1,120 views
پیشینه تحقیق کشت مخلوط، تأثیر کشت مخلوط بر عملکرد و کیفیت علوفه و کاربرد کودهای شیمیایی و بیولوژیک در کشاورزی دارای ۷۸ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱- کشاورزی پایدار ۵
۲- کشت مخلوط ۷
۲-۱ – مزایای کشت مخلوط ۸
۲-۱-۱ – افزایش عملکرد ۸
۲-۱-۲ -کاهش خسارت ناشی از آفات و بیماریها ۹
۲-۱-۳- حفاظت خاک ۹
۲-۱-۴- کنترل علفهای هرز ۱۰
۲-۱-۵- بهبود حاصلخیزی و افزایش نیتروژن خاک ۱۱
۲-۳- معایب کشت مخلوط ۱۱
۲-۳-۱ -تفاوت نیازهای غذایی ۱۱
۲-۳-۳- محدودیت استفاده از ماشینآلات کشاورزی ۱۲
۲-۳-۴- ایجاد رقابت بین گونهای ۱۲
۲-۴ – ارزیابی کشت مخلوط ۱۳
۲-۴-۱- نسبت برابری زمین ۱۳
۲-۵ – اهمیت کشت مخلوط لگوم-گراس ۱۴
۳- کاربرد کودهای شیمیایی و بیولوژیک در کشاورزی ۱۵
۳-۱ -کودهای بیولوژیک ۱۷
۳-۲ – باکتریهای حل کننده فسفات ۱۸
۳-۳ -کود فسفر زیستی ۱۹
۳-۴ – اهمیت و نقش کود زیستی فسفر ۲۰
۳-۵ – مکانیسم عمل باکتریهای محرک رشد گیاه ۲۱
۳-۵-۱ – تثبیت بیولوژیکی نیتروژن ۲۲
۳-۵-۲ – افزایش فراهمی عناصر غذایی ۲۳
۳-۵-۳ – حلالیت فسفر ۲۳
۳-۵-۴- اثرات باکتریهای محرک رشد برمورفولوژی ریشه ۲۴
۳-۵-۵- – تولید هورمونهای گیاهی ۲۵
۳-۵-۶ – تحریک همزیستی بین گیاه و قارچ ۲۵
۴ – ذرت ۲۵
۴ -۱-گستردگی گیاه ذرت ۲۶
۴-۲ – دلایل اهمیت ذرت در بین گیاهان زراعی ۲۷
۴-۳ – اکولوژی ذرت ۲۷
۵ – خلر ۲۸
۵-۱ – اکولوژی خلر ۲۹
۵-۲ – ارزش غذایی و ترکیب شیمیایی گیاه خلر ۳۰
۶- تأثیر کشت مخلوط بر عملکرد ۳۱
۷ – تأثیر کشت مخلوط بر کیفیت علوفه ۳۷
۸ – ارزیابی کشت مخلوط ۴۱
۹ -تأثیر کود فسفر زیستی بر عملکرد و کیفیت علوفه ۴۲
منابع مورد استفاده ۵۰
کوچکی، ع. ۱۳۷۶٫ زراعت در مناطق خشک. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. ۲۴۰ صفحه.
کوچکی، ع.، م. حسینی و ح. خزاعی. ۱۳۷۶٫ نظام های کشاورزی پایدار (ترجمه). انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، ۱۸۸ صفحه.
کوچکی، ع.، م. حسینی و ا. هاشمی دزفولی.۱۳۸۶٫کشاورزی پایدار (ترجمه و تدوین). انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، ۱۶۳ صفحه.
کنشلو، ه. و د. مظاهری.۱۳۷۶٫ مقایسه کشت مخلوط و خالص چاودار – ماشک. مجله پژوهش و سازندگی. ۳۴: ۶۷-۶۶٫
مدنی، ح.، غ. نادری، م. چنگیزی، ا. فراهانی و م. امیر آبادی. ۱۳۸۵٫ بررسی اثر سطوح مختلف کود نیتروژنه و فسفاته بر عملکرد و درصد اسانس گیاه بابونه. مجموعه مقالات اولین همایش منطقه ای گیاهان داروئی و معطر. شهر کرد. صفحه ۱۱٫
مظاهری، د . ۱۳۷۳٫ زراعت مخلوط. انتشارات دانشگاه تهران. ۳۵۰ صفحه.
مظاهری، د . ۱۳۷۳٫ کشت مخلوط به عنوان یک راه افزایش و پایداری محصول. سومین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران – تبریز. صفحه ۱۰۱٫
موحدی دهنوی، م. ۱۳۷۸٫ کشت مخلوط ذرت و لوبیا و اثر آن برکنترل علفهای هرز. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته زراعت. دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران. ۱۴۲ صفحه.
میر هادی، م. ج. ۱۳۸۰٫ ذرت. کرج. سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. ۲۱۴ صفحه.
توحیدی مقدم، ح.ر.، م. نصری، ح. زاهدی، آ. حمیدی و ی. شرقی. ۱۳۸۶٫ کاربرد مقادیر مطلوب کود فسفر شیمیایی با کاربرد باکتری های حل کننده فسفات در ارقام دانه ای ذرت. دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران. گرگان. صفحه ۹۴٫
خزاعی، ح.ر. ۱۳۷۱٫ بررسی اثر نسبتهای مختلف بذر بر عملکرد و کیفیت علوفه در کشت مخلوط جو و گونههای ماشک علوفهای. پایان نامه کارشناسی ارشد گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد. ۱۴۲ صفحه.
خسروی، ه.، ب. یخچالی و ح. علیخانی. ۱۳۸۸٫ تعیین پتانسیل تعدادی از ریزوبیوم های بومی به عنوان باکتری های محرک رشد گیاه و نقش آن ها در کاهش اتیلن تنشی. مجله زیست شناسی ایران. ۲۲(۴): ۶۷۰-۶۶۱٫
اجاقلو، ف.، ف. فرح وش، ع. حسن زاده و م. پور یوسف. ۱۳۸۶٫ تأثیر تلقیح با کودهای زیستی ازتوباکتر و فسفاته ی بارور بر عملکرد گلرنگ. مجله علوم کشاورزی دانشگاه آزاد تبریز. ۳۰-۲۵٫
احتشامی، م. ر.، م. آفا علیخانی، م. ر. چائی چی و ک. خاوازی. ۱۳۸۶٫ تاثیر میکروارگانیسم های حل کننده فسفات بر خواص کمی و کیفی ذرت دانه ای تحت شراط تنش کم آبی. دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران. گرگان. ص. ۱۲۳٫
راشد محصل، م.ح و م. حسینی. ۱۳۷۶٫ زراعت غلات. (ترجمه). انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. ۴۰۶ صفحه.
پایداری از دیدگاههای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و اکولوژی معانی متفاوتی دارد. هاشمی دزفولی و همکاران (۱۳۷۹) کشاورزی پایدار را مدیریت صحیح منابع کشاورزی به طوری که علاوه بر رفع نیازهای در حال تغییر بشر، کیفیت محیط زیست و منابع طبیعی حفظ گردد، تعریف میکنند. کشاورزی پایدار در قالب کشاورزی ارگانیک نیز مطرح شده است، به طوری که علاوه بر کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی در کشاورزی، استفاده از هورمونها و مواد شیمیایی در تغذیه دامها نیز به حداقل ممکن برسد (Zhang and Li, 2003).
افزایش جمعیت جهان و تخریب منابع طبیعی و به دنبال آن نیاز مبرم به افزایش تولیدات غذایی از مشکلات اساسی دنیای امروز به شمار میروند (Liebman and Davis, 2000). افزایش عملکرد گیاهان زراعی به منظور پاسخ به این تقاضای روز افزون منابع غذایی ضروری میباشد. این امر منجر به ایجاد فشار بر منابع طبیعی گردیده و پایداری سیستمهای کشاورزی را تهدید میکند. بنابراین، نیاز به طراحی و اجرای سیستمهای برخوردار از پایداری و عملکرد بالا به تدریج افزایش مییابد (Samarajeewa et al., 2006). در سالهای اخیر به علت مشکلاتی که در اثر کاربرد بیرویه مواد شیمیایی در کشاورزی و روشهای رایج تولید مواد غذایی بروز کرده است، توجه بیشتری به کشاورزی پایدار معطوف شده و آنچه مسلم است، کشاورزی پایدار را نباید تنها به عنوان مجموعهای از روشها به حساب آورد. بلکه باید آن را نوعی بینش قلمداد نمود که در آن جنبههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و حتی فلسفی نهفته است و ابعاد فرهنگی آن کمتر از جنبههای فنی و تکنیکی مربوطه نیست (Carruthers et al., 2000).
اگر چه کشاورزی هنوز مهمترین فعالیت انسان در روی کره زمین است، ولی هماهنگی کشاورزی با طبیعت به طور مصنوعی و با پیشرفت علوم جدید به هم خورده است و تخریب اراضی کشاورزی و منابع طبیعی در جهان و آلوده شدن آب و خاک در اثر فعالیت کشاورزی و صنعتی و رشد روز افزون جمعیت، آینده تاریکی را برای بشر خبر میدهد، بنابراین توجه به کشاورزی پایدار بسیار ضروری میباشد (Marschner and Rengel, 2003).
در گذشته چنانچه زمین تخریب میشد، انسان میتوانست به جای دیگری نقل مکان کند، ولی امروزه با افزایش جمعیت، این امر غیر ممکن شده است. بدین ترتیب کشاورزی پایدار اجتناب ناپذیر است (Stewart et al., 2003) و البته باید دارای خصوصیات تنوع کشت گیاهان زراعی به جای کشت مداوم یک یا چند گیاه زراعی یکساله، کنترل بیولوژیک آفات و دیگر روشهای ابداعی برای کاهش مصرف آفت کشها، پیشگیری بیماریهای دامی به جای استفاده از آنتی بیوتیکها و اصلاح ژنتیکی گیاهان زراعی برای مقاومت به آفات، بیماریها، خشکی و استفاده مؤثر از عناصر غذایی باشد (Marschner and Rengel, 2003).
لزوم بهکارگیری سیستمهای کشاورزی پایدار خصوصاً در زمینهای زراعی قارههای آسیا، اروپا و آمریکای شمالی که مشکل توسعه زمینهای قابل کشت را دارند از اهمیت بیشتری برخوردار است. بنابراین کشت مخلوط میتواند تا حدودی راهگشا باشد (کوچکی و همکاران، ۱۳۷۶؛ کوچکی و همکاران، ۱۳۸۶).
هم اکنون چالش اصلی در کشاورزی پایدار این است که استفاده نهادههای خارج از اکوسیستم به حداقل کاهش یابد، در حالیکه منابع درون اکوسیستم، به نحو بهتر و راندمان بیشتری مورد استفاده قرار گیرد. برای دستیابی به هدف فوق، شناخت روشهای مدیریت زراعی که باعث بهبود و یا حفظ تولید در گذر زمان گردد و کمترین خسارت به محیط زیست وارد آید، ضروری به نظر می رسد. از جمله این مدیریتهای زراعی میتوان به گیاهان پوششی، مدیریت تلفیقی آفات و بیماریها، تناوب زراعی، جنگل – زراعی و کشت مخلوط اشاره کرد (Altieri, 1995).
در مجموع کشت مخلوط یکی از راههای رسیدن به کشاورزی پایدار است. عملکرد بیشتر بدون افزایش نهادههای کشاورزی، کنترل طبیعی علفهای هرز، ایجاد میکروکلیمای مناسب و کاهش خطر آفات و بیماریها از جمله مزایایی هستند که پایداری کشت مخلوط را تایید میکنند (Maingi et al., 2001).
طراحی و در مرحله بعد، مدیریت یک بوم نظام در کشاورزی پایدار مستلزم ایجاد تغییراتی در نظامهای رایج کشاورزی است. این تغییرات شامل افزایش کارایی مصرف نهادهها، جایگزینی نهادههای تجدید ناپذیر و زیان بار با نهادهها و عملیات بوم سازگار و در نهایت طراحی مجدد نظامهای کشاورزی بر اساس اصل بوم شناختی میباشد. کشت مخلوط یکی از مؤلفههای کشاورزی پایدار محسوب میگردد، که بخشی از برنامه تناوب زراعی در طراحی کشت بومهای پایدار است، ضمن افزایش تنوع بوم شناختی و اقتصادی، باعث افزایش عملکرد در واحد سطح، افزایش ثبات نظام و تغذیه مطلوبتر انسان و دام میشود (Zhang and Li, 2003).
کشت مخلوط عبارتست از کشت دو یا چند گیاه در یک مکان و یک زمان که اهدافی نظیر ایجاد تعادل اکولوژیک و افزایش عملکرد را دنبال میکند (Carruthers et al., 2000). زراعت مخلوط از دیر باز در اکثر نقاط جهان مرسوم بوده و اکنون نیز به عنوان یک رویه زراعی رایج در
کشورهای مناطق حاره به اجرا در میآید (مظاهری، ۱۳۷۳). زراعت مخلوط قادر است که بعضی از مشکلات ناشی از عدم بکارگیری تناوب زراعی مطلوب را از طریق جلوگیری از توسعه و کاهش تعداد علفهای هرز (Banik et al., 2006) کاهش آفات و بیماریها، بهرهگیری بهتر از لایههای مختلف خاک، بهبود ساختمان خاک و امکان تولید علوفه طی مدت زمان بیشتری از سال رفع نماید و با بهرهگیری بهتر از عوامل محیطی به عملکرد بالاتر منجر گردد (Soufizadeh et al., 2006).
کشت مخلوط در مناطق گرمسیری جهان به طور گستردهای متداول میباشد و استفاده از این سیستم در مناطق معتدل نیز به سرعت در حال گسترش است. همچنین کشت مخلوط یکی از راههایی است که برای بهبود تولید در مراتع اعمال میشود. از طرفی در طبیعت معمولا گونهها به تنهایی مشاهده نشده و همواره عرصه زیست بومهای طبیعی را مخلوطی از گونههای مختلف که دارای روابط خاصی میباشند، تشکیل میدهند. از این رو بمنظور اصلاح و توسعه مراتع، لازم است از طبیعت الگوبرداری و از کشت مخلوط دو یا چند گونه استفاده کرد (Khoze Mary, 2000).
در بسیاری از نقاط جهان، کشت مخلوط به عنوان یک عامل متداول از مدیریت اگرواکوسیستم، بکار میرود که مزایای متعددی نسبت به کشت خالص دارا میباشد (Banik et al., ۲۰۰۶). برخی از مزایای کشت مخلوط عبارتند از:
برای کشاورزانی که منابع محدودی در اختیار دارند، ثبات عملکرد و درآمد سیستمهای زراعی در مقایسه با به حداکثر رساندن عملکرد و درآمد، از اهمیت بیشتری برخوردار میباشد. وقتی چند گیاه با هم کشت میشوند، شکست تولید در یک محصول، به وسیله گیاه دیگر میتواند جبران گردد و بدین طریق ریسک تولید کاهش مییابد (Ghanbari Bonjar, 2000). یکی از دلایل اصلی که کشاورزان در سرتاسر جهان، کشت مخلوط را بر کشت خالص ترجیح میدهند این است که در اغلب موارد تولید بیشتری از کشت مخلوط در مقایسه با کشت خالص از همان مقدار زمین بدست میآید (Khoze Mary, 2000). کشت مخلوط به عنوان یک روش اقتصادی جهت تولید بالاتر با سطوح نهادههای خارجی کمتر مطرح شده است. افزایش تولید در کشت مخلوط را میتوان به کاهش رشد علفهای هرز (Soufizadeh et al., 2006)، کاهش خسارت آفات و بیماریها (Mahmood, 2001)، سرعت رشد بهتر و استفاده بهتر از منابع در دسترس به دلیل تفاوت گونههای مختلف (Arslan et al., 2006) نسبت داد. در کشت مخلوط به دلیل اینکه دو گیاه تفاوتهای مورفولوژیک (از لحاظ جذب مواد غذایی و بهرهبرداری از محیط رشد) دارند، از منابع به نحو بهتری استفاده میکنند (Banik et al., ۲۰۰۶).
قابلیت کشت مخلوط در کاهش خسارت آفات و بیماریها یکی از جنبههای مهم این سیستم کشت میباشد. متخصصان محیط زیست، کشت مخلوط را یکی از راههای کنترل آفات میدانند. مخلوط سویا و سورگوم خسارت آفت شته را در هر دو گیاه کاهش داده است. در نیجریه کشت مخلوط سورگوم پایلند و کنجد خسارت ناشی از آفت Antigostia sp را نسبت به تک کشتی آنها کاهش داد. در آرژانتین نیز در کشت مخلوط پنبه و ذرت میزان آفات پنبه ۸۰ درصد کاهش یافت و محصول این گیاه افزایش یافت (مظاهری، ۱۳۷۳). کشت مخلوط همچنین باعث افزایش حشرات مفید میگردد. در کشت مخلوط تنوع گیاهی باعث افزایش شکارچیهای طبیعی میگردد و به این ترتیب جمعیت آفات کاهش مییابد (Mahmood, 2001). کشت مخلوط یونجه و علف باغ با ذرت باعث افزایش چشمگیر فعالیت شکارچیها و شکار شدن لاروها نسبت به تک کشتی ذرت گردید.(Zongo et al., 1993)
پوشش گیاهی یکی از مهمترین عوامل کنترل کننده فرسایش خاک است. کشت مخلوط با افزایش پوشش زمین، بهبود خواص فیزیکی خاک و کاهش رواناب سطحی، باعث کاهش فرسایش خاک میگردد. در کشت مخلوط گرامینهها با لگومها، گرامینهها با برخورداری از ریشههای افشان، ساختار خاک را مطلوبتر میسازند و از این طریق با فرسایش آبی مبارزه میکنند (کنشلو و مظاهری، ۱۳۷۶). لگومها نیز با برخورداری از ریشه عمودی گرایش به نفوذ در اعماق خاک دارند بنابراین وجود یک گراس همراه با یک لگوم، در حفاظت خاک نقش مهمی را ایفا میکند (Krnenzos and Matches, 1991).
[۱]- Intercropping
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر