تحقیق پالادیوم و روشهای تجزیه آن

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق پالادیوم و روشهای تجزیه آن دارای ۱۲ صفحه می باشد   فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

١-١- عنصر پالادیم    ۴
١-٢- خواص فیزیکی و شیمیایی پالادیوم    ۴
١-٣- کاربردهای پالادیوم    ۶
١-۴- مشکل تعیین Pd در نمونه های محیطی    ۶
١-۵- روشهای اندازه گیری و شناسایی پالادیوم    ۷
١-۵-١- روشهای اسپکتروفتومتری    ۷
١-۵-٢-تکنیک  فلورسانس اشعه ایکس    ۷
١-۵-٣-تکنیک  اسپکتروفتومتری جذب اتمی الکتروترمال    ۷
١-۵-۴- تکنیک  اسپکتروفتومتری جذب اتمی شعله ای    ۸
١-۵-۵- تکنیک  اسپکتروفتومتری جرمی ترکیب شده  با پلاسما    ۸
١-۵-۶- روشهای الکتروشیمیایی    ۹
١-۶- رودانین    ۹
١-٧- سورفاکتانت    ۹
مراجع ..۱۰

منابع

۲-  J. Emsley, The Elements, Oxford University Press, Oxford, UK, 2000, p. 150

۳-  Thailand, digital journals.org – Bchaokiawong-chinang. Mai Dental Journal, 2010.

۴- Zeng, Y. E.; Zhang, H. S.; Chen, Z. H. Handbook of ModernChemical Reagents, The Forth Fascicule, Chromogenic Agent of Inoganic Ion, 1st ed: Chemical Industry Press: Beijing, P. R.China, 1989.

۵- J. Messerschmidt, A. von Bohlen, F. Alt and R. Klockenkämper. Separation and enrichment of palladium and gold in biological and environmental samples, adapted to the determination by total reflection X-ray fluorescence. Hide Affiliations

Corresponding authors

aInstitute of Spectrochemistry and Applied Spectroscopy (ISAS), Bunsen-Kirchhoff-Strasse 11, 44139 Dortmund, Germany

Analyst, Vol. 125, pp  ۳۹۷-۳۹۹, ۲۰۰۰٫

۶- Katleen Van Meel, Anne Smekens, Marc Behets, Paul Kazandjian, and Rene Van Grieken.  Determination of Platinum, Palladium, and Rhodium in Automotive Catalysts Using High-Energy Secondary Target X-ray Fluorescence Spectrometry. Anal. Chem. Vol. 79 (16), pp 6383–۶۳۸۹, ۲۰۰۷٫

۷- Andreas Limbeck,  Josef Rendl  and Hans Puxbaum. ETAAS determination of palladium in environmental samples with on-line preconcentration and matrix separation. J. Anal. At. Spectrom. Vol. 18, pp 161-165, 2003.

۸- K. Zakir Hossain, T. Honjo. Separation of trace amounts of palladium (II) with crown ether from hydrochloric acid and potassium thiocyanate media. FreseniusJournal of Analytical Chemistry., Vol.  ۳۶۷, pp 141-145, May 2000.

۹-Reed M. Izatt, D. P. Nelson, J. H. Rytting, B. L. Haymore, James J. Christensen. Calorimetric study of the interaction in aqueous solution of several uni- and bivalent metal ions with the cyclic polyether dicyclohexyl-18-crown-6 at 10,25, and 40.deg. J. Am. Chem. Soc., Vol. 93 (7), pp 1619–۱۶۲۳, ۱۹۷۱٫

۱۰- Wei XF, Cai GH, Xiao YH, Zhan YY, Xie ZH, Wei KM. Determination of palladium in automobile exhaust catalysts by FAAS method. Guang Pu Xue Yu Guang Pu Fen Xi. Vol. 340, pp 9-11, 2009

١-١- عنصر پالادیم

پالادیم عنصری فلزی به رنگ سفید است که در سال١٨٣٠ توسط ویلیام ولاستون دانشمند انگلیسی کشف گردید. این ماده معمولأ همراه کانیهای پلاتین، مس و جیوه یافت می شود. نام  این عنصر از آستروئید پالاس گرفته شده است. پالاس نام یک الهه یونانی است، الهه حکمت و فرزانگی. پالادیم همراه با پلاتین و دیگر فلزات گروه پلاتین در نهشته های پلاسر روسیه و آمریکای جنوبی، آمریکای شمالی، اتیوپی و استرالیا یافت می شود. این عنصر همچنین در نهشته های مس – نیکل در آفریقای جنوبی و اونتاریو یافت می شود. پالادیم را میتوان از فلزات گروه پلاتین نیز جدا نمود. آفریقای جنوبی و روسیه، تولید کنندگان بزرگ جهانی فلزات اصلی گروه پلاتین بخصوص پالادیم هستند. در شوروی سابق، پلاتین به عنوان محصول فرعی از استخراج پالادیم و در کانادا، پلاتین به عنوان محصول فرعی از استخراج نیکل، تولید می شود. آفریقای جنوبی تنها کشوری است که پلاتین را به عنوان ماده اولیه استخراج می کند. اگر در بازار جهانی در عرضه آنها وقفه رخ دهد لازم است که همه کشورهای مصرف کننده حداقل برای مصرف یک سال این ماده ذخیره داشته باشند [۱].

١-٢- خواص فیزیکی و شیمیایی پالادیوم

همانگونه که ذکر شد، پالادیوم یک فلز سفید – نقره ای متالیک و نرم است که شبیه پلاتین بوده، در مجاورت هوا سیاه نمی‌شود. این فلز با چگالی اندک خود، پایین‌ترین نقطه ذوب را در میان فلزات گروه پلاتین دارد. زمانی که به آن حرارت داده شود، به میزان زیاده کشیده و نرم شده، در دمای سرد سفت و محکم می‌شود. پالادیوم به‌شدت با ترکیبات گوگردی و اسید نیتریک ترکیب شده، به‌آرامی در اسید کلریدریک حل می‌شود. همچنین این فلز در دماهای معمولی با اکسیژن ترکیب نمی‌شود و به طرز غیر معمول و بسیار عجیبی خاصیت جذب هیدروژن را تا ۹۰۰  برابرحجم خود در دمای اتاق داشته است. حالتهای معمولی اکسیداسیون پالادیوم +۲، +۳ و +۴ می‌باشد. اخیرا ترکیبات پالادیوم که در آن، این عنصر اکسیداسیون +۶ دارد هم سنتز شده است[۱].

در جدول ١-١ مطالبی در مورد خواص فیزیکی و شیمیایی پالادیوم آورده شده است [۲].

 

جدول ١-١- خواص اتمی، فیزیکی و شیمیایی پالادیم
۴۶ عدد اتمی
١۰۶/۴٢ جرم اتمی
٢۶١۰ درجه سانتیگراد نقطه ذوب
۴٨٢۵  درجه سانتیگراد نقطه جوش
سفید نقره ای رنگ
جامد حالت استاندارد
۴ و٢ حالت اکسیداسیون
۹/١١ گرم بر سانتیمتر مکعب چگالی

١-٣- کاربردهای پالادیوم

از پالادیوم در تجهیزات و سیستمهای سوئیچینگ مخابراتی استفاده می‌شود. همچنین این ماده کاتالیزورهای خوبی، مخصوصا درعمل تصفیه نفت محسوب می شود که سرعت هیدروژن‌ دارکردن و هیدروژن‌زدایی را زیاد می‌کند. به کمک یک قشر کاتالیزر پالادیم به دست آوردن هیدروژن بسیار خالص از نفت خام و بنزین طبیعی میسر و ممکن می گردد که این هیدروژن در ساختن اجسام نیمه رسانا و تولید فلزات ضرورت دارد. از دیگر کاربردهای پالادیوم در پیلهای سوختی است که از منابع پاک و تجدید پذیر انرژی محسوب می شود که توسط ترکیب اکسیژن و هیدروژن، برق تولید می کند و محصول جانبی آن تنها آب است. این عنصر در دندانپزشکی، ساعت سازی، جواهرسازی، ساخت ابزار جراحی و اتصالات الکتریکی تلفن های همراه و اتوموبیلها کاربرد دارد. در حال حاضر پالادیوم در مقایسه با پلاتین کاربرد وسیع تری در صنایع خودروسازی داشته و میزان تقاضای این محصول در این صنعت بیشتر می باشد. مصرف پالادیوم از ١٠٠ تن، در سال ١۹۹٠ به ٣۰٠ تن در سال ٢٠٠٠ افزایش یافته است که قسمت عمده آن در کاتالیزور خودروها مصرف می شود. کاربرد اصلی پالادیوم در موتورهای گازوئیلی به عنوان کاتالیست خودرو می باشد که از اینرو یکی از محصولات فلزی پرکابرد در بازارهای امریکای شمالی و آسیا بوده و رشد بازار آن وابستگی بسیار زیادی به این صنعت دارد. آلیاژ آن، در جواهرسازی استفاده می‌شود. طلای سفید، آلیاژی از طلا بوده که با اضافه کردن پالادیوم، رنگ خود را از دست می‌دهد. پالادیوم به‌تدریج در تولید و ساخت جواهرآلات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار خواهد شد. رنگ پالادیوم سفید متمایل به خاکستری، سفیدتر از پلاتین است و هرگز تیره نمی‌شود و یا رنگش تغییری پیدا نمی‌کند و آلرژی‌زا نیست. ضمن آنکه ۶/۱۲ درصد سخت‌تر و انعطاف‌پذیرتر می‌باشد. اگرچه سختی آن در مقایسه با پلاتینیوم کمتر است. قابلیت تغییر و وزن سبک آن سبب می‌شود تا بیشتر از پلاتینیوم در ساخت جواهر استفاده شود و هزینه کمتر و سود بیشتری را به‌دنبال داشته باشد. آلیاژ پالادیم با فلزهای دیگر و عمدتا نقره برای ساختن دندان های مصنوعی در دندان پزشکی استفاده می شود[۱و۲].

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.