تحقیق هیدرولیک جریان عبوری از سازه ترکیبی سرریز – دریچه، آبشستگی پایین دست سازه ترکیبی

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق هیدرولیک جریان عبوری از سازه ترکیبی سرریز – دریچه، آبشستگی پایین دست سازه ترکیبی دارای ۲۴ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱- مقدمه    ۴
۱-۲ تعاریف    ۵
۱-۲-۱ سرریزها    ۵
۱-۲-۲ دریچهها    ۵
۱-۲-۳ سازه ترکیبی سریز – دریچه    ۶
۱-۲-۴ آبشستگی    ۸
۲-۱ مرور منابع    ۱۲
۲-۲ مطالعات آزمایشگاهی جریان    ۱۲
۲-۳ مطالعات عددی با نرمافزار Flow3D    ۱۶
فهرست منابع    ۲۱

منابع

دهقانی، ا. ا. و بشیری، ح. ۱۳۸۹٫ مشخصات حفره آبشستگی پایین­دست سازه ترکیبی دریچه و سرریز. ششمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری و چهارمین همایش ملی فرسایش و رسوب.

استاندارد صنعت آب و آبفا. نشریه ۳۱۸، الف. ۱۳۸۹٫ راهنمای روش­های محاسبه آبشستگی موضعی. وزارت نیرو، معاونت امور فنی آب و آبفا، دفتر مهندسی و معیارهای فنی آب و آبفا.

استاندارد مهندسی آب. نشریه ۱۳۶، ن. ۱۳۸۰٫ راهنمای تعیین آبشستگی در سازه­های مهم هیدرولیکی. وزارت نیرو، شرکت سهامی مدیریت منابع آب ایران.

باباعلی، ح. ر.، شمسایی، ا. و خدابخشی، ع. ۱۳۸۷٫ معرفی نرم­افزار Flow3D و مدل­سازی جریان آزاد و مستغرق درون پارشال فلوم. چهارمین کنفرانس دانشجویان مهندسی عمران سراسر کشور.

طالب بیدختی، ن.، دهقانی، ا. ا. و شهابی، م. ۱۳۹۰٫ بررسی آزمایشگاهی اثر انقباض جریان بر حفره آبشستگی پایین­دست سازه ترکیبی سرریز – دریچه. ششمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران.

طالب بیدختی، ن.، دهقانی، ا. ا. و شهابی، م. ۱۳۹۰٫ بررسی اثر ارتفاع آب روی سرریز بر حفره آبشستگی پایین­دست سازه ترکیبی سرریز – دریچه. چهارمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران.

عباسی چناری، س.، کمان بدست، ا. م. و واحدیان، ج. ۱۳۹۰٫ اولین همایش منطقه­ای توسعه منابع آب.

قنادان، ر. ۱۳۹۱٫ شبیه­سازی عددی جریان از روی سرریز جانبی لبه­پهن با استفاده از مدل Flow3D . پایان­نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

امیراصلانی، ش. ۱۳۸۷٫ بررسی عددی اثر زاویه اصطکاک داخلی رسوبات بر روی ابعاد چاله آبشستگی ناشی از جت ریزشی آزاد. دومین کنفرانس ملی سد و نیروگاه­های برقابی‌.

اسماعیلی، ک.و فتحی مقدم. م. ۱۳۸۵٫ ضریب دبی در مدل سرریز- دریچه. همایش ملی مدیریت شبکه­های آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده مهندسی علوم آب.

الیاسی، س.، اقبال­زاده، ا.، جوان، م.، واقفی، م. و احمدی، آ. ۱۳۹۰٫ شبیه­سازی عددی جریان اطراف تک آبشکن مستغرق در کانال مستقیم شیب­دار با استفاده از نرم­افزار Flow3D. دهمین کنفرانس هیدرولیک ایران، دانشگاه گیلان.

شاهرخی، م. ۱۳۸۷٫ مقایسه انواع مدل­های توربولانس در جریان­های آشفته. چهارمین کنگره مهندسی عمران، دانشگاه تهران.

شهابی، م. ۱۳۹۰٫ بررسی آزمایشگاهی آبشستگی پایین­دست جریان ترکیبی همزمان از روی سرریز و زیر دریچه. پایان­نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه شیراز. واحد بین الملل.

بیرامی، م. ک. ۱۳۸۷٫ سازه­های انتقال آب. انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان. چاپ هفتم.

حسینی، س. ع. و عبدی‌پور، ا. ۱۳۸۹٫ مدل­سازی عددی پروفیل سرعت در جریان­های گل‌آلود پیوسته و بررسی تأثیر شیب، غلظت و دبی بر آن‌.

حیدرپور، م. و رضویان، ح. ۱۳۸۶٫ بررسی جریان ترکیبی از روی سرریز مستطیلی با فشردگی جانبی و زیر دریچه مستطیلی بدون فشردگی جانبی در حالت لبه­تیز. نهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر.

۱-۱- مقدمه

یکی از عمده‌ترین مشکلات سازه‌هایی از قبیل سرریزها، دریچه‌ها و حوضچه‌های آرامش که در بالادست بسترهای فرسایش‌پذیر قرار دارند، آبشستگی در مجاورت سازه است که علاوه­‌بر تأثیر مستقیم بر پایداری سازه، ممکن است باعث تغییر مشخصات جریان و در نتیجه تغییر در پارامترهای طراحی سازه شود. به دلیل پیچیدگی موضوع، اکثر محققین آن را به صورت آزمایشگاهی بررسی کرده­اند که با وجود تمام دست­آوردهای مهمی که تاکنون در زمینه آبشستگی موضعی حاصل گردیده است، هنوز هم شواهد زیادی از آبشستگی گسترده در پایاب دریچه‌ها، سرریزها، شیب‌شکن‌ها، کالورت‌ها و مجاورت پایه‌های پل دیده می‌شود که می‌تواند پایداری این سازه­ها را با خطرات جدی مواجه کند.

پدیده آبشستگی زمانی اتفاق می‌افتد که تنش برشی جریان آب عبوری از آبراهه، از میزان بحرانی شروع حرکت ذرات بستر بیشتر شود. تحقیقات نشان داده است که عوامل بسیار زیادی بر آبشستگی در پایین‌دست سازه تأثیرگذار هستند که از جمله آن­ها می‌توان به اندازه و دانه‌بندی رسوبات، عمق پایاب، عدد فرود ذره، هندسه سازه و … اشاره کرد (کوتی و ین[۱] (۱۹۷۶)، بالاچاندار[۲] و همکاران (۲۰۰۰)، کلز[۳] و همکاران (۲۰۰۱)، لیم و یو[۴] (۲۰۰۲)، فروک[۵] و همکاران (۲۰۰۶)، دی و سارکار[۶] (۲۰۰۶) و ساراتی[۷] و همکاران (۲۰۰۸)).

دریچه­ها و سرریزها به طور گسترده به منظور کنترل، تنظیم جریان و تثبیت کف، در کانال­های باز مورد استفاده قرار می­گیرند. بر اثر جریان ناشی از جت عبوری از رو یا زیر سازه­ها، امکان ایجاد حفره آبشستگی در پایین­دست سازه­ها وجود دارد که ممکن است پایداری سازه را به خطر اندازد؛ بنابراین تعیین مشخصات حفره آبشستگی مورد توجه محققین هیدرولیک جریان قرار گرفته است.

به منظور افزایش بهره‌وری از سازه­های پرکاربرد سرریزها و دریچه­ها، می‌توان آن­ها را با هم ترکیب نمود به‌طوری‌که در یک زمان آب بتواند هم از روی سرریز و هم از زیر دریچه عبور نماید. با ترکیب سرریز و دریچه می‌توان دو مشکل عمده و اساسی رسوب‌گذاری در پشت سرریزها و تجمع رسوب و مواد زائد در پشت دریچه‌ها را رفع نمود. در سازه ترکیبی سرریز- دریچه، شرایط هیدرولیکی جدیدی حاکم خواهد شد که با شرایط هیدرولیکی هر کدام از این دو سازه به‌تنهایی متفاوت است.

۱-۲ تعاریف

۱-۲-۱ سرریزها

یکی از سازه­های مهم هر سد را سرریزها تشکیل می­دهند که برای عبور آب اضافی و سیلاب از سراب به پایاب سدها، کنترل سطح آب، توزیع آب و اندازه­گیری دبی جریان در کانال­ها­ مورد­استفاده قرار می­گیرد. با توجه به حساس بودن کاری که سرریزها انجام می­دهند، باید سازه­ای قوی، مطمئن و با راندمان بالا انتخاب شود که هر لحظه بتواند برای بهره­برداری آمادگی داشته باشد.

معمولاً سرریزها را بر حسب مهم­ترین مشخصه آن­ها تقسیم­بندی می­کنند. این مشخصه می­تواند در رابطه با سازه کنترل و کانال تخلیه باشد. بر حسب این­که سرریز مجهز به دریچه و یا فاقد آن باشد به ترتیب با نام سرریزهای کنترل­دار و یا سرریزهای بدون کنترل شناخته می­شوند.

۱-۲-۲ دریچه­ها

دریچه­ها سازه­هایی هستند که از فلزات، مواد پلاستیکی و شیمیایی و یا از چوب ساخته می­شوند. از دریچه­ها به منظور قطع و وصل و یا کنترل جریان در مجاری عبور آب استفاده می­شود و از لحاظ ساختمان به گونه­ای می­باشند که در حالت بازشدگی کامل عضو مسدود کننده کاملاً از مسیر جریان خارج می­گردد.

دریچه­ها در سدهای انحرافی و شبکه­های آبیاری و زهکشی کاربرد فراوان دارند. همچنین برای تخلیه آب مازاد کانال­ها، مخازن و پشت سدها به کار می­روند (نواک[۸] و همکاران، ۲۰۰۴).

دریچه­ها به صورت زیر دسته­بندی می­شوند:

بر اساس محل قرارگیری: دریچه­های سطحی و دریچه­های تحتانی. دریچه سطحی تحت فشار کم و دریچه تحتانی تحت فشار زیاد قرار می­گیرند.

بر اساس کاری که انجام می­دهند: دریچه­های اصلی، تعمیراتی و اضطراری. دریچه اصلی به طور دائم مورد بهره­برداری قرار می­گیرند. برای تعمیرات از دریچه تعمیراتی و در زمان حوادث از دریچه اضطراری استفاده می­شود.

بر اساس مصالح بدنه: دریچه­های فولادی، آلومینیومی، بتنی مسلح، چوبی و پلاستیکی. دریچه فولادی به خاطر استقامت زیاد به صورت وسیع مورد استفاده قرار می­گیرد.

بر اساس نوع بهره­برداری: دریچه­های تنظیم کننده دبی و دریچه­های کنترل­کننده سطح آب

بر اساس مکانیزم حرکت: دریچه­های خودکار، هیدرولیکی، مکانیکی، برقی و دستی. دریچه خودکار بر اساس نیروی شناوری و وزن دریچه و بدون دخالت انسان کار می­کند. دریچه هیدرولیکی بر اساس قانون پاسکال عمل می­نماید. دریچه برقی از دستگاه­های برقی، دریچه مکانیکی با استفاده از قانون نیرو و بازو و بالاخره دریچه دستی به صورت ساده با دست جابه­جا می­شوند.

بر اساس نوع حرکت: دریچه­های چرخشی، غلطان، شناور و دریچه­هایی که در امتداد یا در جهت عمود بر جریان حرکت می­نمایند.

بر اساس انتقال فشار آب: دریچه­ها ممکن است فشار را به طرفین یعنی به پایه­های پل یا به تکیه­گاه­ها منتقل نمایند و یا ممکن است نیروی فشار آب بر کف منتقل شود و یا ممکن است نیروی فشار آب به هر دو یعنی هم تکیه­گاه­ها و هم بر کف منتقل شود.

۱-۲-۳ سازه ترکیبی سریز – دریچه

ترکیب سرریز – دریچه یکی از انواع سازه­های هیدرولیکی می­باشد که در سال­های اخیر عمدتاً برای عبور سیال در مواردی که سیال حاوی سرباره و رسوب به صورت همزمان می­باشد (مانند کانال عبور فاضلاب) بکار رفته است. سازه ترکیبی سرریز – دریچه با تقسیم دبی عبوری از بالا و پایین خود از انباشت سرباره و رسوب در پشت سازه جلوگیری می­کند. از دیگر کاربردهای عملی این ترکیب، می­توان انواع سدهای تأخیری را نام برد. در سدهای تأخیری برای جلوگیری از انباشت رسوب در پشت سد که منجر به کاهش حجم مفید مخزن می­گردد اقدام به تعبیه تخلیه­کننده­های تحتانی می­گردد. از طرف دیگر این نوع سدها به علت برآورد اهداف طراحی و عبور سیلاب­های محتمل به صورت روگذر نیز عمل می­کنند که از این دو جهت، مدل ترکیبی سرریز – دریچه ایده مناسبی برای تحلیل این نوع سدها می­باشد. اگرچه این نوع سازه دارای کاربرد فراوانی در سازه­های هیدرولیکی می­باشد.

جهت به حداقل رساندن مشکلات در سرریزها و دریچه‌ها و همچنین جهت بالا بردن مزایای آن­ها می‌توان از سازه ترکیبی سرریز – دریچه استفاده کرد به طوری که در یک زمان، جریان آب بتواند هم از روی سرریز و هم از زیر دریچه عبور نماید. این وسیله ترکیبی می‌تواند مشکلات ناشی از فرسایش و رسوب­گذاری را مرتفع نماید (دهقانی و همکاران، ۲۰۱۰).

[۱] Kuti &Yen

[۲] Balachandar

[۳] Kells

[۴] Lim &Yu

[۵] Faruque

[۶] Dey & Sarkar

[۷] Sarati

[۸] Novak

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق آب‏شستگی موضعی کوله های پل و میدان جریان و پروسه آب‏شستگی و پارامتر های تاثیرگذار بر عمق آب‏شستگی
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.