847 views
پیشینه تحقیق مشخصات گیاه شناسی توتون و نقش پتاسیم در گیاه و تنش خشکی دارای ۳۲ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱- مقدمه ۵
۱-۱ تعریف تکنولوژی نانو ۵
۱-۱-۱ تاریخچه نانو تکنولوژی ۵
۱-۱-۲ کاربرد تکنولوژی نانو در تولید کودهای کشاورزی ۵
۱-۱-۳ فواید و معایب نانو تکنولوژی ۶
۱-۲اهمیت گیاه توتون ۶
۱-۲-۱تاریخچه توتون ۷
۱-۲-۲ مناطق تولید توتون در جهان ۷
۱-۲-۳ مناطق مستعد کشت توتون در ایران ۷
۱-۲-۴-مشخصات گیاهشناسی توتون ۸
۱-۲-۵ نیازهای اقلیمی ۸
۱-۳ نقش پتاسیم در گیاه ۹
کمبود پتاسیم در گیاه ۹
۱-۴ تنشهای گیاهی ۱۰
۱-۴-۱-۱ تنش آب ۱۱
۱-۵ تاثیر تنش خشکی بر میزان جذب پتاسیم در گیاه ۱۳
۱-۶ اثرات فیزیولوژیکی تنش خشکی در گیاهان ۱۴
۱-۷ پاسخ روزنه به تنش خشکی ۱۵
۱-۷-۱ نقش پتاسیم در پاسخ روزنه ۱۵
۱-۸ اثرات تنش خشکی بر فتوسنتز ۱۶
۱-۸-۱ نقش پتاسیم در فتوسنتز ۱۶
۱-۹ روشهای مقابله گیاه با تنش ۱۶
۱-۱۰ کلروفیل ۱۷
۱-۱۰-۱ طیف جذبی کلروفیلها ۱۷
۱-۱۱ کاروتنوئید ها ۱۸
۱-۱۲ ترکیبات فنلی ۱۹
۱-۱۳ پرولین ۲۰
۱-۱۴ مرور منابع ۲۰
۱-۱۴-۱ تاثیر تنش خشکی بر محتوای پرولین ۲۱
۱-۱۴-۲ تاثیر تنش خشکی بر محتوای پروتئین ۲۱
۱-۱۴-۳ تاثیر تنش خشکی بر محتوای رنگیزههای فتوسنتزی ۲۲
۱-۱۴-۴ بررسی اثر تنش خشکی بر محتوای MDA ۲۳
۱-۱۴-۵ بررسی اثر تنش خشکی بر محتوای فنل تام ۲۳
۱-۱۴-۶ بررسی اثر تنش خشکی بر محتوای پتاسیم برگ ۲۴
۱-۱۴-۷ نحوه عملکرد نانو مواد در تنش خشکی ۲۴
منابع ۲۶
کوچکی، ع و سرمدنیا، ح. (۱۳۷۴) فیزیولوژی گیاهان زراعی (ترجمه). چاپ هشتم، انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. ۴۰۰ صفحه.
ساکی نژاد ،ط .( ۱۳۸۲ ) ، مطالعه اثر تنش آب بر روند جذب عناصر ازت ،فسفر ،پتاسیم و سدیم در دوره های مختلف رشد، با توجه به خصوصیات مرفولوژیکی گیاه ذرت در شرایط آب و هوایی اهواز ، رساله ی دکتری.
کبیری، ر. نصیبی، ف و فرخ بخش، ح. (۱۳۹۲). مطالعه برخی پارامترهای اکسیداتیو ناشی از تنش خشکی در گیاه سیاهدانه در شرایط کشت هیدروپونیک. فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۲، شماره۱٫
میرزایی، م. معینی، ا و قناتی، ف. (۱۳۸۹). اثر تنش خشکی بر میزان پرولین و قندهای محلول گیاهچه های کلزا (Brassica napus). مجله زیستشناسی ایران، جلد ۲۶، شماره۱٫
نظران م، خلج ح ، لبافی حس ن آبادی م، شمس آبادی م، رزلزی ع،. (۱۳۸۸). بررسی اثر محلول پاشی نانو کود آلی کلات آهن بر خصوص ات کمی و ک فی گندم دیم، ۱۶-۱۵ مهر، سالن همایش موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال بذر، چکیده مقالات دومین همایش ملی کاربرد نانو تکنولوژی در کشاورزی.
صادقی، م. سمیعزاده لاهیجی، ح. درویش، ف و بیهمتا، م. (۱۳۸۹). ارزیابی ترکیبپذیری ارقام توتون از نظر برخی صفات مرتبط با کیفیت در شرایط تنش و بدون تنش خشکی. فصلنامه دانش نوین کشاورزی پایدار- سال ششم، شماره ۲۱٫
صالحی اسکندری، ب.، ب. خلدبرین و ع. مرادشاهی. (۱۳۹۰) . برهمکنش تنش خشکی و پتاسیم بر جذب و انتقال یون پتاسیم در دو رقم متحمل و حساس به خشکی کلزا (Brassica napus L). مجله علوم زراعی ایران ۱۳ (۱) ۶۰-۴۹٫
ظریف کتابی ح. و کوچکی ع. (۱۳۷۹) . تاثیر تنش خشکی بر رشد و برخی خصوصیات چند گونه یونجه یکساله در شرایط گلخانه . مجله علوم و صنایع کشاورزی ۱۴: ۵۸-۴۹٫
قلیزاده، ع. دردیپور، ا و مهدوی، ع. (۱۳۹۲). تعیین حد بحرانی پتاسیم در خاک های مزارع توتون کاری استان های مازندران و گلستان. مجله مدیریت خاک و تولید پایدار جلد سوم، شماره اول.
یامچی، ا. رستگار جزی، ف. قبادی، س. موسوی، ا و کارخانهای، ع.ا. (۱۳۸۳). بیان فراوان ژن Δ– پرولین- ۵-کربوکسیلات سنتتاز Δ ( p5cs )، با هدف افزایش مقاومت به تنش های اسموتیک در گیاه تراریخت توتون ( Nicotiana tabacum cv. Xanthi ). علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی. سال هشتم. شماره چهارم.
شریعت، آ. عصاره، م. (۱۳۸۵). اثر تنش خشکی بر رنگیزههای گیاهی، پرولین، قندهای محلول و پارامترهای رشد چهار گونه از اکالیپتوس. پژوهش و سازندگی در منابع طبیعی، شماره ۷۸٫
انجمن رویال انگلستان، فناوری نانو را تحت عنوان طراحی، توصیف، تولید و کاربرد ساختارها، وسایل و سیستمهایی که دارای شکل و اندازه در مقیاس نانو (۱ تا ۱۰۰ نانومتر) هستند، تعریف نموده است. در چنین مقیاسی قوانین طبیعی حاکم بر پدیدههای فیزیکی و شیمیایی صدق نمی کند (Chinnamuthu, 2009).
نانو یک کلمه یونانی به معنای کوتوله یا به معنای چیزی کوچکتر از اندازه معمولی گرفته شده است. در حدود سال ۱۹۵۰ میلادی فیزیکدان معروف آمریکایی، پروفسور ریچارد فاینمن پیشنهاد ساخت یک موتور الکتریکی با ابعاد کمتر از ۶۴/۱ اینج را داد و برای کسی که اولین بار موفق به ساخت آن شود، جایزه ۱۰۰۰ دلاری تعیین نمود. سرانجام ویلیام مک لیلان با زحمت فراوان توانست بوسیله یک انبرک دستی و یک میکروسکپ این کار را به انجام برساند. در واقع هدف فاینمن از این کار ایجاد انگیزه در موسسات آموزشی و تحقیقاتی بود تا توجه آنها را به دنیای میکروها و نانوها جلب کند.
فاینمن برای اولین بار و بطور جدی این بحث را در سال ۱۹۶۰ و در انجمن تکنولوژی کالیفرنیا (Caltech) طی یک سخنرانی با عنوان “آن پایین فضای بسیاری هست” مطرح کرد. در طی این سخنرانی فاینمن طریقه نگارش ۲۴ جلد دایره المعارف Britanica را به صورت تئوری بر نوک یک سوزن توضیح داد و بدین ترتیب شاخه جدیدی از دانش پا به عرصه ظهور گذاشت ( Nowack, 2007).
تکنولوژی نانو با کوچک کردن ذرات تا اندازه یک میلیاردم متر، منجر به افزایش نسبت سطح به حجم شده و این ویژگی باعث بروز خواص فیزیکی منحصر به فرد و تاثیرگذاری بیشتر این مواد میشود.
نانوکودها، به دلیل رهاسازی تدریجی و آرام عناصر غذایی خود، بهترین جایگزین برای کودهای محلول مرسوم هستند. با بهرهگیری از نانوکودها، عناصر غذایی به آرامی و با سرعت مناسب در تمام طول فصل رشد گیاه آزاد میشوند و بنابراین به دلیل کاهش شدید آبشویی عناصر، گیاهان قادر به جذب بیشترین مقدار مواد غذایی خواهند بود (Chinnamuthu, 2009).
تحقیقات نشان داد که استفاده از کودهای تهیه شده با فناوری نانو، در مقایسه با کودهای غیرنانو میتواند تاثیرات قابل توجهی بر ویژگیهای فیزیولوژیکی گیاهان داشته باشد.
فناوری نانو پیشرفتهای گستردهای در علم کشاورزی داشته است، از قبیل تولید و فناوری تبدیل ضایعات کشاورزی به انرژی و سایر محصولات جانبی مفید از طریق پردازش نانو زیستی آنزیمی و پیشگیری و درمان بیماریهای گیاهی و غیره (Carmen, 2003). فناوری نانو قادر به تولید نانو حسگرهایی است که در کوچکترین سطوح قادر به تشخیص پاتوژن هستند. همچنین فناوری نانو دارای راه حل برای تجزیه مداوم مواد شیمیایی به اجزای بیضرر و گاهی اوقات مفید است (Baruah and Dutta, et al., 2009).
استفاده از نانو مواد تولید شده، نه تنها بهدلیل خواص منحصر به فردشان دارای مزایایی هستند، بلکه معایب آنها به خاطر استفاده از انرژی زیاد و حجم CO2 تولید شده ناشی از سوختهای دیزلی، گداختن فلزات و حرارت دادن پلیمرهای ساخته شده با فناوری نانو میباشد. از این رو مهم است به منظور افزایش عملکرد اقتصادی و کاهش اثرات زیست محیطی نانو مواد، مزیتهای این تکنولوژی نو پا تقویت شده و در عین حال با معایب آنها مقابله شود (Gao, 2013).
اینگل و همکاران در سال ۲۰۰۸ نشان دادند که در صورتیکه نانو مواد استنشاق شوند در مجاری تنفسی و ریهها رسوب میکنند (Ingle, et al., 2008). در تحقیقی مشابه اثر مخرب نانو ذرات نقره بر التهاب ریه تایید شد (Asharani, et al. 2009).
توتون از دیرباز در قالب تولید دخانیات، ارزش اقتصادی زیادی برای بسیاری از کشورها در دنیا داشتهاست. امروزه نگرش دارویی به این گیاه، مسیر تازهای را برای استفاده بهینه از توتون در دنیا فراهم کردهاست، به طوریکه توتون در آینده بهعنوان محصول مهم تولید پروتئین نوترکیب و از منابع ارزشمند گیاهی به دنیا معرفی خواهد شد (Fischer and Emans, 2000).
از یک دهه قبل تاکنون، توتون از منابع مهم تولید پروتئینهای دارویی در دنیا محسوب میشود. امروزه تولید پروتئینهای نوترکیب مثل آنتیبادیها، واکسنها، پروتئینهای تنظیمکننده و آنزیمها یک صنعت دارویی رو به رشد در دنیا محسوب میشوند (Garber, 2001).
همچنین بر اساس نتایج بهدست آمده، از عصاره برگ توتون برای رفع کچلی، سودا و زخمهای عفونی نیز استفاده میشود (Berenji, F. et al. 2013).
توتون گیاهی است که بهطور بومی در شمال و جنوب امریکا رشد میکند. گفته میشود که ۶۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح توتون در امریکا رشد کرد. بطوریکه سرخپوستان امریکایی از توتون در بسیاری از اعمال مذهبی خود استفاده میکردند و اعتقاد داشتند که توتون مسکن مناسبی برای دردهاست (Gunn, 1887).
در ۱۵ اکتبر ۱۴۹۲، کریستف کلمب توتون خشک را بعنوان یک هدیه از سرخپوستان امریکایی دریافت کرد. بلافاصله پس از آن ملوانان توتون را به اروپا آورده و کارخانههای تولید توتون در سراسر اروپا تاسیس شد. دلیل اصلی محبوبیت رشد توتون در اروپا، خواص درمانی آن بود. اروپایی ها بر این باور بودند که توتون میتواند تقریبا هر چیزی، از بوی بد دهان تا سرطان را درمان کند (Grzybowski 2005).
اما کشت توتون نخستین بار در سال ۱۵۴۸ میلادی توسط پرتغالی ها در کشور برزیل صورت گرفت، آنگاه در سال ۱۵۵۶میلادی توسط سفیر فرانسه در پرتغال به نام ژان نیکوت به فرانسه برده شد و به افتخار این شخص جنس توتون، نیکوتیانا و آلکالوئید آن نیکوتین نام گرفت. سپس در سال ۱۵۵۹ به اسپانیا راه یافت، در سال ۱۵۶۴ سیاحی بنام سرجان هاوکینز و همکارانش از آمریکای شمالی به انگلستان مراجعت نموده و توتون و استعمال آنرا به مردم انگلستان معرفی نمودند. در سال ۱۵۸۰ میلادی نخستین بار اروپائیان توتون را در کوبا کشت کردند و در همین سال توتون به ترکیه و لهستان نیز راه یافت (Benedict, 2005).
از سال ۱۹۶۰ بخش عمدهای از تولیدات توتون از امریکا به آفریقا و آسیا نقل مکان کرد. در آن زمان نیمی از زمینهای کشت توتون در امریکا، کانادا و مکزیک بود; اما امروزه در چین، مالاوی و تانزانیا کشت توتون ۲ برابر شده است (Benedict, 2005).
کشت توتون در بیش از ۱۲۵ کشور دنیا افزایش یافت و بیش از ۴ میلیون هکتار زمین را به خود اختصاص داده است که تنها ۳/۱ هکتار آن در چین است. محصول توتون در امریکا به ارزش حدود ۲۰ میلیارد دلار، بخش کوچکی از فروش محصولات توتون در جهان میباشد (lizars, 1883).
مناطق کشت توتون در ایران شامل استانهای آذربایجان غربی (شهرهای سردشت، قره ضیا الدین، ارومیه، مهاباد، بوکان، اشنویه و خوی) ، کردستان (شهرهای مریوان، بانه و سقز )، گلستان (شهرهای علی آباد، گرگان، مینودشت و دوزین)، گیلان (شهرهای تالش، آستارا و صومعه سرا ) و مازندران (شهرهای بهشهر، ساری، سورک و نکا) است (Kavoosi, 2006).
توتون با نام علمی Nicotiana tabacum L از تیره سیب زمینی، روزکوتاه، خودگشن و ۴۸n=2 کروموزومی است. این گونه به همراه توتون شرقی (Nicotiana rustica) و ایرانی (Nicotiana persica) در ایران کشت میشود (McCants and Woltz 2006).
توتون گیاهی است یکساله به ارتفاع یک تا ۲ متر (گاهی بیشتر) و پوشیده از تارهای چسبنده بسیار کوتاه که از کلیه اندامهای آن بوی قوی و ناپسند استشمام میشود. این گیاه ریشه راست دارد که طول آن با توجه به شرایط اقلیمی محل رویش بین ۵۰ تا ۶۰ سانتیمتر بوده که در مناطق خشک به ۲۰۰ سانتیمتر هم میرسد. برگهای توتون نسبتاً بزرگ و فاقد دمبرگ و به اشکال قلبی شکل، تخم مرغی شکل، نیزهای شکل، خمیده (وسط برگ انحنا دارد) و یا صاف دیده میشود. ساقه بیضوی و به رنگ سبز دارد. گلهای آن نر – ماده است. کاسه گل آن لولهای شکل، منتهی به ۵ تقسیم نوکتیز (غالباً نامساوی) و جام گل آن قیفی شکل و ۳ مرتبه بزرگتر از کاسه گل است. پنج پرچم دارد. میوهاش پوشینه ، بیضوی و محتوی دانههای (بذر) بسیار است. بذر بسیار کوچک و کم و بیش بیضی شکل و رنگ آن قرمز تیره است. چنانچه بذرها در شرایط مناسبی نگهداری شوند تا ۱ سال قوه رویشی خود را حفظ خواهند کرد (McCants and Woltz 2003).
توتون در اقلیمهای مختلف قابلیت رشد دارد، ولی بهمنظور افزایش عملکرد آن باید از مناطق گرم استفاده کرد. درجه حرارت خاک نقش عمدهای در رویش بذر توتون دارد. دمای مطلوب برای جوانهزنی بذر توتون ۲۵ تا ۲۷ درجه سانتیگراد است. میانگین دما در مرحله رشد و نمو برگها ۲۰ درجه سانتیگراد مناسب است. در این مرحله تغییرات درجه حرارت نباید از ۱۰ درجه سانتیگراد بیشتر باشد. گیاه توتون به سرما حساس است، ولی نشاءهای قوی برای مدتی قادر به تحمل ۱- درجه سانتیگراد میباشد. نور سبب افزایش مقدار آلکالوئیدهای برگ توتون میشود. کشت این گیاه در مناطق ابری و یا زیر سایه درختان سبب کاهش شدید آلکالوئیدها بهخصوص نیکوتین خواهد شد. آب فراوان و همچنین آبیاری کم سبب کاهش کیفیت توتون میشود. آب فراوان اگر چه سبب افزایش عملکرد برگ میشود، ولی با کاهش نیکوتین و پروتئین برگها همراه است. مناطقی که مقدار بارندگی سالانه آن زیاد است، گیاهان را باید در مناطق شیبدار کشت کرد. در طول رویش گیاهان به ۳۶۰ تا ۴۵۰ میلیمتر آبیاری نیاز دارند. ارقام مختلف توتون به خاکهای متفاوتی نیاز دارند. مثلاً خاکهای شنی حاوی مقادیر کم یا متوسط ترکیبات هوموسی، خاکهای مناسبی برای کشت توتون رقم ویرجینیا (virginia) است. خاکهای شنی حاوی مقادیر فراوان ترکیبات هوموسی، خاکهای مناسبی برای کشت ارقام بارلی و هاوانا است. خاکهای خنثی یا کمی اسیدی برای کشت گیاهان رقم ویرجینیا و خاکهای خنثی یا کمی قلیایی برای کاشت رقم بارلی مناسبتر است. pH خاک برای توتون بین ۲/۵ تا ۷ مناسب است (Xiaobing et al., 2005).
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر