تحقیق گیاه شناسی بنفشه آفریقایی و روش های ازدیادی آن و کشت بافت گیاهی و تکنیک های آن و اثرات تنش شوری بر گیاهان

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق گیاه شناسی بنفشه آفریقایی و روش های ازدیادی آن و کشت بافت گیاهی و تکنیک های آن و اثرات تنش شوری بر گیاهان دارای ۶۸ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۷
۱-۱ گیاهشناسی بنفشه آفریقایی:    ۱۱
۱-۲ خاستگاه و پراکنش بنفشه آفریقایی    ۱۳
۱-۳ گونه های مهم بنفشه آفریقایی:    ۱۴
۱-۴ برخی گونه های فهرست شده به دنبال طبقه بندیBurtt.    ۱۴
۱-۵ کشت و تکثیر:    ۱۶
۱-۶ شرایط کشت بنفشه آفریقایی:    ۱۶
۱-۶-۱ دما:    ۱۶
۱-۶-۲ نور:    ۱۷
۱-۶-۳ تنظیم رطوبت:    ۱۸
۱-۶-۴ مقدار دی اکسید کربن:    ۱۸
۱-۶-۵ مواد رشد:    ۱۸
۱-۶-۶ آب دهی:    ۱۸
۱-۷ مشخصات و انواع خاک:    ۱۹
۱-۸ تغذیه گیاه:    ۱۹
۱-۸-۱ نیتروژن:    ۱۹
۱-۸-۲ فسفر:    ۱۹
۱-۸-۳ پتاسیم:    ۲۰
۱-۸-۴ منیزیم:    ۲۰
۱-۸-۵ کلسیم:    ۲۰
۱-۸-۶ گوگرد:    ۲۰
۱-۹ بیماریهای مربوط به بنفشه آفریقایی    ۲۰
۱-۹-۱ زردی برگ:    ۲۰
۱-۹-۲ برگهای رنگ پریده با ساقه های بلند:    ۲۰
۱-۹-۳ ندادن گل:    ۲۱
۱-۹-۴ بیماری های ناشی از قارچ:    ۲۱
۱-۹-۴-۱ شل شدن برگها و پوسیدگی ریشه:    ۲۱
۱-۹-۴-۲کپک زدن برگها و گلها:    ۲۲
۱-۹-۴-۳ بیماری پوسیدگی یا کپک قارچی:    ۲۲
۱-۹-۵ بیماریهای ویروسی:    ۲۲
۱-۹-۶ آفات:    ۲۲
۱-۹-۷ کپک پودری (Oidium SPP) :    ۲۳
۱- ۱۰ اهمیت بنفشه آفریقایی:    ۲۳
۱-۱۱اصلاح بنفشه آفریقایی    ۲۴
۱-۱۱-۱روشهای اصلاحی    ۲۴
۱-۱۲کشت بافت:    ۲۴
۱-۱۳تاریخچه کشت بافت گیاهی:    ۲۵
۱-۱۴ اهمیت کشت بافت گیاهی:    ۳۲
۱-۱۵ تولید اقتصادی:    ۳۳
۱-۱۶ تکنیک های کشت بافت گیاهی:    ۳۳
۱-۱۶-۱ کشت کالوس:    ۳۳
۱-۱۶-۲ کشت سلولی :    ۳۳
۱-۱۶-۳ کشت اندام :    ۳۴
۱-۱۶-۴ کشت مریستم و ریخت زایی یا مرفوژنز :    ۳۴
۱-۱۶-۵ جداسازی اسپتیک پروتوپلاست های گیاهان    ۳۴
۱-۱۷ کاربردهای مهم کشت بافت گیاه:    ۳۴
۱-۱۸ محدودیتها یا همان معایب کار    ۳۵
۱-۱۹ موارد کاربردی در کشاورزی:    ۳۵
۱-۲۰ موارد کاربرد ی در صنعت:    ۳۶
۱-۲۱ اهمیت و کاربرد کشت بافت در باغبانی:    ۳۶
۱-۲۲ انواع کشت در شیشه:    ۳۷
۱-۲۲-۱ سازمان یافته :    ۳۷
۱-۲۲-۲ سازمان نیافته :    ۳۷
۱- ۲۳ انواع مختلفی از کشت در شیشه نیز وجود دارد.    ۳۸
۱-۲۳-۱ کشت گیاه کامل:    ۳۸
۱-۲۳-۲ کشت جنین:    ۳۸
۱-۲۳-۳ کشت کالوس:    ۳۸
۱-۲۳-۴ کشت سلول :    ۳۸
۱-۲۳-۵  کشت پروتوپلاست :    ۳۸
۱-۲۴کلر:    ۳۸
۱-۲۵ پراکسیداز:    ۳۹
۱-۲۶ کاتالاز:    ۴۰
۱-۲۷ کلروفیل:    ۴۰
۱-۲۸ پرولین:    ۴۱
۱-۲۹ کربوهیدراتهای محلول و نا محلول:    ۴۲
۱-۳۰ شوری:    ۴۳
۱-۳۱ مکانیسم اثر شوری:    ۴۴
۱-۳۲ تاثیر در ساختار ریختی:    ۴۵
۱-۳۳ اثرات تنش شوری بر پارامترهای رشد در گیاه:    ۴۶
۱-۳۴ تغییر در ساختار تشریحی:    ۴۷
۱- ۳۵ تغییر در ساختار مریستمها:    ۴۸
۱-۳۶ اثرات تنش شوری بر فتوسنتز:    ۴۸
۲-مروری بر تحقیقات انجام شده    ۴۸
۲-۱ روشهای ریز ازدیادی بنفشه آفریقایی    ۴۹
۲-۱-۱ بیلکی و همکارانش:    ۴۹
۲-۱-۲کوک    ۵۰
۲-۱-۳ شریفی و همکاران    ۵۰
۲-۱-۴ سیف الله خان و همکاران    ۵۱
۲-۱-۵ سمیرحسین و همکاران    ۵۱
۲-۱-۶ ویچادا سانپوی و همکارانش    ۵۲
۲-۱-۷ عبادی وهمکارانش    ۵۲
۲-۱-۸ عبادی و همکارانش    ۵۲
۲-۱-۹ مارکس و همکارانش    ۵۳
۲-۲ اثرات تنش شوری بر گیاهان    ۵۴
۲-۲-۱ اثر شوری بر دیواره سلولی    ۵۴
۲-۲-۲ اثر شوری بر غشا:    ۵۵
۲-۲-۳ اثر شوری بر تراکم یونها در گیاه:    ۵۵
۲-۲-۴ اثر شوری بر اسمولیتها:    ۵۸
۲-۲-۵ اثر شوری بر پرولین:    ۵۸
منابع    ۶۰

 منابع

. کافی ، م. گلدانی،.۱۳۸۰٫ تاثیر پتانسیل آب و ماده ایجاد کننده آن بر جوانه زنی سه گیاه زراعی گندم، چغندر قند و نخود. مجله علوم و صنایع کشاورزی شماره ۱۵٫

. .میر محمدی میبدی،س.ع.و قره یاضی،ب.۱۳۸۱٫جنبه­های فیزیولوژیک و به نژادی تنش شوری گیاهان.مرکز نشر دانشگاه صنعتی اصفهان،ص۲۷۴

دهقان، ا. و نادری، ا.۱۳۸۶٫ ارزیابی تحمل به شوری در سه رقم ذرت دانه ای. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، سال ۱۱، شماره ۴۱،صفحات ۲۷۵-۲۸۳٫

سرمد نیا،و.غ.و. ۱۳۷۸٫ اهمیت تنش­های محیطی در زراعت،مقالات کلیدی اولین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران و دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران،کرج

عبادی،م.کیوانلو،ق.۱۳۹۱٫بررسی اثرات غلظتهای مختلف MgSo4 وCaCl2  بر جداکشتهای گل اطلسی(Petuni hybridia L.) در شرایط کشت بافت،پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشگاه آزاد واحد دامغان.

حیدری شریف آباد، ح. ۱۳۸۰٫ گیاه و شوری.انتشارات موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور،تهران، صفحه ۱۹۹

.فرشاد فر،محسن. ۱۳۷۵٫ مبانی بیوتکنولوژی و کشت سلول.انتشارات دانشگاه پیام نور.

همائی، م. ۱۳۸۱٫واکنش گیاهان به شوری. کمیته­ ملی آبیاری و زهکشی ایران، شمواره انتشار۵۸٫

C., Cant, C. and Ferreira, L.(2008). Growth and water consumption of two bean species under irrigatin with saline water. Scientia Agraria Curitiba. 9:349-355.

Benlloch, M., M.A. Ojeda, J. Ramos and A.Rodriguez- Navarro. 1994.salt sensitivity and low discrimination between postassium and sodium in bean plants. Plant soil 166:117-123.

Glenn, E.P., Brown. J.J., Blumwald, E.(1999). Salt tolerance and crop potential of halophytes. Crit.Rev. Plant. Sci. 18:227-255.

Glu, B., and Khan, M.A.(2006).Role of calcium in alleviating salinity effects in coastal halophytes, P. 107-114. In Khan, M. A., D. J. Weber (Eds), Ecophysiology of High salinity Tolerant Plants, Springer, Netherlands, Enviroment. 12: 753-757.

Molassiotis, A., Sotiropoulos T., Tanou G., Diamantidis G.and Therios I.,2006. Boron- induced oxidative damage and antioxidant and nucleolytic responses in shoot tips culture of the apple rooststock EM9 (Malus domestica Borkh). Environ. Exp. Bot. 56: 54-62. Mudgal, V., Madaan, N. Mudgal A. and Mishra.S.,2009. Changes in growth and metabolic profile of Chickpeaunder salt stress. J.of Appl. Biosci. 23:1436-1446.

مقدمه

بنفشه آفریقایی گیاهی زیبا با نام علمی ionantha  Saintpaulia ازتیره  Gesneriaceaeونام معمول     Afrecan violet   می­باشد. این گیاه مهمترین گونه زینتی از میان ۲۰ گونه متعلق به جنس Saintpaulia است. بنفشه آفریقایی به عنوان عروس گل ­های آپارتمانی در اروپا مطرح است که نقش بسزایی در فراهم آوردن محیطی آرام وزیبا بازی می­کند. بنفشه آفریقایی در سال ۱۸۹۲درشرق آفریقا توسط بارون والتر فونت سنت پل کشف گردید. او به افتخارنام خانوادگی خود که برای اولین بار این گیاه را کشف نموده بود،آن را سنت پولیا نام گذاری کرد. آب هوای حاره­ای، شرایط مناسبی برای رشد این گیاه می باشد(استیود [۱]،۱۹۹۸). این گیاه بومی نقاط گرمسیری آفریقای جنوبی است و از لحاظ کروموزومی دیپلوئید بوده وبه صورت ۳۰۲n=است(مایرانتو[۲]،۲۰۰۵). بنفشه آفریقایی گیاهی نهاندانه بوده و بذرهای آن در تخمدان گل محفوظ می ماند. جزء گیاهان دو لپه است. این گیاه جام لوله­ای کوتاه داردوجام گل به طور معمول دو لپه است، یعنی به دو دسته گلبرگ­های بالا وپائین تقسیم می­شود. هر یک از گل­ها دارای ۲-۴ بساک، مسئول تولید گرده بوده که به انتهای گل متصل است و نزدیک تخمدان قرار دارد. برگهای سبز مخملی و کرکدار در روی ساقه فشرده و کوتاه قرار دارند. ساقه که گل­ها را بر روی خود نگه می­دارد از دو قسمت اصلی وفرعی تشکیل شده است. رنگ بنفش گل این گیاه در یک دوره گلدهی ممکن است به صورت تیره ویا روشن در آید و در دوره دیگر به دلیل نوسانات اسیدی یا قلیایی بودن خاک، اثرآبیاری ویا کود دهی، تبدیل به ارغوانی شود. سبزی برگ بنفشه آفریقایی گاهی به صورت دو رنگ دیده می­شود که علت آن وجود رنگدانه­های کلروفیل، کاروتن و آنتوسیانین است،  که در هر سلول برگ وجود دارد. دلیل ابلق بودن برگ در این گیاه نبود کلروفیل در قسمتی از برگ است. گیاهان با برگ­های ابلق به طور عموم گیاهان ضعیفتری هستند واحتیاج به مراقبت و توجه بیشتری دارند. بنفشه آفریقایی نسبت به طول روز بی تفاوت است و به همین علت در طول سال گل می دهد. رنگ گلها متنوع به رنگ بنفش، آبی، قرمز، صورتی و سفید ظاهرمی­شوند. گلها به صورت پرپروکم پر وپرچمها طلایی وبه طرززیبایی از وسط گلها بیرون زده اند. بطوریکه تناقص در رنگ پرچمها و گلبرگها گل را بصورت یکی از زیباترین مینیاتورهای گیاهی درآورده است. رعایت بعضی نکات پرورشی مانند هوای به نسبت خنک، نور کم واستفاده از کود بدون نیتروژون باعث بروز برگهای ابلق می­گردد. به طور کلی  این گیاه به دو شکل رشد می­کند:۱-رشد گیاه با برگهای متقارن و مشابه گل رز که شکل رایج رشد است.

۲-رشد گیاه بصورت رونده که اغلب برای قرار دادن گلدان­های آویز بسیار مناسب است(چارلز[۳] ،۱۹۸۸ ).

اولین جشنواره بنفشه آفریقایی در ۱۹۴۶ میلادی در آتلانتا برگزارشد. شهرت این گیاه در حدی است که امروزه در بسیاری از کشورهای مدرن می­توان آن را مشاهده کرد. (کامپرز[۴]،۲۰۰۹).

کشت بافت:

 کشت بافت تکنیکی است که امکان تولید گیاه در محیط درون شیشه­ای را فراهم می­کند. اساس این تکنیک توتی پوتانسی یا بس توانی(داشتن اطلاعات ژنتیکی هر سلول برای تبدیل شدن به یک گیاه کامل) است که بیان می­کند هر سلول گیاهی دارای کلیه اطلاعات ژنتیکی لازم برای تبدیل شدن به یک گیاه کامل است. بنابراین کشت سلول، بافت یا اندام، این امکان را فراهم می­کند  که با کشت یکی از اجزای فوق سایرقسمتهای گیاه تشکیل شود. اصطلاح کشت بافت گیاهی در مورد تمام انواع کشتهای گیاهی استریل که در این ویترو انجام می پذیرند بکار رفته می­شود. این ویترو، جهت توصیف محیط کشت مصنوعی و استریل شده به کاربرده می­شود. از طرفی این ویترو برای معرفی شرایط غیر استریل طبیعی (شرایط باغچه و مزرعه)مورد استفاده قرار می­گردد.تکنیک کشت بافت گیاهی در حال حاضر به عنوان یک ابزار قوی جهت مطالعه مشکلات اساسی و کاربردی بیولوژی گیاهی درآمده است. علاوه برآن در سالهای اخیراین تکنیکها کاربرد­های تجارتی گسترده­­ای در تکثیرگیاهان مختلفی منجمله گیاهان زینتی و دارویی و نیز حذف پاتوژنها از گیاهان پیدا نموده است. علاقمندی به کشت بافت گیاهی و توانایی آن در اصلاح و بهبود سازی گیاهان به صورت یک موضوع جهانی در آمده است. افزایش تعداد کشورهای عضو شرکت کننده در موسسه بین المللی کشت بافت گیاهی گواهی بر این ادعا می باشد. علاوه برآن هیات بیولوژی گیاهی موسسه تحقیقات سلولی بین المللی یونسکوآموزش تکنیکهای کشت بافت گیاهی را به عنوان یکی از برنامه­های اولویت دار خویش معرفی نموده است.

شوری: 

شوری خاک مشکل جدی در تمام جهان است و به طور قابل توجهی باعث کاهش بهره برداری در زراعت می­شود(داسیلوا[۵] و همکاران، ۲۰۰۸).  تخمین زده می­شود بیش از ۸۰۰ میلیون ­هکتاراز اراضی جهان تحت تاثیر شوری واقع شده است(فائو[۶]،۲۰۰۸).وحدود۰٫۰۲۰ از زمین­های شورناشی از سیستم­های نامناسب آبیاری می­باشند(مایک[۷]و همکاران،۲۰۰۶). از آنجایی که تنش شوری یک تهدید بزرگ زیست محیطی برای کشاورزی محسوب می­شود،  لذا درک پاسخهای پایه فیزیولوژیکی و بیوشیمیای گیاهان به تنش­ها، در افزایش بهره وری کشاورزی امری حیاتی است(کایانگ-شینگ وینگ-نینگ[۸]،۲۰۰۹). تنش شوری یکی از مهمترین تنش­های غیر زیستی است و در خاک­های شور اثرات زیانباری بر بقاء، تولید ماده زنده و بازده محصولات گیاهی دارند. فرایند­هایی نظیر جوانه زنی، رشد دانه رست­ها، رشدرویشی،  گلدهی و میوه دهی شدیدا تحت تاثیر شوری قرار می­گیرند.  شوری از طریق زیر منجر به کاهش رشد و صدمه به گیاه می­شود:­

استرس اسمزی (کاهش آب قابل دسترس گیاه )

اثر ات سمی یون­ها (مخصوصا اثر ات نا شی از سدیم، کلروسولفات)

برهم خوردن تعادل و جذب مواد مغذی ضروری

افزایش شوری، بیومس ریشه، برگ و اندام­ها را کاهش داده و متعاقب آ ن از طول ریشه و فتوسنتزی گیاه کاسته می­شود .(سینگ و پرساد[۹] ،۲۰۰۹). البته در هر اندام گیاهی، گستره­­ای از انواع مختلف سلول­ها، با سنین متفاوت وجود دارد . لذا عملکرد­های متابولیکی و پاسخ­های متفاوت به محرک­های محیطی مورد انتظار است. گیاهانی که در معرض شوری قرار می­گیرند نه تنها کوچکترند بلکه دارای تغیراتی در پارامترها­ی فیزیولوژیکی و بیوشیمیا ی نیز هستند(هایلال[۱۰]،۱۹۹۸).

انواع شوری و علل آن : 

شوری اولیه (طبیعی) شوری اولیه پیامدی از انباشته شدن نمک در خاک ویا آبهای زیرزمینی از طریق فرایند­های طبیعی در دوره­های طولانی است که توسط فرایند­های زیر صورت می­گیرد.-فرایند­ هوازدگی: این فرایند موجب شکسته شدن سنگها و آزاد شدن انواع نمکهای محلول، عمدتا کلر و سدیم و دیگر نمکها مانند کلسیم و منیزیم و تا حدی کمتر سولفاتها و کربناتها می­شود-رسوب نمک اقیانوسها: توسط عواملی همچون باد، این نمکها که عمدتا کلرید سدیم است جابجا می­شوند(قاسمی و همکاران،۱۹۹۵) شوری ثانویه (ناشی از فعالیت­های انسانی): یکی از دلایل عمده شوری ثانویه پاکسازی زمین و جایگزینی گیاهان یکساله بجای پوشش گیاهی پایا است. در آب و هوای خشک و نیمه خشک آب استفاده شده توسط پوشش گیاهی بومی منطقه، در تبادل با بارندگی سالیانه است. ریشه­ های عمیق گیاهان بومی نشان دهنده پایین بودن سطح سفره­ های آبی می­باشند. پاکسازی و آبیاری این توازن را بر هم می­زند، بطوری که بارندگی از یک سو و آبیاری از سوی دیگر، آب را به میزانی بیش از نیاز گیاه فراهم کرده و این فزونی آب، سفره ­های آب را بالا کشیده و نمکهایی را که قبلا در قسمت­های عمیق خاک ذخیره شده بودند حرکت داده و آنها را تا منطقه ریشه بالا می ­آورد. با استفاده گیاهان از آب، نمک در خاک باقی مانده لذا در مصارف بعدی، آب موجود در خاک شورتر می­شود. سفره­های آب همچنان به سمت بالا و نزدیک سطح زمین کشیده می­شوند و با تبخیر آب، نمکها در سطح زمین باقی می مانند و این نمکها می­توانند وارد جریان آب شده و شوری را افزایش دهند (قاسمی و همکاران،۱۹۹۵).

[۱] Eastwood

[۲] Miranto

[۳] Charles

[۴] ۲ Kampers

[۵] Da Silva

[۶] FAO

[۷] Miyake

[۸] Qiang-Sheng and Ying-Ning

[۹] Singh and Prasad

[۱۰] Hilal

[۱۱] Sairam and Tyagi

[۱۲] Zalba and Perinemann

[۱۳] Parida and Das

[۱۴] Mudgal

80,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق گیاه شناسی باقلا و بیماریهای آن
  • تحقیق گیاه شناسی محلب و عوامل موثر و روش‌های بالابردن جوانه‌زنی بذر
  • تحقیق گیاه شناسی جو و اثرات تنش خشکی بر ویژگیهای فیزیولوژیک و آناتومیک گیاه
  • تحقیق گیاه شناسی ذرت و کودهای بیولوژیک و نقش آن‌ها در تغذیه گیاهان
  • تحقیق مشخصات گیاه شناسی آلوئه ورا و تاثیر آبیاری با فاضلاب بر گیاهان
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.