719 views
پیشینه تحقیق آویشن دنایی و مطالعات فیتو شیمیایی و ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی و ساختاری آن دارای ۴۰ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
مقدمه ۴
۱- ۲- مطالعات فیتو شیمیایی ۸
۱- ۳- مطالعات ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی ۱۲
۱- ۴- مطالعات ساختاری و فراساختاری ۱۶
۱-۵- بررسی رویشی برگ آویشن دنائی ۲۰
۱-۵-۱- بررسی مورفولوژیک آویشن دنایی ۲۰
۱-۵-۲- مطالعات بافت شناختی ۲۱
۱-۵-۲- ۱- جوانه انتهایی و بنیان گذاری برگ ۲۱
۱-۵-۲- ۲- ساختار و تغییرات تدریجی ساقه ۲۳
۱-۵- ۲- ۳- تغییرات تدریجی برگ ۲۴
۱-۵- ۲- ۴- کرکهای اپیدرمی ۲۶
۱-۵- ۲- ۴- ۱- تنوع و پراکندگی ۲۷
۱-۵- ۲- ۴- ۲- تمایز یابی کرکهای غدهای ۳۰
۱-۵- ۲- ۴- ۳- رابطه بین نمو انواع کرک و تکوین برگ و ساقه ۳۲
فهرست منابع ۳۵
زرگری، ع. (۱۳۶۹). گیاهان دارویی. جلد چهارم. تهران: انتشارات دانشگاه تهران، ۹۶۹ صفحه.
سلطانی، ش. (۱۳۸۵). “بررسی مورفولوژیک و ساختاری اندامهای زایشی در حال تکوین گیاه پنج انگشت (Vitex pseudo negundo L).” پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه شیراز.
صفائی، ل.، شریفی عاشورآبادی، ا.، زینعلی، ح. و میرزا، م. (۱۳۹۱). “تأثیر مراحل مختلف برداشت بر عملکرد اندام هوایی، اسانس و ترکیب های اصلی اسانس آویشن دنائی (Thymus daenensis ).” فصلنامه علمی-پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۸ ، شماره ۲، ص ۳۵۵-۳۴۲٫
قهرمان، ا. (۱۳۷۳). کورموفیت های ایران (سیستماتیک گیاهی). جلد سوم. تهران: مرکز نشر دانشگاهی،۷۶۸ صفحه.
کریمی، آ.، قاسمی پیربلوطی، ع.، ملکپور، ف.، یوسفی، م. و گلپرور، ا. ر. (۱۳۸۹) ” بررسی تنوع اکوتیپی و شیمیوتیپی آویشن دنایی (.Thymus daenensis Celak) در استان های اصفهان و چهارمحال و بختیاری.” فصلنامهی داروهای گیاهی، پیششماره ۳، ص ۱۰-۱٫
گلپرور، ا. ر.، قاسمی پیربلوطی، ع.، زینلی، ح. و هادیپناه، ا. (۱۳۹۰). “اثر زمانهای مختلف برداشت بر خصوصیات کمی (مورفولوژیک) و کیفی آویشن دنایی (Thymus daenensis) در منطقه اصفهان.” فصلنامهی گیاهان دارویی، سال دوم شماره ۴، ص ۲۵۴-۲۴۵٫٫
نظری، م.، منجمی، ر.، قاسمی پیربلوطی، ع.، جعفریان دهکردی، م. و ریاحی دهکردی، م. (۱۳۹۳). ” اثر اسانسهای آویشن دنایی و مرزه بختیاری بر لیپوپروتئینهای پلاسما در موشهای صحرایی تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب.” فصلنامهی گیاهان دارویی، سال سوم شماره ۴، ص ۲۴۸-۲۴۳٫
ایراننژاد، س. (۱۳۹۲). “بررسی ساختاری و میکرومورفولوژیک کرکهای اپیدرمی در رابطه با تکوین اندامهای رویشی مرزه بختیاری .(Satureja bachtiarica Bunge.)” پایاننامه کارشناسی ارشد، دانشگاه شیراز.
برازنده، م. م. و باقرزاده، ک. (۱۳۸۶). “بررسی ترکیبات شیمیایی روغن فرار آویشن دنائی (Thymus daenensis Celak) جمعآوری شده از چهار منطقه مختلف استان اصفهان.” فصلنامه گیاهان دارویی، دوره۳ شماره ۲۳، ص ۱۵-۱۹٫
Dadfar, S., Ghasemi Pirbalouti, A., Mirloohi, M., Hojjatoleslami, M. and Hamedi, B. (2012). ” Antioxidant and antibacterial activity of essential oil of Iranian endemic medicinal herbs.” Planta Medica
Esau, K. (1977). Anatomy of seed plants. 2nd New york, John wiley and sons, 550p.
Evert, R.F. (2006). Esau’s Plant anatomy : meristems, cells, and tissues of the plant body : their structure, function, and development. 3rd ed. Published by John Wiley & Sons, Inc., Hoboken, New Jersey, 601p.
Safaei-ghomi, J., Meshkatalsadat, M.H., Shamai, S., Hasheminejad, M. and Hassani, A. (2009). “Chemical characterization of bioactive volatile molecules of four Thymus species using nanoscale injection method.” Digest journal of nanomaterials and biostructures 4(4), 835 – ۸۴۱٫
Stahl-biskup, E. )2002(. In Thyme: The Genus Thymus. Essential Oil Chemistry of the Genus Thymus—A Global View. Taylor and Francis: London, pp. 75–۱۲۴٫
Fahn, A. (1988).”Secretory tissues in vascular plants.” New phytol 108(3), 229-257.
Fahn, A. (1990). Plant Anatomy.4th Pergamon press.558p.
Fahn, A. (2000). “Structure and function of secretory cells. ” Advances in Botanical Research 31, 37-75.
تیره نعناعیان (Lamiaceae) یکی از بزرگترین تیرههای گیاهی و دارای ۱۷۸ جنس و ۳۰۰۰ گونه است. گونههای این تیره تقریباً در سراسر جهان پراکندهاند و به طور خاص در مناطق مدیترانهای تجمع دارند (قهرمان، ۱۳۷۳).
آویشن (Thymus) یکی از جنسهای تیره نعناعیان است که در زیر خانواده Nepetoideae قرار دارد و از نظر فیلوژنی با جنس های Origanum، Zataria و Micromeria قرابت و خویشاوندی دارد. مبدأ پیدایش این جنس دوران سوم زمینشناسی است و در فلور خشکی پسند این دوره آثار آن را یافتهاند و بدنبال توسعه مناطق خشک بخصوص در دوره پلیوسن و بعد از آن تا به امروز تکامل جنس صورت گرفته است (جمزاد، ۱۳۸۸). در فلور ایرانیکا، برای سهولت شناخت جنسهای تیره نعنا، آنها را به پنج گروه تقسیم کردهاند و آویشن در گروه گیاهانی که دانه آنها لعابدار است قرار میگیرد (قهرمان، ۱۳۷۳).
در مورد تعداد گونههای آویشن از نظر تاکسونومیک گزارشهای متفاوتی وجود دارد، تعداد گونههای آن در بعضی از گزارشها به ۸۰۰ میرسد، اما با در نظر گرفتن کمترین مقدار تنوع مورفولوژیک، ۲۱۵ گونه از این جنس گزارش گردیده است. نام جنس Thymus از کلمه یونانی Thyo به معنای عطر گرفته شده است. تفسیر دیگری که در رابطه با نام این جنس وجود دارد کلمه یونانی Thymos به معنای قوت است و Thymus به گروهی از گیاهان اتلاق میشده که دارای اثر تقویت کننده و محرک بودهاند (جمزاد، ۱۳۸۸). آویشن ها به علت داشتن عطر و همچنین خواص دارویی در همه جای دنیا مورد استفاده قرار میگیرند. وجود غدههای ترشحی در سطح برگها و گلهای گیاه سبب و عامل اصلی عطر و بو و خواص دارویی در گیاه است (جم زاد، ۱۳۸۸).
این جنس در ایران ۱۸ گونه معطر و چندساله دارد گونههای انحصاری آن در ایران عبارتند از:
persicus, T. marandensis, T. daenensis, T.lancifolius
و دیگر گونههای آن:
fallax, T. kotschyanus, T. transcaspicus, T. armeniacus
eriocalyx, T. nummularius, T. pubescens, T. carmanicus
caucasicus, T. transcaucasicus, T.linearis, T. armeniacus
fedtschenkoi, T. migricus
این گونهها علاوه بر ایران در ترکیه، قفقاز، عراق، هند، آذربایجان شوروی، ارمنستان، ترکمنستان و پاکستان نیز میرویند (جمزاد، ۱۳۹۱).
آویشن دنایی(T. daenensis) در مناطق کوهستانی استانهای زنجان، کردستان، همدان، لرستان، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، فارس و مرکزی میروید. گیاهان این گونه دارای ویژگیهای زیر میباشند: خشبی، کوتاه قد، بالشتکی، به ارتفاع ۱۵ تا ۳۰ سانتیمتر، راست، بدون انشعاب، تقریبا بدون کرک تا کم و بیش کرکدار. برگها به طول ۱۰ تا ۲۰ و به عرض ۲ تا ۵ میلیمتر، کم و بیش گسترده، از میان گره کوتاهتر، خطی تا سرنیزهای باریک، بدون دمبرگ، نوک تیز، سطح زیرین برگ با رگبرگ میانی برجسته و ۲تا ۳ جفت رگبرگ جانبی برجسته، جفت سوم تا نیمه برگ امتداد یافته. با تعداد زیادی غده ترشحی قرمز رنگ در هر دو سطح. گلآذین کلهای انتهایی، گاهی کشیده، چرخه های پایینی دور از یکدیگر و بندرت دارای دمگلآذین. برگهها تقریبا شبیه به برگها، کوتاهتر و تقریبا پهن تر از آنها، سبز رنگ، به ندرت قرمز مایل به بنفش. کاسه به طول ۳ تا ۵/۴ میلیمتر، لولهای یا استکانی، دندانههای لبه بالایی به طول ۵/۰ تا ۱ میلیمتر، نزدیک به هم به طرف بیرون برگشته، مشخصاً کوتاهتر از دندانههای لبه پایینی. جام گل به طول ۵تا ۶ میلیمتر، قرمز رنگ. زمان گلدهی تابستان (جمزاد، ۱۳۹۱).
عدد کروموزمی در جنس آویشن بسیار متنوع است. حالتهای پلیپلوئیدی شامل تترا و هگزا پلوئید گزارش گردیده است. عدد پایه کروموزمی ۷=x است. اعدا کروموزمی ۲۴=n2 تا ۹۰=n2 برای گونههای Thymus گزارش گردیده است، ولی معمولترین اعداد کروموزمی ۶۰، ۵۶، ۳۰ و ۲۸=n2 میباشند (جمزاد، ۱۳۸۸).
خواص داروئی و معطر بودن آویشن باعث شده است که این گیاه در زمره گیاهان ارزشمند قرار گیرد. اسانس گل و برگهای آویشن دارای اثر ضداسپاسم، ضدنفخ، ضدروماتیسم، ضدسیاتیک و ضدعفونی کننده قوی است (Stahl-biskup, 2002). عمدهترین ترکیبات موجود در اسانس آویشنها تیمول و کارواکرول میباشند. اینها دو ترپنوئید هستند که تنها در تعداد محدودی از گونههای گیاهی از جمله آویشنها وجود دارند. وجود غدههای ترشحی در سطح برگها و گلهای گیاه عامل اصلی عطر و بو و خواص دارویی در گیاه است (جمزاد، ۱۳۸۸).
ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس آویشن به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته و شناسایی شده اند. دو گروه اصلی ترکیبات شیمیایی موجود در این جنس ترپنوئیدها و فلاونوئیدها هستند. این ترکیبات نقش اصلی را در اثرهای دارویی این گیاهان ایفا میکنند. اسانسها در گیاهان خانواده نعنا در کرکهای غدهدار و یا در غدههای ترشحی چسبیده به سطح برگ آنها ذخیره میگردند (جمزاد، ۱۳۸۸).
بخش های هوایی گلدارT. daenensis وT. Kotschyanus از استان همدان جمع آوری شد. اسانس آنها توسط GC و GC/MS مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. ۲۶ترکیب از اسانسT. daenensis شناسایی شد، ترکیبات اصلی شامل تیمول ۷/۷۴%، پاراسیمن ۵/۶%، بتاکاریوفیلن ۸/۳%، و متیل کارواکرول ۶/۳% میباشند .(Nickavar et al., 2005)
همچنین سرشاخههای گلدار T. daenensis، در ۴ منطقه استان اصفهان با GC و GC/MS آنالیز شد. در میان ۲۷ ترکیب شناسایی شده، پنج ترکیب تیمول، پاراسیمن، گاما-ترپینن، کارواکرول و بتاکاریوفیلن بالاترین غلظت را به خود اختصاص میدهند (برازنده و باقرزاده، ۱۳۸۶).
ترکیبات موجود در اسانس چهار گونه آویشن جمعآوری شده از استان لرستان با GC و GC/MS آنالیز و مقایسه شد. ترکیبات اصلی موجود در اسانس T. daenensis سیسسابیننهیدرات (۲/۹%)، الفاترپینول (۱۸/۱۳%) و کارواکرول (۳۸/۱۲%) بودند (Safaei-Ghomi et al., 2009).
تنوع اسانس T. daenensis در ۱۱جمعیت جمعآوری شده از استانهای فارس و کهگیلویه و بویراحمد در مرحله کامل گلدهی مورد بررسی قرار گرفت با استفاده از GC و GC/MS 22 ترکیب جدا شدند که ترکیبات اصلی کارواکرول (۱/۸۰-۳/۴۷%)، تیمول (۲/۷۲-۱/۵۳%)، جرانول (۷/۷۵-۶/۶۵%)، بتا کاریوفیلن (۹-۷/۱%)، پاراسیمن (۹/۱۰-۱/۰%)، گاما ترپینن (۸/۷-۱/۰%) بودند. بر اساس تنوع در ترکیبات اسانس جمعیتها به سه کیموتیپ دسته بندی شدند (Bahreininejad et al., 2010).
هاشمی و همکاران ترکیبات فرار از بخشهای هواییT. daenensis جمعآوری شده از منطقه الشتر را با روش headspace solvent microextraction و روش hydrodistillation بررسی کردند. ترکیبات اصلی موجود در عصاره ژرانیول (۲/۳۷-۹/۳۴%)، ژرانیل استات (۷/۱۸-۳/۱۵%)، ژرانیال (۲/۱۱-۰/۹%)، نرول (۳/۸-۴/۶%) و نرال (۳/۹-۱/۷%) بودند (Hashemi et al., 2010).
همچنین T. daenensis از ملایر در چهار مرحله نموی جمعآوری شد. اسانس گیاه با روش hydrodistillation بدست آمد و با GC و GC/MS آنالیز شد. بیشترین اسانس (۴/۳%) در مرحله گلدهی بدست آمد. اجزاء اصلی اسانس در تمام مراحل رشد، تیمول، آلفاترپینن، پاراسیمن، متیلکارواکرول و آلفاتوجین بودند. درصد بالای تیمول (۸/۷۳%) در مرحله گلدهی، آلفاترپینن (۵۹/۹%) در مرحله رویشی، پاراسیمن (۰/۹%) و متیلکارواکرول (۹/۴%) در مرحله خواب دانه و آلفاتوجین (۴۲/۱%) در مرحله جوانه زدن بدست آمد (Rustaiee et al., 2010).
در تحقیق دیگری T. daenensis از ۲۲ منطقه از استانهای اصفهان و چهارمحالوبختیاری جمعآوری شد و عصاره توسط دستگاه HPLC آنالیز شد. نتایج نشان داد ارتفاع از سطح دریا بر میزان تیمول اثر معنی دار و مثبت دارد و بر میزان کارواکرول اثر معنی داری ندارد (کریمی و همکاران، ۱۳۸۹).
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر