تحقیق باکتری Ralstonia solanacearum و قارچ Colletotrichum coccodes عامل بیماری سیاه سیب زمینی

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق باکتری Ralstonia solanacearum و قارچ Colletotrichum coccodes عامل بیماری سیاه سیب زمینی دارای ۷۵ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۴
الف- تاریخچه گیاه سیبزمینی    ۴
ب- مشخصات گیاهشناسی    ۴
ج- شرایط محیطی    ۵
د- اهمیت اقتصادی و سطح زیر کشت    ۵
ه- بیماریهای سیبزمینی    ۶
۱-۱- باکتری Ralstonia solanacearum    ۶
۱-۱-۱- مقدمه    ۶
۱-۱-۲- اسامی و موقعیت تاکسونومیکی    ۷
۱-۱-۳- خصوصیات    ۸
۱-۱-۴- بیماریزایی R. solanacearum    ۹
الف- پلیساکاریدهای خارج سلولی (EPS)    ۱۱
۱-۱-۵- تاکسونومی  R. solanacearum    ۱۲
۱-۱-۶- علائم بیماری پژمردگی باکتریایی ناشی از R. solanacearum    ۱۴
الف- روی سیبزمینی    ۱۴
ب- روی گوجه فرنگی    ۱۵
ج- روی شمعدانی    ۱۵
د- روی توتون    ۱۶
۱-۱-۷- چرخه بیماری و اپیدمیولوژی    ۱۶
۱-۱-۸- تشخیص و شناسایی باکتری  R. solanacearum    ۱۷
۱-۱-۹- راههای پراکنش باکتری R. solanacearum    ۱۹
۱-۱-۱۰- اهمیت اقتصادی بیماری پژمردگی باکتریایی سیب زمینی    ۱۹
۱-۱-۱۱- میزبانهای باکتری R. solanacearum    ۲۰
۱-۱-۱۲- مدیریت بیماری پژمردگی باکتریایی سیبزمینی    ۲۲
۱-۲- قارچ Colletotrichum coccodes    ۲۷
۱-۲-۱- مقدمه    ۲۷
۱-۲-۲- خصوصیات قارچ عامل بیماری خال سیاه سیبزمینی    ۲۸
۱-۲-۳- تاریخچه بیماری خال سیاه سیب‌زمینی در ایران و جهان    ۲۹
۱-۲-۴- موقعیت تاکسونومیکی    ۳۰
۱-۲-۵- آلودگی و توسعه علائم    ۳۲
۱-۲-۶- علائم بیماری خال سیاه    ۳۵
۱-۲-۷- جداسازی، تشخیص و شناسایی قارچ عامل بیماری خال سیاه سیبزمینی    ۳۶
۱-۲-۸- اهمیت بیماری خال سیاه سیبزمینی    ۳۷
۱-۲-۹- اپیدمیولوژی بیماری خال سیاه سیبزمینی    ۳۹
۱-۲-۱۰- پراکنش ودامنه میزبانی بیماری خال سیاه سیبزمینی    ۴۰
۱-۲-۱۱- تنوع قارچ C. coccodes    ۴۱
۱-۲-۱۲- کنترل بیماری خال سیاه سیب زمینی    ۴۳
الف- کنترل زراعی    ۴۳
ب- کنترل شیمیایی    ۴۴
ج- ارقام مقاوم    ۴۵
۱-۳- اثر متقابل بین دو بیمارگر    ۴۶
۱-۴- بررسیهای ژنتیکی عوامل بیماریزای گیاهی    ۵۰
۱-۴-۱- مارکرهای مولکولی    ۵۰
۱-۴-۲- مارکرهای بیوشیمیایی    ۵۲
الف- SDS-PAGE    ۵۲
منابع    ۵۴

منابع

رزمی، جواد، حسن­زاده، نادر، قاسمی، ابوالقاسم و حیدری، اصغر (۱۳۸۳) “بررسی کارایی محیط کشت­های اختصاصی و نیمه اختصاصی برای تعیین جمعیت باکتری
Ralstonia solanacearum در خاک.” خلاصه مقالات شانزدهمین کنگره گیاه­پزشکی ایران. دانشگاه تبریز. صفحه ۲۱۹٫

کریمی، علیرضا (۱۳۴۹) “پوسیدگی خشک غده و بوته­میری سیب­زمینی در ایران.” بیماری­های گیاهی. انتشارات انستیتوی بررسی آفات و بیماری­های گیاهی. صفحه ۵۳-۳۵٫

مرکز اطلاعات و مدارک علمی کشاورزی. Agrisis.org.

معقولی، مهسا ، حیاتی، جمشید، تقوی، سید محسن و مستوفی زاده قلمفرسا، رضا (۱۳۸۳) “تعیین خصوصیات بیووارهای R. solanacearum در استان خوزستان.” خلاصه مقالات شانزدهمین کنگره گیاه­پزشکی ایران. دانشگاه تبریز. صفحه ۲۱۸٫

نصر اصفهانی، مهدی و مرتضوی بک، احمد (۱۳۷۹) “بررسی بیماری نقطه سیاه سیب­زمینی در اصفهان و اثر مبارزه بیولوژیک و حساسیت ارقام تجاری به آن.” خلاصه مقالات چهاردهمین کنگره گیاه­پزشکی ایران. صفحه ۹۲٫

آزادوار، مهدی، آئین، احمد و رحیمیان، حشمت­ا… (۱۳۸۳) “بررسی تحمل نسبی نوزده رقم تجاری سیب­زمینی نسبت به عامل بیماری پژمردگی باکتریایی.”خلاصه مقالات شانزدهمین کنگره گیاه­پزشکی ایران. جلد دوم. دانشگاه تبریز. صفحه ۲۳۰٫

امانی، بهمن (۱۳۴۳) “بوته میری سیب­زمینی.” نشریه جمعیت کارشناسان بیماری­های گیاهی. انتشارات انستیتوی بررسی آفات و بیماری­های گیاهی. صفحه ۵-۱٫

Scott, J.W., Wang, J.F., and Hanson, P. (2005) “Breeding tomatoes for resistance to bacterial wilt, a global view.” Acta Horticullture. 695: 161-168

Seal, S.E., Taghavi, M., Fegan, M.) 1999( “Determination of Ralstonia (Pseudomonas) solanacearum rDNA subgroups by PCR tests.” Plant Pathology. 48: 115-120.

Sequeira, L. )1985( “Surface companent involved in bacterial pathogen-plant host recognition.” Journal of Cell Science Suppl. 2: 301-316.

Sequeira, L. and Rowe, P.R. (1969) “Selection and utilization of Solanum phureja clones with hight resistance to different strains of Pseudomonas solanacearum.” Americam Potato Journal. 46: 451-462.

Shamsuddin, N., Lloyd, A.B., and Graham, J. (1979) “Survival of the potato strain of Pseudomonas solanacearum in soil.” J. Austr. Inst. Agric. Sci. 44: 212-215.

Sherriff, C., Whelan, M.J., Arnold, G.M., Lafay, J.F., Brygoo,Y. and Bailey, J.A. (1994) “Ribosomal DNA-sequence analysis reveals new species groupings in the genus Colletotrichum.” Experimental Mycology. 18: 121–۳۸٫

Siefert, K.A. and Gams, W. (2001) “The Taxonomy of Anamorphic Fungi”. In: McLaughlin, D.J., McLaughlin, E.G. and Lemke, P.A. (eds.) .”The Mycota VII Systematics and Evolution”. Springer Verlag. pp. 307-340.

Simpson, R.J. (2003) “One-dimensional polyacrylamide gel electrophoresis.” In: “Proteins and Proteomics: A Laboratory Manual.” Published by I.K. International, Pvt. Ltd, p, 39-51.

Sitaramaiah, K.; Sinha, S.K. (1984) “Interaction between Meloidogyne javanica and Pseudomonas solanacearum on brinjal.” Indian Journal of Nematology. 14: 1-5.

Siti, E. )1979( “The interrelationships between Pratylenchus thornei and Verticillium dahliae, and their effect on potatoes.” Ph. D. thesis, The Volcani Center, Bet. Dagan, Israel, 29 pp.

Sivan, A. and Chet, I. (1989) “The possible role of competition between Trichoderma harzianum and Fusarium oxysporum on rhizosphere colonization”. Phytopathology. 79: 198.

Skipp, R.A., Beever, R.E., Sharrock, K.R., Rikkerink, E.H.A., and Templeton, M.D. (1995) “Colletotrichum.” In: Kohmoto, K., Singh, U.S. and Singh, R.P. “Pathogenesis and host specificty in plant diseases: histopathological, biochemical, genetic and molecular bases.” Pergamon, Kidlington, Oxford, UK. pp. 119-143.

مقدمه

الف- تاریخچه گیاه سیب­زمینی

سیب ­زمینی بومی امریکای جنوبی بوده و منشاء آن کشور پرو و بولیوی می­باشد و برای اولین بار حدود ۷۰۰۰ سال پیش در پرو کاشته شده است. بنا به باور باستان­شناسان، سیب­زمینی از حدود ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح توسط اینکاها در بخش­های کوهستانی این کشور کاشته شده است. این گیاه در سال ۱۵۷۳ وارد اسپانیا شد و به عنوان یک منبع غذایی مورد توجه قرار گرفت و به تدریج از اسپانیا به دیگر کشورهای اروپایی برده شد. تا حدود ۱۵۰ سال سیب­ زمینی تنها در مناطق محدودی از اروپا در کاخ­های سلطنتی و باغچه خانه­ها کاشته می­شد. در سال ۱۷۱۹ از اروپا به امریکای شمالی و سپس به آسیا برده شد. تاریخچه کشت این گیاه در قاره افریقا به حدود ۵۰ سال پیش برمی­گردد. حدود ۲۰۰ سال پیش (در زمان فتحعلیشاه قاجار) مقداری بذر سیب­زمینی به ایران آورده شد. این بذرها ابتدا در یکی از روستاهای تهران کاشته شده و سپس به فریدن اصفهان و به تدریج به سایر نقاط کشور برده و کشت شد (شجاعی، ۱۳۸۳).

ب- مشخصات گیاه­شناسی

سیب­زمینی گیاهی دو­لپه، یکساله و از خانواده Solanaceae می­باشد. برگ­ها مرکب، گل­ها پنج قسمتی و دارای رنگ­های متفاوتی هستند. میوه­ها گرد تا تخم­مرغی (قطر ۳-۱ سانتی­متر یا بیشتر)، سبز رنگ، سبز متمایل به قهوه­ای یا قهوه­ای بوده و به هنگام رسیدن قرمز تا بنفش رنگ
می­شوند و حاوی بیش از ۲۰۰ تا ۳۰۰ بذر هستند. ساقه معمولاً سبز رنگ است اما گاهی قرمز یا بنفش، زاویه­دار، علفی و در اواخر فصل در قسمت­های پایینی نسبتاً چوبی می­شود. ریشه­ها منشعب و نیمه عمیق هستند که حداکثر عمق فعالیت آنها ۶۰ سانتی­متر می­باشد ( هوکر[۱]، ۱۹۹۰). لقاح در این گیاه به صورت خود­گشنی است و از لحاظ زمان رسیدن به ارقام زودرس، میان­رس و دیررس تقسیم می­شود.

اغلب گونه­هایی که به طور معمول مورد کشت قرار می­گیرند تتراپلوئید
(۲n=4x=48 کروموزوم) هستند. همچنین چهار گونه دیپلوئید (۲۴ کروموزوم)، دو گونه تریپلوئید (۳۶ کروموزوم) و یک گونه پنتاپلوئید (۶۰ کروموزوم) نیز گاهی مورد کشت قرار
می­گیرند. مهم­ترین گونه­ای که در سراسر جهان کشت می­شود Solanum tuberosum می­باشد که یک گونه تتراپلوئید است و دارای دو زیر گونه andigena و tuberosum می­باشد. زیر گونه andigena با طول روز کوتاه سازگاری پیدا کرده و زیر گونه tuberosum با طول روز بلند سازگار است. بررسی­های ژنتیکی نشان داده­اند که ۳۲ رقم مورد کشت در هند از زیر گونه tuberosum به دست آمده­اند.

ج- شرایط محیطی

سیب­زمینی به طور مشخص متعلق به مناطق معتدل سرد با ارتفاع تقریبی ۲۰۰۰ متر یا ارتفاعات بالاتر در مناطق گرمسیری است. این گیاه به شب­های خنک و خاک دارای زهکشی مناسب و رطوبت کافی نیاز دارد و در عرض­های جغرافیایی پایین در مناطق گرم تولید خوبی ندارد (هوکر، ۱۹۹۰). خاک لومی- شنی حاصلخیز برای این گیاه مناسب است. دمای مناسب برای رشد ۲۰-۱۵ درجه سانتیگراد است و دمای بالای ۲۹ درجه تولید غده را کاهش می­دهد. این محصول تا انتهای دوره رشد به ۹-۷ بار آبیاری نیاز دارد.

د- اهمیت اقتصادی و سطح زیر کشت

سیب­زمینی مهم­ترین گیاه دو­لپه­ای است که به عنوان منبع غذایی انسان­ها مورد استفاده قرار می­گیرد. این گیاه بعد از گندم، برنج و ذرت چهارمین محصول مهم غذایی در جهان است. میزان تولید ماده خشک سیب­زمینی در واحد سطح به ترتیب ۰۴/۳، ۶۸/۲ و ۱۲/۱ برابر از گندم، جو و ذرت بیشتر است. مقدار پروتئین آن نیز بیشتر از گندم، جو و ذرت می­باشد.

طبق آمار سازمان خوار و بار جهانی کشاورزی (FAO)[2] در سال ۲۰۰۷، میزان تولید کل
سیب­زمینی در جهان ۳۲۱۷۳۶۴۸۳ تن گزارش شده که بیشترین سهم مربوط به چین[۳] با ۷۲۰۴۰۰۰۰ تن و کمترین میزان مربوط به بنین[۴] با تولید ۳۰ تن می­باشد. سهم ایران ۵۲۴۰۰۰۰ تن می­باشد. در قاره آسیا تولید کل ۱۳۵۶۰۷۶۴۶ تن بوده و چین و بحرین به ترتیب بیشترین و کمترین تولید را دارا هستند.

در استان همدان سطح زیر کشت سیب ­زمینی ۳/۲۶۵۱۷ هکتار است که تماماً به صورت آبی کاشته می­شود. میزان تولید ۷۷/۹۶۶۰۱۶ تن و عملکرد ۶۸/۳۶۴۲۹ کیلوگرم می­باشد.

ه- بیماری­های سیب­زمینی

هر گیاهی در طول دوره رشد خود دستخوش آسیب­های مختلف ناشی از شرایط محیطی نامناسب (آب و هوا، نور، رطوبت و خاک)، حمله آفات و عوامل بیماری­زا (قارچ، باکتری، ویروس، نماتد و مایکوپلاسما) می­باشد. در واقع بیماری به برهم­کنش بین میزبان و بیمارگر گفته می­شود که تولید و قابلیت استفاده محصول را دچار مشکل می­کند. شرایط محیطی نامساعد حتی در غیاب عامل بیماری­زا به تنهایی برای صدمه به گیاه کفایت می­کند.

گیاه سیب­زمینی نیز از این آسیب­ها در امان نیست. تحت تأثیر عوامل محیطی و ژنتیکی و نوع رقم، ممکن است میزان محصول، اندازه غده­ها و بازارپسندی آنها کاهش یابد. عوامل قارچی، باکتریایی، ویروسی، مایکوپلاسمایی و نماتدهای زیادی به سیب­زمینی حمله می­کنند. برای مثال در سال ۱۸۴۵ بیماری لیت بلایت[۵] ناشی از قارچ Phytophthora infestans به سرعت در غرب ایرلند گسترش یافت و باعث از بین رفتن قسمت اعظم محصول سیب­زمینی شده و قحطی شدیدی را در پی داشت.

[۱] Hooker

[۲] Food and Agriculture Organization

[۳] China

[۴] Benin

[۵] Late Blight

80,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.