تحقیق بسته بندی توت فرنگی

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق بسته بندی توت فرنگی دارای ۲۴ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقـدمـه :    ۴
۲-۱  تاریخچه:    ۵
۲-۲  کردستـان به عنوان قطب تولید تـوت فرنگی در ایـران:    ۶
۲- ۳  اشتغال زایی :    ۸
۲-۴  تاریخچه بسته بندی توت فرنگی:    ۸
۲-۵  رویکرد  طراحی در  ارتباط با  محصول:    ۹
۲-۵-۱در این زمینه ۷ اصل بسته بندی های پایدار:    ۱۰
۲-۵-۲اخلاق محیط زیستی و توسعه پایدار:    ۱۱
۲-۶ کشت توت فرنگی، جلوه ای  از  کشاورزی  پایـدار:    ۱۱
۲-۷  بازار محصول:    ۱۲
۲-۸- بررسی پروسه چیدن توت فرنگی در وضعیت موجود:    ۱۴
۲-۹- باید هایی که هنگام چیدن باید رعایت گردد:    ۱۵
۲-۱۰  ویژگیهای توت فرنگی:    ۱۵
۲-۱۱– ویژگیهای توت فرنگی استاندارد و سا لم    ۱۶
۲-۱۱-درجه بندی:    ۱۷
۲-۱۲– بسته بندی :    ۱۸
۲-۱۳- نشانه گذاری:    ۱۸
۲-۱۴- هنگام برداشت توت فرنگی باید نکات زیر  رعایت  شود :    ۲۰
۲-۱۵-شرایط برداشت  توت  فرنگی    ۲۱
منابع:    ۲۲

منابع:

-سر سیفی محمد۱۳۷۸,  پرورش توت فرنگی , انتشارات مرکز تحقیقات کشاورزی کردستان

-سرسیفی ، محمد .نشریه ترویجی کاهش ضایعات توت فرنگی (۱۳۸۵) انتشارات حوزه ترویج سازمان جهاد کشاورزی کردستان

-تفضیلی عنایت اله ۱۳۷۲, کشت توت فرنگی , مرکز نشر دانشگاه شیراز

– تفصلی، عنایت الله ، ۱۳۸۰، نشریه ترویجی شماره ۱۶ کشت توت فرنگی ، انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه شیراز
-کرمی ، فرهاد، ۱۳۸۴، روشهای کاهش ضایعات توا فرنگی ، انتشارت تهران

-استاندارد ملی ایران به شماره ۱۳۳ : روش نمونه برداری از کاغذ و مقوا برای آزمون

– استاندارد ملی ایران به شماره ۲۳۸ : ویژگی های توت فرنگی

-استاندارد ملی ایران به شماره ۴۰۹۸ : آیین کار نگهداری توت فرنگی در سردخانه

-معاونت علمی و فناوری ریس جمهور،طرح کلان توسعه وکشت صنعت توت فرنگی،فروردین۱۳۹۱

-حکیمی جمشید ۱۳۷۰, پرورش توت فرنگی

-فاطمی،حسن .اصول تکنولوژی نگهداری مواد غذایی.(۱۳۸۲).شرکت سهامی انتشار

-فرجی ، رستم. اصول نگهداری مواد غذایی.(۱۳۷۱).انتشارات دانشگاه شراز

– آمارنامه سازمان جهادکشاورزی کردستان

– شمس الله مرادی ، کیومرث چوبتاشانی. راههای کاهش ضایعات توت فرنگی در استان کردستان. سازمان جهادکشاورزی کردستان۱۳۹۰

-بسته بندی و تبلیغات در مراکز فروش،مژگان اصلانی، انتشارات پویا.پاییز ۸۱ ص ۶۵
– روستا، احمد و ونوس، داور و ابراهیمی، عبدالحمید؛ مدیریت بازاریابی، تهران، سمت، ۱۳۸۱، چاپ ششم، ص۲۱۶٫

 مقـدمـه :

کاشت توت فرنگی در استان کردستان در طول زمان به یک فرهنگ تبدیل شده و اکثر خانوار های این استان با دقت و صبر کافی نسبت به کاشت و برداشت این محصول می پردازند.اهمیت پرورش این میوه در استان کردستان موجب شده لقب عروس میوه ها به این محصول اختصاص داده شود و استان کردستان را به عنوان قطب تولید توت فرنگی در کشور معرفی نماید و در میان اهالی استان ارزش و اهمیت خاصی برای این محصول در نظر گرفته شود.در فصول کاشت و برداشت محصول کلیه خانوارهای استان منتظر حضور این محصول با ارزش در سر سفره های خود هستند. در شرایطی که %۸۵ توت فرنگی کشور در استان کردستان تولید می شودباید تمامی توان مردم و مسئولان در راستای حفظ و تقویت نقاط قوت محصول بکارگیری شود. میوه توت فرنگی،از معدود میوه های است که جدا از مصرف تازه خوری ،با قرار گرفتن در مسیر فرآوری (از طریق صنایع تبدیلی) می تواند ضمن ایجاد ارزش افزوده در کارآفرینی و ایجاد شغل نقش مهمی ایفا کند. این محصول به لحاظ عکس العمل های اکولوژیکی دارای طیف سازگاری بالایی است ودر منطقه شمال غرب کشور می تواند در هر شرایط آفتاب مستقیم هوای خنک کوهستان و خاک های سبک این منطقه  محصول پر درآمدی داشته باشد  سطح زیر کشت این محصول  در حدود ۲۵۰۰ هکتار و تولید سالیانه آن بیش از سی هزار  تن میوه است.در آمد توت فرنگی می تواند در هزار متر مربع سطح زیر کشت قریب به ۵۵ میلیون ریال باشد که این درآمد نسبت به درآمد سایر محصولات قابل ملاحضه است .توت فرنگی از نظر ارزش غذایی سرشار از ویتامین ها، قندهای ساده و قابل جذب  ،املاح و اسید های آمینه ضروری کمیاب و گل سر سبد میوه نوبرانه است. بررسی ها نشان می دهند که هر ساله مقدار قابل توجهی از محصول توت فرنگی در مراحل قبل و بعد از برداشت ،به علت های خاص که عمده آن لهیدگی و فساد  میکروبی است از بین می رود در مورد میزان ضایعات اختلاف نظر وجود دارد ، ولی به هر حال در حدی است که باید در جهت کاهش و رفع آن تلاش نمود. در این پژوهش با بررسی مشکلات موجود در مزارع توت فرنگی و بررسی پروسه تولید و مصرف توت فرنگی بر آن شدیم راهکارهای مناسب جهت چیدن و بسته بندی محصول ارائه دهیم چرا که از مشکلات اساسی توت فرنگی استان نحوه برداشت و ارائه محصول با بازارهای منطقه ای و جهانی است. با بررسی روند کاشت و برداشت محصول متوجه شدیم یکی از روش هایی که موجب فساد و از بین رفتن محصول می شود ضربه های مکانیکی در هنگام برداشت محصول می باشد که این خود عاملی برای طراحی وسیله ای جهت برداشت توت فرنگی شد به نحوی که با در نظر گیری شرایط استفاده مصرف کننده ابتداعآ پوشش منطقه ای و بعد پوشش جهانی محصول مد نظر بود(کانون هماهنگی دانش و صنعت،کانون توت فرنگی).

۲-۱  تاریخچه:

توت فرنگی در قرن چهاردهم به واسطه خواص دارویـیش شناحته شد در اوایل قرن هجدهم اجداد توت فرنگی از دو نیم کره شمالی و جنوبی در اروپا، باهم تلاقی داده شده اند و جنس توت فرنگی های درشت میوه امروزی را بوجود آوردند.توت فرنگی های موجود در بازارسراسر دنیا از جنس گونه های (فراگاریا آنا ناسا) می باشند.در ایران توت فرنگی به صورت بوته های خود رو در شمال کشور دیده شده است(تفضیلی ۱۳۷۲). توت فرنگ اصلاح شده در زما ن صدارت اتابک اعظم از اروپا به ایران وارد شده و یکی از ارقام موجود در ایران همان رقم اتابک است که در گرگان ،تهران ،ارومیه و دزفول کشت و کار می شود.توت فرنگی رقم کردستان  برای اولین بار در سال ۱۳۵۳ توسط شیخ عثمان نقشبندی از خارج وارد و در باغ چهل هکتاری این عالم علاقمند به مسائل باغی در محمود آباد مریوان کاشته شد. زیبایی و خوشمزگی و طراوت این میوه و نسبت آن به باغ شیخ بزرگوار منطقه ،توت فرنگی را به عنوان میوه مقدس به مردم معرفی کرد. تقدس این میوه تنها به رابطه آن با شیخ محدود نگشت و در یک برهه زمانی ده تا پانزده ساله  منشا ارتزاق و درآمد جمع کثیری از مردم کردستان شد. توت فرنگی در یک حرکت آرام و خزنده از قریه محمود آباد مریوان از روستایی به روستایی دیگر رفت و طولی نکشید که در جریان توسعه آرام باغی، سطحی بیش از ۲۰۰۰ هکتار از زمین های پراکنده و قطعات کوچک را در دامنه های کوهستان و حواشی رودخانه های محدوده در محدوده مثلث فرضی مریوان ،کامیاران سنندج به خود اختصاص داد و چنان در زندگی  و مهارت های مردم جای گرفت که اثرات آن به عنوان یک شاخص حرفه ای فرهنگی تبلور یافت  و شرایط به گونه ای متحول گردید که میوه(استرابری) یا همان توت فرنگی آمریکای شمالی و جنوبی که در گوشه ای زاگرس به مهمانی آمده بود مانوس و هم آوای کشاورزان منطقه گردید و امروز به عنوان شناسنامه باغی استان کردستان متجلی شده است.ورود توت فرنگی به منطقه و استقرار آن در قطعات کوچک باغی توانسته است در صاحبان مزارع ایجاد علاقه و پایبندی کرده و با ایجاد درآمد مردم را به ماندگاری در روستا و باغداری دلگرم کند. قطعه ای زمین و چند اصله درخت و چند راس دام  مجموعه دارایی باغداری منطقه را تشکیل می دهد. روستانشینانی که حرفه اصلی آنان باغداری است مجموعه تلاش های فردی و خانوادگی خود را در جهت انجام امورات باغی قرار می دهند .کودکان  زنان نوجوانان پابه پای بزرگترها  در انجام امور ثانویه باغی نقش دارند.مراحل دشوار وجین کردن باغ،  برداشت میوه  و جمع آوری به صورت کارهای روزمره زنان در فصل داشت و برداشت ، شده است. مشارکت زنان ،بچه ها و حتی سالخوردگان،در مراقبت های باغی انکار ناپذیر است جدای از تلاش طاقت فرسای این مردمان زحمت کش ،خصوصیات اقلیمی منطقه نیز به یاری آنان آمده و%۸۸ توت فرنگی کشور در استان کردستان تولید می شود توت فرنگی با نور مستقیم آفتاب وهوای خنک کوهستانی سازگاری بسیار خوبی دارد تلاش دسته جمعی خانوار و استفاده از نیروی کار مجانی و در دسترس ،کشت و کار توت فرنگی را در کشت های سنتی توجیه پذیر نموده است. در حال حاضر بیش از ۲۵۰۰ هکتار زیر کشت این محصول می باشد.عطر و طعم میوه توت فرنگی تا حدودی متاثر از شرایط آب و هوایی و خاک مناسب می باشد، مزارع توت فرنگی استان نیز بیشتر در دامنه های کوهستان واقع شده است و از آب سرد و گوارای چشمه ها و جویبارها بهره مندند، لذا توت فرنگی استان دارای طعم و مزه خاصی بوده و در نوع خود کم نظیر می باشد و در حال حاضر به نام رقم کردستان کشت آن نه تنها در کردستان بلکه در سایر استانهای همجوار نیز گسترش یافته است(سرسیفی۱۳۸۹) .

۲-۲  کردستـان به عنوان قطب تولید تـوت فرنگی در ایـران:

با یک بررسی اجمالی می توان شاهد کشت های موفق توت فرنگی در این منطقه بود دلایل این این موفقیت را می توان از ابعاد مختلفی بررسی کرد.از مهمترین این نکات می توان به عدم تعارض زمینهای زیر کشت محصول توت فرنگی ،به زمینهای مورد استفاده در کشتهای مهم و راهبردی اشاره کرد. در قطعات کوچک  و در شیبهای موجود دامنه ها و یا در بستر و حواشی رودخانه ها نمیتوان  ازمحصولات دیگر ،درآمدی به اندازه توت فرنگی استحصال نمود بنابراین بهره گیری در شکل فعلی ازمجموع قطعات کوچک و پراکنده زمین در منطقه از بهترین انواع بهره وری است بی شک کشت هر محصول در دراز مدت مساله دار خواهد بود و بیماری هایی را به دنبال خود خواهد آورد.خوشبختانه با گذشت مدت زیادی از سابقه کاشت توت فرنگی در منطقه هنوز آفت یا بیماری در حد زیاد اقتصادی  مشاهده نشده است  است مهمترین عوامل دیگر در کشت توت فرنگی و استمرار آن در منطقه عاری بودن کشتها از بیماری و آفات است. این مساله باعث شده است که تاکنون هیچ گونه مبارزه شیمیایی بر علیه آفات در مزارع تولید توت فرنگی انجام نشود و از این نظر محیط زیست کاملاً سالم مانده است .از نکات برجسته کشت توت فرنگی  عدم اتکای آن به کود های شیمیایی است  خوشبختانه باغداران منطقه برای تقویت خاک از منابع کود حیوانی در منطقه استفاده می کنند وبدین وسیله علاوه بر ترمیم فیزیکی بافت خاک با تقویت آرام و تدریجی آن زمینه فعالیت جانوران ریز و مفید خاک را فراهم می آورندعدم مصرف سم و کود در کشت های توت فرنگی کردستان باعث شده است که توت فرنگی به عنوان یک میوه ارگانیک معرفی شود  در کشاورزی امروزه مصرف بی رویه سم و کود به عنوان زنگ خطری ،مسایل زیست محیطی را تهدید می کند بنابراین ارگانیک بودن یک محصول به سبب عاری بودن از سم  وکود های شیمیایی می تواند بسیار حائز اهمیت باشد امروزه یکی از منابع مهم کشاورزی که می توان گفت نقش تعیین کننده و کلیدی دارد  منابع آبی است.کم شدن سطح منابع آبی  مخصوصاً پایین رفتن سطح سفره های آب زیر زمینی ،همواره از مسایلی بوده است که استمرا وامنیت مسایل کشاورزی  را تهدید کرده است خوشبختانه کشت و کار توت فرنگی از این نظر هم امتیاز ویژه ای دارد،عمده مزارع توت فرنگی در سطح استان متکی به آب های روان بهاری ،آب چشمه ساران  کوهستان و آب جاری رودخانه های فصلی است  و هیچ گونه باری  بر روی مصرف آبهای زیرزمینی ندارد.هوای پاک کوهستان ،آفتاب مستقیم ،خنکی هوا و سبکی خاک دامنه ها همه با هم شرایط خاصی را برای پرورش این میوه نوبرانه فراهم آورده است.قبلاً اشاره شد  که زندگی مردم  و غالب کشاورزان منطقه مبتنی بر فعالیت های توام باغداری و دامداری یا زراعت و دامپروری است .توت فرنگی کاران منطقه در کشت این محصول پر برکت ،توشه دام های خود را نیز جستجو کرده اند  بنابراین کشت های توت فرنگی کاملاً دو منظوره است و علاوه بر تولید میوه هر ساله مقدار زیادی علوفه از برگ چینی مزارع (بعد از برداشت میوه) بدست می آید مقدار علوفه  برداشت شده از یک هکتار زمین چیزی بالاتر از علوفه خشک است و با ترکیب علوفه بدست آمده از توت فرنگی برای تغدیه دام های کشاورزان کاربرد دارد. بطور متوسط از این محصول ۹۷۶۵ کیلوگرم در هکتار برداشت می شود،که در برخی مناطق استان عملکردهای بیشتری گزارش شده است، سالیانه بیش از ۱۸۷۶۴ تن محصول در استان کردستان تولید می شود که یک سوم آن به منظور تازه خوری و مصرف در صنایع فراوری به سایر استان ها فرستاده شده و حدود %۳۰ درصد آن نیز به علت فقدان صنایع فرآوری و بسته بندی مناسب به هدر می رود(کانون توت فرنگی).

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق گیاه شناسی توت فرنگی و کشت هیدروپونیک
  • تحقیق گیاهشناسی توت فرنگی و عوامل موثر بر دوام و کیفیت توت فرنگی در پس از برداشت و اثر اسیدسالیسیلیک بر ماندگاری محصولات برداشت شده
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.