440 views
پیشینه تحقیق آنتیبیوتیکهای مصرفی در دام و طیور و مکانیسم عمل آنتیبیوتیکها و اهمیت شناسایی آنتیبیوتیکها در مواد غذایی دارای ۲۵ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱ مقدمه ۴
۱-۲ طبقهبندی و انواع آنتیبیوتیکهای مصرفی در دام و طیور ۵
۱-۳ مکانیسم عمل آنتیبیوتیکها ۶
۱-۳-۱ مکانیسم عمل تتراسایکلینها ۶
۱-۳-۲ مکانیسم عمل کلرامفنیکل ۷
۱-۳-۳ مکانیسم عمل پنیسیلین ۷
۱-۴ منابع شیمیایی ۸
۱-۴-۱ تتراسایکلینها ۸
۱-۴-۲ پنیسیلین ۹
۱-۴-۳ کلرامفنیکل ۱۰
۱-۵ مکانیسم باقیماندن آنتیبیوتیکها در گوشت، شیر و تخم مرغ ۱۰
۱-۵-۱ خواص فارماکوکینتیک تتراسایکلینها ۱۰
۱-۵-۲ خواص فارماکوکینتیک کلرامفنیکل : ۱۲
۱-۵-۳ خواص فارماکوکینتیک پنیسیلین : ۱۲
۱-۶ اهمیت شناسایی آنتیبیوتیکها در مواد غذایی ۱۲
۱-۶-۱ عوارض جانبی تتراسایکلینها ۱۳
۱-۶-۲ عوارض جانبی کلرامفنیکل ۱۵
۱-۶-۳ عوارض جانبی پنیسیلین ۱۷
۱-۷ مروری بر تحقیقات انجام شده ۱۹
منابع و مراجع ۲۳
استاندارد ملی ایران.
ضابطه دامپزشکی.
مواد ضد میکروبی و مکانیسم عمل آنها، دکتر فریدون ملکزاده.
روشهای کروماتوگرافی، ر. استوک، س. ب. ف. رایس، ترجمه سید واقف حسین، جمشید منظوری لشکر.
Antibiotic Residues In Poultry Tissues and Eggs: Human Health Concerns Dan J. Donoghue Department of Poultry Science, University of Arkansas, Fayetteville, Arkansas 72701, 2003 Poultry Science 82:618–۶۲۱٫
Chlortetracycline and Oxytetracycline Residues in Poultry Tissues and Eggs W. E. MEREDITH, H. H. WEISER, AND A. R. WINTER APPLIED MICROBIOLOGY, Jan., 1965 Copyright © ۱۹۶۵ American Society for Microbiology 13:86-88. 196
Use of enzyme Linked Immunosorbent Assay(ELISA) for Detction of Antibiotic and Anabolic Residues in Goat and Sheep Meat O.Mahgoub, .T.Kadim ,Ann Mothershaw, S.A,AI Zadjali and k.Amamlai, world journal of Agricultural Sciences 2 (3): 298-302, 2006.
Analysis of macrolide antibiotics Isadore Kanfer, Michael F. Skinner and Roderick B. Walker
Survey of Antibiotic Residues in Chicken Meat, Pork and Milk in Bangkok and Near-by Areas Anong Bintvihok Danis Davitiyananda Department of Veterinary Pharmacology, Faculty of Veterinary Science, Chulalongkorn University, Bangkok 10330
Liquid Chromatography for the Screening of Antibiotic Residues in Feed and Meat Milagro Reig1, Mª Concepción Aristoy2 and Fidel Toldrá۲ Food InnouD 25-26 OCTOBER 2010
A Simple Multi-residue Method for Determination of Oxytetracycline, Tetracycline and Chlortetracycline in Export Buffalo Meat by HPLC-Photodiode Array Detector A. K. Biswas1, G. S. Rao2, N. Kondaiah1*, A. S. R. Anjan eyulu1, S. K. Mendira tta1, R. Pra sad2 an d J. K. Malik2G Journal of Food and Drug Analysis, Vol. 15, No. 3, 2007, Pages 278-284
Determination of Antibiotic Residues in Milk Samples Seyda ERGIN KAYA * Ayhan FILAZI 16 (Suppl-A): S31-S35, 2010
Comparison of Various Methods for Penicilin Residue Detection in Cow Milk after Interammary and Parental Treatment Peter Popelka, Jozef Nagy, Pavel Popelka*, Jozef Sokol, Jaroslav Hajurka, Rudolf Cabadaj, Slavomir Marcincak and Andrej Bugarsky Bull. Vet. Inst. Pulawy 47, 203-209, 2003
Occurrence of Tetracycline, Chlortetracyclin, and Oxytetracycline Residues in Raw Cow’s Milk Pavlína Navrátilová, Ivana Borkovc ová, Michaela Dračková,Bohumíra Janštová and Lenka Vorlová Czech J. Food Sci. Vol. 27, 2009, No. 5: 379–۳۸۵
Multi-Class, Multi Residue Method for Determination of Penicillins, Cephalosporins and Quinolones in Cow Milk and Validation in Accordance with Commission Decision 2002/657/E C
تهیه غذای کافی از نظر کیفیت و کمیت باید در حد مناسبی باشد. این امر امروزه یکی از مسائل مهم و بحرانی در کشورهای جهان سوم به شمار میرود. در کشورهایی که تغذیه افراد به خوبی صورت نمیگیرد، از نظر نیروی کار جسمی و فکری دچار محدودیت میگردند و از نظر اقتصادی لطمههای فراوانی به آنها وارد میشود.
طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت شخص سالم نباید به هیچ نوع بیماری مبتلا باشد و همچنین باید از حد اعلای توانایی جسمی و فکری و نیروی کافی بهرهمند باشد. همچنین میبایست از تمام نعمتهای زندگی لذت برده و کمترین درد و رنجی را احساس ننماید.
این مهم بدون تأمین غذای کافی و مناسب، امکانپذیر نمیباشد. به عقیده بزازیلیوس دانشمند انگلیسی، بدون مواد پروتئینی هیچ عضوی از انسان و گیاه قادر به رشد و نمو نخواهد بود. به طوری که از کوچکترین موجودات مانند ویروسها تا بزرگترین پستانداران از جمله انسان همگی به پروتئین نیاز دارند.
امروزه آنتیبیوتیکها به طور وسیع در پرورش دام و طیور و همچنین برای کنترل بیماریها و جلوگیری از فساد مواد غذایی استفاده میشوند. این مواد به طور گسترده به منظور پیشگیری، درمان و به عنوان محرک رشد به کار برده میشوند. بیش از ۴۰% داروهای دامپزشکی به عنوان مکمل به خوراک دام افزوده شده و حدود ۲۰% علیه بیماریهای عفونی و ۳۹% برای کنترل بیماریهای ویروسی و انگلی استفاده میشود.
وجود باقیماندههای آنتیبیوتیکی در گوشت طیور و دامها و فراوردههای خوراکی آنها، به دلیل استفاده نادرست این مواد در صنعت پرورش دام و طیور میباشد. برای جلوگیری از این موضوع باید مقدار صحیح دوز مصرفی و زمان پرهیز دارویی قبل از کشتار باید رعایت شود. عدم رعایت این موضوع به هر دلیل باعث به وجود آمدن مشکل باقیماندهها میشود. رعایت نکردن زمان پرهیز دارویی اصلیترین علت وجود باقیمانده آنتیبیوتیک بوده ولی استفاده سهوی دارو در غذا و آب از سایر عواملی است که با احتمال کمتر باعث به وجود آمدن این مشکل میشود.
وجود باقیماندههای آنتیبیوتیکی باعث عوارض جانبی در انسان میشود که در برخی حالات میتواند بسیار شدید باشد. وجود باقیماندهها بیش از حد مجاز در فرآوردههای دامی مورد مصرف انسان، میتواند باعث عوارض مختلفی مانند سرطانزایی، ناقصالخلقهزایی و جهشزایی شود. همچنین میتواند خاصیت سمی داشته باشد و ایجاد آلرژی کند. امروزه یکی از مهمترین عوارض بروز مقاومت دارویی میباشد که این مشکل رو به افزایش است. انتظار میرود که آیندهای نا مطمئن پیش روی جوامع بشری باشد. مانند دوران قبل از کشف آنتیبیوتیکها.
تا کنون روشهای متعددی به منظور تعیین باقیمانده آنتیبیوتیک ابداع گردیده است. که روشهای کروماتوگرافی، الایزا و همچنین روشهای فیزیک و شیمیایی از متداولترین آنها میباشد. در میان تمام این روشها استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا به علت حساسیت و ویژگی بالا از اهمیت فوقالعاده برخوردار است.
در اغلب کشورهای جهان سوم، هیچ برنامه منظمی برای ارزیابی باقیمانده آنتیبیوتیک در مواد غذایی وجود ندارد. در کشور ما نیز با وجود مصرف زیاد آنتیبیوتیک، به دلیل عدم وجود افراد مسئول و عدم حد مجاز ملی و نبودن آزمایشگاه تخصصی باقیمانده داروهای دامپزشکی، این باقیماندهها میتوانند سلامتی مصرفکنندگان را به خطر بیاندازد. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان باقیمانده آنتیبیوتکهای ذکر شده و مقایسه آنها با استاندارد ملی ایران و استاندارد اروپا بوده. همچنین راهاندازی و اندازهگیری باقیمانده این داروها به روش HPLC و بررسی دقیق و اندازهگیری باقیمانده دارویی کلرامفنیکل که متأسفانه در کشور ما اهمیت کمی به آن داده شده است.
آنتیبیوتیکها را به صورتهای مختلف طبقهبندی میکنند و این طبقهبندی در فارماکلوژی در بعضی مواقع بر اساس تاریخ کشف آنها میباشد. آنتیبیوتیکها را از نظر منشا نوع اثرات آن قدرت ضد میکروبی و مکانیسم اثر، ساختمان شیمیایی، میزان سمیت طبقات مختلف قرار میدهند.
براساس نوع عملکرد آنها را به سه گروه تقسیم میکنند:
بعضی سنتز دیواره سلولی باکتری را مختل کرده و موجب وقفه در آن میشود و باعث تجزیه سلول میشود. مانند: پنیسیلینها، سفالوسپورینهاو باستراسین
دومین گروه از سنتز اسیدهای نوکلئیک جلوگیری میکنند و موجب وقفه سنتز پروتئین داخل باکتری میشوند. این اثر بدون سنتز DNA و RNA یک ارگانیسم نمیتواند تکثیر یابد و اطلاعات ژنتیکی را انتقال دهد. خاصیت باکترواستاتیک آنتیبیوتیکها به حساب میآید. مانند: گریزئوفلووین، تتراسایکلین
سومین گروه نفوذپذیری دیواره سلولی را تغییر میدهند که منجر به خروج مواد مفید و حیاتی باکتری میشوند که برای ادامه حیات باکتری ضروری هستند. این عمل میتواند هم باکتریواستاتیک و هم باکتریوسیدال باشد. مانند: آمفوتریپسین B و پلیمیکسین B (بررسی بقایای آنتیبیوتیک در گوشت)
در ادامه انواع آنتیبیوتیکهای مورد استفاده در صنعت دام و طیور را شرح میدهیم.
پنیسیلین، اکسیتتراسایکلین، کلرو تتراسایکلین: مؤثرترین آنتیبیوتیکهایی که در نگهداری گوشت مورد استفاده قرار میگیرند.
نووبیوسین: در درمان عفونتهای استافیلوکوکی در ماکیان به کار میرود.
پنیسیلین: برای درمان ورم پستانی استفاده میشود که یکی از راههای اصلی برای ورود پنیسیلین به ماده غذایی مصرفی میباشد.
نیستاتین: که فقط محدود به استعمال خارجی است و به طور ناچیز جذب میشود.
تتراسایکلین: از آنتیبیوتیکهای وسیعالطیف هستند که بسیار پر مصرف هستند.
در این بخش مکانیسم عمل آنتیبیوتیکها توضیح داده میشود. منظور از مکانیسم عمل اثری است که آنتیبیوتیک مورد نظر میتواند بر روی باکتری خاصی داشته باشد. این مکانیسم میتواند به دو صورت باکتریواستاتیک و باکتریوساید وجود داشته باشد. در ادامه مکانیسم عمل آنتیبیوتیکهای تتراسایکلین، اکسیتتراسایکلین، کلرامفنیکل و پنیسیلین شرح داده خواهد شد.
سنتز پروتئینی را در باکتریهای متوقف میسازند و از دو راه بر روی ریبوزومهای باکتریهای گرم منفی تاثیر میگذارند:
با عبور غیرفعال از طریق کانالهای هیدروفیلیک پروتئینهای پورینی در غشاء خارجی میتواند تاثیر بگذارد. مینوسیکلین و داکسیسیکلین بیش از سایر تتراسایکلینها لیپوفیلیک بوده و مستقیماً از لایه لیپیدی عبور مینماید.
با فرآیند انتقال فعال وابسته به انرژی میتواند روی باکتریها تاثیر بگذارد که همه تتراسایکلینها را از غشاء سیتوپلاسمی به درون پمپ میکند.
پس از ورود به درون سلول تتراسایکلینها به زیر واحد ۳۰S متصل میشوند. تتراسایکلینها مانع رسیدن آمینواسیل tRNA به کمپکس ریبوزوم mRNA میگردد. با این روش از سنتز زنجیره پپتیدی جلوگیری میکند. اثرات بازدارندگی تتراسایکلینها با جذب آنها قابل برگشت است. اختلاف حساسیت در سطح ریبوزومها نیز شاخصهای مهم نقش انتخابی تتراسایکلینها محسوب میشود.
تتراسایکلینها حتی در تراکمهای خیلی کم نیز قادرند از اتصال اشرشیا به سلولهای اپیتلیال پستانداران در شرایط آزمایشگاهی جلوگیری کند.
کلرامفنیکل سنتز پروتئینها را در باکتریها متوقف میکند. البته تا اندازهای در سلولهای یوکاریوتی هم میتواند این تاثیر را بگذارد. این آنتیبیوتیک با روش انتشار تسهیل شده و به درون سلول راه پیدا میکند. کلرامفنیکل با اتصال به ریبوزومهای ریبوزومهایS 50 عمل میکند.
این آنتیبیوتیک به صورت رقابتی با آنتیبیوتیکهای ماکرولیدی و کلیندامایسسین سنتز پروتئین را متوقف میکنند. این اتصال غیرقابل برگشت میباشد. این آنتیبیوتیک از اتصال اسید آمینه دارای انتهای آمینواسیل TRNA به محل پذیرش بر روی زیر واحد ریبوزی S 50 جلوگیری مینماید. میان کنش بین اسید آمینه آن رخ نداده و تشکیل پیوند پپتدیل متوقف میگردد.
کلرامفنیکل از سنتز پروتئین میتوکندریها در سلولهای پستانداران جلوگیری میکند. زیرا ریبوزوم میتوکندریها به ریبوزوم باکتریها شباهت دارد. سلولها خون ساز پستانداران حساسیت خاصی نسبت به کلرامفنیکل نشان میدهند.
آنتیبیوتیکهای بتالاکتامی نظیر پنیسیلین سنتز دیواره سلولی باکتریها را مختل میسازد و با اتصال پیدا کردن به محل آنزیمی پروتئینهای متصل شونده به پنیسیلین (PBPs) رشد باکتریها را متوقف میسازند. PBPs پروتئین غشاء سیتوپلاسمی هستند که یکی از سه واکنش سنتز دیوارهی سلولی را هدایت میکنند: ترنس پپتیدازی، انو پپتیدازی و کربوکسی پپتیدازی.
در سویههای حساس استافیلوکوک اورئوس ۵ نوع PBPs کشف شده: ۱ و ۲ و ۳ و ۴ که وزن مولکولی آنها به ترتیب ۸۵، ۸۰، ۷۰، ۴۵ کیلو دالتون است. هنگامی که پنیسیلین همزمان به PBPهای ۱، ۲، ۳ متصل میشود، بیشترین اثر خود را دارد. پنیسیلین به وسیله منع ترانسکریپتازی که آخرین مرحله ساخته شدن دیواره سلولی را راهبری میکند باعث از بین رفتن باکتری میشود. پنیسیلین یک آنالوگ از استیل D-الالنین D-الانین ساختمان پنتاپپتید پپتیدگلیکان است. محل فعالیت D-الانین و پنیسیلین کاملاً به هم شبیه هستند بنابراین آنزیم ترنسپتیداز به پنیسیلین متصل میشود و به جای D-الانین پنیسیلین به بدنه پنتاپتیدی پپتیدگلیکان متصل میشود. بدین ترتیب D-الانین D-الانین اجازه اتصال به دیواره را نخواهد داشت و از ساخته شدن دیواره سلول جلوگیری میکند.
آنتیبیوتیکها توسط راههای مختلفی به وجود میآیند. میتوانند به طور طبیعی از طریق موجودات زنده مانند قارچها و یا به طور صنعتی ساخته شوند.
اکسیتتراسایکلین به وسیله استرپتومیسساورئوفیشنس و استرپتومیسسریموزس تولید میگردد. تتراسایکلین به طور نیمهساختگی از کلروتتراسایکلین سنتز میشود.
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر