تحقیق گل داوودی و بهبود طول عمر گل های بریده

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق گل داوودی و بهبود طول عمر گل های بریده دارای ۱۳ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۲-۱- اهمیت گل داوودی    ۴
۲-۲- عمر گلدانی داوودی    ۴
۲-۳- انسداد آوندی    ۴
۲-۴-  ضدعفونی کنندهها    ۵
۲-۵- پیشینه تحقیق    ۵
۲-۵-۱-  نمک های هیدروکسی کینولین    ۵
۲-۵-۲- اسانسهای گیاهی    ۷
۲-۵-۳- مس    ۷
۲-۵-۴- هومیک اسید    ۸
منابع    ۹

منابع

میردهقان، س، ح.، زیدآبادی، س.، روستا، ح، ر. ۱۳۹۱٫ برهمکنش اسانس گیاهان دارویی با کلرید کلسیم و نیترات نقره بر خصوصیات کیفی و عمر گل جایی گل بریده رز. فصلنامه تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. جلد چهارم. شماره بیست و هشت. صفحات ۶۶۹ تا ۶۸۳٫

نیکبخت. ع.، کافی. م.، بابالار. م.، اعتمادی. ن.، ابراهیم زاده. ح. و شیا. ی. ۱۳۸۶٫ اثر هومیک اسید بر جذب کلسیم و رفتار فیزیولوژیکی پس از برداشت گل ژربرا. مجله علوم و فنون باغبانی ایران جلد ۸ شماره ۴ صفحات ۲۳۷ تا ۲۴۸.

کریمی، ه. ۱۳۸۵٫ فرهنگ رستنیهای ایران، جلد ۳، ۲۱۲ صفحه.

ادریسی، ب. ۱۳۸۸٫ فیزیولوژی پس از برداشت گلهای بریده. انتشارات پیام دیگر. ۱۵۰ صفحه.

ادریسی، ب. و کلایی، ع. ۱۳۸۳٫ بررسی اثر تیمارهای شیمیایی بر طول عمر و برخی صفات کیفی گلهای شاخه بریده رز و میخک و مقایسه اقتصادی آنها. گزارش نهایی طرح تحقیقاتی ایستگاه ملی تحقیقات گل و گیاهان زینتی.

ادریسی، ب.، حسن زاده، س.، نادریخواه، ن.، انصاری، ف. و عربی، ا. ۱۳۸۶٫ بررسی تأثیر محلولهای نگهداری بر افزایش طول عمر پس از برداشت و شکوفایی گل میخک. سمپوزیوم ملی راهکارهای بهبود تولید و توسعه صادرات گل و گیاهان زینتی ایران. صفحات ۳ تا ۹٫

حسن پور اصیل، م.، حاتم زاده، ع. و نخعی، ف. ۱۳۸۳٫ بررسی اثر دما و تیمارهای مختلف شیمیایی جهت افزایش طول عمر پژوهشنامه علوم کشاورزی، گل های بریده رز رقم ʼباکارʼ. جلد چهارم شماره ۱٫ صفحات ۱۲۱ تا ۱۲۸٫

مسکوکی، غ. و مرتضوی، س. ع. تأثیر اسانس های آویشن روی Aspergillus parasiticus و زنیان در کنترل رشد قارچ گلابی در سردخانه. علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی. جلد دوم. شماره هشت. صفحات ۲۰۷ تا ۲۱۴٫

سماوات، س. ۱۳۸۸٫ اثر پاشش هومیک اسید بر جذب عناصر، میزان پروتئین و خصوصیات پس از برداشت ژربرا رقم مالیبو . نشریه علوم باغبانی ایران، دوره ۴۰، شماره ۱٫ صفحات ۲۵ تا ۳۲٫

الله وردی زاده. ن. و نظری دلجو. م. ۱۳۹۳٫ تأثیر اسید هومیک بر شاخص های مورفوفیزیولوژیک، جذب عناصر غذایی و دوام عمر پس از برداشت گل شاخه بریده همیشه بهار (Calendula officinalis Crysantha) در سیستم هیدروپونیک. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای، سال پنجم، شماره هجدهم،  صفحات ۱۳۳ تا ۱۴۲٫

حسینی درویشانی. س. ص. و چمنی. ا. ۱۳۹۲٫ بررسی امکان بهبود ماندگاری گل بریده رز رقم رد اولد با استفاده از برخی تیمارهای ارگانیکی و تیوسولفات نقره. مجله علوم باغبانی ایران، دوره ۴۴، شماره ۱، صفحات ۳۱ تا ۴۱٫

خلیقی، ا. و شفیعی، م. ۱۳۷۹٫ بررسی اثر تیمارهای شیمیایی، حرارتی و مرحله برداشت بر روی طول عمر و برخی صفات کیفی گل بریده میخک. مجله علوم کشاورزی ایران، جلد ۳۱٫ شماره ۱٫ صفحات ۱۱۹ تا ۱۲۵٫

رستمی، ا. ع. و راحمی، م. ۱۳۹۰٫ افزایش عمر پس از برداشت گل بریده رز رقم ‘Sweat Water’ با کاربرد نانو ذرات نقره و تنظیم کننده رشد بنزیل آدنین. خلاصه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران، صفحات ۲۴۰۵ تا ۲۴۰۸٫

روئین، ز. و حسن­پور اصیل، م. ۱۳۹۰٫ تاثیر ترهالوز بر عمر گلجایی و روابط آبی گل بریده آلسترومریا. خلاصه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران، صفحات ۲۳۶۱ تا ۲۳۶۳٫

صدیقی دهکردی، ف.، معلمی، ن. و همت زاده، ا. ۱۳۸۸٫ افزایش عمر گلجایی گلایول با استفاده از محلولهای نگهدارنده. ششمین کنگره علوم باغبانی ایران.

۲-۱- اهمیت گل داوودی

یکی از مهمترین گل­های بریدنی در دنیا بوده و دارای بیش از ۲۰۰ گونه است که در بین گونه ها و رقم­های یک ساله علفی، چند ساله و درختچه­های کوچک و بوته‏ای وجود دارد (قهساره و کافی، ۱۳۸۴).  داوودی یکی از مهمترین گل­ها می­باشد که هم به صورت گلدانی و هم به صورت بریدنی در بازارهای جهانی داد و ستد می­شود به طوری که امروزه رتبه دوم جهانی را پس از گل رز از لحاظ اقتصادی و کشت و کار دارا می­باشد. از آنجایی که  ماندگاری گل­های بریدنی یکی از مهمترین فاکتورهای کیفی می­باشد، بنابراین عمر طولانی مدت این گل‏ها بر میزان تقاضای مصرف کنندگان و همچنین بر ارزش گلهای بریدنی تأثیر به‏سزایی دارد (نبی گل و همکاران،۱۳۸۵).

۲-۲- عمر گلدانی داوودی

اتیلن در فرآیند پیری و زوال گل بریده‏ی داوودی نقش چندانی ندارد تشکیل حباب­های هوا درون آوندهای ساقه­ی داوودی سبب کاهش کیفیت گل­ها می­شود. این حباب­ها از انتقال آب در ساقه جلوگیری می­کنند و در نتیجه مقاومت هیدرولیکی افزایش می­یابد و منجر به تنش آبی شدید می­شود (وان لیپرن و همکاران، ۲۰۰۱). کاهش کیفیت گل بریدنی داودی بیشتر به دلیل پژمردگی برگ­های آن است (هالوی  و مایاک، ۱۹۷۹) و تأخیر در پژمردگی برگ و به دنبال آن تاخیر در پیری سبب طولانی تر شدن عمر گلجایی داودی می‏شود (پتریدو و همکاران، ۲۰۰۱). جلوگیری از جذب آب به عوامل دیگری از جمله بسته شدن آوندها به وسیله میکروارگانیسم‏ها نیز نسبت داده می‏شود (وان لیپرن و همکاران، ۲۰۰۱).

۲-۳- انسداد آوندی

برخی گونه ها چنانچه بعد از برداشت برای مدتی بدون آب نگهداری شوند، در جذب آب مشکل خواهند داشت . اما می‏توان برخی گونه­ها را برای مدت نسبتاً طولانی­تری به صورت خشک انبار نمود. به‏عنوان مثال اگر شاخه­های رز قبل از قرار گرفتن داخل آب مدتی به صورت خشک نگهداری شوند، گلبرگ‏ها نمی­توانند به اندازه­ی نهایی گل­های بدون تنش آبی برسند. در این وضعیت، باکتری­ها پس از قرار گرفتن گل­ها داخل آب از محل برش وارد آوندهای چوبی
شده و در طول مدتی که گل­ها به صورت خشک نگهداری می­شوند، در داخل آوندها تکثیر می­یابند. هنگامی که گل­ها ابتدا مدتی در داخل آب قرار گرفته و سپس به صورت خشک انبار می­شوند، باکتری­های موجود در آب به سطوح خارجی ساقه­ها چسبیده و پس از طی دوره انبار به جمعیت باکتریهای موجود در محلول­های نگهداری گل اضافه شده و تکثیر می­یابند. باکتری­های باقیمانده ممکن است حتی با وجود بریدن انتهای ساقه پس از انبار کردن نیز به محلول جدید انتقال یابند (ادریسی، ۱۳۸۸).

۲-۴-  ضدعفونی کننده­ها

برای حذف میکروارگانیسم­ها، ضدعفونی کننده­ های مختلفی به محلول­ها افزوده می­شوند. اکثر مواد میکروب‏کش هنگامی که در غلظت­های کافی برای کنترل میکروب­ها به‏کار می­روند، برای گل‏های شاخه بریده مسمومیت ایجاد می­کنند.  برخی از ضدعفونی کننده­های خانگی نیز برای گیاه سمی‏اند به‏ویژه موادی که بر پایه ترکیبات  ستریماید  یا کلرهگزیدن باشند (ادریسی،۱۳۸۸).

مهمترین مواد میکروب‏کشی که بدون ایجاد مسمومیت باعث تأخیر در پژمردگی گل­ها می‏شود عبارتند از :

۱-  نمکهای مس، روی، کبالت و نیکل؛

۲- ترکیبات کینولین نظیر هیدورکسی کینولین سیترات (HQC) و هیدروکسی کینولین سولفات (HQS) ؛

۳- ترکیبات کلرین نظیر هیپوکلریت سدیم یا کلسیم، کلرآمینها و مواد شیمیایی که به تدریج کلر آزاد می‏کنند؛

۴- ترکیبات آمونیوم نظیر بنز آلکون؛

۵- اسانس‏های گیاهی (بوناتیرو همکاران،۲۰۰۷؛ شریفی‏فر و همکاران،۲۰۰۷).

۶- ترکیبات شبه هورمونی مانند هومیک اسید

۲-۵- پیشینه تحقیق

اسانس­های گیاهی در مقابل برخی عوامل بیماری­زا، خواص ضدمیکروبی قوی از خود نشان می­دهند و خاصیت ضد میکروبی آنها در علوم دیگر به اثبات رسیده است (بوناتیرو و همکاران، ۲۰۰۷؛ شریفی فر و همکاران،  ۲۰۰۷). در بین مواد نگهدارنده که برای افزایش طول عمر گل­های بریده مورد استفاده قرار می­گیرد، هیدروکسی کینولین اثر قویتری در کنترل عوامل میکروبی دارد و اکثرا در بسیاری از گل­های شاخه بریده جواب می­دهد (خلیقی و شفیعی، ۱۳۷۹؛ حسین، ۱۹۹۴؛ ردی و همکاران، ۱۹۹۵؛ ون دورن و پریک، ۱۹۹۰).

۲-۵-۱-  نمک های هیدروکسی کینولین

۸- هیدروکسی کینولین یک میکروب‏کش بسیار مهم در نگهدارنده­هایی است که در صنعت گلکاری استفاده می­شوند. این مواد باعث اسیدی کردن محلول گردیده و با یون­های فلزات دو ظرفیتی نظیر آهن و مس در آنزیم­های فعال عامل انسداد ساقه، ترکیب شده و استرهای کینولین تولید می­کنند (نواک و رودنیکی، ۱۹۹۹۰).

نمکهای ۸-هیدروکسی کینولین به دو صورت استفاده می‏شوند:

۸- هیدروکسی کینولین سولفات

۸- هیدروکسی کینولین سیترات

در آزمایشی اثر ترکیبات شیمیایی مختلف را بر عمر پس از برداشت و حفظ کیفیت گل­های شاخه بریده ژربرا (Gerbera jamesonii) بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که استفاده از محلول ۸- هیدروکسی کینولین در غلظت ۲۰۰ میلی‏گرم در لیتر یا کلرید کلسیم در غلظت ۱۰۰۰ یا ۲۰۰۰ میلی‏گرم در لیتر به همراه ۴ درصد سوکروز، در مقایسه با تیمارهای دیگر میزان جذب آب را در تمام طول دوره‏ی حیات گل به طور قابل توجهی افزایش داد. (سواد و همکاران، ۲۰۱۱).

حسین (۱۹۹۴) به این نتیجه رسید که نگهداشتن مداوم گل­های بریده شده­ی داوودی (Chrysanthemum morifolium L.) در محلول ۸- هیدروکسی کینولین سولفات، با غلظت ۱۰۰ میلی‏گرم درلیتر منجر به پایین­ترین کاهش از دست دادن آب و بیشترین وزن تازه‏ی و در نتیجه، بالاترین طول عمر گلجایی شد.  به علاوه، این آزمایش در کنترل رشد باکتری نیز موثر بود. همچنین در آزمایشی دیگر آنژو و همکاران (۱۹۹۹) نیز نتایج مشابهی بدست آوردند.

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.