339 views
پیشینه تحقیق استفاده از حشرهکشهای گیاهی و تاثیر آن روی آفات مختلف دارای ۲۴ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱- مقدمه ۴
۱-۲- خسارت آفات انباری ۶
۱-۳- روشهای کنترل آفات انباری ۶
۱-۳-۱- امواج کوتاه الکترومغناطیسی ۶
۱-۳-۲- انرژی تابشی خورشید ۶
۱-۳-۳- خشک کردن ۶
۱-۳-۴- گرما ۷
۱-۳-۵- سرما ۷
۱-۳-۶-کنترل شیمیایی ۷
۱-۴- تاریخچه استفاده از سموم گیاهی ۸
۱-۵- میزان استفاده از حشرهکشهای گیاهی در دنیای امروز ۹
۱-۶- محدودیتهای استفاده از حشره کشهای با منشاء گیاهی: ۱۰
۱-۶-۱- مشکل تامین منابع گیاهی مورد نیاز و کم دوام بودن در محیط ۱۰
۱-۶-۲- مشکل استاندارد کردن عصارههای گیاهی استخراج شده ۱۰
۱-۶-۳- مشکلات ثبت حشرهکشهای گیاهی ۱۰
۱-۷- نقش حشرهکشهای گیاهی در آینده ۱۱
۱-۸- مطالعات انجام شده برای بررسی تاثیر عصارهها روی آفات مختلف ۱۱
۱-۹-معرفی گیاهان ۱۶
۱-۹-۱- مریم گلی (Lamiaceae) Salvia officinalis L. ۱۶
۱-۹-۲- بادرنجبویه؛ وارنگ بو (Lamiaceae) Melissa officinalis L. ۱۷
۱-۹-۳- همیشه بهارکوهی(Astraceae) Calendula officinalis L. ۱۷
۱-۹-۴- بابونه رومی (Astraceae) Chamaemelum nobile L. ۱۸
۱-۹-۵- افسنطین (Astraceae).Artemisia absinthium L ۱۸
۱-۹-۶- گردو ایرانی (Juglanceae).Juglans regia L ۱۹
منابع و ماخذ ۲۰
حسینی نوه احمد آبادیان، وحید، ۱۳۷۹، بررسی اثر فیزیولوژیک شبه هورمون جوانی پایروپروکسیفن روی دو گونه آفتانباری (شبپره هندی و شبپره آرد). پایان نامه کارشناسی ارشد رشته حشرهشناسی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، ۹۹ صفحه.
ناظمى رفیع، جواد، محرمى پور، سعید و مروتى، محمد،b 1381، خاصیت حشرهکشى عصارههاى اتانولى خرزهره، Nerium oleander، اسطوخودوس، offcinalis Lavandula و عصاره متانولى صمغ آنغوزه Ferula assafoetida، علیه شبپره آرد Ephestia kuehniella. خلاصه مقالات یانزدهمین کنگره گیاهپزشکى ایران، ص ۱۴۰٫
ناظمى رفیع، جواد، محرمى پور، سعید و طالبى، علی، a1383، تأثیر عصارههای خرزهره، Nerium oleander، اسطوخودس،offcinalis Lavandula و آنغوزه Ferula assafoetida روی لارو شبپره آرد، Ephestia kuehniella، شانزدهمین کنگره گیاهپزشکى ایران، ص ۲۲۵٫
ناظمى رفیع، جواد، محرمى پور، سعید، طالبى، علی، b 1383، تأثیر عصاره الکلى آنغوزه Ferula assafoetida بر روى شاخصهاى تغذیهاى لارو سن دوم شبپره آرد،Ephestia kuehniella، شانزدهمین کنگره گیاهپزشکى ایران، ص۲۳۳٫
رفیعی کرهرودی، زهرا، ۱۳۸۹، بررسی تاثیرحشرهکشی اسانس و عصاره چندین گونه گیاه دارویی روی برخی ویژگیهای زیستی Plodia interpunctella (Hubner) (Lepidoptera: Pyralidae)، رساله دکتری رشته حشرهشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، ۱۶۶ صفحه.
نگهبان، محمد، محرمی پور، سعید، ۱۳۸۵، اثر دورکنندگی و دوام اسانسArtemisia sieberi روی سه گونه آفتانباری، فصلنامه علمی پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۲، شماره ۴، صص ۲۹۳-۳۰۲٫
ولاگ،ژان، استودلا، ژیری، ۱۳۷۰، گیاهان دارویی،ترجمهی سعید زمان، انتشارات ققنوس، ۳۶۷ صفحه.
Rodrigues Macedo, M.L., Freire, M., Mello, C., Novello, C., Marangoni, S., Matos, G.G. 2002. Effect of trypsin inhibitor of Dimorphandra mollis seeds on the development of Callosobruchus maculates. Plants Physiology and Biochemistry, 40: 891-898.
Rodrigus Macedo, M.L., Freire, Coelho. L. Insecticidal action of Bauhinia monadra leaf lactin (BMOLL) against Anagasta kuehniella, Zabrotes subfasciatus and Callosobruchus maculates. Comparative Biochemistry and Physiology, 146:486-498.
Kabaru, J. M., Gichia, L. 2001. Insecticidal activity of extracts derived from different parts of the Mangrove tree Rhizophora mucronata (Rhizophoraceae) Lam. Against three arthropods. African Journal of Science and Technology, 2: 44-49.
Kéïta, S. M., Vincent, C., Schmidt,J. P. and Arnason, J. T. Insecticidal effects of Thuja occidentalis (Cupressaceae) essential oil on Callosobruchus maculatus )Coleoptera: Bruchidae(. Canadian Journal of Plant Science, 81: 173-177.
Liu, Z. L., Ho, H.L. Bioactivity of the essential oil extracted from Evodiarut aecarpa Hook F. et Thomas against the grain storage insects, Sitophilus zeamais Motsch. And Tribolium castaneum (Herbst). Journal of Stored Products Research, 35: 317:328.
بیش از ۶۰۰ گونه آفت از سخت بالپوشان، ۷۰۰ گونه از بالپولکداران و ۳۵۵ گونه از کنهها به محصولات انباری خسارت زده و باعث کاهش کیفیت و کمیت آنها میشوند. بعلاوه وجود بقایای حشرات در محصولات غذایی انبار شده باعث کاهش کیفیت آنها میشود (راجندران و اسریران جینی[۱]، ۲۰۰۸).
حمله آفات انباری و کم توجهی به اصول نگهداری فرآوردههای کشاورزی گاهی زیانهای کیفی بسیار مهمی را به دنبال میآورد که سبب تغییر ترکیب شیمیایی، رنگ و مزه محصول شده و ارزش تجاری و مرغوبیت آن را به شدت کاهش میدهد. زیانهای کیفی گاهی بصورت از بین رفتن ویتامینها و دیگر عناصر اصلی محصول بروز میکند. آفات انباری علاوه بر زیانهای کمی و کیفی، بهداشت مصرف کنندگان را نیز به مخاطره میاندازند و گاهی مشکلات بهداشتی قابل توجهی را نیز در مصرفکنندگان، اعم از انسان، دام و طیور اختلالات گوارشی شدیدی ایجاد میکند (فاطمی زاده، ۱۳۸۲).
کنترل صحیح آفات در انبارها یکی از مهمترین عوامل حفاظت مواد غذایی تأمین کننده عناصر غذایی مهم و مورد نیاز بدن از جمله حبوبات و غلات است. آفات انباری یکی از معضلات مهم در انبارداری این محصولات هستند که پس از برداشت تا زمان مصرف در انبار نگهداری میشوند. علت عمده خسارت بالای این دسته آفات قدرت تکثیر بالا، همهجازی بودن و چندخواری آنها است تا جایی که در انبارهایی با شرایط سنتی میزان خسارت تا ۸۰ درصد گزارش شده است. در اکثر سیستمهای انبارداری استفاده از سموم تنفسی اقتصادیترین روش مدیریت آفات انباری است. روش تدخین مطلوب باید هیچ باقیمانده خطرناک برای انسان نداشته باشد همچنین روی کیفیت و طعم ماده غذایی یا مراحل فرآوری محصول تاثیر سوء نداشته باشد. همچنین مواد تدخینی باید از نظر بیولوژیکی فعال بوده و یا توسط دانهها جذب و قابلیت اشتعال یا تجمع نداشته باشند (لی و همکاران[۲] ۲۰۰۱).
پس از آنکه متیل بروماید عامل تخریبی لایه ازون شناخته شد ، استفاده از فسفین رواج بیشتری یافت و عدم توجه به استانداردهای تدخین باعث بروز مقاومتهای بیشتری در آفات نسبت به فسفین گردید به طوری که در ۴۵ کشور جهان گزارشاتی از مقاومت آفات انباری در برابر سم فسفین منتشر شده است. از این رو جستجو برای یافت جایگزین مناسب برای سموم فوق اجتنابناپذیر است (فیلد[۳]، ۱۹۹۸).
اسانسها و عصارههای گیاهی یکی از جایگزینهای مناسب برای ترکیبات شیمیایی مصنوعی تلقی میشوند که کمترین خطر را برای انسان و محیط زیست دارند. اما هنوز ترکیبی که جایگزین مناسبی برای متیل بروماید بوده و دامنه تاثیر وسیع داشته و ارزان قیمت بوده و قابلیت استفاده در سطوح گسترده را داشته باشد پیدا نشده است (راجندران[۴]، ۲۰۰۱).
ترکیبات با منشاء گیاهی میتوانند به عنوان جایگزین مناسب ترکیبات شیمیایی، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، مصرف شوند (ناوارو و همکاران[۵]، ۲۰۰۱).
تحقیقات روی مشتقات گیاهی برای کنترل بندپایان آفت ادامه دارد با این وجود هنوز تعداد حشرهکشهای گیاهی مورد استفاده در کشاورزی صنعتی بسیار محدود است. پیرتروم و نیم از حشرهکشهای با منشاء گیاهی هستند که به صورت تجاری تولید و مصرف میشوند. برخی از مواد گیاهی دیگر نیز به عنوان دورکننده حشرات و ضدتغذیه مورد بررسی قرار گرفتهاند ولی به جز چند دورکننده طبیعی پشهها، موفقیتهای کمی در تجاری کردن مواد گیاهی دورکننده حشرات وجود دارد. از نظر مدیریت آفات کشاورزی بویژه در تولید محصولات غذایی ارگانیک، حشرهکشهای گیاهی در کشورهای پیشرفته رایج شدهاند. با این وجود، این ترکیبات میتوانند نقش مهمتری در تولید و حفاظت بعد از برداشت محصولات غذایی در کشورهای در حال توسعه هم داشته باشند (ایسمان[۶]، ۲۰۰۰).
این مسأله و مسائل نظیر آن سبب شده تا انسان به کاربرد سموم حشرهکش جدید اقدام نماید. با توجه به اینکه بیشتر ترکیبات گیاهی که به عنوان حشره کشهای تجاری معرفی شدهاند به صورت عصاره از گیاهان استخراج شده اند.
طبق گزارش سازمان خواروبار و کشاورزی جهان (فائو) آفات انباری سالیانه در حدود ۱۰ درصد محصول غلات برداشت شده را در انبار منهدم میکنند. مقدار این خسارت در بعضی از نقاط جهان و روی بخشی از محصولات کشاورزی تا ۵۰ درصد محصول هم میرسد. در برخی موارد خسارت بعضی از سوسکهای حبوبات در مدت ۳ تا ۵ ماه نگهداری حبوبات در انبار به ۱۰۰ درصد محصول نیز رسیده است (کیتا و همکاران[۷]، ۲۰۰۱). از طرف دیگر آفات انباری باعث کاهش کیفیت محصول، کاهش بازار پسندی و قدرت جوانهزنی آن نیز میشوند (لاله و عبدالرحمن[۸]، ۱۹۹۹). در میان آفات انباری بیشترین خسارت را سخت بالپوشان و پروانهها وارد میسازند (رس[۹]، ۲۰۰۴).
برای کنترل آفات انباری از روشهای زیر استفاده میشود.
یکی از روش های فیزیکی در کنترل آفات انباری استفاده از امواج کوتاه الکترومغناطیسی میباشد که امواج کوتاه با فرکانس زیاد در گندمهای آلوده به شپشهی گندم حرارتی را در حدود ۷۶ تا ۸۵ درجهی سانتیگراد ایجاد میکند که برای حشرات مذکور کشنده میباشد (حسینی نوه، ۱۳۷۹).
این روش که در آفریقا مرسوم است بیشتر بر علیه آفات لوبیا مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش دانهها ی حبوبات روی کاغذهای سیاه رنگ پهن شده و به مدت هفت ساعت در معرض تابش نور آفتاب قرار داده می شود. این کار هر ۳ تا ۴ هفته یکبار تکرار میشود. این روش از هجوم آفات انباری به لوبیا جلوگیری میکند و در طی ۲۴ هفته جمعیت آفت را در حدود ۹۹ درصد پائین میآورد (هولینگ ورس و همکاران[۱۰]، ۲۰۰۲).
در روش خشک کردن محصولات از گرما استفاده میگردد. این روش بیشتر در مورد محصولات آردی و دانههای غلات به کار میرود. در این روش آب محصولات تبخیر شده و روی مراحل مختلف آفت تأثیر میگذارد. در روش خشک کردن، دما نباید از ۸۵ درجه سانتیگراد بیشتر باشد تا تأثیری روی جوانهزنی بذور نداشته باشد (گاننون[۱۱]،۲۰۰۲).
این روش اولین بار در فرانسه برای کنترل Sitotroga cerealella Olivier در سال ۱۷۶۲ به کاربرده شد. در این روش حشرات به دلیل قرار گرفتن در دمای بالا میمیرند که این خود به دلیل اثر مخربی است که گرما بر روی ساختار پروتئینها و آنزیمهای بدن حشره میگذارد. بیشتر حشرات در دمای بالاتر از ۵۰ درجهی سانتیگراد میمیرند. در استرالیا برای کنترل آفات انباری محصولات انباری به مدت یک دقیقه در معرض دمای ۵۶- ۷۶ درجه سانتیگراد قرار داده میشود (فیلد، ۱۹۹۲).
[۱]– Rajeendran and Sirianjini
[۲]– Lee at al
[۳] -Fields
[۴]– Rajenderan
[۵] -Navarro et al
[۶] -Isman et al
[۷] -Keita et al
[۸] -Abdulrahman
[۹] -Rees
[۱۰] -Hollinjworth et al
[۱۱] -Ganon
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر