تحقیق خصوصیات گیاه شناسی تریتیکاله و مراحل رشد و موارد مصرف و مشکلات موجود درتولید آن

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق خصوصیات گیاه شناسی تریتیکاله و مراحل رشد و موارد مصرف و مشکلات موجود درتولید آن دارای ۴۸ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱-مقدمه    ۵
۱-۲-تاریخچه پیدایش واصلاح تریتیکاله :    ۷
۱-۲-۱-طبقه بندی    ۸
۱-۲-۲  تریتیکاله اوکتاپلوئید    ۹
۱-۲-۳  تریتیکاله هگزاپلوئید    ۹
۱-۲-۴  تریتیکاله های ثانویه جایگزین    ۹
۱-۳-سطح زیرکشت وتولید جهانی :    ۱۰
۱- ۴-خصوصیات گیاهشناسی    ۱۲
۱-۴-۱  ریشه    ۱۳
۱-۴-۲  ساقه    ۱۳
۱-۴-۳ برگ    ۱۳
۱-۴-۴  گل    ۱۳
۱-۴- ۵  دانه    ۱۴
۱-۵-ترکیب شیمیائی وکیفیت غذائی    ۱۴
۱-۶- پروتئین    ۱۵
۱- ۷- کربوهیدراتها    ۱۷
۱- ۸  چربی ها    ۱۸
۱-۹  مواد معدنی و ویتامین ها    ۱۸
۱-۱۰-سازگاری    ۱۸
۱-۱۱  نور    ۱۹
۱- ۱۲-حرارت    ۱۹
۱-۱۳-رطوبت    ۲۰
۱- ۱۴-خاک    ۲۰
۱-۱۵-تناوب زراعی    ۲۱
۱-۱۶-زراعت تریتیکاله    ۲۲
۱-۱۶-۱  تاریخ کاشت    ۲۲
۱-۱۶-۲  میزان بذر    ۲۳
۱-۱۶-۳ عمق کاشت    ۲۳
۱-۱۶-۴ نیاز غذائی    ۲۴
۱-۱۷-ترکیبات دانه ی تریتیکاله:    ۲۴
۱-۱۸-معایب تریتیکاله:    ۲۵
۱-۱۹-مراحل رشد تریتیکاله    ۲۵
۱-۱۹-۱  تجمع ماده خشک    ۲۵
۱-۱۹-۲  توسعه سطح برگها    ۲۶
۱- ۱۹-۳ پنجه زنی    ۲۷
۱-۱۹-۴ رشد دانه    ۲۷
۱-۱۹-۵  اجزاء عملکرد    ۲۸
۱-۱۹-۶  عملکرد    ۲۹
۱-۲۰-مشکلات موجود درتولید تریتیکاله    ۳۰
۱-۲۰-۱  چروکیدگی دانه    ۳۰
۱-۲۰-۲  خوابیدگی بوته    ۳۱
۱-۲۰-۳  جوانه زنی قبل از برداشت    ۳۲
۱-۲۰-۴ علفهای هرز    ۳۳
۱-۲۰-۵ بیماریها    ۳۳
۱-۲۱-برداشت    ۳۴
۱-۲۲-موارد مصرف    ۳۵
۱-۲۲-۱ خوراک دام و طیور    ۳۵
۱-۲۲-۲ مصارف غذائی    ۳۶
۱-۲۳-تریتیکاله :    ۳۶
۱-۲۴-آماده سازی زمین    ۳۹
۱-۲۵-میزان بذر و تراکم بوته    ۴۰
منابع    ۴۱

 منابـع  :

۱- کوچکی ،عوض. م، بنائیان اول .(ترجمه ) ۱۳۷۳٫ فیزیولوژی عملکرد گیاهان زراعی . انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد .

۲- کوچکی، ع. راشد محصل، م. ح.، نصیری، م. و صدر آبادی، ر. ۱۳۷۰٫ مبانی فیزیولوژیکی رشد و نمو گیاهان زراعی. انتشارات آستان قدس رضوی. ۴۰۴ صفحه

۳- کوچکی، ع. و سرمدنیا، غ. ح. ۱۳۸۵٫ فیزیولوژی گیاهان زراعی. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. ۴۰۰ صفحه

۴- خباز صابری، حسین . (ترجمه )۱۳۶۵٫ تریتیکاله : تولید ، شیمی و تکنولوژی . نشریه گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تهران .

۵- خباز صابری، حسین . ۱۳۶۹٫ گزارش پژوهشی، مرکز تحقیقات کشاورزی گرگان و گنبد .

۶- ابراهیم پور،ف وهمکاران .۱۳۸۹٫ مجله پژوهش درعلوم زراعی.سال سوم شماره۹ .ص۹۱-۱۰۸٫

۷- امام ، یحیی . م ، نیک نژاد .(ترجمه) ۱۳۷۳ . مقدمه ای بر فبزیولوژی عملکرد گیاه زراعی . انتشارات دانشگاه شیراز .

۸- امام ،ی وم. نیک نژاد ۱۳۷۲٫مقدمه ای برفیزیولوژیکی عملکرد گیاهان زراعی (تالیف رابرت هی واندرو واکر) انتشارت دانشگاه شیراز. ۵۷۰ صفحه

۹- احمدی؛م.ر.۱۳۷۰٫ویژگیهای بتانیکی وپاره ای از مسائل اساسی کشت گیاه روغنی کلزا مجله زیتون.شماره ۱۰۴-۱۰۵

۱۰- بازوبندی،م.۱۳۷۴٫تاثیرتاریخ کشت وکود ازته برخصوصیات کمی وکیفی دورقم چغندرقند .چکیده،مقالات چهارمین کنگره علوم زراعت واصلاح نباتات ایران.

۱۱- خواجه پور،م.ر.۱۳۷۲٫اصول ومبانی زراعتوانتشارات جهاددانشگاهی دانشگاه صنعتی اصفهان.

۱۲-  ملکوتی،م.ج.وهمایی،م.،۱۳۸۴٫حاصلخیزی خاکهای مناطق خشک ونیمه خشک درمشکلات وراه حل ها. چاپ دوم با بازنگری کامل ناشر دفتر آثارعلمی دانشگاه تربیت مدرس ۴۸۸ص.

۱-۱-مقدمه

همزمان باآغاز هزاره سوم میلادی وباتوجه به جمعیت شش میلیاردی دنیا ورشدروز افزون آن بخصوص درکشورهای درحال توسعه، تامین نیازهای غذائی مردم ازمهمترین مشکلات ومسائل فرا روی بشر می باشد. لذا اهتمام به افزایش کمی وکیفی تولید محصولات زراعی درهمه کشورها ضروری به نظر می رسد.

از اینرو اکثرکشورهای دنیا قسمت قابل توجهی از بودجه سالیانه خودرابه بخش کشاورزی وتحقیقات مربوطه اختصاص می دهند که دراین زمینه تاحدودی به موفقیتهای شایان توجهی نیزدست پیدا کرده اند.

درکشورما نیزدربرنامه پنجساله دوم وسوم توسعه اولویت به بخش کشاورزی داده شده است ولی به نظر می رسد که تاکنون سیاستهای بخش کشاورزی درارتباط با افزایش تولید محصولات زراعی با موفقیت چندانی همراه نبوده است.

درمیان گیاهان زراعی، غلات از اهمیت ویژه ای برخوردارند وبیشترین تولید وسطح زیرکشت رادرمقایسه باسایرگیاهان زراعی دردنیا دارا هستند.

عوامل مختلفی همچون ؛ سازگاری به شرایط آب وهوائی متفاوت، سهولت حمل ونقل، نگهداری آسان وعملکرد نسبتاً مطلوب، غلات را بعنوان یک منبع غذائی عمده برای انسان تبدیل نموده است.

از طرفی تولید بعضی از غلات جهت تعلیف وتغذیه دام ها صورت می گیرد، بنابراین کشت غلات جهت تامین خوراک دام نیزاز اهمیت بسزائی برخورداراست.

متاسفانه درایران تولید ومدیریت گیاهان علوفه ای درمقایسه باسایرگیاهان زراعی چندان مورد توجه نبوده است ونیز بعلت عدم توجه به افزایش کمی وکیفی گیاهان علوفه ای، همواره باکمبود مواد پروتئینی روبرو بوده است.

بنابراین اهتمام به کشت محصولات علوفه ای با توجه به نیاز کشوربه فرآورده های دامی ولبنی ضروری به نظرمی رسد.دربین غلات، جویکی از مهمترین گیاهانی است که به این منظور درایران کشت می گردد.

میانگین عملکرد جوآبی درسال زراعی ۷۷ – ۷۶ برابر با ۲۹۹۰ کیلوگرم در هکتار بوده، درهمین سال متوسط عملکرد گندم آبی برابر با ۳۴۲۳ کیلوگرم درهکتاربوده است.

با توجه به میانگین عملکرد جودر کشور،ضمن اهتمام به کشت این گیاه وتلاش درجهت افزایش عملکرد آن باید به دنبال گیاهانی بود که علاوه بربالا بودن میزان تولید،دارای کیفیت مطلوبی نیزباشند.یکی ازغلاتی که امروزه دردنیا کشت می شود وازاین نظربا جوقابل رقابت است تریتیکاله می باشد.

تریتیکاله اولین غله ساخته دست بشرمی باشد که از۳۰سال گذشته دردنیا تولید تجاری آن آغاز شده است.

این گیاه محصولی موفق از تلاقی گندم وچاوداربوده که از طرفی واجد خصوصیات مطلوب چاودار از جمله رشد سریع وقابلیت تولید دراراضی فقیروکم بازده واز طرف دیگردارای خصوصیات برترکیفی وزراعی گندم می باشد.

کاشت تریتیکاله درمناطق مختلف دنیا طی سه دهه اخیربیانگر تطابق وسازگاری آن در محدوده وسیعی از شرایط اقلیمی متفاوت است.

درآغاز هدف ازتولیدتریتیکاله جهت تغذیه انسان بوده ولی بعلت پائین بودن کیفیت نانوائی آرد آن درمقایسه باگندم ، هم اکنون بعنوان یک گیاه علوفه ای کشت می گردد.

اعتقاد براین است که درآینده نه چندان دورتریتیکاله می تواند بعنوان یک گیاه علوفه ای موفق معرفی شود..

نتایج بررسی های انجام یافته درایران نشانگر این واقعیت است که عملکرد ماده خشک ودانه تریتیکاله حدود دوبرابر جو می باشد.

درایران طی سه دهه گذشته نتایج بررسی های بعمل آمده در مراکز تحقیقات کشاورزی به روی بذور دریافتی از خزانه های بین المللی تریتیکاله منجربه شناسائی چندرقم که باشرایط آب وهوائی کشور سازگارند گردیده، ولی متاسفانه علیرغم شروع تحقیقات درایران همزمان باسایر نقاط دنیا هنوز درسطح کشور به تولید تجاری آن اقدام نشده است.

البته اخیراً گزارشهائی آن در بعضی از نقاط کشور بدست آمده که امید است با معرفی بیشتر این گیاه زراعی دربین محققین، دانشجویان وکشاورزان زمینه توسعه کشت وتولید تجاری آن فراهم گردد.

 ۱-۲-تاریخچه پیدایش واصلاح تریتیکاله :

 تریتیکاله غله جدیدی است که بوسیله انسان ودرنتیجه تلاقی ژنومهای گندم ( جنس Triticum ) وچاودار (جنس Secale) بوجود آمده است .

نام تریتیکاله نیز از ترکیب نام علمی گونه های بوجود آورنده آن گرفته شده است وپیدایش آن به بیش ازیک قرن قبل باز می گردد.

درسال ۱۸۷۵ شخصی به نام ویلسون گزارشی درمورد هیبرید گندم _ چاودار ارائه داداین گیاه به طورطبیعی غیرباروربود.

نخستین تریتیکاله بارور توسط ریمپائو درسال ۱۸۸۸ بوجود آمد.

مطالعات اساسی درزمینه تریتیکاله را مونتزینگ به سال ۱۹۳۵ درسوئد آغاز کرد.

درسال ۱۹۳۷ باکشف وکاربرد ماده کلشی سین توسط آیگستی تحول فوق العاده ای در باروری هیبرید های عقیم گیاهان زراعی بوجود آمد، درنتیجه وقتیکه گیاهان حاصل از تلاقی والدین ( نسل F1) تحت تیمارکلشی سین قرار گرفتند، کروموزومها مضاعف گردیدند وبواسطه این پیشرفت تریتیکاله بارور تولید گردید.

اگردرتلاقی بین گندم وچاودار از گندم تتراپلوئید ( T.durum) استفاده گردد، ترتیکاله حاصل هگزاپلوئید خواهد بود واگرگندم هگزاپلوئید (T.aestivum) مورد استفاده قرار گیرد، تریتیکاله حاصل اوکتاپلوئید خواهد بود.

تااواخر سالهای دهه ۱۹۳۰ پروژه های تحقیقاتی اروپایی پیرامون ارزیابی تریتیکاله اوکتاپلوئید اولیه دور

می زد که البته عملکرد پائین این نوع گیاهان غالباً بخاطر ناباروری دگسترده امیدوار کننده نبود.

ریلی وچاپمن عقیده داشتند که پدیده عقیمی ونیمه عقیمی درتریتیکاله اوکتاپلوئید بعلت ناسازگاریهای عمومی بین ژنوتیپ گندم که گیاهی خود باروری و ژنوتیپ چاودار که گیاهی است دگربارور بوجودمی آید (۶۵، ۸،۹) .

دراوائل دهه ۱۹۵۰ عده ای ازمحققین دراروپا وامریکای شمالی بوسیله تلاقی گندمهای تتراپلوئید وچاودار شروع به تکثیر تریتیکاله های هگزاپلوئید نمودند که درنتیجه این تلاقی ها تریتیکاله های هگزاپلوئید اولیه بدست آمد.

تحقیقات که ازآن زمان تاکنون صورت گرفته نشان داده که تولید هگزاپاوئید ها نسبت به اوکتاپلوئیدها موفقیت آمیزتر بوده واز باروری مطلوب برخوردار می باشند.

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق گیاه شناسی باقلا و بیماریهای آن
  • تحقیق گیاه شناسی محلب و عوامل موثر و روش‌های بالابردن جوانه‌زنی بذر
  • تحقیق گیاه شناسی جو و اثرات تنش خشکی بر ویژگیهای فیزیولوژیک و آناتومیک گیاه
  • تحقیق گیاه شناسی ذرت و کودهای بیولوژیک و نقش آن‌ها در تغذیه گیاهان
  • تحقیق مشخصات گیاه شناسی آلوئه ورا و تاثیر آبیاری با فاضلاب بر گیاهان
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.