷ بهترتیب رشدی معادل ۵/۱۴ و ۶/۱۷ درصد داشته اند. وجود کارخانه های فرآوری ماهی مانند کارخانجات کنسرو سازی در سال ۱۳۸۸ ،۱۳۴ واحد و تولید پودر و روغن ماهی در سال ۱۳۸۸،۹۲۱ واحد میباشد (آمارنامه کشاورزی جلد دوم ،۱۳۸۸).
بر طبق مطالعات انجام شده استفاده از سبوس داخلی برنج به میزان ۵۰ گرم در کیلوگرم جیره طیور، سبب بهبود ضریب تبدیل غذایی در جوجههای گوشتی تا سن ۲۱ روزگی میگردد (دین[۲] و همکاران، ۱۹۷۹). همچنین استفاده از سبوس داخلی برنج در جیره غذایی تا مقدار ۴۰ درصد هیچ تغییری در ضریب تبدیل غذایی ایجاد نمیکند (وارن [۳]و فارل[۴]، ۱۹۹۰). هرچند میزان زیاد سبوس برنج میتواند عامل کاهش مصرف خوراک باشد ولی به نظر نمیرسد اثر یک خوراک مؤثرتر از عامل مواد مغذی باشد (کاریون[۵] و لوپز [۶]، ۱۹۸۹). جایگزینی سبوس برنج به جای بخشی از ذرت منجر به ۳۰ درصد کاهش در افزایش وزن نهایی شده و بخار دادن یا اتوکلاو کردن سبوس داخلی برنج منجر به کاهش تفاوت و ارتقاء وزن جوجه های تغذیه شده با سبوس گردید (کراتزر[۷] و همکاران، ۱۹۷۴). کوپایی ملک و همکاران(۱۳۸۹) گزارش کردند که آزمایش روی سطوح مختلف سبوس داخلی برنج نشان میدهد که سطح ۱۰ درصد سبوس داخلی برنج از بین سطوح ۱۰، ۲۰، ۳۰ و ۴۰ درصد میتواند به دلیل دارا بودن بالاترین میزان وزن زنده، بهترین سطح جایگزین سبوس داخلی برنج برای بخشی از ذرت پیشنهاد گردد و با توجه به عدم وجود اختلاف معنیدار بین هزینه خوراک تیمارها سبوس ۱۰ درصد میتواند از لحاظ اقتصادی در کاهش هزینه تمام شده خوراک مؤثر باشد. سبوس برنج یک فرآورده فرعی صنعت آردسازی برنج است و از نظر تیامین فقیر است. این ماده خوراکی میتواند در یک جیره متعادل تا حد ۲۰ درصد به کار رود (شیوازاد و صیداوی، ۱۳۸۹).
در فرآیند تولید پودر ماهی، ابتدا ماهی خام را در تانکهای افقی بزرگ ریخته و با استفاده از یک منبع حرارتی مستقیم که در زیر تانکها تعبیه شده ماهی ها را خشک می کنند و پس از پرس کردن و استخراج ناقص روغن آنها، باقی مانده را آسیاب و به بازار می فرستند. پودر ماهی حاصله دارای کیفیت نامرغوبی است زیرا اعمال حرارت کنترل نشده و عدم یکنواختی حرارت در قسمتهای مختلف بخش تحتانی دیگهای مزبور و غالباً بالا بودن درجه حرارت در قسمتهای مجاور منبع حرارتی و بالاخره فقدان کنترل زمانی مناسب لطمات جبران ناپذیری به کیفیت پودر ماهی وارد میسازد و قابلیت هضم و جذب پروتئین و اسیدهای آمینهی حیاتی مثل لیزین را کاهش میدهد. خشک کردن ماهی در معرض آفتاب داغ مناطق حارهای جهان و نیز خشک کردن آنها در دیگهای بخار دو جداره افقی از روشهای دیگر تهیه پودر ماهی است که میتوان آنها را در این زمره از طبقهبندی روشهای تولید پودرماهی جای داد. روش کار همهی آنها بر این اساس استوار است که ابتدا رطوبت موجود در تودهی ماهیها را کاهش میدهند و پس از آنکه بنا به تجربهی تولید کننده رطوبت آن به حد مشخصی رسید آسیاب کرده و پودرماهی بدست میآورند. پودر ماهی بدست آمده دارای چربی نسبتاً بالایی است و این یکی از معایب روش مذکور است. در این روش تهیهی پودر ماهی هیچ گونه پسابی تولید نمیشود. دستگاههایی از کشور اکراین به نواحی دریای خزر آورده شده تا دیگر به روش بالا عمل نشود و روش پخت سنتی در دنیا و ایران به سرعت جای خود را به دستگاههای جدید میدهد. مزایای این دستگاهها، کنترل درجه ی حرارت و مدت زمان پخت ماهی است.
[۱] Ellin Doyle
[۲] Din
[۳] Warren
[۴] Farrell
[۵] Carrion
[۶]Lopez
[۷] Kratzer
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر