594 views
پیشینه تحقیق ضرورت توسعه مرغداری و اهمیت برآورد و ارزیابی پارامترهای ژنتیکی دارای ۵۵ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۲-۱ مقدمه ۵
۲-۲ طبقه بندی مرغ از نظر جانور شناسی ۸
۲-۳ ضرورت توسعه مرغداری ۹
۲-۳-۱ افزایش جمعیت ۹
۲-۳-۲ پایین بودن مصرف سرانه پروتئین حیوانی و تولیدات طیور ۱۰
۲-۳-۳ کاهش تولید و مصرف گوشت قرمز ۱۰
۲-۳-۴ سهولت تهیه تولیدات طیور و ارزش بالای آن از نظر تغذیه انسان ۱۰
۲-۳-۴-۲ مزایای اقتصادی ۱۱
۲-۴ نژاد چیست؟ ۱۱
۲-۴-۱ نژادهای بومی مرغ در ایران ۱۱
۲-۵ خصوصیات مهم مرغان بومی ۱۲
۲-۶ صفات کمی در طیور ۱۳
۲-۶-۱ توارث وزن بدن ۱۳
۲-۶-۲ توارث تخممرغ ۱۳
۲-۶-۳ توارث سن بلوغ ۱۴
۲-۶-۴ میزان تخمگذاری ۱۴
۲-۷ بهبود جوامع حیوانی ۱۴
۲-۷-۱ انتخاب ۱۵
۲-۷-۲ آمیزش ۱۵
۲-۸ پیشرفت ژنتیکی ۱۶
۲-۹ اهمیت برآورد پارامترهای ژنتیکی ۱۶
۲-۹-۱ مفهوم مولفه های واریانس و اجزاء آن ۱۷
۲-۹-۲ وراثتپذیری ۱۸
۲-۹-۲-۱ وراثتپذیری خاص ۱۸
۲-۹-۲-۲ وراثتپذیری عام ۱۸
۲-۹-۳ همبستگی ۱۹
۲-۹-۴ ارزش اصلاحی ۲۰
۲-۱۰ اثرات ژنتیکی مادری ۲۰
۲-۱۰-۱ اثر ژنتیکی افزایشی مادری ۲۱
۲-۱۰-۲ اثر محیطی دائمی مادری ۲۱
۲-۱۱ ارزیابی ژنتیکی ۲۲
۲-۱۱-۱ بهترین پیشبینی نااریب خطی (BLUP) ۲۲
۲-۱۱-۲ مبانی نظری روش بهترین پیشبینی نااریب خطی ۲۳
۲-۱۱-۲-۲ مدل چند صفتی ۲۵
۲-۱۱-۳ حداکثر درستنمایی محدود شده (REML) ۲۶
۲-۱۱-۴ روش بیزین ۲۷
۲-۱۱-۴-۳ نمونه گیری گیبس ۳۰
۲-۱۲ پیشینه پژوهشها انجام شده در جهان و ایران ۳۲
منابع ۴۵
علیجانی، ص. ۱۳۸۸٫ ردیابی ژنهای عمده در حیوانات مزرعهای با استفاده از روشهای آماری بیزی و نشانگرهای ژنتیکی. رساله دکتری دانشگاه تهران.
فالکنر، د. ۱۳۷۱٫ مبانی ژنتیک کمی. ترجمه: مهندس سیدجمال الدین فاطمی. ناشر موسسه انتشارات بهینه.
