تحقیق پیشینه در مورد الگوی غذایی ،دریافت مواد مغذی و میزان فعالیت بدنی کودکان و نوجوانان

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق پیشینه در مورد الگوی غذایی ،دریافت مواد مغذی و میزان فعالیت بدنی کودکان و نوجوانان  دارای ۳۰ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۴
۱- پژوهش های انجام شده در ایران    ۹
۱-۱ ارزیابی ترکیب چربی های خون در کودکان و نوجوانان ایرانی    ۹
۱-۲- مطالعات انجام شده در زمینه الگو های غذ ایی، دریافت مواد مغذی و فعالیت بدنی در کودکان و نوجوانان ایرانی    ۱۱
۱-۳- مروری بر پژوهش های خارج از کشور در مورد الگوی غذایی ،دریافت مواد مغذی و میزان فعالیت بدنی کودکان و نوجوانان    ۱۹
فهرست منابع:    ۲۴

منابع:

kelishad, R.  Hashemipour,  M.  Ziaei, M.  Samani, S. Poursafa,  P.  and  khavarian,  N. (2010). “Comparison of dietary and physical activity patterns among obese children and adolescents with or without metabolic syndrome. .” SJKU 15(1): 36-45.

Kelishadi, R.  Pour, MH.  Zadegan, NS.  Kahbazi,  M.  Sadry, G.  Amani,  A. (2004). “Dietary fat intake and lipid profiles of Iranian adolescents: Isfahan Healthy Heart Program–Heart Health Promotion from Childhood.” Prev Med 39(4): 760-766.

Kelishadi, R. Pashmi, R. Sadry, G. Sarraf-Zadegan, N.  Ahmadi,  M.  Zadeh,  M M. (2003). “Healthy Heart Program: heart health promotion from childhood.” The Journal of Qazvin Univ. of Med. Sci 26:15-25.

Kelishadi, R. Rabiee,  K. Khosravi,  A. Famoori,  F. Sadeghi,  M. and Roo-afza. (2001). “. Assessment of Physical Activity of Adolescents in Isfahan. .” J Shahrekord Univ Med Sci 3(2): 27-33.

Pourhashemi, S.  Golestani, B. and Keshavarz,  S. (2008). ” Micronutrients Fe, Zn and Ca and their relationship with anthropometric indices and dental health among children. .” Tehran University Medical Journal 65(12):72-75.

Kavey, R.  Simons-Morton,  D. and  Jesus, J. (2011). “Expert panel on integrated guidelines for cardiovascular health and risk reduction in children and adolescents: summary report.” Pediatrics 128 (5): S213-256.

Couch, C. Cross, A.  Kida, K. and et al. (2000). ” Rapid westernization of children’s blood cholesterol in 3countries: evidence for nutrient- gene interactions?” Am J Clin Nutr 72(5): 1266s-1274s.

Yang, S.  Hwang,  JS.  Park,  HK.  Lee, HS.  Kim, HS.  Kim, EY. (2012). “Serum lipid concentrations, prevalence of dyslipidemia, and percentage eligible for pharmacological treatment of Korean children and adolescents; data from the Korea National Health and Nutrition Examination Survey IV (2007-2009).” PLoS One 7(12): e49253.

ziaee, V. Kelishadi, R. Ardalan, G. Gheiratmand, R.  Majdzadeh, S. and  Monazzam,  M. (2006). “Physical Activity in Iranian students-CASPIAN Study.” Iran J Pediatr 6(2): 157-163.

Lowry, R.  Lee, SM.  Fulton, JE. Demissie, Z. and Kann, L. (2013). “Obesity and other correlates of physical activity and sedentary behaviors among US high school students.” J Obes. 2013: 276-318.

Azizi, F. Rahmani, M. Madjid, M. Allahverdian, S .Ghanbili, J .Ghanbarian, A (2001). “Serum lipid levels in an Iranian population of children and adolescents: Tehran lipid and glucose study.” Eur J Epidemiol 17(3): 281-288.

Gharib, N. and Rasheed, P. (2011). “Energy and macronutrient intake and dietary pattern among school children in Bahrain: a cross-sectional study.” Nutr J 10: 62.

Mahan, LK.  Raymond, JL. and  Escott-Stump, S. (2011). Krause’s Food & the Nutrition Care Process, Saunders.

Zaree, M.  Hamedinia, M.  Haghighi,  A. and Yarahmadi, H. (2013). “Relationship Physical Activity level and sedentary behaviors with diet patterns among 12-14 year-old students boys in Sabzevar.” Quarterly Journal of Sabzevar University of Medical Sciences 19(4): 371-181.

Esmaillzadeh, A.  and Azadbakht,  L. (2008). “Major dietary patterns in relation to general obesity and central adiposity among Iranian women.” J Nutr 138(2): 358-363.

مقدمه

شکل گیری عادات از سنین پایین صورت می گیرد. تداوم و تاثیر عادات غذایی بر شیوه زندگی در بزرگسالی دلیل دیگری بر ضرورت شروع زود هنگام اصلاح شیوه زندگی در جهت پیشگیری از بیماری های سنین بزرگسالی است(Kelishadi, 2003). اساس سلامت در دوران کودکی شکل می گیرد و تغذیه مطلوب در این دوران، در فرایند رشد طبیعی و سلامت جسم و روان انسان در آینده تعیین کننده است(Pourhashemi, 2008). ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی درمانی و گسترش پوشش ایمن سازی و تغییرات سریع در شیوه زندگی، تغذیه و فعالیت بدنی موجب تغییر الگوی بیماری ها وافزایش سریع بیماری های غیر واگیردار مزمن شده است(kelishad, 2010). بدین ترتیب الگوی غذایی مرتبط با بیماری های مزمن که معمولا قبل از دوران بلوغ شکل گرفته و با شروع دوران بلوغ تثبیت می شود، اثر قابل توجهی بر عوامل خطر بیماری های مزمن از جمله چاقی، بیماری های قلبی عروقی، پرفشاری خون، دیابت و سرطان دارد(Gharib, 2011). فرایند آترواسکلروز از دوران کودکی آغاز شده و شدت آن به وجود عوامل خطری چون: وزن بالا، ترکیب چربی های خون، مصرف دخانیات، سابقه خانوادگی ،فشار خون و ترکیب رژیم غذایی مرتبط است(Kavey, 2011). مطالعات کالبد شکافی در کودکان دچار مرگ های ناگهانی نشان داد ،کودکانی که دارای عوامل خطر بیماری های عروق کرونر (کلسترول و تریگلیسرید بالا،پرفشاری خون،استعمال دخانیات) می باشند دچار ضایعات آترواسکلروزی شده بودند(Couch, 2000). افزایش کلسترول سرم، تریگلیسرید و لیپو پروتیئن با چگالی کم Low Density Lipoprotein cholesterol(LDL-C) و کاهش لیپو پروتیئن با چگالی بالایHigh Density Lipoprotein Cholestrol(HDL-C) سرم به عنوان عامل خطر بیماری های قلبی عروقیCardio Vascular Disease(CVD) شناخته شده اند، نیز اختلال ترکیب چربی خون ارتباط نزدیکی با سایر عوامل خطر CVD از جمله چاقی، پرفشاری خون نه تنها در بزرگسالان، بلکه در کودکان دارد(Yang, 2012). با وجود آنکه اختلال ترکیب چربی خون یکی از عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی است ولی اطلاعات درباره ترکیب چربی های خون و شیوع اختلالات آن در میان کودکان ایرانی کم است(Fesharakinia, 2008). بررسی بر ۳۱۴۸ کودک و نوجوان ۳تا ۱۹ ساله ایرانی در سال ۲۰۰۱ نشان داد که ۳۱% جمعیت مورد مطالعه کلسترول بین ۱۷۰ تا ۱۹۹ (mg/dl) و ۱۶% دارای کلسترول بالایmg/dl200 بودند. هم چنین در ۲۲% از جمعیت مورد مطالعه LDL-C بین ۱۱۰ تا ۱۲۹ و در ۱۷% بالای ۱۳۰ میلیگرم بر دسی لیتر بود(Azizi, 2001). در مطالعه دیگری صدک های کلسترول تام ، لیپو پروتیئن با چگالی کم و تریگلیسرید بالاتر، و صدک لیپوپروتیئن با چگالی بالا(پایین تر از صدک استاندارد برای سن و جنس نوجوانان بود(Kelishadi, 2004). یافته های مطالعه ای در سال ۲۰۰۸ در استان خراسان جنوبی بر روی ۱۳۲۶ دانش آموز دبستانی ۷ تا ۱۲ ساله نشان داد که شیوع کمی کلسترول HDL 1/14%، شیوع هیپرتریگلیسریدمی ۴/۵%، شیوع کلسترول LDL بالا ۱/۴% و شیوع هیپرکلسترولمی ۳% بود(Fesharakinia, 2008). همچنین شیوع هیپرتری گلیسریدمی ، هیپرکلسترولمی و افزیش سطح کلسترول LDL و کاهش سطح کلسترول HDL در دختران نوجوان ۱۴تا۱۸ ساله شهر تبریز به ترتیب ۳% ، ۴/۱۶% ، ۱/۲۱% ، ۷/۵۴% بوده و در ۵۰%افراد مورد مطالعه کلسترول HDL کمتر از صدک ۵ بود(Ghodsi, 2004) تعدادی از مطالعات قوی ترین عوامل خطر CVD را غلطت بالای LDLکلسترول و غلطت پایین HDLکلسترول ، فشارخون، دیابت، چاقی و دخانیات می دانند و پژوهش ها حاکی از بروز برخی از این عوامل خطر ساز در سنین جوانی است(Latifi, 2014). بی تحرکی بعنوان یک عامل خطر مستقل برای بسیاری از بیماری های قلبی عروقی، دیابت، پوکی استخوان و اختلالات لیپیدی شناخته شده است. اثر بخشی فواید آن زمانی بیشتر خواهد بود که فعالیت جسمی کافی قبل از سنین بلوغ آغاز شده باشد و بطور منظم ادامه یابد ضمن اینکه عادت به فعالیت جسمانی از اوایل زندگی شکل می گیرد(Kelishadi, 2001).

سازمان جهانی بهداشت انجام روزانه حداقل ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط به بالا را برای کودکان و نوجوانان توصیه می کند. فعالیت بدنی علاوه بر نقش در افزایش HDLکلسترول خون در نوجوانان و کودکان، باعث ارتقاء سلامت سیستم قلبی عروقی، سیستم تنفسی، کنترل وزن و کاهش اضطراب، دوری از رفتار های پر خطر همانند مصرف الکل و تنباکو می شود. کم تحرکی، سلامت نوجوانان را به خطر انداخته و باعث گوشه گیری و افسردگی آنها می شود(Kazemi, 2011). در دهه های اخیر، الگوی فعالیت بدنی در نوجوانان دچار تغییر شده است. این تغییرات نتیجه افزایش مدت زمان صرف شده برای تماشای تلویزیون و بازی های اینترنتی و کاهش مدت زمان فعالیت بدنی در مدارس و جامعه می باشد. این امر باعث افزایش وزن در کودکان سنین مدرسه شده است(Mahan, 2011;Zaree, 2013).

شواهد مطالعه ای در اصفهان نشان داد ۵/۲۶% دختران نوجوان ۱۱ تا ۱۸ ساله سبک زندگی بی تحرکی داشتند و بین تمرین بدنی منظم نوجوان و تمرین بدنی مادر، سطح تحصیلات مادر ارتباط وجود داشت. در واقع فعالیت بدنی همانند بسیاری از الگوهای رفتاری جنبه یادگیری داشته و خانواده بعنوان عرصه ارایه الگوی رفتاری می تواند نقش مهم در این زمینه داشته باشد، لذا شناسایی چگونگی این ارتباط برای یافتن راهکارهای مناسب مداخله ایی با اهمیت است(Kazemi, 2011). در مطالعه ای نشان داده شد که در دانش آموزان ۶ تا ۱۸ ساله شهر های ایران، میزان تماشای تلویزیون و پرداختن به بازی های رایانه ای در مجموع۹/۸ ساعت در روز بوده که این میزان بسیار بالاست(ziaee, 2006) . اگرچه این مطالعه نشان داد که میزان فعالیت فیزیکی با شدت متوسط و بالا که از عوامل پیشگیری کننده بیماریهای مزمن می باشد در دانش آموزان کشور در حد قابل قبول می باشد ولی با توجه به شیب افزایش چاقی درکشور و افزایش بیماریهای قابل پیشگیری غیرواگیر، باید برنامه ریزی در جهت تشویق دانش آموزان به فعالیت فیزیکی صورت گیرد(ziaee, 2006). مطالعه انصاری نشان داد که ورزش کردن به مدت ۳ ماه بطور معناداری باعث کاهش کلسترول خون در پسران نوجوان گردید(El Ansari, 2010). عوامل اقتصادی اجتماعی و نیز سطح تحصیلات والدین، شرکت در کلاس های ورزشی، لذت از برنامه ورزشی، حمایت خانواده از جمله عواملی اند که با فعالیت بدنی در نوجوان مرتبط هستند(Lowry, 2013).

اجزای مختلف رژیم غذایی مصرفی با ترکیب چربی های خون مرتبط است. انواع چربی دریافتی،کربوهیدرات مصرفی،ویتامین ها و املاح بر سطوح مختلف چربی های مختلف سرم تاثیر گذاشته و ارتباطات قوی و محکم میان مواد مغذی مختلف و مقادیر کلسترول تام، LDL-C، HDL-C، تریگلیسرید سرم دیده شده است(Mirmiran, 2003). در دهه گذشته توجه زیادی به سمت الگوهای غذایی جلب شده است مطالعات مرسوم در زمینه اپیدمیولوژی تغذیه بیشتر روی تاثیر تک تک مواد غذایی یا غذاها تاکید دارد در حالیکه مواد غذایی با هم مصرف شده و تاثیر همزمان غذاها را فقط زمانی می توان مشاهده کرد که الگوی غذایی کامل فرد را در نظر بگیریم(Fung, 2001). امروزه، محققان با استفاده از رویکرد جدید تحلیل الگو های غذ ایی با روش تحلیل عاملی، می توانندکاستی های مربوط به رویکرد سنتی را تا حد زیادی بر طرف کنند(Rezazadeh, 2010). الگو های غذایی از نظر مفهومی وسیله کاربردی مناسبی برای انتشار توصیه های غذایی در راستای سلامت عمومی اند(Karimi, 2012). اقلام غذایی بر اساس تشابه مواد مغذی گروه بندی شده و با روش تحلیل عاملی الگو های غذایی تعیین می شوند(Esmaillzadeh, 2005). هم چنین آنالیز الگو های غذایی نشانگر رفتار های تغذیه ای در فرد بوده و می تواند اطلاعات کامل تری در مورد علت شناسی تغذیه و بیماری های مزمن به پژوهشگران ارایه دهد(Esmaillzadeh, 2008).

تغییر در الگوی مصرف و تمایل کودکان و نوجوانان به مصرف غذاهای آماده یکی از عواملی است که منجر به دریافت بیش از حد کالری ،چربی، نمک و کاهش دریافت ریز مغذی های مورد نیاز در این سنین می شود. الگوی غذایی نامناسب علاوه بر چاقی زمینه ساز بروز بیماری های قلبی عروقی خواهد بود. بررسی رفتار و دانش تغذیه ای طی مطالعه ای در تهران نشان داد با وجود انکه ۸۲% دختران و ۷۵% پسران اطلاعات تغذیه ای خوبی داشتند اما تنها در ۲۵ % پسران و ۱۵% دختران رفتارهای تغذیه ای مناسب مشاهده شد. بیشترین نوع میان وعده مصرفی در بین آنها نوشابه های گازدار، سوسیس، چیپس کیک، شکلات بود و درصد کمی از آنها از غلات کامل یا میان وعدهای سالم استفاده کرده اند. عوامل اجتماعی و فرهنگی، نیازهای فیزیولوژیک، دردسترس بودن غذاها، بسته بندی های جالب، تنقلات بی ارزش، برروی انتخاب های غذایی موثر است(Mirmiran, 2007) هم چنین نشان داده شده که رژیم غذایی ۷۴درصد نوجوانان ایرانی نیاز به بهبود دارد و تنها ۲۳درصد الگوی غذایی سالم دارند(Mirmiran, 2005).

۱- پژوهش های انجام شده در ایران

 ۱-۱ ارزیابی ترکیب چربی های خون در کودکان و نوجوانان ایرانی

مطالعه عزیزی و همکاران در سال ۲۰۰۱ با هدف تعیین میزان چربی های خون در کودکان و نوجوانان صورت گرفت. در این مطالعه مقطعی ۳۱۴۸ شرکت کننده ۱۹-۳ ساله(۱۴۴۷ پسر، ۱۷۰۱ دختر) که از نمونه های مطالعه مقطعی قند و لیپید تهران بودند انتخاب شدند و میزان کلسترول تام،کلسترول LDL، کلسترول HDL، تری گلیسیرید(TG) خون آنها بدنبال ۱۲تا۱۴ ساعت ناشتایی اندازه گیری شد. نتایج بر حسب سن و جنس ارزیابی گردید. میانگین کلسترول سرم در این پژوهش mg/dl170نشان داده شدکه بطور معناداری در دختران بیشتر از پسران بود و غلظت کلسترول در پسران در سن بلوغ کاهش یافته بود(۰۵/۰p<). 30% نمونه ها دارای کلسترول بین ۱۷۰ تا ۱۹۹ و ۱۶ % دارای کلسترول بالای mg/dl200 بودند. میانگین تری گلیسیرید خون برای پسران و دختران به ترتیب ۱۰۳ و ۱۰۸ میلی گرم بر دسی لیتر بود و شیوع مقادیر بالای TG با افزایش سن در پسران روند افزایشی داشت. میانگین کلسترول HDL، mg/dl 45 بود که در ۱۰-۷ سالگی بیشترین میزان و بعد از آن روند کاهشی داشت. میانگین کلسترولLDL در پسران و دختران به ترتیب ۱۰۲-۱۰۷ میلی گرم بر دسی لیتر بود که در۲۲% نمونه ها LDL کلسترول بین ۱۱۰ تا ۱۲۹ و در ۱۷% بالایmg/dl 130 بود. نتایج این مطالعه حاکی از شیوع هیپر لیپیدمی در میان کودکان و نوجوانان تهرانی است(Azizi, 2001).

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.