تحقیق ساختار سرمایه و نظریات و عوامل تعیین کننده و مؤثر بر ساختار سرمایه و بررسی روشهای تأمین مالی

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق ساختار سرمایه و نظریات و عوامل تعیین کننده و مؤثر بر ساختار سرمایه و بررسی روشهای تأمین مالی دارای ۸۰ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۲- مقدمه    ۱۱
۲-۲- بخش اول: تاریخچه و مبانی نظری ساختار سرمایه    ۱۲
۱-۲-۲ تاریخچه    ۱۲
۲-۲-۲ نظریات مختلف پیرامون ساختار سرمایه    ۱۳
۱-۲-۲-۲ نظریه سنتی    ۱۳
نمودار۱-۲- ساختار مطلوب نسبت بدهی به سهام عادی در نظریه سنتی    ۱۴
۲-۲-۲-۲ نظریه مودیلیانی و میلر(M.M)    ۱۴
۳-۲-۲-۲ نظریه ترجیحی    ۱۷
۴-۲-۲-۲ نظریه توازی ایستا (مصالحه)    ۱۸
۳-۲- بخش دوم: عوامل تعیین کننده و مؤثر بر ساختار سرمایه    ۲۰
۱-۳-۲ عوامل درونی مؤثر بر ساختار سرمایه    ۲۰
۱-۱-۳-۲صنعت    ۲۰
۲-۱-۳-۲ اندازه شرکت    ۲۱
۳-۱-۳-۲ریسک    ۲۲
۴-۱-۳-۲اهرم عملیاتی    ۲۸
۵-۱-۳-۲  درآمد و افزایش سود صاحبان شرکت    ۲۹
۶-۱-۳-۲ نرخ رشد شرکت    ۳۰
۷-۱-۳-۲ قابلیت سودآوری    ۳۰
۸-۱-۳-۲ تطبیق نوسانپذیری احتیاجات در مقابل منابع کوتاه مدت    ۳۱
۹-۱-۳-۲-کنترل    ۳۱
۱۰-۱-۳-۲ قابلیت انعطاف    ۳۲
۴-۲-بخش سوم: بررسی روشهای تأمین مالی    ۳۶
۱-۴-۲ تأمین مالی کوتاه مدت    ۳۷
۲-۴-۲ تأمین مالی میان مدت    ۳۷
۳-۴-۲ تأمین مالی بلند مدت    ۳۸
۱-۳-۴-۲ استقراض:    ۳۹
۲-۳-۴-۲ سهام عادی    ۴۱
۳-۳-۴-۲سهام ممتاز    ۴۳
۴-۳-۴-۲سود انباشته    ۴۴
۵-۳-۴-۲ هزینه سرمایه    ۴۵
۱-۵-۳-۴-۲ عوامل مؤثر بر هزینه سرمایه    ۴۶
۲-۵-۳-۴-۲ محاسبه هزینه سرمایه    ۴۷
۶-۳-۴-۲ هزینه بدهی    ۴۸
۷-۳-۴-۲ هزینه سهام ممتاز    ۴۹
۸-۳-۴-۲ هزینه سهام عادی    ۵۰
۱-۸-۳-۴-۲ نظریه مدل بدون رشد    ۵۱
۲-۸-۳-۴-۲ نظریه مدل رشد گوردون ( رشد ثابت )    ۵۲
۳-۸-۳-۴-۲ نظریه مدل قیمتگذاری داراییهای سرمایهای (CAPM)    ۵۴
۴-۸-۳-۴-۲  نظریه مدل صرف ریسک    ۵۵
۹-۳-۴-۲ هزینه سود انباشته    ۵۶
۴-۴-۲ مقایسه اوراق بهادار    ۵۷
۵-۴-۲هزینه سرمایه و بازده شرکت    ۵۹
۱-۵-۴-۲ تأمین مالی از طریق استقراض یا افزایش سرمایه    ۶۰
۲-۵-۴-۲ تأثیر اهرم مالی بر هزینه سرمایه و بازده شرکت    ۶۳
۶-۴-۲ نسبت های مالی    ۶۵
۱-۶-۴-۲ انواع نسبت‌های مالی    ۶۵
۷-۴-۲  نرخ بازده مورد انتظار    ۷۰
۸-۴-۲ نرخ بازده سهام    ۷۱
۵-۲ بخش چهارم: سوابق تحقیق    ۷۲
۶-۲ تحقیقات صورت گرفته در داخل و خارج    ۷۳
۱-۶-۲ تحقیقات انجام شده در خارج از ایران    ۷۳
۲-۶-۲ تحقیقات انجام شده در ایران    ۷۵
۷-۲ فرضیه های تحقیق:    ۷۵
۸-۲ جامعه آماری:    ۷۶
۹-۲ روش آزمون تحقیق:    ۷۶
۱۰-۲ خلاصه و نتیجه گیری تحقیق:    ۷۶
منابع و ماخذ    ۸۱
منابع فارسی:    ۸۱
منابع لاتین:    ۸۴

 منابع:

۱- زنجیردار، م و سید سجاد ابراهیمی راد،۱۳۸۸،« بررسی رابطه بین روشهای تامین مالی (منابع خارجی) و بازده سهام » ، مطالعات مالی، شماره دوم، سال دوم، دانشکده مدیریت و اقتصاد واحد علوم و تحقیقات، ص ۱۵۵-۱۷۰٫

۲- سینائی، ح،۱۳۷۲،«بررسی پیرامون تجزیه سهام و سهام جایزه در بورس اوراق بهادار تهران»، رساله دکتری، تهران، دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، ص ۴۰٫

۳- سینائی،ح،۱۳۷۳، « سنجش کارایی در بورس اوراق بهادار تهران»، تحقیقات مالی، شماره ۲، انتشارات دانشگاه تهران، ص ۶۷- ۶۶٫

۴-پورحیدری، ا،۱۳۷۴،«بررسی عوامل تعیین کننده ساختار مالی شرکتهای پذیرفته در بورس اوراق بهادار تهران»، پایان نامه، دانشکده علوم اداری و مدیریت بازرگانی، دانشگاه تهران، ص۱۰۰٫

۵-رضازاده، ج،۱۳۷۵، « تغییرات قیمت سهام سود و ریسک شرکت»،  فصلنامه بررسی های حسابداری و حسابرسی، شماره ۱۶-۱۷، ص ۱۷-۲۴٫

۶-دلاوری،ج،۱۳۶۹، « بررسی تأثیر روش‌های تأمین مالی بر نسبت بازدهی حقوق صاحبان سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران»، پایان نامه، تهران؛ دانشگاه تربیت مدرس،  ص۱۹٫

۷- ریاحی، ر،۱۳۸۲، «بررسی میزان توجیه پذیری افزایش سرمایه و تاثیر آن بر بازده شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران» ،پایان نامه، موسسه عالی بانکداری ایران، تهران، ص۳۱-۲۳، ۴۳، ۶۹، ۱۴۵ .

۸- پوریاسب، ا و عبدالرضا تالانه ، ۱۳۷۳، «خط مشی تقسیم سود و ارزش گذاری سهام»، تحقیقات مالی، شماره ۴، تهران، انتشارات دانشگاه تهران، ص ۸۹-۸۴٫

۹- پوریان، ح،۱۳۷۱، «تأمین مالی شرکت از طریق استقراض یا افزایش سرمایه»، گزارش هفتگی بورس، شماره ۶۹، تهران، انتشارات سازمان بورس اوراق بهادار تهران،ص ۱۹-۱۴ .

۱۰- تاری وردی، ی،۱۳۸۳، «حسابداری مالی»، جلد اول، تهران، چاپ آسمان، ص ۱۵۰٫

 ۱-۲- مقدمه

“در نظریه­های نوین مالی وظیفه مدیران مالی از دو جزء تشکیل می­شود: یکی اطمینان از مطلوب بودن حجم و ترکیب دارایی­های شرکت است و دومی اطمینان از به کارگیری بهینه منابع و بسنده بودن بازده و ریسک شرکت برای بیشینه کردن ارزش آن”( طاهری،۱۳۷۸،ص۱۷۸)۱.

بنابراین موضوع حداکثر نمودن ارزش شرکت بواسطه افزایش بازده و یا نقطه مقابل آن بخش کاهش هزینه سرمایه شرکت از مباحـث مربــوط به ساختار سرمایه۲ می­باشد.

موضوع ساختار سرمایه و ترکیب بهینه آن و به عبارت دیگر نحوه تأمین مالی شرکت از منابع مختلف بحثی است که نخستین بار توسط مودیلیانی و میلر۳  در سال ۱۹۵۸ مطرح شده و از آن زمان تاکنون مبنای بسیاری از تحقیقات مالی قرار گرفته و تحقیقات مذکور گاهی منتج به مطرح شدن نظریه های جدیدی نیز شده‌اند.

پاره­ای از این نظریه ها ترکیب بهینه ساختار سرمایه شرکت را تابع هزینه سرمایه تأمین مالی از منابع مختلف آن یعنی بدهی و سهام می­دانند (پورحیدری ،۱۳۷۴،ص۱۰۰)۴.

با وجود اینکه تحقیقات زیادی در مورد ساختار سرمایه انجام شده است، لکن هنوز موضوع ساختار سرمایه از جمله مباحث مدیریت مالی است که تاکنون راه حل قطعی و روشنی برای آن ارائه نشده است.

نظریه ساختار سرمایه رابطه نزدیکی با هزینه سرمایه شرکت دارد ساختار سرمایه معرف وجوه بلند مدت مورد استفاده شرکت می­باشد. هدف اصلی تصمیم­های ساختار سرمایه، حداکثر بودن ارزش شرکت از طریق ترکیب مناسب منابع وجوه بلند مدت است. این ترکیب که ساختار بهینه سرمایه۵ نام دارد، متوسط هزینه سرمایه شرکت را حداقل می­نماید.

در رابطه با این موضوع که آیا واقعاً یک ساختار بهینه سرمایه وجود دارد، نظریات متفاوتی مطرح شده است.

تأکید اصلی این نظریات آن است که آیا واقعاً یک ساختار سرمایه بهینه می­تواند با تغییر ترکیب منابع مالی مورد استفاده بر ارزش و هزینه سرمایه شرکت تأثیر بگذارد یا خیر. نظریات مذکور در ادامه مطرح خواهد شد.

در این مقاله ابتدا تاریخچه­ای از تحقیقات انجام شده در زمینه ساختار سرمایه و مبانی نظری مربوط به آن را مطرح نموده و سپس به بررسی عوامل تعیین کننده و مؤثر بر ساختار سرمایه خواهیم پرداخت. همچنین در بخش سوم راجع به نسبت­های مالی و نقش آنها در تصمیم­های مالی، در مورد نرخ بازده و انواع آن (نرخ بازده سهام، نرخ بازده مورد انتظار، نرخ بازده سرمایه­گذاری و ….) مطالبی ارائه می­گردد و در مورد روشهای مختلف تأمین مالی و هزینه استفاده از روش­های مذکور مطالبی بیان خواهند شد و در بخش پایانی نیز سوابق تحقیق بیان می­شود.

۲-۲- بخش اول: تاریخچه و مبانی نظری ساختار سرمایه

۱-۲-۲ تاریخچه

تاکنون ساختار مطلوب سرمایه ارائه نشده است. در عین حال برای دستیابی به یک چنین الگویی، تحقیقات و آزمونهای زیادی انجام شده که نتایج آنها در خور توجه است. حاصل این تلاشها ارائه واقعیتها، تعیین یا شناخت هـزینـه­ها و مشـخص کـردن نــقاط قوت و ضـعف راهــهایی اسـت که شـرکت‌ها بوسیـله آن تأمیـن مالـی می­کنند(مایرز و پارسائیان، ۱۳۷۳،ص۹۱)[۱].

از جمله نخـستین تحقیـقات انجام شده در زمیـنه ساختار سـرمایه تحقـیق دیویـد دورانـد[۲] در سـال ۱۹۵۲ می­باشد، بعد از آن در سال ۱۹۵۸ مقاله­ای توسط دو تن از استادان مالی یعنی مودیلیانی و میلر[۳] منتشر شد که به دلیل نظریه تازه­ای که در زمینه ساختار سرمایه ارائه داده بود، سرآغاز مبحث گسترده­ای گردید ( این نظریه به نظریه M.M معروف است). مودیلیانی و میلر ابتدا معتقد بودند چگونگی ساختار سرمایه اثری بر ارزش شرکت ندارد (در سال ۱۹۵۸) اما بعدها (در سال ۱۹۶۳) پذیرفتند که صرفه­جویی­های مالیاتی ناشی از بهره بدهی­ها باعث افزایش ارزش شرکت می­شود و پیشنهاد کردند شرکتها در ترکیب منابع مالی خود از حداکثر بدهی ممکن استفاده نمایند.

در سال ۱۹۷۶ اسکات و مارتین[۴] در تحقیقی که در ایالت متحده در زمینه ساختار سرمایه انجام دادند، به این نتیجه رسیدند که نوع صنعت یک عامل مؤثر و تعیین کننده در ساختار مالی شرکتها است. ریمرز (۱۹۷۵)[۵] نمونه بزرگی از شرکتهای فعال در نه صنعت مختلف در پنج کشور را مورد آزمایش قرار داد. نتایج حاکی از این بود که در کشورهای فرانسه و ژاپن ساختار مالی در میان صنایع مختلف تفاوت معنی­داری دارند. در حالی که در کشورهای ایالت متحده، هلند و نروژ این تفاوت در صنایع مختلف مشاهده نمی­شود (ریاحی، ۱۳۸۲،ص۳۱-۲۳)۳.

۲-۲-۲ نظریات مختلف پیرامون ساختار سرمایه

چهار نظریه مختلف پیرامون ساختار سرمایه ارائه شده است. نظریه سنتی، نظریه مویلیانی و میلر (M.M)، نظریه ترجیحی و نظریه مصالحه (توازی ایستا). در ادامه هر کدام از این نظریه ها بطور مختصر توضیح داده می شود.

۱-۲-۲-۲ نظریه سنتی

اساس نظریه فوق بر این است که ساختار مطلوب سرمایه وجود دارد و می­توان با استفاده از اهرم ارزش شرکت را افزایش داد. این نظریه پیشنهاد می­کند که شرکت با افزایش میزان بدهی هزینه سرمایه خود را کاهش دهد.

نظریه سنتی در قالب نمودار (۱-۲) نشان داده شده است. همچنانکه در نمودار مشاهده می­شود با افزایش درجه اهرم مالی نرخ بازدهی مورد انتظار سهامداران (Ke) و نرخ بهره (Ki) افزایش می­یابد. این امر موجب کاهش میانگین هزینه سرمایه (Ko) می­شود. زیرا افزایش بازده مورد انتظار سهامداران به حدی نیست که استفاده از بدهی ارزانتر را کاملاً خنثی کند در نتیجه هزینه سرمایه با استفاده معمول از اهرم شروع به کاهش می­کند اما پس از حد معینی بازده مورد انتظار سهامداران بیشتر از منافع حاصل از بدهی ارزان می­شود و هزینه سرمایه شروع به افزایش می­کند.

۲.Capital structure

۳ .Modigiliani and Miller,1958

۵. Optimal capital structure

۱٫Mayerz & arsayian,1373,p91

[۲] . Durannd, David,1952

[۳] . Modigliani & M.Miller,1958

[۴] . Scot, David F. and John D. Martin,1976

[۵] . Remmers, L. and others,1975

80,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق ساختار سرمایه ، نظریه ها و عوامل موثر بر آن و روش های تامین مالی و انواع روش های تامین مالی شرکت ها
  • تحقیق ساختار سرمایه و عوامل تعیین کننده و مؤثر بر ساختار سرمایه و بررسی روشهای تأمین مالی
  • تحقیق ساختار سرمایه و نظریه ها و تئوری ها و عوامل موثر بر ساختار سرمایه شرکت ها و عوامل مرتبط با اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش سهام
  • تحقیق ساختار سرمایه و تئوری ها و عوامل تعیین کننده ساختار سرمایه و روش های تأمین مالی
  • پیشینه تحقیق هزینه ها ، انواع دیدگاهها درباره رفتار هزینه و ساختار سرمایه و نظریه های مرتبط با ساختار سرمایه
  • برچسب ها : , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.