نیکبین. س. ۱۳۷۷٫ برآورد پارامترهای ژنتیکی مرغان بومی استان فارس. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه تربیت مدرس. ص. ۱۰۶٫
نیکبین، س.، ر. واعظ ترشیزی و ض. میرحسینی. ۱۳۸۵٫ برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولید مثلی مرغان بومی استان فارس با استفاده از گروه های تنی، ناتنی، و مدل حیوانی. فصلنامه دانش کشاورزی، شماره ۶۳٫ ص ۲۱۹٫
قربانی، ش.، م. مرادی شهر بابک، م. ج. ضمیری و م. ع. کمالی. ۱۳۸۶٫ بررسی عملکرد و پارامترهای ژنتیکی صفات اقتصادی مرغ بومی فارس و تخمین میزان ضریب هم خونی درآنها. پژوهش و سازندگی (امور دام و آبزیان) شماره ۷۵٫ ص ۳۲- ۲۵٫
کانا کراج. پی. ۱۳۸۵٫ اصول ژنتیک حیوانی. مترجمان: دکتر علی اصغر اسلمی نژاد، مهندس یوسف اصلانی، مهندس علی سامعی. دانشگاه فردوسی مشهد. شماره ۴۶۵٫ ص ۳۹۷، ۳۸۱- ۳۸۴٫
کیانی منش، ح. ر.، ا. نجاتی جورامی و و.ق. رحیمی. ۱۳۸۲٫ برآورد پارامترهای ژنتیکی و محیطی صفات مهم اقتصادی در مرغ بومی آذربایجان غربی. پژوهشنامه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خزر. سال اول، شماره دوم. ص. ۱۹-۱۲٫
لاخی، م.، ه. فرهنگ فر، س. م. حسینی و م. ا. نویدی زاده. ۱۳۹۲٫ برآورد وراثتپذیری و ارزیابی تغییرات ژنتیکی ناشی از انتخاب برای صفت وزن هشت هفتگی در مرغان بومی خراسان رضوی. نشریه پژوهشهای علوم دامی. جلد ۲۳٫ شماره۳٫ ۱۷۹-۱۶۹٫
محمد آبادی، م. ر. ۱۳۷۸٫ برآورد پارامترهای، روند ژنتیکی و تعیین شاخص انتخاب در مرغ بومی استان فارس. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه شیراز.
Oleforuh-Okoleh, V. U. 2011. Estimation of genetic parameters and selection for egg production traits in a Nigerian local chicken ecotype. ARPN Journal of Agricultural and Biological Science, 6(12).
Ghazi khani shad, A., Nejati Javaremi, A and Mehrabani Yeganeh, H. 2007. Animal model estimation of genetic parameters for most important economic traits in Iranian native fowls. Journal Biological Science. 10: 2787- 2789.
Ghazi Khani Shad. A, Mansouri Zalani, A and Nasr 2013. Estimation of genetic parameters, inbreeding trend and its effects on production and reproduction traits of native fowls in Fars province. Pak Journal of Biotechnology. 15; 16 (12): 598-600.
Ghazi Khani Shad. A., Hanarvar, M and Eghbal Saeed, Sh. 2012. Gentic analysis of economic traits in one of the Iranian native Fowls using Beysian method. Global Veterinaria 8 (6): 676- 679.
Osman, S. A. M., Ihsan, S. Masum, B. 2011. Sustainable conservation of livestock breeds diversity for the future: Impact of globalistion of animal breeding and the loss of farm animal genetic diversity a conflict. RBI8th Global Conference on the Conservation of Animal Genetic Resources Tekirdag, Turkiye. pp: 23-50.
Permin, A., and Perdersen, G. 2000. Problems related to poultry production at village level. Proc of smallholder poultry projects in Eastern and Southern Africa, 22-25
در جهان امروز یکی از مشکلات اساسی بشر تامین نیازهای غذایی است، به گونهای که امنیت غذایی به عنوان یکی از اهداف مهم سرلوحه برنامههای دولتها قرار گرفته است. کشاورزی به دلیل داشتن نقش حیاتی در تامین غذای مورد نیاز جامعه، یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی کشور محسوب میشود. بدون شک به منظور نیل به امنیت غذایی، علاوه بر اتخاذ سیاستهای مطلوب و برخورداری از منابع کافی باید تولید کشاورزی بهگونهای باشد که تمامی نیازهای جامعه را برآورد کند. جمهوری اسلامی ایران، از معدود کشورهایی است که از شرایط آب و هوایی بسیار متنوع بهره مند است. تنوع آب و هوایی یکی از مزایای بسیار ارزشمند است که تنوع محصولات کشاورزی را به همراه دارد (آمارنامه کشاورزی، ۱۳۹۰).
طیور در حال حاضر بزرگترین گونه های جانوری در سرتاسر جهان هستند (فائو[۱]، ۲۰۰۰). تولیدات طیور از سال ۱۹۴۰ هنگامی که روشهای مدرن تولیدی ویژه به همراه نژادهای جدید معرفی شدند در جهت امنیت غذایی و اقدامات بهداشتی پیشگرانه دستخوش تغییرات سریع شدند، همچنین این تولیدات بیش از ۳۰% از پروتئین حیوانی مصرفی را تامین میکنند (پریمن و پدرسون[۲]، ۲۰۰۰). موسسه بینالمللی تحقیقات سیاست غذایی برآورد کرده که در سال ۲۰۱۵ تولیدات طیور ۴۰% از پروتئین حیوانی را تشکیل خواهد داد (ایفپری[۳]، ۲۰۰۰).
در طی سالهای اخیر بحثهایی در مورد مدیریت ذخایر ژنتیکی دامهای اهلی در سطح بین المللی شروع شده و این بحثها عموماً برروی استراتژهای حفظ نژادهای کمیاب متمرکز گردیده است (جسوری و همکاران، ۱۳۹۱). دام و طیور از ذخایر استراتژیک جهان میباشند و حفظ و تکثیر آنها از ارزش و اهمیت بسیاری برخوردار است. این موجودات پس از هزاران سال انتخاب طبیعی و مصنوعی و نیز گذر از موانع بسیار و با غلبه برتمامی شرایط نامساعد محیطی همچنان به حیات خویش ادامه داده و به تکثیر و ازدیاد نسل پرداختهاند. همچنین نسبت به بسیاری از محدودیتهای محیطی سازگاری پیدا کردهاند (دهقان زاده و همکاران، ۱۳۸۳).
طبق نوشته داروین قدیمیترین اطلاعی که درباره ماکیان داریم مربوط به ۴۰۰۰ سال قبل است. از اشیاء گلی که در زیر خاکهای مکشوفه در هند و چین بدست آمده است، اینطور استنباط میشود که مرغ را به عنوان پرنده زینتی و تفریحی نگاهداری میکردند و خوردن تخم مرغ و گوشت متداول نبوده است. ولی به مرور که تخم مرغ را خوراکی یافتند به اهمیت نگاهداری مرغ از نظر غذایی پی بردند (زهری، ۱۳۸۸).
طیور بومی از منابع ژنتیکی با ارزش هر منطقه بوده و از جمله ویژگیهای آنها به دلیل داشتن تطابق با روش پرورش در شرایط باز و نامساعد روستاها، یک منبع تامین پروتئین مفید برای خانوارهای روستایی میباشد. طیور بومی قدرت سازگاری و مقاومت بیشتری در مقابل تنشهای محیطی و بیماریها دارند و نیازی به هزینه نگهداری، امکانات و تکنولوژی پرورشی ندارند. همچنین طیور بومی با استفاده بهینه از منابع غذایی و ضایعات غیر قابل استفاده برای پرورش دهندگان مقرون و به صرفه هستند (حسینزاده، ۱۳۸۹). در اینجا لزوم افزایش بازده تولید مرغ بومی برای تولید گوشت با کیفیت بالا و تولیدتخممرغ دیده میشود که میتوان به وسیله برنامههای اصلاح نژادی و شناسایی بهترین والدین برای نسل آینده بازده مرغان بومی را افزایش داد. توفیق برنامههای اصلاح نژادی بستگی به میزان تنوع موجود در جمعیت دارد و فقدان تنوع، قدرت انتخابهای ژنتیکی را محدود میسازد (نیکبختی و همکاران، ۱۳۸۶ ).
