275 views
پیشینه تحقیق عوامل موثر بر عملکرد ورزشی و ترکیبات زعفران و خواص و مضرات آن دارای ۲۶ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
مقدمه ۴
۲-۱- بخش اول ۴
۲-۱-۱-آمادگی قلبی تنفسی ۴
۲-۱-۲-عوامل موثر بر عملکرد استقامتی ۵
۲-۲- بخش دوم ۷
۲-۲-۱- ترکیبات زعفران ۷
۲-۲-۱-۱-کروسینها ۸
۲-۲-۱-۲- پیکروکروسین ۹
۲-۲-۱-۳- سافرانال ۹
۲-۲-۲- خواص دارویی ۱۰
۲-۲-۳-مضررات مصرف بیش از حد زعفران ۱۱
۲-۲-۴-پیشینه تحقیقات به عمل آمده در رابطه با زعفران ۱۲
۲-۲-۴-۲-اثر تقویتی بر یادگیری و حافظه ۱۲
۲-۲-۴-۴-اثرات قلبی_عروقی و تنفسی ۱۳
۲-۲-۴-۵- اثر آنتی اکسیدانی و حفاظت از سلول ها ۱۴
۲-۲-۴-۶-اثر بر دستگاه گوارشی ۱۵
۲-۲-۴-۷-اثر بر دستگاه تولید مثل ۱۵
۲-۲-۴-۷-اثر بر دستگاه ایمنی ۱۶
۲-۲-۴-۸- اثر ضددرد و ضد التهاب ۱۶
۲-۲-۴-۹-اثر برکوفتگی عضلانی ناشی از ورزش ۱۷
۲-۳- بخش سوم ۱۷
۲-۳-۱- عوامل ارگوژنیک ۱۷
۲-۳-۲-تأثیر مکملهای گیاهی بر روی استقامت قلبی تنفسی ۱۸
۲-۴-خلاصه و جمعبندی ۲۱
فهرست منابع و مآخذ: ۲۳
دشتی، مرتضی؛ آذربایجانی، محمد علی؛ رضایی، محمد باقر، ۱۳۸۷، تاثیر استنشاق اسانس الکلی نعناع بر توان هوازی و زمان رسیدن به آستانه بی هوازی در مردان ورزشکار، فصلنامه علمی پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، ش۲، صص۱۷۷_۱۸۸٫
بیات، محمدرضا؛ جوادی، ابراهیم؛ قوچانی، منوچهر؛ امینیان، توراندخت؛ آخوندزاده، شاهین؛ احمدی، عبدالحمید، ۱۳۸۳، تاثیر مکمل های کولین، مریم گلی واسیدهای امینه شاخ دار و گلوکز بر خستگی و عملکرد عضلانی بازیکنان فوتبال مرد بزرگسال طی دوهای شدید متناوب خاص فوتبال، مجله حرکت، ش ۲۵، صص۱۳۳-۱۱۳٫
اسمیت، دنیس ال ؛ فرنهال، بو، ۲۰۱۱، فیزیولوژی ورزشی قلبی عروقی پیشرفته، ترجمه عباسعلی گائینی و سیروس چوبینه، ۱۳۹۲،چاپ اول، تهران : انتشارات سمت.
حسین زاده، حسین؛ کریمی، غلامرضا ؛ نیاپور، مریم، ۱۳۸۳، اثرات مقایسه ای ضد افسردگی عصاره های زعفران و مواد موثر آن، کروسین و سافرانال در موشها، فصلنامه گیاهان دارویی، ش۱۲، صص ۴۸_۵۸٫
حسینزاده، حسین؛ ضیایی، تکتم، ۱۳۸۵، بررسی اثر زعفران و مواد موثر آن، سافرانال و کروسین، بر روی حافظ سالم و با هیوسین بر یادگیری فضایی در موش صحرایی، فصلنامه گیاهان دارویی، ش ۱۹،صص ۴۰-۵۰٫
نصری، سیما؛ حسینی، یاسمن؛ صحرایی، هدایت؛ زردوز، حمیرا،۱۳۸۹، مهار درد و التهاب ناشی از تست فرمالین در موشهای نر کوچک آزمایشگاهی با عصاره اتانولی زعفران و اجزای آن؛ کروسین و سافرانال، مجله پزشکی کوثر، ش۴، صص۱۸۹_۱۹۵٫
کلخوران، جمال فاضل؛ شیبک، فاضل، ۱۳۹۲، اثر ترکیب عصاره آبی زعفران و تمرین هوازی بر روی برخی شاخصهای استرس اکسیداتیو کبدی موشهای نر دیابتی، علوم زیستی ورزشی، ش ۴، صص۱-۱۸٫
احمدی، محسن؛ خاکساری حداد، محمد؛ صابری کاخکی، علی رضا؛ مهربانی، میترا؛ شاهرخی، نادر، ۱۳۸۸، اثر تمرین، استقامتی بر نیمرخ لیپیدی و استقامت قلبی_عروقی در موشهای صحرایی نرسالم پس از مصرف عصاره ی زیرهی کوهی، نشریه علوم زیستی ورزشی، ش۲، صص ۵۵_۷۱٫
امام قریشی، معصومه؛ قاسمی، فاطمه ،۱۳۹۰، اثر تجویز تحت مزمن عصاره های آبی و هیدروالکلی زعفران استهبانات فارس بر تست شنا در موش سوری، ارمغان دانش، ش۶ ، صص ۵۲۷_۵۳۶٫
ترتیبیان، بختیار؛ خورشیدی، مهدی، ۱۳۸۵، برآورد شاخصهای فیزیولوژیک در ورزش، چاپ اول، تهران: نشر طیب، جلد اول.
مقاله حاضر از سه بخش تشکیل شده است که بخش اول آن در حوزه مطالعات تأثیر عوامل موثر بر عملکرد ورزشی و بخش دوم شامل ترکیبات زعفران و خواص و مضرات آن و تحقیقاتی است که تأثیرات زعفران را بر موجودات آزمایشگاهی و انسان بررسیکردهاند، میباشد و در بخش سوم برخی از تحقیقاتی که تأثیر مکملهای گیاهی را بر روی عملکرد قلبیتنفسی بررسی کردهاند آورده شده است و در نهایت خلاصه مهمترین مطالب به طور مختصر بیان شده است.
از میان عوامل آمادگی جسمانی، استقامت قلبی_تنفسی، بیشترین معنای ضمنی را برای سلامت در طول عمر دارا میباشد. آمادگی قلبی_عروقی عبارت است از سطحی از آمادگی هوازی که با انجام پیوستهی تمرین با مدت و شدت کافی حاصل میشود به طوری که دستگاه قلبی عروقی را تا حد سازش فیزیولوژیکی زیر فشار قرار دهد .به عبارت دیگر توانایی بدن برای رساندن و مصرف اکسیژن در کار و ورزشهای شدید و طولانی مدت را آمادگی قلبی- عروقی گویند. همچنین استقامت دستگاه گردش خون به عنوان توانایی سیستم گردش خون در انتقال اکسیژن به ماهیچهها هنگام تداوم فعالیتهای ورزشی تعریف شده است. استقامت قلبی_تنفسی مستلزم توانایی قلب و ششها برای تأمین اکسیژن عضلات در حال کار به مدت زمان طولانی است. به عبارت دیگر، توانایی دستگاههای گردش خون و تنفس برای تنظیم و بهبودی ناشی از اثرات فعالیت بدنی متوسط تا شدید (تند راه رفتن، دویدن، شنا یا دوچرخه سواری) است که به آن استقامت یا آمادگی هوازی نیز میگویند (smith and fernhal, 2011) .اجرای چنین کاری به توانایی حمل اکسیژن جهت کار عضلات و توانایی این عضلات برای انقباض و استفاده از اکسیژن بستگی دارد. استقامت قلبی تنفسی رابطهی بسیار نزدیکی با توانایی بدن در رساندن اکسیژن کافی به بافتهای فعال دارد تا امکان تأمین اکسیژن مورد نیاز میسر شود. انتقال و تحویل اکسیژن جزء عملکردهای مهم به حساب میآیند که با مشارکت دستگاه قلبی عروقی و تنفسی انجام میپذیرند. کلیهی بخشهای این دو دستگاه که به انتقال اکسیژن مربوط میشوند، مجموعاً به دستگاه انتقال اکسیژن معروف است. بهترین شاخص برای ارزیابی آمادگی قلبی عروقی اندازهگیری حداکثر اکسیژن مصرفی است که مقدار آن با اندازهگیری اکسیژن مصرفی بدن در دقیقه برحسب لیتر و یا اکسیژن مصرفی یک کیلوگرم از وزن بدن در دقیقه بر حسب میلیلیتر و همچنین معادل سوخت وساز استراحتی (مت که هرمت معادل ۵/۳ میلی لیتر اکسیژن برای یک کیلوگرم وزن بدن در دقیقه است) اندازهگیری میشود .برای مثال شخصی با حداکثر اکسیژن مصرفی ml/kg/min65 نسبت به فردی با حداکثر اکسیژن مصرفی ml/kg/min60 از آمادگی بالاتری برخوردار است. همچنین شخصی که در آزمون استاندارد نسبت به شخص دیگر، ضربان قلب پایینتری دارد و یا پس از فعالیت، ضربان قلب پایینتری دارد و یا پس از فعالیت، ضربان قلب وی با سرعت بیشتری به حد استراحتی میرساند آمادگی قلبی بالاتری دارد (xiang and hester, 2012 ).
آمادگی جسمانی مطلوب برای ورزشکاران و افراد جامعه اهمیت زیادی دارد و ورزشکاران برای رسیدن به بالاترین سطح اجرا ورزشی از روشهای مختلفی استفاده میکنند. بنابراین شناخت عوامل موثر بر آن برای بهبود عملکرد ورزشکاران و افراد عادی میتواند مفید واقع شود. آمادگی قلبی_تنفسی با صرف نظر از عوامل موثر بر آن مانند نژاد، سن، جنسیت، ترکیب بدن و اندازهای آنتروپومتریک، سطح آمادگی اولیه، شرایط محیطی و عوامل روحی و روانی، با استفاده از تغذیه مناسب و مکملهای ورزشی و تمرینات منظم با شدت و مدت مناسب افزایش مییابد..
VO2max یکی از مهمترین شاخصهای استقامت قلبی_تنفسی است که نقش مهمی در فعالیتهای مداوم و طولانی مدت و همچنین در بازگشت به حالت اولیه بعد از فعالیتهای شدید و کوتاه مدت نقش مهمی دارد. اگرچه اندازه VO2maxبه طور برجسته خصیصهی ارثی است و حدود ۲۵ الی ۵۰ درصد آن را وراثت تعیین میکند اما انجام تمرینات استقامتی نیز سبب افزایش آن میگردد. تأثیر تمرین در افزایش آمادگی قلبی _عروقی بستگی به اضافه باری دارد که به دستگاههای فعال بدن وارد میشود. انجمن قلب آمریکا و دانشکده طب ورزشی آمریکا پیشنهاد دادهاند که روزانه ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط (۵ بار در هفته) و ۲۰ دقیقه فعالیت فیزیکی شدید (۳ بار در هفته) و یا ترکیبی از هر دو برای بهبود و حفظ آمادگی قلبی_عروقی مناسب است (et al., 2010 Mcardle). طبق تحقیقات ثابت شده است فعالیت هوازی منظم موجب کاهش ویسکوزیته خون و هماتوکریت و افزایش سیالیت خون، افزایش برونده قلبی، ظرفیت انتشار اکسیژن ریوی، بهبود تحویل اکسیژن به عضلات فعال و افزایش تراکم میتوکندریای میگردد و در نتیجه میتواند باعث افزایش حداکثر اکسیژن مصرفی شود (brun, 2007). استفاده از مواد نیروزای مجاز یکی دیگر از مهمترین عواملی است که میتواند عملکرد ورزشی را تحت تأثیر قرار دهد که این مواد به شکلهای قرص، پودر، نوشابه ….در بازار موجود هستند. ورزشکاران از انواع مکملهای ویتامینی، معدنی، هورمونی و …. برای بهبود آمادگی جسمانی استفاده میکنند. به عنوان مثال استفاده از کافین ممکن است باعث بهبود عملکرد استقامتی ورزشکاران شود و استفاده از مکملهای بیکربنات سدیم و کراتین باعث افزایش کارایی ورزشکاران سرعتی شود (دشتی و همکاران، ۱۳۸۷).
کلاله گیاه زعفران دارای ترکیبات شیمیایی بسیار زیادی میباشد که شامل کربوهیدراتها، مواد معدنی، موسیلاژ، ویتامینها (بویژه ریبوفلاوین و تیامین)، رنگدانهها شامل کروسین، فلاونوِﺋید، آنتوسیانین، کاروتن، لیکوپن، زیگزانتین، نشاسته، فیبر، یک اسانس معطر ترپنیک به نام سافرانال و مواد طعم دهنده (پیکروکروسین) است. به طور اصولی تغییرات آب و هوا و شرایط جغرافیایی بر روی کمیت و کیفیت مواد مؤثر زعفران کاملا تأثیرگذار است و گیاهانی که در نقاط مختلف دنیا کشت و برداشت میشوند ممکن است دارای مواد و در نتیجه اثرات مختلف و یا ارزشهای درمانی و یا سمی مختلف باشند (مقدسی، ۲۰۱۰ ). زعفران ایران دارای نوع کروسین و ۳ نوع پیکرو کروسین است و درصد کمتری از سافرانال را دارد که این ویژگیها باعث تفاوت زعفران ایران با زعفران کشت شده در سایر نقاط جهان شده است (کیان بخت، ۱۳۸۷). کلاله سه شاخهی زعفران که در واقع قسمت اصلی زعفران تجارتی را تشکیل میدهد دارای رنگ، طعم و عطر مخصوصی است که هر یک از این ویژگیها مربوط به یکدسته از ترکیبات شیمیایی خاص میباشد که تا کنون برخی از آنها شناخته شده است .زعفران را باید در شیشههای دربسته و دور از نور نگهداری کرد زیرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست میدهد (Delgado et al , 2011).
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر