406 views
پیشینه تحقیق استفاده از نشانگرهای مولکولی برای طبقه بندی ارقام انبه دارای ۲۷صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
مقدمه ۴
۲- مورری بر پژوهش های پیشین ۸
۲-۱- مقدمه ۹
۲-۲- ژنتیک و بهنژادی انبه ۹
۲-۳-شناسایی ارقام انبه ۱۰
۲-۴-نشانگرهای مولکولی ۱۰
۲-۴-۱-نشانگر چیست؟ ۱۱
۲-۴-۲-نشانگرهای مورفولوژیک ۱۲
۲-۴-۳-نشانگرهای بیوشیمیایی ۱۳
۲-۴-۴-نشانگرهایDNA ۱۴
۲-۴-۵-نشانگرهای RFLP ۱۶
۲-۴-۶-تعداد متفاوت ردیف های تکراری(VNTRS) ۱۸
۲-۴-۷-نشانگرهای RAPD ۱۸
۲-۴-۸-ردیف های تکراری ساده یا ریز ماهواره ها (SSRs) ۲۱
۲-۴-۹-تفاوت طول قطعه های حاصل از تکثیر(AFLP) ۲۲
۲-۴-۱۰-نشانگرهای ISSRs ۲۳
فهرست منابع ۲۵
صمصام پور، د، دمی زاده، غ (۱۳۸۳). راهنمای عملی شناسایی ارقام انبه.انتشارات دانشگاه هرمزگان. ۱۵۸ ص.
نقوی، م، قره یاضی، ب، حسینی سالکده، ق (۱۳۸۶). نشانگرهای مولکولی. انتشارات دانشگاه تهران. ۳۳۴ ص.
شهسوار، ع، ایزد پناه، ک، تفضلی، ع، سید طباطبایی، ب (۱۳۸۳). ارزیابی گوناگونی ژنتیکی انواع لیمو(لایم و لمون) در استان فارس با استفاده از ویژگی های مورفولوژیکی و نشانگرهای مولکولی ISSR. مجلۀ علوم و فنون باغبانی ایران.جلد ۵، شمارۀ ۴، ص ۱۸۸-۱۷۷٫
رضازاده، ر (۱۳۸۹). شناسایی اکوتیپ های چند رویان انبه از ژرم پلاسم محلی استان هرمزگان. انتشارات مرکز تحقیقات هرمزگان.
Fang, J.G., Liu, D.J., Zhang, Z., Hillel, J., Lavi, U. (1999). The construction of the fingerprinting of two mango cultivars using AFLP. J. Nanjing. Agric. Univ;22(2):25-7.
Fang, J.G., Zhang, Z., Ma, Z.W., Liu, D.J., Wang, S.H., Lavi, U.( 2000). The polymorphism and segregation patterns in the F1 progenies from the cross of two mango cultivars. Sci Agric Sin;33(3):19-24.
Mukherjee, S.K. (1951). The origin of Mango. Indian Journal of Genetics; 2,49.
Mukherjee, S.K. (1953). Origin, distribution and polygenetic affinity of the species of Mangifera indica L. Soc Lond;55:65-83.
Naik, K. C. and Gangolly, S. R. (1950). Monograph on Classification and Nomenclature of South Indian Mangos. Madras, Supt. of Government Press,. Ortho Books.
Nakason, H., Poul, R.E. (1998). Tropical fruits. CAB International Wallingford. 555p.
Nicolosi, E., Deng, Z.N., Gentile, A., Lamalfa, S., Continella, G., and Tribulato, E. (2000). Citrus phylogeny and genetic origin of important species as investigated by molecular markers. Theor. Appl. Genet. 100:1155-1166.
Popenoe, W. (1927s). Manual of tropical and subtropical fruits. Macmillan New York.
Doyle, J.J., Doyle, J.L. (1990). Isolation of plant DNA from fresh tissue. Focus;12(1):1-3.
Eiadthong, W., Yonemori, K., Kanzaki, S., Sugiura, A., Utsunomiya, N., Subhadrabandhu, S. (1999a). Amplified fragment length polymorphism (AFLP) analysis for studying the genetic relationship among Mangifera species in Thailand. J. AM. Soc. Hortic. Sci;125:160-4.
Eiadthong, W., Yonemori, K., Kanzaki, S., Sugiura, A., Utsunomiya, N., Subhadrabandhu, S. (1999b). Analysis of phylogenetic relationship in Mangifera by restriction site analysis of an amplified region od cpDNA. Sci Hortic;80:145-55.
Shannon, L.M. (1968). Plant isozymes. Ann. Rev. Plant. Physiol. 19:187-210.
Soost, T., Williams, E., and Torres, A.M. (1980). Indentification of nucellar and zygotic seedlings of citrus with leaf isozymes. Hort Science. 15:728-729.
Tanksley, S. D., Orton, T. J. (1983). Isozymes in plants genetics and breeding. Part. A. Elsevier, New York. 516p.
انبه ).(Mangifera indica L، بومی منطقه هند و برمه (موخرجی[۱]، ۱۹۵۰؛ پوپنو،[۲] ۱۹۲۷؛ دِکندُل،[۳] ۱۹۰۴)، از مهمترین میوه های قاره آسیا و مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر دنیا است. انبه با تولید سالیانۀ۸۵۲/۲۳ میلیون تن پس از موز، مرکبات، انگور و سیب پنجمین میوۀ مهم دنیا از نظر میزان تولید می باشد(فائو، ۲۰۰۸)[۴].
جنس Mangifera. از تیرۀ Anacardiaceae دارای ۶۹ گونۀ آسیایی است که همۀ آنها قابل خوردن نمیباشند (ناکاسون و پائول[۵]،۱۹۹۸). علاوه برگونۀ indica سایر گونههای دارای میوههای خوراکی شامل M. altissima Blanco. ، M. caesia Jack. ، foetida Lour M.، M.
langifera Griff. ،M. odorata Griff. ،M. zeylanica Hooker. ،M. sylvatica Roxb. میباشند (ناکاسون و پائول، ۱۹۹۸).
انبه درختی است همیشه سبز و متقارن با ارتفاع بین ۲۵-۸ متر که دارای میوه هایی با پوست چرمی و برگهای ساده میباشد. رشد در جستهای رویشی انتهایی صورت می گیرد که هر کدام ۱۲-۱۰ برگ جدید دارند. تعداد، فراوانی و طول این انشعاب ها در سال، بستگی به رقم، دما، سن درخت، بار سال جاری و باردهی گذشتۀ درخت دارد. گل آذین، شامل گلهای کامل دوجنسه و گلهای نر میباشد. ارقام انبه به طور معمول به عنوان خودگشن مطرح میشوند اما خود ناسازگاری هم در آنها گزارش شده است. خود گرده افشانی باعث تشکیل میوه تا ۶/۱ درصد می شود در حالی که دگرگرده افشانی تولید ۴/۲۳- ۴/۶ درصد میوه میکند (لیتز و گومز[۶]،۲۰۰۵؛ ناکاسون و پائول،۱۹۹۸).
تولید و توسعه کاشت انبه به دلیل کمبود ارقام مرغوب که بیشتر بدلیل موانع موجود در بهنژادی معمولی میباشد، با محدودیت مواجه است. از جمله مشکلات موجود در بهنژادی معمولی انبه میتوان به چند رویانی حاصل از رویان زایی بافت خورشی (ناکاسون و پائول،۱۹۹۸)، درصد تشکیل بذر و میوه کم، هتروزیگوسیتی (نایت و اِشنِل[۷]،۱۹۹۲) ، ریزش زیاد میوه، پیچیده بودن طبیعت گلها، نیاز به باغ با مساحت زیاد برای ارزیابی دورگهها و دورۀ طولانی نونهالی اشاره کرد. برخی ارقام انبه بذر چند رویان تولید میکنند، شرایطی که در آن رویانهای همانند از نظر ژنتیکی، از بافت خورشی تخمدان بوجود میآیند و به طور معمول مانع رشد و نمو رویان یاختۀ تخم (رویان جنسی) میشوند. پس از انجام گرده افشانی کنترل شده، هیچ تضمینی نیست که رویان بدست آمده حاصل گرده افشانی است و این پدیده درکنار تعداد کم میوۀ تولید شده شانس بدست آوردن دوررگهها را بسیار کم میکند.
اهداف به نژادی انبه شامل بهبود اندازه و شکل میوه، عاری بودن از بیماری زوال انبه[۸]، افزایش کیفیت انباری، مقاومت به بیماری قارچی آنتراکنوز، سفیدک پودری، تحمل به شوری و دمای کم (ناکاسون و پائول، ۱۹۹۸) و بالا بردن میزان ماندگاری (لیتز، ۲۰۰۱)، مقاومت به خشکی، باردهی منظم، تاج متراکم درخت و پاکوتاهی میباشد.
بیشتر ارقام انبۀ موجود در دنیا حاصل گزینش طبیعی از ژرم پلاسم موجود میباشند که بر اثر دگرگرده افشانی، متنوع شده است. تا کنون ارقام کمی از پروژههای بهنژادی سنتی و معمول انبه که در برگیرندۀ گردهافشانی کنترل شده است بدست آمده اند. آلوپولی پلوئیدی[۹]، دگر باروری، شرایط اقلیمی گوناگون و دورگههای طبیعی باعث ایجاد تنوع ژنتیکی زیادی شدهاند. ارقام مرغوب، بیشتر با روش معرفی ارقام و گزینش با همکاری پژوهشگران، پرورش دهندگان و خزانه داران در دنیا توزیع و بهبود پیدا کردهاند(ناکاسون و پائول، ۱۹۹۸).
این مرور نگاهی دارد به مجموعه ای از بررسیهای انجام شده در بررسی وضعیت ژنتیکی، بهنژادی و ابزارهای کمکی و کارا در شناخت ژنوتیپها و همچنین بهنژادی انبه به روشهای نوین و سنتی. در این بررسی نشانگرهای ملکولی در گیاهان، روشهای مطالعۀ ژنوم انبه و ابزارهای موجود شامل مواد و روشهای بکار گرفته، نتایج و مباحث ارائه شده پوشش داده خواهند شد.
انبه با نام علمیL. Mangifera indica از تیرۀ Anacardiaceae دارای شمار کروموزومی ۴۰= x 2=n2 میباشد. همانند بیشتر گیاهان چوبی بهنژادی انبه با روشهای مرسوم و معمولی بهنژادی بدلیل دورۀ نونهالی بلند، تشکیل بذر و میوۀ کم و ریزش زیاد میوه، تک بذری بودن میوه، چند رویانی برخی ارقام، دگرگرده افشانی زیاد و اطلاعات کم در مورد توارث مواد ژنتیکی
امکان پذیر نمیباشد. بیشتر ارقام فعلی حاصل گزینش از دانهالهای بدست آمده از گرده افشانی تصادفی در طبیعت بوده است. استفاده از فنون فناوری زیستی میتواند بعنوان مکمل روشهای سنتی و یا جایگزین آنها، بسیاری از این موانع را از سر راه بردارد. شناسایی گوناگونی ژنتیکی و میزان خویشاوندی بین ارقام انبه و گونههای جنس Mangifera میتواند برای شناسایی ژنهای مفید برای پروژههای انتقال ژنها و ایجاد گوناگونیهای ژنتیکی در ارقام موجود مفید باشد. با وجود کشت گستردۀ انبه، بررسیهای فناوری زیستی محدودی در مقایسه با میوههایی مثل سیب[۱]، مرکبات[۲] و موز[۳] بر روی انبه انجام شده اند. تعداد کمی فنون کشت درون شیشه ای[۴] و انتقال ژن برای انبه توسعه داده شدهاند. به عنوان مثال: یک لینۀ رویان زا[۵] با فعالیت کیتیناز از کشت رویان ارقام Carabao و Hindi Be Serana با استفاده از گوناگونی بدن- همگروهی[۶] انتخاب شده است
(جایاسانکار و لیتز[۷]،۱۹۹۸).
[۱] – Malus domestica
[۲] – Citrus
[۳]– Musa sapientum
[۴] – In Vitro
[۱]– Mukherjee
[۲] – Popenoe
[۳] – De Candolle
[۴] – Food and Agriculture Organization
[۵]– Nakason and Paul
[۶] – Litz and Gomez
[۷] -Knight and Schnell
[۸] – Mango Decline
[۹] – Aleopolyploidy
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر