تحقیق پروتئین شوک حرارتی (HSP) و نقش Hsp70 و Hsp90 در فیزیولوژی سلولی و تاخوردگی پروتئین‌ها و بیماری ها

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق پروتئین شوک حرارتی (HSP) و نقش Hsp70 و Hsp90 در فیزیولوژی سلولی و تاخوردگی  پروتئین‌ها و بیماری ها دارای ۲۳  صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۲- مقدمه    ۴
۲-۱- گاو هلشتاین    ۴
۲-۲- صفات تولیدی    ۵
۲-۲-۱- تولید شیر روزانه    ۵
۲-۲-۲- چربی و پروتئین شیر    ۶
۲-۳- چاپرون    ۶
۲-۴- کلیات پروتئین شوک حرارتی (HSP)    ۷
۲-۵- طبقه‌بندی HSP    ۷
۲-۵-۱- خانواده پروتئین شوک حرارتی ۷۰ کیلو دالتونی (Hsp70)    ۸
۲-۵-۲- خانواده پروتئین شوک حرارتی ۹۰ کیلو دالتونی(Hsp90)    ۸
۲-۶- فعال شدن Hspها در پاسخ به شوک حرارتی    ۱۰
۲-۷- Hsp70 و Hsp90 و سیستم ایمنی    ۱۱
۲-۸- نقش Hsp70 و Hsp90 در فیزیولوژی سلولی    ۱۲
۲-۸-۱-نقش در تنظیم شکل فضایی پروتئین‌ها    ۱۲
۲-۸-۲-هدف جدید داروی ضد تومور گلدانامایسین (Geldanamyscin)    ۱۲
۲-۸-۳- جابجایی گیرنده در سیتوپلاسم    ۱۳
۲-۸-۴- انتقال از منافذ هسته    ۱۳
۲-۹- نقش Hsp70 و Hsp90 در تاخوردگی (Folding) پروتئین‌ها    ۱۳
۲-۱۰- Hsp70 و Hsp90 و تنظیم آپوپتوزیس    ۱۴
۲-۱۱- Hsp70 و Hsp90 و بیماری‌ها    ۱۶
۲-۱۱-۱- سرطان    ۱۷
۲-۱۱-۲- دیابت    ۱۷
۲-۱۲- چند شکلی‌های Hsp70 و Hsp90    ۱۷
منابع    ۱۹

منابع

فصیحی هرندی، ا.، اشرفی، ح. و عبدمیشایی، س. (۱۳۷۷). روش rapd-pcr به‌عنوان مارکر DNA در ژنتیک و اصلاح نباتات.پژوهش و سازندگی. (۲۹): ۶۰-۵۶٫

نافذ، م. حسنی، س.، سمیعی، ر.، و زره داران، س. (۱۳۹۱). ارزیابی ژنتیکی صفات تولیدی و تولید مثلی در گاوهای هلشتاین شمال کشور. نشریه پژوهش‌های علوم دامی ایران. ۴ (۱): ۷۷-۶۹٫

نجاتی جوارمی، ا. (۱۳۷۸). اصلاح نژاد گاو‌های شیری. مجله دامداران. ۳۸-۳۴٫

آصفی، ی. (۱۳۹۲). برآورد فنوتیپی صفات تولیدی و همبستگی فنوتیپی بین آن‌ها در گاوهای زایش اول هلشتاین ایران. دومین سمینار ملی ملی مدیریت پرورش دام و طیور دانشگاه شهید باهنر کرمان. ۱۹۷-۱۹۴٫

قاضی خانی شاد، ع.، حیدری، م. و صیادنژاد، م. ب. (۱۳۹۰). بررسی اثر سن اولین زایش و سن مادر بر روی صفات تولیدی گاوهای هلشتاین ایران. مجله دانش و پژوهش علوم دامی. (۷): ۵۱-۴۱٫

قربانی، غ. ر. و خسروی نیا، ح. ا.(١٣٩٠). اصول پرورش گاوهای شیرده. دانشگاه صنعتی اصفهان.ویرایش دوم. چاپ هفتم. ۲۴٫

رضوی، س.، وطن، خ. م.، میرزایی، ح. ورکوعی، م. (۱۳۸۶). برآورد‌ روند‌ ژنتیکی صفات تولید‌ی د‌ر گاوهای هلشتاین استان مرکزی. پژوهش و سازندگی در امور دام و آبزیان. (۷۷): ۶۱-۵۳٫

دادار،م. (۱۳۷۵). مطالعه و تخمین پارامترهای ژنتیکی صفات اقتصادی در گاوهای بومی گلپایگانی. پایان‌نامه کارشناسی ارشد. دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد. مشهد. ۵٫

دلیرژ، ن.، ملک خطابی، پ. و اکبری، ق. (۱۳۹۱). بهینه‌سازی میزان تولید پروتئین‌های شوک حرارتی HSP- 70 و gp96 در رده‌های سلولی پروستات و اریترولوکمی، به منظور به کار گیری در تهیه‌ی واکسن سرطان. مجله دانشکده پزشکی اصفهان. ۳۰ (۱۷۹): ۹-۱٫

مددخواه،م. (۱۳۸۹). بررسی خصوصیات ظاهری و ظرفیت تولیدی گاوهای بومی گیلان. گزارش نهایی طرح تحقیقاتی مرکز تحقیقات و منابع طبیعی گیلان.

مسعودی، ع. ا.، مریدی، م.، احمدپناه، ج.، واعظ ترشیری، ر. و سیدآبادی، ح. ر. (۱۳۹۰). مطالعه مولکولی تکاملی و طبقه بندی ژن‌های خانواده پروتئین ۷۰ کیلو دالتونی شوک گرمایی (HSP70) درگاو. مجله علوم دامی ایران. ۴۲ (۲): ۱۸۷-۱۷۹٫

مطیعی،م.، تولائی، م. و نصر اصفهانی، م.ح. (۱۳۹۰). نقش و تأثیر پروتئین شوک حرارتی A2 در ناباروری مردان. مجله علوم تشریح ایران. ۹ (۳۷): ۳۵۸-۳۳۷٫

رضایی اول، م.، استقامتی، ع. ر.، علمداری، ا.، افسانه، م.، پاشا میثمی، ع. و نخجوانی، م. (۱۳۸۹). پروتئین شوک حرارتی ۷۰ کیلودالتونی و دیابت نوع ۲٫ مجله دیابت و لیپید ایران. ۹ (۳):۲۷۶-۲۸۲٫

روشن، ح.، فرهنگ‌فر، ه. امام جمعه کاشان، ن. و فتحی نصری، م.ح. (۱۳۹۱). بررسی اثر برخی عوامل محیطی بر خصوصیات تولید شیر برآورد شده توسط تابع غیر خطی گمپرتز در گاوهای هلشتاین مشهد. نشریهپژوهش‌هایعلومدامیایران. ۴ (۲): ۱۵۲- ۱۶۷٫

صالح‌پور، ش. (۱۳۸۹).درسنامه غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران. تهران. ۱۲-۹٫

طاهری دزفولی، ب. (۱۳۹۰). ژنتیک مقاومت به تنش حرارتی در گاو شیری. فصلنامه پژوهش علوم دامی،سال سوم. (۳): ۱۰۴-۱۱۲٫

غفاری، م.، صادقی، م.، نجاتی جوارمی، ا.، مرادی شهر بابک، م. و فرجی، ر. (۱۳۹۲). مطالعه چند شکلی در ناحیه پروموتور ژن پروتیئن شوک حرارتی (Hsp70) و ارتباط آن با صفت نرخ باروری در گاوهای هلشتاین و سرابی. مجله بیوتکنولوژی کشاورزی علمی پژوهشی. ۵ (۴): ۹۷-۸۳٫

فروتن جهرمی، ف.، کشتگر، س.، طلایی، ط. و میرخانی، ح. (۲۰۱۲). بررسی اثر جلدانامایسین در حضور و عدم حضور یک آنتی اکسیدان (ترولوکس) بر تحرک و بقاء اسپرم، واکنش آکروزومی و آسیب بهDNA در نمونه‌های انسان نورموزواسپرمی. پایان‌نامه کارشناسی ارشد گروه فیزیولوژی دانشکده علوم پزشکی شیراز. شیراز. ۱۸-۱۶٫

 مقدمه

در زمینه اصلاح نژاد دام آن مطلبی که همیشه اهمیت داشته و مورد بررسی قرار گرفته است، مسأله انتخاب حیوانات بوده است. صفات مختلف یک حیوان را می‌توان از نظر تعداد ژن‌های کنترل کننده و میزان تأثیر عوامل محیطی به دو دسته صفات کیفی و صفات کمی تقسیم کرد. صفات کیفی توسط یک یا تعداد کمی ژن کنترل و بیان می‌شود و عوامل محیطی در بروز این صفات تأثیر چندانی ندارد. ولی صفات کمی اغلب توسط تعداد زیادی ژن کنترل می‌شوند و در بروز آن‌ها عوامل محیطی مؤثر هستند. اغلب صفات کیفی وراثت پذیری بالایی دارند، در نتیجه انتخاب و اصلاح این صفات نسبتاٌ آسان است و غالباٌ نیازی به انتخاب غیر مستقیم وجود ندارند. ولی صفات کمی که عوامل محیطی بر آن‌ها مؤثر است، فنوتیپ موجود ممکن است گویای ژنوتیپ صفات نباشند، برای رفع این مشکل تکنیک‌های پیشرفته اصلاح نژاد با استفاده از علم آمار تدوین شده است. این روش‌ها در چندین سال اخیر بسیار مفید بوده و پیشرفت‌های قابل توجهی را موجب شده‌اند. امروزه تکنولوژی ژنتیک مولکولی انقلابی در تجزیه ژنتیکی گونه‌های اهلی ایجاد کرده است. به طوری که بر اساس آن می‌توان چند شکلی را در سطح DNA شناسایی و از آن به عنوان نشانگرهای مولکولی استفاده کرد و به مطالعه افراد در موجودات مختلف پرداخت (فصیحی هرندی و همکاران، ۱۳۷۷؛ نجاتی جوارمی، ۱۳۷۸).

اخیرأ مطالعات در زمینه مکانیسم ژنتیکی و مولکولی مقاومت تنش حرارتی، با استفاده از روش‌های نوین ژنتیکی مورد توجه قرار گرفته است. روش‌های جدید به پژوهشگران این امکان را می‌دهد که شرایط ویژه تولیدی، فیزیولوژیک و سلامتی دام را در سطح ژن بررسی و مشخص نمایند (اسپور و همکاران ۲۰۰۷).

۲-۱- گاو هلشتاین

طبق نظریه کان فان یک نژاد از یک حیوان به گروه بزرگی از حیوانات داخل یک گونه اطلاق می‌شود که دارای منشأ مشترکی هستند و می‌توان صفات خاص نژادی را در آن‌ها با یک دامنه تغییرات محدود مشاهده نمود و قادرند این ویژگی‌ها را با تغییرات محدودی به فرزندانشان انتقال دهند. معمولاٌ این ویژگی‌های نژادی مربوط به صفات تولیدی و مورفولوژیکی آن‌ها می‌باشد. البته این کار بسیار مشکلی است که تعاریف کاملا مشخص و دقیقی از صفات کمی برای معرفی یک نژاد داشته باشیم، چون این ویژگی‌ها به صورت ثابت نیستند. بنابراین می‌توان صفات کمی یک نژاد را با میانگین مشخص نمود، اگر چه دامنه تغییرات افراد از میانگین زیاد است.در گاوداری‌های صنعتی کشور اغلب اقدام به پرورش و نگه‌داری گاوهای شیری نژاد هلشتاین می‌نمایند. عملکرد صفات تولید شیر در این نژاد در جدول ۱-۲ ارائه شده است (دادار، ۱۳۷۵؛ قربانی و خسروری،۱۳۹۰).

جدول ۲-۱- برخی از خصوصیات تولیدی گاو هلشتاین

مشخصات مقادیر
تولید شیر روزانه (کیلوگرم) ۲۵-۳۰
تولید شیر در یک دوره شیردهی (کیلوگرم) ۵۷۰۰-۴۸۰۰
درصد چربی ۵/۳-۶۵/۳
درصد پروتئین ۱۷/۳-۲۲/۳

۲-۲- صفات تولیدی

پرورش گاو شیری یکی از بخش‌های مهم صنعت دامپروری است و برای پرورش‌دهندگان گاو شیری، تولید شیر منابع اصلی درآمد بوده و از مهم‌ترین صفات در شاخص انتخاب محسوب می‌شوند. از آن‌جا که هدف اصلی از برنامه‌های اصلاح نژاد در گاوهای شیری، افزایش تولید، بهره‌وری سیستم‌های تولیدی، انتخاب و دست‌یابی به پیشرفت ژنتیکی است، محققین اصلاح نژاد دام اطلاعاتی را مورد توجه قرار می‌دهند که بتوانند ارزش ژنتیکی دام را به خوبی نشان دهند. در طی دهه‌های اخیر با پیشرفت علم ژنتیک موفقیت‌های زیادی در زمینه اصلاح نژاد دام‌ها و در نتیجه افزایش تولیدات دامی به دست آمده است. صفات تولیدی در گاوهای شیری (مقدار شیر، درصد چربی و پروتئین) جزء صفات کمی بوده که تعداد زیادی ژن مسئول کنترل آن‌ها می‌باشند و با توجه به وراثت‌پذیری متوسط، امکان رکورد برداری دقیق وآسان و ارزش اقتصادی بالا، مورد توجه متخصصان اصلاح نژاد قرار گرفته است (قاضی خانی شاد و همکاران، ۱۳۹۰).

لازم است بدانیم تغییراتی که در طی سالیان متمادی در عملکرد تولیدی رخ داده است یا رخ نداده است می‌توان در صورت وجود واریانس این مسئله را علت‌یابی کرد. این تغییرات می‌تواند ناشی از عوامل ژنتیکی و محیطی اعم از تأثیر اقلیم، مدیریت، اندازه گله و سایر عوامل که برخی نامشخص و عده‌ای شناخته شده‌اند، باشد (آصفی، ۱۳۹۲).

۲-۲-۱- تولید شیر روزانه

از میان صفات حائز اهمیت در عملکرد اقتصادی گاوهای شیری، صفات تولیدی (نظیر تولید شیر) در انتخاب گاوهای شیری جهت افزایش ارزش اصلاحی و سود اقتصادی دارای اهمیت ویژه‌ای می‌باشند که علاوه بر عوامل ژنتیکی، تحت تأثیر عوامل محیطی نیز می‌باشد. علی رغم وجود جمعیت قابل توجه گاو شیری در کشورهای در حال توسعه، میزان تولید شیر به ازای هر رأس گاو پایین بوده که می‌توان آن را با عواملی نظیر دوره‌های شیردهی، فصل زایش و سال زایش مرتبط دانست. تفاوت مقدار تولید در گله‌های مختلف و یا در بین گاوهای یک گله تحت تأثیر عواملی است که مانع از شناخت دقیق ارزش اصلاحی حیوانات می‌گردد. لذا باید این عوامل و میزان تأثیر آن‌ها را قبل از برآورد ارزش اصلاحی حیوانات تعیین و  سپس رکوردها را برای آن‌ها تصحیح نمود (روشن و همکاران، ۱۳۹۱).

در مطالعات انجام شده در گاو هلشتاین ایران توارث‌پذیری صفت تولید شیر در محدوده‌ی ۲۰/۰-۳۲/۰ تخمین زده شده است. دامنه روند ژنتیکی و فنوتیپی تولید شیر ۳۰۵ روز در مطالعات مختلف به ترتیب ۹۹/۱۰- تا ۷۸/۲۴۹ و ۲۳/۴۴ تا ۸۵/۲۷۱ کیلوگرم در سال می‌باشد (نافذ و همکاران، ۱۳۹۱).

توارث‌پذیری تولید شیر در یک دوره‌ی شیردهی بسیار متفاوت گزارش شده است و از حداقل ۱۲/۰ تا حداکثر ۴۷/۰ گزارش شده است. از طرفی همبستگی صفت تولید شیر روزانه با تولید در یک دوره‌ی شیردهی با توجه به گزارش کامرون (۱۹۹۷) بسیار بالا گزارش شده است که در این صورت به منظور انتخاب افراد برتر می‌توان از رکوردهای شیر روزانه استفاده کرد (استرادلئون و همکاران، ۲۰۰۸؛ حسین‌پور مشهدی و همکاران، ۲۰۰۸).

۲-۲-۲- چربی و پروتئین شیر

در مطالعات انجام شده روی گاو هلشتاین ایران توارث‌پذیری صفت چربی شیر در محدوده ۳۴/۰-۲۳/۰ تخمین زده شده است و روند ژنتیکی چربی شیر در محدوده ۴۶/۳-۰۶/۰ کیلوگرم در سال گرازش شده است (نافذ وهمکاران، ۱۳۹۱).

رضوی و همکاران (۱۳۸۶) در مطالعات خود روی گاو هلشتاین استان مرکزی وراثت‌پذیری چربی و درصد چربی شیر را به ترتیب ۰۳/۰±۲۳/۰ و ۰۲/۰±۳۲/۰ برآورد کردند. همچنین تکرار پذیری چربی و درصد چربی شیر را به ترتیب ۳۹/۰ و ۴/۰ اعلام کردند. روند فنوتیپی مقدار و درصد چربی را به ترتیب ۲۳/۰ کیلوگرم و ۵/۰ درصد، و روند ژنتیکی آن را ۰۶/۰ کیلوگرم و ۰۲/۰- درصد و روند محیطی آن‌ها را به ترتیب ۲۱/۰ کیلوگرم و ۰۷/۰ تخمین زده‌اند.

در تحقیقات انجام شده در جمعیت گاوهای هلشتاین مناطق مختلف توسط محققین در داخل و خارج کشور وراثت‌پذیری مقدار چربی و درصد چربی به ترتیب در محدوده ۲۳/۰ تا ۳۷/۰ و ۱۴/۰ تا ۳۲/۰ گزارش شده است. همچنین مقادیر روند ژنتیکی برای مقدار چربی ۴۶/۳ کیلوگرم گزارش شده است (رضوی وهمکاران ۱۳۸۶).

۲-۳- چاپرون

پروتئین‌هایی که تا شدن پروتئین‌های دیگر را تسهیل می‌کنند چاپرون (Chaperone) نامیده می‌شوند. این واژه اولین بار توسط ران لاسکی و همکاران مطرح شد. آن‌ها این واژه را برای یک نوع پروتیئن (نوکلیوپلاسمین) که برای تجمع هیستون‌ها و DNA لازم بود به کار بردند. نوکلیوپلاسمین به هیستون‌ها متصل می‌شوند و به تجمع آن‌ها برای تشکیل نوکلئوزوم بدون این‌که خود وارد ساختار بشوند، کمک می‌کنند. بنابراین چاپرون‌ها کاتالیست‌هایی هستند که بدون این‌که خود وارد ساختار شوند باعث تسهیل در شکل گیری پروتئین‌ها می‌شوند. آن‌ها به قسمتی از پروتیئن تاخورده متصل شده و باعث ثبات آن ناحیه می‌شوند که این ثبات باعث هدایت پلی‌پپتید به تا خوردن صحیح سه بعدی می‌شود. فقدان چاپرون سبب تا نخوردن صحیح و یا عدم ثبات پلی‌پپتید خواهد بود که این عدم تاخوردگی و بی‌ثباتی سبب ایجاد کمپلکس‌های نامحلول می‌شود. همچنین ثبات پلی‌پپتیدهای تانخورده هنگام عملکرد اندامک‌های درون سلولی نقش مهمی دارند.، که نمونه‌ی بارز آن را در انتقال پروتئین‌ها از سیتوزول به داخل میتوکندری می‌توان دید. بسیاری از چاپرون‌ها به عنوان یک پروتئین شوک حرارتی (Heat shock protein) شناخته شده‌اند (پنرتو، ۲۰۰۲؛ ها و همکاران، ۲۰۰۹؛ گوپتا وهمکاران، ۲۰۱۰).

۲-۴- کلیات پروتئین شوک حرارتی (HSP)

برای نخستین بار در سال ۱۹۶۲ دانشمندی به نام ریتوسا واکنش سلول نسبت به شوک حرارتی در کرموزوم‌های بزاقی مگس سرکه (Drosophila melanogaster) گزارش شد. کرموزوم‌ها بعد از قرار گرفتن در معرض حرارت، حالت متورمی را نشان دادند (ررول و همکاران، ۲۰۱۱). ۱۲ سال بعد محصولات ژنی مسئول این فرآیند شناسایی شده و پروتیئن شوک حرارتی (HSP: Heat Shock Protein) نام گرفت (تایسایر و همکاران، ۱۹۷۴).

پروتئین‌های شوک حرارتی به عنوان پروتئین‌های بسیار حفاظت شده هستند که تحت شرایط شوک گرمایی القا می‌گردند. بعداٌ مشخص شد که این پروتئین‌ها توسط استرس‌های دیگر مثل پرتو فرابنفش، استرس اکسیداتیو، مواد شیمیایی، ایکسمی، تغییرات میزان گلوکز، ایجاد آنالوگ گلوکز و اسیدهای آمینه، حضور یون‌های مختلف، اتانول، فلزات مختلف، داروها، هورمون‌ها، عفونت باکتریایی و ویروسی نیز فعال می‌گردند. این پروتئین‌ها از جد پروکاریوتی مشتق شده‌اند (مایر و بوکان، ۲۰۰۵: ویتلی و همکاران، ۱۹۹۹).

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.