تحقیق علف های هرز و رقابت و تأثیر زمان وجین و رقم در رقابت گیاه زراعی با علفهای هرز

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق علف های هرز و رقابت و تأثیر زمان وجین و رقم در رقابت گیاه زراعی با علفهای هرز دارای ۲۴ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۴
۲-۲ علف های هرز    ۵
۲-۲-۱ تعریف علف هرز    ۵
۲-۲-۲ تعریف رقابت و اندازه گیری میزان رقابت بین گیاه زراعی و علف های هرز    ۵
۲-۲-۳ رقابت درونگونهای و برونگونهای علف های هرز    ۶
۲-۲-۴ رقابت برای منابع رشد    ۶
۲-۲-۴-۱ رقابت برای مواد غذایی    ۶
۲-۲-۴-۲ رقابت برای آب    ۷
۲-۲-۴-۳ رقابت برای نور    ۷
۲-۲-۴-۴ رقابت برای فضا    ۸
۲-۲-۴-۵ اهمیت حذف علف های هرز    ۸
۲-۳زمان وجین    ۹
۲-۳-۱ ارتفاع بوته    ۹
۲-۳-۲ تعداد شاخه فرعی    ۹
۲-۳-۳ تأثیر زمان وجین بر تعداد غلاف در بوته    ۱۰
۲-۳-۴ تأثیر زمان وجین بر تعداد دانه در غلاف    ۱۰
۲-۳-۵ تأثیر زمان وجین بر وزن صد دانه    ۱۱
۲-۳-۶ تأثیر زمان وجین بر شاخص برداشت گیاه زراعی    ۱۱
۲-۳-۷ تأثیر زمان وجین بر ماده خشک گیاه    ۱۲
۲-۳-۸ تأثیر زمان وجین بر عملکرد گیاه زراعی    ۱۳
۲-۳-۹ تأثیر زمان حذف تداخل علف های هرز بر تراکم و وزن خشک علف های هرز    ۱۴
۲-۴ رقم    ۱۶
۲-۴-۱ تأثیر رقم در رقابت گیاه زراعی با علف های هرز    ۱۶
۲-۴-۲ شاخصهای رقابت    ۱۸
فهرست منابع    ۱۹

منابع

— نجفی، ح. ۱۳۸۶٫ روش­های غیرشیمیایی مدیریت علف­های­هرز. انتشارات کنکاش دانش. ۱۹۸ ص.

– خداکرم­زاده، م.، حاج­الله­وردی­پور، ن. و صدیقی، ش. ۱۳۷۷٫ کارنامه مبارزه با علف­های­هرز مزارع گندم سال زراعی ۱۳۷۷-۱۳۷۶٫ انتشارات سازمان حفظ نباتات وزارت کشاورزی.

– زند، ا.، کوچکی، ع.، رحیمیان­مشهدی، ح. و نصری­محلاتی، م. ۱۳۸۰٫ بررسی روند تغییرات عملکرد، رقابت درون­گونه­ای و رقابت بین­گونه­ای در برخی ارقام گندم ایرانی در طی ۵۰ سال اخیر. مجله علوم و صنایع کشاورزی. جلد ۱۵، شماره ۲٫

– زند، ا.، رحیمیان­مشهدی، ح.، کوچکی، ع.، خلقانی، ج.، موسوی، ک. و رمضانی، ک. ۱۳۸۳٫ اکولوژی علف­های­هرز. کاربرد­های مدیریتی. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. ۵۵۸ ص.

— ایزدی­دربندی، ا.، راشد­محصل، م. و نصیری­محلاتی، م. ۱۳۸۲٫ مطالعه اثرات رقابتی علف­های­هرز سوروف و تاج­خروس بر عملکرد لوبیا. مجله پژوهش­های زراعی ایران. جلد ۱، شماره ۱، ص: ۲۱-۱۳٫

– سمائی، م.، اکبری، غ. و زند، ا. ۱۳۸۵٫ بررسی تأثیرات تراکم و رقابت تاج­خروس بر خصوصیات مورفولوژیکی، عملکرد و اجزاء عملکرد ارقام سویا. ویژه نامه علمی-پژوهشی علوم کشاورزی. سال دوازدهم، شماره ۱، ص: ۴۵-۴۲٫

– احتشامی، م. ر. و اصفهانی، م. ۱۳۸۴٫ تأثیر رقابت علف­های­هرز بر ارتفاع ساقه اصلی، ارتفاع نهایی بوته، عملکرد و شاخص برداشت سویا. مقالات اولین همایش ملی علف­های هرز. ۶-۵ بهمن. تهران،ایران. ص: ۳۴۸-۳۴۵٫

– احتشامی، م.، چائیچی، م.، گالشی، س. و خالص­رو، ش. ۱۳۸۴٫ تأثیر زمان وجین علف­های­هرز بر عملکرد و اجزاء عملکرد سویا (Glycine max L. merr). مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی. سال دوازدهم، شماره ۶، ص: ۷۹-۷۱٫

– -وصال، ر.، باقری، ع. و نظامی، ا. ۱۳۸۲٫ دینامیک علف­های­هرز نخود تحت تأثیر وجین و تراکم بوته نخود (cicer aretinum) در شرایط آبی و دیم شمال خراسان. مجله پژوهش­های زراعی ایران. جلد ۱، شماره ۱، ص: ۶۸-۶۱٫

– لک، م.، دری، ح. و هادی­زاده، م. ۱۳۸۴٫ دوره بحرانی کنترل علف­های­هرز لوبیا­چیتی لاین      ks-21480 در خمین. اولین همایش ملی حبوبات مشهد. ص: ۵۶۶-۵۶۵٫

-احمدی، ع.، راشد­محصل، م.، باغستانی­میبدی، م. و رستمی، م. ۱۳۸۳٫ بررسی اثر دوره بحرانی رقابت علف­های­هرز بر عملکرد، اجزاء عملکرد و خصوصیات مورفولوژیک لوبیا درخشان. آفات و بیماری­های گیاهی. جلد ۲۷، شماره ۱، ص: ۴۹-۳۱٫

— چائیچی، م. و احتشامی، م. ۱۳۸۰٫ تأثیر زمان وجین بر ترکیب گونه­ای، تراکم و وزن­خشک  علف­های­هرز در سویا. مجله علوم کشاورزی ایران. جلد ۳۱، شماره ۱، ص: ۱۱۹-۱۰۷٫

– حسینی، پ.، رحیمیان، ح.، محمد­علی­زاده، ح. و بهشتیان­مسگران، م. ۱۳۸۸٫ تأثیر ساختار کانوپی روی کارایی مصرف نور و رقابت با علف­هرز تاج­خروس ریشه قرمز در سویا. سومین همایش علوم علف­های­هرز ایران. جلد ۱، ص: ۲۸۸-۲۸۵٫

آقاعلیخانی، م.، یدوی، ع. و مدرس­ثانوی، ع. ۱۳۸۴٫ دوره بحرانی مهار علف­های­هرز لوبیا­چیتی در لردگان. مجله علمی کشاورزی. جلد ۲۸، شماره ۱، ص: ۱۲۵-۱۱۱٫

مقدمه

پدیده رقابت بین گیاه زراعی و علف­ های­ هرز در سیستم­های زراعی فرایند پیچیده­ای است زیرا عوامل زیادی در ایجاد و فرایندهای آن دخالت دارند. آب، مواد غذایی و نور به عنوان سه عامل اصلی در ایجاد رقابت شناخته شده­اند. علف­های­هرز با رقابت بر سر منابع (آب، مواد غذایی، نور و …) مانع از دسترسی مطلوب گیاه زراعی به این منابع شده و در نتیجه کاهش تولید و افزایش هزینه آن را باعث می­شوند (خدا­کرم­زاده و همکاران، ۱۳۷۷). یکی از روش­های کنترل علف­های­هرز استفاده از ارقامی است که توانایی رقابت آنها با علف­های­هرز بیشتر است. استفاده از این ارقام ضمن کاهش قدرت رقابت علف­های­هرز مصرف علف­کش­ها و هزینه کارگری را کاهش می­دهد (کامرا[۱]و همکاران، ۲۰۰۳).

محمدی و همکاران (۲۰۰۴) در بررسی دوره بحرانی تداخل علف­هرز با نخود نشان دادند که رابطه مستقیمی بین ماده­خشک علف­هرز و افت عملکرد وجود دارد. در این مطالعه متوسط کاهش بیوماس و عملکرد نخود در حضور علف­های­هرز و در ارقام مختلف بین ۷۵ تا ۹۲ درصد بود. شناسایی و توسعه ارقام دارای قدرت رقابتی بالا امکان استفاده وسیع­تر از چنین ارقامی را فراهم   می­آورد. ممکن است جلوگیری از رشد علف­هرز به عنوان مطلوب­ترین صفت زراعی در نظر گرفته شود و چون این ویژگی می­تواند جمعیت علف­های­هرز را در آینده کنترل کند، بنابراین در برنامه­های طولانی مدت مدیریت علف­های­هرز کاربرد خواهد داشت (لمرل[۲] و همکاران، ۲۰۰۱).

 ۲-۲ علف­ های­ هرز

۲-۲-۱ تعریف علف­ هرز

نجفی (۱۳۸۶) به استناد زیرمن، علف­های­هرز را گیاهانی عنوان کرد که دارای ۴ خصوصیت زیر باشند:

– در زیستگاه­های تخریب شده مستقر شوند.

– جزء گیاهان جامعه اصلی محیط مربوط نباشند.

– فراوانی زیادی داشته باشند.

– از نظر اقتصادی ارزش زیادی نداشته باشند.

زند و همکاران (۱۳۸۳) نیز به استناد آکوریچ علف­های­هرز را گیاهانی می­دانند که منشأ آنها در محیط­های طبیعی است و در حال حاضر در واکنش به فشار­های انسان با شرایط طبیعی، با گیاهان زراعی و فعالیت­های انسان در تداخل باشند. تمامی این تعاریف حاکی از آن است که    علف­های­هرز علاوه بر دارا بودن برخی صفات بیولوژیک مشترک، درجه­ای از نامطلوبی نسبی دارند.

۲-۲-۲ تعریف رقابت و اندازه­گیری میزان رقابت بین گیاه زراعی و علف­های­هرز

طبق تعریف، وقوع رقابت مستلزم نیاز افراد به مخزن مشترکی از منابع مانند: نور، آب، مواد غذایی و فضا است که آن منابع نیز با محدودیت مواجه هستند (زند و همکاران، ۱۳۸۳). صفات متعددی نظیر ارتفاع گیاه، زیست­توده اولیه، پنجه­ دهی، سرعت رشد اولیه گیاه، سرعت رشد­­ نسبی گیاه، شاخص سطح برگ عامل افزایش توانایی رقابت گیاهان زراعی معرفی شده­اند (جانیک[۳] و همکاران، ۲۰۰۱؛ مولر[۴]، ۲۰۰۱ و نی[۵] و همکاران، ۲۰۰۰). ویژگی­های مورفولوژیکی از قبیل ارتفاع و سطح برگ در افزایش توان رقابت بسیار مهم هستند (مرتنسون[۶] و همکاران، ۲۰۰۰). رادسو­ییچ[۷] (۱۹۹۷) گزارش کرد که تداخل گیاه زراعی و علف­های­هرز می­تواند به وسیله پارامترهای آنالیز رشد مورد بررسی قرار گیرد که شامل وزن­خشک گیاه، سطح برگ و سرعت رشد نسبی هستند و بیشتر در اوایل شروع فصل رویش باعث قدرت رقابتی می­شوند (میشرا[۸] و همکاران، ۲۰۰۶). کاهش تعداد غلاف در بوته، تعداد شاخه ­های­ جانبی، وزن صد دانه و شاخص­برداشت گیاه نیز در اثر رقابت با   علف­های­هرز توسط ساکسنا[۹] (۱۹۹۶) گزارش شده است.

۲-۲-۳ رقابت درون­گونه­ای و برون­گونه­ای علف­های­هرز

تداخل یا رقابت به ­عنوان یکی از مهمترین روابط موجود در اجتماع گیاهی، عبارت از فرایندی است که در آن دو گیاه یا دو جمعیت گیاهی بر یکدیگر اثر­متقابل منفی دارند. رقابت وضعیتی است که در آن هر یک از گیاهان در مورد برخی از عوامل مانند منبع بحرانی با یکدیگر رقابت می­نمایند (دباغ­ محمدی­ نسب و همکاران، ۲۰۰۴). رقابت می­تواند به صورت رقابت در بین اندام­های یک گیاه، رقابت درون­گونه­ای یا اثر­متقابل منفی در بین گیاهان یک گونه و رقابت  برون­گونه­ای به­ صورت تداخل در میان گونه­های مختلف گیاهی اتفاق بیفتد. قدرت رقابتی اثری است که یک واحد بیوماس یا سایر ویژگی­ها از یک گونه بر گونه دیگر دارد (حبیبی­سوادکوهی و همکاران، ۲۰۰۸). بوت[۱۰] و همکاران (۲۰۰۳) به نقل از گرایم، اظهار داشتند رقابت یک گونه توسط ظرفیت، سرعت جذب و بهره­ برداری از آن منابع تعیین می­گردد.

۲-۲-۴ رقابت برای منابع رشد

۲-۲-۴-۱ رقابت برای مواد غذایی

بیشتر گیاهان برای نیتروژن، فسفر و پتاسیم با یکدیگر رقابت می­کنند. معمولا فسفر محدودترین عنصر در اکوسیستم­های آبی و نیتروژن محدود­ترین عنصر در اکوسیستم­های کشاورزی به شمار می­رود (بوت و همکاران، ۲۰۰۳). ایوانز[۱۱] و همکاران (۲۰۰۳) عنوان کردند که مصرف کود نیتروژن باعث افزایش شاخص سطح برگ و مانع رشد علف­ های­ هرز می­گردد.

وروردی­های عناصر غذایی به خاک بسته به نوع عنصر، خاک و گیاه به اشکال مختلف است:

– عناصر محلول در خاک با رونشینی تعادلی (قابل برگشت) در سطح کلوئید خاک

– عناصر با رونشینی غیرقابل برگشت در سطح کلویید­­ خاک

– در قالب مواد آلی غیر قابل تجزیه یا ذرات معدنی

– از طریق پیوندهای محکم شیمیایی با گیاه

علف­های­هرز ممکن است که در پاسخ به تفاوت­ها در حاصلخیزی خاک با هم متفاوت باشند برخی از آنها در سطوح پایین مواد غذایی رشد بهتری دارند در حالی که انعطاف­پذیری ­ژنتیکی به آنها اجازه می­دهد از طریق جذب لوکس از عناصر استفاده کنند مثل تاج­خروس ریشه­قرمز که ۷ برابر لوبیا فسفر دارد (بوت و همکاران، ۲۰۰۳).

[۱]. Camra

[۲]. Lemrele

[۳]. Jannink

[۴]. Mohler

[۵]. Ni

[۶]. Mortensen

[۷]. Radosevich

[۸]. Mishra

[۹]. Saxena

[۱۰]. Boot

[۱۱]. Evans

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق اثر نیتروژن و حضور گیاه زراعی بر رشد و نمو علف های هرز و پراکنش بذر علفهای هرز
  • تحقیق مشخصات گیاه ذرت و علف های هرز و طبقه بندی و مدیریت آن
  • تحقیق تراکم کاشت و علف های هرز و اثر تراکم کاشت و علف های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد لوبیا
  • تحقیق گیاهشناسی و نیاز غذایی ذرت و تاثیر نیتروژن و اسید هیومیک بر عملکرد گیاه و خسارت علف های هرز در گیاهان
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      سه شنبه, ۲۸ فروردین , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.