تحقیق مشخصات کلی نماتد ریشه گرهی و تشخیص گونه‌های جنس Meloidogyne و پیشگیری و کنترل آن و نماتد انگل درخت پسته

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق مشخصات کلی نماتد ریشه گرهی و تشخیص گونه‌های جنس  Meloidogyne و پیشگیری و کنترل آن و نماتد انگل درخت پسته دارای ۴۹ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۴
۱-۲- مشخصات پسته    ۵
۱-۲-۱- پیشینه درخت پسته    ۵
۱-۲-۲-  ویژگی‌های گیاهشناسی و گونه‌های مهم پسته    ۵
۱-۲-۳-  مشخصات گل نر و ماده درخت پسته    ۷
مشخصات گل نر:    ۷
مشخصات گل ماده:    ۷
۱-۲-۴- ارقام پسته    ۸
۱-۲-۵- نیازهای آب و هوایی پسته    ۸
۱-۲-۶- فنولوژی فصلی درخت پسته    ۹
۱-۲-۷- ارزش غذایی پسته    ۱۰
۱-۲-۸-  تولید جهانی پسته و بررسی روند تغییرات آن    ۱۰
۱-۲-۹-  سطح زیر کشت پسته در جهان و بررسی روند تغییرات آن    ۱۲
۱-۲-۱۰-  صادرات جهانی پسته    ۱۳
۱-۲-۱۱-  سطح، میزان تولید و عملکرد پسته کشور    ۱۳
۱-۳- مشخصات بیمارگر    ۱۹
۱-۳-۱- تاریخچه نماتد شناسی    ۱۹
۱-۳-۲- مشخصات راستهTylenchida(Orley,1880)    ۱۹
۱-۳-۳- جایگاه نماتد ریشه گرهی(  Maggenti et al., 1988  )    ۲۰
Taxonomy    ۲۰
۱-۳-۴-  مشخصات کلی نماتد ریشه گرهی Meloidogyne    ۲۰
۱-۳-۵- تشخیص گونه‌های جنس Meloidegyne    ۲۱
۱-۳-۵-۱- نماتد M.javanica. Treub (Chitwood)    ۲۴
۱-۳-۵-۲- نماتد M. incognita (Kofoid & white) Chifwood    ۲۴
۱-۳-۵-۳- نماتد M. arenaria (Neal) chitwood    ۲۴
۱-۳-۵-۴- نماتد M.hapla chitwood    ۲۴
۱-۳-۶- دامنه‌ی میزبانی نماتد ریشه گرهی    ۲۴
۱-۳-۷- علائم خسارت نماتد ریشه گرهی    ۲۵
۱-۳-۸- زیست شناسی و چرخه‌ی زندگی نماتد ریشه گرهی    ۲۵
۱-۳-۹- پیشگیری و کنترل نماتد ریشه گرهی    ۲۹
۱-۳-۹-۱- اقدامات زراعی:    ۲۹
۱-۳-۹-۲- استفاده از ارقام مقاوم:    ۳۰
۱-۳-۹-۳- کنترل شیمیایی:    ۳۰
۱-۳-۹-۴- کنترل بیولوژیکی:    ۳۱
۲-مروری بر مطالعات انجام شده    ۳۳
۲-۱- تاریخچه نماتد ریشه گرهی در جهان    ۳۳
۲ـ۲ـ تاریخچه نماتد ریشه گرهی در ایران    ۳۵
۲-۳-  نماتد انگل درخت پسته    ۳۷
منابع:    ۴۱

 منابع

پناهی، بهمن. اسماعیل پور، علی. فریود، فرزاد. موذن پور کرمانی، منصور. فریور مهین، حسین، ۱۳۸۱ راهنمای پسته( کاشت، داشت، برداشت) سازمان تحقیقاتی آموزش و ترویج کشاورزی. ۱۴۷ صفحه.

محمدخانی، عبدالرحمن. ۱۳۷۶ . پسته، واحد تولید برنامه‌ها و انتشارات فنی مدیریت آموزش و ترویج اصفهان. شماره ۵۲٫۷۶ صفحه.

درویشیان، م. ۱۳۷۸) . کشت و تولید پسته) ،ترجمه موسسه فرهنگی نشر آیندگان.۲۷۲ صفحه.

حسینی نژاد، سید عباس و واجدخان، محمد. ۱۳۷۹٫اثرات متقابل نماتد مولد غده ریشه Meloidogyne incognita(Racel) و قارچ عامل پژمردگیFusarium oxysporum sp. ciceri در ارقام نخود. نشریه آفات و بیماریهای گیاهی، شماره‌های ۱ و ۲، جلد ۶۸ . صفحات ۱ تا ۱۲٫

ابریشمی، محمدحسن. ۱۳۷۳٫ پسته ایران شناخت تاریخی. مرکز نشر دانشگاهی، تهران.

فریور مهین، حسین. ۱۳۶۵٫ بررسی نماتدهای مولد غده ریشه پسته Meloidogyne spp در استان کرمان، هشتمین کنگره گیاه پزشکی ایران. ۱۳۶ صفحه.

فریور مهین، حسین. ۱۳۷۸٫ آشنایی با آفات و بیماریهای درختان پسته. نشریه شماره ۱، موسسه تحقیقات پسته کشور. ۵۸ صفحه.

سمیع، محمدامین. علیزاده، علی. صابری ریسه، روح ا…..۱۳۸۴٫ آفات و بیماریهای مهم پسته در ایران و مدیریت تلفیقی آنها. جهاد دانشگاهی، واحد تهران،. ۳۱۶ صفحه.

شیبانی، احمد. فریور مهین، حسین. وطن پور ازغندی، ع. پسته و تولید آن در ایران. انتشارات سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات پسته کشور، ۷۳ صفحه.

صاحبانی، نوازاله، روستایی، علی و هادوی، نجمه‌السادات.۱۳۸۵٫ بررسی کنترل بیولوژیک نماتد مولد گره ریشه Meloidogyne javanica توسط Trichoderma viride ، مجله علوم کشاورزی ایران، شماره ۳، جلد ۳۷٫صفحات ۴۰۵ تا ۴۱۱٫

اخیانی، احمد. مجتهدی، حسن و نادری، ابوالقاسم. ۱۳۶۳٫ گونه‌ها و نژادهای فیزیولوژیک نماتدهای مولد غده ریشه در ایران. مجله بیماریهای گیاهی، ۲۰(۱ـ۴). صفحات ۵۷تا۷۰٫

مدنی، مهرداد، ۱۳۷۴، بررسی عکس‌العمل پایه‌های مختلف پسته در رابطه با نماتدهای مولد غده ریشه، پایان نامه کارشناسی ارشد بیماری‌شناسی گیاهی دانشگاه تربیت مدرس تهران، ۱۴۹ صفحه.

Ogawa, J.M. and H. English.1991; Diseases of temperate zone tree fruit and nut crop. University of California, Division of Agriculture and Natural Resources. 461 pp.

Shaukat S.S., Moazzam A.K., Ahmad W. and Shahina F.2009.effect of M.javanica and moisture strees on growth and physiological response of brinjal.pak.j.nematol,27(2):281-296.

Eisenback, J. D. & Triantaphyllou, H. H. 1991. Root-knot Nematodes: Meloidogyne species and races. In: Manual of Agricultural Nematology, W. R. Nickle. (Ed). Marcel Dekker, New York. pp 281 – ۲۸۶٫

 مقدمه

پسته (Pistacia vera L.) متعلق به تیره سماق (Anacardiaceae) است. جنس Pistacia دارای ۱۱ گونه است که همگی آن‌ها از خود تربانتین یا سقز ترشح می‌کنند. گیاهان این تیره به صورت درخت یا درختچه هستند (پناهی و همکاران، ۱۳۸۱).

سرزمین ایران قرن‌ها بدون رقیب عمده‌ترین تولیدکننده پسته جهان بوده است ولی در حال حاضر کشورهای دیگری در زمینه تولید و تجارت پسته به رقابت با ایران پرداخته‌اند (ابریشمی، ۱۳۷۳).

تولید پسته در ایران یکی از منابع مهم ایجاد درآمد برای باغداران پسته و اقتصاد ملی محسوب می‌شود. در سال ۱۳۹۰ تقریباً ۳/۳درصد از ارزش صادرات غیرنفتی کشور را، صادرات پسته تشکیل می‌دهد که درآمد ارزی حاصل از آن سالانه حدود ۴ میلیارد دلار گزارش شده است (اتاق بازرگانی،۱۳۹۰).

تقریباً ۳۰ بیماری برای پسته در جهان گزارش شده است. خاک منشأ بیماری‌هایی مخصوصاً گموز، پژمردگی ورتسلیومی و نماتد مولد غده ریشه Meloidogyne است که بیماری در پسته ایجاد نموده و از بیماری‌های مهم پسته در جهان است (۱۹۹۱ ,.Ogawa et al).

نماتدهای انگل گیاهی یکی از عوامل بازدارنده رشد محصولات زراعی و باغی بوده و خسارت‌های ناشی از آن‌ها بر محصولات اساسی و محصولات مهم اقتصادی به ترتیب بالغ بر ۷/۱۰% و ۱۴% بوده که این خسارات بالغ بر یکصد میلیارد دلار آمریکا در سال ۱۹۸۴ در جهان تخمین زده شده است (, ۱۹۸۷  Sasser and Freckman).

در ایران اولین‌بار نماتدهای مولد غده ریشه در باغات پسته از رفسنجان در سال ۱۳۴۵ توسط صامت شناسایی شده است (فریور مهین،۱۳۶۵).

نماتد مولد غده ریشه می تواند علاوه بر ایجاد بی‌نظمی در جذب و انتقال آب و مواد مغذی توسط گیاه، باعث ایجاد استرس در گیاهان نیز می‌شود. تلقیح نماتد مولد غده ریشه در بادمجان، بدون استرس رطوبتی، باعث ایجاد کلروز و کاهش سنتر رنگدانه‌ها می‌شود(  et al., 2009 Shaukat).

علاوه بر این، اثرات متقابل دوپاتوژن قارچ عامل پژمردگی Fusarium oxysporum و نماتد مولد غده ریشه Meloidogyne incognita باعث می‌شود که خسارات وارده بر گیاه، بیشتر از مجموع خساراتی که هر یک از این عوامل بیماری‌زا جداگانه وارد می‌سازند، بوده است.

به عبارتی نماتد باعث شکسته شدن مقاومت گیاه به قارچ، عامل پژمردگی می‌شود (حسینی‌نژاد و واجد خان، ۱۳۷۹).

۱-۲- مشخصات پسته

 ۱-۲-۱- پیشینه درخت پسته

از خاستگاه‌های اولیه درختان پسته می‌توان به ایران، افغانستان، ترکمنستان، سوریه و فلسطین اشاره کرد. پاره‌ای از منابع نیز، سواحل مدیترانه و خصوصاً کرانه‌های شرقی این دریا را، مبدأ نخستین درختان پسته معرفی کرده‌اند. به طور کلی سرزمین‌های فوق در قاره آسیا و در فاصله بین کرانه رود جیحون (در شرق) تا سواحل دریای مدیترانه (در غرب)، به مسافت حدود ۶۰۰۰ کیلومتر، قرار گرفته و بین ۳۲ تا ۴۰ درجه عرض شمالی، واقع شده‌اند.

پرورش درختان پسته برای نخستین بار در نواحی غربی خراسان صورت گرفته است، این اقدام در عصر پارت‌ها تا اوایل دوره ساسانیان، در نواحی مستعد ایالت پارت (خراسان)، در حد فاصله شرق و جنوب غربی گرگان تا ناحیه سبزوار و از سبزوار به جانب مناطق جنوبی نیشابور تا ناحیه قهستان، انجام پذیرفته است (علوی، ۱۳۷۸).

پسته در آغاز عصر مسیحیت، ابتدا به حوزه مدیترانه و سپس در سال ۱۸۵۶ به اروپا و در سال ۱۸۹۰ به کالیفرنیا رسیده است و در سال ۱۹۰۴ اولین درخت آن در ایستگاه تحقیقاتی «چیکو» کاشته شده است (درویشیان، ۱۳۷۸).

بقایایی از پسته‌زارهای انبوه سبزوار تا اواخر قرن ششم برجای بوده، زیرا ابوالحسن بیهقی تأکید کرده که در زمان او، درختان پسته در دیه‌های جلین و ایزی و نوقاریز مرغوب و معروف بوده است (ابریشمی، ۱۳۷۳).

شاید کهن‌ترین سند درباره پیشینه تاریخی کشت پسته در ایران را بتوان سفرنامه هرودت، تاریخ‌دان نامی یونانی، دانست (محمدخانی، ۱۳۷۶).

۱-۲-۲-  ویژگی‌های گیاهشناسی و گونه‌های مهم پسته

واژه «پیستاسیا» که همان جنس پسته است از نام فارسی آن یعنی پسته برگرفته شده است.  درخت پسته اهلی ( Pistacia vera) گیاهی نیمه گرمسیری، وابسته به تیره سماق Anacardiaceae یا تیره پسته، ازگیاهان دولپه‌ای و جدا گلبرگان است . جنس پسته دارای ۱۱گونه است که گونه‌هایی از آن‌ها از خود، تربانتین یا سقز ترشح می‌کنند (پناهی و همکاران، ۱۳۸۱).

گیاهان این تیره به صورت درخت یا درختچه‌ای است.این تیره از ۷۵جنس و ۶۰۰ گونه تشکیل یافته که بیشتر در مناطق بین استوایی و معتدله پراکنده است (ابریشمی، ۱۳۷۳ و اسماعیل‌پور، ۱۳۸۳).

مهمترین گونه‌های درختان پسته به شرح زیر است:

Pistacia vera   P. integerrima                      

khinjuk P. lentiscus

mutica P. chinensis

atlantica P. terebinthus

mexicana                P. oleosa

این گیاهان دو پایه، خزان‌کننده (گونه‌های موجود در ایران)، دارای برگهای مرکب ۵-۳ برگچه‌ای، بدون گوشوارک می‌باشند (اسماعیل‌پور، ۱۳۸۳).

درخت پسته دارای برگهای شانه‌ای مرکب است و هر برگ یک جوانه جانبی را دربرمی‌گیرد. اکثر جوانه‌های جانبی به گل آذین اولیه مبدل می‌شوند و یک محور اصلی را تشکیل می‌دهند که در سال بعد، محل تولید خوشه‌های پسته خواهد بود. بنابراین خوشه‌های پسته به صورت جانبی بر روی چوب یکساله می‌رویند (راد، ۱۳۷۴ و محمدخانی، ۱۳۷۶ و علوی، ۱۳۷۸).

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق نماتدشناسی گیاهی و شرح جنسها و گونه های نماتدها
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.