959 views
پیشینه تحقیق گیاه شناسی آویشن و مصارف آن، اسانس ها و روشهای استخراج اسانس دارای ۳۰ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱- معرفی گیاهان دارویی ۳
۲- آویشن ۴
۳- گیاه شناسی ۶
۴- شیمی گیاه ۶
۵- اکولوژی ۷
۶- مصارف گیاه آویشن ۸
۷- گونه های مختلف آویشن ۸
۱-۷- آویشن باغی ۸
۲-۷- آویشن دنایی ۸
۳-۷-بررسی گونه های دیگر ۹
۸- اسانس ۹
۹- طبقه بندی ترکیبهای شیمیایی که موجود در اسانسها ۱۱
۱۰- ترکیبهای شیمیایی اسانسها ۱۱
-۱۲هیدرو کربورهای معطر ۱۶
۱۳- مهیا سازی اندامهای گیاهی برای استخراج اسانس ۱۶
۱۴- روشهای استخراج اسانس ۱۸
۱-۱۴-روش تقطیر ۱۸
۲-۱۴- ریز استخراج با فاز جامد از فضای فوقانی۱ ۱۹
۳-۱۴-ریز استخراج با حلال از فضای فوقانی۲ ۱۹
۴-۱۴ – استخراج به کمک امواج مافوق صوت۱ ۱۹
۵-۱۴- استخراج با سیال فوق بحرانی۲ ۲۰
۱۵- تاریخچه استفاده از مایکروویو ۲۰
۱-۱۵ –اصول گرم کردن بوسیله امواج مایکروویو ۲۰
۲-۱۵- دستگاهوری در مایکروویو ۲۲
۳- ۱۵- سیستم های سربسته ۲۳
۴-۱۵- سیستم های باز ۲۳
۱۶- اسکن الکترونی ۲۴
فهرست منابع فارسی: ۲۷
فهرست منابع انگلیسی: ۲۷
۳- مومنی تاج خانم، شاهرخی نوبهار. اسانس های گیاهی و اثرات درمانی آنها. انتشارات دانشگاه تهران. ۱۳۷۰٫
۴- میرزا، م – سفیدکن و ف – احمدی، ل . ۱۳۵۷٫اسانسهای طبیعی، از انتشارات موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع – شماره انتشار ۱۶۱، صفحه ۱۳-۱۱٫
۵- ولاگ ژان و ژیری استودولا. گیاهان دارویی – روش های کشت برداشت و شرح مصور رنگی. ۲۵۶ گیاه انتشارات ققنوس. ۱۳۷۴٫ چاپ دوم صفحه ۳۲۱
۶-Abu – Samra A , Morris JS and Koirtyohann SR . 1975.Wet ashing of some biological samples in a microwave oven . Anal Chem 47:1475-1447.
۷-Anonymous , 1996 Anonymous, Thyme : Thymus spp.Labiatae . In : F.Fortin , Editor , The visual Food Encyclopedia: The Definitive practical Guide to Food and cooking . MacMillan, New York (1996) , p.477
۸-Barnabas IJ, Dean JR, Fowlis IA and Owen SP. 1995. Extraction of polycyclic aromatic hydrocarbons from highly contaminated soils using microwave energy .Analyst 120: 1897-1904.
Jassie L , Revesz R , Kierstead T , Hasty Eand Matz S. 1997 . Microwave assisted solvent extraction . In Microwave- Enhanced chemistry .
۹-Bouraoui M.,Richard, P. and Durance, T., 1994.Microwave and convective drying of potato sl1
قدمت شناخت خواص دارویی گیاهان، شاید بیرون از حافظه بشر باشد. یکی از دلایل مهم این قدمت، حضورباورهای ریشه دار مردم سرزمین های مختلف در خصوص استفاده از گیاهان دارویی است اطلاعات مربوط به اثرها و خواص دارویی گیاهان از زمان های بسیار دور به تدریج سینه به سینه منتقل گشته با آداب و سنن قومی در آمیخته و سر انجام در اختیار نسل های معاصر قرار گرفته است طبق برخی سنگ نبشته ها و شواهد دیگر به نظر میرسد مصریان و چینیان در زمره نخستین اقوام بشری بوده باشند که بیش از ۲۷ قرن قبل از میلاد مسیح از گیاهان به عنوان دارو استفاده کرده و حتی برخی از گیاهان را برای مصرف بیشتر در درمان دردها کشت داده اند. مردم یونان باستان، خواص دارویی برخی از گیاهان را به خوبی می دانسته اند. بقراط حکیم بنیانگذار طب یونان قدیم و شاگرد وی ارسطو و دیگران، برای استفاده از گیاهان در درمان بیماری ها ارزش زیادی قایل بوده اند. آنها علاوه بر استفاده از گیاهان یونان، از گیاهان کشورهای دیگر هم استفاده می برده اند. پس از آنها، یکی دیگر از شاگردان ارسطو به نام «تئوفراست» مکتب «درمان باگیاه»را بنیان نهاد. پس از آن، «دیوسکورید» در قرن اول میلادی، مجموعه ای از ۶۰۰ گیاه دارویی با ذکر خواص درمانی هر یک را تهیه و به صورت کتابی در آورد که این کتاب بعدها سرآغاز بسیاری از مطالعات علمی در زمینه گیاهان مذکور گردید، به طوری که مثلا «جالینوس» پزشک معروف یونانی در کارهای خود به کتاب دیوسکورید استنادکرده است در قرون هشتم تا دهم میلادی، دانشمندان ایرانی همچون، ابوعلی سینا، محمد زکریای رازی و دیگران، به دانش «درمان با گیاه» رونق زیادی دادند و گیاهان بیشتری را در این رابطه معرفی کردند و کتابهای معروفی چون قانون و الحاوی را به رشته تحریر درآوردند. پس از آن، درمان با گیاه همچنان ادامه یافت. در قرن سیزدهم، ابن بیطار مطالعات فراوانی در مورد خواص دارویی گیاهان انجام داد و خصوصیات بیش ار ۱۴۰۰ گیاه دارویی را در کتابی که از خود به جای گذاشته، یادآور شد. پیشرفت اروپاییان در استفاده دارویی از گیاهان در قرن هفدهم و هجده، ابعاد وسیعی یافت و از قرن نوزدهم کوششهایی همه جانبه برای استخراج «مواد موثره»[۱] از گیاهان دارویی و تعیین معیارهای معینی برای تجویز و مصرف آنها شروع شد. کوششهای آن زمان تا به امروز هم ادامه یافته و در حال حاضر نیز با سرعت هر چه بیشتر به پیش می رود. اکنون با در دست داشتن نتایج آزمایش ها و تحقیقات، با اطمینان می توان به تشریح و تفصیل علمی مزایای موجود درمواد موثره گیاهان دارویی در رابطه با انسان و حیوانات پرداخت. حقیقت این است که امروزه درباره روند متابولیسمی تشکیل مواد موثره موجود در گیاهان۱ تحت فرایندهای خاص زیست محیطی و تاثیر مواد موثره مذکور بر انسان و حیوانات، اطلاعات بسیار زیادی وجود دارد و جنبه های مختلف استفاده از مواد مذکور، تنوع روزافزون دارد. تاکنون، تنها خصوصیات دارویی حدود سی هزار گونه از ششصد هزار گونه گیاهی جهان شناخته شده و در میان بقیه، گهگاه مواد موثره جدید و بسیار ارزشمندی کشف می گردد. جمع آوری گیاهان دارویی بسیار مشکل است. انجام این کار با ماشین به سختی امکان پذیر است، زیرا جمع آوری برخی از اندام های حاوی مواد موثره ( نظیر گلها، برگها و …) تنها با دست ممکن است. از این رو، تولید گیاهان دارویی به کار بدنی زیادی نیاز دارد. با جمع آوری گیاهان دارویی، کار به اتمام نمی رسد (برخلاف برخی محصولات کشاورزی)، بلکه پس از برداشت محصول، اندام های جمع آوری شده را باید تحت تاثیر عملیات مناسبی قرار داد تا به صورت قابل استفاده در آید (خشک کردن، استخراج ماده موثره، بسته بندی و …). مواد موثره گیاهان، بخصوص عطریات و اسانس ها، موارد استفاده متعدد و متفاوتی در صنایع لوازم آرایشی، صنایع مواد شیمیایی خانگی (نظیر: شامپو، صابون، عطر، ادوکلن، خوشبوکننده های هوا و امثال آنها) دارند، به طوری که بدون حضور مواد موثرهء مذکور، ساخت و تهیه بسیاری از محصولات یاد شده امکان پذیر نخواهد بود(ساخت و تهیه بسیاری از اسانس ها به طریق شیمیایی امکان پذیر نیست). استفاده از مواد موثرهء گیاهان دارویی در صنایع غذایی، رشد روزافزون دارد. اگر چه استفاده از مواد مذکور در صنایع غذایی از گذشته معمول بوده، ولی اکنون در صنایع نوپای نوشابه سازی، کنسروسازی، شیرینی سازی و … از مواد موثرهء گیاهان دارویی برای بهتر شدن طعم و رنگ و بوی محصولات در سطح دقیق تر و حساب شدهتری استفاده می شود.
آویشن یکی از گیاهان مهم دارویی است که از گذشته بسیار دور مورد استفاده قرار میگرفته است.
تیره نعناع۱ طبق بررسی های جدید دارای ۴۰۰۰ گونه گیاهی است که متعلق به ۲۲۰ جنس میباشند [۱] جنس آویشن ۲یکی از جنس های مهم این تیره است که دارای ۴۰۰-۳۰۰ گونه میباشد[۲].
این جنس در ایران ۱۸ گونه پایا و معطر دارد که در مناطق مختلف کشور رویش دارند.
در این میان گونه های Th.deanesis cleak.،Th.lancifolius cleakوTh.persicus(Ronniger exRechانحصاری ایران هستند[۳].
این گیاه معمولا به صورت تازه یا خشک به فروش میرسد و یا اسانس آن گرفته میشود [۴].
اسپانیا بزرگترین تولید کننده آویشن واحتمالا صادر کننده آن با ۶/۱ میلیون کیلوگرم آویشن و بین ۲تا۳ میلیون کیلوگرم اسانس آن میباشد[۵]. احتمالا یک سوم آویشن صادر شده به آمریکا از طریق اسپانیا صورت میگیرد [۶].
آویشن گیاهی است که بومی مناطق مدیترانه میباشد. گیاهان این جنس عمدتا در پایه چوبی، معطر، همیشه سبز، بادوام و بوته ای میباشند که معمولا در خاکهای آهکی و در چمنزارها و در سراسر ارپا و آسیا یافت میشود.
آویشن بوته های متراکم و پر شاخه ریشه مستقیم و کم و بیش چوبی با انشعابهای فراوان ساقه مستقیم و چهار گوش دارد که ارتفاع بوته معمولا بین ۲۰ تا ۵۰ سانتی متر است پایین ساقه چوبی است در حالی که قسمتهای فوقانی آن سبز رنگ بوده و انشعابهای فراوانی دارد برگهای کوچک متقابل و کم و بیش نیزه ای شکل و بدون دمبرگ هستند[۷]. سطح تحتانی برگها از گردی به رنگ متمایل به سفید یا نمد مانند پوشیده شده که دارای غده های فراوان اسانس میباشد که به علت وجود چنین غده هایی معمولا گل ها به رنگ ارغوانی کم رنگ تا سفید به شکل لوله ای دو لبه صمغی و به طول ۵ میلی لیتر دیده میشود. کاسبرگها کرکدار و غده مانند و دارای براکته های شبیه برگ میباشند. در شاخه های فرعی گلها به صورت دسته های جانبی و مارپیچی دیده شده و یا به صورت سرگل انتهایی بیضوی یا کروی شکل قرار میگیرند. همچنین کاسه گل به شکل با لبه دندانه ای کوتاه و صاف است. حالات غیر طبیعی این گیاه آن است که بعضی از پایه های آن گلهای فاقد پرچم هستند و در برخی دیگر پرچم ها زودتر از مادگی رشد میکنند.
میوه از چهار فندقه کوچک تشکیل شده که در لوله کاسه گل محصور شده است. بذر آویشن گرد و ریز که هر ۱۷۰۰۰۰ بذر آن یک اونس ( ۳/۲۸ گرم ) وزن داشته و بذور آن برای ۳ سال زنده باقی میماند.
اسانس ماده موثر آویشن میباشد[۸ ]. اسانس آویشن مایعی است زرد یا قهوه ای مایل به قرمز تیره با بوی مطبوع قوی و طعم تند و پایدار و خنک کننده که از تقطیر برگها و سر شاخه های گلدار استخراج میشود [۹ ]. و ترکیبی از مواد شیمیایی مختلف است [۱۰].
به هر حال سرشاخه های آویشن حاوی اسانس تانن ها مواد اصلی تلخ ساپونین ها و ضد عفونی کننده های گیاهی می باشند [۱۰]. جدول شماره ۱ سایر ترکیبات موجود در اندام های هوایی این گیاه را نشان میدهد. اسانس آویشن که به اسانس تم موسوم است در مجاورت با نور فاسد میشود. وزن مخصوص آن بین ۹۱۵/۰ تا ۹۳۵/۰ است و باید در محل خنک شیشه های در بسته کاملا پر و دور از نور نگهداری شود [ ۸ ].
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر