تحقیق خصوصیات گیاهی و خواص درمانی گیاه ترخون و آناتومی و بافت شناسی غده تیروئید

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق خصوصیات گیاهی و خواص درمانی گیاه ترخون و آناتومی و بافت شناسی غده تیروئید دارای ۴۷ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱- جایگاه سیستماتیکی گیاه ترخون    ۵
۱-۲- گیاهان دارویی    ۶
۱-۲-۱- موارد مهم در تولید گیاه دارویی    ۸
۱-۲-۲- ویژگی های خاص تولید گیاهان دارویی و معطر    ۸
۱-۲-۳- شکل های مصرف گیاهان دارویی    ۹
۱-۲-۴- روش تهیه برخی از اشکال مصرفی داروهای گیاهی    ۹
۱-۳- خصوصیات گیاهی    ۱۰
۱-۴- پراکندگی ترخون    ۱۱
۱-۵- ترکیبات موجود در گیاه ترخون    ۱۲
۱-۶- خواص درمانی و کاربردها    ۱۲
۱-۶-۱- خواص مفید روغن ‏های فرار ترخون    ۱۴
۱-۶-۱-۱- ضد روماتیسم    ۱۵
۱-۶-۱-۲- اشتهاآور    ۱۵
۱-۶-۱-۳- کمک به بهبود گردش خون    ۱۶
۱-۶-۱-۴- کمک به هضم مواد غذایی    ۱۶
۱-۶-۱-۵- بو زدایی    ۱۶
۱-۶-۱-۶- قاعده‏آور    ۱۷
۱-۶-۱-۷- محرک    ۱۷
۱-۶-۱-۸-کرم‏زدا    ۱۷
۱-۶-۲- نکات مهم در استفاده و نگهداری ترخون    ۱۷
۱-۷- اثرات فارماکولوژیکی ترکیبات گیاه ترخون    ۱۸
۱-۷-۱- خواص کومارین های موجود در ترخون    ۱۸
شکل(۱-۴)  ساختار شیمیایی کومارین (۱۲)    ۱۹
۱-۷-۲- خواص استرول های گیاهی موجود در ترخون    ۲۰
شکل(۱-۵ )نمونه ای از فیتواسترول (۴۳)    ۲۱
۱-۷-۳- خواص فلاونوئیدهای موجود در ترخون    ۲۱
۱-۸- غده تیروئید    ۲۴
۱-۸-۱- آناتومی و بافت شناسی غده    ۲۴
۱-۸-۲- هورمون‌های تیروئید    ۲۵
۱-۸-۳- سنتز و ترشح هورمون‌های متابولیک تیروئید    ۲۶
۱-۸-۳-۱- به دام انداختن یدید    ۲۶
۱-۸-۳-۲- تشکیل و ترشح تیروگلبولین    ۲۸
۱-۸-۳-۳- هیدرولیز تیروگلبولین    ۲۹
۱-۸-۳-۴- اکسیداسیون یدید    ۲۹
۱-۸-۳-۵- یددار شدن تیروزین و تشکیل هورمون تیروئید    ۳۰
۱-۸-۴- سنتز T₃و T₄    ۳۰
۱-۸-۵- هورمون TRH    ۳۱
۱-۸-۶- سنتز TSH    ۳۲
۱-۸-۷- اعمال فیزیولوژیک هورمون‌های تیروئید    ۳۳
۱-۸-۸- اثرات هورمون تیروئید بر مکانیسم‌های اختصاصی بدن    ۳۳
۱-۸-۸-۱- تحریک متابولیسم کربوهیدرات:    ۳۳
۱-۸-۸-۲- تحریک متابولیسم چربی:    ۳۴
۱-۸-۸-۳- تأثیر روی چربی‌های پلاسما و کبد:    ۳۴
۱-۸-۸-۴- افزایش نیاز به ویتامین‌ها:    ۳۴
۱-۸-۸-۵- افزایش متابولیسم پایه:    ۳۴
۱-۸-۸-۶- کاهش وزن بدن:    ۳۵
۱-۸-۹- اثر هورمون تیروئید بر دستگاه قلب و عروق    ۳۵
۱-۸-۱۰- افزایش حرکات گوارشی:    ۳۵
۱-۸-۱۱- اثرات تحریکی بر دستگاه اعصاب مرکزی:    ۳۵
۱-۸-۱۲- اثر بر عملکرد عضلات:    ۳۶
۱-۸-۱۳- لرزش عضلانی:    ۳۶
۱-۸-۱۴- اثر بر روی خواب:    ۳۶
۱-۸-۱۵- اثر هورمون تیروئید بر عملکرد جنسی:    ۳۶
۱-۸-۱۶- اثرات بیولوژیک    ۳۶
۱-۸-۱۷- بیماری های تیروئید    ۳۷
۱-۸-۱۷-۱- کم کاری تیروئید    ۳۷
۱-۸-۱۷-۲- پرکاری تیروئید    ۳۸
۱-۸-۱۷-۳- بیماری خود ایمنی تیروئید    ۳۸
۱-۸-۱۷-۴-گواتر و توده های تیروئید    ۳۹
۱-۸-۱۷-۵- التهاب تیروئید    ۳۹
۱-۸-۱۸- تیروئید و تشخیص آن    ۳۹
منابع:    ۴۱

منابع:

۱- ارجمند، الف.، ۲۰۱۱، ترجمه فیزیولوژی پزشکی، گایتون و هال، انتشارات بشری، ص ۱۱۲۳ تا  ۱۲۳۹

۷- رجحان،م.ص.، ۱۳۸۴، بافت شناسی پزشکی،جلد دوم، انتشارات بشری، ص ۴۸۶ تا ۴۹۱

۸- زرگری، ع.، ۱۳۸۸، گیاهان دارویی، جلد چهارم، موسسه انتشارات دانشگاه تهران، ص ۴۰۸ تا ۴۱۸

۱۰- سلامی، ع.، ۱۳۸۸، گیاهان دارویی، طب سنتی دوان، گیاه شناسی ایران، انتشارات تهران، ص ۲۱۴ تا ۲۱۵

۱۱- سهرابی، د.، فاخری، ف.، مرادی، ه.، ۱۳۹۳، بررسی اثرات مزمن لیتیوم بر بافت و هورمون های مترشحه تیروئید و         تیروتروپین در موش صحرایی ماده، مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، دوره ۱۶، شماره سوم، ص ۵۳ تا ۶۰

۱۲- شهبازی، پ.، ملک نیا، ن.، ۱۳۸۹٫، بیوشیمی عمومی،جلد دوم، موسسه انتشارات دانشگاه تهران، ص ۴۸۹ تا ۵۰۰

۱۳- صمصام شریعت، ه.، ۱۳۸۸، پرورش و تکثیر گیاهان دارویی، انتشارات مانی، ص ۳۸۰

۱۴-گودمن، ح م.، ۱۳۸۱، مبانی هورمون شناسی پزشکی پایه ،ترجمه دکتر محمدجواد ضمیری، انتشارات دانشگاه شیراز

۱۵- مختاری، م.، شریعتی، م.، گشمردی، ن.،۱۳۸۶، تاثیر خوراکی سرب بر غلظت هورمون های تیروئیدی و آنزیم های کبدی در موش صحرایی. مجله پزشکی هرمزگان، سال یازدهم، شماره دوم، ص۱۱۵تا ۱۲۰

۱۸-Ago Y, Nakmura S, Baba A, Matsud T, Sulpiride in combination With fluvoxamine increases I vivo dopamine release selectivity in rat prefrontal cortex, neuropsy chopharmacology. (2010). 30, 43-51.

۲۱-Anunciacion L, Nuria M, Perez L, Pazo and Ana I, Cadmium effect on Hypothalamic- Pituitary-Testicular Axis in Male Rats, Experimental Biology and Medicine. (2011). 226, 605-611.

۲۲-Araki K, Arai Ky, Watanabe G, Taya K, Involvement of inhibin in the regulation of follicle-stimulating hormone secretion in young adault male shiba goat, J Androl. (2010). 21, 528-565.

-۱- جایگاه سیستماتیکی گیاه ترخون

بر اساس طبقه بندی لینه گیاه شناس سوئدی جایگاه سیستماتیکی ترخون  به صورت زیر مشخص گردیده است:

Kingdom                      plantae

Order                           Asterales

Family                        Asteraceae

Tribe                          Anthemideae

Genus                         Artemisia

Species                       A.dracunculus

 

نام ترخون در زبانهای مختلف:

نام فارسی:                     ترخون

نام علمی:            Artemisia dracunculus

نام عمومی:       Tarragon

نام انگلیسی:       Tarragon

نام عربی:                    طرخون

نام فرانسوی:          Estragon

نام مترادف:        Artemisia glauca

نام خانواده:        Compositae  (کاسنی)

۱-۲- گیاهان دارویی

گیاهان دارویی گیاهانی هستند که یک یا برخی از اندام‌های آنها حاوی ماده مؤثره ‌است. این ماده که کمتر از۱٪ وزن خشک گیاه را تشکیل می‌دهد، دارای خواص دارویی مؤثر بر موجودات زنده ‌است. همچنین کاشت، داشت و برداشت این گیاهان به منظور استفاده از ماده موثره ی آنها انجام می‌گیرد.

گیاهان دارویی از ارزش و اهمیت خاصی در تأمین بهداشت و سلامتی جوامع هم به لحاظ درمان و هم پیشگیری از بیماریها برخوردار بوده و هستند. این بخش از منابع طبیعی قدمتی همپای بشر داشته و یکی از مهمترین منابع تأمین غذایی و دارویی بشر درطول نسل ها بوده اند. از نقطه نظر تاریخی، گیاهان اهمیت فراوانی در توسعه جوامع داشته اند و تحقیقات وسیعی برای یافتن فرآورده ها ومواد طبیعی دارویی گیاهی در طول تاریخ انجام شده، اما نکته حائز اهمیت اینجاست که تنها کمتر از  ۱۰ درصد از مجموع ۲۵۰۰۰۰ گونه گیاهی جهان برای بیش از یک عملکرد زیست شناختی، شناسایی و مورد استفاده قرار گرفته اند.  بر اساس آمارهای منتشره توسط (WHO)[1] ، تنها بین ۳۵ تا ۷۰ هزار گونه گیاه دارویی در طول زمان برای حداقل یک یا چند بار مورد مصرف قرار گرفته است. در حال حاضر، ۲۵ درصد از داروهای موجود، منشأ گیاهی دارند و ۱۲درصد  داروها نیز از منابع میکروبی ساخته شده اند. پتانسیل تولید داروهای گیاهی در طبیعت بسیار بالاست. برای نمونه گفته می شود ۱۲۵۰۰۰ گونه گیاه دارویی در جنگلهای استوایی جهان یافت می شود. ارزش اقتصادی و تجاری گیاهان دارویی فوق العاده زیاد است. در بعضی آمارها ارزش تجارت جهانی گیاهان دارویی بالغ بر ۴۳میلیارد دلار در سال برآورد شده و طی آمار منتشره شده فروش فرآورده های گیاهی در سال ۱۹۹۷ بالغ بر ۳/۲۴ میلیارد دلارآمریکا بوده است. (۱۲۲)

گرایش عمومی جامعه به استفاده از داروها و درمانهای گیاهی و به طور کلی فرآورده های طبیعی به ویژه در طی سالهای اخیر روبه افزایش بوده و مهمترین علل آن، اثبات اثرات مخرب و جانبی داروهای شیمیایی از یک طرف و ایجاد آلودگی های زیست محیطی که کره زمین را تهدید می کند از سوی دیگر بوده است. بیش از ۶۰ درصد مردم آلمان و بلژیک و ۷۴ درصد انگلیسی ها تمایل به استفاده از درمانهای طبیعی گیاهی دارند. ضمن اینکه طبق آمار سازمان بهداشت جهانی بالغ بر ۸۰ درصد مردم جهان به ویژه در کشورهای در حال توسعه و نواحی فقیر و دور افتاده عمده ترین نیازهای درمانی خود را از گیاهان دارویی تأمین می کنند. از سوی دیگر گیاهان دارویی جزء ذخایر و منابع طبیعی هستند و بسیاری از کشورها کم یا زیاد از یک چنین منبعی برخوردارند که نوع، تعداد و تنوع گونه های گیاهی بر اساس شرایط و موقعیت جغرافیایی هر منطقه متفاوت است. متأسفانه سودآوریهای کلان اقتصادی و توجه روز افزون به تجارت جهانی گیاهان دارویی، مشکلات و مسائل ناگواری را برای این منابع به وجود آورده و نسل گونه های گیاهی را با خطر انقراض مواجه ساخته است. چرا که بخش عظیمی از تجارت، مربوط به گونه های گیاهی دارویی است که از طبیعت جمع آوری شده و بعضاً با شیوه های نادرست، نه تنها به انقراض نسل گونه ها می انجامد بلکه تنوع زیستی منطقه و جهان را  نیز با خطر نابودی مواجه می سازد. استفاده مطلوب، منطقی و بهینه از این منابع که به لحاظ فناوری بسیار کم هزینه تر و ساده تر از صنایع دارویی شیمیایی است، می تواند ضمن تأمین بخشی از نیازهای عمده بهداشتی و درمانی جامعه از خروج مقادیر متنابهی ارز جلوگیری نموده و مانع گسترش وابستگی به بیگانگان شود. بنابراین با اتخاذ سیاستها و راهکارهای مناسب و مبتنی بر یک شناخت واقع گرایانه از وضعیت موجود این منابع و کاربرد روشهای علمی و صحیح در تمام ابعاد اعم از کاشت، داشت، برداشت و بهره برداری صنعتی و اقتصادی آن، چه از طبیعت وچه به صورت کشت مکانیزه، میتوان به درکی واقعی و اصولی در خصوص نقش و بازدهی گیاهان دارویی در جوامع رو به رشدی همچون ایران رسید و علاوه بر حفظ و حراست از این سرمایه های ملی به شکوفایی و توسعه پایدار جامعه نیز دست یافت.(۱۲۲)

۱-۲-۱- موارد مهم در تولید گیاه دارویی

اگر نحوه آماده ‌سازی داروهای گیاهی و تحویل آنها به مردم به نحو صحیح انجام نگیرد خواص درمانی گیاه از بین رفته یا تقلیل می‌یابد که این امر موجب عدم تأثیر گیاه در درمان بیماری می‌گردد.

از مواردی که باعث کاهش اثر بخشی گیاه می‌گردد: کشت در زمینی که از نظر مواد خاص مورد نیاز گیاه، دچار کمبود باشد، عدم مبارزه صحیح با آفات و بیماریهای گیاهان دارویی کشت شده که اغلب موجب کاهش مواد مؤثر گیاه یا تغییر نسبت ترکیبات مفید گیاه می‌گردند، رعایت نکردن زمان مناسب برداشت (برحسب وضعیت هوا و ساعات روز)، خشک کردن گیاه در شرایط نامناسب (از نظر درجه حرارت، مدت زمان خشک کردن یا سرعت خشک کردن و…)، عدم نگهداری صحیح و بسته‌بندی مناسب (فرّار بودن برخی ترکیبات، آلودگی گیاه برداشت شده به قارچ یا باکتری و…)، تقلبات دارویی (برخی از اوقات به‌عمد یا غیرعمدی، گیاهی به‌عنوان گیاه دیگر به صرف داشتن ظاهر مشابه فروخته می‌شود و این مسأله علاوه بر اینکه در سطح گونه گیاهی – به فراوانی – اتفاق می‌افتد، گاهی در حد جنس گیاه نیز صورت می‌گیرد).(۱۰)

۱-۲-۲- ویژگی های خاص تولید گیاهان دارویی و معطر

ویژگی های خاص تولید گیاهان دارویی و معطر را می توان به صورت زیر نام برد:

تنوع زیادی در گیاهان و گونه های دارویی وجود دارد.

مواد مؤثره آنها دارای اهمیت فوق العاده ای است.

شرایط اگرواکولوژیکی تأثیر شگرفی بر مواد مؤثره آنها دارد.

تجارت آنها نسبتاً کم، قیمت شان ناپایدار و در تجارت آنها رقابت جهانی وجود دارد.

۱-۲-۳- شکل های مصرف گیاهان دارویی

گیاهان دارویی و معطر عمدتا به فرمهای زیر مصرف می شوند:

گیاه تازه

گیاه خشک شده یا کنسرو شده

بصورت فرآوری شده توسط حرارت

استحصال مواد موثره در صنعت

۱-۲-۴- روش تهیه برخی از اشکال مصرفی داروهای گیاهی

دم کرده:

مقدار تعیین شده از پودر گیاه را، در مقدار معینی از آب جوش ریخته و به بهم می‌زنند. بعد روی ظرف را پوشانده و به مدت ۳۰-۱۵ دقیقه صبر می‌کنند سپس آن را صاف می‌کنند.

جوشانده:

۱٫جوشانده ملایم: مقدار معینی از گیاه خردشده را با ۴/۱ لیتر آب جوش مخلوط کرده، آن را کمی می‌جوشانند. سپس آن را از حرارت دور کرده، صبر می‌کنند تا دم بکشد. سپس آن را صاف می‌کنند.

۲٫جوشانده  معمولی: تفاوت آن با جوشانده ملایم در افزایش زمان جوشش است.

خیسانده:

این شکل برای مواد مؤثری که در اثر حرارت از بین می‌روند، توصیه می‌شود. برای تهیه خیسانده- ی سرد، مقدار مشخصی از پودر گیاه را در حجم معینی از آب ریخته، درِ ظرف را ۶ الی ۱۲ ساعت می‌بندند. سپس محتویات ظرف را صاف می‌کنند.(۸)

[۱] World Health Organization

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.