313 views
پیشینه تحقیق ویروسهای بیماریزای سیب زمینی و ویروس ایکس سیب زمینی (Potato virus X) و روشهای ردیابی آن دارای ۵۶ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
مقدمه: ۵
۱- گیاهشناسی سیب زمینی ۵
۱-۱) برگ ۶
۱-۲) ساقه ۶
۱-۳) غده ۶
۱-۴) جوانه ۷
۱-۵) ریشه ۷
۱-۶) گل ۷
۲- ارقام سیب زمینی ۷
۳- تاریخچه ۹
۴- مواد موجود در سیب زمینی ۱۰
۵- مراحل کشت سیب زمینی ۱۰
۵-۱) آماده کردن زمین برای کاشت سیبزمینی ۱۰
۵-۲) آمادهکردن غدهها براى کاشت سیبزمینى ۱۱
۵-۳) کاشتن غدهها ۱۲
۵-۴) آبیاری سیب زمینی ۱۳
۵-۵) کوددهی سیبزمینی ۱۴
۵-۶) وجین کردن و خاک دادن سیبزمینی ۱۴
۵-۷) برداشت ۱۵
۶- مراحل پس از برداشت و فرآوری سیب زمینی ۱۶
۷- اهمیت اقتصادی سیب زمینی ۱۷
۸-ویروسهای بیماریزای سیبزمینی ۱۹
۹-ویروس ایکس سیبزمینی (Potato virus X) ۲۳
۹-۱)آرایهبندی ۲۳
۹-۲)علائم ۲۴
۹-۳)دامنه میزبانی طبیعی ویروس ایکس سیبزمینی ۲۵
۹-۴)گونه های میزبانی بکار رفته جهت تشخیص PVX ۲۶
۹-۵)انتقال و انتشار ویروس ۲۶
۹-۶)پراکنش جغرافیایی ۲۷
۹-۷)خصوصیات ژنوم ۲۷
۹-۸)خصوصیات پیکره ویروس ۲۹
۹-۹)تکثیر ویروس ایکس سیبزمینی در گیاه ۳۰
۹-۱۰) تنوع ژنتیکی ویروس ایکس سیبزمینی: ۳۱
۱۰- روشهای ردیابی ویروس ایکس سیبزمینی ۳۳
۱۰-۱) سرولوژی ۳۳
۱۰-۲) بررسیهای مولکولی واکنش زنجیرهای پلیمراز Polymerase Chain Reaction (PCR) ۳۵
۱۱- مطالعات انجام شده در ایران ۴۱
منابع ۴۴
خشتی، معصومه. ۱۳۸۹ .سمینار کشت سیب زمینی و بررسی مشکلات مربوط به آن در منطقه بالاده-ترویج و توسعه فعالیت های کشاورزی.
آمارنامه جهاد کشاورزی-جلد اول: محصولات زراعی ۸۸-۱۳۸۷٫
جعفرپور، بهروز.۱۳۷۰٫ بیماری های سیب زمینی.انتشارات دانشگاه مشهد.
حسن پناه، داوود و حسن آبادی، حسن، ۱۳۸۹٫ بررسی صفات کمی ارقام سیب زمینی در کشت بهاره و کشت بعد از برداشت جو در استان اردبیل. سازمان جهاد کشاورزی اردبیل. صفحه ۲۵٫
سرداری، مقصود و اطمینان. پری. ۱۳۶۹٫نکات فنی کاشت، داشت،برداشت و نگهداری سیب زمینی. اداره ترویج کشاورزی آذربایجان غربی.
کاظمی.م، حسن آبادی. ح، خدادادی.م، توکلی. ح و معصومی. ع، ۱۳۸۷٫ مدیریت تولید سیب زمینی در تنشهای محیطی. همایش سیب زمینی غذای آینده. دانشگاه پیام نور.
بیک زاده، ناصر.۱۳۷۵٫ بررسی ویروس X سیب زمینی(PVX) در شمال خراسان. دانشگاه فردوسی مشهد
Hijmans, R. J. 2001. Geographic distribution of wild potato species. American journal of botany (Botanical Society of America). 88, 2101–۱۲٫
Sinkovec, A. and Magdalena, H. G. 2004. Bryndzové Halušky / Potato Dumplings with ‘Bryndza’ Sheep Cheese and Bacon. Culinary Cosmic Top Secrets A Nato Cookbook. Lulu. pp 115–۱۱۶٫
George, R. 1978. Vegetable Production in Iran. World Crops, 208-209.
Englyst, H. N., Kingman, S. M. and Cummings, J. H. 1992. Classification and measurement of nutritionally.
Laufer, B., 1938. The American Plant Migration. Part 1: The Potato Anthropology Series. Field Museum of Natural History. Publication Chicago. 28, 14-18.
در بین گیاهان دو لپه، سیب زمینی مهمترین محصول زراعی است که، پس از گندم، برنج و ذرت در رتبه چهارم جهانی قرار دارد (FAO, 2009). تولید سیبزمینی در جهان طبق گزارشات سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در سال ۲۰۰۹، معادل ۳۱۴ میلیون تن بوده است (FAO, 2009).
طبق گزارشات فائو چین بالاترین رکورد تولید سیبزمینی را در سال ۲۰۰۹ در جهان داشته است و بعد از آن به ترتیب روسیه و هند در مقامهای دوم و سوم و آمریکا در مقام چهارم قرار گرفته اند و ایران از نظر تولید سیب زمینی در مقام چهاردهم جهان و دوم خاورمیانه قرار می گیرد (FAO, 2009). تولید سیب زمینی در کشور ما از اهمیت خاصی برخوردار است و فائو تولید سیب زمینی ایران را در سال ۲۰۰۹ میلادی چهار میلیون و ۱۰۷ هزار و ۶۲۶ تن اعلام کرده است. استان همدان با ۶۳/۱۶درصد اراضی تحت کشت سیبزمینی کشور، در مقام نخست قرار دارد. میزان تولید سیب زمینی در این استان حدود نیم میلیون تن برآورد شده است (آمارنامه جهاد کشاورزی، ۱۳۸۸).
بر اساس اعلام فائو سطح زیر کشت سیبزمینی در ایران در سال ۲۰۰۹ میلادی نسبت به سال ۲۰۰۸ با کاهش ۲/۱۳ درصدی به ۱۵۳ هزار و ۹۹۵ هکتار رسید (FAO ,2009).
بیماریهای ویروسی نقش مهمی در کاهش عملکرد سیبزمینی دارند. در این بین ویروس ایکس سیبزمینی (Potato virus X– PVX) موجب کاهش محصول سیبزمینی از ۱۰ تا ۲۰ درصد میگردد، این موضوع نشان دهنده گسترش بیماریهای ویروسی در مزارع سیبزمینی کشور و لزوم تدوین برنامههایی برای مدیریت آنها میباشد. اولین گام در تدوین چنین برنامههایی، داشتن اطلاعات کافی از وضعیت (فراوانی و پراکنش) آلودگی ویروسی و شناخت خصوصیات جدایههای غالب ویروسی در هر منطقه میباشد.
سیبزمینی با نام علمی Solanum tuberosum گیاهی از تیره سیبزمینیان (Solanaceae) میباشد که با بیش از ۹۰ جنس و ۲۰۰۰ گونه وحشی و زراعی در سراسر جهان به ویژه در نواحى گرمسیر و نیمهگرمسیر پراکنده است و حدود ۱۵۰ گونه آن غده تولید میکند (Hijmans, 2001). سیب زمینی دارای برگهای مرکب و بریده و گلهای سفید یا بنفش است و ارتفاع آن کم میباشد. ساقه هوایی سیب زمینی دارای بریدگیهایی مرکب از ۷ تا ۱۲ برگچه اصلی است و در فواصل این برگچه نیز برگچههایی کوچکتر وجود دارد. انواع مختلف سیبزمینی بر حسب رنگ گل و پوستهای زیر زمینی آن تقسیم بندی میشود. در روی پوست سیب زمینی سوراخهای کوچکی وجود دارد که دارای جوانه است و این جوانه ها منشاء گیاه تازه میباشند. میوهای سیب زمینی کوچک، کروی، قرمز، سته و سمی است. این گیاه یکی از مهمترین سبزیجات در سراسر جهان، مخصوصاً در اروپا، آمریکای شمالی و جنوبی می باشد (Hijmans, 2001).
برگهای سیب زمینی کمی کرکدار بوده و به صورت متناوب و مرکب و هر برگ دارای ٩برگچه یا بیشتر میباشد. کرک هایی که در سطح برگ ها وجود دارند حاوی مقداری سم سولانین بوده که این سم میتواند یک سیستم دفاعی به خصوص در مقابل شته باشد .
دو نوع ساقه در سیب زمینی وجود دارد یکی ساقه هوایی و دیگری ساقه زیر زمینی یا استولن. ساقه هوایی خود ممکن است به سیستم روزت که در آن برگها در سطح خاک گسترش مینمایند و یا به صورت خوابیده روی زمین و یا به صورت کاملاً ایستاده باشد ولی ساقه زیرزمینی به صورت رونده و افقی در سطح زیرین خاک رشد مینماید که میتواند به صورت جانبی از ساقه عمودی نیز منشأ بگیرد و در صورت سبک بودن بافت ممکن است استولن مجدداً از غده ای به غده دیگر یا از غده اولیه منشأ گیرد .
غده ساقه تغییر شکل یافته ای است که با ذخیره نمودن مقدار زیادی نشاسته به صورت غده در آمده و اشکال مختلفی دارد.
از هر چشم غده جوانه بیرون میآید که دارای ساقههای جانبی بوده و ریشه تولید مینمایند. بر آمدگیهای روی سیب زمینی با جوانه هایی پوشیده شده که به آن چشم سیب زمینی میگویند.
ریشه از ساقههای جانبی جوانه به وجود میآید .بوته ای که از کاشت غده به وجود میآید دارای ریشه افشان بوده و در صورت مساعد بودن خاک ممکن است تا یک متر در زمین نفوذ کند.
گلهای سیب زمینی منظم و دارای رنگ سفید مایل به قرمز یا ارغوانی است که به صورت گل آذین ۵ تائی میباشند. هر گل دارای ۵ کاسبرگ، ۵ گلبرگ پیوسته، ۵ پرچم و با دمگلهای بلند در انتهای ساقه قرار دارند. لقاح به صورت خودگشن انجام و میوهای غیر خوراکی و دارای سولانین به قطر دو سانتیمتر تولید مینماید و هر میوه دارای تعدادی دانه است (خشتی، ۱۳۸۹).
در ایران نیز این محصول از جایگاه ویژهایی در تغذیه مردم برخوردار است، مخصوصاً با رشد جمعیت کشور روز به روز بر اهمیت آن افزوده میشود (جعفرپور، ۱۳۷۰). این گیاه دارای ارقام مختلفی است که آنها را به زودرس، دیررس و میانهرس تقسیم میکند:
۲-۱) رقمهاى خیلى زودرس و زودرس: دوره کامل براى رشد و تولید غده در رقمهاى خیلى زودرس ۷۰ تا ۸۰ روز و در رقمهاى زودرس ۸۰ تا ۹۰ روز است. عملکرد این ارقام در مقایسه با رقمهاى دیررس کمتر است که به علت بالا بودن درصد آب در غده، کم بودن ماده خشک و نازکى پوست غده، قابل ذخیره بهصورت انبارى نیست و باید تازه مصرف شود. این رقمها به سیبزمینى بهاره معروف هستند. مارفونا، سینورا، فونتانه، اوشینا و ناتاشا از ارقام بهاره رایج در ایران است (حسن پناه و حسن آبادی، ۱۳۸۹).
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر