تحقیق مراحل رشد و نمو آرتمیا و مروری بر منابع و کاربرد زیتوده آرتمیا در آبزی پروری و معرفی باکتری های پروبیوتیک

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق مراحل رشد و نمو آرتمیا و مروری بر منابع و کاربرد زیتوده آرتمیا در آبزی پروری و معرفی باکتری های پروبیوتیک دارای ۵۱ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۲-۱- تاریخچه آرتمیا    ۵
۲-۲- مصرف آرتمیا و تقاضای آن    ۵
۲-۳- رده بندی آرتمیا    ۶
۲-۴- سویه های آرتمیا    ۷
۲-۵- پراکنش جغرافیایی آرتمیا در دنیا    ۷
۲-۶- پراکنش جغرافیایی آرتمیا در ایران    ۸
۲-۷- زیست شناسی آرتمیا    ۹
۲-۷-۱- چرخه زندگی آرتمیا    ۹
۲-۷-۲- تولید مثل آرتمیا    ۱۰
۲-۸- مراحل رشد و نمو آرتمیا    ۱۰
۲-۸-۱ سیست آرتمیا    ۱۰
۲-۸-۲- ناپلیوس    ۱۲
۲-۸-۳- متاناپلیوس ها    ۱۲
۲-۸-۴- پست متاناپلیوس    ۱۲
۲-۸-۵- دوره پست لاروی    ۱۳
۲-۸-۶- آرتمیا های جوان و بالغ    ۱۳
۲-۹- تغذیه‌ آرتمیا    ۱۳
۲-۱۰- استراتژی‌ تغذیه    ۱۵
۲-۱۰-۱- جلبکهای تک سلولی    ۱۶
۲-۱۰-۲- مخمرها    ۱۷
۲-۱۰-۳- باکتریها    ۱۸
۲-۱۰-۴- محصولات فرعی صنایع‌ غذایی و کشاورزی‌    ۱۹
۲-۱۱- مروری بر منابع و کاربرد زیتوده آرتمیا در آبزی پروری    ۲۱
۲-۱۱-۱- آرتمیا به عنوان حامل    ۲۳
۲-۱۱-۲- آرتمیا به عنوان منبع پروتئینی برای دام و طیور    ۲۳
۲-۱۱-۳- آرتمیا به عنوان منبع پروتئینی برای انسان    ۲۳
۲-۱۱-۴- آرتمیا در تولید نمک مرغوب    ۲۴
۲-۱۱-۵- کاربردهای ویژه آرتمیا برای تغذیه گونه های آبزی پروری    ۲۴
۲-۱۱-۶- آرتمیاهای یخ زده و خشک شده تحت سرمای شدید    ۲۵
۲-۱۴- ارزش غذایی آرتمیا    ۲۶
۲-۱۵- فعالیت های آنزیمی در آرتمیا    ۲۷
۲-۱۶- باکتری های پروبیوتیک    ۲۹
۲-۱۶-۱- ایجاد کلنی یا استقرار پروبیوتیک ها (Colonization)    ۳۰
۲-۱۶-۲- افزایش پاسخ ایمنی    ۳۱
۲-۱۶-۳- منبعی از مواد مغذی و مشارکت آنزیمی در هضم    ۳۱
۲-۱۶-۴- رقابت برای آهن    ۳۲
۲-۱۶-۵- آنزیم های باکتری های پروبیوتیک    ۳۲
۲-۱۶-۶- لاکتوباسیلوس رامنوسوس (Lactobacillus rhamnosus GG)    ۳۳
منابع و ماخذ    ۳۷

منابع

آق، ن.، نوری، ف.، ۱۳۷۶٫ آرتمیا ارومیانا سیکل زندگی و ارزش غذایی، گزارش علمی مرکز تحقیقات آرتمیا و جانوران آبزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه- ایران.

آق، ن.، ۱۳۷۵٫ گزارش نهایی طرح تحقیقاتی تولید انبوه آرتمیا در آزمایشگاه، معاونت پژوهشی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.

آق، ن.، ۱۳۸۶٫ گزارش نهایی طرح تحقیقات ملی بررسی بیولوژیکی و اکولوژیکی آرتمیای دریاچه ارومیه، شورای پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران. سالنامه آماری شیلات ایران.

آق، ن.، و حسینی قطره، س ح.، ۱۳۸۱٫ بررسی میزان پروتئین، چربی و پروفایل اسیدهای چرب آرتمیای دریاچه ارومیه در مراحل مختلف رشد. فصلنامه پژوهش و سازندگی، شماره ۵۴، بهار .

نوری، ف.، ۱۳۷۵٫ گزارش نهایی طرح تحقیقاتی بررسی مورفولوژی، تولید‌مثل و مراحل مختلف رشد آرتمیای دریاچه ارومیه، گزارش علمی طرح تحقیقاتی، معاونت پژوهشی دانشگاه ارومیه، ایران.

آذری تاکامی، ق.، ۱۳۷۹٫ بررسی پایداری اسیدهای چرب غیر اشباع با زنجیرۀ بلند در طی غنی سازی آرتمیا با روغن های مختلف و دوره های گرسنگی. گزارش طرح پژوهشی معاونت پژوهشی دانشگاه تهران، دانشکدۀ منابع طبیعی. ص ۳۱٫

اونق، ا .، و آق، ن.، ۱۳۹۰٫ بهینه سازی روش جایگزینی جلبک های تک سلولی با محصولات جانبی کشاورزی در تغذیه آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) و آرتمیای پارتنوژنز، مجله علمی شیلات ایران،سال بیستم/ شماره۳ .

بهروان، ب.، ۱۳۸۹٫ مقایسۀ تاثیر آیروموناس هیدروفیلا، لاکتوباسیلوس رامنوسوس، ساکارومایسس سروزیه و دونالیلا ترتیولکتا بر رشد، بقا و برخی از پارامترهای فیزیواوژیک آرتمیا، پایان نامۀ کارشناسی ارشد، دانشکدۀ منابع طبیعی، دانشگاه آزاد دامغان. ۱۰۷ صفحه.

خیامی،م.، و حیدری، و.، ۱۳۷۴٫ تعیین میزان چربی، پروتئین و ترکیب اسیدهای آمینه در آرتمیای دریاچه ارومیه، فصلنامه پژوهش و سازندگی، شماره ۲۷، تابستان ۱۳۷۴٫

مطلق، ا.، فرهنگی، ح ر.، رفیعی، غ ر.، و نوری، ف.، ۱۳۷۱٫ تاًثیر استفاده از سطوح مختلف باکتری های باسیلوس سابتیلیس و باسیلوس لیچنیفورمیس در جیره غذایی بر شاخص های رشد، ترکیب لاشه و بقاء در آرتمیا ارومیانا، شیلات،۶۵ (۴)،۳۶۴-۳۵۳ .

Rollefsen, G., 1939. Artificial rearing of fry of seawater fish. Preliminary communication. Rapp. PV Reun. CIEM, 109-133.

Seale, A., 1933. The brine shrimp (Artemia) as a satisfactory live food for fishes. Transactions of the American Fisheries Society, 63(1): 129-130.

Léger, P., Bengtson, D., Simpson, K., & Sorgeloos, P., 1986. The use and nutritional value of Artemia as a food source. Oceanography and marine biology, 24: 521-623.

Léger, P., Bengtson, D., Sorgeloos, P., Simpson, K., & Beck, A., 1987. Nutritional value of Artemia: A review.

Dhont, J., & Lavens, P., 1996. Tank production and use of ongrown Artemia. Manual on the production and use of live food for aquaculture. FAO Fisheries Technical Paper, 361: 164-195.

Dhont, J., & Sorgeloos, P., 2002. Applications of Artemia Artemia: Basic and applied biology.  Springer, Pp: 251-277.

Sorgeloos, P., Van Outryve, E., Persoone, G., & Cattoir-Reynaerts, A., 1976. New type of turbidostat with intermittent determination of cell density outside the culture vessel. Applied and environmental microbiology, 31(3): 327-331.

Sorgeloos, P., Baeza-Mesa, M., Bossuyt, E., Bruggeman, E., Dobbeleir, J., Versichele, D., & Bernardino, A., 1980. Culture of Artemia on rice bran: The conversion of a waste-product into highly nutritive animal protein. Aquaculture, 21(4): 393-396.

Sorgeloos, P., 1982. Automation in stock culture maintenance and juvenile separation of the mysid Mysidopsis bahia (M.). Aquaculture Enginear, 1:45-53.

Sorgeloos, P., 1986. Manual for the culture and use of brine shrimp Artemia in aquaculture.

Sorgeloos, M. P., Léger, P., Lavens, P., & Tackaert, W., 1987. Increased yields of marine fish and shrimp production through application of innovative techniques with Artemia ‘. Project regional mediterranean the developpement aquaculture mediterranean regional aquaculture project.

۲-۱- تاریخچه آرتمیا

نخستین بار ارزش غذایی و کاربرد آرتمیا در تغذیه آبزیان در سال ۱۹۳۳ میلادی توسط Seale در آمریکا و در سال ۱۹۳۹ میلادی بوسیله Rollefsen (1939) در نروژ مشخص و ثابت گشت. از آن به بعد، آرتمیا به عنوان یک غذای مناسب برای گروه های مختلف جانوری، خصوصا گروه های وسیعی از سخت پوستان و ماهیان آب های شور و شیرین شناخته شده است (Sorgeloos et al., 2001) و فرآورده های مختلف آرتمیا نظیر سیست های کپسول زدایی شده و آرتمیای جوان و بالغ به عنوان جیره غذایی مغذی برای گونه های مختلف ماهیان و سخت پوستان مورد استفاده قرار می گیرد (Dhont & Sorgeloos, 2002; Lim et al., 2003). اگرچه آرتمیا برای چندین قرن شناخته شده بود اما به عنوان غذا برای پرورش مرحله لاروی موجودات ظاهرا از سال ۱۹۳۰ میلادی زمانیکه چندین محقق به این نتیجه رسیده بودند که آرتمیا برای لارو ماهی تازه تفریخ شده یک غذای عالی می باشد مورد استفاده قرار می گرفته است (Seale, 1933; Rollefsen, 1939). در سال ۱۹۳۰ میلادی دریافتند که ناپلی ۴/۰ میلی متری آرتمیا یک ترکیب غذایی بسیار عالی برای لارو ماهی تازه تفریخ شده می باشد.

سیست های در حال کمون آرتمیا می تواند به مدت طولانی در داخل قوطی نگهداری شوند و هر زمان که به عنوان غذا نیاز به آن باشد تنها در عرض ۲۴ ساعت غذای زنده با ارزشی در اختیار بخش آبزی پروری قرار گیرند. ارزش غذایی آرتمیا مخصوصا برای موجودات دریایی، پایدار و ثابت نبوده و بسته به تغییرات زمانی و جغرافیایی متغییر می باشد (Leger et al, 1986). در دهه اخیر دلیل دو عمل تغییرات غذایی آرتمیا و روش های بهبود فقر کیفیت آرتمیا شناخته شده است.

۲-۲- مصرف آرتمیا و تقاضای آن

فشار نمایشی کمبود شدید سیست آرتمیا بر گسترش تفریخگاههای آبزی پروری ماهیان دریایی و سخت پوستان مکررا در کنفرانس های بین المللی تاکید می شد (Sorgeloos, 1980). این عقیده ایجاد شده بود که بحث و تحقیق در مورد آرتمیا به فراموشی سپرده شده بود و بدنبال راه حل های برای پرورش غذای جایگزین برای مراحل اولیه لاروی بیشتر ماهیان پرورشی و سخت پوستان بودند (Sorgeloos, 1976). تحقیقات اساسی  و کاربردی آرتمیای آب شور در دانشگاه ایالتی Ghent بلژیک در ابتدای دهه ۷۰ شروع شد.Sorgeloos  در سال ۱۹۷۶ اذعان داشت که کمبود سیست یک مشکل موقتی و زودگذر است و بدنبال منابع جدیدی در دنیا برای برداشت سیست بوده و همچنین با پرورش آرتمیا و تولید ناپلی و سیست، بخشی از نیاز بخش آبزی پروری را تامین نمود (Sorgeloos, 1976). با این حال، مشکلات جدیدی به دنبال هم ایجاد شدند. کیفیت تفریخ سیست تجاری تولید شده متناقض بوده و ارزش غذایی آرتمیا از منابع مختلف و حتی بین دسته های آنها متفاوت بود (Sorgeloos, 1986). از اواسط دهه ۸۰ میلادی، مصرف سیست آرتمیا به اندازه چندین صد تن در سال افزایش یافت که این به خاطر گسترش جهانی پرورش لارو ماهیان دریایی، میگو و خرچنگ در مقیاس تجاری بود. به عنوان مثال تولید مرحله Fry ماهیان دریایی در مناطق مدیترانه ای با افزایش ۵ برابری در سال ۱۹۹۲ همراه بود (Artemia systems). اگرچه غذاهای مصنوعی به عنوان جایگزین ناپلی آرتمیا می تواند بیشتر مورد مصرف قرار گیرند ولی نمی تواند بطور کامل جایگزین آن گردد بخاطر دلایل تغذیه ای (مثل دلپذیری و جذابیت، دردسترس قرار گرفتن و قابلیت هضم آن)، امکان تداخل و تغییر کیفیت آب و در نهایت بدلیل اختلاف قیمت آن می باشد.

از نیمه دوم قرن نوزدهم به بعد مطالعات و تحقیقات وسیعی در رابطه با مورفولوژی، اکولوژی، هیستولوژی، ژنتیک، بیوشیمی، توکسیکولوژی، بیولوژی مولکولی و بسیاری از موضوعات دیگر آرتمیا آغاز گردید و سال به سال گسترش بیشتری یافته است. در حال حاضر تحقیقات و پژوهش در مورد موضوعات مختلف آرتمیا توسط مرکز مرجع آرتمیا در دانشگاه گنت بلژیک و هسته‌های تحقیقاتی بین‌المللی (I.S.A) در کشورهای مختلف دنبال می‌شود (Sorgeloos, 1980). در ایران نیز مرکز تحقیقات آرتمیا و جانوران آبزی واقع در دانشگاه ارومیه، از سال ۱۳۷۳ به پژوهش و تحقیق در مورد آرتمیا فعالیت داشته و از آذر ماه سال ۱۳۷۸ بطور رسمی فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرده است. (این پژوهشکده در حال حاضر به پژوهشکدۀ مطالعات دریاچۀ ارومیه تغییر نام داده است و دارای بخشهای مطالعاتی و تحقیقاتی در مورد تخم گشایی، چرخه زندگی، صفات تولید مثلی، اکولوژی، ژنتیک و بیولوژی مولکولی، میکروبیولوژی، پاتولوژی، تعیین کیفیت غذایی، پرورش جلبک و کاربرد آرتمیا در تغذیه لارو آبزیان می‌باشد).

۲-۳- رده بندی آرتمیا

آرتمیا یا میگوی آب شور، موجود کوچک و ظریفی است از رده سخت پوستان که به زندگی در آبهای شور سازش پیدا کرده است و به خاطر عدم وجود جانوران شکارچی و رقبای غذایی در چنین محیط هایی با تحمل شرایط سخت طبیعی جهت بقاء نسل خود به صورت توده های بسیار انبوه رشد و تکثیر می نمایند از نظر علم رده بندی به صورت زیر می باشد.

شاخه                  بند پایان  (Arthropoda)

زیر شاخه             سخت پوستان (Crustacean)

رده                    آبشش پایان (Branchiopoda)

راسته                  بی پوششان (Anostraca)

خانواده                آرتمیده (Artemidae)

جنس                  آرتمیا (Artemia)

گونه                    فرانسیسکانا (franciscana)

۲-۴- سویه های آرتمیا

آرتمیا گسترش جهانی دارد و در دنیا در دو گروه تحت عنوان آرتمیای دو جنسی و آرتمیای بکرزا مورد شناسایی قرار گرفته اند، از آرتمیای دو جنسی هشت گونه مهم در دنیا شناخته شده اند که آرتمیای دریاچه ارومیه یکی از آنها می باشد و تحت عنوان آرتمیا ارومیانا معروف است . گونه های دو جنسی شناخته شده، عبارتند از :

Artemia salina

Artemia urmiana

Artemia perimilis

Artemia franciscana

Artemia monica

Artemia sp. kazakhestan

Artemia sianca

۲-۵- پراکنش جغرافیایی آرتمیا در دنیا

تاکنون‌ آرتمیا در بیش از ۶۰۰ نقطه از کره‌ زمین‌ یافت شده است ولی‌ هنوز هم‌ لیست‌ پراکندگی‌ جغرافیایی‌ آرتمیا یک‌ لیست‌ موقت‌ می‌باشد (Abatzopoulos et al., 2006)، زیرا تاثیر تنوع‌ فنوتیپی‌ و ژنوتیپی‌ در تعیین‌ کیفیت‌ غذایی‌ آرتمیا و سیست‌ آن‌ و اهمیت‌ اقتصادی ‌آرتمیا منجر به‌ گسترش‌ بیش‌ از حد فعالیتها در زمینه‌ آرتمیا شده‌ و با کشف‌ زیستگاههای‌ جدید خصوصا در آسیای‌ مرکزی‌ و چین‌ هنوز هم‌ بر تعداد سویه‌های‌ جغرافیایی‌ آن‌ افزوده‌ می‌گردد. از طرف دیگر توزیع جغرافیایی وسیع آرتمیا، تنوع اکولوژیکی زیستگاه های جدا از هم و سازگاری مناسب گونه های آرتمیا، باعث به وجود آمدن سویه های مختلف جغرافیایی از آرتمیا گردیده است (Abatzopoulos et al., 2006)  (شکل۱-۱).

۲-۶- پراکنش جغرافیایی آرتمیا در ایران

مهمترین‌ زیستگاه‌ آرتمیا در ایران‌، دریاچه‌ ارومیه‌ می‌باشد که‌ وجود آرتمیا در آن‌ برای‌ اولین ‌بار در سال‌ ۱۸۹۹ میلادی‌ توسط گانتر گزارش‌ گردیده‌(Gunther, 1900)  و در سال‌ ۱۹۷۶ توسط ‌ Clarkو  Bowenتحت‌ گونه‌ جداگانه‌ای‌ بنام‌ آرتمیا ارومیانا[۱] نامگذاری‌ شده‌ است.

علاوه‌ بر آرتمیای‌ دوجنسی‌ که‌ در دریاچه‌ ارومیه‌ زندگی‌ می‌کند، نوعی‌ آرتمیای‌ بکرزا نیز در برکه‌های‌ اطراف‌ دریاچه‌ ارومیه‌ وجود دارد که‌ اولین‌ بار در سال‌ ۱۳۷۶ شناسایی‌ وگزارش‌ شده‌ است‌ (آق‌ و نوری‌، ۱۳۷۶).

طبق‌ بررسیهای‌ انجام‌ گرفته‌ در سالهای‌ اخیر علاوه‌ بر موارد فوق‌ وجود آرتمیا در چندین منطقه‌ دیگر کشور نیز گزارش‌ شده‌ است  (Agh, 2002; Agh et al., 2007) که‌ عبارتند از:

-دریاچه‌ نمک‌ و حوض‌ سلطان‌ قم‌ و آبگیرهای‌ اطراف‌ آن‌ در استان‌ قم‌

– آبگیرهای‌ اینچه‌ و شور در نزدیکی‌ منطقه‌ آق‌ قلا در استان‌ گلستان‌

– دریاچه‌ جازموریان‌ در استان‌ کرمان‌

– آبگیر ورمال‌ در استان‌ سیستان‌ و بلوچستان‌

– دریاچه‌های‌ مهارلو، بختگان‌ و طشک‌ در استان‌ فارس‌

-آبگیر نوق در رفسنجان‌ استان‌ کرمان‌

-مرداب‌ گاو خونی‌ در استان‌ یزد

-دریاچه‌ میغان‌ در استان‌ مرکزی‌

-کال‌ شور گناباد در استان‌ خراسان‌

۲-۷- زیست شناسی آرتمیا

بدن آرتمیا از سه قسمت سر، سینه ، شکم تشکیل شده است.

در قسمت سر ضمائمی از جمله یک جفت شاخکهای حسی کوچک (Antennula)، یک جفت چنگک یا شاخکهای قلابدار بزرگ (Antenna)، یک جفت چشم مرکب (Compound eye)، یک جفت آرواره (Mandidles) و یک عدد لب بالا (Labrum) وجود دارند. آنتنها در جنس نر رشد بسیار زیادی کرده و به قلابهای عضلانی قوی تبدیل می شوند که صفت مشخصه جنس نر می باشد و در جفتگیری مورد استفاده قرار می گیرد.

در ناحیه سینه یازده جفت پاهای سینه ای وجود دارند که ساختمان تمام آنها یکسان بوده و دارای وظایف بسیار مهمی هستند. پاهای سینه ای یا Thoracopodes علاوه بر وظیفه حرکتی دارای وظیفه تغذیه ای نیز هستند و اندامهای تنظیم فشار اسمزی (Exopodites) و آبششها (Epipodites) نیز روی پاهای سینه ای واقع شده اند. در بخش میانی شکمی ناحیه سینه شیار غذایی وجود دارد که با عمل مژکی باعث انتقال ذرات غذایی بطرف آرواره ها می گردد.

ناحیه شکمی طویل و استوانه ای بوده و از هشت بند تشکیل یافته است. دو بند اول را به دلیل قرار گرفتن اندامهای تولید مثلی در این ناحیه بندهای تولید مثلی یا بندهای جنسی می گویند. در جنس نر اندامهای تولید مثلی شامل یک جفت بیضه، مجاری دفران و یک جفت پنیس یا آلت جفتگیری است و در جنس ماده شامل یک جفت تخمدان، لوله های تخمک برو رحم است. بیضه ها و تخمدانها در درون شکم قرار دارند در حالیکه پنیس ها و رحم از سطح شکمی بندهای جنسی آویزانند. در انتهای ناحیه شکمی یک بند با انتهای منشعب وجود دارد که تلسون (Telson) نامیده می شود و دو انشعاب انتهایی آن فورکا (Furca) نام دارد. روی هر فورکای آرتمیای بالغ دریاچه ارومیه ۲ الی ۴ تار مژکدار دیده می شود (آق و همکاران، ۱۳۸۱).

۲-۷-۱- چرخه زندگی آرتمیا

شکل ۲-۱ چرخه زندگی آرتمیا را بطورخلاصه نمایش می دهد. در حالت عادی تخم های بارور شده در کیسه تخمی ماده ها به ناپلیوس های با شنای آزاد (تولید مثل تخم گذار- زنده زایی) و یا در حالت دیگر (مثلا شوری بالا، مقدار پایین اکسیژن و…)، زمانی که به مرحله تکاملی گاسترولا می رسند، جنین توسط یک غشای ضخیمی که از غدد پوستی قهوه ای واقع در تخمدان ترشح می شود، احاطه شده و بصورت سیست هایی که در یک حالت خفته قرار دارند، رها می شوند (تولید مثل تخم گذاری).(Jumalon et al., 1982) حالت تخم گذاری و تخم گذاری زنده زایی در تمام سویه های آرتمیا دیده می شوند، که تغییر در روش تولید مثلی در محیط های طبیعی، وابستگی زیادی به شرایط محیطی آن منطقه دارد.(Lenz, 1987)  سایر پارامترهای اکولوژیکی نظیر درجۀ حرارت، شوری، دورۀ نوری و تعداد دفعات تولید مثلی نیز در تغییر و تعیین شکل و روش تولید مثلی دخالت دارند.(Berthelemy-Okazaki & Hedgecock., 1987)

ماده ها در طول دوره تولید مثل می توانند بین دو حالت تولید مثلی تخم گذاری یا تخم گذاری زنده زایی در تغییر باشند.

[۱] Artemia urmiana

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق مواد تشکیل دهنده و دستگاه ها و روش های تولید سس مایونز و اهمیت و فواید پروبیوتیکها و پریبیوتیکها
  • تحقیق ویژگی های ماهی قزل آلای رنگین کمان و ضرورت استفاده از پروبیوتیک ها در آبزی پروری و سیستم ایمنی در ماهیان
  • تحقیق کاربرد آرتمیا در تغذیه آبزیان و تکنیک های غنی سازی آرتمیا
  • تحقیق تاریخچه پروبیوتیک و اجزای تشکیل دهنده آن و تاریخچه و انواع و طرز تهیه بستنی
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.