تحقیق آب آشامیدنی بطری شده و انواع آن و تکنولوژی تولید آب بطری شده و انواع آلودگی آب و حدود مجاز آلودگی ها

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق آب آشامیدنی بطری شده و انواع آن و تکنولوژی تولید آب بطری شده و انواع آلودگی آب و حدود مجاز آلودگی ها دارای ۳۹  صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱  آب آشامیدنی:    ۴
۱-۲-عوامل موثر بر کیفیت و آلودگی آب های زیر زمینی:    ۵
۱-۳  میزان مصرف آب در جهان:    ۶
۱-۴  آب آشامیدنی بطری شده و مزایای آن:    ۷
۱-۵  انواع آب آشامیدنی بطری شده:    ۷
۱-۵-۱  آب آشامیدنی معدنی:    ۷
۱-۵-۲  آب های آشامیدنی غیر معدنی:    ۸
۱-۶  منابع آب های بطری شده:    ۸
۱-۷  شناسایی آب بطری شده معدنی از آب بطری شده آشامیدنی:    ۹
۱-۸  تکنولوژی تولید آب بطری شده:    ۱۰
۱-۸-۱ آماده سازی و سالم سازی و پر کردن آب معدنی:    ۱۰
۱-۸-۲  تصفیه آب:    ۱۱
۱-۸-۲-۱  شفاف کردن آب (clarification):    ۱۱
۱-۹  انواع آلودگی آب:    ۱۴
۱-۹-۱  فلزات سنگین:    ۱۴
۱-۹-۱-۱  مکانیسم اثر فلزات سنگین در بدن:    ۱۵
۱-۹-۲  نیتریت و نیترات ها:    ۱۶
۱-۹-۳  آلودگی میکروبی:    ۱۷
۱-۱۰  حدود مجاز آلودگی ها:    ۱۸
۱-۱۰-۱ استاندارد فلزات سنگین در آب بطری شده آشامیدنی و معدنی:    ۱۸
۱-۱۰-۲  استاندارد نیتریت و نیترات در آب آشامیدنی و معدنی    ۱۹
۱-۱۰-۳  استاندارد آلودگی میکربی در آب آشامیدنی و معدنی:    ۲۰
۱-۱۱ تحقیقات انجام شده در ایران:    ۲۱
۱-۱۲  تحقیقات انجام شده درسایر کشورها:    ۲۹
فهرست منابع:    ۳۴

 منابع:

عمویی، ع. محمدی، ع. کوشکی، ز. اصغرنیا، ح. فلاح، ح. طبری نیا، ه. ۱۳۹۰٫ مقادیر نیترات و نیتریت در آبهای بطری شده موجود در سطح شهرستان بابل در تابستان ۸۹٫مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل . دوره چهاردهم.ویزه نامه ۱ .زمستان ۱۳۹۰،صفحه۷۰-۶۴

موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران (۱۳۸۴). آب معدنی طبیعی- ویژگی ها، انتشارات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، شماره ۲۴۴۱، تجدید نظر اول

موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران (۱۳۸۲): آب معدنی، روش آزمون میکروبیو لوژیکی، انتشارات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، شماره ۵۸۶۹٫

رضویلر، و.۱۳۷۸٫ میکروب های بیماری زا در مواد غذایی و اپید میولوژی مسمومیت های غذایی، چاپ اول، انتشارات دانشگاه تهران، صفحات:۹۵-۸۴

۷ از ۲- سنایی، ق.۲۰۰۷٫ سم شناسی صنعتی. انتشارات دانشگاه تهران. صفحه ۴۹ الی ۱۲۱

میران زاد، م. حسام حسنی، ا. ایرانشاهی، ل. احسانی فر، م. حیدری، م. ۱۳۹۰٫ بررسی کیفیت میکروبی و غلظت فلزات سنگین در ۱۵ مارک آب بطری شده تولیدی در ایران بین سالهای۸۹-۸۸٫ مجله سلامت و بهداشت اردبیل دوره دوم، شماره اول، بهار ۱۳۹۰ ، صفحات ۴۰ تا ۴۸

تورکیان، ا. ۱۳۷۵٫ کتاب مهندسی محیط زیست. انتشارات کنکاش. صفحه ۶۲

یاری، ا. ایزانلو، ح. محمودیان، م. کرد، ا. ۱۳۸۶٫ بررسی کیفیت فیزیکی، شیمیایی و میکروبی آبهای بسته بندی شده در شهر قم در سال ۱۳۸۵٫ دهمین همایش ملی بهداشت محیط. دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی همدان.

Sichul L, Yu-Young K, Youngsook L, and Gynheung A. 2007. Rice P1B-Type Heavy-Metal ATPase, OsHMA9, Is a Metal Efflux Protein. Plant Physiol. 145(3): 831– ۸۴۲٫

Goyer RA, Clarkson TW. 2001.Toxic effectes of metals, In: Klaassen CD. Casarett and Doll’s Toxicology: the Basic Science of Poisons, 6th ed., McGraw Hill Press, New York.

misuned, A. Frengstad, B. Siewers, U. Reimann, C.1999. Variation of 66 elements in European bottled mineral waters; The Science of total Environment. Volume 243-244, pp 21-41.

Karak T, Bhagat Rm. 2010. Trace elements in tea leaves, made tea and tea infusion: A review  ۴۳(۹): ۲۲۳۴-۲۲۵۲٫

۱-۱  آب آشامیدنی:

انسان در طول حیات به علت تغییرات محیطی که ممکن است به دلیل فعالیت خود انسان باشد همیشه در معرض خطرات مختلف قرار داشته است. در عصر ما رابطه انسان با محیط زیست خود دستخوش بحران است و این بحران حاصل از دستکاری نامعقول وتخریب سودجویانه است. بنابراین مسایل نگران کننده ای مثل آلودگی آب ها و تغییر ترکیب طبیعی اتمسفر، گرم شدن تدریجی زمین، نابودی پوشش گیاهی و پراکنش روز افزون پسماندهای شیمیایی و غیره بروز می کند.

در طول تاریخ مقدار وکیفیت آب و غذایی که در دسترس انسان ها بوده است عوامل حیاتی در تعیین سطح آسایش آن ها بوده است و کمبود ناشی از آنها در اثر پدید آمدن تغییر در شرایط آب و هوا باعث نابودی کامل تمدن ها گردیده است. صنعتی شدن جوامع گر چه رفاه بشر را به وجود می آورد ولی همواره دارای معایبی نیز می باشد که گاه این معایب اندک و گاهی آنچنان مهم هستند که تاثیرات سوء آن روی زندگی بشر بیشتر از ایجاد رفاه است. یکی از عوارض مهم صنعتی شدن جوامع آلودگی محیط زیست می باشد که قسمتی از آلودگی توسط هوا، آب وغذا به انسان منتقل می شود. (حاتمی و همکاران، ۱۳۸۳)

آب به عنوان یکی از نیازهای اساسی روزمره انسان بوده و موجب استمرار حیات می باشد. میزان متوسط نیاز هر فرد یک تا دو لیتر آب در روز می باشد که بسته به شرایط آب و هوایی، سن و وزن هر فرد متفاوت می باشد. استفاده از آب آشامیدنی سالم و گوارا یکی از مهمترین الزامات مصرف آب می باشد که از سالیان بسیار دور به آن توجه شده است. با این وجود، علت ابتلا به بیماریهای عفونی و انگلی عدم دسترسی انسان به آب آشامیدنی سالم و بهداشتی می باشد. واقعیت آن است که آب گوارا و سالم کمیاب و گرانبها می باشد و وجود آلودگی ها ی مختلف تغییرات نامطلوب در خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی ایجاد نموده و باعث کاهش سطح کیفیت آب می شود. (استاندارد۴۴۰۳) آب یکی از فراوانترین و پایدار ترین ترکیباتی است که در طبیعت یافت شده و اساسی ترین تشکیل دهنده بافت های بدن بوده و به عنوان ضروری ترین عامل حیات شناخته شده که بدون آن اعمال فیزیولوژی بدن ممکن نمی باشد. آب حدود ۷۰% وزن بدن انسان را تشکیل داده است.حجم آب موجود در جهان به میزان ۱٫۲ میلیارد کیلومتر مکعب برآورد شده است که ۹۸ درصد آن در اقیانوس‌ها و دریاها قرار دارد و شور است و بخش اعظم آب شیرین زمین در کلاهک‌های یخی قطبی ذخیره شده و تنها کمتر از یک‌درصد آن به صورت منابع آبی در دسترس انسان قرار دارد که برای کشاورزی و شرب قابل مصرف است. (خدادادی، ۱۳۸۶)

مهمترین منابع آب در کره زمین عبارتند از: آبهای سطحی( رودخانه ها، دریاچه ها و دریاها و اقیانوس ها )، آبهای زیرزمینی (چاه، چشمه و قنات)،  وآبهای جاری (باران و برف ). همچنین بخشی از آب موجود در کره زمین بصورت بخار در اتمسفر و بخش دیگری نیز بصورت جامد در یخچالهای طبیعی وجود دارد.

در حال حاضر ۹ کشور جهان شامل کانادا، چین، کلمبیا، پرو، برزیل، روسیه، ایالات متحده آمریکا، اندونزی و هند حدود ۶۰ % از کل منابع آب شیرین را به خود اختصاص می دهند و این در حالی است که ۸۰ کشور با کمبود آب مواجه اند که برخی از آنها  تقریبا به هیچ منبع آب شیرین قابل توجهی دسترس ندارند. با توجه به افزایش روز افزون جمعیت و توسعه صنایع و افزایش آلودگی منابع آب شیرین، دسترسی به آب سالم و مناسب در اکثر کشورها به یک بحران جدی تبدیل شده است.

دلایل استفاده از آب های زیر زمینی و مزایای آن نسبت به آب های سطحی نظیر رودخانه های بزرگ و کوچک و دریاچه ها که ممکن است بوسیله سد جمع آوری شوند عبارت است از اینکه آن ها کیفیت متفاوتی دارند و ممکن است رنگ، مزه و بوی نا مطلوبی داشته باشند. آبهای سطحی  در معرض آلودگی با فاضلاب شهری، صنایع، سیلاب های کشاورزی و پس مانده های حیوانات و گیاهان قرار دارد. از طرفی آبهای زیرزمینی نیز در معرض آلودگی قرار دارند ولی اغلب صاف و بی رنگ بوده و مقدار مواد آلی میکروارگانیسم آنها کمتر از آب های سطحی است زیرا که آب ضمن عبور از لایه های مختلف خاک تا حدی تصفیه می شود، بر عکس سختی آن شامل یون های کلسیم و منیزیم بیشتر خواهد بود.(حاتمی و همکاران، ۱۳۸۳)

۱-۲-عوامل موثر بر کیفیت و آلودگی آب های زیر زمینی:

در جوامع صنعتی امروز، سرچشمه های گوناگونی برای ورود آلودگی شیمیایی به درون منابع آبی و غذایی وجود دارد. از آن جمله می توان به پسابهای ناشی از صنایع شیمیایی وآبهایی که به عنوان زه آب از زمینهای کشاورزی عبور کرده و به آفت کشها یا کودهای شیمیایی آلوده شده اند و نیز به فاضلاب شهری و نقاط دفع فضولات شیمیایی اشاره کرد که از منابع جدی آلودگی هستند. آگاهی از منابع آلودگی و نحوه انتقال آنها به انسان و آثار ناشی از ورود آلاینده ها به آب برای کنترل این آلودگی ها، جهت حفظ بهداشت عمومی و جلوگیری از خطرات زیست محیطی ضروری به نظر می رسد. این عوامل عبارتند از:

تاثیر بارندگی و تغییر فصل بر آب های زیر زمینی:

تاثیر ورود پساب های شهری و کشاورزی به آب های زیر زمینی:

فاضلاب شهرها: با توجه به اینکه بیشتر شهرها دارای سیستم تصفیه فاضلاب مناسبی نمی باشند و حتی بعضی شهرها پساب خود را مستقیما وارد رود خانه ها ودریاها میکنند واز طرف دیگر جمعیت شهرها وروستاها روز به روز در حال افزایش است بنابراین انتظار می رود که به همین نسبت میزان آلودگی افزایش پیدا کند. زیرا خود پالایی آب قادر به تصفیه حجم زیاد آلودگی نمی باشد.

زه آب کشاورزی نیز به دلیل کاربرد کودهای شیمیایی وانواع آفت کشها حاوی مقادیر آلاینده های ناشی از این مواد می شود زیرا کودهای شیمیایی به طور کامل جذب گیاهان نشده ومقداری از آن همیشه به وسیله زمین جذب می گردد (سلطانی، ۱۳۶۵).

ورود آب حاصل از صنعت به آب های زیرزمینی: مراکز صنعتی مهمترین منبع آلودگی آبها می باشند که به طریق مختلف به انسان میرسد.از مراکز مهم آلودگی می توان به صنایع تولید فرآورده های نفتی،صنایع پتروشیمی،صنایع شیمیایی و چرمسازی اشاره کرد.

۱-۳  میزان مصرف آب در جهان:

اگر امکانات بالقوه منابع آب نسبت به جمعیت مورد توجه قرار گیرد سهم هر نفر از جمعیت ۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیونی دنیا به طور متوسط ۷۶۰۰ مترمکعب در سال خواهد بود. توزیع نامتعادل امکانات بالقوه منابع آب در سطح کشور به ویژه در مورد جریانهای سطحی، مشکل کنترل و انتقال آب از نقطه ای به نقطه دیگر را نیز به موانع ذکر شده اضافه می نماید.

سهم اندک ایران از موجودی آب های شیرین کره زمین و مشکلات بهره برداری از آن این واقعیت را مطرح می سازد که علاوه بر ضرورت صرفه جوئی باید روشهای مناسب استفاده از آب شناسایی و به کار گرفته شود و از حداکثر پتانسیل آب موجود به صورت بهینه با الگوهای جدید استفاده نمود.

در انگلستان میزان مصرف آب آشامیدنی در سال ۱۹۷۵ بیش از ۵ میلیون لیتر که این میزان در سال ۲۰۰۰ به حدود ۳۸/۱ بیلیون لیتر در سال رسید(بیتون، ۲۰۰۵).[۱]

[۱] Bitton  et al

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.