870 views
پیشینه تحقیق گیاه شناسی اسفناج و پرورش و ارزش غذایی آن و معرفی نشانگرها و ریزماهوارهها دارای ۵۱ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
مقدمه ۵
۲-۱مشخصات گیاه شناسی اسفناج ۶
۲-۱-۱ برگ ۶
۲-۱-۲ریشه ۷
۲-۱-۳گل ۸
۲-۱-۴بذر ۸
۲-۲پرورش اسفناج ۹
۲-۲-۱شرایط آب و هوایی مناسب برای پرورش اسفناج ۹
۲-۲-۲خاک ۹
۲-۲-۳آبیاری ۹
۲-۲-۴تنک کردن ۹
۲-۲-۵برداشت ۹
۲-۳ارزش غذایی اسفناج ۱۰
۲-۳-۱مواد مغذی موجود در اسفناج ۱۰
۲-۳-۲ مواد ضد تغذیه ای موجود در اسفناج ۱۰
۲-۴خواص دارویی ۱۱
۲-۵منابع ژنتیکی گیاهی و ضرورت شناخت آن ۱۲
۲-۶اهمیت منابع ژنتیکی ایران ۱۳
۲-۷تاریخچه و پراکنش اسفناج ۱۳
۲-۸تولید جهانی اسفناج ۱۴
۲-۹نشانگرها ۱۴
۲-۹-۱نشانگرهای مورفولوژیکی ۱۵
۲-۹-۲نشانگرهای مولکولی ۱۶
۲-۹-۳نشانگرهای پروتئینی ۱۷
۲-۱۰نشانگرهایDNA ۱۸
۲-۱۱واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) ۱۹
۲-۱۲DNA چند شکل تکثیر شده تصادفی (RAPD) ۲۱
۲-۱۳چندشکلی طول قطعات برش یافته (RFLPs) ۲۳
۲-۱۴چندشکلی طول قطعات تکثیر شده(AFLP) ۲۴
۲-۱۵چندشکلیهای تک نوکلئوتیدی(SNP) ۲۵
۲-۱۶موقعیت توالی نشاندار(STS) ۲۶
۲-۱۷ردیفهای بیان شده نشاندار(EST) ۲۶
۲-۱۸تعداد متغیر تکرارهای متوالی(VNTR) ۲۶
۲-۱۹ماهوارکها ۲۷
۲-۲۰تعریف ریز ماهوارهها ۲۸
۲-۲۰-۱چگونگی ایجاد ریزماهوارهها ۳۱
۲-۲۰-۲تشخیص آللهای ریزماهوارهای ۳۲
۲-۲۰-۳مدلهای تکاملی ریزماهوارهها ۳۳
۲-۲۰-۴مرگ ریزماهوارهها ۳۵
۲-۲۰-۵فعالیت بیولوژیکی ریزماهوارهها ۳۵
۲-۲۰-۶منابع استخراج ریزماهوارهها ۳۶
۲-۲۰-۷مزایا و معایب نشانگرهای ریزماهواره ۳۷
۲-۲۱مروری بر پژوهشهای انجام شده بر روی اسفناج ۳۹
منابع ۴۵
دانشور، م. ح. ۱۳۷۹٫ پرورش سبزی. انتشارات دانشگاه شهید چمران اهواز. ۴۶۱ ص.
کاشی، ع. ۱۳۷۶٫ سبزیکاری خصوصی. انتشارات دانشگاه تهران. ۱۳۰ ص.
پیوست، غ. ۱۳۸۴٫ سبزیکاری. انتشارات دانش پذیر رشت. چاپ اول. ۴۸۷ ص.
شیبانی، ح. ۱۳۶۹٫ باغبانی. جلد دوم، سبزیکاری. نشر سپهر تهران. ۳۷۷ ص.
خوشخوی، م.، تفضلی، ب. و روحانی، ا. ۱۳۷۴٫ اصول باغبانی. انتشارات دانشگاه شیراز. ۵۶۶ ص.
عرشی، ی. ۱۳۷۹٫ اصلاح ژنتیکی سبزیهای زراعی. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. دوره اول. شماره ۲۳۴٫ ۷۲۵ ص.
. عرفانی، ف.، حسندخت، م.، برزگر، م. و جباری، ع. ۱۳۸۵٫ تعیین و مقایسه برخی از مواد مغذی هفت رقم اسفناج ایرانی. فصلنامه علوم و صنایع غذایی ایران.۳(۲): ۳۳-۲۷٫
قهرمانی، ر. ۱۳۸۷٫ بررسی شدت آلوگی خاکهای جنوب تهران به کادمیم و میزان جذب آن توسط اسفناج. پایاننامه کارشناسی ارشد. دانشگاه تربیت مدرس. تهران. ۱۰۷ ص.
اسدی، ح. ۱۳۸۵٫ جمعآوری و بررسی تنوع ژنتیکی تودههای بومی اسفناج ایرانی. پایاننامه کارشناسی ارشد. دانشگاه تربیت مدرس. تهران. ایران. ۹۸ ص.
اسدی، ح. ۱۳۸۷٫ مبانی پرورش اسفناج. انتشارات دانشگاه ایلام. ۷۷ص.
فصیحی هرندی، ا.، اشرفی، ح. و عبدمیشانی، س. ۱۳۷۴٫ روش RAPD-PCR به عنوان نشانگر DNA در ژنتیک و اصلاح نباتات. پژوهش و سازندگی. (۲۹): ۶۰-۵۶٫
قرهیاضی، ب. ۱۳۷۵٫ کاربرد نشانگرهای DNA در اصلاح نباتات. مجموعه مقالات کلیدی چهارمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران، اصفهان، صص ۳۸۱-۳۲۸٫
. نقوی، م. ر.، قرهیاضی. ب. و حسینی سالکده. ق. ۱۳۸۶٫ نشانگرهای مولکولی. انتشارات دانشگاه تهران. ۳۲۰ ص.
افتخاری، ع.، حسندخت، م.، فتاحی مقدم، م. و کاشی، ع. ۱۳۸۹٫ تنوع ژنتیکی تودههای اسفناج بومی ایران با استفاده از صفات مورفولوژیک. مجله علوم باغبانی ایران. ۱: ۹۳-۸۳٫
سبزیها از نظر دارا بودن انواع ویتامینها، مواد معدنی، مواد پروتئینی، ترکیبات قندی و به لحاظ داشتن مقدار قابل توجهی سلولز که باعث سهولت هضم غذا میشود، نقش بسیار مهمی در تغذیه انسان ایفا میکنند. بسیاری از مواد مورد احتیاج بدن که وجود آنها حتی به مقدار بسیار کم برای ادامه حیات ضروری است مانند ویتامینها در غذاهای حیوانی یافت نمیشود و یا مقدار آنها بسیار کم است، درصورتیکه در سبزیها به حد وفور وجود دارد. تحقیقاتی که توسط کارشناسان علم تغذیه انجام گرفته، بیانگر آن است که وجود سبزیها در غذای روزانه انسان الزامی است، به طوریکه باید ۸۰ درصد حجم کل غذا را محصولاتی مثل میوه و سبزیها و ۲۰ درصد بقیه را مواد پروتئینی و مواد قندی تشکیل دهد. سبزیها به دلیل حجم زیادی که به غذا در دستگاه گوارش میدهند، باعث تسریع حرکات دودی روده شده و در نتیجه به دفع مواد زاید از روده کمک میکنند (دانشور، ۱۳۷۹).
اگزالیک اسید[۱] یک اسید قوی به شدت اکسید شده است که به طور گستردهای در طبیعت، گیاهان و حیوانات و همچنین در میان انواع وسیعی از قارچها و میکروارگانیسمها وجود دارد (لانگ و همکاران، ۱۹۹۴). در بین گیاهان بیشترین غلظت اگزالات در خانواده های پلیگناسه[۲]، آمارانتاسه[۳] و کنوپودیاسه[۴] وجود دارد و از بین گونههایی که در این خانوادهها وجود دارد اسفناج دارای بیشترین مقدار اگزالات است (سیینر[۵] و همکاران، ۲۰۰۶). این اسید در اسفناج به صورت اسید آلی و هم چنین کریستالهای معدنی که به صورت نمکهای محلول مانند پتاسیم، سدیم و روی و نمکهای غیر محلول که در روده نمیتوانند جذب شوند و به وسیله مدفوع دفع میشود، وجود دارد. به همین علت جذب کلسیم، آهن و منیزیم علیرغم فراوانی آنها در اسفناج کاهش پیدا میکند (مو[۶]، ۲۰۰۸). اگزالات موجود در اسفناج با اتصال به آهن موجود در دستگاه گوارش به یک مولکول بیش از حد بزرگ تبدیل میشود که به خوبی جذب نمیشود و فقط ۰۲۵/۰ درصد آهن جذب میگردد (لانگ و همکاران، ۱۹۹۴).
ریزماهوارهها [۷]واحدهای نوکلئوتیدی دو، سه، چهار تا دهتایی تکرار شوندهای هستند که در طول ژنوم موجودات یوکاریوتی مانند گیاهان به وفور یافت میشوند و به علت جهشهای فراوان از تنوع قابل ملاحظهای در بین افراد یک جمعیت برخوردار میباشند. این واحدهای تکراری توسط دو ردیف منحصربهفرد حفاظت شده در دو طرف واحد تکراری محدود شدهاند (داش و همکاران، ۱۹۹۶؛ داویروالا[۸] و همکاران، ۲۰۰۰)، بنابراین براساس این توالیهای حفاظت شده میتوان آغازگرهای اختصاصی طراحی نمود و نشانگرهای انحصاری مبتنی بر واکنش زنجیرهای پلیمراز[۹] برای هر جایگاه بهدست آورد (نیکولوسی[۱۰] و همکاران، ۲۰۰۰). مطالعات مقایسهای در گونههای گیاهی نشان دادهاند که نشانگرهای ریزماهواره از بسیاری دیگر از نشانگرها متنوعتر بوده و ابزاری قدرتمند برای تمایز بین ژنوتیپها میباشند (پاول و همکاران، ۱۹۹۶ و روسل[۱۱] و همکاران، ۱۹۹۷). نشانگرهایSSR [12] به علت همبارز بودن[۱۳]، چندشکلی[۱۴] بالا، تکرارپذیری بالا و پراکندگی در سراسر ژنوم نشانگرهای قوی هستند (خانام[۱۵] و همکاران، ۲۰۱۲). از این خصوصیات نشانگرهای SSR میتوان برای شناسایی نواحی با ارزش تجاری در طول ژنوم موجودات زنده استفاده کرد.
اسفناج سبزی برگی یکساله، فصل خنک و علفی متعلق به تیره چغندرسانان (Chenopodiacea) میباشد که برگها و ساقههای ظریف آن به صورت تازه و یا فرآوری شده مصرف میشود (روباتزکی و یاماگوچی[۱۶]،۱۹۹۷).این گیاه دیپلوئید (۱۲=n2) روز بلند و دو پایه است (بالکایا و همکاران، ۲۰۰۵ و عرشی، ۱۳۷۹). اسفناج پس از سبز شدن، برگهای طوقهای تولید میکند به این ترتیب که برگها در یک سطح در اطراف ساقه کوتاهی نزدیک به سطح خاک قرار میگیرند. طی رشد بعدی این ساقه طویل شده و از آن شاخههای جانبی دیگری از محل اتصال برگهای طوقهای به ساقه اصلی منشعب میشوند و ممکن است از ساقه اصلی ساقههای فرعی درجه ۱ و ۲ نیز به وجود آیند (پیوست، ۱۳۸۴). ساقه در بعضی از انواع اسفناج به رنگ قرمز رنگ دیده میشود که علت آن وجود رنگدانه آنتوسیانین میباشد (اسدی، ۱۳۸۵). ارتفاع بوته اسفناج به ۳۰ تا ۶۰ سانتیمتر میرسد. برگها به طور متناوب روی ساقه قرار میگیرند و شکل برگها متفاوت است. برگهای یک بوته همه یکسان نبوده ولی شبیه به یکدیگر میباشند (کاشی، ۱۳۷۶).
برگها در ارقام مختلف نیز دارای فرم متفاوتی هستند و به شکلهای تخم مرغی، گرد و یا نیزهای وجود دارند. کناره برگها میتواند کاملاً صاف و یا دندانهدار باشد. پهنک برگ نیز صاف و یا دارای چین و چروک است. ارقامی که دارای برگهای چین و چروکدار میباشند، از نظر نگهداری در انبار مناسبتر هستند، زیرا تهویه در آنها بهتر صورت میگیرد، ولی در عوض به سختی قابل شستشو میباشند (اسدی، ۱۳۸۵). در انواع اسفناج برگ صاف، مقدار ماده خشک بیشتری نسبت به نوع برگ چروکیده گزارش شده است (عرشی، ۱۳۷۹). نوع پیچدار در درجه اول برای استفاده تازه در بازار میباشد، نوع برگ صاف و بدون پیچ که برای آزمایشات و پردازشها استفاده میشود و نوع اسفناج کوچک که برای طعم در سالاد استفاده میشود و به خاطر بافت ظریفش ترجیح داده میشود (پجیک[۱۷] و همکاران، ۱۹۹۸). دمبرگها معمولا از نظر طول، هم اندازه پهنک برگ هستند و اغلب زمانی که برگها کاملا رشد میکنند تو خالی میشوند. عادت رشد برگهای اسفناج از خوابیده تا کاملا ایستاده متفاوت است (اسدی،۱۳۸۵).
ریشه اسفناج از تعداد زیادی ریشههای فیبری جانبی که از یک ریشه اصلی ضخیم منشأ گرفتهاند، تشکیل شده است (روباتزکی و یاماگوچی، ۱۹۹۷). ریشه اصلی عمیق است و میتواند تا عمق ۱۴۰ سانتیمتری در خاک نفوذ کند.بدین دلیل میتوان اینگیاه را در خاکهای شور به خوبی کشت کرد. ریشههای فرعی این گیاه دوکی شکل و حداکثر تا ۶۰ سانتیمتری در خاک پراکندهاند (پیوست،۱۳۸۴).
اسفناج از نظر جنسیت گیاهی دو پایه است و بوتههایی با گلهای نر و بوتههایی با گلهای ماده به وجود میآورد. البته در مواردی هم بوتههای یک پایهای که دارای گلهای نر و ماده روی یک پایه هستند، نیز گزارش شده است(خاتک و همکاران[۱۸]، ۲۰۰۴).اگرچه گیاهان کوچک معمولاً نر هستند، ولی تشخیص جنسیت گیاهان اسفناج نرقبل از گلدهی دشوار است. همچنین بوتههای نر و ماده بر اساس مقدار کربوهیدرات و رنگیزههای موجود در بوتهها شناسایی میشوند. قندها، کلروفیلو مقدار کارتنوئید در گیاهان ماده بیشتر از نر میباشد (عرشی، ۱۳۷۹).
۴ Polymerase Chain Reaction (PCR)
۷ Simple Sequence Repeats (SSR)
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر