566 views
پیشینه تحقیق هیدرات گازی و عوامل مؤثر در آن و روشهای محاسباتی برای پیشبینی تشکیل هیدرات دارای ۵۷ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱هیدرات۶
۱-۲تشکیل هیدرات ها۶
۱-۳شرایط تشکیل هیدرات۷
۱-۴فاکتورهای مؤثر در تشکیل هیدرات۸
۱-۵آب و گاز طبیعی۹
۱-۵-۱آب آزاد۱۰
۱-۵-۲اهمیت هیدراتهای گازی۱۱
۱-۵-۳زمینه های تحقیقاتی هیدرات۱۲
۱-۶انواع و ساختار هیدرات۱۳
۱-۶-۱ساختار هیدرات نوع I14
۱-۶-۲ساختار هیدرات نوع II15
۱-۶-۳ساختار هیدرات نوع H16
۱-۷اندازۀ مولکول مهمان۱۷
۱-۸سایر تشکیل دهندههای هیدرات۱۹
۱-۸-۱فرئونها۱۹
۱-۸-۲هالوژنها۱۹
۱-۸-۳گازهای نجیب۱۹
۱-۸-۴هوا۱۹
۱-۸-۵سایر تشکیل دهندهها۲۰
۱-۹کاربردهای هیدرات۲۰
۱-۹-۱کریستال هیدرات در فرآیندهای جداسازی۲۰
۱-۹-۲غنی سازی اکسیژن با استفاده از تشکیل هیدرات گازی۲۱
۱-۹-۳تغلیظ به کمک تشکیل هیدرات۲۱
۱-۹-۴هیدرات گازی و شیرین سازی آب دریا۲۱
۱-۹-۵جدا سازی دی اکسید کربن دریایی۲۲
۱-۹-۶ذخیره و انتقال گاز طبیعی۲۲
۱-۱۰کریستال هیدرات در محیط زیست۲۳
۱-۱۱راههای جلوگیری از تشکیل هیدرات۲۳
۱-۱۲اثر افزودنیها بر تشکیل هیدرات۲۴
۱-۱۳عوامل بازدارنده تشکیل هیدراتها۲۶
۱-۱۳-۱بازدارندههای ترمودینامیکی۲۷
۱-۱۳-۲بازدارندههای سینتیکی۲۸
۱-۱۳-۳بازدارندههای ضدتجمی یا ضد کلوخه ای۲۹
۱-۱۳-۴مواد افزودنی که هیدراتها را در یکی از ساختارهای I، II یا H پایدار میکند۳۰
۲۲-تاریخچه و تحقیقات انجام شده در مورد هیدرات گازی۳۱
۲-۱تاریخچه کشف هیدرات۳۱
۲-۲پیشینه تحقیق در ایران۳۳
۲-۲-۱مطالعات پایه۳۳
۲-۲-۱-۱تعادلات فازی۳۳
۲-۲-۱-۱-۱مطالعات تجربی۳۳
۲-۲-۱-۱-۲مطالعات تئوری۳۵
۲-۲-۱-۲سینتیک تشکیل و تجزیه هیدرات۳۶
۲-۲-۱-۳مطالعه ساختارهای مولکولی۳۸
۲-۲-۱-۴خواص فیزیکی – حرارتی۳۸
۲-۲-۲مباحث زیست محیطی هیدرات۳۸
۲-۲-۲-۱اثرات گاز متان بر محیط زیست۳۹
۲-۲-۲-۲ذخیره سازی گاز دی اکسید کربن به شکل هیدرات۳۹
۲-۲-۳توسعه هیدرات و کاربردهای نوین۴۰
۲-۲-۳-۱جداسازی مخلوط های گازی۴۰
۲-۲-۳-۲نمک زدایی آب دریا۴۰
۲-۲-۳-۳ذخیره سازی و انتقال گاز طبیعی به صورت هیدرات۴۰
۲-۲-۳-۴ذخیره سازی انرژی گرمایی۴۲
۲-۲-۴اکتشاف و بهره برداری منابع طبیعی هیدرات گازی۴۲
۲-۲-۵تحلیل آماری۴۲
۲-۳پیشینه تحقیق در خارج از ایران۴۳
۲-۴نمودارهای فازی برای طبقه بندی هیدرات ها۴۴
۲-۵روشهای محاسباتی دستی برای پیشبینی تشکیل هیدرات۴۵
۲-۵-۱روش وزن مخصوص گاز۴۶
۲-۵-۲روش ثابت تعادلی K47
۲-۵-۳روش بیلی- ویچرت۴۸
۲-۵-۴دیگر روابط همبستگی۴۸
۲-۵-۴-۱ماکاگون۴۸
۲-۵-۴-۲کوبایاشی و همکاران۴۹
۲-۵-۴-۳مطیعی (۱۹۹۱) ]۴۴[۴۹
۲-۵-۴-۴کسترگارد و همکاران۴۹
۲-۵-۴-۵تولر و مخاطب۵۰
۲-۶روشهای رایانهای برای پیشبینی تشکیل هیدرات۵۰
۲-۶-۱تعادل فازی۵۰
۲-۶-۲واندروالس و پلاتیو۵۲
۲-۶-۳پاریش و پراسنیتز۵۲
۲-۶-۴انجی و رابینسون۵۳
منابع و مأخذ ۵۴
Kvenvolden, Keith A.; Lorenson, Thomas D. (2001): The Global Occurrence of Natural Gas Hydrate. In Charles K. Paull, William P. Dillon (Eds.): Natural Gas Hydrates. Washington, D. C.: American Geophysical Union (Geophysical Monograph Series), pp. ۳–۱۸٫
Makogon, I︠U︡. F. (1997): Hydrates of hydrocarbons. Tulsa, Okla.: PennWell Books.
Koh, Carolyn; Sloan, E. Dendy; Sum, Amadeu K. (2011): Natural gas hydrates in flow assurance. Amsterdam [u.a.]: Elsevier, GPP.
Chen, Litao; Sloan, E. Dendy; Koh, Carolyn A.; Sum, Amadeu K. (2014): Methane Hydrate Formation and Dissociation on Suspended Gas Bubbles in Water. In J. Chem. Eng. Data 59 (4), pp. ۱۰۴۵–۱۰۵۱٫ DOI: 10.1021/je400765a.
Tumba, Kaniki; Hashemi, Hamed; Naidoo, Paramespri; Mohammadi, Amir H.; Ramjugernath, Deresh (2013): Dissociation Data and Thermodynamic Modeling of Clathrate Hydrates of Ethene, Ethyne, and Propene. In J. Chem. Eng. Data 58 (11), pp. ۳۲۵۹–۳۲۶۴٫ DOI: 10.1021/je400727q.
Tumba, Kaniki; Hashemi, Hamed; Naidoo, Paramespri; Mohammadi, Amir H.; Ramjugernath, Deresh (2014): Phase Equilibria of Clathrate Hydrates of Ethyne + Propene. In J. Chem. Eng. Data, pp. ۱۴۰۳۰۷۱۳۳۳۴۱۰۰۵٫ DOI: 10.1021/je500032z.
Sloan, Dendy; Creek, Jefferson; Sum, Amadeu K. (2011): Where and How Are Hydrate Plugs Formed? In : Natural Gas Hydrates in Flow Assurance: Elsevier, pp. ۱۳–۳۶٫
Li, Bo; Li, Xiao-Sen; Li, Gang; Wang, Yi; Feng, Jing-Chun (2014): Kinetic Behaviors of Methane Hydrate Formation in Porous Media in Different Hydrate Deposits. In Ind. Eng. Chem. Res. 53 (13), pp. ۵۴۶۴–۵۴۷۴٫ DOI: 10.1021/ie500580y.
Lv, Xiaofang; Shi, Bohui; Wang, Ying; Gong, Jing (2013): Study on Gas Hydrate Formation and Hydrate Slurry Flow in a Multiphase Transportation System. In Energy Fuels 27 (12), pp. ۷۲۹۴–۷۳۰۲٫ DOI: 10.1021/ef401648r.
Moridis, G. J. (2013): Numerical Studies of Gas Production From Methane Hydrates. In SPE Journal 8 (04), pp. ۳۵۹–۳۷۰٫ DOI: 10.2118/87330-PA.
Chou, I. M.; Sharma, A.; Burruss, R. C.; Shu, J.; Mao, H.; Hemley, R. J. et al. (2000): Transformations in methane hydrates. In Proc. Natl. Acad. Sci. U.S.A. 97 (25), pp. ۱۳۴۸۴–۱۳۴۸۷٫ DOI: 10.1073/pnas.250466497.
Wang, Wei Qiang; Fan, Kai Feng; Wan, Yu Fei; Wu, Ming; Le Yang (2014): Study on the Pigging Process of Rich Gas Pipeline. In AMR 884-885, pp. ۲۴۲–۲۴۶٫ DOI: 10.4028/www.scientific.net/AMR.884-885.242.
Carroll, John (2014): Hydrate Types and Formers. In : Natural Gas Hydrates: Elsevier, pp. ۲۳–۵۷٫
Mehta, Ajay P.; Sloan, E. Dendy (1994): Structure H Hydrate Phase Equilibria of Paraffins, Naphthenes, and Olefins with Methane. In J. Chem. Eng. Data 39 (4), pp. ۸۸۷–۸۹۰٫ DOI: 10.1021/je00016a056.
Meng, Qingguo; Liu, Changling; Chen, Qiang; Ye, Yuguang (2013): Natural Gas Hydrate Dissociation. In Yuguang Ye, Changling Liu (Eds.): Natural Gas Hydrates. Berlin, Heidelberg: Springer Berlin Heidelberg, pp. ۲۶۱–۲۸۳٫
Mondal, S.; Ghosh, S.; Chattaraj, P. K. (2013): A molecular dynamics study on sI hydrogen hydrate. In J Mol Model 19 (7), pp. ۲۷۸۵–۲۷۹۰٫ DOI: 10.1007/s00894-012-1625-7.
Ye, Yuguang; Liu, Changling (Eds.) (2013): Natural Gas Hydrates. Berlin, Heidelberg: Springer Berlin Heidelberg.
هیدراتهای گازی ترکیبات جامد کریستالی هستند که جزء خانواده اندرون گیرها یا کلاترات[۱] به حساب میآیند. اندرون گیر یک ترکیب ساده است که یک مولکول از مادهای (مولکول مهمان[۲]) در شبکه ساخته شده از مولکول مادهای دیگر (مولکول میزبان[۳]) به دام میافتد. اندرون گیر مربوط به آب، هیدرات نامیده میشود. در ساختمان آنها مولکولهای آب به علت داشتن پیوند هیدروژنی با به وجود آوردن حفرههایی تشکیل ساختار شبه شبکهای میدهند. این شبکه که ناپایدار است به عنوان شبکه خالی هیدرات شناخته میشود که در دما و فشار خاص (در دمای پایین و فشار بالا) با حضور اجزاء گازی مختلف با اندازه و شکل مناسب، میتواند به یک ساختار پایدار تبدیل شود. در این نوع از کریستالها، هیچ نوع پیوند شیمیایی بین مولکولهای آب و مولکولهای گاز محبوس شده تشکیل نمیشود و تنها عامل پایداری کریستالها به وجود آمدن پیوند هیدروژنی بین مولکولهای میزبان (مولکولهای آب) و نیروی واندروالسی است که بین مولکولهای میزبان و مولکولهای مهمان (مولکولهای گاز) به وجود میآید]۱-۳[.
ساختار هیدرات شبیه به یخ است با این تفاوت که کریستال هیدرات میتواند در دمای بالاتری نسبت به نقطه ذوب یخ، در شرایطی که فشار بالاتر از فشار محیط باشد پایدار بماند و ذوب نشود. از موارد دیگری که باعث شباهت بین کریستال هیدرات و یخ میشود افزایش حجم و آزاد شدن گرما به هنگام تشکیل میباشد.
تشکیل هیدراتها نتیجۀ پیوند هیدروژنی است. پیوند هیدروژنی سبب میشود که مولکولهای آب در جهات منظم قرار گیرند. وجود ترکیبات خاصی موجب پایدار شدن مولکولهای منظم و رسوب مخلوط جامدی میشود. مولکولهای آب، مولکولهای میزبان نیز خوانده میشوند و ترکیبات دیگری که کریستال را پایدار میکنند، مولکولهای مهمان نامیده میشوند. در این پژوهش، مولکولهای مهمان در اغلب موارد به نام “تشکیل دهندهها[۴]” خوانده میشوند. کریستالهای هیدرات ساختارهای سه بعدی پیچیدهای دارند که در آن مولکولهای آب بهصورت قفس عمل میکند و مولکولهای مهمان در این قفسها به دام میافتند.
پایداری ناشی از مولکولهای مهمان به وجود نیروهای واندروالسی[۵] نسبت داده شده که بهدلیل جاذبۀ بین مولکولهاست نه جاذبۀ الکترواستاتیک. همان طور که پیشتر نیز شرح داده شد، پیوند هیدروژنی با نیروهای واندروالسی متفاوت است، زیرا پیوند هیدروژنی بر اساس جاذبه الکترواستاتیک قوی است، هر چند برخی، پیوند هیدروژنی را به عنوان نیروی واندروالسی طبقه بندی میکنند.
یکی دیگر از نکات جالب توجه در مورد هیدراتهای گاز این است که هیچ پیوندی بین مولکولهای مهمان و میزبان وجود ندارد. مولکولهای مهمان آزادانه درون قفسهای ساخته شده بهوسیلهی مولکولهای میزبان میچرخند. این چرخش از طریق ابزار طیفسنجی اندازه گیری شده است. بنابراین این ترکیبات را میتوان بهصورت محلولهای جامد تعریف کرد.
تشکیل هیدرات نیازمند سه شرط است:
۱- ترکیب مناسب دما و فشار دمای کم و فشار زیاد برای تشکیل هیدرات شرایط مطلوبی است؛
۲- وجود تشکیلدهندۀ هیدرات: تشکیلدهندههای هیدرات عبارتند از: متان، اتان، پروپان، ایزوبوتان، سولفید هیدروژن و دیاکسیدکربن؛
۳- آب کافی، نه بیش از حد و نه خیلی کم.
دمای کم و فشار زیاد شرایط مطلوبی برای تشکیل هیدرات است. دما و فشار دقیق، به ترکیب گاز بستگی دارد. هیدراتها در دمایی بیشتر از صفر درجۀ سلسیوس نقطۀ انجماد آب، شکل میگیرند.
برای جلوگیری از تشکیل هیدرات صرفاً باید یکی از سه شرط مذکور را از بین برد. بهطور معمول نمیتوان تشکیلدهندههای هیدرات را از مخلوط حذف کرد. در مورد گاز طبیعی، تشکیلدهندههای هیدرات، محصولات مطلوبی هستند. بنابراین با از بین بردن دو شرط دیگر میتوان از تشکیل هیدرات جلوگیری کرد]۴-۶[.
سایر فاکتورهایی که بر روی تشکیل هیدرات اثر میگذارند عبارتند از:
میزان اختلاط (آشفتگی و تلاطم)، سنتیک، سطح تشکیل کریستال، مکان هسته زایی، میزان تجمع و شوری سیستم. این پدیدهها میتواند تشکیل هیدرات را افزایش دهد امّا برای فرآیند تشکیل ضروری نیستند. این پدیدهها امکان تشکیل هیدرات را افزایش میدهند که عبارتند از]۷-۱۱[:
۱- تلاطم[۶]
الف. سرعت زیاد
امکان تشکیل هیدرات در مناطقی که در آن سرعت سیال زیاد است، بیشتر میباشد. این مسئله موجب میشود که شیرهای اختناق[۷](ماسوره) مستعد تشکیل هیدرات باشند. دلیل اول این است، هنگامی که گاز طبیعی از ماسوره عبور میکند، به علت اثر ژول- تامسون[۸] افت دمای چشمگیری اتفاق میافتد و دلیل دوم سرعت زیاد در این شیر است.
ب. اختلاط[۹]
اختلاط در خط لوله، مخازن فرآوری[۱۰]، مبدلهای حرارتی[۱۱] و… احتمال تشکیلهیدرات را افزایش میدهد.
۲- مکانهای هستهزایی[۱۲]
بهطور کلی، مکان هستهزایی جایی است که در آن تغییر فاز اتفاق میافتد و در این مورد فاز سیال به جامد تبدیل میشود. برای مثال در رستورانهای تهیۀ غذای آماده برای درست کردن سیبزمینی سرخ کرده از ماهیتابۀ گود استفاده میشود. در این ماهیتابه، روغن بسیار داغ است امّا حباب جوشی وجود ندارد، زیرا هیچ مکان مناسبی برای هستهزایی نیست. با این حال، هنگامی که سیبزمینیها را در روغن قرار میدهند، بیدرنگ به جوش میآید، زیرا سیب زمینی سرخ کرده مکان بسیار مناسبی را برای هستهزایی فراهم میکند. مکانهای هستهزایی برای تشکیل هیدرات عباراتند از:
نقصهای موجود در خط لوله، نقاط جوش[۱۳]، اتصالات خط لوله (زانویی، سهراهی، شیرها و غیره). گل و لای، جرم، خاک و شن و ماسه نیز مکانهای مناسبی برای هستهزایی فراهم میکنند.
۳- آب آزاد[۱۴]
ممکن است این سوال مطرح شود که آیا برای تشکیل هیدرات وجود آب آزاد الزامی است؟ خیر، این گفته با اظهارات قبلی متناقض نیست. آب آزاد برای تشکیل هیدرات الزامی نیست، امّا وجود آب بیشک احتمال تشکیل هیدرات را افزایش میدهد. علاوه براین سطح تماس آب و گاز محل هستهزایی بسیار خوبی برای تشکیل هیدرات گازی است.
موارد بالا تنها احتمال تشکیل هیدرات را افزایش میبرد و شرط لازم برای تشکیل آن نیست. سه شرطی که پیشتر به آن اشاره شد، شروط لازم برای تشکیل هیدرات است. یکی دیگر از جنبههای مهم تشکیل هیدرات، تجمع جامدات است. هیدراتهای گازی لزوماً در همان نقطهای تشکیل میشوند، منعقد نمیشوند. در خط لوله هیدرات میتواند همراه با فاز سیال بهویژه مایع جریان داشته باشد و تمایل دارد در همان جایی که مایع تجمع مییابد، منعقد شود. بهطور معمول انعقاد هیدرات مشکل ایجاد میکند. در خط لولۀ چندفازی، این تجمعات خط لوله را میبندد و به تجهیزات آسیب میرساند.
اغلب اوقات توپکرانی[۱۵] برای حذف هیدرات از خط لوله کافی است. توپکرانی، فرآیندی است که طی آن ابزاری به نام توپک را وارد خط لوله میکنند. توپکهای مدرن کاربردهای فراوانی دارند، امّا مهمترین وظیفۀ آنها، تمیز کردن خط لوله است. نوعی از توپکها، داخل خط لوله را میخراشد و باز طریق جریان سیال در لوله حرکت میکند و بدین صورت هر جامدی را از درون خط لوله جابهجا میکند (هیدرات، موم[۱۶]، لجن و غیره). توپکرانی برای حذف پسماندههای مایعات[۱۷] نیز بهکار میرود]۱۲[.
توپکرانی باید طوری برنامهریزی شود که تجمع هیدراتها مشکلساز نشود. بهطور معمول توپکرانی برای تمیز کردن هیدرات در خط لوله استفاده نمیشود. از مزایای دیگر توپکرانی، حذف نمک و رسوبات است که این کار برای عملکرد مناسب خط لوله ضروری است. این امر به معنای آن است که مکانهای مناسب برای تشکیل هستههای هیدرات از بین میروند.
آب اغلب همراه گاز طبیعی است و در مخازن همواره آب وجود دارد. بنابراین گاز طبیعی تولیدی همیشه اشباع از آب است. علاوه بر این آب سازند نیز گاهی همراه با گاز تولید میشود. همچنان که دما و فشار طی تولید گاز تغییر میکند، آب مایع نیز معیان میشود. بهعلاوه آب اغلب در فرآیندهای گاز طبیعی وجود دارد. در فرآیند شیرینسازی گاز طبیعی (برای مثال برای حذف سولفید هیدروژن و دیاکسیدکربن، به اصطلاح “گازهای اسیدی[۱۸]” اغلب از محلولهای آبی استفاده میشود. مرسومترین این فرآیندها شامل محلول آبی آلکانولآمین است. به همین دلیل، گاز شیرین (محصول فرآیند شیرینسازی) این فرآیندها نیز، اشباع از آب است.
فرآیندهای مختلفی برای حذف آب از گاز طبیعی طراحی شدهاند که در فصل سوم بررسی خواهند شد. همراهی آب و گاز طبیعی به این معناست که در تمامی مراحل تولید و فرآوری گاز طبیعی احتمال تشکیل هیدرات وجود دارد. بخش زیادی از این پژوهش به پیشبینی شرایط تشکیل هیدرات اختصاص دارد. با این دانش، مهندسان شاغل در صنعت گاز طبیعی خواهند دانست که آیا هیدرات در برنامۀ آنها مشکلساز خواهد بود یا نه؟ پس از آنکه مشخص شد هیدرات برای ما مشکل ایجاد میکند یا حتی یک مشکل بالفعل است، چه میتوان کرد؟ یکی دیگر از بخشهای این پژوهش به این موضوع میپردازد.
افسانهای در صنعت گاز طبیعی وجود دارد که میگوید وجود “آب آزاد” (برای مثال یک فاز آبی[۱۹]) برای تشکیل هیدرات ضروری است. در بخشهای بعدی نشان داده خواهد شد که این عقیده درست نیست. بیشک آب آزاد احتمال تشکیل هیدرات را افزایش میدهد، ولی وجود آن ضروری نیست. استدلال قوی برای نشان دادن اینکه آب آزاد برای تشکیل هیدرات ضروری نیست، در فصل چهارم روی نمودارهای فازی آوردی شده است.
یکی دیگر از موضوعات مورد توجه، اصطلاح “برفک[۲۰]” است که سؤال سادهای را مطرح میکند: آیا وجود آب آزاد برای تشکیل یخ ضروری است؟ پاسخ منفی است. برفکها بدون وجود آب مایع نیز شکل میگیرند. برفک از هوا روی اتومبیل در شبهای زمستانی تصعید میشود. بهطور مستقیم از هوا به فاز جامد میرود، بدون آنکه مایعی تشکیل شود. مخلوط هوا/آب یک گاز است، آب بهصورت مایع در هوا وجود ندارد. اگر یک فریزر قدیمی را در نظر بگیریم (فریزری که بدون برفک نیست) با نگاه کردن به داخل آن میتوان مشاهده کرد که لایهای از برفک در آن شکل گرفته است، بدون آنکه آب مایعی تشکیل شده باشد. هیدراتها از طریق این سازوکار میتوانند ایجاد شوند.
یکی از دلایلی که چرا اعتقاد بر این است که آب آزاد برای تشکیل هیدرات ضروری است، این است که هیدرات شکلگرفته بدون آب آزاد، مشکلساز نیست. داخل لوله ممکن است با برفکهای هیدرات پوشیده شود، امّا همچنان بهخوبی کار کند. یا مقدار هیدرات ممکن است کم باشد و در نتیجه خط لوله بسته نشود و به تجهیزات فرآوری نیز آسیبی وارد نشود. این هیدراتهای برفکی را میتوان به آسانی با فرآیند توپکرانی تمیز کرد.
فرآیند تبدیل مستقیم جامد به گاز، تصعید نامیده میشود. برای مثال، دیاکسیدکربن در فشار اتمسفری تصعید میشود. CO2 جامد، که بهطور معمول یخ خشک نامیده میشود، بهطور مستقیم از فاز جامد بدون تشکیل مایع به فاز بخار میرود. در این فشار اتمسفری CO2 در دمای ۷۸- درجۀ سلسیوس (۱۰۸- درجۀ فارنهایت) از جامد به بخار تبدیل میشود. مثال دیگری از جامداتی که در فشار اتمسفری تصعید میشوند، نفتالین است که مهمترین جزء گلولههای ضدبید محسوب میشود. دلیل اینکه گلولههای ضدبید از خود بو متصاعد میکنند، این است که نفتالین بهطور مستقیم از فاز جامد به فاز بخار میرود. در واقع همۀ مواد خالص از جمله آب خالص در فشارهای زیر فشار نقطۀ سهگانۀ خود تصعید میشوند. بنابراین جای تعجب نیست که هیدرات در شرایط مناسب میتواند بهطور مستقیم از فاز گاز به فاز جامد برود.
[۱] Clathrate
[۲] Guests
[۳] Host
[۴] Formers
[۵] Van der Waals Forces
[۶] Turbulence
[۷] Choke valves
[۸] Joule- Thomson effect
[۹] Agitation
[۱۰] Process vessel
[۱۱] Heat exchanger
[۱۲] Nucleaction sites
[۱۳] Weld spot
[۱۴] Free- water
[۱۵] Pigging
[۱۶] Wax
[۱۷] Liquid accmulations
[۱۸] Acid gases
[۱۹] Aqueous phase
[۲۰] Frost
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر