تحقیق آنزیمها و منابع بیوکاتالیزوری و آمیلازها و طبقه بندی آن

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق آنزیمها و منابع بیوکاتالیزوری و آمیلازها و طبقه بندی  آن دارای ۲۹ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱- مقدمه    ۵
۱-۱- آنزیمها    ۵
۱-۲- منابع بیوکاتالیزوری    ۵
۱-۲-۱- کاربردهای صنعتی بیوکاتالیزورها    ۷
۱-۳- نشاسته    ۸
۱-۴- آمیلازها    ۹
۱-۴-۱- منابع آلفا آمیلازها    ۱۰
۱-۴-۲- طبقه بندی آمیلازها    ۱۱
آنزیمهای هیدرولیز کننده نشاسته به چهار گروه عمومی تقسیم میشوند:    ۱۱
الف) اندو آمیلازها    ۱۱
ب) اگزو آمیلازها    ۱۱
ج) آنزیمهای شاخه شکن    ۱۱
د) تراسفرازها    ۱۱
۱-۴-۲-۱- اندو آمیلازها    ۱۱
۱-۴-۲-۲- طبقه بندی آمیلازها    ۱۲
۱-۴-۳- ساختار آمیلازها    ۱۴
۱-۴-۴- مکانیسم عمل آلفا-آمیلاز    ۱۶
۱-۴-۵- کاربردهای آلفا-آمیلازها    ۱۷
۲- مروری بر پژوهشهای پیشین    ۲۲
(منابع)    ۲۶

منابع

Mojsov, K. (2012). ‘Microbial Alpha-Amylases and their Industrial Applications: A Review’. International Journal of Management, IT and Engineering, 2(10), 583-609

.Sharma, A., & Satyanarayana, T. (2013). ‘Structural and biochemical features of acidic α-amylase of Bacillus acidicola’. International Journal of Biological Macromolecules, ۶۱, ۴۱۶-۴۲۳٫

Sharma, A., and Satyanarayana, T. (2013). ‘Microbial acid-stable α-amylases: Characteristics, genetic engineering and applications’. Process Biochemistry.

Sivaramakrishnan, S., Gangadharan, D., Nampoothiri, K. M., Soccol, C. R., & Pandey, A. (2006). ‘a-Amylases from microbial sources–an overview on recent developments’. Food Technol Biotechnol, ۴۴(۲), ۱۷۳-۱۸۴٫

Souza, P. M. D. (2010). ‘Application of microbial α-amylase in industry-A review’. Brazilian Journal of Microbiology, ۴۱(۴), ۸۵۰-۸۶۱٫

Van Der Maarel, M. J., Van Der Veen, B., Uitdehaag, J., Leemhuis, H., & Dijkhuizen, L. (2002). ‘Properties and applications of starch-converting enzymes of the α-amylase family’. Journal of Biotechnology, ۹۴(۲), ۱۳۷-۱۵۵٫

Fincan, S. A., & Enez, B. (2014). ‘Production, purification, and characterization of thermostable α‐amylase from thermophilic Geobacillus stearothermophilus”.StarchStärke, ۶۶(۱-۲), ۱۸۲-۱۸۹٫

Freeman, G. G., & Hopkins, R. H. (1936). ‘The mechanism of degradation of starch by amylases: Mutarotation of fission products’. Biochemical Journal,30(3), 451.

Hernández, M.S.; Rodríguez, M.R.; Guerra, N.P.; Rosés, R.P. (2006).’Amylase  production by Aspergillus niger in submerged cultivation on two wastes from food industries’. Journal of Food Process Engineering, 73, 93–۱۰۰٫

Hmidet, N., El-Hadj Ali, N., Haddar, A., Kanoun, S., Alya, S. K., & Nasri, M. (2009). ‘Alkaline proteases and thermostable α-amylase co-produced by Bacillus licheniformis NH1: Characterization and potential application as detergent additive’. Biochemical Engineering Journal, ۴۷(۱), ۷۱-۷۹٫

Annamalai, N., Thavasi, R., Vijayalakshmi, S., & Balasubramanian, T. (2011). ‘Extraction, purification and characterization of thermostable, alkaline tolerant α-amylase from Bacillus cereus’. Indian Journal of Microbiology, ۵۱(۴), ۴۲۴-۴۲۹٫

Arikan, B. (2008). ‘Highly thermostable, thermophilic, alkaline, SDS and chelator resistant amylase from a thermophilic Bacillus sp. isolate A3-15’.Bioresource Technology, ۹۹(۸), ۳۰۷۱-۳۰۷۶٫

– مقدمه

۱-۱- آنزیم­ها

آنزیم­ها، پروتئین­های کروی و مسئول بسیاری از واکنش­های ضروری بیوشیمیایی در میکروارگانیسم­ها، گیاهان و جانوران هستند. آنزیم­ها نقش­های مختلفی ایفا می­کنند و بدون اینکه خودشان تغییر یابند، توانایی منحصر به فردی در تسـهیل و تسـریع واکنش شیمیایی دارند (Mojsov et al., 2012).

در سیستم طبقه بندی بین المللی آنزیم­ها[۱] براساس عملکرد به شش دسته تقسیم می­شوند:

EC1: اکسیدوردوکتاز­ها؛ کاتالیز واکنش­های اکسیداسیون- احیا

EC2: ترانسفراز­ها؛ کاتالیز انتقال گروه­های عاملی

EC3: هیدرولاز­ها؛ کاتالیز آب­کافت پیوند­ها

EC4: لیاز­ها؛ افزودن گروه­ها به پیوند دوگانه یا ایجاد پیوند­های دوگانه با برداشت گروه

EC5: ایزومراز­ها؛ کاتالیز ایزومریزاسیون درون یک ملکول

EC6: لیگاز­ها؛ کاتالیز اتصال کووالان دو ملکول همراه با تجزیهATP .

۱-۲- منابع بیوکاتالیزوری

آنزیم­ها از منابع میکروبی، حیوانی و گیاهی بدست می­آیند. منابع میکروبی شامل باکتری­ها، قارچ­ها و مخمر­ها هستند که ۸۰ درصد کل آنزیم­ها از این منابع تأمین می­شود. منابع گیاهی و جانوری نه تنها محدود هستند بلکه فرایند خالص­سازی آن­ها نیز دشوارتر می­باشد. همچنین به دلیل داشتن خاصیت ایمنوژنیسیتی[۲] در کاربرد­های بالینی کمتر مورد استفاده قرار می­گیرند. در حالی که آنزیم­های میکروبی فاقد این محدودیت می­باشند و در فرایند تخمیر به مقدار زیاد تولید می­شوند. آنزیم­های میکروبی اغلب خارج سلولی هستند و جداسازی آن­ها بسیار راحت­تر است و در مقایسه با آنزیم­های گیاهی و جانوری پایدارتر می­باشد. میکروارگانیسم­ها برای تولید آنزیم از مواد ارزان قیمت و در دسترس استفاده می­کنند. منابع مورد استفاده در فرایند تخمیر برای تولید آنزیم باید ارزان قیمت باشد تا آنزیم تولیدی برای کاربرد­های صنعتی مربوطه مقرون به صرفه باشد. همچنین دستکاری ژنتیکی میکروارگانیسم­ها آسان­تر بوده و سرعت تولید در این بیوکاتالیزور­ها بسیار بالاست.

۱-۲-۱- کاربردهای صنعتی بیوکاتالیزورها

قرن­هاست که مواد غذایی مانند نان، پنیر، ماست و سرکه از طریق فرایند­های بیولوژیک تولید می­شود. به دلیل عدم امکان استفاده از اسید­ها و باز­های قوی، حلال­ها یا کاتالیزور­های شیمیایی سمّی در این صنعت، کاربرد آنزیم­های میکروبی بسیار گسترش یافته است.

۱-۳- نشاسته

پس از سلولز، نشاسته دومین پلی­ساکارید اصلی موجود در طبیعت است که در گیاهان به عنوان یک محصول فتوسنتزی در پلاستید­ها[۱]ی برگ گیاهان ساخته و به عنوان منبع انرژی در زمان تاریکی مصرف می­شود. همچنین در آمیلوپلاست­ها[۲]ی غده، دانه و ریشه به عنوان یک ترکیب برای ذخیره سازی طولانی مدت سنتز می­شود. آمیلوپلاست در بعضی موارد به اندازه ۷۰% ماده تر[۳] گیاه از نشاسته تشکیل شده است و مقدار زیاد نشاسته می­تواند به صورت گرانول­های محلول در آب تجمع یابد. اندازه، شکل و درجه کریستاله شدن گرانول­ها اغلب به گونه­های گیاهی که در آن تشکیل شده است، بستگی دارد (شکل ۱-۲) (Aiyer et al.,2005; Sharma et al., 2013(1); Van  (Der Maarel et al.,

نشاسته پلی­ساکاریدی ناهمگن[۱] است و از دو جزء آمیلوز[۲] و آمیلوپکتین[۳] با وزن ملکولی بالا تشکیل شده است؛ بطوری که به ترتیب ۲۵-۲۸% و ۷۲-۷۵% از گرانول­های نشاسته را تشکیل می­دهند. آمیلوز، پلی­ساکارید نامحلول در آب با زنجیره خطی D-گلوکز با اتصال (α(۱à۴ است؛ ولی آمیلوپکتین، پلی­ساکارید منشعب و محلول در آب است که از زنجیره اصلی با اتصال (α(۱à۴ و زنجیره جانبی با اتصال (α(۱à۶ به زنجیره اصلی تشکیل شده است(Sharma et al., 2013(1)).

۱-۴- آمیلازها

آمیلاز­ها آنزیم­هایی هستند که مولکول نشاسته را هیدولیز و به محصولات متنوع از جمله دکسترین و به تدریج به الیگومر­های کوچکتر دارای واحد­های گلوکز تبدیل می­کنند. این آنزیم دارای اهمیت زیادی با برنامه­های بیوتکنولوژی گسترده­ای در صنایع نان ، مواد غذایی، نساجی و کاغذ می­باشد. آمیلاز حدود ۲۵ درصد از بازار آنزیم را دارا می­باشد. آلفا-آمیلاز­هایی با پایداری دمایی بالا کاربرد­های تجاری زیادی در صنایع پردازش نشاسته، تولید شربت و نوشیدنی، حذف آهار پارچه در نساجی و تولید شوینده دارند. پایداری دمایی خصوصیت مطلوب اغلب آنزیم­های صنعتی است. آلفا آمیلاز­های استخراج شده از باکتری­هایی مانند سویه­های باسیلوس لیکنیفورمیس[۱]، باسیلوس سویه ANT-6[2] و باسیلوس سویه ASMIA-2[3] دارای پایداری دمایی مناسبی می­باشند (Asgher et al., 2007; Arikan et al., 2008)

[۱] Bacillus licheniformis

[۲] Bacillus sp. ANT-6

[۳] Bacillus sp. ASMIA-2

[۱]Heterogeneous

[۲]Amylose

[۳]Amylopectin

۲۰۰۲

[۱]Plastids

[۲]Amyloplasts

[۳]Undried

[۱] Enzyme commission

[۲] Immunogenicity

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.