تحقیق ترکیب شیمیایی و فاکتورهای ضدتغذیهﺍی سبوس برنج و آثار افزودن سبوس برنج به جیره جوجهﻫﺎی گوشتی و اصول اکستروژن

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق ترکیب شیمیایی و فاکتورهای ضدتغذیهﺍی سبوس برنج و آثار افزودن سبوس برنج به جیره جوجهﻫﺎی گوشتی و اصول اکستروژن دارای ۲۹ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۵
۲-۱- سبوس برنج    ۸
۲-۱-۱- تولید سبوس برنج    ۸
۲-۱-۲- ترکیب شیمیایی سبوس برنج    ۹
۲-۱-۳- فاکتورهای ضدتغذیهﺍی سبوس برنج    ۱۰
۲-۱-۳-۱- مهارکننده تریپسین    ۱۱
۲-۱-۳-۲- هماگلوتنین-لکتین    ۱۱
۲-۱-۳-۳- اسید فایتیک    ۱۱
۲-۱-۴- فساد سبوس برنج    ۱۴
۲-۲- آثار افزودن سبوس برنج به جیره جوجهﻫﺎی گوشتی    ۱۵
۲-۲-۱- سبوس برنج خام    ۱۵
۲-۲-۲- فرآوری سبوس برنج    ۱۷
۲-۳- اصول اکستروژن    ۱۸
۲-۳-۱- اکسترودر    ۱۹
۲-۳-۲- فرآیند اکستروژن    ۲۱
۲-۳-۳- اثر فرآوری اکستروژن بر روی مواد مغذی    ۲۲
۲-۳-۳-۱- پروتین    ۲۲
۲-۳-۳-۲- نشاسته    ۲۲
۲-۳-۳-۳- چربی    ۲۳
فهرست منابع    ۲۴

منابع

آموزمهر، ا.، دستار، ب.، شمس شرق، م.، زره داران، س. ۱۳۸۷٫ بررسی پاسخ رشد و ترکیب لاشه جوجهﻫﺎی گوشتی تغذیه شده با سبوس برنج خام و فرآوری شده با اسید استیک. مجله الکترونیک کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، جلد اول، شماره دوم، ص ۸۵ – ۹۸٫

سلیمی وحید، م، شمسالی، ا. و میرهادی، ا. ۱۳۸۷ . پژوهشی در زمینه استفاده از سبوس برنج و گندم در تغذیه طیور گوشتی، فصلنامه علمی، اقتصادی، بازرگانی، دوره پنجم، شماره ۱۷ ، ص ۲۴-۲۷٫

Khan, A.D., 2003. Treated rice bran makes a good cereal substitute. Poult. Int. 42, 28–۲۹٫

Khan, A. D., 2004. Making rice bran a cereals alternative. Feed Int. June, p. 18-19.

Khan, A. D., Saeed, S., Ahmad, R., Shahzad, K., 2005. Inactivation of rice bran toxins. Proc. Pakistan Acad. Sci. 42, 83–۸۸٫

Samli, H. E., Senkoylu, N., Akyurek, H., Agma, A., 2006. Using rice bran in laying hen diets. J. Cen. Eur. Agric. 7, 135–۱۴۰٫

Haghnazar, A. Rezaei, M., 2004. To determine the metabolizable energy of rice bran and the use of it in layer ration. XII. World’s Poult. Cong. Istanbul. Turkey. 8-13.

Sharma, H. R., Chahuan, G. S., Kuldeep, A., 2004. Physico-chemical characteristics of rice bran processed by dry heating and extrusion cooking. Int. J. Food Prop. 7, 603–۶۱۴٫

Smits, C. H. M., Annison, G., 1996. Non-starch plant polysaccharides in broiler nutrition-towards a physiologically valid approach to their determination. World’s Poult. Sci. J. 52, 203-221.

Warren, B. E., Farrell, D. J., 1990a. The nutritive value of full-fat and defatted australian rice bran. I. Chemical composition. Anim. Feed Sci. Technol. 27, 219-228.

Warren, B. E., Farrell, D. J., 1990b. The nutritive value of full-fat and defatted Australian rice bran II. Growth studies with chickens, rats and pigs. Anim. Feed Sci. Technol. 27, 229-246.

Warren, B. E., Farrell, D. J., 1990c. The nutritive value of full-fat and defatted Australian rice bran. IV. Egg production of hens on diets with defatted rice bran. Anim. Feed Sci. Technol. 27, 259-268.

Warren, B. E., Farrell, D. J., 1991. The nutritive value of full-fat and defatted Australian rice bran. V. The apparent retention of mineral and digestibility of amino acids in chickens and adults cockerels fitted with ileal cannulae. Anim. Feed Sci. Technol. 27, 259-268.

Farrell, D. J., 1994. Utilization of rice bran in diets for domestic fowl and ducklings. World’s Poult. Sci. J. 50, 115-131.

Farrell, D. J., Martin, E. A., 1998. Strategies to improve the nutritive value of rice bran in poultry diets. Br. Poult. Sci. 39, 549-554.

Hu, W., Wells, J. H., Shin, T. S., Godber, J. S., 1996. Comparison of isopropanol and hexane for extraction of vitamin E and oryzanols from stabilized rice bran. J. Am. Oil Chem. Soci. 73, 1653–۱۶۵۶٫

Ravindran, V., Bryden, W. L., Kornegay, E. T., 1995. Phytin: occurrence bioavailability and implications in poultry nutrition. Poult. Avian Biol. Rev. 6, 125-143.

 مقدمه

با توجه به رشد جمعیت، نیاز کشور به تولید محصولات دامی و نیز محدودیت منابع خوراکی مورد استفاده در جیره طیور، یافتن منابع جدید خوراکی و نیز افزایش بازدهی کمی و کیفی تولیدات، دارای اهمیت زیادی است.

هزینه تغذیه ۶۰ تا ۷۰ درصد از کل هزینه جاری پرورش طیور را به خود اختصاص ﻣﻰدهد. از این رو، بررسی منابع غذایی جدید و مقرون به صرفه، برای کاهش هزینه پرورش، اهمیت دارد.

یکی از مهمترین مسائلی که در تغذیه طیور باید به آن توجه نمود. استفاده کمتر از خوراک­هایی است که امروزه به طور گسترده در تغذیه انسان نیز به کار ﻣﻰروند. دانه غلات مانند گندم، ذرت و برنج که از مهمترین مواد خوراکی جوامع بشری هستند. معمولاً تا ۷۰ درصد جیرهﻫﺎی طیور را تشکیل ﻣﻰدهند؛ سطح زیر کشت این محصولات، نسبت به نیاز جامعه بشری اغلب پایین و همچنین تقاضا برای مصرف چنین فرآورده­هایی همواره بیشتر از مقدار تولید است. استفاده از موادی مانند پسماندﻫﺎی کشاورزی به عنوان جایگزین غلات سبب کاهش رقابت بین انسان و طیور در استفاده از این خوراک­ها ﻣﻰشود.

از سبوس برنج ﻣﻰتوان به عنوان یک جایگزین برای غلات، در جیره طیور استفاده کرد (Khan, 2003). سبوس برنج یکی از فرآورده­هاﻱ فرعی برنج است که در زمان پوسته گیری شلتوک و تبدیل برنج قهوه­ای به برنج سفید، حاصل ﻣﻰشود. در زمان پوسته گیری برنج کامل (شلتوک)، اولین مرحله جدا کردن غلاف است؛ پس از جدا کردن غلاف، برنج قهوهﺍی تولید ﻣﻰشود. مرحله دوم جدا کردن سبوس از برنج قهوهﺍی و تولید برنج سفید است
(Samli et al., 2006). سبوس برنج به میزان زیادی در استانﻫﺎی شمالی کشور در کارخانهﻫﺎی برنج کوبی در جریان استحصال برنج، تولید ﻣﻰشود
(Haghnazar and Rezaei, 2004).

بر اساس گزارش فائو، تولید شلتوک در ایران در سال ۲۰۰۸ برابر با ۲۱۸۳۹۶۲ تن و از نظر مقدار، نهمین محصول کشاورزی کشور بود (FAO, 2008). با توجه به این که در زمان پوسته­گیری برنج تقریبا ۱۰ درصد آن تبدیل به سبوس ﻣﻰشود (Hu et al., 1996)؛ در آن سال مقدار ۲۱۸۳۹۶ تن سبوس برنج در ایران تولید شده بود.

سبوس برنج دارای ۱۰ تا ۱۶ درصد پروتین، ۱۲ تا ۲۵ درصد چربی، ۱۰ تا ۲۰ درصد نشاسته، ۸ تا ۱۱درصد همی سلولز، ۱۰ تا ۱۲ درصد سلولز، ۶ تا ۱۵ درصد فیبر خام، ۵/۶ تا ۱۰ درصد خاکستر و همچنین کانی­هایی مانند فسفر، پتاسیم، آهن و کبالت است
(Sharma et al., 2004). پروتین و چربی سبوس برنج از ارزش بیولوژیکی نسبتا بالایی برخوردار است (Khan, 2004).

قیمت سبوس برنج در مقایسه با بقیه منابع انرژی زای جیره کمتر است، و استفاده از آن در جیره­ﻫﺎی غذایی مرغﻫﺎی تخمگذار سبب کاهش قیمت تمام شدهﻱ تخم مرغ تولیدی ﻣﻰشود (Samli et al., 2006) نسبت الیاف خام سبوس برنج ایران بالا است، و گمان ﻣﻰرود استفاده از سطوح بالای آن بدون فرآوری، موجب افزودن الیاف خام جیره و در نتیجه کاهش عملکرد طیور شود (Haghnazar and Rezaei, 2004).

سبوس برنج دارای آنزیم­های نامطلوب، به ویژه لیپاز و پراکسیداز است، که در جریان برنج کوبی آزاد و موجب اکسید شدن چربیﻫﺎ و روغنﻫﺎی می­شود (Warren and Farrel, 1990a). مصرف چنین سبوسﻫﺎیی موجب کاهش رشد جوجهﻫﺎی گوشتی ﻣﻰشود
(Gunawan and Tangendjaja, 1988).

سبوس برنج به دلیل وجود ترکیباتی مانند اسید فایتیک (Farrell and Martin, 1998)؛ مهارکننده تریپسین و هماگلوتنین (Benedito and Barber, 1978)؛ مقادیر بالای فیبر (Samli et al., 2006) و ناپایداری در زمان نگهداری (Mujahid et al., 2004)، دارای محدودیت استفاده است.

مجاهد و همکاران (Mujahid et al., 2004) نشان دادند که با افزایش سطح سبوس برنج از صفر به ۳۰ درصد جیره، افزایش وزن و مصرف خوراک جوجهﻫﺎی گوشتی کاهش پیدا کرد (۰۵/۰≥P).

ساملی و همکاران (Samli et al., 2006) گزارش کردند که تغذیه جیره دارای ۱۵ درصد سبوس برنج به مرغﻫﺎی تخمگذار به طور معنی داری سبب کاهش تولید تخم و مصرف خوراک، در مقایسه با جیره شاهد شد (۰۵/۰≥P).

یکی از عاملﻫﺎی محدودکننده استفاده از سبوس برنج در جیره جوجهﻫﺎی گوشتی وجود فیتات است (Farrell and Martin, 1998). حدود ۷۰ درصد فسفر موجود در منابع گیاهی به صورت اسید فایتیک است، که برای طیور قابل استفاده نیست؛ زیرا دستگاه گوارش طیور فاقد آنزیم فیتاز برای هضم اسید فایتیک است. به همین دلیل، برای تامین فسفر مورد نیاز آنها باید از منابع فسفر استفاده کرد. دفع فسفر معدنی و فیتاتی موجب افزایش هزینه خوراک و آلودگی محیط ﻣﻰشود (Ravindran et al., 1995).

با توجه به پیشرفت علم و وجود فناوریﻫﺎی جدید، مطالعه روشﻫﺎی مختلف فرآوری پسماندهای کشاورزی برای بهبود ارزش تغذیهﺍی آنها برای دام و طیور، ضروری است. فرآوری اکستروژن با استفاده از فشار، رطوبت و دمای بالا باعث آب دار شدن، ژلاتینه شدن، تغییر ساختار پروتین، از بین رفتن میکروارگانیزمﻫﺎ و شکل دهی خوراک ﻣﻰشود (Cheftel, 1986). فرآیند اکستروژن آنزیمﻫﺎی نامطلوب را از بین ﻣﻰبرد؛ و بعضی از فاکتورهای ضد تغذیهﺍی (مهارکننده تریپسین، هماگلوتنین، تانن و فیتات) را غیرفعال ﻣﻰکند (Bhandari et al., 2001). اکسترود کردن مانع از افزایش اسیدهای چرب آزاد سبوس برنج در طی ۳۰ تا ۶۰ روز دوره انبارداری شد (Randall et al., 1985).

استفاده از سبوس برنج اکسترود شده در جیره جوجهﻫﺎی گوشتی در مقایسه با سبوس خام و برشته، به سبب غیرفعال کردن آنزیم لیپاز و مهارکنندهﻫﺎی تریپسین موجود در سبوس برنج، باعث افزایش معنی­داری در قابلیت هضم چربی خوراک شد (Mujahid et al., 2003; Ramezanzade et al., 1999).

شارما و همکاران (Sharma et al., 2004) گزارش کردند که اکسترود کردن سبوس برنج باعث کاهش معنی­داری در غلظت اسید فایتیک شد. فراهمی فسفر سبوس برنج خام و اکسترود شده برای جوجهﻫﺎی بوقلمون ۹ درصد بود و فرآوری اکستروژن تاثیر معنی داری بر فراهمی فسفر سبوس برنج نداشت (Belyea et al., 1992).

گالینگر و همکاران (Galinger et al., 2004) نشان دادند که خاکستر درشت­نی جوجه­های گوشتی تغذیه شده با جیره­های حاوی ۲۰، ۳۰ و ۴۰ درصد سبوس برنج خام در مقایسه با جیره شاهد به طور معنی­داری کاهش یافت؛ آنها نشان دادند که تیمار ۴۰ درصد سبوس برنج خام در مقایسه با جیره شاهد به طور معنی­داری وزن نسبی پانکراس پایین­تری داشت.

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.