تحقیق استفاده از نشانگرهای مولکولی برای طبقه بندی ارقام انبه

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق استفاده از نشانگرهای مولکولی برای طبقه بندی ارقام انبه دارای ۲۷صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۴
۲- مورری بر پژوهش های پیشین    ۸
۲-۱- مقدمه    ۹
۲-۲- ژنتیک و بهنژادی انبه    ۹
۲-۳-شناسایی ارقام انبه    ۱۰
۲-۴-نشانگرهای مولکولی    ۱۰
۲-۴-۱-نشانگر چیست؟    ۱۱
۲-۴-۲-نشانگرهای مورفولوژیک    ۱۲
۲-۴-۳-نشانگرهای بیوشیمیایی    ۱۳
۲-۴-۴-نشانگرهایDNA    ۱۴
۲-۴-۵-نشانگرهای RFLP    ۱۶
۲-۴-۶-تعداد متفاوت ردیف های تکراری(VNTRS)    ۱۸
۲-۴-۷-نشانگرهای RAPD    ۱۸
۲-۴-۸-ردیف های تکراری ساده یا ریز ماهواره ها (SSRs)    ۲۱
۲-۴-۹-تفاوت طول قطعه های حاصل از تکثیر(AFLP)    ۲۲
۲-۴-۱۰-نشانگرهای ISSRs    ۲۳
فهرست منابع    ۲۵

منابع

 صمصام پور، د، دمی زاده، غ (۱۳۸۳). راهنمای عملی شناسایی ارقام انبه.انتشارات دانشگاه هرمزگان. ۱۵۸ ص.

نقوی، م، قره یاضی، ب، حسینی سالکده، ق (۱۳۸۶). نشانگرهای مولکولی. انتشارات دانشگاه تهران. ۳۳۴ ص.

شهسوار، ع، ایزد پناه، ک، تفضلی، ع، سید طباطبایی، ب (۱۳۸۳). ارزیابی گوناگونی ژنتیکی انواع لیمو(لایم و لمون) در استان فارس با استفاده از ویژگی های مورفولوژیکی و نشانگرهای مولکولی ISSR. مجلۀ علوم و فنون باغبانی ایران.جلد ۵، شمارۀ ۴، ص ۱۸۸-۱۷۷٫

رضازاده، ر (۱۳۸۹). شناسایی اکوتیپ های چند رویان انبه از ژرم پلاسم محلی استان هرمزگان. انتشارات مرکز تحقیقات هرمزگان.

Fang, J.G., Liu, D.J., Zhang, Z., Hillel, J., Lavi, U. (1999). The construction of the fingerprinting of two mango cultivars using AFLP. J. Nanjing. Agric. Univ;22(2):25-7.

Fang, J.G., Zhang, Z., Ma, Z.W., Liu, D.J., Wang, S.H., Lavi, U.( 2000). The polymorphism and segregation patterns in the F1 progenies from the cross of two mango cultivars. Sci Agric Sin;33(3):19-24.

Mukherjee, S.K. (1951). The origin of Mango. Indian Journal of Genetics; 2,49.

Mukherjee, S.K. (1953). Origin, distribution and polygenetic affinity of the species of Mangifera indica L. Soc Lond;55:65-83.

Naik, K. C. and  Gangolly, S. R. (1950). Monograph on Classification and Nomenclature of South Indian Mangos. Madras, Supt. of Government Press,. Ortho Books.

Nakason, H., Poul, R.E. (1998). Tropical fruits. CAB International Wallingford. 555p.

Nicolosi, E., Deng, Z.N., Gentile, A., Lamalfa, S., Continella, G., and Tribulato, E. (2000). Citrus phylogeny and genetic origin of important species as investigated by molecular markers. Theor. Appl. Genet. 100:1155-1166.

Popenoe, W. (1927s). Manual of tropical and subtropical fruits. Macmillan New York.

Doyle, J.J., Doyle, J.L. (1990). Isolation of plant DNA from fresh tissue. Focus;12(1):1-3.

Eiadthong, W., Yonemori, K., Kanzaki, S., Sugiura, A., Utsunomiya, N., Subhadrabandhu, S. (1999a). Amplified fragment length polymorphism (AFLP) analysis for studying the genetic relationship among Mangifera species in Thailand. J. AM. Soc. Hortic. Sci;125:160-4.

Eiadthong, W., Yonemori, K., Kanzaki, S., Sugiura, A., Utsunomiya, N., Subhadrabandhu, S. (1999b).  Analysis of phylogenetic relationship in Mangifera by restriction site analysis of an amplified region od cpDNA. Sci Hortic;80:145-55.

Shannon, L.M. (1968). Plant isozymes. Ann. Rev. Plant. Physiol. 19:187-210.

Soost, T., Williams, E., and Torres, A.M. (1980). Indentification of nucellar and zygotic seedlings of citrus with leaf isozymes. Hort Science. 15:728-729.

Tanksley, S. D., Orton, T. J. (1983). Isozymes in plants genetics and breeding. Part. A. Elsevier, New York. 516p.

مقدمه

انبه ).(Mangifera indica L، بومی منطقه هند و برمه (موخرجی[۱]، ۱۹۵۰؛ پوپنو،[۲] ۱۹۲۷؛ دِکندُل،[۳] ۱۹۰۴)، از مهمترین میوه های قاره آسیا و مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر دنیا است. انبه با تولید سالیانۀ۸۵۲/۲۳ میلیون تن پس از موز، مرکبات، انگور و سیب پنجمین میوۀ مهم دنیا از نظر میزان تولید می باشد(فائو، ۲۰۰۸)[۴].

جنس Mangifera. از تیرۀ Anacardiaceae دارای ۶۹ گونۀ آسیایی است که همۀ  آن­ها قابل خوردن نمی­باشند (ناکاسون و پائول[۵]،۱۹۹۸). علاوه برگونۀ indica سایر گونه­های دارای میوه­های خوراکی شامل M. altissima Blanco. ، M. caesia Jack. ، foetida Lour MM.
langifera Griff. ،M. odorata Griff. ،M. zeylanica Hooker. ،M. sylvatica Roxb. می­باشند (ناکاسون و پائول، ۱۹۹۸).

انبه درختی است همیشه سبز و متقارن با ارتفاع بین ۲۵-۸ متر که دارای میوه هایی با پوست چرمی و برگ­های ساده می­باشد. رشد در جست­های رویشی انتهایی صورت می گیرد که هر کدام ۱۲-۱۰ برگ جدید دارند. تعداد، فراوانی و طول این انشعاب ها در سال، بستگی به رقم، دما، سن درخت، بار سال جاری و باردهی گذشتۀ درخت دارد. گل آذین، شامل گل­های کامل دوجنسه و گل­های نر می­باشد. ارقام انبه به طور معمول به عنوان خودگشن مطرح می­شوند اما خود ناسازگاری هم در آن­ها گزارش شده است. خود گرده افشانی باعث تشکیل میوه تا ۶/۱ درصد می شود در حالی که دگرگرده افشانی تولید ۴/۲۳- ۴/۶ درصد میوه می­کند (لیتز و گومز[۶]،۲۰۰۵؛ ناکاسون و پائول،۱۹۹۸).

تولید و توسعه کاشت انبه به دلیل کمبود ارقام مرغوب که بیشتر بدلیل موانع موجود در بهنژادی معمولی می­باشد، با محدودیت مواجه است. از جمله مشکلات موجود در بهنژادی معمولی انبه می­توان به چند رویانی حاصل از رویان زایی بافت خورشی (ناکاسون و پائول،۱۹۹۸)، درصد تشکیل بذر و میوه کم، هتروزیگوسیتی (نایت و اِشنِل[۷]،۱۹۹۲) ، ریزش زیاد میوه، پیچیده بودن طبیعت گل­ها، نیاز به باغ با مساحت زیاد برای ارزیابی دورگه­ها و دورۀ طولانی نونهالی اشاره کرد. برخی ارقام انبه بذر چند رویان تولید می­کنند، شرایطی که در آن رویان­های همانند از نظر ژنتیکی، از بافت خورشی تخمدان بوجود می­آیند و به طور معمول مانع رشد و نمو رویان یاختۀ تخم (رویان جنسی) می­شوند. پس از انجام گرده افشانی کنترل شده، هیچ تضمینی نیست که رویان بدست آمده حاصل گرده افشانی است و این پدیده درکنار تعداد کم میوۀ تولید شده شانس بدست آوردن دوررگه­ها را بسیار کم می­کند.

اهداف به نژادی انبه شامل بهبود اندازه و شکل میوه، عاری بودن از بیماری زوال انبه[۸]، افزایش کیفیت انباری، مقاومت به بیماری قارچی آنتراکنوز، سفیدک پودری، تحمل به شوری و دمای کم (ناکاسون و پائول، ۱۹۹۸) و بالا بردن میزان ماندگاری (لیتز، ۲۰۰۱)، مقاومت به خشکی، باردهی منظم، تاج متراکم درخت و پاکوتاهی می­باشد.

بیشتر ارقام انبۀ موجود در دنیا حاصل گزینش طبیعی از ژرم پلاسم موجود می­باشند که بر اثر دگرگرده افشانی، متنوع شده است. تا کنون ارقام کمی از پروژه­های بهنژادی سنتی و معمول انبه که در برگیرندۀ گرده­افشانی کنترل شده است بدست آمده اند. آلوپولی پلوئیدی[۹]، دگر باروری، شرایط اقلیمی گوناگون و دورگه­های طبیعی باعث ایجاد تنوع ژنتیکی زیادی شده­اند. ارقام مرغوب، بیشتر با روش معرفی ارقام و گزینش با همکاری پژوهشگران، پرورش دهندگان و خزانه داران در دنیا توزیع و بهبود پیدا کرده­اند(ناکاسون و پائول، ۱۹۹۸).

۲- مورری بر پژوهش های پیشین

 ۲-۱- مقدمه

این مرور نگاهی دارد به مجموعه ای از بررسی­های انجام شده در بررسی وضعیت ژنتیکی، بهنژادی و ابزارهای کمکی و کارا در شناخت ژنوتیپ­ها و همچنین بهنژادی انبه به روش­های نوین و سنتی. در این بررسی نشانگرهای ملکولی در گیاهان، روش­های مطالعۀ ژنوم انبه و ابزارهای موجود شامل مواد و روش­های بکار گرفته، نتایج و مباحث ارائه شده پوشش داده خواهند شد.

۲-۲- ژنتیک و بهنژادی انبه

انبه با نام علمیL.­­ Mangifera indica از تیرۀ Anacardiaceae دارای شمار کروموزومی ۴۰= x 2=n2 می­باشد. همانند بیشتر گیاهان چوبی بهنژادی انبه با روش­های مرسوم و معمولی بهنژادی بدلیل دورۀ نونهالی بلند، تشکیل بذر و میوۀ کم و ریزش زیاد میوه، تک بذری بودن میوه، چند رویانی برخی ارقام، دگرگرده افشانی زیاد و اطلاعات کم در مورد توارث مواد ژنتیکی
امکان پذیر نمی­باشد. بیشتر ارقام فعلی حاصل گزینش از دانهال­های بدست آمده از گرده افشانی تصادفی در طبیعت بوده است. استفاده از فنون فناوری زیستی می­تواند  بعنوان مکمل روش­های سنتی و یا جایگزین آن­ها، بسیاری از این موانع را از سر راه بردارد. شناسایی گوناگونی ژنتیکی و میزان خویشاوندی بین ارقام انبه و گونه­های جنس Mangifera می­تواند برای شناسایی ژن­های مفید برای پروژه­های انتقال ژن­ها و ایجاد گوناگونی­های ژنتیکی در ارقام موجود مفید باشد. با وجود کشت گستردۀ انبه، بررسی­های فناوری زیستی محدودی در مقایسه با میوه­هایی مثل سیب[۱]، مرکبات[۲] و موز[۳] بر روی انبه انجام شده اند. تعداد کمی فنون کشت درون شیشه ای[۴] و انتقال ژن برای انبه توسعه داده شده­اند. به عنوان مثال: یک لینۀ رویان زا[۵] با فعالیت کیتیناز از کشت رویان ارقام Carabao و  Hindi Be Serana با استفاده از گوناگونی بدن- همگروهی[۶] انتخاب شده است
(جایاسانکار و لیتز[۷]،۱۹۹۸).

[۱]Malus domestica

[۲]Citrus

[۳]Musa sapientum

[۴]In Vitro

۵- Embryogenic

۶- Somaclonal

۷- Jayasankar and Litz

[۱]– Mukherjee

[۲] – Popenoe

[۳] – De Candolle

[۴] – Food and Agriculture Organization

[۵]– Nakason and Paul

[۶] – Litz and Gomez

[۷] -Knight and Schnell

[۸] – Mango Decline

[۹] – Aleopolyploidy

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق تنوع ژنتیکی و نشانگرهای مولکولی و انواع نشانگرها  
  • تحقیق گیاه ‏شناسی اسفناج و پرورش و ارزش غذایی آن و معرفی نشانگر‏ها و ریزماهواره‏ها
  • برچسب ها : , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.