304 views
پیشینه تحقیق واکنشهای اکسیداسیون و احیاء و بیماریهای میکروبی ناشی از مصرف مواد غذایی و روشهای شناسایی و تحلیل ساختار شیمیایی پلی ساکارید دارای ۴۷ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۲-۱ مقدمه ۵
۲-۲ واکنشهای اکسیداسیون و احیاء ۹
۲-۲-۱ تعادل اکسیداسیون- احیاء درون سلولی ۹
۲-۲-۲ رادیکالهای آزاد ۹
۲-۲-۲-۱ رادیکال هیدروکسیل ۱۰
۲-۲-۲-۲ رادیکال DPPH (1و۱-دی فنیل ۲-پیکریل هیدرازیل) ۱۱
۲-۲-۳ آنتی اکسیدانها ۱۱
۲-۲-۳-۱ سیستم آنتیاکسیدانی بدن انسان ۱۱
۲-۲-۳-۲ آنتیاکسیدانهای طبیعی ۱۴
۲-۲-۳-۳ آنتی اکسیدانهای سنتزی ۱۶
۲-۲-۴ شرایط آنتیاکسیدانهای غذایی ۱۸
۲-۲-۵ مکانیزم عمل آنتیاکسیدانها ۱۹
۲-۲-۶ عوامل تبدیل آنتیاکسیدان به پراکسیدان ۲۰
۲-۳ نگهداری مواد غذایی ۲۱
۲-۳-۱ نگهدارندههای شیمیایی ۲۲
۲-۳-۲ آنتی بیوتیکها ۲۴
۲-۴ بیماریهای میکروبی ناشی از مصرف مواد غذایی ۲۴
۲-۴-۱ عفونت غذایی ۲۵
۲-۴-۲ مسمومیت غذایی ۲۵
۲-۴-۳ پارهای از میکروارگانیسمهای پاتوژن و عامل فساد ۲۵
۲-۴-۳-۱ اشرشیاکلی ۲۵
۲-۴-۳-۲ سالمونلا تیفی ۲۶
۲-۴-۳-۳ انتروکوکوس فکالیس ۲۶
۲-۴-۳-۴ آسپرژیلوس فومیگاتوس ۲۷
۲-۴-۳-۵ کاندیدا آلبیکانس ۲۸
۲-۵ پلیساکاریدها ۲۸
۲-۶ معرفی تعدادی از روشهای شناسایی و تحلیل ساختار شیمیایی پلیساکارید ۲۹
۲-۶-۱ کروماتوگرافی گازی ۲۹
۲-۶-۲ طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR) ۳۰
۲-۷ روش سطح پاسخ (RSM) ۳۲
۲-۸ مروری بر پژوهشهای انجام شده ۳۲
۲-۸-۱ مروری بر پارهای از پژوهشهای انجام شده بر اثر ضد اکسایشی و ضدمیکروبی پلیساکارید و عصاره گیاهان ۳۲
۲-۸-۲ مروری بر پژوهشهای انجام شده برجنس ویبورنوم ۳۶
منابع ۴۰
Kang, H.J., Chawla, S.P., Jo, C., Kwon, J.H and Byun, M.W. 2006. Studies on the development of functional powder from citrus peel. Bioresour Technol. 97: 614-20.
Kocak, G., Aktan, F., Canbolat, O., Ozogul, C., Elbeg, S., Yildizoglu-Ari, N and Karasu, C. 2000. ADIC Study Group–Antioxidants in Diabetes-Induced Complications. Alpha-lipoic acid treatment ameliorates metabolic parameters, blood pressure, vascular reactivity and morphology of vessels already damaged by streptozotocin-diabetes. Diabetes Nutr Metab 13: 308-318.
. Zhang, D., Li, S., Xiong, Q., Jiang, C., Lai, X. 2013. Extraction, characterization and biological activities of polysaccharides from Amomum villosum. Carbohydrate Polymers. 95: 114– ۱۲۲٫
. Zhang, Y., Wang, Z., Chen, H., Chen, Z and Tian, Y. 2014. Antioxidants: potential antiviral agents for Japanese encephalitis virus infection. International Journal of Infectious Diseases. 24: 30-36.
Duque, Â. S., Ferreira, A. F., Cezário, R. C and Gontijo Filho, P. P. 2007. Nosocomial infections in two hospitals in Uberlandia, Brazil. panam. Infectol. 9(4): 14-18.
Gragg, G.M., Newman, D.J and Sander, K.M. 1997. Natural products in drug discovery and development. Journal Natural Product. 60: 52-60.
. Yang, B., Prasad, K. N., Xie, H., Lin, S and Jiang, Y. 2011. Structural characteristics of oligosaccharides from soy sauce lees and their potential prebiotic effect on lactic acid bacteria. Food Chemistry. 126(2): 590-594.
Gram, L., Ravn, L., Rasch, M., Bruhn, J. B., Christensen, A. B and Givskov, M. 2002. Food spoilage-interactions between food spoilage bacteria. International journal of food microbiology. 78(1): 79-97.
Mathew, S and Abraham, T. E. 2006. In vitro antioxidant activity and scavenging effects of Cinnamomum verum leaf extract assayed by different methodologies. Food and Chemical Toxicology. 44(2): 198-206.
. . Nieto, G., Díaz, P., Bañón, S and Garrido, M. D. 2010. Effect on lamb meat quality of including thyme (Thymus zygis ssp. gracilis) leaves in ewes’ diet. Meat science. 85(1): 82-88.
. Noguchi, N and Niki, E. 2000. Phenolic antioxidants: A rationale for design and evaluation of novel antioxidant drug for atherosclerosis. Free Radical Biology and Medicine. 28(10): 1538-1546.
Meng, L., Sun, S., Li, R., Shen, Z., Wang, P and Jiang, X. 2015. Antioxidant activity of polysaccharides produced by Hirsutella and relation with their chemical characteristics. Carbohydrate polymers. 117: 452-457.
Edge, R., McGarvey, D. J and Truscott, T. G. 1997. The carotenoids as anti-oxidants—a review. Journal of Photochemistry and Photobiology B: Biology. 41(3): 189-200.
. Lü, J. M., Lin, P. H., Yao, Q and Chen, C. 2010. Chemical and molecular mechanisms of antioxidants: experimental approaches and model systems. Journal of cellular and molecular medicine. 14(4): 840-860.
واکنشهای بیوشیمیایی که در سلولهای بدن ما رخ میدهند عامل ادامه حیات هستند، قانونی که طبیعت از کودکی به بدن ما دیکته میکند و ما را به سوی بزرگسالی، کهنسالی و نهایتاً مرگ میکشاند. از آنجا که تعداد تولدها به شدت کاهش یافته، در آیندهای نزدیک، جهان شاهد جمعیت بزرگی از سالخوردگان خواهد بود. این مرحله از زندگی با بیماریهای قلبی-عروقی، مغز و سیستم ایمنی همراه است که هزینههای درمانی و اجتماعی بالایی را میطلبد (کرکو و فریرا[۱]، ۲۰۱۳). از این رو کنترل گسترش این بیماریهای مزمن به منظور کاهش درد و رنج افراد مسن و همچنین کاهش هزینههای درمانی حائز اهمیت است (کرکو و فریرا، ۲۰۱۳).
انسانها به منظور ادامه حیات خود از مواد غذایی مختلفی به عنوان منبعی برای کسب انرژی استفاده میکنند. از این جهت به منظور حفظ سلامت مصرف کنندگان باید عوامل آلوده کننده مواد غذایی و تهدید کننده سلامت مصرف کنندگان حذف گردیده و از آلودگی مجدد آن جلوگیری شود.
از این رو به هرگونه تغییر در ماده غذایی که منجر به عدم پذیرش ماده مورد نظر توسط مصرف کننده گردد فساد گفته میشود. این تغییرات در اثر صدمات فیزیکی، شیمیایی (اکسیداسیون، تغییر رنگ و…) و یا تغییرات ناشی از فعالیت و رشد میکروارگانیسمها در مواد غذایی ایجاد میشوند (گرام[۲] و همکاران، ۲۰۰۲).
غذاهای حاوی میزان بالای ترکیبات اسید چرب غیر اشباع، بسیار مستعد اکسیداسیون هستند، اکسیداسیون
چربیها در ماده غذایی منجر به کاهش ارزش غذایی میگردد (کانگ[۳] و همکاران، ۲۰۰۶). و علاوه بر آن، مستعد بودن چربی به اکسیداسیون یکی از مهم ترین دلایل پیدایش بوی تعفن، طعم نامطلوب و تغییرات رنگ در محصولات غذایی است.
رادیکالهای آزاد، آنتیاکسیدانها و کوفاکتورها، سه عامل مهم و تاثیرگذار بر روند پیری و واکنشهای اکسایشی میباشند، در نتیجه شناخت این واکنشها در بدن انسان میتواند به پیشگیری یا کاهش این بیماریها کمک کرده و باعث بهبود کیفیت زندگی شود (کرکو و فریرا، ۲۰۱۳).
از سویی دیگر امروزه با افزایش استفاده از آنتی بیوتیکهای رایج درمانی و داروهای ضدمیکروبی شاهد شیوع و گسترش روز افزون گونههای میکروبی بیماریزای مقاوم به آنتی بیوتیکها هستیم. بیماریهای عفونی از جمله بیماریهای گسترده و شایع در جهان هستند که هزینههای فراوانی را به جوامع بشری تحمیل میکنند. هرچند مصرف آنتیبیوتیکهای سنتزی در دهههای گذشته توانسته در درمان بیماریهای عفونی نقش مهمی را ایفا نماید، اما مشکل عمده این مواد، ایجاد مقاومت میکروبی، قیمت بالای این مواد و مشکلات زیست محیطی آنتیبیوتیکها در فرد مصرف کننده میباشد که موجب شده است، امروزه بیش از پیش تمایل به مصرف مواد جایگزینی که ضرر کمتری دارند افزایش یابد (دوکا[۴] و همکاران، ۲۰۰۷).
محصولات غذایی سرخ شده با وجود محتوای چربی بالای خود که باعث افزایش کلسترول خون، افزایش فشار خون و بیماریهای مربوط به انسداد شریانهای قلب میشوند، هنوز مورد توجه مصرف کنندگان هستند (کستر[۵] و همکاران، ۱۹۸۶). همچنین چربیها در سلولها نقش مهمی به عنوان ترکیبات ساختاری ایفا میکنند (رجایی[۶] و همکاران، ۲۰۰۵).
تغییرات اکسیداتیو علاوه بر اثرات نامطلوب در سیستمهای بیولوژیک، مسئول ایجاد طعم و پایین آمدن کیفیت غذا و فساد مواد غذایی است (کانگ[۷] و همکاران، ۲۰۰۶). مثلاً یکی از مهمترین مشکلات صنعت گوشت، اکسیداسیون چربی گوشت مخصوصاً در زمان نگهداری میباشد. اکسیداسیون چربی در طول زمان نگهداری باعث بد طعم شدن گوشت، و اکسیداسیون میوگلوبین، باعث تغییر رنگ آن درحین نگهداری میشود (گرای[۸] و همکاران، ۱۹۹۶).
آنتی اکسیدانها از طرفی باعث کاهش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی، عروقی و سکته میشوند و از سوی دیگر از آسیب به DNA و ایجاد سرطان جلوگیری میکنند (نوگوچی و نیکی[۹]، ۲۰۰۰). با وجود آنتی اکسیدانهای مختلف در پلاسما، سیستم دفاعی بدن به تنهایی قادر به از بین بردن رادیکالهای آزاد ایجاد شده در بدن نیست، به همین جهت نیاز به تأمین آنتیاکسیدان از منابع خارجی وجود دارد که از طریق مواد غذایی تأمین میشود (یانگ و وودسایت[۱۰]، ۲۰۰۱).
اگرچه ضداکسیدانهای صنعتی طی زمان طولانی برای جلوگیری از اکسیداسیون به موادغذایی اضافه میشوند، اما به علت خاصیت سرطانزایی بعضی از این افزودنیها (نیتو[۱۱] و همکاران، ۲۰۱۰)، و آسیبهای کبدی ناشی از مصرف BHT و BHA(کریشنایا[۱۲] و همکاران، ۲۰۰۷)، افزودن آنها به موادغذایی محدود و بعضاً ممنوع شده است (نیتو و همکاران، ۲۰۱۰).
امروزه نیاز به آنتیاکسیدانهای قوی با سمیت کمتر و اثر بخشی بیشتر یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. متخصصین تغذیه برای تأمین آنتیاکسیدانهای مورد نیاز بدن، مصرف گیاهان، میوهجات و سبزیجات را توصیه میکنند زیرا آنتیاکسیدانهای گیاهی عوارض جانبی کمتر و خواص درمانی بهتری دارند (متئو و آبراهام[۱۳]، ۲۰۰۶).
از سوی دیگر بروز مقاومت دارویی در انواع میکروارگانیسم های بیماریزا از یک سو و اثرات مضر نگهدارنده های غذایی شیمیایی و سنتزی از سوی دیگر به عنوان یک چالش مهم در هر دو زمینه بهداشت و درمان انسان و دام تبدیل گردیده است. بنابراین یک نیاز مستمر در زمینه شناسایی ترکیبات ضدمیکروبی جدید جهت به حداقل رسانیدن مقاومت دارویی میکروارگانیسمها و استفاده از آنها به عنوان جایگزین نگهدارندههای شیمیایی احساس میشود (گراگ[۱۴] و همکاران، ۱۹۹۷). امروزه با اینکه بخش عظیمی از داروهای مصرفی شیمیایی هستند اما برآورد میشود دست کم یک سوم کلیه فرآوردههای دارویی منشأ گیاهی دارند یا پس از استخراج از گیاه تغییر شکل یافتهاند (بشارت[۱۵] و همکاران، ۲۰۰۹).
متابولیتهای ثانویه مشتق شده از گیاهان مانند فنل و فلاوونوئید دارای پتانسیل قوی برای پاکسازی رادیکالهای آزاد میباشند که در تمام قسمتهای گیاه مانند برگ، میوه، دانه و ریشه وجود دارند (متئو و آبراهام، ۲۰۰۶). به طور مثال ماروبیوم ولوتینوم[۱۶] دارای درصد بالایی از ترکیبات حفاظت کننده و ضداکسایشی نظیر فلاوونوئیدها میباشد (کاریوتی[۱۷] و همکاران ، ۲۰۰۳)، که خود میتواند در کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از اثر رادیکالهای آزاد اکسیژن که در بیماری رایج دیابت به علت افزایش سطح گلوگز خون اتفاق میافتد، مؤثر واقع شود (کوکاک[۱۸] و همکاران ۲۰۰۰).
۱٫ Young & Woodside Nieto ۳. Krishnaiah
Mathew S, Abraham 5. Gragg ۶. Besharat
۴. Bozin 5. Paris polyphylla ۶. Shen
۷. Qian 8. Taraxacum officinale 9. Wang
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر