تحقیق ترکیبات محیط های کشت و باکتریهای محرک رشد گیاه و استفاده از آن ها در کشت بافت گیاهان

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق ترکیبات محیط های کشت و باکتریهای محرک رشد گیاه  و استفاده از آن ها در کشت بافت گیاهان دارای ۲۲ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۳ نقش کشت بافت در تکثیر گیاهان    ۴
۱-۴  ترکیبات محیطهای کشت    ۵
۱– ۴ – ۱  مواد غیر آلی    ۶
۱– ۴– ۲ منبع کربن    ۶
۱ – ۴ – ۳  ویتامینها    ۶
۱ – ۴ – ۴  آمینواسیدها و مکملهای آلی    ۷
۱ – ۴- ۵  تنظیم کننده های رشد گیاهی    ۷
۱ – ۴ – ۶   عامل ژله ای کننده    ۷
۱– ۴ – ۶ – ۱  آگار    ۷
۱-۵ ظروف کشت    ۸
۱ – ۶  انتخاب و تهیه ریزنمونه    ۸
۱ – ۷ ریزازدیادی    ۸
۱-۸ کودهای زیستی    ۸
۱-۹ باکتریهای محرک رشد گیاه (PGPRsها)    ۹
۱-۱۰ مکانیسم عمل PGPR ها    ۱۱
۱-۱۰-۱ نقش مستقیم PGPR ها    ۱۲
۱-۱۰-۲ نقش غیرمستقیم PGPRها    ۱۳
۱– ۱۱ سوابق استفاده از PGPR در کشت بافت سایر گیاهان    ۱۳
۱– ۱۲ سوابق استفاده از PGPR در کشاورزی    ۱۴
منابع    ۲۰

منابع

نظارت س، غلامی ا. ۱۳۸۸٫ بررسی نقش تلقیح مضاعف باکتری­های آزوسپریلوم و سودوموناس در بهبود جذب عناصر غذایی در ذرت، نشریه بوم شناسی کشاورزی، ۲۵: ۳۲-۲۵٫

۲٫حبیبی ح، فتح الله طالقانی د، داودی فرد م، وزان س، چمانی ف. ۱۳۸۹٫ بررسی اثر تنش شوری بر روی بیومارکرهای بیوشیمیایی درگندم تلقیح شده با باکتری­های محرک رشد (ازتو باکتر کروکوم، آزوسپریلوم لیپوفروم، سودوموناس پوتیدا) و اسید هیومیک. مجله زراعت و اصلاح نباتات، ۸: ۶۰-۴۵٫

داودی فرد م، حبیبی ح، داودی فرد ف. ۱۳۹۱٫ بررسی اثر تنش شوری بر پایداری غشاء سیتوپلاسمی، میزان کلروفیل، و اجزاء عملکرد درگندم تلقیح شده با باکتری­های محرک رشد و اسید هیومیک. مجله زارعت و اصلاح نباتات، ۸: ۸۶-۷۱٫

 میرزائیان ف، انتشاری ش، حاج­باقری س. ۱۳۹۱٫ بررسی کشت گیاه ریحان سبز Ocimum basilicum تلقیح شده با دو گونه قارچ میکوریز Glomus mosseae و Glomus intraradices تحت تنش آلومینیوم. همایش ملی فرآورده های طبیعی و گیاهان دارویی، بجنورد ۵ لغایت ۶ مهر ماه ۱۳۹۱، صفحه ۲۱۸٫

قاسمی نژاد پ، بهمن یار م، حسینی م، رفیعی ه، غلامی س. ۱۳۹۱٫ اثر PGPR و شوری بر جوانه زنی بذر میخک Syzygium aromatic)). همایش ملی فرآورده های طبیعی و گیاهان دارویی، بجنورد ۵ لغایت ۶ مهر ماه ۱۳۹۱، صفحه ۲۳۱٫

اسدی رحمانی ه، خاوازی ک، اصغرزاده ا، رجالی ف، افشاری م. ۱۳۸۹٫ کودهای زیستی در ایران: فرصت ها و چالش ها. اولین کنگره چالش های کود در ایران. تهران. اسفندماه ۱۳۸۹، صفحه ۳۲۲٫

حاج­باقری س، انتشاری ش، میرزایان ف. ۱۳۹۱٫ نقش میکوریز Glomus mosseae و اسید سالیسیلیک بر خصوصیات بیوشیمیایی گیاه دارویی ریحان سبز Ocimum basilicum L در شرایط تنش شوری. همایش ملی فرآورده های طبیعی و گیاهان دارویی، بجنورد ۵ لغایت ۶ مهر ماه ۱۳۹۱، صفحه ۶۸٫

-بونکا ج م، ادرکاس پ و. ۱۳۸۳٫ کشت بافت درختان. ترجمه باقری ع، زیارت نیا م، حسینی م. مشهد، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد، ۲۴۵ صفحه.
۲٫باسرا، آ ج. ۱۳۸۴٫ تنظیم کننده های رشد گیاهی در کشاورزی و باغبانی: نقش و کاربد تجاری آنها. ترجمه ابراهیم زاده ا، شکاری ف، شکاری ف، اسماعیل پور ب. زنجان، انتشارات دانشگاه زنجان، ۲۵۰ صفحه.

Nowak J, Shulaev J. 2003. Priming for transplant stress resistance in in vitro propagation. In Vitro Cell Developmental Biology- Plant, 39:107–۱۲۴٫

Russo A, Vettori L, Felici C, Fiaschi G, Morini S, Toffanin A. 2008. Enhanced micropropagation response and biocontrol effect of Azospirillum brasilense Sp245 on Prunus cerasifera clone Mr.S 2/5 plants. Journal of Biotechnology, 134: 312–۳۱۹٫

۱-۳ نقش کشت بافت در تکثیر گیاهان

تکنیک کشت بافت گیاهی نقش کلیدی در انقلاب سبز دوم دارد که در این انقلاب تغییرات ژنی و بیوتکنولوژی جهت پیشرفت کیفیت و کمیت محصولات زراعی بکار می­روند. این تکنولوژی برای محدوده وسیعی از گیاهان زراعی و گونه­های درختی جهت حل مشکلات بکار گرفته شده است. این روش بواسطه تلاش­های مداوم و پیگیر تعداد زیادی از دانشمندان که کارهای پایه­ای انجام داده­­­اند، ممکن شده است. کشت بافت گیاهی اصطلاحی است که بطور کلی برای رشد درون شیشه­ای و عاری از بیماری گیاه بر روی محیط مغذی بکار می­رود. این تکنولوژی بر سه اصل اساسی استوار است (باقری و همکاران، ۱۳۸۱):

قسمتی که باید از گیاه اصلی جدا شود.

ریزنمونه باید در شرایط شیمیایی (محیط کشت) و فیزیکی (محیطی) تعریف شده نگهداری شود.

شرایط استریل و عاری از آلودگی باید حفظ شود

دانش امروزی اجازه بکارگیری هر قسمت از گیاه را برای شروع کشت می­دهد. قسمتی از گیاه که برای این منظور بکار می­رود ریزنمونه نامیده می­شود. انتخاب هر قسمت از گیاه با توجه به هدف از کشت متفاوت است. مواد و نمونه­هایی که از محیط خارج جمع­آوری و به آزمایشگاه آورده می­شوند، در حین انتقال، بهتر است در شرایط مناسب نگهداری شوند تا فعالیت­های کاتابولیکی به حداقل برسد. مواد بطور کامل باید با آب جاری و مایع شوینده شستشو داده شوند (مانند تویین-۸۰[۱])، بعد از شستشو و حذف ذرات چسبنده بسته به نوع ریزنمونه مراحل استریل انجام شده و سپس کشت انجام می­شود. کشت بافت گیاهی یا کشت درون شیشه­ای عبارت است از رشد سلول، بافت و یا اندام گیاهی در یک محیط غذایی مصنوعی استریل که به صورت جامد یا مایع تهیه می­شود، این روش به عنوان یکی از شاخه­های زیست­فناوری، کاربرد گسترده­ای در کشاورزی دارد. در کشت بافت، قسمتی از گیاه به نام قلمه یا ریزنمونه که ممکن است بخشی از ساقه، برگ، جوانه و یا یک سلول باشد، در محیط کنترل شده کشت می­شود. در این نوع کشت، شرایط به گونه­ای است که عاری از هرگونه میکروارگانیسم بوده و رژیم متعادلی از مواد شیمیایی و آلی مورد نیاز رشد گیاه فراهم است. در واقع در کشت درون شیشه­ای محیط کشت بستری برای رشد گیاه است و ترکیبی از مواد شیمیایی و آلی در یک ژل مغذی یا محیط مایع برای رشد سلول­ها و بافت­ها می­باشد (شریفی و همکاران، ۱۳۸۹).

در سال ۱۸۳۸ شوان و شیلدن[۲] نظریۀ توتی­پوتنسی[۳] را ارائه نمودند. براساس این نظریه، هر سلول گیاهی، هنگامی که در محیط غذایی مصنوعی و شرایط مناسب کشت شود، می­تواند به گیاهی جدید و کامل تبدیل شود. بعد­ها دانشمند آلمانی، هابرلند[۴] (۱۹۰۲) برای اولین بار به بررسی این نظریه پرداخت و ادعا کرد که اگر محیط و تغذیه سلول­های کشت شده مناسب باشند، سلول­های کشت شده می­توانند، گیاهان نرمالی را بوجود آورند. اما تلاش­های او در انجام کشت بافت ناموفق بود. او همچنین معتقد بود که قطعه قطعه کردن نامحدود بافت­های گیاهی بر روی قدرت تکثیر سلول­ها تأثیر نمی­گذارد. او استفاده از مایع موجود در کیسه جنینی و تولید جنین­های مصنوعی را از سلول­های رویشی پیشنهاد کرد (احمدیان، ۱۳۸۰). به دلیل تاخیر در کشف هورمون­های گیاهی، کشت بافت گیاهی پس از کشت بافت حیوانی و انسانی شروع شد. اولین کشت موفقیت­ آمیز بافت­های گیاهی، توسط وایت[۵] در سال ۱۹۳۴ انجام شد. او در سال ۱۹۳۹ اولین کشت موفقیت­ آمیز کالوس هویج و توتون را گزارش کرد. اولین هورمون تنظیم­کننده رشد که کشف شد، اکسین بود که موفقیت بزرگی را برای کشت بافت در شرایط درون شیشه­ای به همراه داشت. بعد از کشف تنظیم­کننده رشد کینتین در سال ۱۹۵۵، انگیزه بیشتری برای کشت بافت حاصل شد. بزرگ­ترین مشوق برای استفاده از فنون کشت بافت گیاهی برای تکثیر بسیاری از گونه­ها، ممکن است کار اولیه مورل[۶] روی تکثیر ارکیده و کار موراشیگ و اسکوگ[۷] در ۱۹۶۴ در ایجاد محیط کشت جدیدی با غلظت بالای نمک­های معدنی بوده باشد (احمدیان، ۱۳۸۰).

۱-۴  ترکیبات محیط­های کشت  

محیط کشت یکی از مهم­ترین اجزاء کشت یاخته و بافت گیاهی است. کاربرد موفق فنون کشت بافت گیاهی به میزان زیادی به محیط کشتی با ترکیب صحیح بستگی دارد. ترکیب محیط­های کشت به روش خاص کشت به کار رفته تغییر می­یابد. برای نمونه روش­هایی مانند باززایی گیاهان کامل از یاخته­ها یا بافت­ها نیازمند محیط­های کشتی با ترکیبات مختلف برای آغازش هریک از مراحل توالی تکوینی است. علاوه بر ترکیب آن، نقش مهم دیگر محیط کشت فراهم کردن محیط فیزیکی مناسب برای یاخته­ها و بافت­ها برای رشد می­باشد. برای نمونه محیط­های کشت جامد، نقشی شبیه خاک را از طریق فراهم کردن یک زمینه و حامل فیزیکی که ریزنمونه­های بافت بتوانند تماس با هوا را برای تبادل گاز حفظ نمایند یا جایی که گیاهچه­های باززایی شده بتوانند ریشه دهند، ایفا می­کنند. از سوی دیگر، کشت­های تعلیقی در حال رشد در کشت مایع در حال تکان خوردن، یاخته­ها را قادر می­سازد تا حداکثر تماس را با اجزای محیط کشت حفظ کنند و تبادل گاز­ها تسهیل شود. تمام یاخته­های گیاهی زنده برای حفظ و رشد و نمو نیازمند آب، عناصر غذایی (عناصر معدنی و ترکیبات آلی) و تنظیم­کننده­های رشد گیاهی (هورمون­ها) هستند. ترکیبات محیط­های کشت بافت گیاهی معمولا این نیازمندی­ها را منعکس می­سازند و چندین ترکیب اختصاصی (مانند محیط کشت موراشیک و اسکوگ یا محیط ام. اس) که به طور رایج برای کشت به کار می­روند دارای ترکیبات پایه مشابهی هستند. مواد مورد نیاز برای کشت یاخته گیاهی را می­توان به سه گروه تقسیم کرد که عبارتند از: عناصر غذایی معدنی، عناصر غذایی آلی و تنظیم­کننده­های رشد گیاهی (باقری و همکاران، ۱۳۸۳؛ شریفی و همکاران، ۱۳۸۹).

۱– ۴ – ۱  مواد غیر آلی

عناصر غذایی غیر آلی، عناصر معدنی هستند و معمولا بر اساس غلظت­های ضروری به دو گروه تقسیم می­شوند: عناصر پر­مصرف که در مقادیر زیاد (غلظت­های میلی­مول) و عناصر کم­مصرف که تنها در غلظت­های بسیار پایین (میکرومول) ضروری می­باشند. عناصر پر­مصرف شامل: نیتروژن، گوگرد، فسفر، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و عناصر کم­مصرف شامل: آهن، بر، کبالت، مس، ید، منگنز، مولیبدن و روی هستند. عناصر غذایی آلی در حالی که گیاهان سبز خود­پرور هستند، ولی بیشتر سیستم­های کشت حداقل در مراحل اولیه، خود­ناپرور می­باشند و به یک منبع آلی کربن و انرژی نیازمند هستند. کشت­ها برای آغاز توسعه کلروپلاست­ها و فتوسنتز اغلب در روشنایی پرورش داده می­شوند. علاوه بر یک منبع آلی از کربن و انرژی، کشت­های گیاهی ممکن است به مولکول­های آلی پیچیده برای رشد سالم نیز نیازمند می­باشند (خسروشاهلی و همکاران، ۱۳۸۶).

[۱] Tween- 80

[۲] Shoan and Shilden

[۳] Toti-potential

[۴] Haberland

[۵] White

[۶] Morel

[۷] Murashig and Skoge (MS)

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.