624 views
پیشینه تحقیق سیاست های دولت در صنعت مرغ و علل نوسان قیمت و مقدار تولید در صنعت کشاورزی دارای ۱۶ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱ مقدمه ۴
۲ علل نوسان قیمت و مقدار تولید در صنعت کشاورزی ۵
۳ سیاست های دولت در صنعت مرغ ۷
۳-۱ دوره اول ۷
۳-۲ دوره دوم ۷
۳-۳ دوره سوم ۸
۳-۴ دوره چهارم ۸
۴ پژوهشهای انجام شده ۱۰
شفیعی علویجه، امیر و تیموری، ابراهیم/ ارائه یک مدل استراتژیک در تعیین میزان یکپارچگی عمودی در کسب وکار با رویکرد تحلیل زنجیره ارزش، مطالعه موردی: صنعت طیور کشور/ پنجمین کنفرانس مدیریت استراتژیک ایران/ ۱۳۸۹٫ | |
سازمان غذا وکشاورزی ملل متحد (فائو)/ آمار سالانه/ | |
حسینی، میرعبدا… و پرمه، زورار / ارزیابی انحصار، رقابت و تمرکز در بازار گوشت مرغ و تخم مرغ ایران/ مجله علمی – پژوهشی دانش و توسعه سال هفدهم/ شماره ۳۰/ بهار ۱۳۸۹٫ | |
مشایخی، سیامک و حاجیزاده فلاح، مهرداد/ بررسی عوامل موثر بر بازار گوشت مرغ در ایران (کاربرد مدل خود رگرسیونی برداری)/ نشریه پژوهشهای اقتصادی/ سال یازدهم/ شماره اول/ بهار ۱۳۹۰٫ | |
گیلان پور، امید و همکاران/ بررسی تاثیر مداخلات دولت در بازار گوشت مرغ/ فصلنامه پژوهشنامه بازرگانی/ شماره ۶۳/ تابستان ۱۳۹۱٫ | |
پرمه، زورار و همکاران/ مطالعه پشتیبان تنظیم بازار گوشت مرغ/ مؤسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی/ ۱۳۸۹٫ | |
خانی، مهدی/ شناسایی عوامل موثر بر عملکرد زنجیره تامین و بهبود آن با استفاده از روش پویایی سیستم: شرکت داروگر/ دانشگاه علوم و فنون مازندران/ پایان نامه کارشناسی ارشد/ ۱۳۸۹٫ | |
آماده، حمید/ طرح مطالعات بازار گوشت مرغ/ موسسه پژوهش های برنامهریزی و اقتصاد کشاورزی/ ۱۳۸۹٫ | |
بستاکی، مصطفی و صادقی، حسین/ اندازه گیری آثار مداخله در قیمت گذاری محصولات دامی/ فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد کشاورزی و توسعه/ شماره ۳۷/ بهار ۱۳۸۱٫ | |
شرکت پشتیبانی دام و طیور کشور/ آمار منتشره سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲/ | |
پورکند، شیوا و معتمد، محمدکریم/ تجزیه و تحلیل بهره وری عوامل تولید در صنعت طیور مرغ گوشتی/ مجله تحقیقات اقتصاد کشاورزی/ جلد ۳/ شماره ۴/ زمستان۹۰٫ | |
یزدانی، سعید و فیض آبادی، یاسر / تعیین درجه ریسک گریزی مرغداران و مطالعه عوامل موثر بر آن/ مجله علمی پژوهشی علوم کشاورزی/ شماره ۱۱/ ۱۳۸۴٫ |
صنعت مرغداری دومین صنعت بعد از صنعت نفت کشور است. بر اساس آمار فائو صنعت مرغ ایران رتبهی هفتم در تولید مرغ در جهان را داراست [۳]. با وجود گستردگی واحدهای تولید و اهمیت آن در سبد غذایی مردم، این صنعت در کشور ما با مشکلات فراوانی روبرو است که در نوسان و افزایش قیمت گوشت مرغ خود را نشان میدهد و آنها را میتوان در دو دسته کلی برشمرد: (۱) ضعف مدیریت مرغداریها و عدم تمایل به آموزش در مدیران سنتی، بالا بودن دوره پرورش، عدم فعالیت و یا نیمهفعال بودن بسیاری از واحدهای تولیدی، فقدان مدیریت واحد در زنجیره تولید، نوسان تولید در جوجه یک روزه، مستقل بودن واحدهای تولیدی و عدم وجود سیستم قراردادی (۲) هزینه بالای تولید به دلیل بالا بودن ضریب تبدیل، تجهیزات قدیمی، مصرف انرژی بالا، نوسان قیمت نهادههای دان، عدم استفاده کامل از دان پلت.
