1,807 views
پیشینه تحقیق گیاه شناسی محصولات جالیزی و شناسایی بیماری ویروس موزاییک هندوانه و اپیدمولوژی ویروس و تنوع ژنتیکی آن دارای ۴۳ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱- گیاهشناسی محصولات جالیزی (کدو، خیار، خربزه، هندوانه) ۴
۱-۲- اهمیت محصولات جالیزی ۵
۱-۳- سطح زیر کشت ۶
۱-۴- بیماریهای ویروسی جالیز ۶
۲-۱- ویژگیهای گروه پوتیویروسها ۸
۲-۲- ویروس موزاییک هندوانه ۹
۲-۲-۱- دامنه میزبانی ۱۰
۲-۲-۲- اپیدمولوژی ویروس ۱۱
۲-۲-۳- نشانه های بیماری ویروس موزاییک هندوانه ۱۲
۲-۳- تمایز سرولوژیکی جدایههای ویروس ۱۳
۲-۴- نوترکیبی و تنوع ژنتیکی ویروسهای گیاهی ۱۴
۲-۵- تنوع ژنتیکی ویروس موزائیک هندوانه ۱۶
۲-۶- بررسیهای صورت گرفته در مورد ویروس موزاییک هندوانه در دنیا ۱۷
۲-۶-۱- ویروس موزاییک هندوانه در ایران ۱۷
۲-۶-۲- ویروس موزاییک هندوانه در خارج از کشور ۲۲
منابع ۳۳
شیبانی، ح. ۱۳۴۶٫ باغبانی. (ج. سوم- سبزیکاری). انتشارات دانشگاه تهران، ۳۳۲ ص.
صفرنژاد، م. و ایزدپناه، ک. ۱۳۷۹٫ خالص سازی و سرولوژی ویروسهای مولد موزائیک کدوئیان. خلاصه مقالات چهاردهمین کنگره گیاهپزشکی ایران، دانشگاه صنعتی اصفهان. ص ۲۸۶٫
جعفرپور، ب. ۱۳۷۹٫ بررسی و تعیین پراکنش ویروس موزاییک چغندر و ویروس زردی نکروتیک رگبرگ چغندر در شمال خراسان و شناسایی ویروس خاکزاد چغندر در ایران. پایان نامهی کارشناسی ارشد دانشکاه فردوسی مشهد. ۱۳۲ص.
جعفرپور، ب. ۱۳۸۲٫ در ترجمه ویروسشناسی گیاهی کاربردی، واکی، دی. (مولف). مشهد. دانشگاه فردوسی مشهد. ۱۱۲ ص
امیر اصلانی، ف. ۱۳۸۴٫ در ترجمه بیماریهای صیفی، زیتر، تی.ای.، هاپکینز، در.ال. و توماس، کا.ای. (مولفین). مرکز نشر دانشگاهی تهران. ۱۵۰ ص
شعیبی، س.، معصومی، م.، نصرالله نژاد، س.، حیدری، س.، ایزدپناه، ک. و احمدی خواه، ا. ۱۳۸۸٫ تعیین ترادف شش جدایه ایرانی ویروس موزاییک هندوانه و مقایسه فیلوژنتیکی جدایههای ایران با سایر جدایههای دنیا. مجله بیاریهای گیاهی، شماره ۲، جلد ۴۵٫
صفرنژاد، م. و ایزدپناه، ک. ۱۳۷۹٫ بررسی تغییرات فصلی و تعیین درصد آلودگی ویروسهای مولد موزائیک کدوئیان در استان بوشهر. خلاصه مقالات چهاردهمین کنگره گیاهپزشکی ایران، دانشگاه صنعتی اصفهان. ص ۱۱۲٫
طاهری، پ.، جعفرپور، ب.، و رستگار، م. ۱۳۸۲٫ شناسایی، تعیین پراکنش وخالص سازی هر دو تیپ WMV در مناطق عمده کشت کدو در استان خراسان. مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی.۱۰:۴، ص ۲۴-۱۵٫
مرادی، ز.، جعفرپور، ب. و سبک خیز، م.ع. ۱۳۹۰٫ تعیین ترادف نوکلئوتیدی و بررسی علایم دو جدایه جدید ویروس موزاییک هندوانه از استانهای خراسان رضوی و شمالی. نشریات حفاظت گیاهان، جلد۲۵، شماره ۴، ص ۴۱۶-۴۰۷٫
نساج حسینی، م. و احمدوند، ر. ۱۳۸۸٫ در ترجمه تکامل ویروسهای گیاهی، روسینک، م.(مولف). انتشارات حق شناس، ۲۲۹ص.
بهار، م.، دانش، د. و فیلسوف، ف. ۱۳۶۲٫ شیوع و ماهیت ویروسهای بیماریزای جالیز در اصفهان. خلاصه مقالات هفتمین کنگره گیاهپزشکی ایران، دانشگاه تهران، کرج. ص ۲۲۶
پرویزی، ر. ۱۳۶۸٫ اهمیت ویروسهای بیماریزای جالیز در استان آذربایجان غربی. خلاصه مقالات نهمین کنگره گیاهپزشکی ایران، دانشگاه فردوسی مشهد. ص ۲۰۰
به طورکلی سیستم ریشهای گیاهان صیفی زراعی، گسترده اما کم عمق است و بیشتر ریشهها در یک متری فوقانی خاک قرار دارد. ساقه اصلی از محور گیاهچه رشد میکند و ممکن است شاخههای جانبی کم یا زیاد (۸ یا بیشتر) داشته باشد که از گرههای نزدیک قاعده ساقه بیرون میآیند. در هیچ یک از گیاهان صیفی عوامل خود ناسازگاری شناخته شده وجود ندارد (امیر اصلانی، ۱۳۸۴).
تیره کدوئیان شامل ۱۰۰ جنس و حدود ۱۰۰۰ گونه است. برگهای این گیاهان، ساده، متناوب، دارای دمبرگ دراز و پهنک کامل یا لوبدار و در هرحال فاقد استیپول است. گلهای آنها منظم، یکپایه، مرکب از قطعات ۵ تایی، منفرد یا مجتمع به صورت گرزن است (بیتس و همکاران، ۱۹۹۰). نباتات خانواده کدوئیان تمام خزنده و ساکن نواحی گرم و بنابراین حساس به سرما میباشند. هرچند که قسمت مورد استفاده گیاهان خانواده کدوئیان میوه آن میباشد معهذا این گیاهان را جزو سبزیها قرار دادهاند (شیبانی، ۱۳۶۴).
در جنس Cucumis دو نوع گیاه قرار میگیرد یکی انواع خربزه و طالبی (C.melo) و دیگری خیار (C.sativus). در جنس Cucumis مانند سایر افراد خانواده کدوئیان بوتهها بیشتر یک پایه هستند ولی گاهی گیاه دوپایه و ندرتاً گل دوجنسی در بوتههای خربزه و خیار دیده میشود. از نظر گیاهشناسی بوته خربزه و خیار بسیار شبیه به یکدیگر میباشند یعنی در هر دو گیاه برگها گرد قلبی شکل بوده و دارای رنگ سبز روشن میباشد ولی رشد بوته خربزه خیلی زیادتر از رشد بوته خیار است، گلهای نر و ماده از هم جدا و در بغل برگها قرار دارند (شیبانی، ۱۳۴۶).
بوته هندوانه (citrullus lanatus)گیاهی است یکساله از خانواده کدوئیان که دارای شاخههای خزنده میباشد. برگ بوته هندوانه تقریباً قلبی شکل و دارای بریدگیهای عمیق است و اغلب این بریدگی اصلی دارای بریدگیهای فرعی یا ثانوی میباشد. گلهای نر و ماده همیشه از هم جدا هستند ولی روی یک پایه قرار دارند (شیبانی، ۱۳۴۶).
انواع کدوها از جنس Cucurbita و از خانواده Cucurbitaceae میباشند. این گیاهان مانند سایر جنسهای این خانواده یک پایه و گرمسیری و اغلب یکساله هستند و انواع کدوهای اهلی که میوه آنها مورد استفاده انسان قرار میگیرد از سه گونه مشخص مشتق میشـوند که عبارتنـد از: ۱- Cucurbita pepo. 2- Cucurbita moschata. 3- Cucurbita maxima. انواع کدوهای ایران نیز که به سه دسته تقسیم میشوند از سه جنس نامبرده هستند به این ترتیب که کدوی مسمایی از نوع C. pepo و کدوی حلوایی یا رشتی از نوع C. moschata و کدوتنبل از نوع C. maxima هستند (شیبانی، ۱۳۴۶).
صیفیجات گروه بسیار متنوعی از گونه های گیاهی را تشکیل میدهند که در سراسر جهان در شرایط مختلف و با هدفهای گوناگون پرورش داده میشوند. انواع زراعی مهم شامل خیار، خربزه (گرمک، خربزه قندک و غیره)، هندوانه و کدو هستند. انواع زراعی کماهمیتتر شامل کایوت[۱]، سیترون[۲] (بادرنگ)، خیارترشی، کدوقلیانی، خیارشاخی[۳] و خیار وحشی است. تمام صیفیجات به سرما حساساند، اما از لحاظ توانایی تحمل سرما و گرما متفاوتند. در زمینهای پست و کوهها، مزارع و گلخانهها، مناطق گرمسیر، بیابانی و معتدل میرویند. بیشتر آنها رونده هستند اما برخی ارقام زراعی جدید کدو و خیار گیاهان فشرده بوته مانند تولید میکنند. میوه نارس یا رسیده صیفیجات به شکل تازه یا پخته مصرف میشوند. میوه های صیفیجات ارزش غذایی نسبتاً اندکی دارند؛ مهمترین اجزای تشکیل دهنده آنها ویتامینها و مواد معدنی هستند. میوه های گیاهان صیفی معمولاً بدون چربیاند و سدیم اندک دارند. به استثنای میوه کدو حلوایی، سایر میوههای صیفی آب فراوان و ارزش کالری پایین دارند. خربزه، هندوانه و کدوی حلوایی منابع خوب ویتامین A هستند. خربزه و کدو مسمایی زرد منابع خوب ویتامین C هستند. Cucurbitacinها که بیش از ۲۰ شکل دارند، در ریشهها، برگها و میوههای گیاهان صیفی یافت میشوند. این ترکیبات بسیار سمیاند و به خیار، خربزه و کدو طعم تند میدهند. این ترکیبات در حفاظت از صیفیجات در برابر حشرات و علفخوارها، اهمیت زیادی دارند (امیر اصلانی، ۱۳۸۴).
حدود ۳۲۶ هزار هکتار برابر با ۷/۲ درصد از برداشت اراضی محصولات زراعی کشور در سال زراعی ۹۰-۱۳۸۹ به انواع محصولات جالیزی اختصاص داشته است. از این مقدار ۷/۹۵ درصد آن به صورت آبی و ۴/۴ درصد بقیه به صورت دیم بوده است. در این گروه، محصولات هندوانه با ۴۴ درصد، خربزه با ۸/۲۴ درصد و خیار با ۵/۱۹ درصد را به خود اختصاص دادهاند. بیش از نیمی (۸/۵۹) از سطح این محصولات در پنج استان خراسان رضوی با ۷/۱۷ درصد، کرمان با ۷/۱۳ درصد، فارس با ۵/۱۱ درصد، خوزستان با ۱/۹ درصد و سیستان و بلوچستان با ۹/۷ درصد برداشت گردیده است. کمترین سطح این گروه از محصولات متعلق به استان اردبیل با ۰۲/۰ درصد است. استان گلستان نیز به علت شرایط جغرافیایی مناسب از سطح زیر کشت انواع گیاهان جالیزی برخوردار است (جدول ۱-۱) (آمار نامه کشاورزی، ۱۳۹۰).
در میان بیماریهایی که در مزارع جالیز شیوع دارند، بیماریهای ویروسی ویرانگرتر و کنترل آنها دشوارتر است. شیوع و شدت آنها متفاوت است و به روابط پیچیده بین عوامل بیماریزا، میزبانها، ناقلها، محیط و محلهای وقوع آنها بستگی دارد (زیتر، ۱۹۹۶). در پهنای جهان بیش از ۵۰ ویروس و چهار ویروئید که آلودهکننده شماری از اعضای خانواده کدوئیان هستند، گزارش شده است. کمتر از نصف این ویروسها بیمارگرهای رایج کدوئیان و به لحاظ اقتصادی مهم میباشند (کوچارک و پورسیفول، ۲۰۰۱).
بیشتر این ویروسها میتوانند تعدادی از گونههای گیاهی متعلق به جنسها و خانوادههای گوناگون را آلوده کنند اما معدودی از آنها به تیره کدو محدود هستند. ۲۶ ویروس به طور مکانیکی درون شیره گیاهان آلوده قابل انتقال و ۹ ویروس (موزائیک خیار، موزائیک ماتلی سبز خیار، لکه برگی خیار، لکه نکروزی خربزه، موزائیک کدو، موزائیک تلفیریا، لکه حلقوی تنباکو، موزائیک خیار وحشی و موزائیک زرد زوکینی) بذرزاد هستند (زیتر، ۱۹۹۶).
بیش از ۴۱ ویروس و چهار ویروئید به طور طبیعی و یا آزمایشگاهی یک یا چند گونه از کدوئیان را آلوده میسازند از این میان ۸ ویروس علائم موزائیک را تولید میکنند (هسو و همکاران، ۲۰۰۵). که در بین آنها ویروس موزائیک هندوانه (Watermelon mosaic virus, WMV) یکی از شایعترین ویروسهای کدوئیان میباشد. ویروس WMV نخستین بار در ۱۹۶۵ توسط وب و اسکوت توصیف شد (پورسیفول و همکاران، ۱۹۸۴) و جزء اولین پوتیویروسهای کشف شده است که کدوئیان را آلوده میکند (وب و اسکوت، ۱۹۶۵).
Citron
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر