536 views
پیشینه تحقیق گیاه شناسی بنفشه آفریقایی و روش های ازدیادی آن و کشت بافت گیاهی و تکنیک های آن و اثرات تنش شوری بر گیاهان دارای ۶۸ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
مقدمه ۷
۱-۱ گیاهشناسی بنفشه آفریقایی: ۱۱
۱-۲ خاستگاه و پراکنش بنفشه آفریقایی ۱۳
۱-۳ گونه های مهم بنفشه آفریقایی: ۱۴
۱-۴ برخی گونه های فهرست شده به دنبال طبقه بندیBurtt. ۱۴
۱-۵ کشت و تکثیر: ۱۶
۱-۶ شرایط کشت بنفشه آفریقایی: ۱۶
۱-۶-۱ دما: ۱۶
۱-۶-۲ نور: ۱۷
۱-۶-۳ تنظیم رطوبت: ۱۸
۱-۶-۴ مقدار دی اکسید کربن: ۱۸
۱-۶-۵ مواد رشد: ۱۸
۱-۶-۶ آب دهی: ۱۸
۱-۷ مشخصات و انواع خاک: ۱۹
۱-۸ تغذیه گیاه: ۱۹
۱-۸-۱ نیتروژن: ۱۹
۱-۸-۲ فسفر: ۱۹
۱-۸-۳ پتاسیم: ۲۰
۱-۸-۴ منیزیم: ۲۰
۱-۸-۵ کلسیم: ۲۰
۱-۸-۶ گوگرد: ۲۰
۱-۹ بیماریهای مربوط به بنفشه آفریقایی ۲۰
۱-۹-۱ زردی برگ: ۲۰
۱-۹-۲ برگهای رنگ پریده با ساقه های بلند: ۲۰
۱-۹-۳ ندادن گل: ۲۱
۱-۹-۴ بیماری های ناشی از قارچ: ۲۱
۱-۹-۴-۱ شل شدن برگها و پوسیدگی ریشه: ۲۱
۱-۹-۴-۲کپک زدن برگها و گلها: ۲۲
۱-۹-۴-۳ بیماری پوسیدگی یا کپک قارچی: ۲۲
۱-۹-۵ بیماریهای ویروسی: ۲۲
۱-۹-۶ آفات: ۲۲
۱-۹-۷ کپک پودری (Oidium SPP) : ۲۳
۱- ۱۰ اهمیت بنفشه آفریقایی: ۲۳
۱-۱۱اصلاح بنفشه آفریقایی ۲۴
۱-۱۱-۱روشهای اصلاحی ۲۴
۱-۱۲کشت بافت: ۲۴
۱-۱۳تاریخچه کشت بافت گیاهی: ۲۵
۱-۱۴ اهمیت کشت بافت گیاهی: ۳۲
۱-۱۵ تولید اقتصادی: ۳۳
۱-۱۶ تکنیک های کشت بافت گیاهی: ۳۳
۱-۱۶-۱ کشت کالوس: ۳۳
۱-۱۶-۲ کشت سلولی : ۳۳
۱-۱۶-۳ کشت اندام : ۳۴
۱-۱۶-۴ کشت مریستم و ریخت زایی یا مرفوژنز : ۳۴
۱-۱۶-۵ جداسازی اسپتیک پروتوپلاست های گیاهان ۳۴
۱-۱۷ کاربردهای مهم کشت بافت گیاه: ۳۴
۱-۱۸ محدودیتها یا همان معایب کار ۳۵
۱-۱۹ موارد کاربردی در کشاورزی: ۳۵
۱-۲۰ موارد کاربرد ی در صنعت: ۳۶
۱-۲۱ اهمیت و کاربرد کشت بافت در باغبانی: ۳۶
۱-۲۲ انواع کشت در شیشه: ۳۷
۱-۲۲-۱ سازمان یافته : ۳۷
۱-۲۲-۲ سازمان نیافته : ۳۷
۱- ۲۳ انواع مختلفی از کشت در شیشه نیز وجود دارد. ۳۸
۱-۲۳-۱ کشت گیاه کامل: ۳۸
۱-۲۳-۲ کشت جنین: ۳۸
۱-۲۳-۳ کشت کالوس: ۳۸
۱-۲۳-۴ کشت سلول : ۳۸
۱-۲۳-۵ کشت پروتوپلاست : ۳۸
۱-۲۴کلر: ۳۸
۱-۲۵ پراکسیداز: ۳۹
۱-۲۶ کاتالاز: ۴۰
۱-۲۷ کلروفیل: ۴۰
۱-۲۸ پرولین: ۴۱
۱-۲۹ کربوهیدراتهای محلول و نا محلول: ۴۲
۱-۳۰ شوری: ۴۳
۱-۳۱ مکانیسم اثر شوری: ۴۴
۱-۳۲ تاثیر در ساختار ریختی: ۴۵
۱-۳۳ اثرات تنش شوری بر پارامترهای رشد در گیاه: ۴۶
۱-۳۴ تغییر در ساختار تشریحی: ۴۷
۱- ۳۵ تغییر در ساختار مریستمها: ۴۸
۱-۳۶ اثرات تنش شوری بر فتوسنتز: ۴۸
۲-مروری بر تحقیقات انجام شده ۴۸
۲-۱ روشهای ریز ازدیادی بنفشه آفریقایی ۴۹
۲-۱-۱ بیلکی و همکارانش: ۴۹
۲-۱-۲کوک ۵۰
۲-۱-۳ شریفی و همکاران ۵۰
۲-۱-۴ سیف الله خان و همکاران ۵۱
۲-۱-۵ سمیرحسین و همکاران ۵۱
۲-۱-۶ ویچادا سانپوی و همکارانش ۵۲
۲-۱-۷ عبادی وهمکارانش ۵۲
۲-۱-۸ عبادی و همکارانش ۵۲
۲-۱-۹ مارکس و همکارانش ۵۳
۲-۲ اثرات تنش شوری بر گیاهان ۵۴
۲-۲-۱ اثر شوری بر دیواره سلولی ۵۴
۲-۲-۲ اثر شوری بر غشا: ۵۵
۲-۲-۳ اثر شوری بر تراکم یونها در گیاه: ۵۵
۲-۲-۴ اثر شوری بر اسمولیتها: ۵۸
۲-۲-۵ اثر شوری بر پرولین: ۵۸
منابع ۶۰
. کافی ، م. گلدانی،.۱۳۸۰٫ تاثیر پتانسیل آب و ماده ایجاد کننده آن بر جوانه زنی سه گیاه زراعی گندم، چغندر قند و نخود. مجله علوم و صنایع کشاورزی شماره ۱۵٫
. .میر محمدی میبدی،س.ع.و قره یاضی،ب.۱۳۸۱٫جنبههای فیزیولوژیک و به نژادی تنش شوری گیاهان.مرکز نشر دانشگاه صنعتی اصفهان،ص۲۷۴
دهقان، ا. و نادری، ا.۱۳۸۶٫ ارزیابی تحمل به شوری در سه رقم ذرت دانه ای. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، سال ۱۱، شماره ۴۱،صفحات ۲۷۵-۲۸۳٫
سرمد نیا،و.غ.و. ۱۳۷۸٫ اهمیت تنشهای محیطی در زراعت،مقالات کلیدی اولین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران و دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران،کرج
عبادی،م.کیوانلو،ق.۱۳۹۱٫بررسی اثرات غلظتهای مختلف MgSo4 وCaCl2 بر جداکشتهای گل اطلسی(Petuni hybridia L.) در شرایط کشت بافت،پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشگاه آزاد واحد دامغان.
حیدری شریف آباد، ح. ۱۳۸۰٫ گیاه و شوری.انتشارات موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور،تهران، صفحه ۱۹۹
.فرشاد فر،محسن. ۱۳۷۵٫ مبانی بیوتکنولوژی و کشت سلول.انتشارات دانشگاه پیام نور.
همائی، م. ۱۳۸۱٫واکنش گیاهان به شوری. کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران، شمواره انتشار۵۸٫
C., Cant, C. and Ferreira, L.(2008). Growth and water consumption of two bean species under irrigatin with saline water. Scientia Agraria Curitiba. 9:349-355.
Benlloch, M., M.A. Ojeda, J. Ramos and A.Rodriguez- Navarro. 1994.salt sensitivity and low discrimination between postassium and sodium in bean plants. Plant soil 166:117-123.
Glenn, E.P., Brown. J.J., Blumwald, E.(1999). Salt tolerance and crop potential of halophytes. Crit.Rev. Plant. Sci. 18:227-255.
Glu, B., and Khan, M.A.(2006).Role of calcium in alleviating salinity effects in coastal halophytes, P. 107-114. In Khan, M. A., D. J. Weber (Eds), Ecophysiology of High salinity Tolerant Plants, Springer, Netherlands, Enviroment. 12: 753-757.
Molassiotis, A., Sotiropoulos T., Tanou G., Diamantidis G.and Therios I.,2006. Boron- induced oxidative damage and antioxidant and nucleolytic responses in shoot tips culture of the apple rooststock EM9 (Malus domestica Borkh). Environ. Exp. Bot. 56: 54-62. Mudgal, V., Madaan, N. Mudgal A. and Mishra.S.,2009. Changes in growth and metabolic profile of Chickpeaunder salt stress. J.of Appl. Biosci. 23:1436-1446.
بنفشه آفریقایی گیاهی زیبا با نام علمی ionantha Saintpaulia ازتیره Gesneriaceaeونام معمول Afrecan violet میباشد. این گیاه مهمترین گونه زینتی از میان ۲۰ گونه متعلق به جنس Saintpaulia است. بنفشه آفریقایی به عنوان عروس گل های آپارتمانی در اروپا مطرح است که نقش بسزایی در فراهم آوردن محیطی آرام وزیبا بازی میکند. بنفشه آفریقایی در سال ۱۸۹۲درشرق آفریقا توسط بارون والتر فونت سنت پل کشف گردید. او به افتخارنام خانوادگی خود که برای اولین بار این گیاه را کشف نموده بود،آن را سنت پولیا نام گذاری کرد. آب هوای حارهای، شرایط مناسبی برای رشد این گیاه می باشد(استیود [۱]،۱۹۹۸). این گیاه بومی نقاط گرمسیری آفریقای جنوبی است و از لحاظ کروموزومی دیپلوئید بوده وبه صورت ۳۰۲n=است(مایرانتو[۲]،۲۰۰۵). بنفشه آفریقایی گیاهی نهاندانه بوده و بذرهای آن در تخمدان گل محفوظ می ماند. جزء گیاهان دو لپه است. این گیاه جام لولهای کوتاه داردوجام گل به طور معمول دو لپه است، یعنی به دو دسته گلبرگهای بالا وپائین تقسیم میشود. هر یک از گلها دارای ۲-۴ بساک، مسئول تولید گرده بوده که به انتهای گل متصل است و نزدیک تخمدان قرار دارد. برگهای سبز مخملی و کرکدار در روی ساقه فشرده و کوتاه قرار دارند. ساقه که گلها را بر روی خود نگه میدارد از دو قسمت اصلی وفرعی تشکیل شده است. رنگ بنفش گل این گیاه در یک دوره گلدهی ممکن است به صورت تیره ویا روشن در آید و در دوره دیگر به دلیل نوسانات اسیدی یا قلیایی بودن خاک، اثرآبیاری ویا کود دهی، تبدیل به ارغوانی شود. سبزی برگ بنفشه آفریقایی گاهی به صورت دو رنگ دیده میشود که علت آن وجود رنگدانههای کلروفیل، کاروتن و آنتوسیانین است، که در هر سلول برگ وجود دارد. دلیل ابلق بودن برگ در این گیاه نبود کلروفیل در قسمتی از برگ است. گیاهان با برگهای ابلق به طور عموم گیاهان ضعیفتری هستند واحتیاج به مراقبت و توجه بیشتری دارند. بنفشه آفریقایی نسبت به طول روز بی تفاوت است و به همین علت در طول سال گل می دهد. رنگ گلها متنوع به رنگ بنفش، آبی، قرمز، صورتی و سفید ظاهرمیشوند. گلها به صورت پرپروکم پر وپرچمها طلایی وبه طرززیبایی از وسط گلها بیرون زده اند. بطوریکه تناقص در رنگ پرچمها و گلبرگها گل را بصورت یکی از زیباترین مینیاتورهای گیاهی درآورده است. رعایت بعضی نکات پرورشی مانند هوای به نسبت خنک، نور کم واستفاده از کود بدون نیتروژون باعث بروز برگهای ابلق میگردد. به طور کلی این گیاه به دو شکل رشد میکند:۱-رشد گیاه با برگهای متقارن و مشابه گل رز که شکل رایج رشد است.
۲-رشد گیاه بصورت رونده که اغلب برای قرار دادن گلدانهای آویز بسیار مناسب است(چارلز[۳] ،۱۹۸۸ ).
اولین جشنواره بنفشه آفریقایی در ۱۹۴۶ میلادی در آتلانتا برگزارشد. شهرت این گیاه در حدی است که امروزه در بسیاری از کشورهای مدرن میتوان آن را مشاهده کرد. (کامپرز[۴]،۲۰۰۹).
کشت بافت تکنیکی است که امکان تولید گیاه در محیط درون شیشهای را فراهم میکند. اساس این تکنیک توتی پوتانسی یا بس توانی(داشتن اطلاعات ژنتیکی هر سلول برای تبدیل شدن به یک گیاه کامل) است که بیان میکند هر سلول گیاهی دارای کلیه اطلاعات ژنتیکی لازم برای تبدیل شدن به یک گیاه کامل است. بنابراین کشت سلول، بافت یا اندام، این امکان را فراهم میکند که با کشت یکی از اجزای فوق سایرقسمتهای گیاه تشکیل شود. اصطلاح کشت بافت گیاهی در مورد تمام انواع کشتهای گیاهی استریل که در این ویترو انجام می پذیرند بکار رفته میشود. این ویترو، جهت توصیف محیط کشت مصنوعی و استریل شده به کاربرده میشود. از طرفی این ویترو برای معرفی شرایط غیر استریل طبیعی (شرایط باغچه و مزرعه)مورد استفاده قرار میگردد.تکنیک کشت بافت گیاهی در حال حاضر به عنوان یک ابزار قوی جهت مطالعه مشکلات اساسی و کاربردی بیولوژی گیاهی درآمده است. علاوه برآن در سالهای اخیراین تکنیکها کاربردهای تجارتی گستردهای در تکثیرگیاهان مختلفی منجمله گیاهان زینتی و دارویی و نیز حذف پاتوژنها از گیاهان پیدا نموده است. علاقمندی به کشت بافت گیاهی و توانایی آن در اصلاح و بهبود سازی گیاهان به صورت یک موضوع جهانی در آمده است. افزایش تعداد کشورهای عضو شرکت کننده در موسسه بین المللی کشت بافت گیاهی گواهی بر این ادعا می باشد. علاوه برآن هیات بیولوژی گیاهی موسسه تحقیقات سلولی بین المللی یونسکوآموزش تکنیکهای کشت بافت گیاهی را به عنوان یکی از برنامههای اولویت دار خویش معرفی نموده است.
شوری خاک مشکل جدی در تمام جهان است و به طور قابل توجهی باعث کاهش بهره برداری در زراعت میشود(داسیلوا[۵] و همکاران، ۲۰۰۸). تخمین زده میشود بیش از ۸۰۰ میلیون هکتاراز اراضی جهان تحت تاثیر شوری واقع شده است(فائو[۶]،۲۰۰۸).وحدود۰٫۰۲۰ از زمینهای شورناشی از سیستمهای نامناسب آبیاری میباشند(مایک[۷]و همکاران،۲۰۰۶). از آنجایی که تنش شوری یک تهدید بزرگ زیست محیطی برای کشاورزی محسوب میشود، لذا درک پاسخهای پایه فیزیولوژیکی و بیوشیمیای گیاهان به تنشها، در افزایش بهره وری کشاورزی امری حیاتی است(کایانگ-شینگ وینگ-نینگ[۸]،۲۰۰۹). تنش شوری یکی از مهمترین تنشهای غیر زیستی است و در خاکهای شور اثرات زیانباری بر بقاء، تولید ماده زنده و بازده محصولات گیاهی دارند. فرایندهایی نظیر جوانه زنی، رشد دانه رستها، رشدرویشی، گلدهی و میوه دهی شدیدا تحت تاثیر شوری قرار میگیرند. شوری از طریق زیر منجر به کاهش رشد و صدمه به گیاه میشود:
استرس اسمزی (کاهش آب قابل دسترس گیاه )
اثر ات سمی یونها (مخصوصا اثر ات نا شی از سدیم، کلروسولفات)
برهم خوردن تعادل و جذب مواد مغذی ضروری
افزایش شوری، بیومس ریشه، برگ و اندامها را کاهش داده و متعاقب آ ن از طول ریشه و فتوسنتزی گیاه کاسته میشود .(سینگ و پرساد[۹] ،۲۰۰۹). البته در هر اندام گیاهی، گسترهای از انواع مختلف سلولها، با سنین متفاوت وجود دارد . لذا عملکردهای متابولیکی و پاسخهای متفاوت به محرکهای محیطی مورد انتظار است. گیاهانی که در معرض شوری قرار میگیرند نه تنها کوچکترند بلکه دارای تغیراتی در پارامترهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیا ی نیز هستند(هایلال[۱۰]،۱۹۹۸).
شوری اولیه (طبیعی) شوری اولیه پیامدی از انباشته شدن نمک در خاک ویا آبهای زیرزمینی از طریق فرایندهای طبیعی در دورههای طولانی است که توسط فرایندهای زیر صورت میگیرد.-فرایند هوازدگی: این فرایند موجب شکسته شدن سنگها و آزاد شدن انواع نمکهای محلول، عمدتا کلر و سدیم و دیگر نمکها مانند کلسیم و منیزیم و تا حدی کمتر سولفاتها و کربناتها میشود-رسوب نمک اقیانوسها: توسط عواملی همچون باد، این نمکها که عمدتا کلرید سدیم است جابجا میشوند(قاسمی و همکاران،۱۹۹۵) شوری ثانویه (ناشی از فعالیتهای انسانی): یکی از دلایل عمده شوری ثانویه پاکسازی زمین و جایگزینی گیاهان یکساله بجای پوشش گیاهی پایا است. در آب و هوای خشک و نیمه خشک آب استفاده شده توسط پوشش گیاهی بومی منطقه، در تبادل با بارندگی سالیانه است. ریشه های عمیق گیاهان بومی نشان دهنده پایین بودن سطح سفره های آبی میباشند. پاکسازی و آبیاری این توازن را بر هم میزند، بطوری که بارندگی از یک سو و آبیاری از سوی دیگر، آب را به میزانی بیش از نیاز گیاه فراهم کرده و این فزونی آب، سفره های آب را بالا کشیده و نمکهایی را که قبلا در قسمتهای عمیق خاک ذخیره شده بودند حرکت داده و آنها را تا منطقه ریشه بالا می آورد. با استفاده گیاهان از آب، نمک در خاک باقی مانده لذا در مصارف بعدی، آب موجود در خاک شورتر میشود. سفرههای آب همچنان به سمت بالا و نزدیک سطح زمین کشیده میشوند و با تبخیر آب، نمکها در سطح زمین باقی می مانند و این نمکها میتوانند وارد جریان آب شده و شوری را افزایش دهند (قاسمی و همکاران،۱۹۹۵).
[۱] Eastwood
[۲] Miranto
[۳] Charles
[۴] ۲ Kampers
[۵] Da Silva
[۶] FAO
[۷] Miyake
[۸] Qiang-Sheng and Ying-Ning
[۹] Singh and Prasad
[۱۰] Hilal
[۱۱] Sairam and Tyagi
[۱۲] Zalba and Perinemann
[۱۳] Parida and Das
[۱۴] Mudgal
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر