پیشینه تحقیق اصلاح دام و عوامل مؤثر بر زنده مانی

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق اصلاح دام و عوامل مؤثر بر زنده مانی دارای ۴۵ صفحه می باشد   فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۵
۱-۱- اهمیت اصلاح دام    ۸
۱-۲- اهمیت تولیدات دامی در زندگی انسان    ۹
۱-۳- ارزش و جایگاه گوسفند در ایران    ۹
۱-۴- اهمیت پرورش گوسفند    ۱۰
۱-۵- صفات اقتصادی گوسفند    ۱۱
۱-۵-۱- ارزش اقتصادی گوشت گوسفند در ایران و جهان    ۱۲
۱-۶- اندازهگیری زندهمانی    ۱۳
۱-۶-۱- دادههای گسسته    ۱۳
۱-۶-۲- دادههای پیوسته    ۱۴
۱-۷- عوامل مؤثر بر زندهمانی    ۱۴
۱-۷-۱- عوامل محیطی مؤثر بر زنده مانی    ۱۵
۱-۷-۱-۱-  محیط    ۱۵
۱-۷-۱-۲- سال تولد    ۱۵
۱-۷-۱-۳- سن مادر زمان زایش    ۱۵
۱-۷-۱-۴- نوع تولد بره    ۱۶
۱-۷-۱-۵- وزن تولد بره    ۱۷
۱-۷-۱-۶- جنس بره    ۱۸
۱-۷-۲- برآورد پارامترهای  ژنتیکی مؤثر بر زندهمانی    ۲۲
۱-۸- اهمیت برآورد پارامترهای ژنتیکی در اصلاح دام    ۲۵
۱-۸-۱- مدل  تجزیه    ۲۵
۱-۸-۲- صفات آستانهای یا دستهبندی شده    ۲۶
۱-۸-۳- مدل آستانهای    ۲۷
۱-۸-۴-  روش بیزی    ۳۱
۱-۸-۵- برآورد اجزای واریانس    ۳۱
۱-۹- استنتاجات بیزی    ۳۲
۱-۹-۱- استنباط آماری    ۳۲
۱-۹-۲- استنباط بیزی    ۳۳
۱-۹-۳- اجرای استنباط بیزی    ۳۵
۱-۹-۴- نمونهگیری گیبس    ۳۵
۱-۹-۴-۱- اجرای نمونهگیری  گیبس    ۳۶
۱-۹-۵- کاربرد آنالیز بیزی در اصلاح دام    ۳۷
منابع    ۳۸

منابع

نعمتی˓ ا.˓ م.ع. عباسی˓ م. پاشا اسکندری نسب و م. حسینی. ۱۳۸۹٫ تعیین شاخص انتخاب مناسب در گوسفند بلوچی با استفاده از شبیه سازی کامپیوتری. مجموعه مقالات چهارمین کنگره­ی علوم دامی ایران˓ پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران(کرج)˓ ۲۹-۳۰ شهریور ماه. صفحه: ۳۴۸۳- ۳۴۷۸٫

وطن خواه، م. میرزائی، ح.، ر. یوسف الهی، م. و حسین پور مشهدی، م. ۱۳۸۸٫ برآورد برخی عوامل محیطی و پارامترهای ژنتیکی زنده­مانی بره­های لری بختیاری. نشریه علوم دامی. شماره ۸۴٫ صفحه ۶۵-۷۰٫ عash et al., 1996: Mandal et al., 2007: Sawalha et al., 2007)ه از نظر آماری اختلاف معنی

وطن­خواه، م.، م. مرادی شهر بابک، ا. نجاتی جوارمی، س. ر. میرائی آشتیانی و ر. واعظ ترشیزی. ۱۳۸۳٫ مروری بر اصلاح نژادگوسفند در ایران.  مجموعه مقالات اولین کنگره علوم دامی و آبزیان کشور، دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، صفحه: ۸-۱٫

طالبی،  م.، ع. میرائی آشتیانی، س.، ر. مرادی شهر بابک، م. و نجاتی جوارمی، ا. ۱۳۸۹٫  ضرایب اقتصادی صفات تولید مثل، رشد، و ترکیب لاشه در گوسفندان لری بختیاری، مجله علوم دامی ایران، دوره ۴۱، شماره ۳، صفحه:  ۲۱۳- ۲۰۳٫

اسلمی نژاد، ع. ا.، د. علی ساقی، غ. ر. داشاب و م. ضابطیان. ۱۳۹۰٫ارزیابی عوامل محیطی مؤثر بر زنده­مانی بره­های بلوچی از تولد تا شیرگیری. نشریه پژوهش­های علوم دامی ایران، شماره ۳، صفحه: ۲۹۶-۲۹۲٫

سی سختی، د.، م. وطن خواه، ح. ر. میرزائی، م. یوسف الهی و م. حسین پور مشهدی. ۱۳۸۸٫ برآورد برخی عوامل محیطی و پارامترهای ژنتیکی زنده­مانی بره­های لری بختیاری. نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، شماره ۸۴، صفحه: ۷۰-۶۵٫

صمدی، س.، ب. همتی، م. هنرور و ط. فرهوش. ۱۳۹۱٫ برآورد مؤلفه­های واریانس و کوواریانس صفات وزن بدن در گوسفند زندی با استفاده از مدل تابعیت تصادفی. مجله دانش و پژوهش علوم دامی، جلد ۱۱، صفحه: ۴۲- ۳۵٫

طالبی، م. ع و م. ع. ادریس. ۷۷٫ برآورد پارامترهای ژنتیکی و محیطی موثر بر صفات قبل از شیرگیری بره های لری بختیاری. مجله علوم کشاورزی ایران، شماره ۲۹، صفحه: ۳۳۳-۳۲۵٫

محمدی، ح. مرادی شهر بابک، م. و مرادی شهر بابک، ح. ۱۳۹۱٫ برآورد پارامترهای ژنتیکی و فنوتیپی صفات تولید مثلی میش در گوسفند شال، پژوهش­های تولیدات دامی، سال سوم، شماره ۶، صفحه: ۳۵-۴۵٫

وطن خواه، م. a1391. اثر عوامل غیر ژنتیکی مؤثر بر زنده­مانی بره­های لری بختیاری از تولد تا سن یک­سالگی با استفاده از مدل­های خطی و غیر خطی. مجله علوم دامی ایران دوره ۳۲، شماره ۴۳۹، ۳-۴۳۱٫

وطن خواه، م. b1391. مطالعه تابع زنده­مانی در بره­های لری بختیاری از تولد تا سن یک­سالگی. نشریه علوم دامی، پژوهش و سازندگی، ۹۵، ۲۶-۲۱٫

مقدمه

بسیاری از محققین اولین قدم در طراحی برنامه­های اصلاح نژاد را تصمیم­گیری در مورد انتخاب اهداف اصلاح نژادی مناسب عنوان نموده­اند. اهداف اصلاح نژاد تابعی از مجموعه صفاتی هستند که مطابق با هدف تولید، دارای یک اثر مستقیم بر درآمد و هزینه بوده (ارزش اقتصادی) و هم­چنین دارای تنوع ژنتیکی (ارزش اصلاحی) می­باشند [نعمتی و همکاران، ۱۳۸۹].

در بیش­تر بررسی­های انجام شده و برنامه­ های اصلاح نژادی به منظور رشد اقتصادی واحد­های دامپروری به صفات تولیدی از قبیل وزن تولد، وزن از شیرگیری، وزن یک­سالگی و پشم تولیدی تاکید شده است و به این منظور معمولاً برنامه­های مدون رکورد برداری و ارزیابی­های ژنتیکی و هم­چنین برنامه­های انتخاب، طراحی و مورد استفاده قرار می­گیرد. این در حالی است که تعداد دام­هایی که قابلیت ماندگاری تا زمان عرضه به بازار را دارند یکی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار بر اقتصاد دامپروری می­باشد، که کم­تر مورد توجه بوده و برای رکورد برداری و ارزیابی ژنتیکی آن هیچ برنامه­ای طراحی نشده است. متوسط نرخ مرگ و میر در اغلب کشورهای تولید کننده گوسفند ۹ تا ۲۰ درصد گزارش شده است که بیانگر اهمیت آن در کاهش درآمد دامدار می­باشد [Gama et al., 1991; Safari et al., 2005].

نشخوارکنندگان کوچک از جمله گوسفند و بز می­توانند کمک کنننده درآمد اضافی برای بسیاری از کشاورزان در مناطق استوایی و نیمه استوایی باشند. یکی از ویژگی مهم گوسفند توانایی زندگی کردن بر روی زمین­های نامطلوب و تولید سایر اشکال کشاورزی و هم­چنین توانایی زنده ماندن در مناطقی که حتی گاوها در آن عملکرد ضعیفی دارند می­باشد. گوسفندان محلی و بومی برای امرار معاش و اقتصاد اجتماعی و معیشت جوامع روستایی مهم هستند که سهم ویژه­ای در اقتصاد و تولید گوشت دارند [Sodiq et al., 2011].

در حال حاضر بیش از ۴۲ درصد از کل گوشت قرمز تولیدی که نزدیک به ۲۹۳ هزار تن در سال است توسط بیش از ۵۰ میلیون راس گوسفند در قالب ۲۷ نژاد سازگار با شرایط اقلیمی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی مناطق مختلف تولید می­گردد [وطن خواه و همکاران، ۱۳۸۳ Ghavi Hossein- Zadeh and Ardalan, 2010:]. گوشت قرمز چه از جنبه تامین پروتئین مورد نیاز و امنیت غذایی جمعیت رو به رشد کشور و چه از جنبه سهم آن در ارزش افزوده بخش کشاورزی، جایگاه ویژه­­ای دارد [طالبی و همکاران، ۱۳۸۹].

سودآوری یک گله گوسفند به­وسیله تعداد بره­های تحت آمیزش تعیین می­گردد که خود تحت تاثیر میزان آبستنی، تعداد بره متولد شده در هر زایمان و زنده­مانی بره­ها تا حین فروش (به صورت پروار یا جایگزین) می­باشد. زنده­مانی بره­ها یکی از مهم­ترین عوامل مؤثر بر سودآوری به­شمار می­رود به طوری که ضرایب اقتصادی نسبی میزان زنده­مانی در برخی نژاد­ها در سنین مختلف بعد از صفات تولید مثلی و بالاتر از صفات مربوط به رشد، پشم و ترکیب لاشه برآورد شده است و این به مفهوم اهمیت بالای میزان زنده­مانی می­باشد. به رغم اینکه تلاش­های فراوانی در جهت مواظبت از میش­ها در خلال آبستنی و بره­های آن­ها در حین و بعد از تولد صورت می­گیرد، دامنه میزان مرگ و میر بره­ها از تولد تا یک­سالگی در نژادهای مختلف گوسفند، پرورش یافته تحت شرایط آب و هوائی متفاوت است که عمدتاً در اوایل زندگی بره­ها به ­وقوع  می­پیوندد [وطن خواه، ۱۳۹۱].

ماندگاری بره­ها تا زمان عرضه به بازار یکی از فاکتورهای مهم و تاٌثیرگذار بر اقتصاد دامپروری می­باشد، عوامل محیطی و سایر عوامل ژنتیکی دخیل در آن اثر بسیار مهمی بر زنده­مانی بره­ها دارد. مطالعات زیادی برای شناسائی فاکتورهای کلیدی مربوط به آسیب پذیری بره­ها قبل از شیرگیری انجام شده که نتایج به دست آمده متفاوت و شدیداً تحت تاثیر نژاد و سیستم پرورش گزارش شده است. مرگ و میر در اوایل زندگی حیوان عامل حذف غیر ارادی از گله می­باشد و بیش­تر بره­ها در ۱۰ روز اول زندگی، زمانی که تغییرات محیطی برای مادر و بره شدید است می­میرند. هر گونه عملیات مدیریتی که موجب حفاظت و جلوگیری از گسترش بیماری در بین آن­ها شود باعث افزایش نرخ زنده­مانی بین تولد تا از شیرگیری می­شود [اسلمی نژاد و همکاران، ۱۳۹۰].

مرگ و میر بره­ها واقعه پیچیده­ای است که عوامل محیطی مانند شرایط آب و هوائی، تغذیه، مدیریت، بیماری­ها و عوامل عفونت زا، عوامل غیر ژنتیکی از جمله سال تولد، سن و وضعیت بدنی میش در زمان بره­زایی، نوع تولد، جنس تولد، وزن تولد بره و بالاخره ژنتیک خود بره بر آن تاٌثیر دارند [بحری بینا باج و همکاران، ۱۳۹۱]. در دهه اخیر کوشش­های زیادی جهت شناسائی عوامل مؤثر بر تلفات بره­ها انجام شده است، اما نتایج گزارش شده تحت تاٌثیر نژاد، سیستم تولید و مدل­های مورد استفاده جهت تجزیه متفاوت بوده است. زنده­مانی بره­ها می­تواند به عنوان یک صفت با توزیع دوجمله­ای (مرده یا زنده) مورد تجزیه قرار گیرد [وطن خواه و همکاران، ۱۳۹۱].

اگرچه وزن تولد به تنهایی بزرگ­ترین عامل تعیین کننده مرگ و میر بره­هاست، توجه مادر به بره می­تواند فشار ناشی از عوامل محیطی را به حداقل برساند. هر چند بروز بسنده رفتار مادرانه در سیستم جدید پرورش دام مشکل است، زیرا افزایش تعداد بره­ها در هر زایش مستلزم توان بیش­تر مادر در نگه­داری از نوزادان است. فهم بهتر شرایط محیطی و مدیریتی در دوران آبستنی و هنگام زایش می­تواند به کاهش از دست رفتن بره­ها در میش­های با باروری زیاد منجر شود. در کشورهایی که پرورش گوسفند بیش­تر به صورت سنتی و نیمه صنعتی صورت می­گیرد و برنامه­ی اصلاح نژاد مشخصی در مورد نژادهای بومی اتخاذ نشده است، تصور می­شود در صورت پیشرفت در زمینه­ی انتخاب ژنتیکی و اجرای برنامه­های منجر به افزایش دوقلو یا چند قلوزایی و مطالعه­ی تجربیات کشورهای پیشرو در این زمینه و سیستم­های پیاده شده در این کشور­ها و سپس مطالعه روی رفتار مادرانه­ی نژادهای بومی و پیاده کردن سیستم متناسب با کشور، می­توان به بهبود زنده­مانی بره­ها دست یافت [Dwyer, 2008].

وراثت پذیری مستقیم میزان زنده­مانی بره­ها پایین و از صفر تا ۱۱/۰ در نژادهای مختلف گزارش شده است. به رغم اهمیت اقتصادی آن، میزان صفت زنده­مانی بره­ها در نژادهای مختلف گوسفند کم­تر مورد توجه بوده و در برنامه­های اصلاحی هم کم­تر وارد شده است. به منظور وارد نمودن این صفت در برنامه­های اصلاحی و بهبود ژنتیکی آن، شناسایی عوامل محیطی مؤثر بر زنده­مانی و  برآورد پارامتر­های ژنتیکی آن نیاز می­باشد [سی سختی و همکاران، ۱۳۸۸].

۱-۱- اهمیت اصلاح دام

هدف اصلی در صنعت دامپروری، دستیابی به بالاترین بازده اقتصادی است، بنابراین در برنامه­های اصلاح نژادی اینکه بتوان افرادی را به عنوان والدین نسل آینده انتخاب کرد که از لحاظ ارزش ارثی نسبت به سایرین برتری داشته باشند هدف مورد نظر بوده، که در این راستا نقش مدیریت، اصلاح دام، بهداشت و تغذیه دام­ها بر افزایش راندمان عملکرد اثبات شده است. ولیکن آنچه از افراد قابل مشاهده و اندازه­گیری است ارزش ظاهری آن­ها می­باشد، از طرفی صفات تولیدی تحت تأثیر دو عامل محیط و مواد توارثی قرار دارند که تنها بخش ژنتیکی آن قابل انتقال از نسلی به نسل دیگر است و مقدار رشد ژنتیکی نیز مربوط به همبستگی بین ارزش ارثی و ارزش ظاهری افراد می­باشد. بنابراین اهمیت دارد که اصلاح کننده بتواند از روی ارزش ظاهری پی به ارزش ارثی حیوان ببرد [یزدی، ۱۳۶۹].

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.