نوسانات قیمت گوشت مرغ و نهاده های آن چالش های اساسی این صنعت است که هر ساله موجب عدم تعادل در بازار میگردد و چاره جویی برای کاهش این نوسانات یکی از نگرانیهای دولت است. این نوسانات میتواند تابعی از عوامل عرضه مانند تغییرات قیمت عوامل تولید و یا تقاضای مصرف کنندگان باشد. از این رو با وجود تلاشهایی که دولت برای تنظیم بازار برداشته، اما هنوز به موفقیت قطعی کامل در تنظیم بازار این محصول دست نیافته است [۴].[۴]
گوشت مرغ به دلایل گوناگون اقتصادی و بهداشتی از جایگاه ویژهای در بین اقلام مختلف پروتئین حیوانی برخوردار است. این امر به نوبه خود، رشد و گسترش صنعت مرغداری در ایران و جهان را به همراه داشته است به گونهای که تولید گوشت مرغ در ایران از ۴۲ هزار تن در سال ۱۳۴۴ به رقم ۱۸۷۱ هزار تن در سال ۱۳۹۱ افزایش یافته و از این جهت رتبه هشتم را در بین کشورهای تولید کننده این محصول دارد. همسو با افزایش تولید، سرانه مصرف این محصول نیز از ۱۸ کیلوگرم در سال ۱۳۵۰ به رقم ۲۴٫۴ کیلوگرم در سال ۱۳۹۰ رسیده است و از متوسط سرانه مصرف گوشت مرغ در دنیا (۱۴کیلوگرم) نیز بیشتر میباشد [۳].[۳]
صنعت مرغداری به دلایل گوناگونی از جمله سرعت بالای رشد طیور در زمان کوتاه نسبت به سایر دامها، ضریب تبدیل غذایی پایین، امکان تولید در تمام شرایط آبوهوایی، سرمایه پایین نسبت به سایر صنایع دامپروری دارای اولویت است. افزون بر این، مصرف گوشت مرغ از لحاظ جنبههای بهداشتی نیز به دلیل عدم امکان انتقال سریع بیماریهای میکروبی، ویروسی و انگلی به انسان، ارزش غذایی بالا، ترکیب مناسب اسیدهای آمینه ضروری، ضریب هضم بالا و کلسترول پایینتر نسبت به گوشت قرمز برتری دارد. همچنین، شایان ذکر است که این صنعت در سالهای اخیر پیشرفت های فناوری وسیعی در زمینه اصلاح ژنتیکی طیور داشته که از لحاظ کمی و کیفی تولید را تحت تاثیر قرارداده است. اما به رغم این اهمیت و کوشش های دولت در حمایت از این صنعت، تولیدات این بخش هنوز برای تقاضای داخلی هم کافی نیست.
بررسیهای انجام شده توسط مرکز پشتیبانی طیور شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور نشان میدهد که به طور متوسط حدود ۶۰ درصد هزینه تولید یک کیلوگرم گوشت مرغ اختصاص به هزینه خوراک (دان) دارد. در بین اقلام مختلف تشکیل دهنده غذای مرغ، ذرت، کنجاله سویا به طور متوسط ۶۲ تا ۷۰ درصد از هزینه خوراک مرغ را تشکیل میدهد. آنچه بر اهمیت ذرت، کنجاله سویا، ذرت به عنوان نهاده های اصلی صنعت مرغداری می افزاید، آن است که این اقلام عمدتاً وارداتی بوده و نوسانات ناشی از قیمت واردات این محصولات همواره باعث نوسانات شدید قیمت محصول نهایی این صنعت (گوشت مرغ) گردیده است. به رغم تلاش های صورت گرفته، صنعت مرغداری کشور هنوز نوسانات شدید قیمت نهاده های تولید و عدم کنترل مناسب قیمت آنها را از یک سو و کنترل شدید قیمت محصول تولیدی (گوشت مرغ) را از سوی دیگر تجربه میکند، که این امر به نوبه خود موجب کاهش سود تولید کننده و عدم رغبت به سرمایه گذاری در این بخش میگردد [۵].[۵]
در این مقاله ابتدا علل نوسان در صنعت کشاورزی و صنعت مرغ، سپس سیاست های دولت در مواجه با این صنعت به عنوان تنها متولی بهبود این صنعت در کشور تشریح میشود. پس از آن پژوهش هایی در موضوع پیش بینی و مدیریت کلان صنعت مرغ در ایران و جهان انجام شده است بیان میشود.
از آنجا که تولید در بازار محصولات کشاورزی زمانبر است، بدون دخالت دولت نوسان قیمت و مقدار محصول مبادله شده در بازار امری طبیعی است. به عبارت دیگر، برخلاف محصولات صنعتی که میتوان مدت فرآیند تولیدشان را تغییر داد، برای تکمیل فرآیند تولید محصولات کشاورزی باید مدت زمان معینی سپری شود. هرچند میتوان با به کارگیری فناوریهای پیشرفتهتر تولید، میزان آن را تغییر داد اما به هرحال نمیتوان به طور کامل آن را تحت کنترل درآورد. به همین دلیل، عرضه این محصولات در دورههای کوتاه مدت انعطافپذیری کافی برای پاسخ گویی به نوسانات تقاضا را ندارد. این واقعیت موجب بروز نوسانات مختلف در بازار این محصولات میشود [۱۱]. [۱۳]
روند تولید گوشت مرغ همانند یک زنجیر از حلقههای متفاوتی تشکیل شده است و دوام و پایداری یک زنجیر به سلامت و اتصال حلقههای آن بستگی دارد. دو نوع سیستم تولید در صنعت مرغ وجود دارد: سیستم مستقل و سیستم یکپارچه. به سیستمی که هریک از اجرای زنجیره ارزش صنعت مرغ به صورت مجزا مدیریت شود، مستقل گفته میشود. شرکتهای تولیدی در ایران عمدتا به صورت مستقل کار
میکنند. در سیستم تولید یکپارچه، به دلیل وجود یک مدیریت واحد در بخشهای مختلف (به صورت خصوصی، تعاونی و یا قراردادی)، تمامی نقاط ضعف و قوت شناسایی شده و با استفاده از ابزارهای مدیریتی میتوان بهترین شیوه و برنامه پرورشی را انتخاب کرد [۶]. [۶]
نوع رفتار تولید کنندگان صنعت مرغ و افزایش تولید در زمان افزایش قیمت و کم شدن تولید در زمان کاهش قیمت موجب میشود همیشه شاهد نوسانهای دورهای باشیم. بیشترشدن تمایل به خرید در مصرف کنندگان در زمان افزایش قیمت نیز عاملی برای تشدید این نوسان میشود. واضح است این نوسانات، برنامهریزی تولید، بازار و همچنین رفاه مصرفکنندگان و تولیدکنندگان را تحت تأثیر قرار
میدهد؛ از این رو، بیشتر دولت ها به روشهای مختلف برای حل این مشکلات و با هدف کاهش یا تعدیل این نوسانات، در بازار دخالت میکنند. نکته مهم این است که سیاست های دولت برای رسیدن به اهداف موردنظر، باید طوری برنامهریزی شود که با دخالت به موقع در خرید یا فروش محصولات و نهادههای دامی مانع نوسان بیش از حد قیمت و مقدار تعادلی بازار شود [۱۱].
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر