تحقیق مدیریت زنجیره تأمین و مشکلات زنجیره تامین و تأثیرات اثر شلاقی بر زنجیره تأمین

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق مدیریت زنجیره تأمین و مشکلات زنجیره تامین و تأثیرات اثر شلاقی بر زنجیره تأمین  دارای ۵۲ صفحه می باشد  فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱ـ۱مقدمه۵
۱ـ۲زنجیره تأمین۶
۱ـ۳تعریف مدیریت زنجیره تأمین۷
۱ـ۴تاریخچه مدیریت زنجیره تأمین۸
۱ـ۵عملیات مدیریت زنجیرۀ تأمین و عملکرد شرکت۸
۱ـ۶مشکلات زنجیرۀ تأمین۹
۱ـ۷مفهوم اثر شلاقی۱۱
۱ـ۸تأثیرات اثر شلاقی بر زنجیره تأمین۱۲
۱ـ۹راههای مقابله با اثر شلاقی۱۳
۱ـ۱۰راهکارهای فناوری اطلاعات برای کاهش اثر شلاقی۱۵
۱ـ۱۱معیارهای عملکرد زنجیره تأمین۱۶
۱ـ۱۲موجودی در زنجیره تأمین۱۷
۱ـ۱۳مدل پویای زنجیره تأمین۲۱
۱ـ۱۴مدیریت زنجیره تأمین سبز۲۱
۱ـ۱۵رقابت واقعی در محیط کسب و کار بین زنجیره های تأمین۲۳
۱ـ۱۶مطالعه اهمیت و کاربرد فناوری اطلاعات در مدیریت زنجیره تأمین۲۴
۱ـ۱۷نقش و اهمیت اطلاعات در زنجیره تأمین۲۶
۱ـ۱۸مشخصه های زنجیره تأمین با رویکرد جریان اطلاعات۲۷
۱ـ۱۹پوشش گسترده۲۸
۱ـ۲۰کانال های دستیابی بیشتر۲۸
۱ـ۲۱اطلاعات با کیفیت بالا۲۸
۱ـ۲۲بررسی اثرات فناوری اطلاعات بر زنجیره تأمین۲۹
۱ـ۲۳فناوری اطلاعات و تأثیر آن در توسعه استراتژیهای کسب و کار در زنجیره تأمین۳۱
۱ـ۲۴وضعیت فعلی استفاده از مدیریت زنجیره تأمین در کشور۳۲
۱ـ۲۵یکپارچگی با تأمین کنندگان و رابطه آن با عملکرد شرکت۳۳
۱ـ۲۶یکپارچگی داخلی و رابطه آن با عملکرد شرکت۳۳
۱ـ۲۷یکپارچگی با مشتریان و رابطه آن با عملکرد شرکت۳۳
۱ـ۲۸پیشینه پژوهش۳۴
۱ـ۲۹تحقیقات انجام شده در خارج از کشور۳۴
۱ـ۳۰تحقیقات انجام شده در داخل کشور۳۹
منابع و ماخذ۴۹

 منابع

مهرجردی، یحیی زارع، برقی، شاهین و حجتا… مومنی، (۱۳۹۰)، به کارگیری روش فوق ابتکاری- شبیه سازی تبرید تدریجی برای حل مسایل زنجیره تأمین، مجله تحقیق در عملیات و کاربردهای آن، سال هشتم، شماره ۳، صص ۲۴-۱٫

فیض آبادی، جواد، (۱۳۸۲)، “مقدمه ای بر مدیریت زنجیره تأمین”، ماهنامه تدبیر، شماره ۱۳۱، صفحات ۵۴-۴۷٫**

اقدسی محمد، سید احسان ملیحی، (۱۳۸۳)، ساختار منظومه ای زنجیره عرضه بستری برای کاهش اثرشلاقی، کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع

ملک اخلاق، اسماعیل، ایاغ، زهرا و فرخنده، زهرا، (۱۳۹۲)، نقش و جایگاه تکنیک های ارتقا در زنجیره های ارزش جهانی، فصلنامه تخصصی پارک ها و مراکز رشد، سال نهم، شماره ۳۴٫

عظیمی، علی و صفری، حسین، (۱۳۹۰)، استراتژیهای همکاری سازمانها در زنجیره های تأمین الکترونیکی، چهارمین همایش ملی تجارت الکترونیکی.

حقیقت، شقایق، (۱۳۹۰)، “بررسی تأثیرات زنجیره ارزش جهانی بر ارتقاء خوشه های محلی”، کنفرانس ملی کارآفرینی و مدیریت کسب و کارهای دانش بنیان، دانشگاه مازندران.

محمود درودچی و دیگران، (۱۳۸۶)، “مطالعه اهمیت و کاربرد فناوری اطلاعات در مدیریت زنجیره تأمین” چهارمین همایش ملی تجارت الکترونیکی تهران.

توربان افریم، کینگ دیوید و دیگران، (۱۳۸۵)، تجارت الکترونیکی مفاهیم و کاربردها، ترجمه دکتر عباس معمارنژاد، چاپ اول، همدان: نور علم.

حسینی، سید محمود و شیخی، نرگس، (۱۳۹۲)، یکپارچگی زنجیره تأمین و عملکرد شرکت در صنعت مواد غذایی ایران، مجله چشم انداز مدیریت بازرگانی، شماره ۱۵، ۱۲۵-۹۹٫

اشتدلر هارتموت، کیلگر کریستوف، (۱۳۸۵)، مدیریت زنجیره تأمین، ترجمه عسگری نسرین و زنجیرانی فراهانی رضا، چاپ اول، تهران: انتشارات دانشگاه امیرکبیر.

بخش اول: زنجیره تأمین

۱ـ۱    مقدمه

مدیریت زنجیره تأمین، یک فلسفه جامع برای اداره جریان کانال­های توزیع از عرضه کننده تا مصرف کننده می­باشد. مدیریت زنجیره عرضه، یک وسیله جهت مبادله مستمر اطلاعات و بهسازی عملکرد سازمان­ها فراهم می­کند. مدیریت زنجیره تأمین به سازمان­ها کمک خواهد کرد که دانش فنی به دست آورند و از دیگران در جهت بهبود کیفیت محیط زیستشان یاری جویند. هم افزایی رعایت ملاحظات زیست محیطی و مدیریت زنجیره تأمین فرصتی را برای سازمان ها فراهم می­کند تا بهره­وری، کیفیت و عملکرد محیطی خود را از طریق جریان پیوسته اطلاعات ارتقا دهند. رعایت ملاحظات زیست محیطی در ترکیب با مدیریت زنجیره تأمین یک موقعیت برنده ـ برنده برای سازمان ها ایجاد می کند و به آنها در به وجود آمدن یک مزیت قوی در بازار جهانی (از طریق کاهش هزینه و بهبود در رقابت) کمک می کند. مدیرت زنجیره تأمین نتیجه تکاملی مدیریت انبارداری است. در دهه ۶۰ کارشناسان با مطالعه بر روی رابطه داخلی بین انبارداری و حمل و نقل و یکپارچه سازی آنها قادر به کاهش موجودی خود شدند که حاصل این مطالعات مدیریت توزیع نام گرفت. در مسیر تکامل با اضافه شدن مباحث مدیریت ساخت، تدارکات و سفارشها به مدیریت توزیع مفهوم لجستیک پدید آمد و وضعیت کنونی یعنی زنجیره تأمین نتیجه به هم پیوستن حلقه های عملیاتی مختلف است که در ابتدای آن عرضه کنندگان و در انتهای آن مشتریان قرار دارند. یک زنجیره تأمین به جریان مواد، اطلاعات، وجوه و خدمات از تأمین کنندگان مواد خام طی کارگاهها و انبارها تا مشتریان پایانی اشاره دارد و شامل سازمانها و فرایندهایی می شود که کالاها، اطلاعات و خدمات را ایجاد و به مصرف کنندگان تحویل می دهند. این زنجیره شامل خیلی از وظایف از قبیل خرید، جریان وجوه، حمل و نقل مواد، برنامه ریزی و کنترل تولید، موجودی و لجستیکی و توزیع و تحویل می­گردد. اهداف نرم افزار مدیریت زنجیره تأمین مدرن کاهش عدم اطمینان و ریسک در زنجیره تأمین است. با وجود آن، به طور مثبتی بر سطوح موجودی، زمان چرخه، فرایندهای تجاری و سرویس­های خدماتی به مشتری اثر می­گذارد. این زنجیره فرایندی پویا است که فعالیت­های همزمان، ارزیابی­های مستمر از طرفین درگیر، فناوری­های به کار رفته در آن و ساختار سازمانی را شامل می­شود. این فناوری برای مشتریان امکاناتی را فراهم می­آورد تا حق انتخاب فراوانی را داشته باشند و به صورت فزاینده­ای به اطلاعات دسترسی پیدا کنند و هدف در آن ایجاد ارزش برای مصرف کننده است. همه این عوامل بر افزایش سودآوری و رقابتی بودن کمک می کنند.

۱ـ۲   زنجیره تأمین

زنجیرۀ تأمین، زنجیره ای است که همه فعالیت های مرتبط با جریان کالا و تبدیل مواد، از مرحله تهیه ماده اولیه تا مرحله تحویل کالای نهایی به مصرف کننده را شامل می شود. در ارتباط با روند تهیه کالا، دو روند یا مسیر دیگر که یکی اطلاعات و دیگری منابع مالی و اعتبارات است، نیز حضور دارد. هم زمان با عمومی شدن مفهوم زنجیرۀ تأمین در چند سال گذشته، تعاریف متفاوتی از زنجیرۀ تأمین ارائه شده است:

انجمن زنجیره تأمین (۱۹۹۷)، زنجیرۀ تأمین را به صورت زیر توصیف می نماید: زنجیره تأمین، هر کوششی که در ارتباط تولید و تحویل یک محصول نهایی، از تأمین کننده به مشتری را دربر می­گیرد. چهار فرایند پایه­ای برنامه­ریزی ، منبع یابی ، ساخت و تحویل ، به طور گسترده­ای این کوشش­ها را توصیف می نمایند، که شامل مدیریت عرضه و تقاضا، منبع یابی مواد اولیه و قطعات، تولید و مونتاژ، انبارداری و کنترل، دریافت موجودی و مدیریت سفارش، توزیع در میان کانال ها و تحویل به مشتری می­باشد ( لاماس و همکاران، ۲۰۰۱ ). یک زنجیره تأمین به جریان مواد، اطلاعات، پرداخت ها و خدمات از تأمین کنندگان مواد خام، در میان کارخانه ها و انبارها به مشتریان نهایی اشاره دارد. زنجیرۀ تأمین همچنین شامل سازمان ها و فرایندهایی است که محصولات، اطلاعات و خدمات را تولید و به مشتریان نهایی تحویل می دهند که شامل بسیاری از وظایف از قبیل: خرید روند پرداخت ها، مدیریت مواد، برنامه­ریزی و کنترل تولید، تدارکات و کنترل موجودی، انبار، توزیع، تحویل و سیستم های اطلاعاتی لازم برای کنترل همه این فعالیت­ها می­باشد ( برنارد و همکاران، ۲۰۰۲ ). علاوه بر تعاریف زنجیرۀ تأمین چندین محقق مفهوم مدیریت زنجیرۀ تأمین را تعریف نموده­اند. مونزکا و مورگان  (۱۹۹۷)، معتقد هستند: مدیریت یکپارچه زنجیرۀ تأمین درباره حرکت از مشتری نهایی و سپس مدیریت همه فرایندهای موردنیاز برای خدمت به مشتری همراه با ارزش در یک مسیر واقعی می باشد.

اسکات و وست بروک (۱۹۹۱) و نیو و پاین (۱۹۹۵)، مدیریت زنجیرۀ تأمین را به عنوان زنجیره ای توصیف می نمایند که هر یک از عناصر فرایندهای تولید و تأمین را از مواد اولیه تا مصرف کننده نهایی به هم متصل می نماید؛ شامل محدوده های مختلف سازمانی می باشد و همه سازمان ها را در میان زنجیرۀ ارزش به عنوان یک وجود مستقل بالقوه واحد توصیف نموده است.

مدیریت زنجیرۀ تأمین از مزایای انسجام عمودی به وسیله هم راستا نمودن وظایف تدارکات شرکت­های مستقل زنجیرۀ تأمین بهره می برد در حالی که تدارکات زمانی به معنی اشباع انبار با موجودی کافی بود، فلسفه جدید، تلفیق و انسجام فعالیت های بیرونی و درونی شامل مدیریت موجودی، روابط فروشنده­ها، حمل و نقل، توزیع و خدمات تحویل را مورد تأکید قرار داده است. هدف، جایگزین نمودن مواد با اطلاعات به منظور شفاف­سازی می باشد. بنابراین مواد اولیه و کالاهای ساخته شده می تواند با سرعت دوباره تکمیل شده و در اندازه های کالایی کوچکتر به نقاط مصرف برسد؛ به خصوص در سیستم تولید به­هنگام[۱]. بنابراین چرخه­های سفارش کوتاه و قابل اطمینان و توانایی برآورده نمودن سفارش­های ورودی، عناصر کلیدی خدمت به مشتری می باشند (تان و همکاران، ۲۰۰۲ ). به طور خلاصه می توان گفت که وظیفه مدیریت زنجیرۀ تأمین شامل برنامه­ریزی، سازمان­دهی و تطابق همه فعالیت­های زنجیرۀ تأمین می­باشد. امروزه، مفهوم مدیریت زنجیرۀ تأمین به عنوان یک رویکرد سیستمی کل به منظور مدیریت کل زنجیرۀ تأمین اشاره دارد.

۱ـ۳  تعریف مدیریت زنجیره تأمین

مدیریت زنجیره تأمین، تعاریف متنوعی دارد.

ـ شامل مجموعـه عناصر تأمین کنندگـان ، تهیه کنندگـان سرویس لجستیک ، سازندگان ، توزیع کنندگان و فروشندگان است که جریان های مربوط به مواد خام، محصولات و جریان اطلاعاتی در بین این عناصر وجود دارد.

ـ یک زنجیره خارجی از کل زنجیره تبادلات از مبـدأ تأمین مواد خام تا درون شرکت های گوناگون است که درگیر در استخراج و پردازش بر روی مواد خام ، ساخت ، مونتاژ ، توزیع و در نهایت فروش به مشتری نهایی است.

– یک شبکه از شرکت های در تبادل با هم می باشند که در نهایت محصول یا خدمت را به مشتری ارائه می کنند و ارتباط دهی را از گردش جریان مواد خام تا تحویل نهایی را دربر می گیرد .

هدف مدیریت زنجیره تأمین، تبادل اطلاعات مربوط به نیازمندی های بازار، توسعه محصولات جدید، کاهش تعداد تأمین­کننده برای سازندگان و نیز فعال­سازی و آزادسازی منابع مدیریتی در جهت توسعه روابط بلندمدت و با اهمیتی است، که از ابتدا بر اساس اعتماد اعضاء شکل می­گیرد.

۱ـ۴  تاریخچه مدیریت زنجیره تأمین

مدیریت زنجیره تأمین نتیجه پیشرفت منطقی مدیریت لجستیک می باشد. در دهه ۱۹۶۰ میلادی کارشناسان مشغول به مطالعه در مورد روابط داخلی بین انبارش و حمل و نقل بودند که نتیجه آن مدیریت توزیع بود. در مسیر تکامل این بحث، مفهوم لجستیک مطرح شد. در واقع لجستیک از افزودن مدیریت ساخت، تدارکات و سفارش ها به مدیریت توزیع ایجاد گردید. بحث مدیریت زنجیره تأمین بصورت جدی در مجامع علمی از اوایل سال ۱۹۸۰ میلادی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و بسیاری از پژوهشگران، چارچوب و مدلی برای آن ارائه کردند.

۱ـ۵  عملیات مدیریت زنجیرۀ تأمین و عملکرد شرکت

عملیات مدیریت زنجیرۀ تأمین به طور غیرمستقیم از طریق مزیت رقابتی، عملکرد سازمانی مرتبط با مدیریت زنجیرۀ تأمین، یکپارچگی زنجیرۀ تأمین و تعامل با قابلیت رقابتی شرکت بر عملکرد سازمانی اثرگذار است. سطح یکپارچگی زنجیرۀ تأمین بر سطح عملکرد شرکت اثرگذار است. بیشترین درجه یکپارچگی زنجیرۀ تأمین ـ یکپارچگی داخلی و خارجی ـ به بالاترین سطح عملکرد منجر می شود؛ به عبارت دیگر، هرچه سطح یکپارچگی زنجیرۀ تأمین بیشتر می شود، سطح عملکرد شرکت افزایش پیدا می کند. نحوه اثرگذاری یکپارچگی زنجیرۀ تأمین علاوه بر اعمال اثر مستقیم بر عملکرد از طریق قابلیت­های رقابتی شرکت، تعامل با ابعاد مختلف یکپارچگی زنجیرۀ تأمین و تعامل قابلیت های رقابتی شرکت و قابلیت های عملیاتی زنجیرۀ تأمین بر عملکرد شرکت اثرگذار است. سازمانی که درصدد تعقیب مدیریت زنجیرۀ تأمین است می بایست هر دو بعد یکپارچگی داخلی و خارجی را در نظر گیرد. به علاوه، استاک و لامبرت براین عقیده هستند که تمرکز بر یکپارچگی داخلی در زنجیرۀ تأمین قبل از برقراری یکپارچگی با شرکای بازرگانی ضروری است؛ چرا که یک شرکت باید تلاش نماید تا در ابتدا هماهنگی و یکپارچگی را در محیط داخلی خود برقرار سازد. یک شرکت می تواند از طریق یکپارچگی نظام مند زنجیرۀ تأمین، منابع خاص عملیاتی و دانش فناوری خود را در داخل سازمان و با سازمان های دیگر تسهیم نماید و از این طریق عملیات مدیریت زنجیرۀ تأمین شرکت را ارتقا دهد. در واقع، موفقیت عملیات مدیریت زنجیرۀ تأمین در بهبود عملکرد، در گرو برقراری یکپارچگی در داخل یک شرکت و یکپارچگی در داخل یک شرکت و یکپارچگی خارجی با تأمین کنندگان و مشتریان است. قدرت یکپارچگی زنجیرۀ تأمین می تواند به تقویت منابع عملیاتی کلیدی منجر شود. توجه به عملیات مدیریت زنجیرۀ تأمین در یک شرکت بسیار حیاتی است، چرا که این امر دارای اثرهای بسزایی بر عملکرد شرکت است.

[۱]– Just In Time

80,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق مفهوم و اهمیت و ضرورت مدیریت دانش و مدیریت کیفیت جامع
  • تحقیق مدیریت زنجیره تامین ، مراحل تصمیم گیری کاربرد رویکرد پویایی های سیستم در آن
  • تحقیق مدیریت و سیستم اطلاعاتی استراتژیک و سیستم چندعاملی
  • تحقیق مدیریت زنجیره تأمین و مسائل انتخاب تأمین کننده و برنامه ریزی دو سطحی
  • تحقیق مدیریت دانش و مدل های آن
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.