اکثر نژادهای مرغان بومی کشور از دسته مرغان آسیایی و نژادهای شرقی هستند. با تاکید بر این نکته که نژادهای بومی در هر کشور به عنوان یک سرمایه ملی محسوب میشوند، بنابراین حفظ این نژادها همراه با برنامهریزی برای افزایش تولید و سودآوری آنها امری بسیار ضروری میباشد (قربانی و همکاران، ۱۳۸۶). با استناد به شواهد و مدارک موجود، از زمان ورود مرغان نیمه وحشی به ایران تاکنون ایرانیان در جهت پرورش و اصلاح نژاد طیور زحمات فراوانی را متحمل شده و به موفقیتهایی نیز رسیدهاند. هر چند عوامل بازدارنده بسیاری بر سر راه روستائیان در جهت اصلاح هر چه مطلوبتر مرغان بومی از زمانهای پیشین تاکنون وجود داشته، اصلاح نژاد تجربی قبل از به وجود آمدن علم ژنتیک و یا اصلاح نژاد متکی بر اصول و قواعد ژنتیکی، توسط روستائیان انجام میگرفته است. در شرایط کنونی، روستائیان به نژادهای مقاوم با تولید مطلوب و منطبق با شرایط اقلیمی مختلف نیاز دارند. تعداد گروههای نژادی مرغان بومی ایران دقیقاً مشخص نیست، بعضی محققین آنها را حداکثر تا ۳۵ گروه نژادی ذکرکردهاند (توکلیان، ۱۳۷۸).
حیوانات به چند شاخه بزرگ تقسیم میشوند یکی از آنها شاخه مهره داران[۱] است. این شاخه دارای ردههای متعددی است که رده آوس[۲] یا پرندگان یکی از آنها است. زیر راسته آن موسوم به گالی [۳]است که تیره سیخکداران یا فازیابنده[۴] جزو آن است. در تیره سیخکداران زیر تیره تولکروندگان یا فاسیالینه[۵] قرارگرفته اند که شامل جنس گالوس[۶] میباشد که در این جنس نوع گالوس دومستیکوس[۷] یا مرغ خانگی قرارگرفته است (زهری، ۱۳۸۸).
گفته می شود که همه نژادهای مرغ از چهار نوع وحشی زیر حاصل شده اند:
گالوس- گالوس مثل مرغ جنگلی قرمز
گالوس- لافایتی مثل مرغ جنگلی سیلان
گالوس- سورناتی مثل مرغ جنگلی خاکستری
گالوس- واریوس مثل مرغ جنگلی آبی و سبز
هر چهار گونه در مناطق آسیایی شرقی یافت میشوند. طی هزاران سال انواع وحشی مرغ با هم آمیخته شده و یا توسط انسان آمیزش داده شده اند که منجر به پیدایش نژادهای فعلی گردیده است (استیون[۸]، ۱۹۹۱).
طیور دارای یک فاصله نسلی کوتاه و میزان بالای تولید هستند. همچنین میتوان آنها را به راحتی به مناطق مختلف منتقل کرد و نسبتاً ارزان قیمت هستند و توسط روستائیان در مقایسه با دیگر حیوانات مزرعه مانند گاو و نشخوارکنندگان کوچک مصرف میشوند (روبرت[۹]، ۱۹۹۲).
از اوایل قرن بیستم جمعیت جهان روندی رو به افزایش داشته و تامین نیازهای خوراکی بخصوص پروتئین حیوانی از چالشهای اساسی در کشورهای در حال توسعه میباشد (محمدی پسته بیگ، ۱۳۹۰). امروزه یکی از بزرگترین دغدغهها از لحاظ سیاستگذران و برنامه ریزان، تامین نیازهای جامعه است تا سطح رفاه نسبی افراد جامعه را افزایش دهند (پشمی و مرادی، ۱۳۹۲). طبق گزارش بخش مطالعات جمعیت در فرهنگستان علوم جمهوریاسلامی در طی ۱۳ سال آینده با روند فعلی بهطور خوشبینانه رقمی در حدود ۲۴ میلیون نفر افزایش جمعیت خواهیم داشت که باید علاوه بر تامین غذا و پروتئین حیوانی برای جمعیت فعلی برای ۲۴ میلیون نفر جمعیت اضافی نیز غذا تولید شود (زهری، ۱۳۸۸).
[۱]Vertebrata
[۲]Aves
[۳]Galli
[۴]Phasianindae
[۵]Phasianinae
[۶]Gallus
[۷]Gallus domesticus
[۸]Stevens
[۹]Roberts
[۱]FAO
[۲]Permin and Perdersen
[۳]IFPRI
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر